Oázis | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Imi*, témanyitás ideje: 21.7.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kelleri

kelleri Fórummogul

Szia az összest én se fogom megcsinálni de a krizantém szerintem több felröppenőt ad mint a krókusz ezért azt talán érdemes megcsinálni. Szuper trágyát lehetne vele spórolni, ha egyel kevesebb kör elég a krizantémból mint a krókuszból.

Sali~*.*, Kuzdern, DevilMókus és 2 más kedveli ezt.
  2. ursa11

ursa11 Fórum félistene

Ettől jó ez a játék, sokféleképpen játszhatjuk. Teljesen rendben van, hogy neked nem fontos, ami nekem az és fordítva. Ettől szerintem egyikőnk se igazibb farmos, mint a másik.:)

mimi, Kuzdern, Sali~*.* és 3 más kedveli ezt.
  3. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Szép napot kívánok mindenkinek, Sziasztok!

Egy kávét, Valaki?:)
    A holnapi kapálós: Boldog foltok II.
    Van felhő de nincs láda. Pedig már úgy megszoktam ez a ládaesőt!
    Viszont a bolt tele lesz minőségi cuccal.:D
    Az e.gaz a jól ismert:
    Fabricia famosa
    Érési idő: 04:00 óra
    Szükséges szint: 3. farmos szint
    Tapasztalatpont: 40 TP
    Ültethető: CSAK a főfarmon

Bátran lehet pajtát töltögetni.;)
    2 fajta felröppenő:
    Tű és fonal
    Érkezhet:
    • növények, állatos és terményes ólak, fák aratásából az alábbi területeken:
    CSAK főfarmon és a szédült szántón

Cseregomb
    Érkezhet:
    • állatos és terményes ólak, fák aratásából az alábbi területeken:
    CSAK a főfarmon

Szerepe: Felhasználási terület: minijátékban a ruhaanyagok cserélhetők vele
    (felhasználható max. 5 db/minijáték)

Szóval, hajrá mindenki aki belevág!
    Én 2 terület fával várom a kezdést. Után az egyiken ólakra váltok a másikon pedig termelem a gazt.
    Jó lesz ez!:inlove:

További szép napot kívánok mindenkinek!

Köszönöm.:)

4. Sali~*.*

Sali~*.* Fórum elő legendája

Szép estét kívánok Mindnyájunknak! Sziasztok!;)
    Genka kedves!:)
    Magam részéről köszönöm az úttörői munkát, segítséged! A nefelejcses projek nálam áll, már a sárkányt sem hajkurászom. Megérdemli aki eléri a rengeteg raklapnyi virág után.
    A szintlépő csomagok már nem sokat nyomnak a latba, ezért ők is elmaradnak nálam. Dekorozásra sem jut idő, hisz nincs sok idő két event között, ezekkel nem is számoltam. Szorgalmas kapálás kb. ennyi.
    Edit kedves!
    Szép célt tűztél ki magad elé, nekem a 3 MRD elképzelhetetlennek tűnik. Itt megint azt érzem, hogy valamit/valamiket nem jól csinálok.:oops:
    Lukimi!:)
    Biztosan igazi famros vagy, de a különböző szintek egyre "erősebb" növényeket hoznak.
    Tudod mikor megjelent a krókusz gesztenyés felhő nélküli nullperces lehetősége nagyon jónak tartottam. Ez egy lehetőség azoknak akik valami oknál fogva nem tudták megszerezni a O-hoz a felhőt.
    Ezzel ugyan nem értek egyet /mármint, hogy nem juthatnak hozzá/ így marad a remény, hogy a játék mesterek esetleg lehetővé teszik az ő számukra is ezt a lehetőséget.
    Ha összevetjük pld. a krókusz nemesítést
    A gyékény nemesítéssel jól látható a különbözőség.
    Nem ólak építéséhez kell a nemesítés, a fakalapácsnak nagyon jó PÉ-e van 3000PÉ/db.
    Tehát ha valamilyen feladat barkácsot kér és sokat , ez mint egy másik lehetőség is a hajdina mellett szól, még akkor is ha elhanyagoljuk a a krókusz 188,3, a hajdina 814 PÉ és Tp krókusz 51,25, hajdina
    339 közötti különbségét. Az érési idő különbsége viszont 15 perc /krókusz javára/.
    Én úgy vagyok ezzel, ha már csöpögtetem a zöld cseppeket lássam a hatását. ;)
    István!:)
    Ez sem egy elhanyagolható szempont, hogy minél hosszabb az érésidő, annál nagyobb a több barkács és a felröppenő valószínűsége.:)
    Imi*!:)
    Köszönöm, hogy hoztad a részletes tájékoztatót. Hozzád hasonlóan hosszú érésidejű alapfákkal várom az eventet. Foltozhatunk ismét a bolt kínálatáért.
    Többször kérdezted a gazdagság ládáját! Ha ebből kell meggazdagodnom akkor még nem mostanság lesz. Türelmes vagyok, egyszer talán sikerülhet. Bár a farmpengős ládákhoz is mekkora reményeket fűztem, ahhoz képes egy, max 2 jövöget.
    Az áhítatos láda sem a régi, több a cserép, virág a nemes állatokat nagyon a láda aljába dugták.:)

