Nyugdíjasok

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Gobio55

  Gobio55 Fórum hercege

  Kedves nyugdíjasok és reménybeli nyugdíjasok!
  A régi beszélgetős oldalunk sajnos megszűnt. Most lehetőség van új létrehozására. Kérlek benneteket, akik oly aktívak voltatok még tegnap is, hogy mielőbb jelentkezzetek itt! Hozzuk létre megint azt a jól pörgő topikot, ami a miénk volt. Magam, mint tudjátok még nem vagyok nyugállományú, de az elmúlt évben azért itthon éreztem magam köztetek. Még 39 nap és én is betöltöm a nyugdíjbavonuláshoz szükséges kort. (Szerettem volna ha onagger52 szól hozzá először és nem én, de ő sajnos jelenleg sem tud ide jönni technikai gondok miatt. Megbízásából vagyok itt.)
  Az új fórumot még én sem ismerem, de nagyon bízom benne, hogy hamarosan kiismerem, veletek együtt.
  Gyertek minél előbb!
   
 2. zsona416

  zsona416 Fórum bárója

  Sziasztok, Szép napot kívánok:)

  Érdemes volt tegnap panaszkodni...ma reggel ragyogóan sütött a nap...attól persze hideg volt, de ugye december van...szóval nem vagyok telhetetlen...xD

  Az event egész jól indult, learattam a szivárványos kukoricát és mindjárt belapátoltam a felröpiket...még bőven maradt is...jöhet a következő nap.
  Tényleg jól állsz, a pocokkal én nagyon megszenvedtem anno...a skorpió pedig pikk-pakk megvolt...érdekes, hogy az állatok közül is van könnyebben tenyészthető és van olyan, ami nagyon nehezen ugrik.

  Remélem kedvező lett a prognózis a kezeddel kapcsolatban.

  Mai menü zellerkrémleves...az uram kitalálta, hogy dobjak bele egy szál sárgarépát is...nagyon finom lett, de a színéről inkább ne beszéljünk...xD ezt bulgur-bizi és párizsi szelet követte salátával. Váratlanul megjött a nagyfiam is (csak holnapra vártam)...most éppen palacsintát kunyerál...valószínű lesz is vacsira:)

  Elkezdtem az ágyunkhoz egy fejtámlát tervezni...eddig falvédő volt, de most felújítottuk a szobát és egy hatalmas fotótapétát tettünk fel a falra...így nem játszik a falvédő...viszont az ágynak alacsony a támlája...szóval utána néztem és kitaláltam, hogy akkor készítünk egyet...nem is tűnik túl bonyolultnak, viszont lenne egy kérdésem, mert tudom, hogy vannak itt olyanok, akik tudnak varrni...kanapé gombot (remélem ez a neve) szeretnék bevonni majd a fejtámla anyagával...ezt meg tudom kézzel oldani, vagy kell hozzá valami speckó szerszám? a többi része bagatell lesz...ettől kicsit tartok...
   
  mimi, zsani_apja, ursa11 és még 1 ember kedveli ezt.
 3. kpe59

  kpe59 Fórum elő legendája

  Üdv mindenkinek! [​IMG]

  Láttad, meglett a beköszönős pofim... [​IMG]
  Te aztán jól belehúztál a gazdakörikbe. Nálam a legutolsó lenne a sorban a tenyészdögös...
  Én is köszönöm a gratulációt. Most úgy döntöttem, hogy nem készülök a következőre. Elsősorban azért, mert ha ilyen lesz jövőre is a 3000 alja, akkor nem kell semmit előre termelni, elég az, ami év közben tárolódik a pajtában. Időnként néhány dolgot jó áron megvenni.

  Neked is jár a taps! Nem semmi a sok hetes....
  Az a jó ebben a napi event-ben, hogy minden kütyüt kétszer lehet kivenni, ha véletlen csak a felhőd lesz meg, biztos lesz valaki, aki tud rá valót adni.

  Ma szép napsütéses idő volt, de nem sokat voltam kint, elsősorban azért, mert nincs most mit csinálni, másodsorban pedig ettől függetlenül hideg volt.
  Az ebéd saláta főzelék és sült pulykanyak volt. Desszertnek pár falat birsalma sajtot ettem. Saját gyártmány...

