Nyugdíjasok

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Csaba957

  Csaba957 Fórum nagymestere

  Sziasztok!
  A kertben kinyílt a hóvirág.
  A gyopároson elértem a 12. szintet.
  Én meg próbálok gyógyulgatni, de eddig nem sok sikerrel.
   
  zsona416, ursa11, mimi és 4 más kedveli ezt.
 2. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Csaba,
  valami komolyabb vírust kaptál be?Miért nem inkább a bikavírussal(Bikavér) próbálkozol??Mielőbbi javulást kívánok!!
  Nálunk is kinyíllott a hóvirág, nagyon kedves, érzi a tavaszt biztosan....
   
  zsona416, ursa11, mimi és 3 más kedveli ezt.
 3. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Szervusztok...

  Remélem nem azért maradtok távol, mert én jöttem???

  Erzsike,
  mi lesz a mai menű.Én ma sütemény készítésre adtam a fejemet.Délutánonként, mindig keresek valami finomat és lássatok csodát nem találok.Igy aztán már tegnap elhatároztam, hogy bizony ma sütni fogok, mégpedig egy kis tepsi nőiszeszélyt.Nagyon szeretem és még csak nem is bonyolult.
  Ha jól sikerül , viszek a gyerekeknek is, a legutóbb is nagyon örültek neki.

  Én ma vettem 2 pulyka szárnyat és egy kis pulykanyakat és abból készítek egy finom levest.A pulyka szárnynak a húsát pedig majd holnap egy kicsit rápiritok és zöldséges burgurral elfogyasztom.

  Zsona,
  szeretnék gratulálni a Gyopárosvölgyi teljesítményedhez,12. szint , azt gondolom szép teljesítmény.Én most küzdöm , hogy a 10. szintet elérjem.Nem panaszként irom le, mert tudom a miértjét, volt amikor keveset tudtam bejönni játszani...

  Mimikém,
  tudod hogy vagyok vele, én kis hogy is mondjam, hogy jellemezzem magamat, szóval beleélem magamat, hogy ott vagyok, és mit látok belőle.S ha már valaha is jót szóltatok róla, akkor elhozom és megosztom veletek is.

  Na de elmesélem, hogy mire is adtam mostanában a fejemet.Igaz még csak egyszer készítettem, de nagyon finom lett.Én , egyedül, vettem egy kis fej fejeskáposztát és ahogy a szomszédom elmesélte, sőőőt meg is kóstoltam, savanyitottam káposztát.Találomra a sót bele és egy kis vizet , miután felsaraboltam, és bele egy kis műanyag vödörbe, amiben valamikor halászlét vettem. Egészborsot is tettem bele, mert emlékeztem, hogy amikor a piacon veszem savanyú káposztát, akkor volt, hogy ráharaptam.Ugyan ez megismétlődött a sajátomnál is.
  Körülbelül 5 nap után megkóstoltam, és lássatok csodát már egész finom volt.Soha nem gondoltam, hogy ez ilyen egyszerű és még én is el tudom készíteni.Most még van belőle,minden nap fogyasztok belőle pedig, de már gondolatomban van, hogy veszek újra fejeskáposztát és megkísérlem a savanyitását újfent.Már előbb kellett volna gondolkodnom, mert nem érik be addigra, mire ez elfogy.Úgy kell nekem......
  Az igazság az, hogy hátizsákkal járok vásárolni, és van egy határ, hogy mennyit bírok el.

  Legyen szép és vidám napotok...
   
  zsona416, ursa11, mimi és 4 más kedveli ezt.
 4. kpe59

  kpe59 Fórum elő legendája

  Üdv mindenkinek! [​IMG]

