Oázis | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Imi*, témanyitás ideje: 21.7.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. mimi

mimi Fórum elő legendája

Látod, ezt el szoktam felejteni. Valamikor régen tudtam. :D
    Amikor kedvem van lecsót enni, akkor nem egy adagot, hanem tö9bbet készítek és ami marad, üvegbe rakom. Így kerül télre több üveg lecwsó. Azután jön a fiam és van amit vihet. :music:

Az előbb rosszul fogalmaztam, mindig spórolósan írok, tudjátok miért.
    Nem csak a - számomra - újak miatt jövök szívesen, hiszen a régieket még személyesen is.

Kergekacsa, zsani_apja, Imi* és 6 más kedveli ezt.
  2. Sali~*.*

Sali~*.* Fórum elő legendája

Aranyos vagy! Köszönöm a régiek és újak nevében is. Mi is nagyon kedvelünk és szeretünk.:inlove:
    Tudod Te azt most is.;) Úgy a legkönnyebb megjegyezni, hogy a kovi ubiba só kell, ettől savanyodik, ecetesedik az uborka, savanyúságnak való stb. /természetesen az egyéb fűszerek, kenyérszelet/ Ha nem szeretnék savanyú lecsót, márpedig én nem úgy szeretem akkor csak a friss felhasználáskor sózom.;)
    Hoztam valami! - érdemes figyelni, főleg azoknak kiknek vásárlási szándékuk van! Szerintem az első percekben megérős.;)
    Leárazásroham - 2023.
    Sok sikert, további szép napot kívánok Mindenkinek!

Kergekacsa, mimi, zsani_apja és 6 más kedveli ezt.
  3. _Ilona49_

_Ilona49_ Fórumgróf

Mosolygós szép napot kedves gazdatársak!
    Ismét jöttem ebben az őszies nyárban egy kicsit melegedni az oázison.
    Az "csövezést" én is elkezdtem,eddig 4 minijátékra valót gyártottam le ."Lassan érünk messzire"! csak úgy szépen öregesen,komótosan,nehogy még jobban sajogjanak az ízületeim. No-no, nincs sopánkodás!

Hajdanában én is sok mindent elraktam télire, üvegekbe, fagyasztóba, apródonként ahogy értek a gyümölcsök,zöldségek a kertben.Volt,hogy 400-450 üveggel sorakoztak a polcokon.A lecsót én is úgy készítettem,ahogy nyáron,frissen,csak a hagymát apró kockára vágtam,nem karikáztam. Mostanában már nem megy.

Ami a kutyás-macskás témát érinti: 30 éves koromig egyik se voltam. Szabóműhelybe nőttem fel,ott nem lehetett állatot tartani.
    Úgy 30 évesen a kicsi fiam és a férjem unszolására 9 hónap után beadtam a derekam és a 10 emeletes panellakásunkba - a lakótársak nagy bosszúságába - hazaengedtem az akkor már előjegyeztetett borsszürke törpe schnauzer kutyust.14 évig élt velünk, nagyon megszerettem, okosabb volt sok kétlábúnál és fantasztikusan jó emberismerő.Egy idő után megtanított, hogy ne bízzak abban akit ő nem fogadott el. Később kertes házba költöztünk és egy szép reggel a mosogtón kis egér szaladgált. Hááát....inkább macska mint egér, és Boldizsárnak lett egy cirmos kandúr barátja Berci.A két állat szenzációs volt együtt.Berci a fővő levesből kilopta a húst,amit együtt ettek meg. Később lett egy gyönyörű kuvaszunk,neki Fefe a fekete fehér szukacica volt a barátja.Aztán két befogadott kóbor kutyus,ők már barát cica nélkül. Mindegyiknek megvannak a külön törénetei . Hosszan mesélhetném,de még megunjátok,és a tiszántúliaki is rossznéven veszik,hogy őket elhanyagolom.Ideje ebédet főzni... a játékkal a pocink nem telik meg.

Sikeres,örömteli tenyésztést.

Kergekacsa, mimi, zsani_apja és 8 más kedveli ezt.
  4. Samborg

Samborg Fórum félistene

Szia!
    Én is próbáltam készre főzve eltenni de felbontáskor avas ízét éreztem.

