Oázis | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Imi*, témanyitás ideje: 21.7.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. strawberry49

strawberry49 Rutinos

Utoljára szerkesztett: 8.12.19
    Imi*, DevilMókus, lukimi és 6 más kedveli ezt.
  2. Sali~*.*

Sali~*.* Fórum elő legendája

Imi*, DevilMókus, lukimi és 5 más kedveli ezt.
  3. genka53

genka53 Fórum elő legendája

Sziasztok Kedvesek! :)
    @Imi* mindig megcsodálom a keveréseidet! És a bátorságodat ;). Én nagyon ritkán vetemedek ilyesmire, a biztonságos szex híve vagyok xD.Néha azért elcsábulok, de 3-4 keverés után abba is hagyom, mert ha addig nem jön be nagyobb bukó, akkor az után már biztos az lenne ;).
    @Sali~*.* örülök, hogy hasznát veszed a táblázatnak, van még a többi növénykategóriára is, de az aláírásba csak 3 hivatkozás tehető :music:.
    Gratulálok neked is a tenyésztésekhez! Szíííípek :D
    @strawberry49 nagyon köszönjük ezt a szép alkotást, a "farmos" adventi koszorút! Hogy neked milyen jó fantáziád van! Csodás! :D:inlove::inlove:
    A főfarmon még mindig nyüstölöm a hajdinát. Összegyűlt egy kis növényem, és két, 2400 növényes nemesítési folyamatot vittem végig, de megint semmi...úgyhogy ismét beültettem a szédültet meg a tölgyest.

Van örömhírem is: a 4 pendelyesen is kivasaltam az új ólakat :D. Kicsit körülményes volt, mert ott kevés volt a szupertápom, csak hébe-hóba indítottam el mindig a malmot, de most megfogadtam, hogy eztán odafigyelek rá, hogy mindig pörögjön a malomkerék, hogy a legközelebbi tenyésztősnél ha szükség lesz szupertápra (vagyis, ha olyanok a nyeremények), akkor legyen elegendő belőle, és ne kelljen kidekázni.

Imi*, lukimi, Kuzdern és 4 más kedveli ezt.
  4. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Jó reggelt kivánok!

Tegnap engem is elkapott a hév,a tenyésztést illetően.Igaz, nem volt tervezve, de látva nálatok a sikereket, gondoltam egy nagyot és én is kiválasztottam három állatot, összetereltem őket és irány a szerelmi fészek.
    Elsőre a nagy lilik került sorba a sima hófehér jól megtermett lúddal.Már szép pecsenyelúd állapotában engedtem útjára.Amikor értük mentem, a legnagyobb fejlődésem, két darab kanadai liba kandikált ki nagy kiváncsian.Igaz volt haszon is, mert húsz tenyésztésre,negyvennyolc új liba került a pajtába.
    Gondoltam elküldöm a birkákat is hasonló felállásban, bááár itt már még egy csavart bedobtam, mert nem csak a barna birkát kevertem a juh keresztezéssel, hanem még a barna birkát a fekete báránnyal is.Itt már százhatvanhat szaporulat és egy jól öltözött pulcsis birka a tulajdonomba került.

Munka alatt jön meg az étvágy, igy történt nálam is, és elutaztam a kis karibi szigetemre, és ott is kinyitottam a szerelem házát.Egy csorda elefánt is sorra került, nagy nagy robajjal sikerült őket is beterelnem.Nagy kalandra nem számitottam, mert itt is kissé szegényesre sikerült a fantáziám.Fehér elefént kontra sima elefánt, majd foltos elefánt és fehér elefánt.Szaporulat hetvenkét darab, és az új jövevény a hatalmas nagy mammut, szép fehér agyarral. Segitség is kellett, hogy azt a nagy állatot be tudjam terelni a pajtába.A hajóskapitány már türelmetlen volt, az indulást illetően, és jött már elém.Jobbkor nem is érkezhetett volna, igy aztán a segitségével sikerült is a nagy állatot beterelni.
    Indulhattam vissza a gazdaságba.

Igy történt nekem a tegnapi tenyésztésem.

Genka kérem,
    mindig valami okossággal tudsz minket meglepni, köszönjük szépen.
    Kedves strawberry49,
    igazán szép képpel leptél meg mindket, nagy nagy köszönet érte.
    Sali és Imi,
    a fejlesztéseteket meg sem tudom közeliteni, de természetessen a vállalkozó kedvem is ennek megfelelő.Gratulál az elért sikereitekhez egy kisinas!

Legyen szép és derűs a napotok, a mosoly tudjátok....

