Nyugdíjasok

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. kpe59

  kpe59 Fórum elő legendája

  Üdv mindenkinek! [​IMG]

  Talán azért nem okoz gondot a főzés, mert mindig szerettem háziasszony lenni és a családot ellátni. Szerencsére nem válogatós a család és nincs semmilyen érzékenység se. Igaz, most egyedül vagyok már, de főzök minden nap. Az meg hogy mi legyen, az adott napi hangulatom határozza meg.
  Találkoztam már én is megfőzhetetlen babbal. Ezért két fajta babot szoktam főzni. Levesnek gyöngybabot, abban még nem csalódtam sose, sóletnak pedig tarkababot mindig egy helyen, az egyik zöldségesben veszem. Ez kimérős és évek óta változatlan a minősége.

  A mai ebéd zöldségleves, gombás tokány nokedlivel.
  A event-nél a beadásokat eddig nem tévesztettem el, most következik a 6. ablak. Sálra kell várnom hozzá.

  1552-ben ezen a napon a gyulafehérvári székesegyházban eltemetik Martinuzzi Fráter György bíborost, akit 1551. november 17-én gyilkoltak meg I. Ferdinánd király utasítására.
  1707-ben született Carlo Goldoni olasz vígjátékíró, 2016-ban halt meg Psota Irén kétszeres Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, a nemzet színésze.
   
  zsona416, bündihugi, Sali~*.* és 2 más kedveli ezt.
 2. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Halihó...

  Szépen süt a napocska felénk, de valahogy hűvöskés az idő...Ahogy kinézek az ablakon már látom, hogy az egyik fa bontogatja a rügyeit, nagyon jó érzéssel tölt el, mert ez már biztos jele a tavasznak.

  Változott az ebédfőzésen nekem, mert a szomszédom megy egy helyre, ahol ha minden igaz, szombatonként van disznótoros.Igy aztán megbeszéltem vele, hogy ha van lehetőség, akkor egy májas és egy véres hurkát hozzon nekem is.Most bizakodó állásponton vagyok és ezért gombapaprikás volt és spagetti.Tegnapról még a tojásos levest fogyasztottam.Ha mégsem lesz, akkor lép életbe a bab leves.
  Korábban még kertes korszakomban, ahol akkor éltünk, ott volt egy zöldséges, és mindig onnét hoztuk haza a tarkababot és az bizony kifogástalan volt.Aztán az élet sodrásában már nem járok arra és így a bab szállítás is már a múlté.Ám a szeretete az megmaradt.
  Most hogy irod a babfőzeléket, gondolkodóba estem, és lehet hogy nem leves, hanem főzelék készül majd belőle, kis fasirtokkal.

  Ma elértem a Gyopárosvölgyben a 13-ik szintet, "Alpesirózsa-rajongó" a becsületes címem mostantól. Megérkezett a nyári cseresznye is a tulajdonomba.

  Nálam Ármin medve, hiába várta, hogy segítsek neki hóembert építeni, nagyon lassan haladok,most is a harmadiknál nem a tervezett lépést követtem el, igy aztán fogalmam sincs, hogy hová fogok jutni.Most percek kérdése és indithatom az aratást, és egy kis hóember építést is.

  További szép napot kívánok!!


  Szervusztok,
  ugyan már napok óta sehol senki.Úgy tűnik a gazdáknak alább hagyott a kedve, nem járnak a fórumra.Nem csak ez az egyedüli hely, ahol nagy a csend, a többiben sem buzog nagyon a beszélgetés.
  Majd csak belép valaki....
   
  Utoljára szerkesztett: 3.3.23
  zsona416, bündihugi, mimi és 2 más kedveli ezt.
 3. kpe59

  kpe59 Fórum elő legendája

  Üdv mindenkinek! [​IMG]

  Amióta nem jártam erre, én is elértem a 13. szintet, sőt már az egy harmadát le is dolgoztam, 7.745 pont választ el a következő szinttől. Kiváltottam és fejlesztettem (a zöld üzemanyag kapacitásán kívül) mindent. Majd arra is sor kerül nem is olyan soká. Igaz, nem sok értelme van, de ha már ott van, akkor miért ne?
  Időnként ez-az betelik, akkor várakozom a gyümölcsök leszedésével.
  Pár napja az átalakító megmakacsolta magát és párszor ATP helyett mást adott, de tulajdonképpen nem sietek sehova.