  1906-ban ezen a napon Budapesten megnyílik a Szépművészeti Múzeum.
  1761-ben született Marie Tussaud (szül. Marie Grosholtz), elzászi származású francia viaszöntőnő, a londoni Madame Tussauds Panoptikum alapítója, 1974-ben halt meg Zilahy Lajos magyar író.

  Szerintem meg tudod oldani, a net-en biztos van hozzá segítség is...
   
  mimi, zsani_apja, ursa11 és még 1 ember kedveli ezt.
 4. ursa11

  ursa11 Fórum félistene

  Köszönöm.
  Mivel nincs jobb dolgom a farmon, gazdakörizek, a tenyésztősből már csak a homokművészet van vissza. Szépen fogy a többi is, ma indítok a főfarmon is időkorlátosat és az ültetvényen is. Akárhogy gondolkozok, nem látom, hogy ki lehetne üríteni a gazdakörit új fa, vagy állat vásárlása nélkül, már pedig én ilyeneket nem szoktam venni. Mindegy is, még odább van a vége, de idén le akarom vinni a feladatokat tíz alá. Látom év végén nyitva lesz hosszabban a teliholdas, akkor lehet ólnullázok egyet, vagy csak a gyepek urát aktiválom, van belőle tizen db és egyúttal a dodóst is letudom.
  Meglátom milyen lesz a napom, ha belefér ma letermelem a holnapi eventnövényt is.
  A bulgur-bizi gondolom olyan, mint a rizbizi. Eszembe se jutott, pedig jó lehet. Na majd sort kerítek rá. Kezdem bogarászni a recepteket, hátha lehet valamit újítani karácsony tájékán.
   
  Samborg, zsona416, Kuzdern és 3 más kedveli ezt.
 5. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Még nem jártam ott, itt meg figyelmetlen voltam. Vagy csak - ez a normális. [​IMG] Megnéztem, jól elbújt.
  Azért utólag számolgattam. Be tudtam volna szállni a TOP-ba, ha nem sajnálnám a vagyonkám. Még nem tartok ott, hogy lazán elengedjem, még kell kicsit gyűjtögetni. Sok eventet kihagytam az év során, nem akartam a Tp-s felhőket szaporítani. Meg aztán izgatott a gazdaköri. Hogy örülnék, ha ól helyett tenyészállatokat adna a kerek kerék. [​IMG]

  Meg tudod csinálni simán tűvel-cérnával, ugyanazzal a cérnával át is húzhatod a kárpiton. De itt egy ügyes készülék: gugliba írd be "gombbehúzó készlet"
   
  Utoljára szerkesztett: 2.12.22
  Samborg, zsona416, Kuzdern és 2 más kedveli ezt.
 6. kpe59

  kpe59 Fórum elő legendája

  Üdv mindenkinek! [​IMG]

  Ezzel pont így vagyok én is. Azzal a pár darabbal, ami a jutalom titkosokból összejön, nem lehet messzire jutni.

  Most megint eső esik, nem nagyon, csak épp annyira, hogy elmenjen az ember kedve...

  1804-ben ezen a napon Bonaparte Napóleont a franciák császárává koronázzák I. Napóleon néven. Vele együtt megkoronázzák Jozefina császárnét is.
  1761-ben született Nicolas-Louis Robert francia feltaláló, az első síkszitás papírgyártó gép létrehozója, 2020-ban halt meg Valéry Giscard d’Estaing francia politikus, Franciaország elnöke (1974-1981).

  Megyek, hasznossá teszem magam a konyhában...
   
  Samborg, zsona416 és zsani_apja kedveli ezt.
 7. zsona416

  zsona416 Fórum bárója

  Sziasztok, Szép napot kívánok:)

  Sínád a földben, szaporodhat kedvére:)

  Szia Edit:)

  Igen, olyan...régebben a rizs is mindig ilyen formában készült köretnek, mert a fiúk mindig azt mondták, hogy nekik száraz...így viszont megették...mikor átálltunk a bulgurra valahogy természetes volt, hogy az is borsóval készül.

  köszönöm szépen, rákeresek:) A keréken jön tenyészállat...no nem túl sok és nem is olyan magas szintűek, de TOP előtt elkezdtem nyitogatni a ládákat a pörgetések miatt, és rengeteg simát is pörgettem...azért elég szépen jöttek a különböző szintű kacsák, juhok, nyulak, denevérek és talán skorpió és teknős is volt...ha jól néztem a listádat, azoknak még hasznát is veheted.