Kergekacsa, zsani_apja, Imi* és 2 más kedveli ezt.
  5. Swartsch

Swartsch Kivételes tehetség

Sziasztok! :)
    Szép napot kívánok mindenkinek! :inlove:
    Köszönöm szépen kedves Salikám! :inlove:
    Én meg ismét nem tudom mást írni, minthogy nagyon hálás vagyok a sok jó tanácsért ,infóért neked...ismét ennek köszönhetően a kis drága első "mosómaciaim" már a felhőről mosolyognak le a farmra :)
    A csöveset éjszaka újra álmodtam és úgy döntöttem folytatom még kicsit és kiszedem a felhős dekorokat másodjára is. Egyrészt aránylag jó tp-t adnak, másrészt hátha jó lesz cserenapon, talán sikerül végre szereznem vele egy Pannikát :)
    Szia kedves Mimi! :)
    Én is nagyon szépen köszönöm a kv-t és sütit, most így a nagy izgalom után jól fog esni! :inlove:
    Nyaammii..összefut a nyál a számban, ahogy olvasom, a finom lecsós posztotokat! :)
    Én is nagyon szeretem, de én mindig csak annyit szoktam csinálni, ami el is fogy.
    De kedvet csináltatok hozzá, lehet megpróbálom én is eltenni. :)
    Legyen nagyon szép napotok, puszi nektek! :inlove:

6. Sali~*.*

Szia Ilona!
    Mesélj csak nyugodtan, szívesen hallgatom, akarom mondani, olvasom. Ne is mondd az egeret! - akkor inkább már egérfogó!:mad:
    Félreértés ne essék, kertes házban lakunk, mindig volt mindkettő. Gyönyörű, fehér, ivartalanított kandúr Lui :cry:valakinek útjában volt, eltették lábalól és nem ő volt az egyetlen cica a környéken.
    Guszti, a kutya képét nem találom, majd idevarázsolom, szeretni való, kiváló házőrző, nagy mozgásigényű kutyus. :inlove:
    Szia Viki!
    Soha nem főzöm készre, még félkészre sem. Eddig semmi gondom nem volt az ízével. Kb. annyira főzöm mintha blansíroznám, csak előfőzöm, ezzel egyúttal hőkezelem.
    Szia!
    Gratulálok! Jól döntöttél sok csillag kinyerhető /5x15/ Turmixbár egyéb fül alatt.;)
    A jelvényért tenyésztős eventtel végeztem, nagy ugrások nem lettek. Figyeltem, hogy ne tenyésszem túl magam.
    Piccolót ne keressétek, sajnos nincs!:cry: #27

7. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

[​IMG]Szervusztok....

Szóval, azt gondoltam, hogy nem csinálom a tejshéket, hogy miért nem, nem tudom, és most meg itt vagyok és belevágtam.Komolyan mondom magam sem értem...
    A mosomedveturnét befejeztem, nem volt gond vele...jól szórakoztam, amikor egymás után csak jöttek elő a dobozok a házak.Annyira , de annyira csodálom, mikor valaki így tud rajzolni, kitalálni, megtervezni, megvalósítani.
    Ilona,
    olyan nagyon szép ez a csokor frézia, amit hozol magaddal, szinte érezni az illatát, nagyon szeretem ezt a virágot is.
    Én sem a kutyához sem a macskához nem tudok szólni, mert egyik sem volt.A gyerekeknél van kutya, szegény Papa nem igazán kedvelte őket és érdekes mód mindig körülötte volt a legtöbbet.
    Gyere csak ide i, én is ide oda száguldozom,aztán amikor lenyugszom, akkor meg napokig sehová, mert kifogy a mondandóm.

Swartsch Gréta kedves,
    nem bánod ha megkérdezem, hogy miként találtad ki ezt a nick nevet?Nekem a szép karórák jutnak az eszembe róla.
    Érdekes mód én a lecsót csak szinte nyersen teszem az üvegbe, nem hagymával készre összeállítva.Hiába ahány ház , annyi szokás.
    További jó nyaralást kívánok..

Szami,
    engem egyszer a szomszéd bácsi megkért, még amikor vidéken is éltem és ott készre kellet főzni,és nem volt semmi baja télen sem.
    Lehet hogy a nyersanyagnak volt baja nem ???