  Az event-eket sorra befejeztem, a most futó is kész van már. Renzónál sikerült kivennem a piccoló ládát. A lufis elég jól megy, mással nem próbálkozom.
  A mai ebéd májgombóc leves, kelbimbóból főzelék és natúr csirkemell lesz.
  Hétvégén kocsonya készült a lányom kívánságára, desszertnek madártejet főztem.
  Az idő napközben tavaszias, de reggel még igencsak hideg van. Megmetszettem már a barackfámat és a szőlőt is. A tavaszi hagymás virágok (nárcisz és jácint) szépen bimbóznak. A hóvirágom valahova eltűnt, tavaly még kibújt, de most nem.

  1777-ben ezen a napon Mária Terézia Budára helyezteti a Nagyszombati Egyetemet.
  1475-ben született Michelangelo Buonarroti itáliai festőművész, szobrászművész, műépítész, 1900-ban halt meg Gottlieb Daimler német mérnök, az első gépjármű kifejlesztője, a motorkerékpár feltalálója.
   
  zsona416, mimi, zsani_apja és 3 más kedveli ezt.
 4. Csaba957

  Csaba957 Törzsjátékos

  Ma nehéz napom volt. Orvoshoz kellett mennem a jogsi meghosszabbítása miatt.
  Holnap okmányiroda.
   
  zsona416, mimi, Nagyii58 és még 1 ember kedveli ezt.
 5. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Sziasztok!
  Lám-lám, van előnye annak is, hofgy már nem vcezertek. [​IMG]

  Nekem térd-doki volt a program tegnap, kaptam UH kezelésre utalót.... júniusra tudnak fogadni. [​IMG]

  Ebédet összeraktam előzúő este, rakott kelt készírtettem. Kicsi volt a káposzta, kipótoltam egy kis mexikóiu zöldséggel.
  (bocsánat a melléütéswekért)
   
  zsona416, Nagyii58 és zsani_apja kedveli ezt.
 6. Csaba957

  Csaba957 Törzsjátékos

  Szerdán sikeresen elintéztem az okmányirodát is, már jött a visszajelzés, hogy már postára adták az új jogsit.
  Nekem muszály vezetni, mert nincs másnak jogosítványa a családban, illetve a nagyobbik fiamnak van, de nincs az a pénz, hogy rálehessen venni a vezetésre.
  Jó sokáig kell várnod a kezelésre, de mit tehet az ember.
  Ma jó kis füstölt kolbászos bableves volt nagy szemű babból, utána meg töltött zsömle.
   
  zsona416, Nagyii58, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
 7. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Nekem a vezetés volt a kikapcsolódás, a öröm. Nagyon hiányzik.
  Itt majd hétfőn lesz bableves, mikor jönnek a csajok. Azután palacsinta, a sütése lehet hogy rájuk marad, attól függ, milyen lesz a kezem.
   
  zsona416, Nagyii58 és zsani_apja kedveli ezt.
 8. kpe59

  kpe59 Fórum elő legendája

  Üdv mindenkinek! [​IMG]

  Megint elmaradtam az írással...
  Gyopáron elértem a 14. szintet, itt nincs semmi bővíteni vagy fejleszteni való.
  A tenyésztős event-et is befejeztem. Pénteken nem értem rá, de nem volt kedvem megvárni a ma délelőttöt, így boom nélkül csináltam.
  Ma korán reggeltől nagyon szépen süt a nap, remélem holnap is, mert kertészkedést terveztem.
  Tegnapi ebéd tejfölös gombaleves, sült csirke, bulgur és uborkasaláta volt.
  Mára tojásleves, natúr szelet valami főzelékkel a terv, ami változhat még...

  1516-ban ezen a napon Székesfehérvárott eltemetik II. Ulászló magyar királyt az 1506-ban elhunyt feleségével, Candale-i Annával együtt.
  1813-ban született David Livingstone skót misszionárius orvos, Közép-Afrika kutató, a Viktória-vízesés felfedezője, 1884-ben halt meg Elias Lönnrot finn orvos, botanikus és népdalgyűjtő, a Kalevala összeállítója.
   
