Oázis | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Imi*, témanyitás ideje: 21.7.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Szia Tina.:)

Még keresem őket.

-Fülemüle-70, CoraQueen, mimi és 3 más kedveli ezt.
  2. tina07141983

tina07141983 Fórumfelvigyázó

Akkor a természetfelettit és az egy barlangi trollt már ne keresd :)
    ugrópókra rávetem magam ,körülnézek ;)

-Fülemüle-70, mimi, genka53 és 3 más kedveli ezt.
  3. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Nagyon köszönöm.:)

-Fülemüle-70, CoraQueen, genka53 és 2 más kedveli ezt.
  4. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Helló, sziasztok.

Nagyon pocsék idő van felénk.Olyan szürke minden, mint amikor egy hatalmas nagy, mogorva szürke pléddel letakarnák az összes természetet.Sehol egy kis fény nem jön ki alóla.

Az eventem nagyon lassan halad, egyszerűen nincs időm a gazdaságra.Aztán a másik gondom, hogy velem mindig történik valami.Kigondoltam, hogy sötétitő függönyt teszek a függöny elé, hogy történjen valami a lakásban.El is vittem egy csipeszt ami a függönyön van, gondoltam veszek belőle, és akkor a sötétitő függönyhöz jó lesz.Közben persze megvettem a sötétitő függöny anyagát és nagy várakozáassal indultam hazafelé a megvásásrolt csiptetőkkel.Kicsit többet vásároltam, mert a meglévőből is volt, hogy eltörött és kissé foghijas volt a redő.Na most aztán szépen rendben lesz minden, gondoltam én kis naiv.

A gondom ott kezdődött, hogy amikor leszedtem a függönyt és kipótoltam a hiányzó négy darab csiptetőt, nagy megdöbbenésemre nem akart csúszni az új csipesz.Függönyt újra leszedni és megvizsgáltam, hogy vajon miért nem akar csúszni az új csipesz.Megdöbbenve látom ám, hogy bizony egy pici eltérés van az új és a régi között.
    Nem volt más, mint előkaptam a fareszelőt és elkezdtem lereszelni a tetejéből, hogy ne akadjon már a függönyöm.Igen ám, de a sötétitő függönyhöz a külső sinre de pláne nem akart felmenni az új csiptető.A guta akart a csiptetőt is hozzá megütni, hogy ha nincsen gondom, akkor majd én gondoskodom róla, hogy legyen.
    Most ott tartok, hogy a gombhoz veszem meg a kabátot, mert nincs más, mint valószinűleg új karnist kell vennem, hogy megoldódjon a függöny és a csiptetó kapcsolata.Nem is értem, hogy más vajon hogy oldja meg az ilyen gondokat??

Igy aztán most az Indgrid, kissé hidegen hagy, mert van nagyobb gondom is.Cserélni sem jártam ezek után.

Nektek jól sikerült a csere??

Legyen szép az estétek, ha ez enyém kissé zűrös is.

Utoljára szerkesztett: 8.11.19
    genka53, lukimi, Kuzdern és még 1 ember kedveli ezt.
  5. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Szia Marikám.:inlove:

Az előbb levertem egy poharat az asztalról és csatt.:cry:
    Még jó, hogy üres mert amúgy megfürdettem volna kicsit a számítógépem egy kis kólával.:wuerg:
    Neked is kalandos napod volt ahogyan olvaslak.:music:
    Sajnos a trutyi malmot nem bontottam le amikor bezárt a teliholdas kert.:(
    Így most nem tudom elküldeni Neked.:cry:
    De nem felejtettem el! Kicsit még várat magára.:)
    Keresel valamit?
    Ingriddel most én se vagyok kibékülve.-.-
    Egyszerűen nem megy most, bárhogyan is próbálkozom az összeállítással.

-Fülemüle-70, mimi, Kuzdern és 3 más kedveli ezt.
  6. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Én 7 évvel ezelőtt vettem egy gerendát és azon szuperül fut a sötétítő, azóta is.
    xD
    http://tutiluki.gportal.hu/picview.php?prt=384793&gid=1626236&index=44

Régebben nekem is állandó gondot jelentett ez a téma, nem győztem akasztgatni a csipeszeket. Ezzel nincs gond, de a háta mögött látható "rendes" függönyt jó, hogy nem kell rángatni mivel az ziher, hogy szorulna?!

