Oázis | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Imi*, témanyitás ideje: 21.7.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Jó estét.

Végig vittem az eventet, akár megérte a vége akár nem. Délután lett kész, most a következő eventig lazítás.:)

-Fülemüle-70, Kuzdern, ursa11 és 2 más kedveli ezt.
  2. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Szép estét kívánok mindenkinek, Sziasztok!

Tenyészteni támadt kedvem.:)
    Megjött a 3. korcsolyás struccom.:inlove:
    A pajtámban már régebb óta van 2 db várva a 3. társukra, hogy a gazdakörben landoljanak szépen.
    Ismét egy tenyésztős feladattal kevesebb.
    A 10. tökoszlopot is sikerült felépítenem.:)
    E.gaz hiányom van sajnos...:wuerg:
    Ti, hogy haladtok?

További szép estét kívánok mindenkinek!

Szia Imi
    Gratulálok.:)
    Én még a felhőig se értem el nem, hogy a végére.:music:
    Természetesen végigviszem én is.;)

-Fülemüle-70, CoraQueen, Samborg és 4 más kedveli ezt.
  3. ursa11

ursa11 Fórum félistene

Szia Genka!
    Az eventet megcsináltam, de a fene se nézte, hogy ébresztő bájital a neve a beadandónak, amihez nagy ügyesség kellett, mert a malomba ledaráltam és még be is adtam névtelenül:D Olvasgatni végképp nem volt időm a múlt héten, még ezt se. Így is kiszedetem a boltból amit akartam, ami meg maradt az jó helyen van;) Nem igazán szeretem a teliholdast, tavaly is októberbe sokalltam be, most sincs másként-.- majd egy kicsit lazábbra veszem.
    Gratulálok a felhőhöz:)
    A héten nem volt akkora hajsza, már a beadandó malomterméke nevét is tudom;)
    Mi jót sütöttél? Pénteken szilvás pitét sütöttem, egész jó lett. Valahogy eddig kimaradt, nem is értem hogyan, pedig fincsi.
    Szia Imi!
    Majd egyeztetünk, én a tavalyiban nem voltam benne.
    Grtaulálok a hajdinához:)
    Szépek a tenyésztéseid, ügyes vagy.
    Én is holnap fejezem be az eventet.

L.Papp
    Nekem...

November eleje nekem:
    ezüstködök varázslata,
    bolygó lelkek alázata,
    elköltözők hideg ágya,
    sírra hajló bukszus ága,
    csontujjakkal játszó szellő,
    sírva úszó, sötét felhő,
    pislákoló mécs gazdája,
    itt maradók bús magánya,
    krizantémok könnyes szirma,
    angyalszárnyú éj fájdalma.

genka53, Gio, Katka54 és 2 más kedveli ezt.
  4. lukimi

Helló.

Gazdakörizésbe fognék és mindjárt az elején van 1 bökkenő: nem tudom, honnan szerezhetnék még tikitotem-műhelyt 1 db van arra sem emlékszem honnan és mikor jött. Köszi, ha valaki világosságot gyújt főmbe.:):p

Kuzdern, ursa11, genka53 és még 1 ember kedveli ezt.
  5. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Tessék Imi.:)

Tikitotem-műhely
    Műhelyben NEM megépíthető.
    Indításhoz szükséges: 1 db tukántáp, 3 db tukán
    Szükséges szint: 1. baha szint
    Tárgy mérete: 2x2
    Kép
    .........................................
    NévTulajdonságok
    .....................................
    ÉpítőanyagJátékba kerülésMegjegyzés
    [​IMG]Tikitotem-műhelyTermény: 1 db tiki totem
    Érési idő: 22:00 óra
    Tapasztalatpont: 180 BTP
    Trágya mennyisége: 2 db
    -2016. szeptember eventnyereményként- Ólválogatásban szerepelt.
    - Tök más testvérek gazdakörből szerezhető 1 db
    - A sziget hőse gazdakörből szerezhető 1 db
    - 2017. október eventboltból 1 db kiváltható
    [​IMG]Tikitotem-műhely
    3. szint: piros
    Termény: 1 db titki totem
    Érési idő: 12:00 óra
    Tapasztalatpont: 300 BTP
    Trágya mennyisége: 2 db
    -2016. szeptember eventnyereményként-

