Oázis | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Imi*, témanyitás ideje: 21.7.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. fakír1020

fakír1020 Kivételes tehetség

Maradt mind a kettőből pár darab;)

Ha majd küldhető lesz az ágyúgolyó fa, én fogok neked küldeni:)
    Jajj én rettentően fázós vagyoko_OHa eléri a hőmérséklet a 30 fokot akkor érzem igazán jól magam:D
    Az őszi TOP melyik hónapban szokott lenni?Elfelejtettem...

-Fülemüle-70, mimi, ursa11 és 5 más kedveli ezt.
  2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Sali,
    na látoood, téged is elért a szerencse.Tillárom haj.

Az újabb szerzemények a titkosból, lepényfa,matuzsálemfa ,életfa, kivánságfa,(hm, de jó lenne ha teljesitené a kivánságomat),ferdefa, hikoridió-fa, óriás mamutfenyő.Nagyon nagyon örülök!!!

-Fülemüle-70, mimi, ursa11 és 3 más kedveli ezt.
  3. DevilMókus

DevilMókus Fórum elő legendája

Sziasztok. Szép idő van:)
    November szerintem:music:
    Köszönöm a kávét.:)

Szia nagyon 1 felé gondolkodunk mert reggel hóvirágos képet akartam küldeni;)De aztán szaladnom kellet..:oops:
    Ha már Top:
    Végeztem 1 kis számítást hogy mit is jelent ha valaki a sajátja mellet csak 1 kisfarmon is termel tápot...o_O;)
    1 nap 400 mantra v szita tápot lehet lekeverni prémeseno_O100db / 6 h idő és ugye 24 h van 1 napban:)
    1 évben 365 nap van azaz 365*400(146000 táp) ugye ha 2 malom van az dupla 292000
    kb 1 hónap alatt 500 partyt gyűjtöttem összeo_O /Nálam azért jobban is lehet csinálni ezt de induljunk ki ebből/
    Az 1* számítás 1 évben 6000 party ;)
    Ez annyit jelent hogy simán elérhető mondjuk100% hozam veleo_O( inkább a 200% a reális veleo_O)a 100% hozamhoz 3000 elég:music:

De mondjuk 292000*100*10000 az 292 milliárdo_O ha inkább a realitás 200% hozam felé billen el akkor 584 milliárd:)
    Azt hiszem az ól 0 kivételével nincs értelme mással készülni:music: mert olyan szinten gyakori( piacokat néztem a 0-Zás) hogy ezt ha mind 3 farmon is csak mamutok vannak se lehet ellensúlyozni semmi mással :wuerg:( 300000 szupertrágyát megvenni tulzóttan nagy befektetés pénzben, az ireális feltételezés és mantra szitakötő indulási alapban van a növényhez képest:music:
    1 narancs ól 20000 Péről indul , míg 1 komfort talaj nettó 12db os hozammal is kisebb:music:( ugyanakkora hozamnál a mantra értéke több lesz)
    Persze a játékosok többsége nem készül stabilan 1 évig , de ha ezt 500-an megcsinálják akkor nincs miről beszélni...:(
    Egyébként 6000 szupit gyűjtöttem 1 hónap alatt azaz éves szinten 72000, de max 100000 lenne reálisan nekem Mamutokkal:music:

Moderátor által utoljára szerkesztve: 8.2.22
    -Fülemüle-70, -elzemari-, mimi és 5 más kedveli ezt.
  4. fakír1020

fakír1020 Kivételes tehetség

Szia Laci!
    Ezt szépen levezetted:)

33 éve kereskedő vagyok de én nem tudtam volna ilyen ügyesen leírni:p

A TOP-ra az volt a baj hogy soha nem felkészülten indultam mert tudtam hogy rengeteg dolog kell hozzá.
    A legutóbbinál az 1993.helyen végeztem.

Most eldöntöttem hogy ősszel szeretnék bekerülni az 500-ba
    A mantaráját gyűjtögetem.Nem 0 percezek.Ezenkívűl a sáskát és a szitakötőt.
    A nagyobb értékű állatot is meghagyom.

