Oázis | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Imi*, témanyitás ideje: 21.7.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. alex0824

alex0824 Mindentudó orákulum

Na futás vissza a kis farmokra, mert csak beszélünk itt, aztán mi lesz a sok száz új dekorral!
    :D

HéricsBáró, peter1022, Swartsch és 7 más kedveli ezt.
  2. vízöntő

vízöntő Fórum ezredese

xD:D;)

peter1022 és alex0824 kedveli ezt.
  3. Sagittarius69

Sagittarius69 Fórumfelvigyázó

Én meg se álltam.
    Már csak azt kell elérni, hogy berakjanak egy dekorérést csökkentő felhősort.

peter1022, rencsike982, alex0824 és 2 más kedveli ezt.
  4. vízöntő

vízöntő Fórum ezredese

Semmi sem lehetetlen, de ha ez megcsinálják no akkor indul csak be a méh kas, azért egy két fullánkot meg ér nem????,xD;)

peter1022, alex0824 és Sagittarius69 kedveli ezt.
  5. GA-BI-O-Farm

GA-BI-O-Farm Mindentudó orákulum

Szia, az a felhősor a maga 20 órájával jó. A dekorok is arathatók gyorsabb termelés a dísztárgyaknál 3 felhősorral.

peter1022, alex0824, Swartsch és 3 más kedveli ezt.
  6. vízöntő

vízöntő Fórum ezredese

3 fullánkról tudtam én is, de szerintem nem ilyenre gondolt Sagi, meg én sem.:inlove:

peter1022, GA-BI-O-Farm és alex0824 kedveli ezt.
  7. Sagittarius69

Sagittarius69 Fórumfelvigyázó

Szia!

4 ilyen felhősor van, olyan 28 %-nyi.
    Ha jönne egy erősebb gyorsítós felhősor ezekhez a dekorokhoz, naponta 2x lehetne aratni.
    Emiatt kapálgatok most, pedig már évek óta nem dekorozom.

8. Ableotory

Ableotory Team Leader Team Farmerama HU

Ahoj!

https://board-hu.farmerama.com/threads/változások-az-Általános-Üzleti-szabályzatban-és-az-adatvédelmi-nyilatkozatban.25421/

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Farmerama: A játék szabályai

4. Személyes előny: pushing és multi-accounting

4.1. Pushing

A pushing szigorúan tilos a Bigpoint néhány játékában. A pushing alatt két vagy több felhasználói fiók közötti kapcsolatot értünk, melynek célja, hogy legalább az egyik érintett felhasználói fiók valamilyen típusú előnyhöz jusson.

A Farmeramában csupán az tilos, ha a játékos nem engedélyezett módszerekkel/parancsfájlokkal/szoftverekkel juttatja előnyhöz a saját fiókját vagy más fiókokat.

Minden olyan kapcsolat, amelyet manuálisan hoznak létre egy vagy több játékos felhasználói fiókja között, engedélyezett, mivel ez nem számít pushingnak.

4.2. Multi-accounting

A multi-accounting (többszörös regisztráció) azt jelenti, hogy egy játékos több felhasználói fiókot működtet. Ez csak akkor engedélyezett, ha a játék adminisztrátorai határozottan kijelentik, hogy ez az adott játékban megengedett.

A Farmeramában csak abban az esetben engedélyezett a multi-accounting, ha a fiókokat nem parancsfájlokkal vagy programokkal hozták létre és/vagy működtetik.

9. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

halihoó!
    Ül, fekszik, pacsi. Lehet sokat voltam ma a macskák közelében. Még jó, hogy nem ugatnak. :D

peter1022, Samborg, GA-BI-O-Farm és 2 más kedveli ezt.
  10. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia Alex :)

Lelkes környezetvédő vagy, erről a tulajdonságodról ismerlek. xDxD
    Gondolom nem mondok újat azzal, hogy aki nem üzemszerűen űzi az állatok szaporítását, mert miért tenné, főleg, ha nem akar mindenáron a csp-vonalon győzködni. Annak ez a felhő lehet hasznos is.
    Anno a neon egérrel nullázgattam amíg nem volt más, aztán jöttek a virágfestések. Sokat vártam az első 5-re mire meglett. Ékszerteknős még a láthatáron sem volt akkoriban. Nekem nincs ilyen készletem belőle, mint amit a képen látok. Nincs is rá szükségem.8)
    De a következő nullázásomkor, majd valamikor ha sort kerítek rá, használni szeretném ezt a felhőt és igen, figyelni fogok az időre is. Hiszen kivált nálam egy gyepek urát a +1 állat amit ad/adnak ezek a felhők.
    pl:
    Változó levelek felhősorTermésbónusz a tüntető malacra+1 állat06:0044:00
    Szülinapi móka és játékok felhősorTermésbónusz az igáslóra+1 állat06:0044:00
    Viking saga felhősor 10-3Termésbónusz a pádovai tyúkra+ 1 állat06:0036:00
    Simogató napsugár felhősorTermésbónusz az öves galloway-re+1 állat06:0044:00
    forrás GYÍK Bónuszlexikon.
    Mások a céljaim, más az értékítéletem, mint amiket itt leírtak mások.

Ezt a hozzászólást a pletyisből hoztam át, mivel semmi pletykát nem tartalmaz, mint ahogy az ott folyó beszélgetés sem.
    Szia Apja :)

A Te cicáid tudnak pacsit adni és engedelmeskednek a parancsoknak?:music:
    Igazán jól nevelt cicáid vannak, gratulálok hozzájuk.:D

Utoljára szerkesztett: 20.9.24
  11. peter1022

peter1022 Fórum mestere

Sziasztok,

Ez a cserenapos dolog engem is kíváncsivá tett. Változás tuti nem lesz, hiszen a TP-t hajszolók több tucat kis farmon költenek rengeteg pénzt, hogy cserenapon a dekorokat át tudják küldeni a tolt farmukra. Anno haveromat ezért zárták ki egy teljes hónapra, mert egy 300TP-t adó dekort küldött át kis farmjáról a nagyra. Régi szép idők.:p:pxDxD

Az új dekorok mögötti gondolataim pedig ezek:
    Rohamosan csökken a bevétel, ezért az elmúlt hetekben hozott intézkedések, hogy aktiválják a kis farmokat, és jobbnál jobb dekorokat hoznak be azért van, mert kell nekik a sok aktív farm a játék/cég értékesítéséhez. Tudják, hogy hosszútávon csak úgy menthető meg az egész, ha eladják egy nagyobb cégnek, befektető csoportnak, akik látnak benne fantáziát. Viszont ahhoz, hogy lássanak, ahhoz optimalizálni kell a dolgokat. Jól hangzik a közel 60 millió regisztrált játékos, de ha abból csak pár ezer farm aktív, akkor senki sem fogja megvenni. Így viszont, hogy sorra hozzák be a jobbnál jobb dekorokat magas szinten, így munkára késztetnek minket a kis farmokon, és ösztökélnek mindenkit, hogy még több kis farmot hozzon létre. Mikor pár hónap múlva elkezdik majd a vevő keresését, és ő bekéri az adatokat fél évre, egy évre visszamenőleg akkor azt fogja látni, hogy bakker itt aztán van élet, és pénz bevételi lehetőség, így megveszi. Ezért kapjuk a magas szinthez kötött feladatokat, jobbnál jobb dekorokat.
    Persze ne legyen igazam, de ha megnézitek az elmúlt pár éves átlagát a cég bevételének, akkor látható a tendencia a lejtőn. Én is ezt tenném. Kiszállni mikor még lehet, és majd az új tulaj kezd vele valamit, vagy úgy jár mint anno az IWIW. Jó pénzért lett eladva, aztán pár év után lekapcsolták a villanyokat, mert alig használták.
    Aggódni még nem kell. Évekig játszhatunk még. Viszont az egész folyamat arra mutat, hogy erre készülnek.

