Nyugdíjasok

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Szervusztok...

  Csuda finomságokat irtok, lehet választani, hogy mit is lehet főzni.Én is nagyon szeretem a spenótos tésztát, igaz nem olyan régen került a repertoárba, de azóta igazi csemege.

  Ma nálunk, karfiol leves májgombóc betéttel és zöldséges rizses hús,jégsalátával.Ha végzem a fákkal akkor még nekifogok egy kis madártejnek, mert már elég régóta készülök rá.

  Gyopárosvölgyben elértem a 11-ik szintet, aztán majd mikor lépem túl, az majd a jövő muzsikája.A fejlesztgetéseket is csinálom, de ha a vevőket nem elégítem ki, akkor nincs szintlépés, ha meg jelvényt gyártok, ....szóval tudjátok ti is, hogy miként működik....
  Azt sajnálom, hogy a raktár kapacitása, az anyagon előállításásnál , csak a 12.szint után lehet bővíteni.Igaz , akkor mibe kötnék bele......

  Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én van hogy elfelejtek vizet inni, megfelelő mennyiségben.Aztán kérdés, hogy mi a megfelelő mennyiség.
  Igy aztán fogom a telefonomat és beállítom az órát félóránkénti csengetésre, és igy legalább délelőtt nem felejtkezem meg róla.Délután már csak akkor iszom, ha tényleg szomjas vagyok......

  Legyen derűs és vidám a napotok....
   
  ursa11, Nagyii58, Sali~*.* és 3 más kedveli ezt.
 2. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Köszi, ebből egy nekem se volt meg.

  Az evemtet a rövidebb érésűvel kezdtem, der még az is lehet, hogy nem csinálom tovább, érderklődés hiánya
  A vízivás nekem is nagy gond. Hiába a csengetés, "igen, megyek már", aztán folytatom, amit épp csinálok. :music:
   
  ursa11, Nagyii58, Sali~*.* és 2 más kedveli ezt.
 3. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Drága Mimikém,
  akkor javaslom, hogy hosszabb időre programozd be az órát....Én reggel kezdem 8 kor...
   
  ursa11, Nagyii58, Sali~*.* és 2 más kedveli ezt.
 4. zsona416

  zsona416 Fórum bárója

  Sziasztok:)

  Rottyon van az egész család...az uram szerdán este mondta, hogy mintha kaparna a torka...a csütörtöki vacsoravendégeinket le is kellett mondani...éjfél körül még hordtam rá a vizes borogatást, mert 39 fok körül volt a láza...aztán pénteken a kicsi, ma pedig a nagyobbik produkálta a tüneteket...úgyhogy óránként rohangálok a lázmérővel, a folyadékokkal, hogy igyanak eleget...és hordom körbe a sós párologtatót...a nagy nagyon el van keseredve, fellépésük van ma és két hete gyakorolt, mert szólót táncolt volna...

  Szia Marika:)

  Finomat főztél...én is azon agyalok, hogy holnap mi legyen az ebéd, mert a betegeim nem nagyon kívánnak semmit...
  Szépen haladsz a Gyopároson...és tényleg nagy segítség lesz, ha a 12.-en tudod majd bővíteni a raktár kapacitást...szépen kezd beállni egy rend nálam is...a hétvégi plusz megrendelő kicsit borít a dolgon, próbálok készülni rá, de most pl sárgabarackból úgy kifosztottak, hogy talán 50 db maradt raktáron...pedig tegnap 400 fölött volt...
  Szia Mimi:)

  Megkerestem, a DW-nek van 1:2 cukorhelyettesítője, ezt lehet karamellizálni mert tartalmaz valamennyi fruktózt. Remélem ízleni fog nekik is a spenótos penne.
   
  ursa11, Nagyii58, Sali~*.* és 2 más kedveli ezt.
 5. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Szervusztok,

  Mielőbbi gyógyulást kivánok a betegeknek.Sajnos én is egy elmaradhatatlan köhögéssel küszködöm, de már november óta.Már nagyon sok vizsgálaton és gyógyszeren vagyok túl és mégis.Valami elfajzott vírus kóborol bennem és a világért sem akar elhagyni.

  Sajnos a madártej az elmaradt, pedig nagyon készültem rá, hogy elkészítem.Igy aztán ma azért nekidurálom magamat, és van egy csomag kétszersültem azt majd elkészítem egy kis pudinggal és gyümölccsel.

  Megyek megnézem a fákat, leszedem a gyümölcsöket, kivágom a fákat, amit kell, aztán jöhet a kétszersült....
   
