Oázis | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Imi*, témanyitás ideje: 21.7.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. mermeze50

mermeze50 Aktív író

Mielőbbi jobbulást kívánok!

peter1022, nagymami2, Luminary és 2 más kedveli ezt.
  2. nagymami2

nagymami2 Fórumlakó

Azt hiszem, mindenki nevében elmondhatom, hogy nagyon aggódunk Wolf miatt, bízunk benne, hogy gyorsan meggyógyul. Nélküle nehezebb lesz a farmos élet! Mielőbbi felépülést kívánok!

Blue-dream, peter1022, zsani_apja és 2 más kedveli ezt.
  3. zoldert

zoldert Fórum parancsnoka

Tudom mennyire nem jó betegnek lenni.
    A farmról kevesen tudják a történetemet, ami nem szív derítő, viszont igyekszem túl élni a nehézségeket.
    2013.10.13.-án frontális balesetben bénultam le. 25 csontom tört el és túl estem egy életmentő műtéten is.
    2016-ban kaptam jobb könyök protézist, hibás gipszelés miatt lebénultak a jobb ujjaim. 60 évig jobb kezes voltam, már a kórházban megtanultam fejben az egér használatát bal kézzel.
    2018 decemberében vastagbélrák műtétem volt, 2019-ben agydaganattal kezeltek Debrecenben. Mivel kemoterápia ellenes vagyok el is utasítottam. Egy-két évet jósoltak túl élésre, hát rendesen rácáfoltam már és nem adom fel, mert amíg a szervezettem bírja még jó pár évig szeretnék élni, tudom nem én döntöm mindezt el. Azért sok minden fejben dől el.
    A testemben sehol sincs jelenleg rákos sejtburjánzás és remélem sokáig nem is lesz.
    Az alternatív megoldások amiket magam találtam rendben tartanak.

Samborg, ladislaw11, tompaker és 11 más kedveli ezt.
  4. Zsuzsikan

Zsuzsikan Fórum hercege

Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok neki, tiszta szívemből.

Luminary, rencsike982, zsani_apja és 2 más kedveli ezt.
  5. jucus100

jucus100 Fórumelemző

Kedves Wolf !
    Mielőbbi teljes gyógyulást , és nagyon jó egészséget kívánok Neked, és mihamarabb térj vissza közénk.

Luminary, Anna051955, rencsike982 és 4 más kedveli ezt.
  6. -Palika17-

-Palika17- Fórum admirálisa

Szia Wolf!:)
    Szeretnék jómagam is, mihamarabbi és gyors gyógyulást, felépülést és állandó egészséget kívánni!:)

Luminary, rencsike982, peter1022 és 5 más kedveli ezt.
  7. vízöntő

vízöntő Fórum félistene

Utoljára szerkesztett: 18.1.25
    peter1022, tina07141983 és zsani_apja kedveli ezt.
  8. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

halihoó!
    Szia!
    Megyek másik szobába, mielőtt ott találjuk magunkat, ahol a farmarany is fán terem. :D
    Nem mozgat meg a piccoló láda már. Egyenlőre jobban leköt a magán élet, ott kell rendet raknom. :)

Samborg, peter1022, -gyöngy-581 és 2 más kedveli ezt.
  9. Wolf[Black]

Wolf[Black] Fórumőrült

Sziasztok!

Köszönöm a jókívánságokat, a megkereséseket, és azoknak, akik naponta érdeklődtek.

Sajnos, már az orvosok általt "népbetegség"-ként hívott betegség engem is utol ért. Karácsonyi ajándékként érkezett, ugyan is december 25-én arra keltem, hogy a jobb combomat nem érzem és erős derék + hátfájdalom is jelentkezett. Ezzel együtt egy pozítiv Covid teszt is lett 25-én: kettő légy, egy csapásra. Sajnos ezzel kezdődött minden. Szilveszterkor SBO-n kötöttem ki, mivel már nem éreztem mindkettő lábamat teljesen (azaz 5 nap alatt idáig fajult, egy comb-érzéskieséstől), hamar idegsebészetre továbbítottak, ahol közölték a CT és MR után: a lumbális L3-L4-L5 porckorongom elsérvesedett: sajnos mindkét irányba impressiot okozott. Ekkor már mindkét lábam teljesen érzéketlen volt. (Dec 25. és 30. között Covid lábadozás történt.)