-Fülemüle-70, CoraQueen, Gio és 4 más kedveli ezt.
  6. genka53

genka53 Fórum elő legendája

Szia Edit! :)
    Jól sejtettem, hogy te is áldozatául estél ennek a feszített tempójú eventfolyamnak.
    Én is úgy vagyok vele időnként, hogy néha már nem is emlékszem egy két héttel azelőtti eventre, mert folyamatosan jönnek az új infók, ilyen-olyan- mindenféle akciók.... Lassan azt is fel kell már írnom, hogy mit hova írtam fel. ;)xD Az emberi agy egy csodálatos szerkezet, mert saját maga kiszelektálja azokat a dolgokat, amelyeket feleslegesnek ítél meg, hogy helyet szorítson az újaknak :p.
    Tiramisu szeletet sütöttem.
    Eddig mindig sütés nélkülit szoktam csinálni, hogy mascarpone + tejszinhab cukorral felverve zselatin fix-szel stabilizálva a krém állagát, és babapiskóta kávé + rumaroma + cukor szirupba mártva, egy sor krém, egy sor mártogatott babapiskóta, aztán megint krém, megint babapiskóta, végül a tetejére is krém, 1-2-3 óra hűtés, majd a tetejére finoman ráhintve kakaópor. A doboz fedelén levő recept szerint tojással kellene csinálni, de mivel a fiamék nem ehetnek nyers tojást, ezért helyette tejszínhabbal készítem mindig a krémet.
    Most olyan lett, hogy ugyanez a szisztéma, csak még pluszba alulra és felülre a 6 tojásos kakaós piskóta masszát két lapnak elosztva megsütöttem, és a krémhez még 4 dl tejjel 1 vaníliapudingot kellett még csinálni és kihűlés után hozzákeverni a felvert 2*250 gr mascarpone, 500 ml tejszínhab és a cukor elegyéhez.
    A receptet az internetről vettem: https://noklapja.nlcafe.hu/konyha/k.../uj-kontosben-a-regi-kedvenc-tiramisu-szelet/
    és nagyon ízlett a fiaméknál mindenkinek. Holnap a lányomék is le-MEO-zzák. ;)
    ------------------------------------------
    Időközben mindhárom farmon meglett a felhő az utóbbi aratással. Mindegyiken a 7. feladat van soron. Az egyiken jól elszámoltam magam, mert meglepetésemre egy teljes körrel több eventgazt termeltem :p, de most már csak röpi kell mindenhol. Közben a másik két farmon is hajdinázok, de a fő bónusz csak nem akar összejönni. Most megint termelem hozzá a hajdina palántákat.
    Kívánok mindenkinek:
    [​IMG] :inlove:

Katka54, Gio, Kuzdern és 2 más kedveli ezt.
  7. ursa11

ursa11 Fórum félistene

Gondolatolvasó vagy:inlove::D Épp azon elmélkedtem, hogyha elfogy a pite, akkor csinálok Tiramisut, mert valahol Kuzern írt róla nagyom lelkesen és ez is olyan, amit még eddig nem próbáltam. Egy bajom van csak vele, a kávéfőzőt elcsomagoltam, csak neskávét iszok napi egyet. Vajon azzal is jó lesz?:music: Majd megtudjuk.

-elzemari-, genka53, Imi* és még 1 ember kedveli ezt.
  8. lukimi

Nagyon köszönöm a részletes tájékoztatást! :):music:

Így legalább meg van honnan került az az egy (g.köri).

Éééés, lesz 1 második is (sziget hőse).

Utoljára szerkesztett: 3.11.19
    genka53, Imi* és Gio kedveli ezt.
  9. Kuzdern

Kuzdern Mindentudó orákulum

Szia Jó reggelt...finom az minden kávéból...a múltkori 1 az 1 ben elfogyott most a rossz időre tekintettel kapunk 1 másik adagot így döntött a párom...most jöttem a boltból bevásároltam hozzá...néha jól jön a rossz idő...xDxD

ursa11, genka53, jófarmerlány és 2 más kedveli ezt.
  10. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Szép napot kívánok mindenkinek, Sziasztok!

Csodaszép időnk van a mai napon.:)
    Nem is ülök sokáig a gép előtt, megyek és élvezem a jó időt.;)
    Egy kávét, valaki?:music:
    Egyenlőre még mindig csak 10 tökoszlop készült el.
    Kimaradt egy reggeli aratás, mert szeretek sokáig aludni.xD
    48 óra van még hátra a feladatból, ami szerintem elég lesz a befejezéshez.

További szép napot kívánok mindenkinek!

Nagyon szívesen Imi.:)
    Sikeres termelést kívánok!

Gratulálok háromszorosan is!:)
    Elképesztő, nekem néha még az 1 is sok...:cry:
    Csorog a nyálam a süti hallatán.xD

-Fülemüle-70, CoraQueen, ursa11 és 4 más kedveli ezt.
  11. genka53

Sziasztok Kedvesek! :)
    Már megint éjfél lett, mire ideértem... :)
    Két unokás farmon nulláztam egy kicsit miután learattam, mert holnap a nagyokkal akarok majd foglalkozni, FP- és nullázás ügyileg, meg délután karbantartás is lesz.... Az egyiken számoltam és jegyzeteltem is, hogy mi hogyan jön össze. Az aratással és a nullperccel együtt 1.735 db aksi jött össze, és kimondottan az XL-es, vagyis 90 aksis verziót használtam, csak a legvégére maradt egy M-es, azaz 25 aksis. Az 1.735 aksiból 1.158 FP jött össze tisztán a 20 indításból, ami 57,9 FP-s játékindítási átlag. Ha az aksik mennyiségéhez viszonyítom az FP kinyerését akkor az 1158/1735= 66,7%, ami azt jelenti, hogy kb. 1.500 szupertrágya elhasználásából (a többi aksi aratásból lett) sikerült kinyerni 1.158 FP-t, vagyis kb. 1,3 szupertrágya eredményezett 1 FP-t.
    Hát ez van.
    Sikeres újrahasznosítást és jó éjt kívánok mindenkinek! :D:inlove:

jófarmerlány, ursa11, lukimi és 2 más kedveli ezt.
  12. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Jó reggelt kivánok!