  Utoljára szerkesztett: 30.1.23
  ursa11, zsona416, Nagyii58 és 4 más kedveli ezt.
 6. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  [​IMG] Üdv Mindenkinek!
  Süt a nap végre, nincs szürkeség, mégsincs kedvem kidugni az orrom. Jól kiszellőztettem.
  Köszi hogy előkerested, majd utánajárok.

  Sajnálom a betegeket, jobbulást nekik.
   
  ursa11, zsona416, Nagyii58 és 4 más kedveli ezt.
 7. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Halihó...

  Te is, én is.....
  Ma végre elkészült a madártej, jaj nagyon finom volt. Ha később is, de azért megvalósult.
   
  ursa11, zsona416, Nagyii58 és 4 más kedveli ezt.
 8. kpe59

  kpe59 Fórum elő legendája

  Üdv mindenkinek! [​IMG]

  Kicsit elmaradtam mostanában, de néha előfordul a vv-ben, hogy elfoglaltságom van. Túl vagyok két nap disznóvágáson (nem nálam volt, én már rég nem vágok, mert nem tudok annyit megenni). Pénteken egy 250 kilóst, szombaton pedig egy 220 kilóst dolgoztunk fel. Nem kis munka, de túl vagyunk rajta. A zsírsütés mindig az enyém szokott lenni. Most is jól sikerült.
  Vasárnap volt a toros ebéd, desszertnek fánkot vittem, miután úgyis farsang szezon van.

  Régen nekem is gond volt a vízivás, de már iszom rendesen. Meg lehet ezt szokni, mint bármi mást. Óránként iszom egy pohár vizet, már nem is kell figyelni rá. Eleinte beállítottam az órát, de már nincs rá szükség.

  A hosszúval szoktam az ilyen event-eket kezdeni, mert jobban adja a felröppenőt. Most is így tettem, már a rövidnek is a vége felé járok. Bevetettem szupertrágyát is, hogy haladjak, mert a disznóvágások miatt nem nagyon értem rá az elején, már utolértem magam. Felreppenő még 244 hiányzik.

  Közben elérem a 10. szintet, talán megtaláltam a nekem jó elrendezést. Néha van, hogy várni kell a fa gyártásra, de nem sokszor fordul elő. Egyelőre 2 bükk, 1-1 fenyő és anzsu, 2 meggy és 8 sárgabarack van kint. A két bükk egyszerre vágható ki, a meggy egy ciklussal eltolva érik. A sárgabarackot 3-3-2 arányban vágom ki, így eddig volt rá idő, hogy a vágásig legyártsam a kitenni valót.

  Legközelebb, ha jön valamelyik gyerekem haza én is főzök egy madártejet, nagyon szeretjük mi is.

  A mai ebéd egy gyors zöldségleves és töltött káposzta lesz.

  1964-ben ezen a napon elindul a „Delta” című tudományos ismeretterjesztő TV-műsor.
  1797-ben született Franz Schubert osztrák zeneszerző, 1956-ban halt met Alan Alexander Milne angol író, drámaíró, publicista.
   
  ursa11, zsona416, Nagyii58 és 3 más kedveli ezt.
 9. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Sziasztok!
  Nálam minden lelassult. Az életembwen is, így a farmon is. Közben még egy kispesti látogatás is közbejött. Az event még félig se lesz kész. Bosszankodni viszont nem fogok. :music:
  Baconos, tejszínes csirke rizzsel lesz az ebédem, karfiol leves lesz elé - talán. Még azt nem döntöttem el.
   
  ursa11, zsona416, Nagyii58 és 3 más kedveli ezt.
 10. Samborg

  Samborg Fórum félistene

  ursa11, zsona416, mimi és 3 más kedveli ezt.
 11. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Ez tetszik, köszi hogy hoztad. Így még én is meg fogom tudni csinálni.
   
  ursa11, zsani_apja, zsona416 és még 1 ember kedveli ezt.
 12. kpe59

  kpe59 Fórum elő legendája

  Üdv mindenkinek! [​IMG]

  A fehérje habot szoktam így is csinálni. Mikor mihez van kedvem. A levébe csak a sárgáját teszem, pudingport vagy lisztet nem, mi így szeretjük.

  Ma csavargós napom lesz, egy kis vásárlással egybekötve, így az ebéden nem gondolkodom, eszem útközben valamit.
  Az event-et majd csak estefelé kezdem el, nem zavar a csúszás, kész lesz az így is.
  Mostanában elég télies az idő, ahogy néztem az előrejelzést, a jövő héten mínusz 7-8 fok is lesz reggelente. Ebből még hó is lehet...