  Én örülök, hogy jössz és olvashatlak. Voltam is, csak írni nem volt kedvem. Nem nagyon történik a farmon se említésre méltó dolog, így csendben maradok.
  A mai menü csirkemellcsíkok lisztbe forgatva és megpirítva, párolt zöldség és üvegtészta. Desszert nem lesz, mert az ünnepek alatt úgy elszaladt velem a ló, hogy azóta se térek magamhoz. Még van szaloncukor, ha valami édeset kívánnék, akkor van mihez nyúlni, persze csak óvatosan.
  A női szeszély nagyon finom, már rég sütöttem. A pulykaszárnyat és nyakat fokhagymásan szoktam megsütni, szeretem főzelék mellé is.
  Jól haladsz a gyopárossal, én még a 9. szintet se értem el, majd talán holnap. Vagy ma, ha az átalakító nem valami apróságot ad...
  Savanyú káposztát még nem csináltam, de mindig van itthon, nagyon szeretem, sokszor savanyúság helyett is azt eszem. Nem rossz gondolat itthon kipróbálni, ha neked sikerült, akkor biztos nem bonyolult dolog. Legközelebb tegyél bele egy pici egész köménymagot és babérlevelet is. Amit én szoktam venni, abban van és nem rontja el.

  Az event-et befejeztem, egy Jack és szupertrágya segítségét vettem igénybe hozzá. A gyopároson amit lehet fejlesztek, bővítek. A fák fejlesztése a bükkön kívül teljes, ott hiányzik még az utolsó. A pajtában veszek sorra mindent, amit lehet. Aminek a bővítésére szükség lenne, (anyag és egyéb) azt persze még nem lehet, de majd eljön annak is az ideje.

  2012 – Zátonyra fut a Costa Concordia luxushajó Olaszország nyugati partjainál.
  1921 – Csákányi László Jászai Mari-díjas magyar színész, énekes, 1897 – Schwarz Dávid magyar kereskedő, feltaláló.
  Schwarz Dávid technikus, a merev szerkezetű, könnyűfémből készült, kormányozható léghajó feltalálója. Találmányát halála után az özvegyétől vásárolta meg Zeppelin gróf, aki ezen léghajók révén vált világszerte ismertté, míg Schwarz neve lényegében feledésbe merült.
   
  zsona416, Sali~*.*, ursa11 és 2 más kedveli ezt.
 5. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Szia Erzsike,

  Korábban olvastam, hogy az ünnepek előtt a fiad milyen remek kalácsot sütött.Gratulálok hozzá.Csicseriborsó jól van?
  Sajnos és a foghagymával csínján bánok a refluxom miatt.Igen a babérlevél jó gondolat, és a kömény is.Majd legközelebb teszek is bele.
  Próbáld meg, neked a kisújjadba több van mint nekem!!

  A női szeszély kisült és igen finom lett.

  A fák fejlesztése még hagy maga után kivetni valót, mert vagy a pont, illetve a vevők kiszolgálása ,. vagy a fejlesztés.
  Jelenleg még csak a barac és a meggy van fullon, a bükk halad a fenyő lassan.Szeretném a 10.szintet elérni, ott majd elpihengetek, mert a 12-ig erőt kell gyűjteni.

  Felénk nagyon szomorkás az idő, pediga napocska nagyon jól jönne.....

  Derűs napot kívánok!!
   
  zsona416, Sali~*.*, ursa11 és 5 más kedveli ezt.
 6. Csaba957

  Csaba957 Fórum nagymestere

  Sziasztok!
  Nem tudom, hogy vírus, vagy nem vírus, a lényeg, hogy már egy hete köhögök és nem csillapodott hanem csak fokozódott.
  Ma elmentem a gyógyszertárba, hogy adjon valamit ami segít a lerakodások fölszakításában.
  Mert az orvos csak vitaminokat meg a kalobát adta.
   
  zsona416, Sali~*.*, Samborg és 3 más kedveli ezt.
 7. kpe59

  kpe59 Fórum elő legendája

  Csicseriborsó jól van köszönöm. Szeptemberben férjhez ment. Előtte munkahelyet váltott, szóval zajlik az élet.
  Itt nagyon szép idő volt ma. Ki is mentem egy kicsit a levegőre dolgozgatni. Szétszedettük ugyanis a kb 30 éve ideiglenesre készült színt és annak a tartóoszlopait és horogfáit fűrészelem össze tűzifának. Jó kis mozgás a punnyadós téli napokra.
  A sógorom szétválogatta és a használhatókat majd hasznosítja, nála is szín készül belőle. Felhasználásig itt nálam lesz, mert elfér, nem zavar senkit.
  Átléptem a 9. szintre és legyártottam az első két csillagos arborista jelvényt, de kell még kettő hozzá a bükk utolsó fejlesztéséhez. Addig a zöld üzemanyag és az elhasználódó bővítése várakozik.
   
  zsona416, Samborg, ursa11 és még 1 ember kedveli ezt.
 8. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Szervusztok!!

