Oázis | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Imi*, témanyitás ideje: 21.7.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Sali~*.*

Sali~*.* Fórum elő legendája

Szia!
    A Kincses sziget nem szűnik meg. A Kalózbarlang viszont igen.
    Kalózbarlang megszüntetése

Swartsch, Kuzdern, alex0824 és 2 más kedveli ezt.
  2. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Újra itt mint sima egyszerű játékos.;)
    Feljöttem kicsit nosztalgiázni, szerencsére nem maradtam le semmiről.
    A farm is úgy várt ahogyan azt hagytam.:)
    Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat.
    Most pedig hátradőlök és élvezem a műsort.;)

Swartsch, zsani_apja, Kuzdern és 6 más kedveli ezt.
  3. Ninett79

Ninett79 Fórum elő legendája

Szia Salikám!
    Én azért sajnálom a Kalózbarlang megszüntetését. Mindig onnan szereztem be a felhőre való nem tematikus cuccokat. Mint a golfpálya, vulkán.. :(

zsani_apja, peter1022, alex0824 és 2 más kedveli ezt.
  4. Sali~*.*

Szia!
    Üdv újra közöttünk!:) Kipihented magad? Jól telt a nyarad? Tedd azt ami neked jó.;) Visszahozott a kíváncsiság, vagy a játék szeretete?
    Szia Ninikém!
    Haladni kell a korral, a barlang talán csak a játékosoknak volt jó. Gyorsan vásárolj be, én is azt teszem amíg lehet, azt annyi. A menüben már rengeteg nem használt dekor van, talán tudunk választani.;)

Swartsch, zsani_apja, Kuzdern és 3 más kedveli ezt.
  5. Ninett79

Ninett79 Fórum elő legendája

Igen, ez igaz. Azért golfpályát vennék még akcinyósan :D, de nem mindig van a kínálatban. :)

6. Sali~*.*

Igen, sajnos, már csak 1x1 kínálat van:(, azt meg ugye napiban is lehet küldeni eventmentes időben.;)

Swartsch, zsani_apja, Kuzdern és 3 más kedveli ezt.
  7. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Szia Sali!

Igen kipihentem magam.:)
    Muszáj voltam szünetet tartani.
    Visszajöttem de már nem akkora elánnal állok a játékhoz.
    Hiányoztak a farmos barátok és a piaci kofák.:D
    Remélem, hogy neked is jó élményekkel telt a nyarad.:)

Swartsch, zsani_apja, Kuzdern és 7 más kedveli ezt.
  8. Sali~*.*

Köszönöm szépen, eléggé vegyes élményekre sikeredett. Egy játékot nem szabad túl komolyan venni, nem érdemes kepeszteni, túl múló a dicsősség. Csak lazán, játszani, kikapcsolódni stb.:)

Swartsch, zsani_apja, Kuzdern és 5 más kedveli ezt.
  9. Imi*

Imi* Fórum elő legendája

Igen pontosan.:)
    Igazából én már révbe értem a játékot illetően.
    Most pedig jön a kikapcsolódós rész.:)

Swartsch, zsani_apja, Kuzdern és 5 más kedveli ezt.
  10. peter1022

peter1022 Rutinos

Igen, igazad van, csak én azt is annak hívtam a ládák miatt. De javítottam, nehogy valaki félre értse.