  1642-ben ezen a napon az erdélyi országgyűlés II. Rákóczi Györgyöt fejedelemmé választja, trónját csak 1648. október 11-én foglalja el.
  1881-ben született Galamb József magyar gépészmérnök, 1468-ban halt meg Johannes Gutenberg német nyomdász.
  Galamb József magyar mérnök, konstruktőr, a Ford Motor Company tervezője, a Ford T-modell egyik megalkotója.
  Johannes Gensfleisch zur Laden zum Gutenberg német ötvösmester, feltaláló. A mozgatható betűelemekkel való könyvnyomtatás feltalálója.
   
  ursa11, zsani_apja, mimi és 2 más kedveli ezt.
 13. zsona416

  zsona416 Fórum bárója

  Sziasztok:)

  Csak ide érek ma még én is:) Köszönöm a jókívánságokat úgy ahogy lassan kezdünk kimászni a nyavalyából...érdekes, hogy elvileg ugyanaz a vírus ment át a családon, de mindenkinél más tünetet produkált...a közös a fiúknál volt, mindenki magas lázzal feküdt 1-2 napig aztán ezt vagy orrfolyás, vagy köhögés vagy némi szédelgés váltotta...nekem csak a fejem fájt, de annyira, hogy 2 napig pislogni is nehezemre esett...aztán meg kezdtem bepótolni a kiesett dolgokat...tegnap már a porszívót is bekapcsoltam...nem hangos készülékünk van, de mire végeztem a lakással olyan érzésem volt, mintha robbantgatások lettek volna az agyamba...
  Természetesen a két fiamra számíthatok ilyen esetekben is...azzal szórakoztak, hogy két oldalról mellém álltak és felváltva szóltak, hogy anyaaaa....mire rájöttem, hogy csak azért teszik, hogy forgassam a fejem már fetrengtek a nevetéstől...de nem szólok egy szót sem...kedden ők gyártották a fasírtot a főzelékhez...képzeljétek kisorsolták, hogy ki másszon bele a darált húsba...xDízre nagyon finom lett, viszont a kerek forma valahogy elmaradt....xDxDsőt, még sütöttek is...a street kitchenen találtak valami narancsos sütit azt dobták össze...még narancsszirupot is sikerült gyártani a tetejére...szóval ügyesek voltak na.

  Szia Marika:)

  Olvastam, hogy közben elkészült a madártej is...a pudingról jutott eszembe, múlt héten egy végtelenül egyszerű de annál finomabb sütit sikerült létrehozni....simán főztem egy vaníliás pudingot...mikor kihűlt kevertem hozzá sütésálló csokicseppet (cukormentes, még valamelyik megrendelés mellé kaptam 2 csomaggal ajándékba) és rákentem egy leveles tésztára...feltekertem, felszeleteltem és bement a sütőbe...nagyon finom vaníliás csiga készült belőle...és ami a legjobb hipp-hopp megvan.

  Szia Erzsike:)

  Akkor nem unatkoztál...nem kicsire nőttek meg azok a cocik...múlt héten az egyik szomszéd is tartott disznóvágást...hozattak két felet és feldolgozták...kaptunk kóstolót nagyon finomra sikerült itt is minden...
  A gyopáron csendes haladás van....elértem oda, hogy nem kell rohangászni már és várni mindig a fűrészüzemre...van annyi fatermés és fa is készleten, hogy a vevőket szépen ki tudom szolgálni...reményeim szerint a hétvégén szintet is fogok lépni, meglesz a 2. felhő is.
  Az jó, ha beállt nálad is egy rend...nálam még mindig a 4 bükk-6 barack a maradék 4 helyen pedig a hiánypótlásra ítélt fák vannak...nálam a bükkök vannak csúsztatva, a barackokat mindig egybe rakom ki a maradék 4 pedig össze-vissza...egy biztos, reggelre mindig bevárják egymást:)

  Mikróban eddig nem nagyon készítettem semmit...aztán kb két hete találtam egy receptet, hogy mogyorókrémes csiga és 10 perc begyúrással és sütéssel együtt...mondjuk megjegyzésbe ott volt, hogy csak frissen jó igazán...szóval összedobtam és tényleg kész volt 10 perc alatt...melegen még finom is volt, a tésztája kicsit piskóta jellegű lett és a hő hatására nagyon jó krémes állagot vett fel a mogyorókrém...2 darabot eltettem a nagyobbiknak, aki kb két óra múlva ért haza...hááááát úgy megkeményedett, hogy az ablakot simán ki lehetett volna dobni vele....xD Hozzáteszem, hogy nekünk egy ezer éves mikrónk van...még az uram hozománya volt a háztartásba...amíg bírja nem is akarom lecserélni, mert amire kell azt tudja...

