Oázis | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Imi*, témanyitás ideje: 21.7.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. vízöntő

vízöntő Fórum félistene

unnamed (5).gif unnamed (4).gif MINDENKINEK!

2. DevilMókus

DevilMókus Fórum elő legendája

Sziasztok! Szép hétvégét.Nálam nyugi van ismét aventnek vége ,de a felhőt még nem raktam össze mert a robbantorta elég hasznos ládikót ad.A területek visszarendezve ültettem 1 kör tönke búzát/nem adom fel a az utolsó két bónuszt/;),bár annyira nem hasznosak ,de mégis.
    Most váltok vissza Dáliára.:)/Alapvetően a virág a kedvenc területem.:music:
    Sokszor gondolkodok én is mi fog ebben a játékban,jó kérdés:music:
    Talán hogy eredetileg kertész lennék?o_OBár értékesítési területen dolgozok vagy 20 éve.:oops:
    A szezonnal jól haladok pedig sokat nem adok le, o_Ojelenleg 33 szint valószínűleg sok ismétlés belefér majd.:music:
    Ilyen jól időarányosan még nem kezdtem, egyre megérősebb ez a dolog.:)
    Szép hétvégét mindenkinek és szerencsét a robbantgatóknak.:)

-Palika17-, -Fülemüle-70, Imi* és 3 más kedveli ezt.
  3. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

Én meg géplakatos vagyok de mostanában kertészkedek itthon. Két emeltágyást kreáltam és mivel voltak gondjaim cukorral, mindenféle egészséges töveket ültettem, hogy legyen itthon mit enni gyümölcs.xD
    Persze nem csak ilyen gondolattal telepítettem a dógokat, hanem ilyen kisvárosban (falu ez....:-((( ) alig lehet hozzájutni jó gyümihez. Példúl ha hozatok 1 zsugor kivit akkor az vagy összerántja a számat mint a citrom, vagy 2 nap alatt meg kell ennem mert rám rohad. Narancs, stb ugyanez. Minden Budapesten van ott lehet dúskálni itt eszi nem eszi nem kap mást, persze, hogy van penny meg ilyesmi de ha lenne szőlőföldem gyümölcsössel mint gyerekkoromban, tájára sem mennék.

Ilyeneket ültettem: füge, áfonya, feketeszeder, málna, szamóca, kivi, egy lugas szőlő, az emeltágyásokba fokhagyma, vöröshagyma stb, majd ültetem a paradicsom paprika s.répa cukkini.....stb. A szőlő és a füge már szépen adta tavaly is.

Neked mint kertésznek ecseteltem a kertemet de lehet, hogy sose dógoztál benne?!xD

4. DevilMókus

De azért igen.Badacsony mellet nőttem fel, pld ott nem kordon hanem bokorszőlő van annak a metszését csak olyan tudja aki odavalósi vagy oda született.:music:Én elég sokáig csináltam.:)
    És kertészkedtem is, onnan jött a suli bár eredetileg erdész lettem volna.o_OAz hosszú történet.:)
    Mivel azért csak elvégeztem az iskolákat azért valami rémlik.;)xD
    Gratulálok hogy ilyenbe belefogsz, majd én is tervezem még majd ha gyerek nagyobb lesz és nem leszünk pld iskolához kötve annyira.:music:

5. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

A fejműveléses szőlőművelés szerintem mindenütt ismert. Erre felé csak azt ismerték a régi öregek (meg az otelló szőlőt), mikor baleset után hazakerültem B.pestről tele telepítettem az udvaromat csemege szőlővel és a környékről csodájára jártak. Középmagas kordon művelés volt, minkét irányba eldöntve a karok. Ilyet addig nem pipáltak!xDxD De én is szakkönyvből tanultam mint ahogy azt is, hogy a legjobb az oltvány. Azt meg Abasárról szereztem be akkor - 1984-ben. Sehol a környékünkön ilyesmit még nem láttak és elismerték, hogy jobb praktikusabb de váltani na azt mááááár nem!xD:p

6. DevilMókus

Szia : Hát ezen nem csodálkozom:)xDMinden új őrdögtől való.;)xD
    Valóban ez az ismert , de nehezebb is megtanulni. o_OKordonnál egyszerű 3-4 vezér , 6-8 rügy persze ahogy a szál adja úgy térsz el tőle. Csopakon és Kékkúton elég sok ilyenbe dolgoztam. :music:
    Itt azért inkább csak a gyakorlat alapján lehet megismerni.o_O
    Manapság csak a szüleim szőlőit és fáit metszem,őszintén szólva ez hiányzik a legjobban ezt kifejezetten szerettem.:inlove:
    Meg a kerttervezést.:)A dísznövényes latin nevek az nem volt a kedvencem:oops::p

7. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Szép estét kívánok mindenkinek, Sziasztok!