Utoljára szerkesztett: 8.12.19
    Imi*, CoraQueen, DevilMókus és 5 más kedveli ezt.
  5. ursa11

ursa11 Fórum félistene

Az adventi koszorú készítés hagyománya a XIX. századig nyúlik vissza. Az első adventi koszorút Johann H. Wichern német evangélikus lelkész készítette Hamburgban. Egy fenyőkkel díszített, felfüggesztett szekérkeréken 24 fehér gyertyát helyezett el, minden adventi napra egyet-egyet. Később az egyszerűség kedvéért 4 gyertya került a koszorúkra, minden vasárnapra egy.
    A hagyományos adventi koszorú még mindig kerek, örökzöld alapú és visszafogottan díszített. A katolikus egyház színein alapulva három lila és egy rózsaszín gyertya kerül fel. A lila a bűnbánat, a megtérés színe, míg a rózsaszín az örömé. A gyertyákat vasárnaponként vagy előző este gyújtják meg, minden alkalommal eggyel többet. A rózsaszín gyertyát a harmadik vasárnapon kell meggyújtani. Advent utolsó vasárnapján már mind a négy gyertya ég.

-Fülemüle-70, Imi*, -elzemari- és 6 más kedveli ezt.
  6. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Sziasztok.

Gondolom a sok nyulat a kígyónak viszik.xD
    Annyira kapós a nyúl, hogy elárulom: 13 farmból 12-őt (a lukimin nem mert másra sincs sose hely:eek:) mind nyúlra állítottam be. Az ólak mivel 2x2-esek, könnyű leszedni (kezelni) és ha kedvem valamint olyan hangulatom van akár háromszor is leszedem őket 1 nap ha nincs akkor csak a délelőtti, reggeli egy belépéskor. Így a 3 legújabb, pár hetes farmocskákon is van már szépen csp, oda kell is mivel csillagokat kell szereznem, hogy a legfontosabbakat a tölgyön meg tudjam szerezni. A kicsit idősebbeken meg már 2-300 milcsin is feljebb áll a csp állomány de ezeken már nem nagyon forszírozom minek? A nyulak ára 18.000 és 40.000 között hullámzik de szinte olyat még nem tapasztaltam, hogy a ma feltett mennyiség holnapra is ott lenne. Én ha jól emlékszem ezt (nyulat) Beko-tól olvastam 1-2 hónapja, majd megunván a hagyma termelését mivel ahhoz gépek kellenek kiprószáltam én is és ez megoldható aránylag kevés kattolgatással. Amúgy évek óta a hagyma a zsánerem mert az ugyanaz mint a nyúl, sose marad belőle másnapra amit kiraktam esetleg ha mindenki szabira megy!xD:p Hagymáztam is a 3 újabb kisfarmokon amíg voltak munkások mivel tudjuk, hogy a kezdő farmokon mind Fa-t, mind melósokat pár hétig szépen lehet szerezni. Utána meg ennek is vége szakad de ekkorra már a legkisebbek is 80-as szinten leledzenek.xD
    Szia, nagyon szép képeket kreálsz máshol is meg szoktam csodálni.:):inlove::music:
    Én is használom a segítő táblázataidat, meg az event segítő leírásaidat mindíg és én is köszönöm. Én már jobb szeretem ha a nagyobb számításokat máshonnan koppinthatom.....biztosabb is és így jobban tudom a dógokat kihasználni. Ezért event kezdés előtt biztos, hogy meg várom a Te és a Toma írásait számításaitokat (de vannak még többen is akikre érdemes figyelni!). Mert szoktam ám hibázni, általában mikor megnyomom a gombot már tudom, hogy nem kellett volna de mint tudjuk késő bánat eb gondolat.xD:p
    Úgy hogy csak gyártsad továbbra is a jó kis segítő szándékú leírásokat, számításokat, magyarázatokat mert én mindíg olvasom ha nem is mindíg jelzek vissza:):inlove::music:
    -----------------------------------------------------
    Szia ElzeMarika, amerre Te jársz ott legalább van mit olvasni és ez így jó így szeressük, tartsd meg jó szokásod! :):inlove::music:

Neked is tudom mondni, hogy bármely topikban posztolsz tőlem abból olvasatlan egy sem marad akkor sem ha nem mindíg jelzem vissza. Habár azt hiszem lájk formájában nem hagyok ki egyetlen írásotokat sem ezzel jelezve, hogy ott jártam!:):inlove::music:

Köszönöm a megemlékezést, magyarázatot, én mint egyedülálló vagy élő nem nagyon követem már a szokásokat de így legalább képben vagyok.:):inlove::music:

Most megyek nyulat vadászni.xDxD:p

jófarmerlány, ursa11, Imi* és 6 más kedveli ezt.
  7. Sali~*.*

Sali~*.* Fórum elő legendája

Szép napot kívánok mindenkinek!