Moderátor által utoljára szerkesztve: 8.2.22
    -Fülemüle-70, -elzemari-, mimi és 6 más kedveli ezt.
  5. Sali~*.*

Sali~*.* Fórum elő legendája

Köszönöm szépen Kriszta, nagyon kedves vagy, de tudod én nem sietek sehová és egyetlen egyet már találtam is.;)
    Tudod én meg úgy lettem összerakva, hogy sem a hideget, sem a forróságot nem szeretem, ill. elég rosszul viselem.
    Talán azért mert tavasszal hozott a gólya.;)
    Engem aztán elért a "szerencse" Marcsikám! Lényeg, hogy nálad is boldogság van! Ihaj-csuhaj, szép a farmerek élete.:inlove:
    Egészségedre!
    Köszönöm szépen, hogy levezetted ezt az előkészületet. Nem szeretnék több farmot, bőven elég ami van.
    Ha jól értem akkor most őszig gyűjtögetni kell a ppöriket, szupereket. Ma fel fogom jegyezni mindkettőt és rácsapok a kezemre, ha elfog a vágyakozás utánuk. A sima pörim viszont naponta majdnem száz körül van, a ládákba is sorakozik ki tudja mennyi.
    A többit majd inkább bagolyba kérdezném mert látszik, hogy nálam valami nem tiszta.
    Mondjuk az ól nulla az tiszta.:) Majd elfelejtettem, hogy nem jött virágfestés, tehát lehet egyenlőre a tápot kevergetni. A fákat már kiraktam, hogy az is legyen a táphoz.
    Csütörtökön, ha nem lesz annyira viharos az idő mint ma, le fogom fényképezni a hóvirágot, talán nem néznek ferde szemmel ha észrevesznek.
    Nálam medvetalp és a krókusz az első hírnök, a hóvirág kicsivel később virágzik.

Ma megnéztem és még nincs semmi bimbóképződmény.

-Fülemüle-70, mimi, genka53 és 7 más kedveli ezt.
  6. DevilMókus

Ha elhatároztad akkor sikerülni is fog:)
    De azért óvatosan. Nagyon sokaknak kinyílt a szelence.:oops:
    Ha nem is készül mindenki így de elszórt ól 0-akal is rengeteg Pé felhalmozható ..Sok milliárdo_O
    Hát én se . ;)Nálam ez a határvonal ennyire nem feszülök rá .;)
    Amennyi lesz annyi lesz ha úgy látom elszaladnak a számok akkor nem dobok rá mint idén;)
    Hát én a sima pörit nem gyűjtöm.:wuerg: Annyi időm nincs xD
    Így is félek hogy több ezer partyt esc lepörgetni is hosszú ,de sima % bónuszt nem ad , nincs jelentősége szerintem.:music:
    Az időnként 1-1 +ra jó ennyi:music:

Utoljára szerkesztett: 8.2.22
  7. Sali~*.*

Partit akkor szoktam hozzá pörgetni, ha beesnek váratlan bónuszok, ha több akkor akár még nullázom is párszázat, vagy párezret.
    A simát én sem, csak jönnek a ládákból is. Azért ki nem hajítom, mert ad a sok értéktelen mandragórán, sárga ólakon, szóra sem érdemes másokon kívül számomra értékes dolgokat is, pl. szuperek, turbó. kkata, ppöri, stb.
    Mókuska!
    Ez a hozzászólásod nagyon jól sikerült, visszajöttem, hogy ezt leírjam, mert megérdemled! Ügyes!;)

-Fülemüle-70, -elzemari-, mimi és 9 más kedveli ezt.
  8. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Szép estét kívánok mindenkinek, Sziasztok!

Kinek tölthetek?:)
    Tegnap este ügyeskedtem kicsit. Kitöröltem 1 egész terület szívvirágot!
    Pedig még meg is kérdezte a rendszer, hogy biztosan szeretném.?!:cry:
    Semmi pánik. Megoldom.xD
    57/75 a jelenlegi állásom. Majd csak sikerül befejezni.:music:
    Csak ezek a cupido malacok ne rágnák a fülemet, hogy éhesek.:D
    Még ezeket se tudom ellátni.:wuerg: Egyből 4 támad felém!xD
    Egyébként nyugi van.:)

További szép estét kívánok mindenkinek!