Ma nem volt valami szép időnk, hideg is volt...
    Lassan de biztosan meglesz a dobozhal medencém végre.:)
    A két fő területen továbbra is kapálok ezerrel. A többin pedig szabad foglalkozás van.;)
    Ez az átkozott vadrózsa már komolyan mondom megőrjít!!!>:(
    Ennyi semmivel már rég találkoztam...
    Talán majd egyszer nekem is megadatik, hogy az imádat elsőre sikerülni fog.
    Még jó, hogy van pár növény amivel tudok kísérletezni.xD

Nemzetközi nőnapi ajánlat

Jutalmazó tárgy válogatás
    Ezt biztosan kihagyom.

Titokfa akció farmra és a szigetre
    Viaszbogyófa

Mongongo-fa

Kinek, hogy sikerült?

További szép estét kívánok mindenkinek!

CoraQueen, -elzemari-, Kuzdern és 4 más kedveli ezt.
  8. -Fülemüle-70

-Fülemüle-70 Fórum császára

Sziasztok,szép estét kívánok Mindenkinek:)
    Eventel haladok és remélem holnap estére végzek a gazokkal.
    Titokfákat vettem s hát kicsit túlzásba estem a csomagok vásárlásával,viszont lett minden olyan fám ami még nem volt:inlove:
    Szia Imi:)
    Én a válogatást kihagyom, te is azt hagyod ki?

Sali~*.*, -elzemari-, Imi* és 3 más kedveli ezt.
  9. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Szia Andi
    Igen a tárgy válogatást hagyom ki. Számomra nagyon nem megérős!:oops:
    Persze azért örülnék egy Bió-gitárhúr és egy Rágógumis bongó dekornak.:)
    Gratulálok a fákhoz, Te kis famániás!:inlove:
    Én a titokfákat is kihagytam. Nem is nagyon szoktam vásárolni csak nagyon ritkán... Szinte soha.xD
    Üvegházi gondok!:cry:
    A vadrózsát kicsit most elfelejtem és helyette a tarlórépával foglalkozom az üvegházban.
    Talán ezzel sikeresebb leszek...
    Ezzel a nőnapi ajándékkal megleped magad?xD

CoraQueen, -elzemari-, DevilMókus és 2 más kedveli ezt.
  10. -Palika17-

-Palika17- Fórum admirálisa

Sziasztok!:)

11. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Ma se volt valami szép időnk, az éjszaka is kicsit hűvösebb a kelleténél.
    Tegnap este sikerült megszereznem a dobozhal medencét amit ki is raktam az erdei tisztásra.:) Termelek pár dobozhalat, ha már van ólam. A piacon még nincs. Nemrég vettem 20 darabot, 40 ezer körül volt darabja... Jelenleg 135 ezer darabja.;)
    Nálatok van már kint a piacon?
    Lassan megérnek a gazok és megyek is csicsikálni.xD
    Még 1 aratás kelleni fog a befejezéshez.
    Megkaptam az első bónuszt a tarlórépára.:)
    Szép kezdés volt, remélem folytatódik tovább...
    A vadrózsáról se mondtam le csak elfogyott a növényem.:oops:
    Növény nélkül meg hát elég nehéz bármit is lenemesíteni...

Szia Palika

Micsoda jármű.:D
    Hol szerezted?
    Dobálhattad volna a rózsákat... Bár így is tök szuper lett, gratulálok!

12. -Palika17-

-Palika17- Fórum admirálisa

Szia Imi!:)
    Kölcsönkértem régi ismerősömtől, a léghajós Hódtól.;)
    Igazad van, ez egy jó ötlet lett volna, ami lemaradt róla sajnos.
    Hát az úgy volt, hogy ....:D

Tudod, mi jutott eszembe?:music:
    Ez nem fix és még nem is tudom garantálni, bár van 1 hónapig addig.
    Húsvétra csinálnák ide, az Oázisba egy kis húsvéti tojáskeresős képet.:music:
    Résztvevők természetesen kapnak egy apró ajándékot tőlem, de persze nem ez a legfontosabb. A legügyesebb összeset megtaláló vagy több ember esetén közölük is kap majd valamit plusz jutalmat.:music:

Utoljára szerkesztett: 8.3.20
    Sali~*.*, iboly54, -Fülemüle-70 és 5 más kedveli ezt.
  13. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Szép napot kívánok mindenkinek, Sziasztok!