-Fülemüle-70, genka53, Kuzdern és 5 más kedveli ezt.
  5. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Szia, most hosszú idő után átnéztem már a nemesített növényeimet.

Sok mindenre nem emlékeztem már. A gombából meg van a vízimádat és a végén a só, gondolom a só miatt kellett de nem emlékszem rá. A spárga gondolom a fakalapács miatt van meg szerintem sose, egyszer sem használtam. Vagy ha gazdaköri céllal nemesítettem a fakalapács miatt talán akkor, de erre sem emlékszem.
    Meg van a rózsa, azt sokáig használtam a rövid érése miatt de a big egyszer csak látványosan legyengítette (a felröpiket), azóta rá sem nézek. Utána a hagyma van még meg ezt használtam a legtöbbször eventekhez mert nálam nagyon bejött. A szegfű is meg van de erre abszolút nem is emlékeztem, alig néhányszor használhattam. Utána hosszú szünet majd jött a krókusz Niki jelentős segítségével (rakta ki a krókuszt a piacra nekem jó olcsón, sokat) ezt használom most és ezzel 1-2-re végzek minden eventtel 1-2 napon belül (ez itt remélem nem dicsekvés mert a fecsegőben az lenne) utána nyugodtan csinálhatok a farmjaimon amit csak akarok. Ha csak ezt nézzük, soha nem kéne semmi más nemes növény és a gesztenyés felhőt soha egyetlen percig nem vágytam mert semmi szükségem rá. Természetesen erre van ésszerű magyarázat mégpedig sok sok mamutom van és az egyik legfőbb dolog, hogy idős létemre alig alszom (mint oly sokan) és bármikor tudok aratni ez nagy előny azokhoz képest akik ugye munkába járnak.

Most már utána néztem a hajdinának is és most látom, hogy erős fél szintet kell haladnom és meg lesz nekem is. Napok óta olvasgatom, hogy ezt szinte mindenki nemesíti hát ha oda érek én is fogom......oppsz, most ugrott be, hogy valószínüleg ennek 0 perces használata csak a gesztenyéssel lehetséges.....ha igen akkor tárgytalan de nóóó problem, marad az én szép kis krókuszom.:)xD

6. ursa11

ursa11 Fórum félistene

Szia Sali!/ Sziasztok!
    Én bizony sehogy se állok a nefelejcs gazdakörivel és még csak azt se tudom mikor szánom rá magam. Egyszer neki fogtam, de mi tagadás, ráuntam, most inkább eladogatom a növényeket.:(
    Nem csinálsz te semmit rosszul, csak eddig nem ez volt a fontos, mások voltak a céljaid, ha rástartolsz, akkor biztos, hogy ez is sikerül, mint a többi.:)
    Én valahogy most ezt találtam ki magamnak célként, hogy jól megtöltöm a pajtát és aztán eltapsolom egy nap alatt:D
    Lényeg a lényeg, ki-ki találja meg az örömét a játékban.:)

CoraQueen, Sali~*.*, genka53 és 4 más kedveli ezt.
  7. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Ma egész nap esett az eső, még most is esik.:oops:
    Esőkabát, esernyő elő ha valahova el szeretnénk menni.
    Kinek, hogy megy a foltozás?:music:
    Nálam már kis földekben érik a gazocska.:)
    Hű most figyelem a gaz érésidejét! Tetszetős.
    Pénteki események!
    Lesz itt minden!:inlove:
    Kár, hogy nem leszek itthon.:(
    Aki tudja és bírja, használja ám ki rendesen!!!8)
    Én majd legközelebb talán...
    A kávét majdnem elfejeltettem.:)

További szép napot kívánok mindenkinek!