  mimi, zsona416, zsani_apja és még 1 ember kedveli ezt.
 9. Nagyii58

  Nagyii58 Fórumszaki

  Sziasztok!
  Szép napot Mindenkinek! Már régen írtam, csak néha jöttem olvasni, tájékozódni.
  Én is eltudtam kezdeni a Gyopárvölgyet kb. 2 hete és most a 8. szintnél tartok. Ma talán tovább is tudok lépni a 9. szintre. A fejlesztésekkel szépen haladok.
  Az eventeket csinálom a tenyésztést én is befejeztem még csütörtökön, nem tudtam kivárni az 1 tápos tenyésztést.
  Az életem nagyon egyhangúan telik. Sajnos semmivel nem biztatnak az orvosok. Kapacitás hiány miatt lemondják a hosszú műtéteket.
  Fogalmam sincs, hogy mikor fognak műteni.
  Itt a jó idő és én képtelen vagyok hosszabb időre kimenni a levegőre. Ez nagyon elkeserít.
  Most az egyetlen vigaszom a farmozás.
  A mai menű töltött fasírt lesz tejfölös krumplifőzelékkel.
   
  mimi, zsona416, zsani_apja és még 1 ember kedveli ezt.
 10. zsona416

  zsona416 Fórum hercege

  Sziasztok, Szép Napot kívánok:)

  Hoztam kávét:)

  [​IMG]

  A héten tényleg megérkezett a tavasz...nagyon szép napsütéses idő van, bár felénk fújdogál a szél...megkezdődtek a kerti munkák is, így amikor van időm már kint tevékenykedem...eddig nem lehetett nálunk nekiállni, mert vagy esett az eső vagy olyan szél fújt, hogy nem lehetett huzamosabb ideig kint lenni.
  Idén elhatároztam, hogy megtanulok metszeni...eddig a szomszéd járt át, de tavaly olyan csípőfájdalmai voltak szegénynek, hogy elmaradt a metszés is...kedden átjött, hozott egy talicskányi szerszámot és nekiálltunk a szilvafának...a következőket jegyeztem meg: ez beteg, ezt levágjuk...ez befelé nő, ezt levágjuk....ez keresztez, ezt levágjuk...egy óra alatt egy fél szilvafa ott volt a földön...kész a körte, a kajszi is...a két cseresznye, két meggy és a birs van vissza....közben már javában gazolok is, mert hihetetlen intenzitással nekiállt szaporodni és nőni...a magnólia gyönyörű, tele van virággal...a korallberkenye is szépen vörösben és zöldben pompázik...a japánbirs is virágba borult...hozzák szépen a rügyeket a rózsaloncok is...a mocsárik még nem indultak meg, de azokat nem féltem elég szívósak...a klematiszok között is van olyan, ahol a mulcs között már látom a kis zöld rügyeket...a bugás hortenziák is hozzák a kis hajtásokat...szóval éled a természet...úgy néztem, hogy a következő hetekben nem fogok unatkozni...

  Aztán, hogy még minimálisabbra csökkentsem az amúgy sem sok szabadidőm kitaláltam, hogy idén termesztek pár zöldséget is...ezt a szándékomat közöltem az urammal, miszerint pár magas ágyásra lenne szükségem...a jó ember hétvégén össze is fabrikálta őket, a héten kész leszek a védőfestésekkel és talán hétvégén mehetnek a helyükre....mivel abszolút kezdő vagyok nem akarom túlzásba vinni, inkább amolyan tapasztalatszerzésre lesz jó ez az év...majd szép folyamatosan beszámolok róla, hogy mire jutottam:)

  Vigyázzatok magatokra, megint (vagy még mindig) terjed valami nyavalya...mind a két gyerek beteg és az uramon is kezdenek mutatkozni a jelek...fejfájás, köhögés enyhe hőemelkedés...

  Eventet tegnap elkezdtem...aztán csak a felszaporításig jutottam, bele kellene húznom, mert teljesíteni szeretném a jobb oldalt is...bár időhiány miatt lehet, hogy most módosítok a terveken...tudom, hogy sokan nem szeretik ezt a minijátékot...nekem az egyik kedvencem még mindig...bár azt én sem bánnám, ha csak fele annyi játékkal meglennének az ajándékok...
   
  Nagyii58, jófarmerlány és zsani_apja kedveli ezt.
 11. kpe59

  kpe59 Fórum elő legendája

  Üdv mindenkinek! [​IMG]

  Elkeserítő lehet, hiába várakozni egy műtétre, remélem azért hamarosan eljön az ideje és jobb lesz minden.
  A tavasz ide is megérkezett a héten, de ma reggel már esik az eső.
  A gyopároson szép lassan is lehet haladni, senkinek nem sietős szerintem, főleg, hogy semmilyen tájékoztatást nem kapunk, hogy mire is lesz ez majd nekünk jó.