-Fülemüle-70, -elzemari-, mimi és 8 más kedveli ezt.
  9. DevilMókus

Köszönöm ha igy láttod:inlove: Leírhatom a taktikát de játszani az is más..;)
    A legfontosabb hogy jól érezzük magunkat közben. :music:Szerintem te elég síkeresen csinálod hosszú évek óta hogy a komfort zonát ne kelljen elhagynod:)
    Köszönöm jól esik:) Ez a meleg hideg időbe a tea igazi gyógyszer:)
    Nem féltelek megoldod;)
    Egyébként én úgy kezdtem ezt az eventet hogy csatni nélkül hívtam le a felszaporító kört:mad::wuerg::sleepy:
    Nem csak én beszélek úgy látszik hozzájuk hogy nyugi jön a kajcsi csak aztán ügyesen ad az ajitxD
    Sose laknak jól:sleepy:;)xD

Utoljára szerkesztett: 8.2.22
    -Fülemüle-70, -elzemari-, mimi és 9 más kedveli ezt.
  10. ursa11

ursa11 Fórum félistene

Szia, sziasztok,
    Hát ez tényleg nagyon korán vano_O
    Nálam is kibújtak a folyosón a jácintok, na azért virágozni még nem.
    Mára 15°-t ígérnek, nem is csodálom, hogy szegények megbolondulnak.
    Az evenet tegnap befejeztem, érjék be a malackák azzal, amit eddig kaptak. Sok sz.tápot adtak és talán 2 bónuszládát.
    Egy dolog a napi 2×400 táp, egy másik dolog a hozzávaló.
    PP-t nem tudom, én tavaly összegyűjtöttem, talán, ha 400-t vettem. Úgy becsülöm, hogy 4-4500-t lehet összegyűjteni egy év alatt,de lehet, hogy tévedek. Most nem tudom mennyi van, mert kuponozok és ládákat nem bontok mert lejárna a vetőgép, amit kapnék és ezt nem akarom. Majd egybe valamikor bontok, most láttam, hogy a TOP-n elfelejtettem az ezüstládákat kibontani, majd a következőnél jó lesz. Remélem nem változtatnak rajta.
    Sok finomságot hoztatok, most én következek.

-Fülemüle-70, -elzemari-, mimi és 8 más kedveli ezt.
  11. Sali~*.*

Jó reggelt kívánok Mindenkinek! Sziasztok!:)
    Szia Imi*!:)
    Köszönöm szépen, kiszolgáltam magam.
    Megoldod, ha akarod, vagy már meg is oldottad.;)
    Ezzel magad nyugtatod, vagy esetleg minket?
    Szia Mókuska!:)
    Köszönöm szépen, lehetnék sikeresebb is kevesebb hozzávalóval. Most kicsit próbálom majd taktikusabban játszani. A bevált dolgokat, módszereket hagyom, amin lehet azon még csiszolgatok.
    Azt gondoltam, hogy a malackák csak nálam falánkok.;)

Szia Edit!:)
    Köszönöm szépen, csudijól néz ki ez a megterített asztal.;)
    Igen szerintem is korán van, azért is pislogtam tegnap mikor megláttam. Egy hónappal előrébb járunk a virágok szerint.
    Gratulálok az eventhez, még ültettem. Nálam is jött szépen, még pár FA is pottyant.:p

-Fülemüle-70, mimi, nemcsák és 9 más kedveli ezt.
  12. Samborg

Samborg Fórum félistene

Szia! Az ezüstládákat szerintem bontsd ki. Fontos a szintlépés az új növények miatt. Nem mindegy mikor éred el a következő olyan növényt amivel nullpercezve komoly értéket tudsz megtermelni.

-Fülemüle-70, -elzemari-, mimi és 5 más kedveli ezt.
  13. DevilMókus

Szia Edit. Köszönöm finom:)

1 Havi szinten mértem le , o_Onem biztos hogy ki indulási alap a party szám,mert nagyon sok gazdakört csináltam meg közben, lehet kb havi 100-al kevesebb:music: akkor az évi 4500-5000 közelebb lehet az igazsághoz.:music:
    A tápra nézve a keserű gyömbért a szitákkal én 6 raktárral 48 szita óllal csináltam 1 évig.o_O Folyamatosan csuszásba voltam mert a keserű gyömbér sok más állat tápjának is az alapja:music:
    Jelenleg átállttam a kurkuma bazsalikomra :eek:és folyamatosan megy a malom és még a piacra is jut ,úgy hogy 2 területen megy a zuhatagon vannak a fák és a raktárak. :music:/ egyéb tápokat most jelenleg megveszem ki piacozom:)/
    Persze jelenleg nincs sok bahás event az ebbe azért belenyúlhat.:music:
    Szia. Ha úgy érzed másképp szeretnéd szervezni a játékot biztosan ráérzel mi a jó út.:music:
    Én azért sokáig nem játszottam nekem jól esik alapon játszani most, :music:de sokaknál látom hogy folyamatosan pörgetnek igy kényelmesebb .:music:A fontos az hogy acéljaidnak megfelelő legyen a stilus is ez mindenkinél egyéni.:music:
    Azaz én jelentős játék hátrányból indulok (sok kiesés), nekem jóval fegyelmezettebb játékot kell játszanom. Te azért magasabb szinten vagy kényelmesen is tudod hozni erre gondolok...:music:

14. ursa11

ursa11 Fórum félistene

Igen, ez jó ötlet, de megvan már a kockadinnye, csak nemesíteni kell.
    Meguntam, már nem igazán törődök a TP-vel.

Egy percig se csinálj belőle gondot, én alapvetően pesszimista vagyok, mindig kevesebbre gondolok, de így legalább kellemesen csalódhatok;) Örülök az együtt gondolkozásnak, nem kritizálni, kötözködni akartam.
    Újabb virágfestés, lehet odafent úgy döntöttek, hogy az ól 0 perc alapfelszerelés lesz. xD Kíváncsi vagyok mi lesz belőle.
    Valahogy összekatyvaszolódott az idézés. Bocsi, nincs időm javítani.

-Fülemüle-70, -elzemari-, mimi és 7 más kedveli ezt.
  15. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Szép napot kívánok mindenkinek, Sziasztok!

Köszönöm a finom reggelit.:)
    Még 11 malomtermék kell a befejezéshez.

Pár fontosabb hír

Frissül a Farmáruda kínálata
    https://board-hu.farmerama.com/threads/frissül-a-farmáruda-kínálata-2022-február-10.22063/

Hullámospapagáj-fészek, Pápaszemesmaki-lak stb.

Valentin napi event
    https://board-hu.farmerama.com/threads/valentin-nap-2022-február.22066/

Virágfestés (+), tarajossül-üreg

Csupa jó dolgok.;)

Szia Sali!

Helyzetjelentés a részemről.
    Mindig én vagyok a sereghajtó.:D
    Remélem láttad, hogy akár bővülhet a virágfestés készleted.;)

Szia Edit!

Olvastalak a csevegőben.
    A piacon állatok lesznek semmi más.:D Majd 0 percezünk szupertáppal.xD

-Fülemüle-70, ursa11, -elzemari- és 7 más kedveli ezt.
  16. ursa11

ursa11 Fórum félistene

Bármi lehet.
    Tényleg kíváncsian várom a folytatást,
    Szinte biztosan megborul a piac, ár most is vannak jelei.
    Nálam durva ára van a szitakötő, manta tápohoz valóknak.
    Majd újragondolom, ha tudom miről kell gondolkozni.xDxDxD

-Fülemüle-70, Samborg, mimi és 7 más kedveli ezt.
  17. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Szia!

Ebben a témában a jelenlegi álláspontom az, hogy beérem azzal amit saját magam meg tudok termelni.
    Gondolok itt a tápok hozzávalóira. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem veszek tápot vagy vettem.
    De szeretnék abból gazdálkodni, amit jómagam termelek meg és állítok elő.:)
    Ha végén tápokat kell, hogy áruljak a piacon, hát üsse kavics.xD
    Cserenapkor rámentem a Papau fákra a kicsiken. Adtam amit csak lehetett, adták is szépen.;)
    Kövi cserenapkor is ez lesz a terv. Jó lenne egy terület XXL-t összekapni, alapokkal együtt természetesen.
    A piros kosárból napi szinten bevásárolok, így csak a fatermések okozhatnak némi gondot.:music:
    Szeretnék a földön maradni. Így nincsenek több 100 ezres tápmennyiségek a fejemben.:)
    Toppkor, vitték a szitakötőt mint a cukort.xD Rájám ugyan nem volt sok, de abból is jutott a piacra.
    "Majdnem" minden állatból jelenleg is árulok 1000 db-t. Hadd vigyék.:)