8. lukimi

Sziasztok.

A mostani eventet gyorsan lezavartam mert nagyobb súllyal nem érdekelt. Tegnap éjjel meg lett az e.növény ma délelőtt a többi, a játékban az elején vagy tán feléig is rettentően béna voltam a kirakással. Látszott, hogy az első felvonást nem csináltam távollétemben és kb 60 éve dominóztam utoljára. xD:p
    A felhő meglett és pluszban 2 kitehetőt váltottam ki melyek nagyon jónak tűnnek, a legjobb szerintem a 2x2-es. Azért jött több cullang is rakosgatás közben de több energiát erre nem vesztegetek. Végül elmondhatom, hogy egy felhővel több ez esetemben nem is elhanyagolható.:);)

Láttam a decemberi event naptárat szerintem valami félelmetesen eseménydús.o_O:eek:xDxD Az örömhír - legalább is számomra - , hogy a hó végén csere is lesz csípem is mert a pannijaim idegenben rontják a levegőt. Jelenleg nincs kedvem másra, pár vadas van a szédültön a többit befásítottam és persze a mamutok is jáccanak.:);)

Jó mindenfélét kívánok minden erre járónak.:):inlove::music:

Bezony, a teliholdhoz semmi kedvem!o_O

-Fülemüle-70, mimi, CoraQueen és 9 más kedveli ezt.
  9. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Végre itt a péntek már ideje volt...
    A hétvégére teljesen kidőlök még a végén.:oops:
    Tenyésztettem jó sokat.:D
    Ismét két tenyésztős gazdaköri feladattal lettem rövidebb.
    Mindkét állatfajból már csak a 3. aranyállatom hiányzott.:)
    1.[​IMG]
    Első nekifutásra. Bár lett volna még 1 cirkuszi erre a célra.:wuerg:

2.[​IMG]
    A luxus itóka hatása.:p Egy zűrméhet azért elkevertem még előtte, egy pedig a piacon landolt.

+ lett egy őshódom is 4 db erdészhódból. Ő még nagyon magányos, de talán már nem olyan sokáig.8)
    Szóval nagyon elégedett vagyok.
    Elszórtam az összes luxus itókámat.:inlove:

Nálatok mi a helyzet?:music:
    A foltosra most annyira nem is koncentrálok.xD
    Persze haladok azzal is.
    Egy kávét?:)

További szép napot kívánok mindenkinek!:inlove:

Szia Imi.:)
    Gratulálok, nem haboztál sokáig.
    Csere? Juhé!8)
    Neked is minden szépet és jót kívánok.
    Nem tenyészettél semmit?:music:

-Fülemüle-70, CoraQueen, ursa11 és 6 más kedveli ezt.
  10. lukimi

Szia, gratulálok a sikeredhez.
    Nem tenyésztettem. Csak eventkor szoktam a szükséges mennyiséget.:)

CoraQueen, ursa11, genka53 és 4 más kedveli ezt.
  11. Khirra

Khirra Kivételes tehetség

Sziasztok gyerekek!Hogy vagytok?Hogy tetszik az event?

Imi,én már kaptam egy darab arany állat ládát.Kacsa volt bene.Szóval ritka mint a fehér holló de legaláb van:)
    Mindenkinek szép estét!

CoraQueen, DevilMókus, ursa11 és 6 más kedveli ezt.
  12. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Sziasztok.

Én is tenyésztettem elég sokat, 260 darabot.Igaz ugrások nem voltak, de a mennyiségek azok szépen emelkedtek.Igy azt gondolom megérte nekem.

Khirra,
    neked legalább ládád is volt, én azt az időt sem tudom, mikor volt egyáltalán ládám belőle.gratulálok a kacsádhoz.