  Ma csuda jó napom volt, mert babáztam.Már 11-ik hónapban van a Papa unokájának a kislánya, tündéri kislány.Amikor meglát mindig elgörbül a szája, akkor én is elkeseredem egy kicsikét, de amikor 2 perc múlva már nyújtja felém a pici kezeit, akkor már kezdek olvadozni.Vittem nekik a női szeszélyt volt is sikere...Az a baj, hogy ilyenkor úgy repül az idő, mintha valaki direkt hajtaná...

  Ma elértem a 10.szintet, még a 2 jelvényt kell legyártani, de csak az egyikre volt elég rávaló.Sebaj, majd arra is sor kerül.Holnap az ansu barackot is kiválthatom, majd még meglátom, mert azt hiszem majd akkor váltom ki, ha lesz másik jelvényem is...bááár ki tudja még addig hogy döntök.....

  További szép estét kívánok!
   
  zsona416, Samborg, ursa11 és 4 más kedveli ezt.
 9. kpe59

  kpe59 Fórum elő legendája

  Üdv mindenkinek! [​IMG]

  Jól haladsz a szintekkel.
  Én azt hiszem, sokáig fogok itt dekkolni a 9.-en. Sok fejleszteni való már nincs. Kettő egyes szintű jelvény kell még, aztán a raktárnak gyártom őket. Ezzel kicsit előre dolgozom, hogy ne szintlépéskor kelljen kapkodni. Ha jól számoltam az ismertető alapján, akkor tíz db két csillagos és kettő egy csillagos jelvényre lesz szükség. Jelvényből most pont 12 db-ot tudok tárolni. Szerintem lesz idő rá, míg lefaragom azt az 5.812 ATP-t.

  Ma tejfölös gombaleves, sült csirkecomb, krumplipüré (ha addig mást nem gondolok) lesz. Desszertnek szaloncukor, mert még mindig van...
  Ki kellene belőle találni valami finomságot. Utána is nézek, hogy mit lehetne belőle kihozni...

  1559-ben ezen a napon Anglia és Írország királynőjévé koronázzák I. Erzsébetet, akinek uralma alatt vált országa tengeri és kereskedelmi nagyhatalommá.
  1908-ban született Teller Ede magyar születésű amerikai atomfizikus, 1519-ben halt meg Vasco Núñez de Balboa spanyol konkvisztádor, felfedező.
  Vasco Núñez de Balboa spanyol konkvisztádor, a Panama-földszoros és a Csendes-óceán felfedezője.
   
  zsona416, mimi, Samborg és 2 más kedveli ezt.
 10. Csaba957

  Csaba957 Fórum nagymestere

  Sziasztok!
  Ma délbe keltem föl, de mielőtt bárki irigykedne az éjjel nem sikerült aludnom semmit. Kilenc óra után sikerült elaludnom.
  Ettől az átkozott köhögéstől nem tudok megszabadulni. És ami még bosszantóbb, hogy fekvő helyzetben még intenzívebben jelentkezik.
  Így aztán az éjjel az alvás-köhögés versenyt a köhögés nyerte fölényesen.
   
  zsona416, mimi, ursa11 és 2 más kedveli ezt.
 11. Sali~*.*

  Sali~*.* Fórum elő legendája

  Sziasztok! Szép napot kívánok Kedves nyugisok!:)
  Szia Csaba!
  Sajnos ez a fránya vírus ilyeneket is okoz. Hasonló cipőbe járok én is. Javaslom, hogy ha elviseled, akkor emeld meg az fejrészt párnával, párnákkal, kicsit csitul a köhögés. Jobbulást kívánok neked is!
   
  zsona416, Samborg, ursa11 és 2 más kedveli ezt.
 12. Csaba957

  Csaba957 Fórum nagymestere

  Köszönöm a jótanácsot, de háton nem tudok elaludni. Aludni tudok háton azzal semmi problémám nincs csak elaludni nem tudok.
  Ez nagyon belém égett a seregben.
   
  zsona416, Sali~*.*, mimi és 3 más kedveli ezt.
 13. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Nagyon haladsz, gratulálok. Szép lassan túrázok én is, de nehezen mászok hegynek fel.
  Nem a betegségedet lájkolom! Nekem a köhögést legjobban az ősi hagyományos módszer gyógyítja: disznózsír a mellkasra. Bármilyen nevetségesnek hangzik, egy-két nap és vége.
  Jobbulást kívánok!