18. DevilMókus

Az biztos hogy fákat altatni biztosan jó ötlet.:music:
    Tápot keverni se árthat mert vagy így vagy úgy de érdemeso_O
    A 3 sláger növényt termelni se rossz biznisz:)
    Minden mást eldönt a piac.:music: Van azért önszabályzó rendszer is :music:értéktelené nem fognak válni a mantrák sziták ;)mert ha más nem be adandónak megveszi bárki...:)( mindenki nem fog tudni igy se 0-ni vagy nem elég hasznosan használja ki:music:
    Valamint elég sok fajta állat van , a tenyésztés is sokat visz el.:music:
    Majd kiderül a többi:) Juliusig én biztos nem 0-zok):music:
    Addig meg kiderül mi mit ér:)

Utoljára szerkesztett: 9.2.22
  19. Sali~*.*

Szép estét kívánok Mindenkinek! Sziasztok!:)
    Elgondolkodtató, jó ötleteket adtok. Igen, próbálom összeegyeztetni mindezt a saját játékstílusommal.
    Én is kivárok, nem ugrom fejes az ólak nullázásába. Amit eddig elértem a játékban, az mondhatni piac nélkül, saját előállítás, az elképzelésem szerint. Van még hová fejlődni, de a játék is mindig új arcát mutogatja.:)

Biztosan ennek a döntésüknek is van előre eltervezett "jövője".
    Ha visszakanyarodnak oda, hogy majd mindenből kell a TOP-hoz, nos akkor mozdulna meg a piac. Akkor mindenféle nullázás szerencse, bónuszok, pörgetések nélkül nem hozna akkora eredményeket, szerintem.
    A rengeteg szuper cucc miatt a vásárlásra, még nagyobb spórolásra ösztönözné a játékosokat.
    Köszönöm, hogy hoztad az ismertetőket.
    Láttam igen, de nem felhőtlen a mosolyom.
    Egyenlőre kavarom a tápot, a festegetéssel kivárok. Érdeklődve olvasgatom az okfejtéseket, találgatásokat.
    Jó hogy van ez a topik, legalább van hol beszélgetni ezekről is.
    Előkészítettem a farmom, mamutok a helyükön legalább az első aratásig, amaránt a földbe, a többi majd a szerencse dolga lesz.

20. ursa11

ursa11 Fórum félistene

Szép jó reggelt,
    Imi
    Aludtam rá egyet, csinálom, amit eddig. Ha esetleg kiveszik az állatokat a TOP-ból majd túlélem valahogyan, nem nagyon foglalkoztat, lesz annyi amarántom, hogy ne legyek nagy gondba.
    Papaut érdemes gyűjteni, még az is lehet, hogy adogatok el belőle. Most nekem jól jött, hogy veszek prémet munkások helyett, így altathatom a fákat. Igazából kíváncsi vagyok mennyi pluszt termést ad a prémium. Köszönöm a két fát, most lehet hiányzik neked.
    Nálunk a TOP-kor nem volt túl jó ára a szitának, mantának, amarántoztam, azt is csak azért kezdtem el, mert 35.000 körül rakták ki, ami szerintem rablás, ezért 8-13.000 között raktam ki 10×9.000-ket, aztán kapcsoltak mások is és normális áron kezdték árulni.
    Az a feneség, hogy annak is tápot és hozzávalót érdemes árulni, aki nem tud 0 percezni, mert az állathoz olcsóbban hozzájuthat a piacról, mint amennyiért ő előállítaná. Relatív, hogy mennyiért drága egy táp, megnéztem tavaly 57 állatot adott egy alapól a 0-s napomon.
    Itt van Réka tavaly ajánlata
    A sokféle állat sokféle felhasználásról meg annyit, hogy van majd fél millió majmom és még jó pár állatból van több százezer feletti készletem, csak mértékkel viszem piacra őket. Majdnem biztos vagyok benne, hogy van még a piacomon 5-10 gazda, akinek ilyen készlete vannak állatokból, de visszafogják magukat és nem borítják a piacot. Kitolnánk saját magunkkal is, meg azokkal is akinek nincs ekkora készlete és piacozik az állataival.
    Legyen úgy.
    Erről a virágfestés akciójukról nekem most az egyszeri gazda jutott eszembe, amikor elveri a jég a termést, akkor fog egy karót és ő is elkezdi csépelni a szőlőt, " Lássuk Uram mire jutunk ketten".
    Nekem se felhőtlen a mosolyom, mert még nem tudjuk mi lesz az ára az osztogatásnak. Igazán komolyan nem bosszant, majd akkor másként játszok. Ügyesek vagyunk, alkalmazkodunk.;)

Utoljára szerkesztett: 10.2.22
    -Fülemüle-70, Imi*, Kuzdern és 7 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.