A nullázásról ismeritek a véleményemet. Megöli a piacot, és megöli a TOP versenyt is, na meg a bevételt is ,mert nem kell sokat költeni a titok ólakra, ha úgyis lehet az új ólat nullázni. Nekem is van pár tucat ilyen dekorom. Nem sírnék, ha elvennék. Jobb lenne a játék. Arra viszont kíváncsi vagyok, hogy a szüreten mi lesz majd a TOP500-as nyeremény, ha most hétről hétre jobb dekorokat kapunk, mert így azt nagyon fel kell majd turbózniuk ahhoz, hogy megmozgassa a játékosokat.

Sali~*.*, Swartsch, alex0824 és 2 más kedveli ezt.
  12. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Jó reggelt!

Régi szép ídők nem jönnek vissza:wuerg:

alex0824 és peter1022 kedveli ezt.
  13. peter1022

peter1022 Fórum mestere

Azok nem, pedig milyen jók voltak. Emlékszem három napig buliztunk, mikor 12-es szintről a 13-asra léptünk. Mikor vettük a mormotát, mert az volt a legjobb dekor, az 50-es szint meg elérhetetlennek tűnt, mint most a 300-as. Bár, ha így kapjuk a jobbnal jobb dekorokat, akkor a 300hoz nem kell majd 400 év csak 50.xDxD
    Ha megélem a 300as szintet majd lezáratom Zalaegerszegen a Kossuth utcát, és egy hétig tartó utcabált rendezek.:p:pxDxD
    300-as TOP fesztivál lesz a neve.:inlove::inlove:xDxD
    Amúgy a felhőt behúzom, mert nagy álom a mantarája tenyésztés. Hátha egyszer végre a kedvemre tesznek majd, és tenyészthetjük.:p:p

farmerSS, alex0824, zsani_apja és 3 más kedveli ezt.
  14. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Az új dekorokkal, ha telepakoljuk a területeket... szerintem simán lehet 70-80 milliárdot aratni.... naponta....
    De azért ez még messze van;) Így szerény 13 is elég mára:p

farmerSS és alex0824 kedveli ezt.
  15. -gyöngy-581

Szia Péter!
    Te csak ne zárassad le a Kossuth utcát anélkül is állandó dugó van a városban. Bulizz inkább a Dísz téren ott nem csinálsz forgalmi akadályt.xD:cry:xD Neked nem elég a közműépítés ami van a városban? :eek::oops: Néha az ember lánya már azt sem tudja merre menjen, hogy odaérjen bárhová... :D

16. peter1022

peter1022 Fórum mestere

Szerintem ebben nagy átalakításban, amiben vannak a végére ök fogják végleg lezárni azt az utcát. Bár ezt is azóta tervezik mióta létezik. Azt hiszem elég lesz a disztér is, úgyis egyedül tombolnék, hacsak nem csatlakozol majd.:p:pxDxD

alex0824, Swartsch és -gyöngy-581 kedveli ezt.
  17. gyuszti0000

gyuszti0000 Kivételes tehetség

Hali!

Teljes mértékben egyetértek az írásoddal, az ól és állat nullázás teljesen megöli a játékot - és ezáltal a TOP-ot, a piacot és különféle növények/állatok beadásához szükséges mennyiségeket. A játék számára nem egészséges hogy valaki több milliós állat/és növény mennyiséggel rendelkezhet 1 nap leforgása alatt. Toxikusnak tartom - habár én is közel vagyok ahhoz hogy nullázhassak ólakkal - ezt a lehetőséget és itt a fórumon mondva, nem véletlen lett csak 4 darab dekor érési idő felhő és nem több és azok is már 5 évesek elmúltak, vagy a terményes ólak nullázása is ezért van még ott ahol, próbálják korrigálni a hibájukat azzal hogy nem lehet mást majd nullázni - bár ki tudja igazán a központon kívül -.

