Oázis

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: Imi*, témanyitás ideje: 21.7.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Szervusztok...

  Jó látni, hogy kinyitott az Oázis,valahogy mostanában ritkulnak a levelek.

  Szia Palika,
  de jó neked, hogy sikerült egy farmaranyfa.Én nem is vágyakozom, mert mostohán bánik velem a szerencse.Sebaj..örülök a te örömödnek!!!!.
  Hogy vagy, mi történt mostanság veled???

  Szia Mimikém,
  ma már nem lehet panaszra ok, mert reggel, mikor hazaértem a piacról, bizony jól ki is melegedtem.Tegnep még hűvöskés volt felénk is bizony,. ma reggel zártam e a fűtést.
  Most már nyár van, ki érti ezt????

  Szia Salikám,
  nálatok a kert már biztosan rendben van,a virágok virágoznak...az én petrezselymem amit egy kis dobozba ültettem, olyan mintha egy vékonyka cérna tartaná a fejét szegénynek.Össze is kuszálódtak, mert megnyúltak, hiszen adtam nekik vizet, nem is tudom, hogy gondoltam arra, hogy majd lesz belőle valami.
  Viszont mostanában nem is tudom mi történt, mert a fehérrépát akkora zöldjével árulják, hogy nem győzök csodálkozni rajta.Igy aztán elkezdtem a bespájzolást a petrezselyemzölddel, mert nagyon szeretem és kezdődik az újburgonya szezon.
  Ma tettem el kovászolni való uborkát,azt is nagyon szeretem, na nem kell ám nagyüzemi mennyiségre gondolni, mert az üvegem, ami erre van létesítve, 12 darabot bír el.

  Már többször lemerültem, az elsüllyedt városba, hogy segítségére legyek Kanduriana Jonesnak, hogy az expediciója sikerrel járjon.Ám arra gondoltam, hogy nem viszem túlzásba, és csak a felhőig merülgetek, mert ennek is van határa.Most éppen hosszúzom, hogy meglegyen a felröpim.

  Sokszor elgondolom, hogy mi minden elmerült már a nagy óceánokban, mennyi érték fekszik ott lenn.

  Legyen szép estétek...
   
  Utoljára szerkesztett: 19.5.23
  Imi*, -Palika17-, jófarmerlány és 6 más kedveli ezt.
 2. Sali~*.*

  Sali~*.* Fórum elő legendája

  Sziasztok!
  Marcsikám! Jó, hogy jöttél, már aggódtam érted. Az Óázis nem zárt be, csak a látogatók koptak el.
  Hogy Te milyen ügyes vagy! Már kovászolod az uborkát.
  A zöldségedből lehetett volna valami szebb, de ha nem kap természetes fényt, akkor bizony csak nyújtózkodik a fény felé.
  Túlöntözni sem érdemes, gondolj arra, hogy a kertben sem locsoljuk a veteményt naponta. Ha esetleg mégis sikerül túlöntözni, akkor öntsd le róla a felesleges vizet. Egyáltalán tudod napfényes helyre kirakni?
  Az eventtel haladok, a felhő már pár napja üzemel. A hosszabb enövénnyel kezdtem. Éjszakára sisakbabot ültetek, de előtte leszedem és felhasználom a polcról a zöldségre ható, érésgyorsítókat.
  A kertben már a virágok zöme elvirágzott, a fű, a gaz az szépen növekedett a hetes esőben. Ahogy az idő és a talaj is engedi, menni kell rendbe tenni.
  Saját kis kerti birodalmatok hogy szépül?
  Visszajöttem, mert ez meg nálam maradt!:inlove:
  [​IMG]
   
  Utoljára szerkesztett: 19.5.23
  Imi*, jófarmerlány, genka53 és 7 más kedveli ezt.
 3. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Sziasztok! Kellemes hétvégétek legyen!
  Semmit.
  Tavalyi 12 db muskátliból kettő túlélte a folyosót, azokat gondozom, meg egy fajta pozsgás terjedt el egy cserépben, azt ültettem szét. Illetve a fiam segített, nekem nem ment volna. Ez bírja a kánikulát-klímát.

  Marcsi! Van a Spektrum tv-n egy jó kis műsor, Lecsapolt óceán a címe. Ha hozzájutok, mindig megnézem, érdekes dolgokat mesél.
   
