Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Én is azt hittem, mindég megpróbáltam leszokni, de sohasem sikerül. Most 12-éve visszaköltöztünk a városba egy három szobás lakásba. A papa mindég csesztetett a cigarettával, mert ő már 20-éve le szokott. Én is be láttam egy ilyen zárt lakásba, nem igazán tetszett a cigi füst. Olvastam az újságba hogy lehet le szokni, de az 10 000- forintba kerül. Nem szóltam a papának, elmentem a rendelőbe ahol ezt hirdették. Be hívtak mondták mágnest kell fognom rá csatolták a két csuklómra, meg a lábam alá is tettek egy lapot. Valamilyen gépet be kapcsoltak amihez csatlakoztatva volt a mágnes, Egy fél óráig kellett ott ülnöm és fogni a mágnest, addig azon dühöngtem magamba hogy ilyenekbe hiszek. Mikkor leszedték rólam a mágnest, mondták ők nem telítettek nikotinnal ki vonták a szervezetemből a nikotint. Mit ne mondjak mikkor ki mentem, egyből rá gyújtottam. Ne tudjátok meg milyen hányinger kapott el, én magam se hittem. Próbáltam még 1-2 alkalommal rá gyújtani, de ha hiszitek ha nem többet nem kellett a cigaretta. A papa egyszer megszólalt hogy hogy nem cigizzek, nagy büszkén feleltem akarat kérdése az egész. / meg 10 000 forint, gondoltam magamba /

jolanda1948 és sutimami57 kedveli ezt.
  2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Rozika, ez aztán igen....leemelem a kalapomat előtted!!

3. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Jövök lejelentkezni........reggel arra ébredtem, hogy minden fehér, esik a hó, fúj a szél....egész nap esik, ebből kifolyólag sem volt unalmas a napom. Reggel elszórtam a havat, lesöpörtem, aztán a szokásos napi feladatok jöttek sorban....főzés, stb. Na, meg a látogatók sem maradtak el. A kis farmra délután tudtam bemenni, mert nem volt annyi időm, hogy reggel le szedjem az állatokat. Na, mindegy, még mára is van dolgom, de közben be jövök, mert hát nem lehet teljesen el hanyagolni a birtokokat...:D :D

Mindig élvezettel olvasom írásaitokat, nem lehet mosoly nélkül el menni a nyugiházból..:D :D

Lujza, sajnálom, hogy most meg a lábaddal történt a galiba, de a jó formádat hoztad megint, szenzációs vagy!!!! :D :D
    Hogy mit meg nem tesz az ember a cigiért, arról tudnék mesélni én is, mi is töltjük évek óta. Bele lehet jönni...mikor még dolgoztam, reggel pár perc alatt meg volt egy dobozzal..:D :D Tudom, le kellene szokni, de nem tervezem..:D :D

Marika! Köszönöm a kedves bíztató szavaidat, de Te is éppen úgy meg illeted! Semmi extra, amit Tőletek tanultam, azt csinálom.
    Én pedig ahhoz a kitartáshoz gratulálok Neked, amit a napi sétákért teszel, ha esik, ha fúj, menni kell...hát, én ebben más vagyok, mert ha olyan az idő, ki nem teszem a lábam a házból, ha nem muszáj, nem vagyok egy sétálós, inkább csak akkor megyek, ha dolgom van..ma meg aztán ítélet idő, hordja a szél a havat, ki sem dugom az orromm.......ok, ok, ha dohányboltba kellene menni, akkor azért oda el mennék, bizony. :D

Hugi! Annyira édes a kutyusod, hogy csuda! Sokat nőtt, nagyon aranyos!!! De a cicád is kedves, nekem a kedvenceim a vörös macsekok...) :)

Jajajaj, majdnem el felejtettem...Pjotr!!!! Üvöltözünk, avagy nem??????? tegnap lett a farkasom, és ma délután a nagy sikerre, és a dilis napra való tekintettel vettem pár ólat, és lett egy kivimadaram!!!! WWWOOOWWWWW Farkasordítás meg volt. Hamar vettem a piacon tápot, mert ennek az évnek az idején biztosan nem lesz lehetőségem keverni........Na, megyek a farmokra, még jövök!!!

4. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Sziasztok!
    A talányosból egynek örülök nagyon,mert farkas lett!:) A többi felejtős....bár cserenapkor jól jöhetnek.Vettem még,azok 8 körül lesznek készen...
    Hugi,nagyon sokat nőtt Sütike!Igen szép kutyus!
    Rozimama,azóta sem tudta meg a papa az igazságot????:)
    Mari,nem is mesélted merre volt ma a csatang!?
    Itt elállt az eső,a szél is csendesebb....
    Kellemes délutánt!

jolanda1948, -elzemari- és sutimami57 kedveli ezt.
  5. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Rozika!