18. -gyöngy-581

Ez lett az új divatos szlogen a fórumon?
    Vajon kinek és miért fáj az, ha valaki nullázik és ezzel nem teszi vele tönkre mások játékát, értsd ez alatt: nem jelenik meg nagy mennyiségű állattal a piacon árletörő szándékkal?

A 7-es piac egy drága, de nagyon nyugodt, , kiegyensúlyozott piac, ismerem a szeplők kis részét és biztosan tudom, hogy megtehetnék, ha akarnák az árletörést alkalmazva megjelenni az árujukkal, mert ők is nulláznak.
    A terményes ólak nullázása pedig jelenleg még csak egy utópia, és én kicsit kutyaharapásnak érzem amit a szőrével próbálnának meg gyógyítani. Eddig csak az állat piac ment tönkre egy-két piacon, de, ha ez bekövetkezik akkor majd a terményes piac is erre a sorsra jut.

Ha elvennék a nullázás lehetőségét a TOP már akkor sem lenne olyan, mint ami volt amikor elsőszőr indultam rajta... (kb a 85. szinten voltam akkoriban, már régen volt nem emlékszem pontosan rá) Filozófiát gyártani viszont bármire lehet...
    A régi idők nem jönnek vissza, az időt nem lehet visszaforgatni.

HéricsBáró, farmerSS, rozo52 és 5 más kedveli ezt.
  19. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

Szia!

Parancsikon nélkül is értelmesek. Kezdettől kikéredzkednek, ha megkönnyebbülésre van igényük. Jeleznek, ha éhesek, sőt, azt is elnyávogja, hogy szárazat vagy nedvest akarnak enni. Lehet, hogy fura, de ez az igazság. Ahogy szoktam mondani, több eszük van, mint sok ember társunknak. Anno kutyusunk is okos volt.

Cserenapról csak annyit, nekem bármit lehet küldeni, amit enged a rendszer. :D

Kíváncsi lennék, hogy az ügyvezetők mivel lettek frissítve. :D

Utoljára szerkesztett: 21.9.24
    peter1022, Samborg, alex0824 és még 1 ember kedveli ezt.
  20. gyuszti0000

gyuszti0000 Kivételes tehetség

Más piacokon meg nem ez a helyzet, szerencsére a 32-es piac is kiegyensúlyozott, főleg hiphop1951 nevezetű játékos próbálja a sima állatokat olyan 20 ezer CSP környékén tartani az alapállatok árát 1-2 kivételtől eltekintve. A sirály nálam 200 ezer CSP-ről kezdett de 1-2 "jó lelkű" személy úgy gondolta hogy jó lesz az lent 50 ezer környékén is :). Az ól nullázás oda vezetett a rengeteg bónusszal hogy a gazdakörös követelmények is az egekbe szöktek új titokállat esetén de hozok példát is hogy lásd a saját szemeddel (3 különböző titokállatos gazdakört mutatok be, egy nagyon régit 2015 előttit, egy fiatalabbat 2019 körülit, és most a legfrissebbet (quetzal, 2024).

- A slamposh style nevezetű gazdakör új állata a jégmadár volt (2015) ekkor kellett az új titokállatból 30 db a teljes gazdakörhöz, régebbi titokállatok is kellettek, azokból is kevesebb mennyiséggel.

- A mosómedvék a pácban nevezetű gazdakör új állata a hangya volt (2019 nyár) ekkor kellett az új állatból 390 db a teljes gazdakörhöz, ekkor már a gazdakörök rég 6 feladatból álltak, ergo az az állítás sem lesz helytálló hogy régen a gazdakörök kevesebb feladatból álltak.

- A zöld tollak varázslata nevezetű gazdakör új állata a quetzal volt (2024 nyár) ekkor kellett az új állatból 700 db a teljes gazdakörhöz, szintén 6 feladatból állt a gazdakör.