  Utoljára szerkesztett: 20.5.23
  Imi*, genka53, Kuzdern és 5 más kedveli ezt.
 4. alex0824

  alex0824 Fórum császára

  Sziasztok!
  Emlékszem, gyerekkoromban már április elején a strandon napoztam, vagy tópartra jártunk.
  Milyen fura, hogy a fűtési szezon a régi, november eleje- április elejéről kitolódott, október eleje- május közepére. Kb két hónappal fűtünk többet a globális "felmelegedés" miatt!
  :D
  Ez egyszerűen gyönyörű, nagyon tetszik!!!
  :inlove:
   
  Imi*, -elzemari-, genka53 és 4 más kedveli ezt.
 5. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  Szia!
  Én még emlékszem a tavaszra és az őszre is. ;)
   
  Imi*, -elzemari-, Sali~*.* és 4 más kedveli ezt.
 6. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Salikám,
  ma regge. voltam egy távolabbi piacon, és ott bizony azt irták az eperre, hogy magyar, és az ára is ennek megfelelő volt.Bizony , bizony ilyen szépek voltak azok is.Emlékeimben még élnek, amikor kimentem a kertbe és még harmatosan leszedtem egy két epret, egyet a Papának, egyet nekem, hogy az milyen finom tudott lenni.

  A kis kerti birodalom nagyon szép, a növényeken szinte látni ahogy ágaskodnak a napocska felé, s minden olyan csodásan üde zöld....Hiába az eső meg tette a hatását, az a baj, hogy nálam is, mert úgy szédelgek, mint egy őszi légy.

  A felhőt én most értem el a siskabab segedelmével, a többi már csak ráadás.
  Az én kis petruskám csak egy kósza gondolat volt,valóban igyekszik a fény felé, mert a folyosón van...majd jövőre.......

  Mimikém,
  micsoda muskátlik voltak ma a piacon, ott álltam és néztem őket,egyik pazarabban ontotta a virágját, mint a másik.Nagy volta a kisértés, hogy vegyek én is, de mikor olyan szépek itthon a muskátlik, igy letettem róla.Ha jön a hőség akkor bizony locsolni kellene őket.Igen igen csak kifogás, de vannak a mini kertben is virágok, amik jól bírják a meleget.

  A minap egy idegen hölgy hozott ilyen pozsgás virágot, mint amit mutattál, három cseréppel és letette a kiskertbe.Nagyon örültünk neki, hogy ilyen kedves volt....
   
  Imi*, alex0824, genka53 és 3 más kedveli ezt.
 7. Kuzdern

  Kuzdern Fórum császára

  Szia!
  Nálunk ma történt meg az első strandolás, Egerszalókon fürödtünk :)most értünk haza...xD
  Jövő hétvége hosszú hétvége...jó időt akarok :D
   
  Imi*, jófarmerlány, alex0824 és 6 más kedveli ezt.
 8. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Ugye, majd mutatsz képet, ha kialakulnak?
  Oda én is szívesen mennék, ha módomban állna.

  Kívánom, legyen akaratod szerint!
   
  Imi*, jófarmerlány, alex0824 és 5 más kedveli ezt.
 9. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Szervusztok...

  Nem győzöm csodálni ezt a gyönyörű időt, végül is elég régen volt részünk benne.Ma nagyon mérges vagyok magamra, mert úgy gondoltam, hogy korán ebédelek és utána elmegyek, villamos körutazásra.Erre mi történt, ebéd után veszem az tegnapi újságot és elkezdtem bogarászni, s mi lett a vége jól elaludtam.S mikor ébredtem, na akkor már az útnak fuccs lett, helyette készítettem egy kis rizskokot.Micsoda mentalitás, semmi kitartásom nincsen.Sebaj, majd holnap a balettmesterem helyre ráz és akkor a jövőhét úgy is elég zsúfolt lesz, nem is bánom, hogy kicsit rápihenek.
  Remélhetőleg ez az idő nem csak mutatóban van itt, hanem már marad is,.

  Kuzdern,
  Nahát, nahát ez igen,én akkor voltam Egerszalókon, amikor még épült és csak úgy érintőlegesen láttuk, de volt már akkor olyan terv, hogy majd meglátogatjuk, ha készen lesz.Azóta már jó sok víz lefolyt a Dunán és még mindig csak terv maradt.

  Bizom benne, hogy a kívánságod teljesülni fog és jó idő lesz a hosszú hétvégére.!!

  Mimikém, persze, majd készítek képeket a kiskertről.Jössz a hétvégén??
   