  Én a hét elején kigazoltam az összes virágosomat, számítva arra, hogy ne eső után kelljen. Meg is érkezett már, szép csendesen esik.
  Nem olyan nagy művészet a metszés, csak kell valaki aki megmutatja, hogy mit miért kell kivágni. Én is így tanultam, de most már a net-ről is lehet ellesni dolgokat. A futórózsa metszését néztem meg, mert a simát már tudom, de ezt másképp kell.
  A zöldségtermesztés jó móka lesz, az első év után már látod, hogy mit érdemes vetni és mit nem.

  Az event-et elkezdtem, szaporodik a gaz, gyűlik a felreppenő, azt várom, hogy három olyan helyszín legyen, amit ismerek és akkor majd nekiugrok lejátszani. A jobb oldallal nem foglalkozom, a bal oldalt terveztem végig csinálni.
  Tegnap tarhonya leves és szalontüdő volt az ebéd. Ma csontleves, meg csirkemellből valami, rizzsel. Valami töltött-rántott húsra gondoltam, de még nem találtam ki, hogy milyen is legyen pontosan.

  1442-ben ezen a napon Hunyadi János Szebennél legyőzi a Mezid bég vezette török sereget, Kemény Simon megmenti Hunyadi életét.
  1881-ben született Bartók Béla magyar zeneszerző, népzenekutató, 1922-ben halt meg Hugonnai Vilma az első magyar orvosnő.
  Kemény Simon magyar katona, Hunyadi János familiárisa. Hunyadi egyik kedvenc katonája volt. Nevét a szebeni csatában játszott szerepe örökítette meg: itt halt hősi halált, amikor Hunyadival páncélt cserélve magára csalta az ellenséget. A magyar sereg tudomására jutott ugyanis, hogy a török sereget vezető Mezid bég a katonáinak megparancsolta Hunyadi levadászását és megölését, részletesen ismertetve a hadi páncélját, díszeit és fegyverzetét. Így a páncélcserével a csata folyamán Hunyadi tudta irányítani az ütközet lefolyását, amelynek a végén Mezid bég és fia is elesett a több ezer török harcos mellett.
   
  zsona416, zsani_apja és Nagyii58 kedveli ezt.
 12. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Kedveseim! Kicsit rapszodikusan jövök, elfoglalnak valós bajaim, de majd rendbejönnek. Azért jól esik olvasni, ha írtok.
   
  Nagyii58, zsona416 és zsani_apja kedveli ezt.
 13. kpe59

  kpe59 Fórum elő legendája

  Mint látod, mi is össze-vissza jövünk...

  A gyopáron még 6.820 pont kell a 15. szint eléréséhez. Talán most sikerült eltalálni a kitett fák arányát. Nagyjából 200 körül van minden, csak az alpesi sárgabarackból van 500 felett, de abból kell mindig a legtöbb. A bükk ahogy jobban felszaporodik, gyorsan gyártok belőle jelvényt. míg be nem telik a tároló.
  Délután lejátszottam 55 tárgykeresést, a végére már rendesen szikrázott a szemem. Az átlagom 130 lett, ilyen átlaggal a jobb oldal a 93. sorig lesz meg, ha csak 90 játékot játszom le. Majd meglátom, hogy lesz-e kedvem tovább termelni. Egyelőre úgy gondolom, hogy nemigen...
   
  Nagyii58, mimi és zsani_apja kedveli ezt.
 14. zsona416

  zsona416 Fórum hercege

  Sziasztok, Szép Napot kívánok:)

  Nos...a múlt héten írt jó időt nálunk egyenlőre el lehet felejteni...szakad a hó...pont a hétvégén beszéltük a kicsivel, hogy még nem vezetett esőben...ma ezt két óra alatt sikerült neki megtapasztalni...esőben kezdte a vezetési óráját és mikor befejezte szakadt a hó...mivel éjjelre ígérik a mínuszokat is, ami cserépben volt és mozdítható, azokat védett helyre vittem...hétvégén ki akartam pakolni a leandereket is, még jó, hogy nem volt rá idő...most húzgálhatnám azokat is. Remélem, hogy a virágzó fáinknak nem lesz baja...különben pápá saját termésből lekvár...

  Eventet a hétvégén befejeztem, sikerült a jobb oldalt is teljesíteni.

  Szia Mimi:)

  Kívánom, hogy jöjjenek rendbe a dolgaid és minél hamarabb tudjál jönni írni is.