11. alex0824

alex0824 Mindentudó orákulum

Erről egy múlt ezredbeli eset jutott az eszembe, ami nagyon hasonlít számomra a mostani helyzethez.
    Szóval az előző évezredben történt. X cégnél voltam az egyik készletgazda műszaki osztályon (nem sokáig). Jeleztem, hogy a vásárlói igények megváltoztak a készleten frissíteni kellene és akciózni sem ártana ezzel párhuzamosan. Ebben az időben kezdtek el teret hódítani a 6 fejes sztereó videómagnók. Gyakorlatilag ezekre volt kereslet, nálunk pedig hiába nagy márkákat tartottunk, ezekből csak 2 fejes példányaink voltak. Nem úgy ment a bolt ahogy az elvárható volt. A különböző cégeket felkeresve sikerült volna szert tennem nem kis mennyiségben, nagyon jó áron, egy nagyon nagy márkás, 6 fejes Hi-fi, nicam sztereó videómagnót, ami már rendelkezett ugye a sztereó felvétel-lejátszás lehetőségével, szalag indexelés és index keresés funkcióval, képminőség javító rendszerrel, fém mechanikával, azaz gyors betöltéssel és kazetta kiadással, extra gyors visszacsévéléssel, olyan belső mechanikával , ahol nem a szalag megy a fejhez, nem a szalag van mozgatva, hanem a fej megy a szalaghoz, azaz nulla az esélye a szalag feltekeredésének a lejátszófejre, stb, stb. Tehát a kornak, az akkori elvárásoknak, igényeknek, a keresletnek maximálisan megfelelő volt. A felfelé jelzésből, annyi jutott el a vezetés agyáig, annyit értettek meg az egészből, hogy videómagnó! Szóval jött föntről az utasítás, hogy hatalmas akciót terveznek, a marketing osztály azonnal kezdje meg az óriás plakátok nyomtatását, de az akciós újságból az akció kimarad, mert ez majd nagy meglepetés lesz a vásárlóknak. Erre talán két napra berendeltettek velem egy vagon 4 fejes videót egy középszerű márkából, nem is túl jó áron. Jeleztem, hogy nem éppen erre gondoltam és nem hiszem, hogy erre akkora kereslet lenne a jelenben. Gyakorlatilag megkaptam, hogy de ez így jó lesz hiszen már korábban (vagy 2-3 éve) folyamatosan keresték ezeket a vásárlók és ez egy nagyon sikeres akció lesz, amit majd követnek más akciók is. A vezetés ünnepelte magát, veregették egymás vállát, talán még szájra puszi is volt (férfi-férfi)! Jött a nagy nap, nyitás, akció éles! Az akció egy hete alatt, egyetlen egy darabot nem adtunk el! Természetesen mindenki hibás volt rajtuk kívül! A készletgazdától az eladóig, pénztárosokig mindenki! Kollektív lecseszés volt!
    A lényeg, hogy most azt látom, hogy a Bp elővett valamit a múltból, ami akkor, amikor még a játékosok célkitűzésénél még a tp gyűjtés is magas prioritást élvezett, egy nagyon jó játékelem lehetett volna, de ma már ez egy idejétmúlt fejlesztés ebben a formában, ahogy tálalták.
    Ezzel az erővel árulhatnának kétütemű trabanthoz is hengerfejet. 30-40 éve nagyon kereset volt. Persze értem, hogy most nagyon kell a bevétel és ezzel az új dologgal, akár csurran cseppenhet is. De akkor olyan nyereményeket rakjanak bele, ami a játék mai követelményeihez igazodnak. Az sem tetszik benne, hogy az utóbbi évek matricáira fog elvileg épülni. Tehát azok, akik a számukra nem megérős eventeket kihagyták, azok ha ebben a játékelemben el akarnak valami komolyabbat érni, akkor most meg kell fizetniük a büntetést a kihagyott eventek miatt! Azaz jobban jársz ha mától minden eventben legalább a matricáig elmész, ami lehet majd idővel nem a nyereménylista elején fognak szerepelni, hanem a végén!

Utoljára szerkesztett: 28.8.24
    peter1022, Swartsch, zsani_apja és 6 más kedveli ezt.
  12. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Jó reggelt!

Kihívás kell a játékosoknak;) Tessék megkapták;)

zsani_apja kedveli ezt.
  13. Sali~*.*

Szia!
    Van egy jó hírem. Ma valahogy "véletlen" bekeveredtem a piros kosár alatt a dekorációkba. Láss csodát! A golfpálya, az izlandi vulkán és társaik ott beszerezhetőek.:inlove:
    Szia Alex!
    Nem vagyok már mai gyerek, nem ugrom egyből fejjel a falnak. Ha megéri akkor elmegyek egy event végéig, ha engedik még újrázom is, de csak azért, hogy minden áron elérjem a matricát, olyan már nem lesz.
    Olvasom a minap, hogy az online játékok üzemeltetői most próbálják visszacsábítani a játékosaikat. Még most jó bevételt produkálnak a játékokból, de már messze nem annyit amit "elviselnének".
    A véleményem az, hogy a mostani Matricás szezonokkal nem sok régi játékos fog ismét a játékkal foglalkozni. Ez egy esetleges mézesmadzagnak megfelel, de nem nagy durranás, ettől senki nem fog a 300 szintre repülni. Ahogy látom Olga már elérte a célját csp vonalon, lehet ő még sakkozik a tp. vonalon is.
    Azért Toma véleményére nagyon kíváncsi lennék.;)

