Oázis

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: Imi*, témanyitás ideje: 21.7.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Nem bánt! Csak nem tartom korrektnek... :music:
    De ha ez a szabály hogy lehet akkor hajrá Olga:oops: Mert ugye ez is annak a következménye... Ez a része nem tetszik mert sok játékos játékát tönkreteszi...
    De együtt tudok vele élni;) Csak ne háborogjunk akkor a Topba 50 farmmal játszó játékos miatt:oops:
    Nincs rengeteg... de van... S a nullázás nekem sem játék:wuerg:

peter1022 kedveli ezt.
  2. farmerSS

farmerSS Fórumgróf

Szerintem ez se így van:
    1.2.7. Tilos a fiókot tisztességtelen előnyszerzésre használni egy másik felhasználó fiókján keresztül tárgy vagy játékon belüli fizetőeszköz átadásával vagy szándékos csatavesztéssel ("tolás")

Egyébként pedig most úgy vagyok vele, hogy nem érdekel.>:(, csak jól felhúzott a dolog xD, meg a felesleges kattintás reggel az elfogadásra:cry:

3. -Holdfeny-.

Hm... Akkor ez nem más mint vihar a bilibe...:music: Bár azért több fiók beiktatása pénz és idő...:oops:
    Az igazi kérdés, hogy mi lesz a kivitelezés.... Mert a szabályt olvassuk... Csak nem tudjuk hogy lesz alkalmazva...:oops:
    Ne idegeskedj miatta;) Csak felrázta kicsit a fórumot;)

peter1022, alex0824 és farmerSS kedveli ezt.
  4. alex0824

alex0824 Mindentudó orákulum

Persze! Körülményesebb lenne, és minimális összeget igényelne pl cserenap, ami azért bőségesen megfizetődne a mostani dekorokat figyelembe véve. Pár száz farmaranyat továbbra is megérhet bárkinek, hogy mondjuk akár naponta 50-60 milliárdot arathasson. Biztos sok ilyen játékos lesz, aki most hirtelen megtáltosodik.
    :music:
    És hogy lássam az esetleges rosszban a jót is, felélénkülnének az azonos piacos farmbarátságok is a piac miatt. A Bp nem lenne gonosz, csak ügyelne a jó szomszédi iszonyokra!
    :DxD:p

Ez a szabály szintén ki volt emelve egy másik nem farmerama játékra, most nincs, de ez a szabály egy linken keresztül továbbra is érvényes az adott játékra, a farmeramára pedig nem. Továbbra is azt látom, hogy már nincsenek kiemelve konkrétan a játékok nevei, hanem a négy különböző játékra vonatkozó szabályok külön linkeken érhetőek most már el az ÁSZF-ben. Pont a cserenapok miatt nem volt ez a szabály a farmeramára szabva.

De az ÁSZF jelzi is, hogy végül is az ÁSZF csak általános leírás, a játékokra vonatkozó egyedi szabályok pedig, a fórumokon olvasható a linkek alatt a játékszabály leírásában, ami eltérő játékonként. Ezek pedig nem változtak.

Csak gondolom és remélem, hogy egy formai változás történt mindössze.

Utoljára szerkesztett: 20.9.24
  5. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Itt a jelenleg érvényes ÁSZF: https://legal.bigpoint.com/EN/terms-and-conditions/hu-HU
    Itt pedig egy archivált korábbi változat (2023. 12. 25-én mentették): http://web.archive.org/web/20231225103842/https://legal.bigpoint.com/EN/terms-and-conditions/hu-HU
    Lehet összehasonlítgatni...

Ismételten írom: a pushinggal kapcsolatban szóról szóra ugyanaz van a régiben, mint az újban.