-Fülemüle-70, Fatther, Kuzdern és 3 más kedveli ezt.
  7. -elzemari-

Semmi baj Imi, majd legközelebb elküldöd.Én is próbálkoztam amikor oly hosszú volt a telihold, de nem jutottam a végére, igy nem lett meg a trutyi malom.Majd egyszer meglesz.
    Én mindig keresek valamit, de nem fontos, mert amit nagyon akarok, az sohasem sikerül.Megvallom őszintén, nem is tudom igazán mi hiányzik nekem.Biztosan van, ami nincs, de azt nem használom!!!!
    Ám ha netán neked van felesleges Tiszafa, vagy, Tamariszkuszfa, vagy, Sárkányfenyő, vagy netalán Magellán bükkfa.

Az Ingrid, nagyon komisz, mert van, hogy elsőre sikerül a balta és úgy közepébe találja a rönköt, hogy csak na.Aztán jó ha az ötödikre sikerül.Jelenleg nagyon lazán viszem, mert még csak a 9-ik baltát dobtam el.Hogy lesz ebből 21????

Fatther, Kuzdern, ursa11 és 2 más kedveli ezt.
  8. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Nyugodtan, küldjél csak egy üzenetet. Ha tudok segítek.:)
    Egy kis kárpótlás a trutyimalom végett is.;)
    Talán türelemmel, a fele már majdnem megvan. Gyerünk, gyerünk! Jó kis felhőt ad, megéri a gürizést.

És végül mindhárom dekor meglett.:inlove:
    Köszönöm!

-Fülemüle-70, CoraQueen, Kuzdern és 4 más kedveli ezt.
  9. -elzemari-

Lukimi,
    tényleg jó megoldás, már én is gondolkodtam, hogy az egészet le kellene cserélni, de olyan nehezen állok neki.Még nem tudom, hogy fog alakulni az egész egy biztos, hogy a sötétitő, már varródik,én meg töröm a fejemet.

Hoztam nektek egy kis derűt.
    S még egy másikat is.Kár, hogy alul az árnyék ott maradt.

A len még mindig nem adta meg magát.

Utoljára szerkesztett: 8.11.19
    -Fülemüle-70, Kuzdern, CoraQueen és 6 más kedveli ezt.
  10. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Micsoda portrék.:inlove:
    Nagyon ügyes és tehetséges vagy Marika.:)
    BÁMULATOS!

-Fülemüle-70, CoraQueen, Kuzdern és 5 más kedveli ezt.
  11. -elzemari-

De aranyos vagy, Imi, nagyon jól esik a dicséreted!!!!!!!!

Kuzdern, ursa11, Katka54 és 2 más kedveli ezt.
  12. genka53

genka53 Fórum elő legendája

Szervusztok Kedvesek!:)
    @-elzemari- Marika, Istenáldotta tehetség vagy! Igen szépek azok a képek! :D:inlove::inlove:
    @lukimi Imi, láttam a portád egy részét a gportálon és nagyon tetszik.
    :D Ilyenkor nosztalgiázok egy kicsit, mert régebben én is családi házban laktam, és a főálláson kívül több hektár földön és szőlővel is gazdálkodtunk, gyerekkoromban aratáskor édesapám után még markot is szedtem, de aztán úgy alakult az életem, hogy most társasházi lakásban élek. Persze mindegyiknek megvan az előnye és hátránya is. ;)
    Nekem is lett valamennyi gyömbér rizomám, mert a konyhabútorom kamraszekrény részében ahova nylonzacskóban beraktam amikor megvettem a boltban, kihajtott. Mit javasolsz mit tegyek vele? Max cserépbe tudnám elültetni :). Láttam te vödörbe ültetted el, akkor azt most ott hajtatod, és áttelelteted és tavasszal kiülteted?
    -----------------------------------------
    A vikinges eventtel lassabban haladok, mint gondoltam, mert induláskor csak egy vézna +1 db-os bónuszom lett, (az egyik farmon kettő), azok lejárta óta csak víz + trágya a menü, de nem idegesítem magamat vele, úgyis végzek vele, ennél most így jött ki a lépés. Viszont sem party-pörit, sem szupertrágyát nem akarok többet rápazarolni, mert jön a Szüreti event, és a mostani időnyeréshez viszonyítva, sokkal fontosabb, hogy annál minden rendben, tervszerűen menjen. ;):) Gyűjtöm még az eventnövényt, aztán egyben lezavarom a balta hajigálást. Addig a kicsiken gyakorolok ;) az ajándék baltával. Sajnos csak fogyóeszközöket kaptam, bár két helyen lett titokfa is, de se ól, se titokól nem jött, pedig volt egy 6 ládás találatom is.
    Ezért is gondolom, hogy inkább a végén egyben lejátszom az erőleveseket, hátha több ládából könnyebben kapok ólat, vagy legalább titokólat.
    ----------------------------------------
    Felnéztem a léghajóra, hátha megtetszik valami... igazából ami nekem kell, az megvan, egyedül hangyaólam nincs - ami cserélhető a legújabb dolgokból, bár a hangya is már augusztusi ól, de mivel azóta most tették először cserélhetővé, most az a legnagyobb sláger. Szeretnék egyet, persze, de nem minden áron. Titokól csomagot nem veszek, mert sajnos még mindig nem nyertem a lottón ;), 5-6 db-ból meg tényleg nagy szerencse kellene, hogy bejöjjön. Hát nem is lett. Azóta kaptunk egy csomó eventben hangyás titokólat, de messze elkerült engem (is) a hangyaboly. Nem baj, majd egyszer csak megjelenik az én farmomon is. Láttam olyant is kirakva ahol 10 pocokért adták! "
    Margit! Normális?! " (Szabadon Besenyő Pista bácsi nyomán.)
    Én kiraktam mindhárom farmon kettőért az igényemet, csak hogy nyugodt legyek, hogy én megtettem amit lehet. Hármat nem adok érte, hát még többet! Ha ennyiért ideadják, akkor jó, ha nem, akkor majd lesz valamikor. Annyira nem létszükséglet.
    ;)