Ma végre süt a nap. Gyönyörű idő van, madárcsicsergésben gazdag.:)
    Imádom!:inlove:
    És sikeresen elkészültem a nagy bummal.
    Az ültetvényre visszapakoltam a fákat... Nincs kedvem dolgozni majd az automata faszüretelő dolgozik helyettem.;)
    A farmos szántókon vadrózsával foglalatoskodom. És az üvegházban is újra ezzel próbálkozom.
    Nagyon ajánlom neki "mert különben dühbe jövök"!!!xD
    Retró házi kedvenc vásár
    Pechemre mind megvan.:)
    Hasznos kis kedvencek ezek!

További szép napot kívánok mindenkinek!

Majd jövőre dobálod a rózsákat is.xD
    Jó hangzik.:)

14. DevilMókus

Sziasztok! A jutalmazó tárgy válogatásban 100 fa-elköltöttem,nem túl sokk értelme volt.:music:
    A pocok légyfogó volt a cél( abból sose elég), de nem sikerült.:oops:
    1 db kisértettek vigyáz, és 1 alvászavart tudtam felhasználni( most már a kúria is megtelt):(:)
    Nem vagyok híve területfejlesztésnek,de kitehetőknek kellene valami raktárház -szerű:music:, mert elégé motiválatlan vagyok ezen téren jelenleg hely hiány miatt.:wuerg::sleepy:
    Valamint 1 békás megmentőnek szorítottam helyet( 1 újabb hasznos kitehető a menüben, a másik kettő nyeremény esélytelen a kirakásra ):oops:
    Viszont a gazdakörökkel jól haladok 1*-re 3 db is közel van a befejezéshez a giganövény kérőknél.:)( 1 újabb mamut is meglett)és a cápafogast is kipipáltam.:)
    Nagyon várom a tenyész-eventet van pár gazdaköri ami sanszos lehet a befejezésre , és ezüst - bronz állatok is felszaporodtak, mivel csp-ben jól állok :) sz-táp is elég sokk van, kivételesen állatok is vannak,valószínűleg kevergettek majd hátha .:)
    Szép hetet gyönyörű az idő, érdemes kimozdulni persze ne plázákba;) a korona miatt:oops: ( vigyázatok magatokra fertőtleníteni mindigo_O)szerintem hétvégén kirándulok a szabadba.:)xD

Sali~*.*, -Fülemüle-70, Kuzdern és 3 más kedveli ezt.
  15. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Sziasztok...

Imikém,
    olyan kiváncsi lennék, amikor te "dühbe jösz".Nagyon nehezen tudok ennyi képzelőerővel rendelkezni!!!
    Szerencsére én is elkészültem a nagy bummal, bááár azt hittem hogy nem fog sikerülni.Elég sokat voltam távol, azért ütött ki rajtam a pesszimizmus.Kicsit segitettem ezzel azzal.

A Penelopé tojás nekem is megvan, nagyon megtetszett a külseje, azért vettem meg.

További szép estét kivánok!

16. Sali~*.*

Sali~*.* Fórum elő legendája

-Fülemüle-70, DevilMókus és Imi* kedveli ezt.
  17. CoraQueen

CoraQueen Fórum ezredese

Imi*

Boldog szülinapot!!!!

-Fülemüle-70 és Imi* kedveli ezt.
  18. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Imi,

Kicsi vagyok, székre állok, onnét egy nagyot kiáltok.Boldog születésnapot kivánok!

-Fülemüle-70 és Imi* kedveli ezt.
  19. ursa11

ursa11 Fórum félistene

Szia Imi!:)

-Fülemüle-70, DevilMókus és Imi* kedveli ezt.
  20. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Még mindig termelem a vadrózsát. Egyszerűen nem akarja odaadni a sz.trágya imádatot...
    Már gondolkodtam rajta, hogy kicsit gyorsítok a nemesítésen hátha, de végül nem tettem semmit ez ügyben. Ilyen hülyeségekre nem pazarlok farmaranyat, sz.trágyát meg főleg nem... Innentől kezdve.;)
    Kivárom szépen a nemesítési időket, de eddig csak a nagy semmit kapom sorozat! Nem kicsit idegesít már...
    De ez csupán csak a játékbeli állapotom.:)
    A holnapi tenyésztős
    Sajnos a jelvények miatt muszáj lesz tenyésztenem, hiába vannak meg a szükséges tenyészállataim hozzá.
    Madárra már egyáltalán nincs szükségem. Így a kellemes a hasznossal itt elmarad.
    Az emlősöknél marad 3 versenyzőm. A hód, a nyúl és a teve. Ezeket örömmel tenyésztem, hisz még pályázom mindegyikből az aranyállatokra.;)
    A felröppenő állatos és terményes ólakból jön.
    Maradok a rövidebb érésidejű ólaknál és a Panniknál.:)
    Van felhő, és ad farmaranyat is a feladat. Szóval gyerünk mindenki!

Sziasztok!
    Nagyon szépen köszönöm a születésnapi köszöntéseket.:)

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.