Advent második vasárnap angyala

A második adventi vasárnapon piros palástba öltözött angyal száll le a mennyekből, kezében egy nagy serleget hoz. Az angyal szeretné megtölteni az aranyserlegét, hogy tele vigye vissza a mennybe. De mit tegyen a serlegbe? Játékot? Ajándékot? Törékeny, finom szövésű ez a serleg, a Nap sugaraiból készült. Nem tehet bele kemény, nehéz dolgokat. Az angyal észrevétlen végigmegy a világ összes házán és lakásán, mert valamit keres. Tiszta szeretetet minden ember szívében. Ezt a szeretetet teszi a serlegébe, s viszi majd vissza a mennybe. Mindazok, akik a mennyben élnek, fogják ezt a szeretetet, s fényt készítenek belőle a csillagoknak. Ezért olyan jó felnézni a hunyorgó, ragyogó csillagokra.
    Kellemes napot, ünnepvárást kívánok mindnyájunknak!

8. DevilMókus

DevilMókus Fórum elő legendája

advent.jpg Sziasztok! Én is hozok 1 adventi képet otthonról.:)
    Sikerült pár pörgetésből szereznem 1 db 100% termény bónuszt, és most termelgettem a téli mese 2 részének a pajta részét, meg farmos gazdaköröket.:)
    Kellemes adventet mindenkinek!:inlove:

jófarmerlány, genka53, kelleri és 9 más kedveli ezt.
  9. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Szép napot kívánok mindenkinek, Sziasztok!

Megjöttem én is és persze nem üres kézzel.:)
    Maradjuk az ünnepi vonalon, elvégre mindjárt itt a karácsony!:inlove:
    Egészségére mindenkinek!
    upload_2019-12-8_16-29-46.png
    A holnapi meséhez egy kis összefoglaló.
    Én most saguaroval várom a felröppenő áradatot.;)
    A farmon pedig fehér liliomot termelek, a varjúszínháznak. A szabadnapjaimon természetesen.
    Szóval találtam valami újabb célt.:music:
    És a második gyertya is lángra lobbant.:)
    Boldog és örömteli kész

További szép napot kívánok mindenkinek!
    Egy újabb remekmű!:inlove:
    Köszönjük szépen Gabi, neked is minden szépet és jót kívánok!

-Fülemüle-70, kelleri, Sali~*.* és 4 más kedveli ezt.
  10. Khirra

Khirra Kivételes tehetség

Sziasztok!Mi újság veletek?

11. lukimi

Sziasztok.

Az eventet elkezdtem 134 röpim lett 8+1 pannival, saquróval. A szaporító anyag földbe döngölése után a pörgetéssel foglalkoztam nem titkolt szándékkal, hogy az ez előtti ültetéses eventet le koppintsam azaz legkésőbb holnap reggelre kész legyek a növényes részével. Szerencsém volt ismét habár sokat pörgettem. 18 növényt kapok az első aratáskor tehát lett itt több +1/ 6 órás de lett 24-órás 100% is és még rengeteg lehetőség suhant tova a keréken. A sima pörgetéseim szinte soha nem látott silányra sikeredett de a party kárpótolt sok kedvemre való cucc jött. Én így meg is vagyok elégedve ha minden event előtt 80-10 közötti party pörim jön össze.

Mindenkinek sok szerencsét és jó eventezést. :):inlove::music::)

jófarmerlány, Kuzdern, ursa11 és 5 más kedveli ezt.
  12. -elzemari-

Sziasztok.

Lukimi,
    gratulálok a jó sok felröpidhez, nekem csak 88 darab lett a Saguaroval, igaz a Pannikat elfelejtettem magammal cipelni, azt a hármat.
    Én is igyekeztem a kerékhez, hogy hátha Fortuna a hátára kap, de sajnos nem volt szerencsém, pedig negyven pörit eszközöltem.Lehet, ha nem azzal a szándékkal megyek, több szerencsém lett volna.Ám mikor olyan jó lett volna, akkor hogy tudtam volna feledni, hogy mi a célom??Na sebaj, majd legközelebb.

jófarmerlány, Kuzdern, ursa11 és 6 más kedveli ezt.
  13. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Elrajtolt a második téli mesés gazdaköri feladat is.:)
    Saguaroval vártam a kezdést, Pannikkal együtt 163 db trópusi hókását szedtem össze.
    7 perc múlva már kis földekbe ültethetem az e.gazt.
    Az idei utolsó gyümölcspiac is elérkezett. Jól jönne pár farmpengő de nem mindenáron.;)
    Inkább növénnyel fizetnék cserébe...
    A mai kávéról sem feledkeztem meg.:)
    upload_2019-12-9_16-25-59.png

További szép napot kívánok mindenkinek!