Érdekes, amikor van valami bajom-vérnyomás, megfázás- nem is kívánom én sem a cigit. De amikor már rágyújtok, már tudom, hogy jobban vagyok!:D

Marcsi, Hugi! Nem még nem áll szándékomban, hogy leszokjak....

Nem iszom, nem "fiúzok", keveset eszem, így az a napi 10-15 cigi Még kell nekem.... Főleg amikor iszom a kávét!

Ez egy szertartás nálam......;)

Valóban Rozika, egyre drágább a cigi, és most még úgy spórolok, hogy kevesebbet szívok,?- vagy áttérek a sodrásra-töltésre......ha megunom :eek: akkor majd leteszem......

Tudjátok, mindenkinek van valami szenvedélye.... nekem ???? -gondolkodom--- egy jó kávé reggel, cigivel, aztán valami különleges ebéd,-vacsora főzés, takarítás, kézművesség, festés, vagy valami ötletes dolog kivitelezése, olvasás, színház, séta, utazás, társaság, barátok, kertészkedés, ............ nem is jut eszembe talán sok minden..... (meg fogy a "papír" is) :D

Nektek is vannak szenvedélyetek?!

:):D:D

És erre a hátra lévő időre -kb 50 év!- már nem változok.

6. pjotrovov

Bizony,hogy üvöltözünk!!!!!!!!WWooooooooowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww!!A kividhez nagy gratula!!!!!!Nem lehet,hogy beleléptél valamibe,hogy ilyen mázlista vagy?????xD
    Sajnos a cigi nálam is szenvedély.Egyszer próbáltam letenni komolyan,akkor 3 napig bírtam.Szomorúan konstatáltam,ebben nincs kitartásom:oops: Egyébként olvasni,utazni nagyon szeretek.No és a sebességet-nagyon!!!!;)

jolanda1948 kedveli ezt.
  7. sutimami57

Rozika! Köszönöm, hogy meg osztottad ezt a történetet velünk, nagyon tanulságos, tényleg ügyes vagy, és az a kis turpisság simán bele fért!!! :) :) Nálam is volt egy szünet, elég hosszú, amikor nem cigiztem, de én tényleg csak simán le tettem, akaraton kívül más nem volt benne, utána híztam meg nagyon...az első 3 hónapban 20 kilót szedtem fel, és nem is tudtam lefogyni. Sok évvel később újra rágyújtottam, és azóta szívom. Hogy 4 éve le fogytam, ez már egy másik történet.

Én sem akarok már meg változni, mert eddig sem sikerült, meg aztán én így jól érzem magam......:D :D :D Szenvedélyem.....ha káros, akkor a cigi, kávé.....lenne több is, de a hobby szerintem nem az, a szabadidő hasznos eltöltése...:) :) Imádok bulizni.....

Pjotr! Köszi szépen! :D :D :D Lehet, hogy valamibe bele toppantam, csak nem vettem észre...:D :D Egyébként még soha nem volt ilyen szerencsém, hogy első alkalommal legyen valami újdonság a bírtokomban, és amikor nyitogattam fel az ólakat, számba vettem, hogy mit szeretnék...magamban mondom, hogy farkas..mert hogy a kivi eszembe sem jutott, úgyis hiába, gondoltam, és mondom..farkas..erre jön a farks..utána, mit szeretnék? Kakas...és jön a kakas...így kétségtelen volt, hogy az éjszaka meg győztem magam, hogy ma is próbálkozom.....ól nyitás, mit szeretnék..legyen vakmerő, merész kívánság....kivi...és jött a kivi. A többinél már nem működött..kecseke, ló, cica..:D :D

Utoljára szerkesztett: 24.1.15
    jolanda1948 és -elzemari- kedveli ezt.
  8. stadler42

Pjotr! de bizony megmondtam neki, mert igaziból nem hitte el hogy csak le tettem Mai napig van mikkor rá gondolók, de jó volna egy slukk. Jutus! a kávézásnál valóban egy igazi élmény volt a cigi. De ha már így sikerült örülök neki hogy le szoktam. Sütike! neked a fogyásodhoz gratulálok, ami viszont nekem nem menne. Persze a cukrom is közre játszik, meg a nem nagyon mozgás. Az a szoba kerékpár jó a lábamnak, nem gyengülnek le nagyon az izmok de fogyni nem lehet tőle.