Az elkövetkező napokban műtétek történtek a járásképtelenség miatt, és végül a L4-5 impressio megszüntetésre került, azaz a sérvek eltávolításra kerültek. Sajnos az L3 nem műthető jelenleg, hiszen olyan szerencsétlenül sérvesedett el, hogy a műtét orvos-szakmai indokok miatt egyenlőre nem megoldható. Jelenleg intenzív gyógytorna, szteroidos gyógyszerkezelés, infuzió terápia, helyi injekciók. Az L3 műtét csak később történhet meg, amint teljesülnek feltételek.

Hogy mi miatt következett be ez az állapot, sok tényező szóba került, de konkrétan nem meghatározható, de az egyre jobban terjedő hosszadalmas akár (12+ órát meghaladó) ülőmunka egyik következménye. Az orvosok elmondása szerint, sajnos egyre több 30+ alatti korosztályba tartozó embereket is érint, ahol én voltam, ott már szinte naponta van minimum egy ilyen diagnózisfelállítás a 30+ alatti korosztálynál, az orvosaim elmondása alapján.

Jelenleg történnek a konzervatív kezelések, aztán amint lehet, az L3 is műtésre kerül. Addig gyógyszerekkel kell kibírni az ideg impressioját és fájdalmát. Jó hír, hogy az L4-L5 már szépen regenerálódik a célzott kezelések miatt, és a műtétet követően nem történt ismételten sérvesedés (un. vissza-sérvesedés).

Emiatt nem voltam az elmúlt egy hónapban. És a gerinc nem felejt, szóval a jövőben többet kell a szabadban lenni, mozogni, ülő munkát sokszor megszakítani és aktívan tornázni.

Ezúton szeretném megköszönni az összes kórházi dolgozónak a kitartó és lojális hozzállást és a kedvességet. :inlove:
    Jelenlétem a következő hónapokban bizonytalan, de megpróbálok itt lenni, amikor tudok. Köszönet a kvízkérdések és helyes válaszok összeállításában résztvevő játékosoknak.

ladislaw11, Swartsch, -Palika17- és 16 más kedveli ezt.
  10. farmerSS

farmerSS Fórum ezredese

Szia

Mielőbbi teljes felépülést kívánok !!!
    Hihetetlen, hogy mi mindenre "képes" egy ülő munka.
    Elolvasni is rossz volt, hogy mi történt veled, hát még ezt átélni.
    Jobbulást !!!!

Swartsch, peter1022, zsani_apja és 2 más kedveli ezt.
  11. Wolf[Black]

Wolf[Black] Fórumőrült

Az ellátási lapomat, a különböző osztályokról és vizsgálatokról (CT, MR, idegsebészet, ideggyógyászat [neurólogia], ortopédia) egybe vezették, hogy meg legyen minden: 36 oldalnál járok jelenleg. Majd 1-2 év múlva megyek egy orvoshoz, előre közlöm, hogy viszek egy fél könyvnek megfelelő olvasmányt. xD (Bár nem vicces, de pozítivan próbálok hozzállni.) :)

12. Fätum

Fätum Fórumőrült

Sziaszia :) Átérzem a helyzeted. Én holnap megyek kórházba kezelésre. Nekem is több oldalas már az ambuláns lapom, és a zárójelentéseim. DE, ahogy Te is írtad, előre kell nézni, és a feladatra koncentrálni, ami nem más mint megtenni mindent ami tőlünk telik a gyógyulás érdekében. Mert az orvosok csak velünk együttműködve tudnak segíteni. DE sikerülni fog, mert más opció nem elfogadható :) A család és a barátok szeretete is nagyon sokat segít. Tudom, tapasztalom. Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok Neked.

Utoljára szerkesztett: 22.1.25
    Swartsch, jófarmerlány, Sali~*.* és 5 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.