Oázis | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Imi*, témanyitás ideje: 21.7.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -Fülemüle-70

-Fülemüle-70 Fórum császára

Sziasztok, szép napot kívánok mindenkinek :)
    Nálunk ismételten rossz idő van, remélem a hétvégére javulni fog, már az is elég lenne ha nem fújna a szél.
    Szia Imi :)
    Köszönöm szépen a kávét.
    1x1 re hajdina volt ültetve 2 területen, pannik nélkül mert elfelejtettem kitenni azt a pár db-ot így 404 felröpit kaptam:inlove:
    Én még nem tudom mit keresek cserenapon, nem gondolkoztam rajta , vagy is amit szoktam azt nálam aranyárban adják így nem reménykedem továbbra sem. :( Rossz piacon és rossz léghajón vagyok,ez van.
    Te mit keresel?
    Szia Erzsike:)
    Szívesen sütnék Neked egy egész tepsivel. :)
    Virtuálisan hozok máris:

Nagymamám sütött sokszor, mi nem szeretjük ebbe a kaprot. Kapor helyett aszalt gyümölcsöt épp ami van itthon, szoktam bele tenni. Ma kevert bögrés sütit csináltam, meggybefőttet leszűrtem és beledobáltam.

Imi*, ursa11, Kuzdern és 2 más kedveli ezt.
  2. vízöntő

vízöntő Fórum félistene

Nagyon köszönöm!!! images (1).jpg

3. -Fülemüle-70

Imi*, ursa11, Kuzdern és még 1 ember kedveli ezt.
  4. vízöntő

vízöntő Fórum félistene

Semmi extra székely káposztát.;):p:p

5. -Fülemüle-70

Nálunk sem lett semmi extra, gulyásleves és a kevert bögrés süti.
    Nem lehet mindig extrát főzni,már reggel fél nyolckor kész volt,korán keltem reggel:inlove:
    Éjjel meg megfagytam, így bedugtam az olajradiátortxD
    Ma a férjem ennek hatására reggel mikor meglátta vissza kapcsolta a kazánt:D
    Erzsike véletlen 2 hozzászólásod van egymás után, az egyiket töröld nehogy meglássa egy moderátor és neki kelljen törölnie.

6. vízöntő

vízöntő Fórum félistene

Köszi hogy szóltál!! Elbénáztam valamit.

Imi*, ursa11, -Palika17- és még 1 ember kedveli ezt.
  7. -Fülemüle-70

Semmi gond Erzsike :)
    Én nálam is előfordult már hogy elbénáztam :)
    Azért kiváncsi lennék arra ki ne bénázott volna , mert szerintem olyan nincsen.

Imi*, jófarmerlány, ursa11 és 2 más kedveli ezt.
  8. DevilMókus

DevilMókus Fórum elő legendája

Szia! Én élek-halok a kapros ízekért.:inlove:Majdnem minden salátát feldobok vele, ( na meg fehérbors)o_O
    A tökfőzelék is kedvenc jó kaprosan.:inlove:Persze kovi ubi az mindig jó.:)
    De szeretem a kapros recepteket húsokkal is.:)

Utoljára szerkesztett: 13.5.20
    vízöntő, Imi*, ursa11 és 2 más kedveli ezt.
  9. -Fülemüle-70

Szia Mókuska:)
    Szoktam csinálni fehér káposztából kapros káposztafőzeléket.
    Ugyan úgy készítem mint a tökfőzeléket, itthon észre sem vennék ha nem mondanám hogy nem tökből készült.
    Valami miatt a túrót nem tudom elképzelni kaporral. Kapormártást is szoktam csinálni húshoz.

vízöntő, Imi*, jófarmerlány és 4 más kedveli ezt.
  10. -Palika17-

-Palika17- Fórum admirálisa

Szia Imi!:)
    Tudom-tudom. A fiúkkal már élesítjük a kardokat.:):D
    Nem nagyon álltam neki, a héten összevissza dolgozom és nem lesz úgy időm aratni, hogy kéne.:music:
    Még körül kell néznem a ház tájékán. Már elfelejtettem, hogy mit kerestem régebben.:music::D

vízöntő, Imi*, jófarmerlány és 3 más kedveli ezt.
  11. DevilMókus

Igen a túró nekem se jön össze.:music::oops:
    Viszont az a kapros káposzta érdekelne.o_O;)
    A kapormártás az nagyon finom .:inlove:

vízöntő, Imi*, ursa11 és 2 más kedveli ezt.
  12. -Fülemüle-70

1 nagyobb fej fehér káposztát vékonyra vágok ( mint mikor párolt káposztát csinálsz ),besózom majd utána kinyomkodom. Felteszem főzni kis vízbe és mikor már majdnem puha felöntöm tejjel. Amikor megfőtt, a kaprot olajon megdinsztelem és vékony rántást csinálok. Én pirospaprikát is szoktam a rántásba tenni, de csak keveset. Ja és jó sok kaprot vágok apróra. :)
    Szia Palika :)
    Imi dolgozik szerintem még .
    Tényleg keresel valamit cserenapon?