sutimami57 kedveli ezt.
  9. -elzemari-

Ó ha ezt elmesélem, egy jót fogsz nevetni.
    Csütörtökön nyilt egy új bólt a nevet nem akarom mondani.Igy aztán a kiváncsiság erőt vett rajtunk és hogy legyen célunk is, igy nyakunkba vettük a várost , persze gyalog, ernyővel felfegyverkezve, és elindultunk, hogy megvizslassuk, hogy miképpen is néz ki és vajon mennyivel jobb, mint a megszokott boltunk.
    Egy jó pár sarkot magunk után hagyva meg is érkeztünk a szépen felújjitott, tisztára glancolt bolthoz és belépve, kicsit ilyenkor meg is vagyok illetődve, hogy most ez én miattam is készült....Itthon jól körbenéztem, hogy egyáltalán mi is az, ami netán hiányzik.Némi fűszer, tej, mustár, ami úgy is kifogyóban volt.Meg is találtunk mindent, és képzeljétek, kifelé, még a pénztárnál sem kellett sorba állni, mert volt pénztáros is bőven.
    Alig hagyjuk el a pénztárt, amikor szólnak, ..most figyeljetek.....hogy a szerencsekereket forgassam meg.Te jó ég, mint otthon Alsódughagymafalván, amikor elmegyek a városba, és ott is a szerencsekerék.Forgattam is egy csomag meggyes süteményt.Még arra sem volt időm, hogy jól megnézzem, egyáltalán mik vannak, mert olyan hirtelen szóltak, hogy csak meglepődni volt időm...

Pjotr, ennyi a történet a mai délelőttről....

Nem tudod hogy mi van a MarharépaÁgival??Már úgy hiányzik!!!!!

Igazán nincs mit...A séta pedig muszáj, mert ha az ember elül, mint a tyúkanyó, na akkor aztán a hurkák meg csak nőnek.....meg egyébbként is, kell.a menés....
    A titokzatos ólakhoz gratulálok, csak sikerült a nagymamát megmenekiteni a farkastól, mert gondolom te is gazdaköribe teszed és nem engeded az útjára...az erdőbe....

Állatok megetetve, a termények a földben,én meg elmegyek csöndben.

10. pjotrovov

Na,ezt a módszert fogom követni a következő nyitogatásnál!!!!Talán nálam is bejön!!!!
    Azért rendes volt tőled,hogy bevallottad neki!!!!
    Mari,akkor ma egyesült a farm és a valóvilág!!!!Olcsóbb is az új közért vagy csak glancosabb????Az Ágiról nem tudok,de érdeklődöm majd!

jolanda1948, -elzemari- és sutimami57 kedveli ezt.
  11. sutimami57

Mikor lesznek meg az ólak? Mert már elkékültek az ujjaim, annyira szorítok Neked, és mondogatom, hogy kivi...kivi....kivi.......

-elzemari- kedveli ezt.
  12. Dezső62

Dezső62 Törzsjátékos

Szép jó estét Mindenkinek!

Sajnos a cigit én sem tudom letenni!
    :cry:
    Próbálkoztam többször is, de érdekes módon , mindig kórházban kötöttem ki valami baleset folytán.
    Úgyhogy nem akarok próbálkozni tovább!:D

Szami!
    Nagyon örülök a negatív leleteidnek!:)

Nálunk, sajnos csak az eső esik, nem a hó!:mad:
    Így Villőt nem tudom megszánkoztatni, sajnos!

Biztos ami biztos vágtam még fát, és feltöltöttem az üveget!Egészségetekre!:p

Kívánok Mindenkinek nyugodalmas szép jó éjszakát!:)

sHaDoW_sOnG, -elzemari- és .sutimami. kedveli ezt.
  13. .sutimami.

.sutimami. Fórum ismerője

Gyertek erre, felénk lehet szánkózni! Olyan hóvihar van, hogy ki se lehet lépni a házból..lehet, hogy holnap reggel át kell menni egy másik házba??? :D :D :D Kedves cigis társam, Neked is szép álmokat, nyugodalmas jó éjszakát, és vidám ébredést kívánok! Mindenkinek édes álmokat!