  Nálunk is esik egész nap...nemcsak a kedvünk ment el, de a favágást is napolnunk kell...pedig már le volt szervezve minden....no mindegy. Láttam a tegnapi menüdben a birsalma sajtot...utoljára akkor ettem, mikor még a mamám készített...az idén a kis fánkon már volt termés, megmutatta magát, a nagyját befőztem...jövőre talán már lekvárnak is marad belőle...jut eszembe, tegnap a gyerek megnyitotta a befőtt szezont...kinyitott egy üveg barackot és el is tüntette...xDA lekvárok is nagyon fogynak...almából már készült egy adag utánpótlás...és eperből is két üveg van csak a polcon...karácsony előtt még terveztem abból is készíteni.
   
  zsani_apja, mimi és Samborg kedveli ezt.
 8. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Sziasztok!
  Hoztam nektek szépet, kár hogy az illatát nem tudom belinkelni.
  [​IMG]
   
  zsona416, Sali~*.*, _Ilona49_ és 3 más kedveli ezt.
 9. ursa11

  ursa11 Fórum félistene

  [​IMG]
  Szép adventet.
   
  zsona416, zsani_apja, Sali~*.* és 4 más kedveli ezt.
 10. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  [​IMG] Jó regglt! Óóó már mindjárt dél van. Ma későn ébredtem, és bár nincs kinek elszámoljak az időmmel, a konyhában ma van dolgom. Mustáros karajt készítek az unokám és vendége részére.
  Majd csak délután lesz farmos feladatom.
   
  ursa11, zsona416, Kuzdern és 2 más kedveli ezt.
 11. Sali~*.*

  Sali~*.* Fórum elő legendája

  ursa11, zsani_apja, zsona416 és még 1 ember kedveli ezt.
 12. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Ez a rész is kész. Már csak holnap délután eventezek, kész kell legyek vele mert szerdán Kispest. Karitatív látogatás.
  Köszi a hírt.
   
  ursa11, zsani_apja, zsona416 és 2 más kedveli ezt.
 13. Sali~*.*

  Sali~*.* Fórum elő legendája

  Szívesen!
  Jó utat kívánok holnapra! Vigyázz nagyon magadra!;)
   
  ursa11, zsani_apja, zsona416 és 2 más kedveli ezt.
 14. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Viszem azért a botomat. :)
   
  ursa11, zsani_apja, zsona416 és 2 más kedveli ezt.
 15. Sali~*.*

  Sali~*.* Fórum elő legendája

  Egy jó "völegény" mindig jól jöhet.;)
  ..........................................................
  Szép napot kívánok Mindenkinek! Sziasztok!
  Kaptunk egy ajándékkódot: #1
  HAPPYRELEASEDAY1
  Tartalma:
  • 60× Szupertrágya
  • 30× Kacsa kata szupertrágyája
  • 40× Szupertáp
  • 3× Party pörgetés
  Érvényes:
  ettől a pillanattól kezdve egészen 12.09-én, pénteken 23:59-ig váltható be fiókonként egy alkalommal.
   
  Utoljára szerkesztett: 6.12.22
  ursa11, zsani_apja, zsona416 és 3 más kedveli ezt.
 16. zsona416

  zsona416 Fórum bárója

  Sziasztok, Szép Napot Kívánok:)

  Hát, aki eddig unatkozott a farmon, most nem fog...egyszer átrágtam magam már az ismertetőn, de még párszor biztos el kell olvasnom, hogy minden világos legyen...tényleg le a kalappal a modik előtt...abban reménykedem, hogy mint minden új dolognál, a gyakorlatban kevésbé tűnnek majd bonyolultnak a dolgok.

  A napi event utolsó részéhez a növényt elültettem...a tegnapi hóemberkék nagyon tetszettek. A holnapi eventhez még ki kell vágnom a mamutokat a tölgyesről, aztán majd mehet valami hosszú növény...úgy néztem, hogy olyan túl sok felröpi azért nem fog kelleni, aztán mehetnek vissza a szokott helyükre.