  A makaronokkal nem foglalkozom, nincs türelmem hozzájuk, a szeretteimmel kell foglalkoznom.
   
  zsona416, zsani_apja és Sali~*.* kedveli ezt.
 14. kpe59

  kpe59 Fórum elő legendája

  Üdv mindenkinek! [​IMG]

  Legutóbbi írásom óta, (vasárnap) sikerült 1187 pontot lefaragnom. Nem száguldok, de nem is az a cél. Egyelőre négy kettes és egy egyes szintű jelvényem van, de idő, mint a tenger...

  A délelőttöm ügyintézéssel telt, így ma nagy ebéd nem lesz. Valami tojásos kaján gondolkodom...

  1529-ben ezen a napon elkészül Luther Márton Kis kátéja, az evangélikus egyház egyik legfontosabb hitvallási irata.
  1907-ben született Ferencsik János kétszeres Kossuth-díjas magyar karmester, 1936-ban halt meg Rudyard Kipling Nobel-díjas angol író.
   
  zsona416, Samborg, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
 15. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Tegnap mutattak egy jópofa "rántottát". Ízőrzőket néha megnézem. Kifli karikázva tepsibe, rá kolbász-karika, rá hagymakarikák majd nyakonöntve felvert tojással. Fűszerezés ízlés szerint. Én biztos teszek rá valamelyik káposztából vékonyan.

  Szerettem, ha Ferencsik vezényelt, főleg ha volt módja humorizálni, pl. Strauß-műnél.
   
  Utoljára szerkesztett: 19.1.23
 16. zsona416

  zsona416 Fórum bárója

  Sziasztok, Szép Napot kívánok:)

  Remélem már jól van mindenki...a héten nekünk is sikerült benyalni valami vírust...2-3 napig fekvés volt, mert mindenem fájt ha megmozdultam...tegnap azért már mocorogtam, most már egész jó...

  Marika, olvasom, hogy milyen ügyes vagy...hm...nagyon szeretjük mi is a savanyú káposztát, de még én sem próbáltam készíteni...nálam így indult nyáron a lekvárfőzés is...mindig anyukám szokott, mi pedig csak hordjuk...idén sajnos nem tudott készíteni, viszont a mi kis kajszifánk úgy döntött, hogy aztán most megmutatja magát...lett négy nagy vödör barackunk, az uram meg azt mondta, hogy akkor hajrá...xDaz egész család magozott, pucolt, tekertük a passzírozót...mindezt kint a teraszon...aztán a drágámnak bevillant, hogy van nekünk egy gyümölcsprésünk...beköltöztettük a barackokat a konyhába és pikk-pakk végeztünk vele...kicsit féltem, mert sem tartósítót, sem cukrot nem használtam (édesítővel készült)...de nagyon finom lett...aztán a sikeren felbuzdulva készült még alma, eper és vegyesen körte-alma-birs is...van amelyikből azóta még kellett készíteni, mert elfogyott...a kicsi úgy kanalazta az almát, mintha bébiétel lett volnaxD...a lekvár után pedig nagy bátran már befőttet is készítettem...lett barack, körte, alma és birs...jövőre savanyúságot is szeretnék, már gyűjtöm az üvegeket.

  Tegnap almás pitét sütöttem...láttam egy receptet és gondoltam kipróbálom...a tészta sima linzer-szerű az almát viszont nem kell reszelni, csak kockára vágni és vajon picit hagyni, hogy szottyosodjon...aztán kis cukor, kis fahéj és felönteni vízzel, hogy ellepje...kb 10 perc után bekevertem 2 cs. vaníliás pudingporral és hagytam kihűlni...van egy pités üvegtálam, abba szépen beledolgoztam a tésztát, elsimogattam benne a tölteléket és a maradékból kapott rácsot a tetejére...nagyon finom lett.