Amennyire látom:
    - kikerült az 1.1.3 pont;
    - az 1.2.12 pontba bekerült a Házirendekre való hivatkozás;
    - a 6.3 pontba bekerült egy hivatkozás a 8.3 és 9.4 szakaszokra;
    - a 7.2 pontból kikerült néhány bekezdés, valamint a 7.4 utolsó mondata;
    - a 7.5.2 pontot kiegészítették;
    - a felmondásról szóló részbe bekerült egy 8.5 pont, amely szerint a szerződés felbontásakor (azaz ha a felhasználó bezáratja, vagy a cég bezárja a farmot) a felhasználó minden adatát törlik.
    Ennyit találtam, de nem hasonlítottam össze szóról szóra.

HéricsBáró, peter1022, Sali~*.* és 6 más kedveli ezt.
  6. alex0824

Így van! Gyakorlatilag minden újabb és újabb ÁSZF, amiket elfogadunk x évente, csak formailag változott az elmúlt 14 év alatt. A mérvadó továbbra is a fórumokon található játékszabályzat. Ez pedig ha jól láttam 2016 óta nem változott, hiába változott párszor az ÁSZF.

HéricsBáró, peter1022, Swartsch és 5 más kedveli ezt.
  7. vízöntő

vízöntő Fórum parancsnoka

Oké! Én aztán kicsit sem parázok. Igen 90%-ba így van ahogy írtad, Csak én sokkal durvábban írtam volna meg, de minek, miért,
    Felőlem mindenki úgy játszik ahogy akar, ameddig még lesz játék, addig mindenki jobb, szebb, akar lenni a másiknál, ezért képes nagyon sokat beáldozni , kp-ban időben, ki mivel bír el. Aki meg már eddig is csak halmozta a javakat, ezután is fogja, egyéni döntés.
    Nem érdekel. Csak ezek úgy előre vannak , mindennel ellátva, hogy ezt Bp- t, már nem nagyon tudja felül múlni, úgy ahogy ők ezt elvárnák. Aki meg egyszerű mezei játékos, játszik az ő saját tempójában, esze ágában sem volt, hogy egy fillért is költsön a játékra no az ezután sem fog. Úgy hogy még lesz bevétele Bp-nek. De egy biztos, nincs minden, mindenki a helyzet magaslatán. Észt nem adhatok senkinek kölcsön, nekem is nagyon kevés van, azt a kicsit meg nem pazarolom el akár mire .......
    Még egy a fizetésére mindenki nagyon fog vigyázni akár alkalmazott é vagy nem, úgy hogy no para ez az egy ami biztos.

peter1022, Sali~*.* és alex0824 kedveli ezt.
  8. Sagittarius69

Sagittarius69 Fórumfelvigyázó

Szia!

Szerintem nincs semmi komoly változás.
    A pushing tartja életben a játékot, emiatt is szüntették meg a tilalmát.
    A pushingolók költenek is a játékra, mert sok farmra vesznek fürgemalmot, titokólakat és - fákat vesznek, cserenapok alkalmával sok kis farmra vesznek aranyat, ha pedig jó a szomszédajándékozás, akár mélyen is bele képesek nyúlni a pénztárcájukba.
    Költenek pörgetésre és mindenre, ami megéri.
    Pedig nem éri meg. :)

peter1022, Sali~*.*, GA-BI-O-Farm és 4 más kedveli ezt.
  9. alex0824

Na futás vissza a kis farmokra, mert csak beszélünk itt, aztán mi lesz a sok száz új dekorral!
    :D

HéricsBáró, peter1022, Swartsch és 7 más kedveli ezt.
  10. vízöntő

xD:D;)

peter1022 és alex0824 kedveli ezt.
  11. Sagittarius69

Én meg se álltam.
    Már csak azt kell elérni, hogy berakjanak egy dekorérést csökkentő felhősort.