Utoljára szerkesztett: 13.5.20
    vízöntő, Imi*, -Palika17- és 3 más kedveli ezt.
  13. DevilMókus

Köszi . Kipróbálom, jól hangzik.:music:A káposztába nem kell semmi egyéb csak só?o_O/Babérlevél ilyesmi/o_O
    Lehet fogok még írni. Autódidakta módon főzök semmit nem jegyzek meg.;)xD/
    Anyukám tudna erről mesélni a 100* megcsináltakért is felhívom.:)
    Cserébe 1 receptszerűség.o_O:)
    Nem tudom hogy létezik -e másképp én Váci rakottnak hívom mert 1 váci barátomtól halottam.:)xD
    2 -féle hús rakott alapon( tarja csirkemell pld) Burgonya paprika paradicsom káposzta és igazából bármi ami illik hozzá. o_OxD

Azaz lehet sajt tejfel a tetején ki hogy szereti.:)
    Szoktam neki csinálni szalonna alapot pld Jénaiba , de lehet bármilyen sütőbe is.:music:
    A húsoktól függő lehet a sütési idő.o_OAzaz Tarja csirkemellnél 200-220 C 1h-1/4h.o_O
    Hétvégére kiváló lehet ha van kedved kísérletezni ,( 1* mint a rakott krumplio_O) és van fantáziád hozzá .:)
    A fűszerezést minden húsnál a sajátja alapon csinálom ami összefő ez adja zamatát.:)
    Nagyon finom tud lenni,:inlove: és persze karajtól elkezdve combon át bármivel lehet csinálni,csak hosszabb lesz a főzési idő.:music:

vízöntő, Imi*, -Palika17- és 4 más kedveli ezt.
  14. -Fülemüle-70

Hmm ez jól hangzik, hasonlót én is csináltam már. :)
    Jaj de szoktam, őrölt köményt egy keveset.
    Tényleg úgy főzöm ahogy a tökfőzeléket, abba se teszek babérlevelet :)
    Savanyú káposzta jénaiba, rá a csike comb és alma, majd még egy sor káposzta. Lefedem, be a sütőbe és mikor a csirkecomb megpuhult leveszem a tetejét a jénainak,pirosra sütöm a combokat úgy hogy ki ne száradjon. Fűszerezni ízlés szerint lehet,fűszerkeverékkel is. Egyszerű és egyben isteni finom ízvilága van.

15. DevilMókus

Szia hasonlót már csináltam csak rizzsel és paradicsommal alma helyet . o_OSzerbgulyás azt hiszem.:music:
    Viszont ezt is megcsinálom jónak tűnik. :)
    Mostanában ritkán sütök kreatívan mert azt úgy kezdődik hogy hajnalban kimegyek a piacra és annak alapján találom ki mi lehet jó.:)
    Jó alapanyag a lényeg vannak akikben megbízom.:)
    Mos kedvem támadt hozzá ezt a káposztás almás csirkecombot megcsinálom hétvégén.:)
    A főzelékekkel sajnos csak én vagyok jóba, a káposztás tökfőzeléket majd olyankor mikor a család tésztázik.o_O
    Akkor szabad kezem van.xDxD

vízöntő, Imi*, -Palika17- és 3 más kedveli ezt.
  16. -Fülemüle-70

Bizony a jó alapanyag az fontos szempont nálam is. Hétvégén hoznak 1 rekesz csirkecombot, 5 csirkét teljesen megpucolva és 10 kg sertéshúst. Mind friss háztáji és tápot nem látott. Ezeket kisebb adagokba beteszem a fagyóba s ha kell csak kiveszem. Kivéve az egész csirkét, az egybe megy be egyesével csomagolva. Jaj igen meg csirkemellet is hoznak.
    Sajnos nálunk a piac csak szombaton reggel fél 6 tól délután 2-ig van nyitva. Oda majd zöldségért,gyümölcsért megyek csak és korán. Marhahúsom még van, azt most nem kértünk.

vízöntő, Imi*, DevilMókus és 3 más kedveli ezt.
  17. ursa11

ursa11 Fórum félistene

Látom , ma estére is jutottak finom ötletek:)
    A kapor juhtúróval finom, csirkemellet szoktam tölteni vele, vagy baconba tekerem és úgy sütöm meg, vagy bepanírozom és úgy sütöm meg, vagy lerakom a hússal és vágott dióval. Tavaly Eger környékén nyaraltunk és ott ettük ilyeneket.

18. -Fülemüle-70

Edit ezt kipróbálom. :) Van itthon juhtúróm,reggelre körözöttet csinálok, s elveszek belőle annyit amennyi kb fél kg csirkemellhez elég.
    Bacon is van. Csirkemellet sajttal szoktam megtölteni, körbetekerem szorosan baconba és jénaiba teszem ,utána a sütőbe.
    Ez volt holnapra kitalálva, szóval pár db csirkemellet megtöltök úgy ahogy írtad. A diót hova tegyem? Mellé?

vízöntő, Imi*, DevilMókus és 3 más kedveli ezt.
  19. -Palika17-

-Palika17- Fórum admirálisa

Szia Andi!:)
    Keresni keresek, csak még nem tudom pontosan, hogy mit.:music::D

vízöntő, Imi*, DevilMókus és 2 más kedveli ezt.
  20. -Fülemüle-70

Majd ha kitaláltad röptess egy bagolyt és ha tudok segítek.:)

vízöntő, Imi*, -Palika17- és még 1 ember kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.