Sali,
    most tettem el kovászos uborkának valót és nem kenyérrel, hanem krumplival.Már sokadszorra így készítem és nagyon finom.Nem próbáltad még??,

Legyek szép a napotok és ahogy Mimi mondta, kísérje mosoly is.

Kergekacsa, mimi, Samborg és 5 más kedveli ezt.
  8. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

halihoó!
    Azta, mennyit írtatok most. Holnap rövid napunk van, lesz időm vissza olvasni. :D ;)

Kergekacsa, mimi, _Ilona49_ és 4 más kedveli ezt.
  9. Sali~*.*

Szia Marcsikám!:inlove:
    Igen, a grafika az nagyon ott van a szeren általában, nagy többségben.
    A krumplit még nem próbáltam ki kovi ubi készítéséhez. Én maradok az én jól bevált uborkámnál. Nem kell sokat várni az érésére, ha az uborka firss akkor sokáig harsogó, ropogós marad. nyammmmmmmm Sokat rakok el, hetente kb. 2-3 5 literes üveggel, de van amikor ez is kevésnek bizonyul.
    Szia!
    Gyere nyugodtan, akár írogathatsz is. Szívesen látunk itt minden jószándékú embert.:)

mimi, Samborg, _Ilona49_ és 6 más kedveli ezt.
  10. Swartsch

Szép estét kedves Gazdatársak :)
    Utolsó vacsi letudva itt a Balcsim, így idetelepedtem kicsit hozzátok! :)

Szia Salikám! :)
    Ismét köszönet, nagyon fincsi a süti, amit kaptam! ;):inlove:
    Ügyes vagy, te is gyorsan befejezted a jelvényest. Én bevallom nem is figyeltem a kiugrásokra, csak nyomta bele ( azért próbáltam nem eszetlenül :D ) és számolgattam, melyikből mennyit kell még tenyészteni a leírásod alapján. :)
    A Piccolót én is nagyon sajnálom, h nem volt benne...bár az utóbbi időben nem volt szerencsém vele....
    Szia :)
    Egy kedves kislány a szomszédomból a nagypapájától kapott egy babát és ennek a babának a neve Swartsch. :)
    Mikor újra elkezdtem játszani a Farmeramával, beszélgettem a kislánnyal róla és h vajon mi legyen a nevem. Ekkor mondta ő h legyen a babája neve a nicknevem :) Hát így lettem Swartsch :D
    Egyébként pedig Mónika vagyok. ;):inlove:

Lányok! Lenne egy kérdésem.
    Kicsit el vagyok keseredve a növénynemesítés miatt. :sleepy:
    Nektek sokkal nagyobb a tapasztalatotok, mint nekem, ezért szeretném a tanácsotokat kérni.
    A nefelejcset próbáltam nemesíteni eddig, a 2 érési idő csökkentőt sikerült megszereznem, de a trágyaimádat sehogy sem jött össze, pedig rengeteg növényem ráment. Nem adta amit szerettem volna, pedig hallgattam a tanácsra és minden ajánlatot elfogadtam, h többet azt ne tudja felajánlani, de asszem 4 vagy 5 olyan nemesítés volt benne, amire semmit nem adott a kárpótláson kívül.
    Most nagyon szeretném a Krókuszt kinemesíteni a trágyaimádat 9 és 25%-ra, h nullázni tudjak vele. Mivel nekem nincsenek a nullázáshoz szükséges felhőim, csak ez az egy lehetőségem van ezt elérni :)
    Mit tanácsoltok, hogyan csináljam, h esetleg sikerrel járjak. Mennyi növénnyel érdemes belekezdeni?... stb...
    Nagyon szépen köszönök minden tanácsot, tapasztalatot :)
    Szép estét nektek, puszi :inlove:

Samborg, mimi, GA-BI-O-Farm és 4 más kedveli ezt.
  11. Sali~*.*

Szép estét kívánok Mónika!;):inlove:
    Egészségedre a süti! A piccolóval kapcsolatban csupán annyit, hogy úgy is az van bennük ami, nem gondolom, hogy a központnak annyira fájt volna, mint a játékosok többségének. Így egyre többen rossz szájízzel kezelik a játékot, s mondjuk meg, valahol igazuk is van.
    Ahogy Toma is írja: A felröpiszerzés legfontosabb eszköze nem a Páncél Panni vagy a Gesztenyés felhő (nullpercezés), hanem a nemesítés. És mindenki számára elérhető. Kérlek nézd át #12 nagyon hasznos tudnivalók vannak itt.;)

A nemesítéssel kapcsolatos tapasztalatom nagyon vegyes. Egy valami azonban egyforma, illetve közel azonos. Minél több növény áll rendelkezésre a nemesítéshez, annál nagyobb az esély a kívánt bónusz elérésére. Először a kisebb üvegházakat pakoltam, majd mentem tovább. Volt amit gyorsítottam FA-val, volt amelyiket szupertrágyával, volt mikor sehogy sem jött, ott hagytam és mással foglalkoztam. Legyél türelmes, fogadj el mindent mert ez a lényeg. Előbb-utóbb úgy is megszelídíted.;)
    Én reménykedem abban, hogy azért egy felhőt előbb-utóbb csak elérhetővé tesznek az újonnan érkezőknek, illetve a kezdőknek.:)

mimi, Kuzdern, GA-BI-O-Farm és 6 más kedveli ezt.
  12. Swartsch

Szia kedves Salikám! :inlove:
    Teljesen egyet értek Tomával!! Pont az ő posztját olvastam, az alapján kezdek majd neki a krókusznak, ha elég mennyiséget termeltem belőle...eltart majd egy darabig, de amikor csak tehetem azt ültetem. :)
    Nagyon sok jó posztot olvastam már Tomától, tőle is nagyon sokat tanultam már.
    Köszönöm szépen a tanácsodat, megfogadom!
    Hátha megesik egyszer rajtunk a BP szíve. :D
    Nagyon szép álmokat neked és mindenkinek!:inlove:

Kuzdern, GA-BI-O-Farm, _Ilona49_ és 4 más kedveli ezt.
  13. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Szép estét kívánok mindenkinek, Sziasztok!

Köszöntök minden kedves új és régi játékost.:)
    @Sali~*.* -nak köszönhetően újra fellendült itt az élet!
    Én inkább csak olvasok, az írásra nem marad időm az egyéb teendők miatt sem.
    Meg aztán két "fiókból" nem is igazán menne.;)
    Ma végre megépíthettem a rózsaszín titkosügynök-képzőmet.
    A csöves eventtel is egészen jól állok, még egy kütyü kell a felhőre.
    Mindezek számomra apró örömök a játékban.:D

További szép estét kívánok mindenkinek!

14. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

Szia!
    Ott is géptakarítást kell csinálni. :D ;)

-forrest-gump-, Imi*, mimi és 5 más kedveli ezt.
  15. Sali~*.*

Jó reggelt kívánok Mindenkinek! Sziasztok![​IMG]
    Hoztam egy kis kávét.:)

Szélvész Kisasszonynak[​IMG] ismét gratulálok! :inlove:Új nap, ismét új szint, szeretem. Nem emlékezem, hogy ezen a szinten valaki naponta lépegetett volna a szinteken.
    Szia Imi*!
    Köszönjük, hogy meglátogattál bennünket. Tudjuk, hisz olvasunk nap mint nap, hogy rengeteg dolgod van itt is. A vv-ben is helyt kell állni, meló, házkörüli teendők, madaraid, kerted. ;) Szépen haladsz a "dédelgetett" kitűzött célod felé. Igaz megkésve bár, de szívből gratulálok a Board Administratori kinevezésedhez, kívánom Neked, hogy "minden álmod, minden vágyad teljesüljön".
    Gratulálok a rózsa titkosügynök-képződhöz! Ezen felbuzdulva már a második teljes kört raktam a terepbe, megkísértve a szerencsém.:)
    Gondoltam nevemre veszem az Oázist, legyen már nekem is egy saját topikom:D
    Mivel túl macerás lenne a hivatalos átíratás, így jövünk és benépesítjük újra.;)

Marcsikám!
    Nézd mit hoztam neked! A talált tárgyak osztályán mikor megláttam, mindjárt felismertem, hogy ez a Tiéd.:inlove:

Most találtam, érdemes figyelni és kihasználni az egy tápos tenyésztést a következő alkalomra.
    Merilin jóslata szerint, aki szeretne már a következőre spórolni, nézze meg a mostaniakat, és a lila helyére tegyen esetleg bordós-pirosasat.
    Vagyis: Hüllőket, kétéltűeket és madarakat;)
    Mai legjobb keverésem:
    https://kepkuldes.com/images/abc8ea4b6ba58b78d4c4fc5e33cc6431.png

Közben elfogyott a bájitalom, a piac kínálatán ledöbbentem:

Nagyon figyeljetek, mert a gazdabolti ára 600 csp/db. és korlátlan mennyiségben!!

Utoljára szerkesztett: 11.8.23
  16. Swartsch

Szép délutánt kívánok mindenkinek! :)

Szia Imi! :)
    Köszönöm szépen a köszöntést! :)
    Örülök, h Salikám ide invitált sok kedves gazdatárs közé!
    Szia kedves Salikám! :inlove:
    Köszönöm szépen! :) Küldtem neked egy kis meglepit! ;)
    Köszi szépen az előzetes infót Merilin jóslatáról. A keveréshez gratulálok, bár ehhez a részhez még nem nagyon értek, még csak most tesztelgetem.
    A piacon sztem nagyon el vannak szállva az árakkal. Néha szerettem volna venni én is ezt-azt, de végül lemondtam róla, mert olyan áron akarták adni, h azt hittem elájulok, még jó hogy ültem közben.

Sok puszim!:inlove:

-forrest-gump-, Imi*, mimi és 2 más kedveli ezt.
  17. Sali~*.*

Szia Mónika! :inlove: Köszönöm szépen a meglepit is, igazán nem kellett volna, mert ugyancsak bevásároltam, laza ötezer darabot, szeretek tenyészteni is.
    Ma viszont sikerült több kört indítanom, így kicsit megfogyatkozott. Én sem piacozom, esetleg ha az ólakkal nullázok, pár kör trágyát ki szoktam rakni, persze nagyon olcsón, gondolom utálnak is a piaci kofák, hogy jól leviszem az árat.:D
    Az igazság, hogy a keverésben van azért buktató is. Annak idején nekem azt mondták, hogy csak akkor keverjek, ha nem sajnálom.
    Volt mikor bontásnál becsuktam a szemem. Rizikó nélkül nincs siker.
    Már otthon vagy, vagy még a nyaralásiban?:)

-forrest-gump-, Imi*, GA-BI-O-Farm és 3 más kedveli ezt.
  18. Swartsch

Már itthon, nemrég értünk haza. Hát igaz a mondás, h mindenütt jó, de a legjobb otthon! :)
    Bizony bizony, kockázat nélkül nincs nyereség!
    :D Én a farmbónusz ládákat szoktam csukott szemmel bontani :D

aida2330, -forrest-gump-, Imi* és 5 más kedveli ezt.
  19. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

[​IMG]Jóóó reggelt..

Salikám,
    erre gondolni sem mertem, hogy a jó öreg mocimat is megtalálod.Ezer köszönet érte, nagyon kedvelem a száguldást, most aztán igazán tudok cikázni ide meg oda is.

Vidám ság és derű kísérje a napotokat és a mosoly....

20. Sali~*.*

Jó reggelt kívánok Mindenkinek! :inlove:
    Szia Mónika! [​IMG]
    Új nap, ismét egy új "csillag" , hatalmas gratuláció! [​IMG]
    A bónuszládák nyitásánál, már nem csukom be a szemem, általában eltalálom, hogy mi van bennük.
    A nagyobb baj, hogy már egyre több a egyéb, mint a hűha kategória.
    Szia Marcsikám![​IMG]
    Nagyon szívesen, csak aztán óvatosan a száguldással. ;)
    Csövezésem, ha lassan is, de halad. Időm van, várom a kompenzációt:D, a Leárazás rohamot is, hogy újra indítják;), egyéb rohamok nélkül. Még két item, a felhőm is tökéletes lesz. :)
    Csudiszép 7végét kívánok Mindenkinek!

aida2330, -forrest-gump-, Imi* és 6 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.