  Szia Sali:)

  Köszi, hogy hoztad a híreket és a kódot:)
  Szia Mimi:)

  Nagyon szép virágod van és bár tényleg az illatot nem adja vissza a kép...de számomra a jácint és a rózsa azok a virágok, melyeknél elég látni a képet és jön hozzá automatikusan az illat is...bár most karácsonyi illat lengi be a lakást, köszönhetően az illatgyertyának:D

  Tegnap megjött végre a várva várt szekrényünk...cirka 5 hetet késtek csak vele...tegnap este az egyik részt össze is szereltük...pontosabban a férjem...én csak néha fogtam egy-egy lapot...tükröt..fúrót...csavarhúzót...xDma szépen kitakarítottam, a másik csak holnap lesz összeépítve, mert ma még megyünk vásárolni, utána pedig a baráti társasággal indulunk vacsizni...

  Csizmát, bakancsot tessék kitenni az ablakba...elvileg ma este érkezik:)
  [​IMG]

  Miklósoknak Boldog Névnapot:)
   
  mimi, ursa11, Kuzdern és 2 más kedveli ezt.
 17. kpe59

  kpe59 Fórum elő legendája

  Üdv mindenkinek! [​IMG]

  Mostanában csak jövök-megyek a farmon. Végre vége lett ennek a 24 órás event-nek. Kész lett még úgy is, hogy időnként késve kezdtem.
  Ezzel a mályvacukrossal is haladok, a malmon kívül már csak 700 db kell. A felreppenők majdcsak összejönnek hozzá.
  A mai ebéd zöldségleves, zúzapörkölt tésztával és salátával.

  1906-ban ezen a napon elhelyezik ünnepélyesen a Szent István-bazilika zárókövét I. Ferenc József jelenlétében.
  1789-ben született Hild József magyar műépítész, építőmester, 1980-ban halt meg John Lennon angol beat-zenész, a The Beatles egykori tagja.

  Néhány gondolat a Gyopárvölgyről...
  Az ismertető elolvasása után azt mondtam, na jól van, majd menet közben kitisztulnak a dolgok.
  Első körben nem sok mindent lehet csinálni, de azért nem olyan vészes elindulni. (Sokat segít a csevegő olvasgatása.)
  Nem mondom, hogy tetszik, de úgy döntöttem, hogy amikor gépnél vagyok, akkor bemegyek oda is és begyűjtöm, ami kész van, elindítom, amit kell. Emiatt azonban külön nem jövök géphez.
  Azért döntöttem amellett, hogy szép nyugisan csinálgatom, mert igaz, egyelőre nem tudni, hogy kell-e majd valamire, de ha igen, akkor ne a nulláról kelljen kezdeni kapkodni. Így voltam azzal is, amikor a mesterségek völgyét fejlesztettem, jó lesz az valamire. Biztos ez is jó lesz valamire, egyelőre csak a bonyolultságát látom, értelmét nem sokat. (Nem vagyok egyedül ezzel a gondolatommal.)
   
  ursa11, zsona416, Samborg és 3 más kedveli ezt.
 18. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Szia Erzsi!
  Bennem még teljes a sötétség. De igazad van, majd alakul. De az örökös frissítés türelmetlenné tett.

  Szerdán Kispesten jó volt, három régi baráttal is sikerült találkozni, de eléggé elfáradtam. Egyre nehezebben ülök vonatra.
  Barátnőm vadast készített marhából és persze húslevest előtte. Azután még csomagolt is, hiszen tudja, hogy kedvenc. Na azt ma ettem meg. Tegnap marhapörkölt tarhonyával volt. Holnap sárgaborsó főzelék lesz, a rávalót még nem tudom.

  Talán valóban hófelhő ez a piszkos-szürke, jelez a derekam is térdem is. Múlnak az évek... :music:
   
  ursa11, zsona416, Samborg és még 1 ember kedveli ezt.
 19. Csaba957

  Csaba957 Fórum nagymestere

  Szia Mimi!
  Ezzel nem vagy egyedül, én is kattintgatok össze-vissza, mert azt se tudod, hogy egyáltalán csináltál-e valamit.
   
  ursa11, zsona416, mimi és 2 más kedveli ezt.
 20. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Az fura, hogy nem elég megvenni egy fát, várni kell míg "megépül". Persze, nem csak ez fura... :D

  Nem is bárnom, hogy kicsit lelassít, már nagyon megszoktam, hogy gyorsan teszek-veszek. Ez jó újrakezdés. Vagy nem... :music: Majd kiderül.
  Az event halad szépen, közben meg a másik két földön termelhetem a gazdakörbe. Milyen jó lenne, ha a vadaskerteket így tele lehetne hurcolni, amikor átviszem másik területre!
   
  ursa11, zsani_apja, zsona416 és még 1 ember kedveli ezt.