Szia Marika

Szépen kezdtél te is.:)
    Én csak zöldeket pörgettem de semmi említésre való nyeremény.:music:
    A lilákat meg gyűjtögetem.

Szia Imi
    Jó kezdés.:)
    Én 31+1 Pannival kaptam 163 db hókását. ( 3 tároló is volt illetve van)
    Te nagyon nagy mákos vagy, mindig kifogsz valami bónuszt!;)

-Fülemüle-70, Kuzdern, ursa11 és 5 más kedveli ezt.
  14. lukimi

Sziasztok.

Event kész, ez nem sokáig tartott. Kevés szupitrágya kellett a bónuszok miatt. Mehet tovább a farmozás, most ólak vannak a területeimen mivel ami állatos g.köriket elhanyagoltam hónapok, évek? alatt most úgy döntöttem el kell már tüntetni onnan. Mindíg avval álltam tovább 1-1 állatos köritől, hogy így is kevés van többfajta állatból nem, hogy még be is adjak belőlük?! Na, most már letermelem azt a nem túl sok darab számot és még meg is fejelem a pajtában lévőket. Én nagyon díjazom ezt az 1 területen való eventezést mivel így egy területen állandóan kint vannak a mamutjaim, a többin meg ólak és fák (így nagyon kevés szupertrágyával hamar teljesíthetők az eventek). Így már az előző eventkor megdézsmált békucikat és halakat is vissza sikerült vinni 2000 fölé és a többi általam kevésnek titulált állatokból is gyűjtögetek, a teljesség igénye nélkül: sün, vakond, bölény, kivi, vörösbegy, sas, ésatöbbi.:)

A fáknál ugyanez a helyzet vannak amik évek óta hanyagolva vannak (de nagyon kellenek a tápokhoz) most azokat is feljebb tornázom, pl: aranylevél, kökény, tojás, az újabb fatermések, vagy a bahán többek között a banán....stb.:):music:

15. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Csak tudnám, hogy hova lett a reggeli írásom és Salié?:oops:
    Nem értem... Semmilyen szabályt nem vétettem!
    Valaki?:(

-Fülemüle-70, Sali~*.* és -elzemari- kedveli ezt.
  16. -elzemari-

Szai Imi,
    az igazság az, hogy én is irtam de hült helye van.Valaki járt erre??De ki???

Lukimi,
    ügyes vagy, hogy már le is zavartad az eventet.

jófarmerlány, Sali~*.*, lukimi és 2 más kedveli ezt.
  17. mamarygen

mamarygen Fórum elő legendája

Szia!

A fórumos karbantartás idején előfordulhatott, hogy elveszett néhány hozzászólás. Volt más Játékostárs is, aki kereste a délelőtti vagy kora déli posztjait, azok is látszatra elkészültek, de nem maradtak meg.

Kérlek, ne feltételezz semmiféle diszkriminációt.

Köszönöm.

jófarmerlány és genka53 kedveli ezt.
  18. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Köszönöm a választ.
    Meg se fordult ilyesmi a fejemben.:)

19. genka53

genka53 Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Senkit nem bírok lájkolni, pedig végigolvastalak benneteket, és tetszik amit írtatok, mert mindig bedobja magát a Bad Gateway, és hiába nyomok rá a tetszik-re... :sleepy:
    Kb 20 percembe került mire ezt a topikot elő tudtam csalogatni, ez egyszerűen elkeserítő. :oops:
    A bahás event fut, már az 5. feladatba valót gyártom, közben a farmos területeket szervezem át ismét. A tölgyesről a főfarmra áttelepített mamutokat a főfarmról a szédültre telepített vadaskertek és manufaktúrák mellé kell átraknom, mert a főfarmon holnap indul a tárgykeresős, ezért kell a hely, és jövő héten meg a Téli mese 3. a tölgyesen lesz, tehát oda nem akartam őket rakni, majd, ha meglesz az összes magyal.
    Írtam a Nagy hajsza csevegőben, hogy a felhőig mindenképp megcsinálom, de utána már nem vagyok eléggé motivált ahhoz, hogy eljussak a mamutokig, olyan irreálisan magasra tették az elérhetőségüket.
    Megyek aratni, meg még a kicsiken bezsebelem a napi meg az adventi kalendáriumos ajikat.
    Sikeres eventezést kívánok mindenkinek! :D:inlove::inlove:

ursa11, -elzemari-, DevilMókus és 5 más kedveli ezt.
  20. lukimi

Délután óta mostanra döntöttem el: ezt az eventet kihagyom.

-Fülemüle-70, ursa11, Imi* és 3 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.