peter1022, rencsike982, alex0824 és 2 más kedveli ezt.
  12. vízöntő

Semmi sem lehetetlen, de ha ez megcsinálják no akkor indul csak be a méh kas, azért egy két fullánkot meg ér nem????,xD;)

peter1022, alex0824 és Sagittarius69 kedveli ezt.
  13. GA-BI-O-Farm

GA-BI-O-Farm Fórum császára

Szia, az a felhősor a maga 20 órájával jó. A dekorok is arathatók gyorsabb termelés a dísztárgyaknál 3 felhősorral.

peter1022, alex0824, Swartsch és 3 más kedveli ezt.
  14. vízöntő

3 fullánkról tudtam én is, de szerintem nem ilyenre gondolt Sagi, meg én sem.:inlove:

peter1022, GA-BI-O-Farm és alex0824 kedveli ezt.
  15. Sagittarius69

Szia!

4 ilyen felhősor van, olyan 28 %-nyi.
    Ha jönne egy erősebb gyorsítós felhősor ezekhez a dekorokhoz, naponta 2x lehetne aratni.
    Emiatt kapálgatok most, pedig már évek óta nem dekorozom.

16. Ableotory

Ableotory Team Leader Team Farmerama HU

Ahoj!

https://board-hu.farmerama.com/threads/változások-az-Általános-Üzleti-szabályzatban-és-az-adatvédelmi-nyilatkozatban.25421/

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Farmerama: A játék szabályai

4. Személyes előny: pushing és multi-accounting

4.1. Pushing

A pushing szigorúan tilos a Bigpoint néhány játékában. A pushing alatt két vagy több felhasználói fiók közötti kapcsolatot értünk, melynek célja, hogy legalább az egyik érintett felhasználói fiók valamilyen típusú előnyhöz jusson.

A Farmeramában csupán az tilos, ha a játékos nem engedélyezett módszerekkel/parancsfájlokkal/szoftverekkel juttatja előnyhöz a saját fiókját vagy más fiókokat.

Minden olyan kapcsolat, amelyet manuálisan hoznak létre egy vagy több játékos felhasználói fiókja között, engedélyezett, mivel ez nem számít pushingnak.

4.2. Multi-accounting

A multi-accounting (többszörös regisztráció) azt jelenti, hogy egy játékos több felhasználói fiókot működtet. Ez csak akkor engedélyezett, ha a játék adminisztrátorai határozottan kijelentik, hogy ez az adott játékban megengedett.

A Farmeramában csak abban az esetben engedélyezett a multi-accounting, ha a fiókokat nem parancsfájlokkal vagy programokkal hozták létre és/vagy működtetik.

17. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

halihoó!
    Ül, fekszik, pacsi. Lehet sokat voltam ma a macskák közelében. Még jó, hogy nem ugatnak. :D

peter1022, Samborg, GA-BI-O-Farm és 2 más kedveli ezt.
  18. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia Alex :)

Lelkes környezetvédő vagy, erről a tulajdonságodról ismerlek. xDxD
    Gondolom nem mondok újat azzal, hogy aki nem üzemszerűen űzi az állatok szaporítását, mert miért tenné, főleg, ha nem akar mindenáron a csp-vonalon győzködni. Annak ez a felhő lehet hasznos is.
    Anno a neon egérrel nullázgattam amíg nem volt más, aztán jöttek a virágfestések. Sokat vártam az első 5-re mire meglett. Ékszerteknős még a láthatáron sem volt akkoriban. Nekem nincs ilyen készletem belőle, mint amit a képen látok. Nincs is rá szükségem.8)
    De a következő nullázásomkor, majd valamikor ha sort kerítek rá, használni szeretném ezt a felhőt és igen, figyelni fogok az időre is. Hiszen kivált nálam egy gyepek urát a +1 állat amit ad/adnak ezek a felhők.
    pl:
    Változó levelek felhősorTermésbónusz a tüntető malacra+1 állat06:0044:00
    Szülinapi móka és játékok felhősorTermésbónusz az igáslóra+1 állat06:0044:00
    Viking saga felhősor 10-3Termésbónusz a pádovai tyúkra+ 1 állat06:0036:00
    Simogató napsugár felhősorTermésbónusz az öves galloway-re+1 állat06:0044:00
    forrás GYÍK Bónuszlexikon.
    Mások a céljaim, más az értékítéletem, mint amiket itt leírtak mások.