Swartsch, zsani_apja, Kuzdern és 6 más kedveli ezt.
  14. alex0824

Figyelj! Kitudja! Ha azt nézem, hogy a játék már jobban hasonlít egy webshophoz a rengeteg akcióval amiben vásárolhatsz (havi kb 30), mint egy mezőgazdasági játékhoz, hogy lehet a következő projekt az lesz majd, hogy akciósan fognak kínálni egészségmegőrző és táplálék kiegészítő dolgokat, hogy kihúzd addig a játékban. Pl ízületi kopásra WD40-t.
    :DxD
    Adjunk még neki időt, lehet nem tért még magához a sokktól!
    :D
    Ja! Annyit felfogtak, hogy videó!
    :D

15. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Velünk öreg rókákkal az a baj... hogy nem látjuk ez egyensúlyt...
    Persze jó lenne a MI játékunkhoz sok minden ... kérdés a játékra a kezdő játékosokra milyen hatással lenne a dolog;)

zsani_apja, alex0824 és farmerSS kedveli ezt.
  16. gyuszti0000

gyuszti0000 Rutinos

Egy kicsit off topic, De

Nagyon jó és célszerű lenne egy másik platformon létrehozni egy hasonló fórumot, ahol legalább - ha történik még ilyen leállás (error 504, 502 és társai) - akkor tudjunk kommunikálni egymással, mit kért az event, gondolatokat megosztani stb. Ott is ugyanígy megtudnának jelenni az eventek.

A Discord erre tökéletes lenne, rengeteg hasonló játéknak van discord felülete - fiatalok körében elég nagy előny - nem kellene feltétlen fórumra rohangálni ha meg le van halva az oldal, akkor tökéletes backup felület lenne - főleg hogy szinte mindig a magyar és a lengyel fórum hal le, és igen vannak más nyelvű farmerama fórumok de egy magyar közösség létrehozása lenne a cél.

Kicsit eltávolodni amíg a zűrzavar meg nem oldódik, persze tudom hogy az idősebb korosztálynak nagy ugrás/kényelmetlen lenne elsőre, de véleményem szerint az egyik legkönnyebben használható applikáció.

17. alex0824

Szia!
    Vannak erre nem hivatalos rajongói facebook-os csoportok (most is pörögtek amíg a fórum döglött volt), és van olyan fórum is, ami itt szintén nem publikus mert az sem hivatalos, de könnyen átlátható, könnyen kezelhető mint ez a fórum, és még cenzúrázatlan is. Ha valakik nagyon akarják, akkor ezeket bármikor betudják lakni!
    :)

Swartsch, -gyöngy-581, zsani_apja és 5 más kedveli ezt.
  18. -ágianyu33-

-ágianyu33- Fórumőrült

Sziasztok !
    Ezt akartam én is pont írni, de ezek biztos nem olyan trendik, mint a Discord, amit, finoman fogalmazva, én mint idősebb játékos biztos nem tudnám használni.

Swartsch, farmerSS, zsani_apja és 3 más kedveli ezt.
  19. gyuszti0000

gyuszti0000 Rutinos

Ne felejtsétek el hogy holnap (péntek) reggel 10 órától kezdődik a tollas macska 3-ik felvonása ahol nincs eventnövény, csak felröppenő ami fákból és növényekből fog esni, csak a bahama ültetvényen (fő rész) eshet majd a felröppenő!

Nehogy elfelejtsétek :D

farmerSS, Sylja, zsani_apja és 6 más kedveli ezt.
  20. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

halo!
    Szerintem azt szeretné, hogy én arathassam majd. :D

-gyöngy-581, Sagittarius69 és alex0824 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.