  Felétek is esik a hó? Erre reggel óta szakad...most már kezd megmaradni...tegnap is volt egy kicsi, de azt az eső elmosta.

  Gyopároson átléptem a 13-ra...nem igazán tetszenek a szerda óta életbe lépett változtatások...sokkal több gyümölcsöt akarnak a vásárlók...arról nem is beszélve, hogy kénytelen voltam kiváltani a nyáricseresznyét is, pedig nagyon nem akartam a rengeteg fatuskó miatt, ami az építéséhez kell...azért szépen, lassan haladok.

  A szülinapi eventről inkább nem írok semmit...nem értem, hogy tudták ennyire elrontani a játékot...komolyan rossz olvasni a csevegőt, hogy mennyien nem tudják megcsinálni...33 játékon vagyok túl, növényem van még felröpire várok...a végén a piccolót ki fogom szedni, aztán ünnepeljen a BP úgy, ahogy akar.

  Hozok a betérőknek egy kis teát...jól esik ebben a hidegben...
  [​IMG]
   
  Samborg és zsani_apja kedveli ezt.
 17. kpe59

  kpe59 Fórum elő legendája

  Üdv mindenkinek! [​IMG]

  Én ezt tepsis bundás kenyérnek ismerem, persze akkor kenyér szeletek vannak alul. A lényeg, hogy nagyon finom...

  Ugye, hogy nem is olyan bonyolult a befőzés, csak egyszer kell rákapni az "ízére" aztán már csak azt nézi az ember, hogy mit lehetne még befőzni...
  Az almás pite jól hangzik és biztos finom is.
  A gyopároson jól elvagyok még sokáig a 9. szinten. Addig a vevők nem kapnak gyümölcsöt, míg el nem készülnek a tervezett jelvények. Most öt kettes és hat egyes szintű van. A kettesek lassan készülnek, mióta nem lehet beadni a bükkfát.
  Az újrahasznosítóba csak bükkfát teszek, felesleges cucc nem nagyon van, mert csak azt csinálok, amit fel is használok.
  A szülinapi event nagyon nem lett jól megtervezve... (és akkor még finom voltam és nőies...)
  Nem vagyok egy lassú, sem felfogásban, sem egér-munkában, de az eddig lejátszott 30 játékból 15-ször nem tudtam időn belül megcsinálni. Sokszor azért, mert már kattintottam, de a gép még nem dolgozta fel az előző kattintást, mire rájövök másodpercek repülnek el. Egyszóval, gyorsabb vagyok, mint a gép és ez nem mindig jó.
  Egyszer fordult elő, hogy vissza kellett szednem a sütiket a sorrend miatt. Nem tetszik a játék, de csak azért, mert kevés az idő rá. Ahogy a csevegőt olvasgatom, a többségnek szintén az idő rövidsége a gondja.

  Itt az eső és a hó váltogatja egymást, időnként egyszerre esik mindkettő.

  1954-ben ezen a napon az Amerikai Egyesült Államokban vízre bocsátják az első atommeghajtású tengeralattjárót, a „Nautilust”.
  1922-ben született Telly Savalas görög származású Emmy-díjas amerikai színész, énekes, 1868-ban halt meg Asbóth Sándor magyar katonatiszt, az 1848–49 évi szabadságharcban honvéd alezredes, az amerikai polgárháborúban az északiak dandártábornoka.
   
  zsona416, mimi és zsani_apja kedveli ezt.
 18. zsona416

  zsona416 Fórum bárója

  Sziasztok, Szép Estét kívánok:)

  Tegnap is és ma is ilyen idő volt...most kb fél órája pont nem esik semmi de az előrejelzés szerint ez már éjjel változni fog...ezt a locs-pocsot nem szeretem...akkor már maradt volna meg a hó egy kis időre.

  A befőzéshez...én most azt tervezgetem, hogy mit tudok elkezdeni termelni hozzá...már azt tervezgetem, hogy hol tudok egy-két ágyást kialakítani...aztán meglátjuk mit hoz a tavasz...még a kertben is van elég sok tennivalóm, mert amit idén akartam változtatni, az elmaradt a felújítások miatt...hiába, egyszerre nem megy minden.