Imi,
    csoda milyen ügyes vagy a tenyész gazdaköriekkel.Én el sem merem árulni, hogy miként állok velük.sebaj, majd egyszer elfogynak, vagy nem ..

Lukimi,
    aszta, már készen is vagy, a varrodával.Nagyon ügyes vagy, azt már megmondhatom.Melletetek én már lassan kisebbségi komplekszussal fogok küzdeni.Mi lesz igy velem?????

Szép estét kivánok!

Utoljára szerkesztett: 29.11.19
  13. kelleri

kelleri Fórummogul

Sziasztok Nagyon Nagyon ügyesek vagytok! Az Event nekem is halad.
    A tenyésztés nekem se nagyon megy, igaz most nem is tenyésztettem :) Mondjuk hozzátok én még kicsi vagyok :)

Szép éjszakát nektek!!! :)

14. genka53

genka53 Fórum elő legendája

Szervusztok Kedvesek! :)
    @Imi* gratulálok a sikeres tenyésztésedhez! :D Vártalak a Steve által indított keverős-tenyésztős verseny résztvevőjeként, de nem láttam, hogy indultál volna, pedig egész ügyesen megy neked a keverés.
    Ursa/Edit sajnos éppen a versenyen nem mutatkozott sikeresnek, de a mellette megcsinált tenyésztések szép eredményt mutattak. Gratula neki!:D:inlove:
    1-1 teljes menetet én is lejátszottam mindhárom farmon, a főfarmon +még egyet, ezzel is kicsit kihasználtam azt, hogy 2 helyett 1 db szupertápot kellett csak felhasználni a tenyésztéshez.
    Az eventecske halad... halad... ha viszik xD. Nem nulláztam, mert abszolút szükségtelen, kellően jön a röpi. :)
    A szédültön event-váróként fák voltak, meg az 5 füvészkert, aztán ahogy a farmos részen fokozatosan beértek a vadaskertek és a manufaktúrák, folyamatosan töröltem onnét azokat és párat áttelepítettem a szédültre, ahonnan a sima fákat töröltem és megraktam őket nagyobb pajtaértékű állattal, közben gondolván a decemberi Vadon állatai tenyésztésre is (halak, madarak, kétéltűek - ismereteim szerint).
    A főfarmon hiányzik még a hajdina 25 %-os rúnája, és a fakalapácsé, ezért a szédült szántó közepére ismét hajdinát ültettem, abban bízva, hogy hátha éppen ma lesz meg a két hiányzó rúna, de nem volt szerencsém, mert megint csak benyelte a növényt, rúnát meg nem adott. :music:
    Még egy aratásom lesz ma, aztán fekvés. Holnap már szombat.
    Jó pihenést mindenkinek! :inlove:

Utoljára szerkesztett: 29.11.19
    CoraQueen, DevilMókus, ursa11 és 5 más kedveli ezt.
  15. Sali~*.*