  Eventet későn kezdtem, még most dobáltam át 1*1-be a növénykét...nekem ez a pénteki kezdés nem nagyon jön be...hétvégén nem szoktam sokat molyolni a farmon, most meg muszáj lesz, ha haladni akarok...remélem idővel visszaszoknak a szerdai vagy a csütörtöki kezdésekre.
   
  ursa11, Samborg, zsani_apja és még 1 ember kedveli ezt.
 14. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Sziasztok, szélmentes napot kívánok! Itt óriási szél fúj, hiába süt a nap. Kellett volna nekiinduljak boltokba, de nem lesz abból semmi.

  Eventet nem csinálom, megint sikerül egy gkörit befejezni, inkább az izgat. Még így is sok nincs kész.
  Fent az Alpokban is folyik a termelés szép lassan.
   
  ursa11, zsona416, Samborg és 2 más kedveli ezt.
 15. kpe59

  kpe59 Fórum elő legendája

  Üdv mindenkinek! [​IMG]

  Egy kis irányítással csodákra képesek a fiúk, ha egy kis érzékük is van a főzéshez.

  Mégsem lett jó az arány, mert mindig tuskó hiányom volt. Most 2-2 ansu, fenyő, bükk és meggy van és 6 sárgabarack, így nincs tuskó hiány, viszont néha várni kell a humuszra. Ehhez tudni kell, hogy mindenütt csak egy ablakban alakítok át. Eddig az újrahasznosítónál használtam fel a kapott kulcsokat, de már ott se tartom fontosnak, hogy két ablak menjen. A 32 órást használom, mert oda bedobok egy bükkfát és kész. Más bedobni valóból nincs feleslegem, kell a fákhoz, mert csak azt keverek mindenből, amit fel is használok.
  A megrendelők mindent kapnak, így oda elmegy sok termés, de még így is van, hogy nem tudom aratni a fákat. Ha mégis sok fatermés van, akkor gyártok pár jelvényt, ha betelik a tároló, akkor még nem tudom, mi lesz a feleslegessel. Lehet, hogy akkor megint kinyitok egy újrahasznosító ablakot egy 24 órás átalakítóra. Majd, ha odaérek ráérek akkor gondolkodni ezen.

  Az ebéd krumpligombóc leves, tepsis csülök és madártej volt.
  Eddig 16 etetésre való csokis dobozom van, de még nem kaptak egyet sem. Nem sikerült bónuszt pörgetnem, így csak egy Jack indításával haladok.

  1836-ban ezen a napon volt Gróf Széchenyi István esküvője Seilern Crescence (sz. Crescence Seilern-Aspang) grófnővel Budán, a Krisztinavárosi templomban.
  1902-ben született Charles Lindbergh amerikai pilóta, író, feltaláló, felfedező és társadalmi aktivista, 1894-ben halt meg Adolphe Sax belgiumi francia hangszerkészítő.
   
  ursa11, zsona416, mimi és 2 más kedveli ezt.
 16. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Szia Erzsi! Jó előre jársz fent a hegyen. [​IMG]
  Amíg nem jutok el a 10 szintig, semmit nem tervezek a Gyopároson, nekem is a tuskó hiányzik folyton.
   
  ursa11, zsona416, zsani_apja és 2 más kedveli ezt.
 17. kpe59

  kpe59 Fórum elő legendája

  Üdv mindenkinek! [​IMG]

  Ha semmi nem jön közbe, akkor ma átlépek a 11. szintre. Ott lehet a fatermés kapacitását növelni 1600 darabra. Ha jól néztem át az ismertetőt, akkor más fejleszteni való nincs.

  Az ebéd gyors zöldségleves, natúr szelet, rizi-bizi, savanyúság lesz.
  31 etetésen vagyok túl, a felröppenővel nincs gondom, a növény lassan érik, de most úgy döntöttem, nem használok szupertrágyát.
  Ma végre nem fúj a szél, süt a nap, de nulla fok van, tehát nem jó kint lenni. Mondjuk nem is sok dolgom van kint.

  1887-ben ezen a napon a milánói Scalában bemutatják Giuseppe Verdi Otello című négyfelvonásos operáját.
  1860-ban született Kner Izidor nyomdász, könyvkötő, könyvkiadó, 1975-ben halt meg Ősz Ferenc újságíró, humorista, konferanszié.
   
  ursa11, zsona416, mimi és még 1 ember kedveli ezt.
 18. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Szeretem hogy látom a napot, a szél viszont még mindig eléggé kellemetlen, bár annyira nem, mint tefgnap. Ráadásul hideg is van.