  Igen, nagyon sok mindennek a neten nézek utána...nagyon sok jó videó van fent...csak hát elkezdeni, legalábbis nekem nehéz volt...tudom, hogy hülyeség, de sajnálok bármilyen növényt megnyírni...egy bokor pedig mégiscsak más, mint egy fa...de azt észrevettem, hogy egyre biztosabban fogom a különböző szerszámokat...aztán, hogy mit mennyire csinálok jól, majd kiderül...:)
  Sikerült megnyírnod a futórózsát?

  Ha jól néztem az előrejelzést a hétre nem sok kinti tevékenységet kell tervezni...neki is álltam a tavaszi nagytakarításnak...pont le akartam cserélni a bejárati ajtón a téli koszorút tavaszira, mikor elkezdett esni a hó...így kint maradt az...
   
  Nagyii58 és zsani_apja kedveli ezt.
 15. kpe59

  kpe59 Fórum elő legendája

  Üdv mindenkinek! [​IMG]

  Nagyon kicsi még, de már legalább tudom, hogy mit kell majd csinálnom vele. Valami állványfélét kell kitalálnom, hogy tudjak vízszintesen vezetni ágakat, mert egyelőre felfelé nőnek az ágai.
  Ma itt is esett a hó és fújt a szél nagyon, de nem tartott sokáig, aztán sütött a nap, mintha mi se történt volna. A szél maradt, emiatt hideg is van.
  Én már kihoztam a leandereket, nem is viszem be, mert mínusz 5 fokig bírják a hideget. Jövő hét közepétől meg már itt a rendes tavaszi idő.
  Végül 94 játékot játszottam és a 95. sorig jutottam a jobb oldalon.
  Tegnap csontleves volt, vajas-fokhagymás csirkemell tésztával. Ma lebbencsleves, zöldbab főzelék, sült lecsókolbász karikákkal.

  1802-ben ezen a napon Heinrich Wilhelm Olbers felfedezte a második kisbolygót, és elnevezte Pallasnak.
  1868-ban született Makszim Gorkij (er. Alekszej Makszimovics Peskov), orosz író, drámaíró, publicista, 1881-ben halt meg Modeszt Petrovics Muszorgszkij orosz zeneszerző, az „Ötök” egyike.
   
  Nagyii58, zsona416, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
 16. zsona416

  zsona416 Fórum hercege

  Sziasztok, Szép Napot kívánok:)

  Voltam a pletyiseknél...jön a mosómedve tenyésztése...lehet készülni, a mi piacunkon már igen szép ára van a macinak. Aztán a következő, magasabb szintű növények is kellene fognak a közeljövőben: mézkerep, olasz köles, ribizli, százszorszép, margaréta, csipkebogyó és szagos müge...arról csak találgatások zajlanak, hogy gazdaköri feladatok érkeznek vagy máshova kellenek majd...

  Ismertetőt elolvastam, este majd ültetek valami hosszabb növényt a felröpik miatt...nem a kedvencem ez a fajta event...volt már, hogy majdnem lecsúsztam a beadásról, mert nem mindig tudok időben jönni...a hétvége is elég sűrű szokott lenni nálunk...majd alakul azért valahogy. Komolyan nem értem az olyan nyereményeket, mint az 1 db szupertáp...2 db szupertrágya...ettől még a sima pörgetés is többet ad... Szezonost csak átfutottam, majd később átbogarászom...csinálni így is, úgy is fogom...

  Jó régen ültettem két tő futórózsát...kaptak állványt is...aztán egy keményebb télen az egyik tő nagyon elfagyott...tavasszal valószínű, hogy kicsit jobban vágtam vissza, mint kellett volna...fura volt, hogy mintha nem egészen olyan hajtások jöttek rajta, mint előtte...a színe is változott...a vörös helyett fehér virágok voltak rajta...aztán őszre szépen beérett rajta a csipkebogyó...xDvalószínű, hogy oltott tő volt és a nagy visszametszés miatt életre kelt az anyatő...de jártam már így másik növénnyel is...

  A leákat a szél miatt kellett volna biztonságba helyeznem...sajnos a teraszon tarolt mindent, ami ott volt...ráadásul telefújta szeméttel is...van itt most minden...egyébként nálunk nem volt fagy az éjjel, pedig -7 volt jelezve...annyira nem bánom, megúszták a gyümölcsfák.