Ha szorosan csak a 6 feladatból álló gazdakört nézzük akkor az első 6 feladatból álló titokólas állatos gazdakör az "Ideglelés" volt

- Ideglelés nevezetű gazdakör új állata a szarvas volt (2016 nyár) ekkor kellett az új állatból 220 db.

Az állatos ólakra ható termény bónuszok, az ól nullázás mind oda vezetett hogy az új titokólak gazdakörijéhez több száz titokállat kell az eddigiekhez képest, ha így haladunk hamarosan elérjük az 1000-hez közeli beadandó állatos mennyiséget a gazdaköriknél, ami nem lesz fenntartható azon játékosok számára akik nem tudnak nullázni.

Ez nem feltétlen a játékosok hibája, egyszerűen csak éltek a játék adta lehetőségekkel, de szerintem ezt a központban sem gondolták volna hogy 5 virágfestés együttes hatása az lesz hogy bármilyen ólnál 0-ra csökken az érési idő. Az első adandó alkalommal szólni kellett volna hogy ez így nem lesz jó mert olyan hatása lesz a játékra (piac, gazdakörök, beadandók) amit már fentebb taglaltam, nincs kihívás ha 1 nap alatt valaki le tud termelni több milliós állat mennyiséget és azért nem többet mert több órán keresztül "monotonná válik".

És szerinted az normális hogy a TOP-ot az nyeri aki többet tud nullázni magas pajtaértékű állatokkal és növényekkel, nem az, aki aktív.

Ha kivennék az ól/növény nullázást akkor sem változna semmi, mert akkora pajtával rendelkeznek egyes játékosok hogy 1-2 évtizedre elegendő időre megnyernék a TOP-ot.

A véleményed azért sem egyezik a miénkkel mert te tudsz nullázni, semmi erőfeszítésbe nem telik az egész, (na jó, ott kell ülni a gép előtt azt a pár órát amíg kattingatsz, meg le kell termelned 3-4 ezer tápot aztán kész). Szóval 5 dekor miatt, ki tudnád váltani évek munkáját - legyen évszázadok munkája, @Sagittarius69 közel 1,5 millió vörösfülű ékszerteknőse van. Levezetve a vörösfülű ékszerteknős alap érési ideje vízzel és táppal 4:20, egy nap nagyjából 3-4x tudsz aratni attól függ hány ólad van. Levezetve ha sima alap ólat nézzük bónuszok nélkül mondjuk 6 db óllal akkor egy nap 18 - 24 alap állattal számolhatunk, 1 hét alatt az 168 állat, 4 hét alatt 672 alapállat, 1 év alatt 8736 állat 10 év alatt 87360 alapállat, ha 100 évig folyamatosan aratnánk, akkor lenne fele annyi mennyiségünk mint Sagittariusnak van. Igen tudom hogy valószínűleg nem 1 ól nullázás alatt szedte össze ezt a mennyiséget, de ugye lehet érezni mire akarok kilyukadni?

És ezt nem lehet azzal indokolni hogy "kIs FaRMoK nE ToPoZanNak" mert egyrészt a mi időnkben a TOP egész máshogy nézett ki mint most és a gazdakörök is kevesebb új állatot kértek akkoriban, tudom, mert ott voltam.

Mikor 10 évesen elkezdtem játszani a játékkal, nem gondoltam volna hogy ilyen "nehéz" lesz majd a későbbiekben. A játékban a régen minden jobb volt helyett itt "régen minden könnyebb volt" mondás érvényesül. Ha most kellene nulláról kezdenem a játékot - semmi segítség nélkül, úgy mint 2010-ben - akkor már rég abbahagytam volna az 1 területen termelendő növény mennyiségektől (10k eventes követelmények), az új gazdakörök állatos követelményei miatt.

Megjegyzésként: A pankrátorcsapat nevezetű gazdakörnél ahol a góliátbogár az új állat ott "csak" 540 db titokállat kell az új állatból (mondjuk elég durva táp követelménye van, szóval megértem a mennyiséget).

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.