  Az Otello nem a kedvencem, igaz, nem a zene inkább a Jágo miatt.

  Én a 8. szint háromnegyedénél járok, szép lassan baktatok. Eleinte bosszantott hogy hol ez nincs, hol az, aztán úgy döntöttem, nem izgat.
   
  Samborg, ursa11, zsona416 és még 1 ember kedveli ezt.
 19. zsona416

  zsona416 Fórum bárója

  Sziasztok, Szép Napot kívánok:)

  Hát nem semmi idő volt tegnap...reggel felhúztam a szobánkba a redőnyt ami a teraszra néz és azt láttam, hogy a kinti cicáknak készült házat fújja körbe-körbe a teraszon a szél...a két pici meg futkározik körülötte...hamar felöltöztem és elkaptam, aztán lesúlyoztam pár laminált padló darabbal, utána már biztonságban volt.
  Aztán vakaróztam nagyon, mert a kicsinek fél 10-re kellett volna menni vezetni...ez volt az első órája...mondtam az uramnak, hogy én ilyen időben aztán nem megyek sehova...és ha felborulunk?...az meg csak vigyorgott, hogy dehogy...szóval elcsattogtam az utcafronti ablakokhoz és ott is felhúztam a redőnyt...mondtam neki nézd már, sehol senki, normális ember nem közlekedik ilyen időben...aztán felbukkant egy punto és húzott befelé Szekszárd irányába...aztán jött egy golf is...a kicsi meg ott rötyögött rajtam, hogy kukkolok kifelé...aztán hagytam magam meggyőzni és elvittük a gyereket vezetni, mi pedig bevásároltunk addig...szóval én nem vagyok egy parázós alkat, de hazafelé mondtam az uramnak, hogy most lehúzom a sapkámat a számig és majd szóljon, ha hazaértünk...
  Egyébként annyira nem is volt alaptalan a félelmem...a nagyobbik péntek este bent aludt Szekszárdon, és onnan ment szombaton próbára...kb egy órával később ért haza, mint mi és mondta, hogy a 6-on nem sokkal előtte dőlt ki egy hatalmas fa úgy, hogy mind a 4 sávot betakarta...egy órával később pedig telefonált egy barátunk, hogy most dőlt ki az egyik fenyőjük a ház elől...mivel félig-meddig a mellette lévő fogta meg, így kivágták azt is...hála az égnek sem személyi, sem anyagi sérülést nem okozott.

  Ma már egész jó idő volt, a szél abszolút nem fúj de rettentő hideg van...

  Meg kellett bontanom az arányokat nekem is, mert a hétvégén teljesen kifosztottak az ansuból...de nagyon megcsappant a meggy és a nyáricseresznye is...viszont a sárgabarack, amiből készültem rendesen abból alig vittek...most kimentek a tartalék fáim is...tuskó van elég, majd ahogy készül a fűrészüzemben pótlom vissza őket...

  Eventnél 30 etetésen vagyok túl...meg vagyok elégedve az eddigi ajándékokkal, mert ebből 8 alkalommal aranyat és egyszer bónuszládát kaptam...jött még kétszer titokfa is, a többit nem jegyeztem meg...15 pörgetésből kaptam egy 100-as bónuszt, most több a növényem, egyenlőre felröpire várok, de legkésőbb holnap szerintem utoléri az egyik a másikat...

  Mai ebéd pulled pork, azaz tépett hús volt...rozmaringos serpenyős burgonyával és répás cumóval, amibe most a 4-5 szép szál répa mellé két paradicsom, egy cukkini, két nagy fej hagyma és egy fél kaliforniai paprika került...vacsira maradt a husiból, már bedagasztottam hozzá egy adag hamburger bucit...teszünk még rá szeletelt sajtot, salátát és paradicsomot és meglocsoljuk a húsiból maradt szafttal...
   
  Sali~*.*, mimi, Samborg és 2 más kedveli ezt.
 20. ursa11

  ursa11 Fórum félistene

  Sziasztok,
  Megszemléltem: Adolphe Sax találta fel a szaxofont, nem is gondoltam volna, hogy ilyen régen. Valahogy a dzsesszhez kötném leginkább, az meg "csak" százéves.
  Anna köszi, jövő hétvégén pulled pork lesz ebédre, igazán jónak tűnik. Van is két BBQ szószom készen, mondjuk az egyik csokis, de még az is passzolhat hozzá.
   
  zsona416, mimi, Samborg és még 1 ember kedveli ezt.