Szép estét kívánok Mindenkinek! Sziasztok!:)
    Szia Imi!
    Az jó ha van olyan akivel le tudod beszélni, hogy mire van szükséged és mennyire.
    Én nem azt mondom, hogy gesztenyés felhő nélkül nem lehet játszani. Nekem szükségem van rá.;)
    Ha beugrik pár terményes vagy + -os, mellé még Tp bónuszok is vannak, hát tudod lehet a pajtát is töltögetni meg a zöld csíkon is haladni. Tudom, hogy másképp is lehet 1-2 nap alatt lezavarni az eventet, de én meg "azt" a lehetőséget hagyom ki.;)
    Gyorsan lezavartad az eventet gratulálok!
    Edit kedves!
    Aranyos vagy, hogy így gondolod. Lehet, hogy nem csinálom rosszul amit csinálok, de hogy ennél jobban is lehetne abban biztos vagyok. Nálam a piac olyan, hogy le sem merem írni, de nem is szeretek piacozni. :) A való életben is volt egy sztorim. A maszek vegyeskereskedés- zöldséges /1 személyes bolt/ felesége lebetegedett. A férj volt az árú beszerző, elsősorban nagybani és a környező faluk. Megkért vigyem tovább a boltot bennem maximálisan megbízik. Megköszöntem és nemet mondtam.
    Ahogy visszaemlékezem soha nem szerettem kereskedni. Alkudozni sem szerettem soha. Ha tetszett az árú vittem, ha nem kerestem másikat.
    Szia Imi*!
    Gratulálok, szerencsés kezed van mondtam már?;)
    Szia Khirra!
    Köszönöm kérdésed, kicsit beszippantott a VV. Olyan fáradt vagyok már játszani sincs kedvem. Az event nem rossz, csak egy területen bónusz nélkül nem lehet száguldani. Ha nem nem, majd döcögve csinálom.;)
    Te jól vagy? Gratulálok az aranyos hápogidhoz! Szerintem még a fehér hollónál is ritkább.
    Pedig most megérte tenyészteni, hisz szupertápot lehetett spórolni. Nem vagy Te annyira kicsi.
    Eventet csinálod? Hogy haladsz?
    Szia Marcsika!:)
    Csak semmi pánik meg kisebbségi komplekszus! Azt te is tudod, hogy akik már végeztek hogyan.
    Lásd még én is a 76. foltot rakosgattam fel, mégsem gondolom, hogy le vagyok maradva. A borravaló viszont igen.:D
    Tenyésztgettem kihasználva az egy szuper táppal való tenyésztést. Ha igazak a pletykák előbb-utóbb érkezik a kakukk.8) Kicsit előre dolgoztam.
    Felbuzdulva mások sikeres tenyésztésén gondoltam luxusozom kicsit.
    Íme az eredmény:
    Persze ez a jobbik része, a bukókat nem hozom.:D

16. kelleri

kelleri Fórummogul

Szia Akkor inkáb fiatal? :) :) Az eventel jó haladok felhő kész. Termelem tovább két okból kifolyólag is. :) Nagyon tetszik a dominózás és a boltból is szeretnék kiszedni pár dolgot még :)

Szép estét kedves forumozók :)

Moderátor által utoljára szerkesztve: 30.11.19
    -elzemari-, CoraQueen, ursa11 és 4 más kedveli ezt.
  17. Sali~*.*

Szép estét kívánok mindnyájunknak!
    Szia István!:)
    Valóban, alig múlt 2 éves a farmod,;) csak gratulálni tudok mert ezalatt az idő alatt nagyon szép szintet értél el, gyorsan haladsz. István az ország mely részéből játszol?
    A többiek biztosan kihasználták a szép napsütéses időt azért nem játszanak.

-elzemari-, genka53, CoraQueen és 5 más kedveli ezt.
  18. ursa11

ursa11 Fórum félistene

Sziasztok! Szia Sali!
    Ó a piacon csak a jó párokat kell megtalálni, most papagájtollat cserélek szitakötőre, a tollat 20× áron adom el, a szitakötőt 5× áron veszem, meg a kroki tápot eladom és veszek belőle krokit, mert gyakran egy áron vannak. Néhány ilyen pár elég gyorsan megvan, így már nem kell sokat vacakolni a piaccal.
    A kufárkodás nekem se megy, se a VV-ben, se itt. A cserék nagy részét is inkább a léghajón szoktam letudni. Nekem így is jó, nem gond.

Az igen, nem jól haladsz, hanem nagyon jól! :)Én viszont tuti lassan haladok, még kell 65 játék kell a felhőhöz. Majd csak meglesz lassacskán.

-elzemari-, genka53, CoraQueen és 4 más kedveli ezt.
  19. kelleri

kelleri Fórummogul

Szia
    Köszönöm a szép szavakat :) nagyon igyekeztem hogy végre elérjem a 200 szintet. Nagyon szeretem volna a szintért járó dekort és bíz meg lett :) most a játék kedvért játszok és már a szintem is magasabb, bár már nem ez a lényeg. Én Szabolcsba éldegélek nem messze az Ukrán határtól. A délután itt is szép volt az üveg mögűl mert kinn hideg szél fújt.

-elzemari-, genka53, CoraQueen és 5 más kedveli ezt.
  20. ursa11

ursa11 Fórum félistene

Azt a... Kemény három hónap alatt összekapáltad a 200-t o_O
    Milyen figyelmes Sali, én csak most néztem meg, hogy mikor regisztráltál és lesett az állam.

-elzemari-, genka53, CoraQueen és 4 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.