Ezt a hozzászólást a pletyisből hoztam át, mivel semmi pletykát nem tartalmaz, mint ahogy az ott folyó beszélgetés sem.
    Szia Apja :)

A Te cicáid tudnak pacsit adni és engedelmeskednek a parancsoknak?:music:
    Igazán jól nevelt cicáid vannak, gratulálok hozzájuk.:D

19. peter1022

peter1022 Fórummogul

Sziasztok,

Ez a cserenapos dolog engem is kíváncsivá tett. Változás tuti nem lesz, hiszen a TP-t hajszolók több tucat kis farmon költenek rengeteg pénzt, hogy cserenapon a dekorokat át tudják küldeni a tolt farmukra. Anno haveromat ezért zárták ki egy teljes hónapra, mert egy 300TP-t adó dekort küldött át kis farmjáról a nagyra. Régi szép idők.:p:pxDxD

Az új dekorok mögötti gondolataim pedig ezek:
    Rohamosan csökken a bevétel, ezért az elmúlt hetekben hozott intézkedések, hogy aktiválják a kis farmokat, és jobbnál jobb dekorokat hoznak be azért van, mert kell nekik a sok aktív farm a játék/cég értékesítéséhez. Tudják, hogy hosszútávon csak úgy menthető meg az egész, ha eladják egy nagyobb cégnek, befektető csoportnak, akik látnak benne fantáziát. Viszont ahhoz, hogy lássanak, ahhoz optimalizálni kell a dolgokat. Jól hangzik a közel 60 millió regisztrált játékos, de ha abból csak pár ezer farm aktív, akkor senki sem fogja megvenni. Így viszont, hogy sorra hozzák be a jobbnál jobb dekorokat magas szinten, így munkára késztetnek minket a kis farmokon, és ösztökélnek mindenkit, hogy még több kis farmot hozzon létre. Mikor pár hónap múlva elkezdik majd a vevő keresését, és ő bekéri az adatokat fél évre, egy évre visszamenőleg akkor azt fogja látni, hogy bakker itt aztán van élet, és pénz bevételi lehetőség, így megveszi. Ezért kapjuk a magas szinthez kötött feladatokat, jobbnál jobb dekorokat.
    Persze ne legyen igazam, de ha megnézitek az elmúlt pár éves átlagát a cég bevételének, akkor látható a tendencia a lejtőn. Én is ezt tenném. Kiszállni mikor még lehet, és majd az új tulaj kezd vele valamit, vagy úgy jár mint anno az IWIW. Jó pénzért lett eladva, aztán pár év után lekapcsolták a villanyokat, mert alig használták.
    Aggódni még nem kell. Évekig játszhatunk még. Viszont az egész folyamat arra mutat, hogy erre készülnek.

A nullázásról ismeritek a véleményemet. Megöli a piacot, és megöli a TOP versenyt is, na meg a bevételt is ,mert nem kell sokat költeni a titok ólakra, ha úgyis lehet az új ólat nullázni. Nekem is van pár tucat ilyen dekorom. Nem sírnék, ha elvennék. Jobb lenne a játék. Arra viszont kíváncsi vagyok, hogy a szüreten mi lesz majd a TOP500-as nyeremény, ha most hétről hétre jobb dekorokat kapunk, mert így azt nagyon fel kell majd turbózniuk ahhoz, hogy megmozgassa a játékosokat.

Sali~*.*, Swartsch, alex0824 és 2 más kedveli ezt.
  20. -Holdfeny-.

Jó reggelt!

Régi szép ídők nem jönnek vissza:wuerg:

alex0824 és peter1022 kedveli ezt.