  A játékkal végeztem, a piccoló megvan...kicsit túltermeltem a növényt így most azon agyalok, hogy legyek-e annyira mazohista, hogy a szezonpontokért visszamenjek...azokból pont maradt bent, ha jól emlékszem két helyen is...és nem, nem te vagy lassú...rendesen elbaltázták az időbeállítást...bár nekem már az is eszembe jutott, hogy direkt készült így...mert ugye hosszabbítani lehet, csak termelj hozzá még...

  Tegnap rohangásztunk erre-arra el is ment a nap, ma pihi volt...ebédre az uram rittyentett egy halászlét, vacsira pedig hamburger készült...a fiúk megsütötték a húspogácsákat, én pedig a hamburger bucit...véletlenül egész adagot dagasztottam be, így reggelire maradt 4 buci...majd valamivel megtöltjük:)

  Remélem azóta meggyógyultál...tegnap megnéztem, nálunk még csak éppen elkezdtek kibújni...talán olyan centi körül vannak...érdekes...bár ha arra gondolok már milyen átmenetek vannak az országban az időjárás tekintetében...
   
  mimi és zsani_apja kedveli ezt.
 19. kpe59

  kpe59 Fórum elő legendája

  Üdv mindenkinek! [​IMG]

  Egy kis összegzés erről az event-ről...
  A csillagos érmékért mindent kiszedtem a boltból, maradt még 10 db érmém.
  53 játékot játszottam, (illetve nem tudom pontosan, mert volt közben is, amit ismételni kellett, tehát több), de az utolsót már nem tudtam egyszer se elkezdeni, mert elfogyott a malomtermékem és főleg a türelmem. (Pedig nem erről vagyok híres.) Legjobban a 39. fogott meg, nem tudom, hányszor kezdtem újra, mire sikerült, persze időn túl. Tudnék még termelni, mert maradt 104 db magom, amit szaporíthatnék, de nem vagyok már hajlandó rá.
  15 időn belüli jutalmat sikerült megszerezni, de egyáltalán nem foglalkoztam az idővel.
  Nem is emlékszem rá, hogy volt-e már ilyen event, ami ennyire nem érdekelt...

  A gyopároson figyeljetek, mert egyes fatermések helyett a fát veszi el. A csevegőben azt állapították meg, ahol megegyezik a fatermés neve és a fa neve, ott a fát veszi el. Hát szép kilátások mondhatom...
  Még négy 2. szintű jelvényt kell gyártanom, addig bükk termést nem kapnak a megrendelők. Most három bükkfa termeli a gyümölcsöt, hogy haladjon a gyártás.
  2800 pont hiányzik a 10. szinthez. Majd elfogy egyszer...

  A mai ebéd csontleves, rakott krumpli. A desszert már tegnap elfogyott, túrófánk volt.

  1755-ben ezen a napon Moszkvában Mihail Vasziljevics Lomonoszov kezdeményezésére megalapítják Oroszország első és legnagyobb egyetemét.
  1852-ben született Csonka János magyar gépészmérnök, feltaláló, 1891-ben halt meg Ybl Miklós magyar műépítész.
  -----------------------------------------------------------------------------------
  Ma reggel (hétfő) meg a zöld üzemanyagnál fákat kellene berakni, de csak alapfákat hoz fel, abból is csak 26 fajtát. Ennél azért több fánk van.
  Kíváncsiságból megszámoltam, a farmon 93, a bahán 106 fajta fa van...
  Már kezdek félni, hogy a terményes ólaknál is majd csak az alapokat lehet beadni. Remélem, nem, de az ördög nem alszik...
   
  Utoljára szerkesztett: 23.1.23
  zsani_apja, zsona416 és mimi kedveli ezt.
 20. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Szevasztok!
  Köszi mindkét figyelmeztetést. A fa- és termésbeadás ma elémkerült, sikerült észrevenni. Ilyenkor jó, hogy lassan termelek, jobban fogok figyelni.

  A rakott krumpli jó ötlet, beiktatom. Holnap utazok, nem főzök. Nagyon jó, hogy leírod a menüdet, merítek így ötletet. Szombaton rántott sajtot, tegnap székelykáposztát ettem, rántott levessel.