Kuzdern, lukimi, ursa11 és 3 más kedveli ezt.
  13. ursa11

ursa11 Fórum félistene

Sziasztok!
    Én a vikinges eventtel remekül állok, hozzá se kezdtem és milyen jól tettem:D Tegnap 2× vagy 3× léptem be, azt is késve, de megvártak a állatkák, nem aratott le helyettem senki. Ezzel a pár belépéssel, meg reggeli nagy aratássnál a bogarászással egész jól alakult a csere, imitt amott még szerencsém is volt, kaukázusi fáért szantál?!o_O:D Hangyával nem foglalkozok, nem is értem miért annyira fontos, habár nekem ne sürgősek a gazdakörik se. Titok ez+azt nem veszek, eventből meg nem jött, ha jött is volna már nem lenne, a múltok a ráját két Pannira cseréltem, ennek is ilyesmi lett volna a sorsa. Nem én találtam ki az árát, a léghajón cseréltem.
    Szép hétvégét!:)

Kuzdern, Imi* és lukimi kedveli ezt.
  14. lukimi

Sziasztok.
    Gondolom a multkor elküldtem a gyömbér termesztését stb, ha nem a gugli rengeteg találatot ad a mikéntjéről és a gyömbi théjja, gyömbér-lé elkészítéséről. Amit vödrökben láttál azt is javasolják és a virág cserepeket is persze ezeknek nagyobbacskáknak kéne lennie. De amilyen nagy van neked annyit ültetsz bele, mert lehet egyet is én amit láttál vödröket (horgászatból maradt egy csomó) 3-4 kicsírázott rizómát dugtam bele úgy, hogy pár újjnyi földdel takartam. Még én is tapasztalom (pár nap múlva kikaparom a vödörben lévőket megnézni mit értem el, majd lefotózom), jövőre lesz nagyüzem továbbra is vödrökbe és próbaképpen az emelt ágyásaimba de ott vigyázni kell mivel a gyömbér elfagy! Kb februárra kicsíráztatom sötét helyen, mondjuk konyhaszekrényben neylon zacsekban (a száját nem bekötni, csak lazán!), majd mennek vödörbe és az emelt ágyásokba ahol szalmával takarom és ha komoly tavaszi fagy jön, fátyol fóliával is. (ne jöjjön fagy március közepétől!):p Mivel pár hete a minden nap használt gyömbér gyökereim közül jó pár meglepetés szerűen csodálatosan kicsírázott, próbaképpen ezeket is beraktam vödörbe de nem locsolom csak kora tavasztól! Majd látom, mi lesz belőle.....most a legfontosabb a tapasztnyalat szerzés.xD