Komolyan mondom azt sem bánnám, ha a Nublonok kicsit elrabolnának és megnézném, hogy rajtunk kivül vajon milyen élet van.Végül is olvastam, hogy nem is olyan régen találtak egy bolygót úgy 11 fényévre tőlünk.Végül is nincs is olyan messze, mi az a 11 év, mire oda érnénk.

Genka kedves ,
    olyan jó olvasni ezt a prezitást, ahogy te a játékodat megtervezed.Jó lenne egy kicsit tőled az ambiciódból lecsipni, hogy én bennem is fellángoljon már végre valami.Most ott tartok, hogy elfogyasztom Imi kávéját, pontot teszek a tökoszlop végére, odatámasztom a létrámat a felhőre és megmászom.Mindig szerettem az égig érő babszár meséjét és ilyenkor mindig eszembe is jut.

Editke,
    ha elkészült az újabb süti, gondolj rám, én is igen szeretem a Tiramisut is.Én csináltam már neskávéból, nincs annak semmi baja tőle, kávé, és kész.

Vidámság ragyogja be a napotokat.

Majd elfelejtettem.

Kedves Lukimi, Imi,
    ma van a napotok, ezért én úgy gondoltam, hogy mivel kicsi vagyok, székre állok és onnét egy nagyot kiáltok.

Boldog Névnapot Kivánok [​IMG]

Ha minden igaz, akkor az emir szóból származik és a török Emre változaton keresztül honosodott meg Imre formában. Jelentése: vezér.
    Ám nem állunk meg csak egy származásból a másik:
    Germán eredetű, az Almarich névből
    Ám még itt sincs vége, mert....
    A gót Amalrich, Emmerich névből származik, ennek a latinosított formája az Emericus.

Igy aztán mindegy is, hogy honnét és mint, a lényeg, hogy Imre napja van ma.

Utoljára szerkesztett: 5.11.19
    jófarmerlány, ursa11, linzenpolc és 4 más kedveli ezt.
  13. lukimi

Sziasztok.

marika, nagyon köszönöm!:):inlove::inlove::music:

Imi*, jófarmerlány, ursa11 és 2 más kedveli ezt.
  14. genka53

Szervusztok Kedvesek! :)
    Csatlakozom az előttem szólóhoz, ezért @lukimi és @Imi* farmtársunknak és minden Imrének én is nagyon boldog névnapot kívánok!
    A név eredetéről Marika már írt, a népszerűségi statisztika szerint pedig az
    Imre név jelenleg a 15. legnépszerűbb férfinév Magyarországon. Összehasonlításképpen, míg a legnépszerűbb magyar férfinevet jelenleg 286.167 férfi viseli, addig pl. az Imre néven 2018-as felmérés szerint 81.404 embert szólítanak. :D:inlove::inlove:
    -----------------------------------------------

@-elzemari- Marika drága, köszi a kedves szavaidat! :D:inlove:
    Örülök neki, hogy neked is sikerült felkapaszkodni a felhőre. :inlove: Ugye milyen szép a kilátás?
    Ha netán a 12 oszlop után megálltál volna és nem csináltad volna meg a 13. és a 14. oszlopot, akkor sem vesztettél sokat, - bár a reményhal még ott ficánkolhat, - mert én ugyan végigvittem, de a 7/7 feladat elvégzése után kapott titokólakból sem hangya, sem mantarája nem lett. Szerencsére az ólválogatásnál csináltam egy hármas indítást, abból lett egy mantarájám a meglévő kettő mellé. A fákból úgyszintén, már korábbról játékban levők nőttek ki. Ennyit a szerencsefaktorról. :music:
    Salit hiányolom nagyon, rég "láttam", remélem nem beteg?! :oops:
    További minden jót :D:inlove::inlove:.

15. Katka54

Katka54 Fórum admirálisa

Lukimi, Imi! Kedveskéim, nagyon sok szeretettel kívánok Nektek bodog névnapot!

16. lukimi

Köszönöm szépen!:):inlove::inlove::music:

17. -elzemari-

Sziasztok.

Saliiiiiiiiiii, merre vagy??Gyere már egy kicsit ide!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oly nagyon hiányzol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

18. -elzemari-

Lukimi,
    mit követtem el???

19. Sali~*.*

Sali~*.* Fórum elő legendája

Szép napot kívánok Mindenkinek! Sziasztok!:)
    Kedves :inlove:névnaposok!:inlove:
    Sok szeretettel köszöntelek Benneteket! Kívánok sok boldog Imre napot! Isten éltessen sokáig Benneteket!
    Fogadjátok szeretettel:

20. lukimi

Szia.

Köszi szépen!:):inlove::inlove::music:

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.