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  14. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép jó reggelt mindenkinek !! Kandallót befűtöttem , kávét lefőztem !! :cry:Sajnos hiába ismételgettem egész éjszaka , hogy kivi kivi pedig még kivi is volt a gyümölcsös kosárkában , de nem sikerült !! Rengetegszer megfogadtam , hogy nem veszek sem titokfát sem titokólat , de ha van pár aranyam elcsábulok !! Eredmény 0 :)jobb lett volna ha munkásokat veszek !! Az eső még mindég szakad !!

jolanda1948, sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  15. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Jó reggelt.
    Biborka kösz a kávét, így legalább észhez térek.
    Nálunk egész éjjel esett a hó. 0 fok van, és fúj a szél.
    Most kibontottam azt a két titokólat, amit még este vette, KIVI és rózsaszín lóistálló. Nagyon örülök neki.
    Most irány az utca hólapátolás. Aztán hamuzás, begyújtás, tyúkok, macskák, kutyák etetése, egy kis takarítás, és valamit főzök.
    Legyen szép és pihenős napotok. [​IMG]

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  16. -elzemari-

Jó reggelt kivánok!

A hóesésből átvállalok én is, mert felénk is elkezdett esni..A fák ágain már megtelepedett de a földön még a sok tócsától nem nagyon..

Legyen szép és vidám a vasárnapotok!!

Utoljára szerkesztett: 25.1.15
  17. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek!Farkaskoma beköltözött a farmomra, a másik róka lett amiből már van vagy 3. A farkasnak örülök, a tesómra meg roppant irigy vagyok, vett egy titokólat, és rögtön kivi bújt ki belőle. Lehet, hogy ő is belelépett valamibe:D:D:D
    Hoztam egy kis reggelit, a kávéból ittam. nálunk nagyon erős szél fúj, a körülöttünk levő erdő szinte bömböl, úgy rázza szél úrfi az ágaikat.
    reggeli után ellépek az ifjuságért, mert megigérték, hogy 2 heti tüzelőt behordanak a kazánházba.
    legyen szép napotok: Lujza

sHaDoW_sOnG és sutimami57 kedveli ezt.
  18. stadler42

[​IMG]Szép jó reggelt !

Amint olvasom igen csak elindul a hó esés mindenütt, bár hidegebbnek kellene hogy legyen meg is maradjon.
    Biborka ! köszi a kávét, én is nagyon szerettem volna kivit, de inkább nem kísérletezek. Majd egyszer csak lesz, úgyis még a farkas is hiány cikk nálam. Minden nem sikerülhet, majd szép módjával.
    Hugi ! látom nagyon lapátolsz, hogy közlekedni tudjál. Na megyek Lavinát én is meg etettem, aztán irány a konyha
    besegítek a papának a főzésbe. Ma egy kis becsinált leves, és sült pulyka sült krumpli és párolt káposzta káposzta lesz.

sutimami57 kedveli ezt.
  19. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai névnap Pál, latin eredetű férfinév, a Paulusból származik, amelynek jelentése: kicsi. (Vasvári Pál, a márciusi ifjak egyik vezére)
    2004-ben ezen a napon megérkezik a Mars talajára az MER-B Opportunity, a második amerikai marsautó.
    1832-ben megszületett Ivan Ivanovics Siskin orosz tájképfestő.
    1987-ben meghalt Rodolfo magyar bűvész.
    Ma van Szent Pál apostol megtérése (katolikus ünnep) - a néphit szerint ha a „pálforduló” napján süt a nap, akkor még hosszú kemény télre kell számítani.

Nálunk egyelőre havas eső esik, azt nem tudni, hogy napközben kisüt-e a nap. Estig még kiderül, hogy hosszú, kemény tél lesz, vagy lassan, de biztosan jön a tavasz...
    Azt látom, hogy a szerencsésebbeknek [​IMG] besomfordált a farkas és a kivi is a gazdaságába...

sutimami57 kedveli ezt.
  20. pjotrovov

Jó reggelt!
    Igen későn ébredtem ma.Nem hiszitek el!09:30,ennyit mutatott a vekker amikor kinyitottam a szemem 8) Ez komoly!!!!!Életemben nem aludtam eddig soha!xD
    Bár nem csoda,ugyanis tegnap sokáig beszélgettem.Történt,hogy este csörgött a mobilom,egy pesti számot jelzett.Fölvettem és képzeljétek,az új-zélandi követségről hívtak.Közölték,tudják,mennyire szeretnék örökbefogadni egy kivi madarat!Föl is ajánlottak egyet nekem,csak a repjegyét kell kifizetnem.Mondtam,hogy ezt már megtettem,15 FA-t már leperkáltam.Ezt örömmel hallották,csakhogy az unióba nem olyan egyszerű a madár behozatala!Egy hónapig karanténban kell lennie!!!Csak ezután léphet magyar földre............Szomorú is lettem:( Tehát,a madár karanténban és az én farmom minimum egy hónapig kivitlen marad8)
    De túltettem magam rajta:)
    Most ebédfőzés........
    Kellemes napot!!!!!

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.