Ha te cserépbe rakod azt nem kell kilukasztanod mert van rajta, én a vödrök alján késsel több kivágást is alkalmaztam mert az elültetett gyömbérnek nem szabad vízben tocsogni mert elrothad! Arra kell ügyelni, hogy mindíg nedves legyen a földje főleg mitől kezdve jó idő lesz. Én az idén több hibát elkövettem, először is nyár végéig kirtaktam teljesen a napra. Nem kell, olyan félárnyékos helyre inkább, amikor már nyári meleg van mert ugyan trópusi növény de a félárnyékost jobban csípi. Nálam nagyon későn, kb júniusban hajtottak ki a vödrökbe ez így nem gyerebe ezért ültetem el már február végén, de ezek sokkal sokkal jobb csírákkal fognak rendelkezni. A földről.....amiket most láttál simán a kertemből való föld, tavasszal még nem volt más de sokan csak úgy eldugják a kertbe és pássz! Én idén nyár elejére már mindenféle "jó" földet beszereztem mivel kellett az emelt ágyásokhoz is, az áfonya stb ültetvényemhez is tehát tavasztól az új ültetésű gyömbérek tobzódnak a jó érett trágyás és virágföldes, tápanyagos földben. Remélem eredményes leszek jövőre, de a mostanira is kíváncsi leszek ha kiszedem de nagyon későn hajtottak ki.....már nem is bíztunk benne. Utána viszont mint láttad szépen nevelkedtek, nem is szükséges nagyobbnak lenniük.:)

Minden másnap iszom a gyömbér-levet, ki nem hagynám annyi jót tett velem!!:):inlove::music: Azért álltam át amit írtam a minden napról, hogy ne vigyem túlzásba.
    Én is éltem Bpesten pár évig és annak is meg volt az előnye persze a gyerek korom legszebb időszaka itt volt ahol felnőttem. A Tisza, a holt-ág, hatalmas erdők, peca, minden napi úszás, foci,stb. Nem lehet felsorolni. Egyedül a kapálást nem díjaztam mert 20 éves koromig abban is benne voltam jóskán!xD:p:cry:

Oppsz, eszembe jutott!: a penyből vett (vagy akárhonnan) gyömbérrel vigyázni kell mivel ott bemártogatják olyan szerbe, hogy ne csírázzon ki mert ugye az nekik veszteség! Valószínüleg ennek lettem az áldozata, később tudtam meg. Tehát otthon jól át kell mosni, ültetés előtt.
    Én a lukimin már 2 napja befejeztem az eventet de én mindíg szerettem a balta dobálást. Ezenkívül 4 kisfarmon is csinálom, 3 kész van a 4.-ken délután és itt még lehet némi nyalánkság is, amiket mindjárt sorolok. Érdekes módon a szuper dolgok mind a kis farmokon jöttek!:sleepy::):music: Így azokon van ambarella (nem is egy), angolna, sárkányfenyő, xxl-es júdásfák, botsáska-biom, gallérosgyík-lak, ezek amik eszembe jutottak.:)

Utoljára szerkesztett: 9.11.19
    Kuzdern, ursa11, genka53 és még 1 ember kedveli ezt.
  15. genka53

genka53 Fórum elő legendája

Szia Imi! :)
    Nagyon köszönöm a részletes válaszodat, persze a múltkor is olvastam a baglyaidat, nem is egyszer, azért is kérdeztelek most is, mert te ebben profi vagy, én meg még sosem termesztettem gyömbért. :inlove: Maximum ittam boltit. ;) A neten meg,
    amit olvas az ember, az mégsem olyan "emberközeli" és sokrétű tanácsadás, mint amikor a te soraidat olvasom. :inlove:
    Közben csináltam egy hatalmas tepsi túrós pitét is az unokáknak. Mire az kisül én is elkészülök, meg learatok, aztán megyek hozzájuk.
    Itt szemerkél az eső. Most már le kellett volna cserélni a kerekeimet télire. Jövő héten remélem meglesz a dolog.
    Átgondoltam a hangya kontra pocok légyfogó dolgot, és mégiscsak megemeltem 3 db-ra a pockokat az egy db hangyaboly ellenében, mindhárom farmmom számára. Ha erre sem jön hangyaboly, akkor annyi. Majd fél év múlva utánunk dobálják, de addigra már lehet, hogy máshonnan is jöhet. A mantarája is igen nehezen adta meg magát, de végül csak megjött mindhárom eventezős farmomra! ;)
    Bezzeg a hajdina meg olyan mint a makrancos Kata! Azon az egy farmon, amelyiken sikerült a szupertrágya rúna, azon meglett már a fakalapács is, ott már vissza is tértem a Nefelejcs programhoz a szédültön, de a másik kettőn meg úgy nyeli a növényt az üvegház, hogy ihaj! De a szupertrágyás bónuszt úgy fütyül megadni. Pedig téved, ha azt hiszi, hogy feladom, mert tovább nyüstölöm, most nem egyenként indítom a közepes edényt, hanem kicsit összevárom, hátha több sikerem lesz.
    További minden jót!:inlove::inlove::inlove:

Kuzdern, ursa11, Imi* és még 1 ember kedveli ezt.
  16. lukimi

Én meg most bele kezdtem a Lovardán a Celebek asztala g.köribe. Kell az a 3 rózsaól a 4. feladatból oda is!:);)

A növényekből szépen meg van, nem is igen termelem a hiányzót hanem megveszem a kosár alól mert mire letermelem a 300 valahány szarvasgombát a növényeket el is felejtem.xD

Igaz, 30 db szarvasgomba ólat kreáltam. Azzal bő 10 nap és kész lesz.o_O:)

genka53, Kuzdern, ursa11 és még 1 ember kedveli ezt.
  17. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Szép napot kívánok mindenkinek, Sziasztok!

Egy kávét, valaki?:)
    Végeztem Ingriddel, megvan a felhő és a 21 játék.
    Remélem, hogy a következő alkalommal a jól megszokott csillagos érméivel fog eljönni hozzánk.:music:
    Mert ez így nagyon nem tetszett.:(
    A ládákból kapott titokólak 99%-a valamilyen sárga illetve narancs ól lett.:wuerg:
    Remélem, hogy Ti szerencsésebbek voltatok mint én.:)
    Hétfőig biztosan neon ólazom mindenhol, aztán majd kiderül.
    Meglestem gyorsan a naptárat...
    Szerdán már szüreti event, TOP listával?o_O
    Jézus, hogy szalad az idő...:oops: Akkor lehet keddig ólazom.:music:
    Lesz valami tenyésztős is.

További szép napot kívánok mindenkinek!

18. ursa11

ursa11 Fórum félistene

Szia Imi!
    Köszönöm szépen a szantálfákat. Kedves meglepetés volt:inlove::)
    Küldtem papagájtollfát. Tudom, hogy neked özön van, ha már nem tudsz helyet szorítani neki, akkor jó lesz cserére;)

Kérlek, azt írd le, hogyan készíted a gyömbérlevet.
    A múltkor vettem instant gyömbérteát, bűn rossz volt és ráadásul drága.:mad:

Na, ha te is ezt mondod, akkor biztos úgy van:) Amíg jobban volt időm én is kiszedegettem a kis farmokon a titkosakat, mert úgy láttam, hogy ott jobban adta az újdonságokat, mint a nagyon.

genka53, Kuzdern, Imi* és még 1 ember kedveli ezt.
  19. lukimi

Szia.

Nem mindenki szereti a gyömbért, én odáig vagyok érte. Kissé extrém íze van nekem sok más italhoz képest nagyszerű az íze vagyis pontyosan így szeressem. Úgy készítem, ahogy a linkelt oldalról is láttam, ott a fószer leír sok mindent de kissé túl is szabályozza. Én sok ilyen weboldalt kikerestem a guglival és összegeztem. Mivel az első hetekben (január elsejétől számítom az életmód váltásomat) még nagyon is cukros voltam, ezért nem a gyömbér teát ittam a kezdetektől hanem a totál natúr azaz ízesítetlen gyömbér-lét.

Gyömbér-lé elkészítése 2 perc alatt:

• A meghámozott gyökeret vágd fel kis kockákra, majd tedd bele turmixgépbe.
    • Adj hozzá egy fél pohár vizet majd 1-2 percig turmixold össze az egészet.
    • Szűrd le az egészet, majd adj hozzá kb. 3-4 deci vizet. Azonnal fogyaszthatod!
    https://potencianovelo-szerek.hu/gyomber-hatasa/