  Mai menü borsófőzelék és fasírt...mellé elkopott a tegnapról maradt palacsinta...most megyek muffint sütni, mert a gyerek már pár napja piszkál vele...
   
  Nagyii58, Samborg, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
 17. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Szevasztok!
  Nekem ezen a héten hozzák az ebédet, tegnap csontleves cérnametélttel, sertés cordon blue, rizi-bizi volt, ma meg tárkonyos zöldségleves, bolognai spagetti lesz. Holnap meg bográcsgulyás és túrós csusza lesz a menü.
  Jövő hétre még nem gondoltam át, de a tremortól függ hogy főzök vagy rendelek. Szeretek főzni. :)
   
 18. Samborg

  Samborg Fórum félistene

   
  mimi és zsani_apja kedveli ezt.
 19. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Szervusztok.

  Régen jártam erre, máshol sem nagyon fordulok elő.Miután nem történik velem semmi olyan ami említésre lenne méltó, igy aztán el el maradozom.
  Alsódughagymafalván sem történik eget rengető dolog, szorgalmasan a feladatokat elvégzem, azt hiszem a Lidi is elköltözött, mert már nagyon régen találkoztam vele is.
  El el járogatok a lanovkával a Gyopárosvölgybe, megművelem a fákat, ha kell kivágom és újat ültetek..8830 pont kell még a következő szintig.Most vagyok a 14-ik szinten.Amit lehetett fejlesztettem én is, igy aztán sok teendő itt sincs.

  Néha a gépen meghibban, vagy nem tudom mi történik, mert előfordul, hogy csak a virág működik, de az mindenütt .......

  Készülök az ünnepre, a szomszéd fiúk locsolására.Már úgy megnőttek, de bízom benne, hogy locsolni csak jönnek.

  Néha festegetek kicsit, most például a szomszédom hozott nekem meggyfaágból fűrészelt lapokat és arra festettem kis képeket...

  1. Kivánok szép estét, hogy került ide az 1 nem tudom.....
   
  mimi, Nagyii58, bündihugi és 2 más kedveli ezt.
 20. kpe59

  kpe59 Fórum elő legendája

  Üdv mindenkinek! [​IMG]

  Nem nagyon szeretem ezeket a minden napos feladatokat, de csinálom. Szerencsére van elég szupertrágyám, így gyorsan letermelem a két napi adagot, aztán már csak a felreppenőre kell várni.
  A szezont mindig csinálom a függöny miatt és az új fa vagy ól miatt. Az utolsó sort nem szoktam ismételni. Állatot és terményt nem adok be, így kicsit lassabban haladok, de mindig a végére érek így is.

  Tetszik a menü, gondolom jól is főznek.

  Felénk se nagyon történik olyan dolog, amiről sokat lehetne mesélni. A kertben sincs még sok munka, ami volt, azt már megcsináltam. Nézelődni járok ki, meg azért, hogy friss levegőn legyek. Már amikor nem esik az eső.
  A húsvétra még csak gondolatban készülök. A menü is csak az ötletelés szintjén van meg, hétvégéig még meglátom, milyen sütihez is van kedvem. Nem terveztem sok mindent, mert a húsvét sem "alakbarát"... Főtt tojás, füstölt csülök és kalács biztos lesz. Kocsonya most elmarad, mert nem rég volt.

  A gyopáron tegnap reggel elértem a 15. szintet, most már gyárthatom a 3. szintű jelvényeket, a tárolási kapacitása is növekedett 21 db-ra. Ide szépen lehet felhasználni a faterméseket, míg be nem telik. Ha jól számoltam, akkor a következő szinten kell 3 db 1. szintű, 12 db 2. szintű és 3 db 3. szintű jelvény. A három csillagos már meg is van. A két csillagosokat kell gyártani, de van rá idő, míg elkoptatom a hátra lévő 12.400 ATP-t.
  A farmon is léptem egy szintet, most Kolibrikeltető vagyok (242. szint), csak tudnám, honnan szedjek kolibri tojásokat... Míg elfogy az a 61 milliárd TP, ami a szintlépéshez kell talán rájövök erre is. Kb három hónapom van rá, ha az eddigi haladásomat veszem alapul.

  Tegnap zöldségleves pirított grízkockával, natúr csirkemell csíkok, mikróban párolt zöldség és főtt rizs volt. A levesből maradt még mára is, a másodikat még nem találtam ki.
   
  Nagyii58, Kuzdern és zsani_apja kedveli ezt.