Én: a turmixgéphez adtak több "poharat", a legkisebbe kb 2 deci vizet adok (vagy némileg kevesebbet úgy kell, hogy a gép bírjon vele könnyedén):) majd a hámozott, kis kockákra (vagy ahogy sikerül) vágott gyömbért beleteszem és leturmixolom, ami ugyebár pár másodperc. Előre odakészítettem a jóval nagyobb poharat, ami fél literes de, hogy beleférjen a már leturmixolt lé kb addig öntöm csak vízzel, hogy mikor beleöntöm tele legyen tehát olyan fél liter lesz összesen. Úgy öntöm bele, hogy van 1 kis műanyag, sűrű szövésű szűrőm ezen keresztül és evő kanállal jól átnyomkodom a levet, csak a már kinyomkodott pépet dobom el de újabban sajnálom ezért egy kis pépet is megeszem az ivás előtt.xD Ezt reggel csinálom, hogy ha van vízhajtó hatása éjjelre ne szaladgáltasson.xD Tehát lehetőleg délelőtt rájárok és elkortyolgatom. Nekem a cukorszinttel semmit nem csinált, ha igen akkor azt a jó irányba. Viszont már az első hetekben megszűnt a kisgyermek korom óta hatalmas hányinger készségem, egy életen át alig tudtam fogat mosni meg egyebek
    most meg estétől reggelig tehetem. Ezenkívül amit 100%-osan tudok, 13 éve használtam sópipát (net, gugli a barátod) légzőszervi problémámra ami egyre rosszabb lett, valamint már 3 éve egyre vizesebb lettem de a gyömbér-lé ivása után szintén hetek alatt ezek a giherák megszűntek, de teljesen!!:inlove::inlove::inlove: Azóta tehát kb február óta a sópipa elhagyva, a furon vízhajtó teljesen eldobva pedig január előtt azaz tavaly egyre sűrűbben kellett szednem és nagy baj lehetett volna belőle mert mint tudjuk abba bele halogatnak.
    Kb ezelőtt 3 hétig minden napon ittam január eleje óta, most minden másnap mint ahogy írtam ne, hogy sok legyen de amit belinkeltem ezen az ürgén kívül erről sehol e széles világhálón nem olvastam csakis tőle. Én is lemértem mennyit turmixolok le eleinte naponta, de meguntam ezért azt mondom saccra: 10-20 gramm között van Ő 4-5 grammot ír csakhogy ennek a 10-20 grammnak csakis a kinyomkodott levét iszom a többi megy a humuszba. Nem teljesen világos, hogy ő mire érti azt a mennyiséget. Amiket felsoroltam, hogy bizonyíthatóan elmúlasztotta máris megérne 1 misét avagy egy jópár orvosnak felolvasnám - ha érdekelné őket. Csakhogy őket az érdekli, hogy: hmmmmm ilyen baja van?! Puff, egy marék tabletta, ha nem használ jöjjön vissza és írok egy másik marékkal, másfajtát. Nem vagyok rosszindulatú sem gyógyászat ellenes. Közeledek a 70 felé és tapasztalt vagyok és sajnos kórházviselt,valamint nyitott szemmel járok kelek a környezetemben. És amint elnézem a gyógyászatba nem fér bele sem ez, sem a Hunyadi J víz, sem a tejjel oltó galaj...stb, stb. Pedig ezek az én szemem láttára bizonyítottak, hasonlóan az előbb leírtakhoz. Gyógyszer nélkül!!

Időközben már egyetlen cukor tablettát sem szedek általában 5, /5valahány a szintem de a szénhidrát szegény kaját továbbra is betartom. Te viszont ha nem vagy cukros nyugodtan ihatod az ízesített gyömbér teát is mert az állítólag sokkal jobb (nővérem, stb).

Imi bocsi hosszúra nyúlt, igérem nem csinálok orvosi rovatot a topikodból.xD

Utoljára szerkesztett: 9.11.19
  20. ursa11

ursa11 Fórum félistene

Köszi az alapos választ.:)
    Kipróbálom a levet is, meg a teát is, nem egy nagy pepecselés, pár perc alatt megvan és biztos lehet, hogy gyömbér van benne. ;)Igazából mi semmilyen teát nem szoktunk ízesíteni, ezt se nagyon szeretném. Az immunerősítő hatása miatt és a keringés javítás miatt gondoltam rá, hogy jó lenne. Majd 30 évig dohányoztam, az nem múlik el nyom nélkül, még ha abba is hagytam már. Azt meg nem is tudtam, hogy humuszba is jó, eddig csak szezámmag pasztával csináltam, vagy tahinival, ahogy jobban tetszik.
    Azért tudod a kedves betegek is megérik a pénzüket, mert az várják a dokitól, hogy egyik percről a másikra gyógyítsa meg és ha nem ír fel néhány maréknyi gyógyszert, akkor biztos el se hiszi, hogy ő beteg. Mondjuk én ritkán járok hozzájuk, jó lenne, ha így is maradna. Ami rajtam múlik megteszem.
    Imi kedves, türelmes fiatalember, egy kis doktorkodást biztos elnéz nekünk.:)

Imi*, genka53, Kuzdern és még 1 ember kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.