  Imi*, jófarmerlány, alex0824 és 5 más kedveli ezt.
 10. genka53

  genka53 Mindentudó orákulum

  Szia Sali drága, és Oázislakók! :inlove:
  A régi, nagy Öregek szerint egy köszöntés egy héttel előtte, vagy utána történik, mindegy, mert akkor is érvényes ;):inlove:, ezért feltételezem, hogy annak megköszönése is :D:inlove::inlove:.
  Nagyon
  köszönöm, és igen megható Salikám, hogy gondoltál rám, s megírtad a jókívánságaidat, és így másoknak is eszébe jutottam...
  [​IMG] [​IMG] [​IMG]
  Neked, Nektek is minden szépet és jót kívánok a továbbiakban (is)! :inlove::inlove::inlove:
   
  Imi*, jófarmerlány, alex0824 és 5 más kedveli ezt.
 11. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Sziasztok..

  Kedves Genka,
  igaz , biztosan nagyon meg vagyok késve, de ha már köszöntés van, nem akarok lemaradni róla.Fogadd tőlem is szeretetteli jókívánságomat születésnapod alkalmából.
   
  Imi*, jófarmerlány, Kuzdern és 4 más kedveli ezt.
 12. Sali~*.*

  Sali~*.* Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Mimikénk! :inlove:Szép a pozsgásod, ha ez szereti a helyét akkor vele tudsz kezdeni valamit.
  Első alkalommal az ősszel a muskátlikat "szárazon" , egyenként újságpapírba csomagolva, papírdobozban teleltettem a garázsban.
  Már hozzák a bimbót, egy kivételével. Úgy gondolom ez elég pénztárca kímélő.
  Jól mondod Alex! Épp arról beszélgettünk, hogy a december-január melegebb volt, mint az április-május eleje.
  Marcsikám!:inlove: Gondolod, hogy a külhoni olcsóbb? Ma kovászolni való uborkát kerestem, volt is 600-700 Ft-ért, de kapor sehol, az uborka sem volt már pozsgás, ropogós. Maradt is az árusnál a boltban. Holnap piacozom, talán sikeresebb leszek.
  Mosolyogtam az "őszi légy" hasonlatodon, de vigyázz magadra, már te sem vagy tinédzser.;)
  Szia Norbi!
  Én is megrendeltem a jóidőt a hosszú hétvégére, szerintem mindenki örülne már egy kellemes időnek. Elég volt a hűvösből.
  Geni Drága!:inlove:
  Örülök, az örömödnek! Próbálom "nyomon követni" az eseményeket, nem mindig sikerül. Persze, hogy eszünkbe jutsz, hiányolom is az "okosságaid".;)
  Marcsika! Egy jó kívánság, egy baráti ölelés, még ha virtuális is, mindig megsimogatja az ember lelkét. :)
  [​IMG]
  :inlove::)
   
  Imi*, -elzemari-, alex0824 és 6 más kedveli ezt.
 13. genka53

  genka53 Mindentudó orákulum

  Szia Sali!
  Köszönöm az elismerést a "munkásságomat" illetően. De azokban nem volt semmi különleges, csak összegyűjtögettem őket egy-egy könnyebben kezelhető és átlátható Excelbe. Szerettem pepecselni velük, és mivel hasznosnak tartottam azokat, ezért megosztottam, hogy másoknak is hasznára lehessenek. Ma már nem akarom ismételten megjeleníteni az olyanokat, mint pl. a kedvencem: növények terméshozama stb. táblázatokat, mert már mindenki tudja, vagy kitapasztalja. Mivel velem együtt ti is régi játékosok vagytok, most már semmi újdonságot nem hordoznak magukban.
  Tartom magam Mahatma Gandhi mondásához:
  "Csak akkor beszélj, ha a csendnél értelmesebbet tudsz mondani." [Részletek]
  - Mahatma Gandhi

  Ez a kép viszont tényleg nagyon megható, valóban a barátságot tükrözi! :inlove: Köszi, hogy idehoztad! :inlove: (Nem vagy te pszichiáter? :D)
  További minden szépet és jót kívánok! :D:inlove:

   
  Imi*, -elzemari-, zsani_apja és 5 más kedveli ezt.
 14. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Szevasztok!
  A tavalyi önkormányzati muskátliból kettő telelt át, és az egyik már nyílik. Maradnak a cserépben, hagytam helyet hogy feltölthessem még földdel. Szép lesz. Talán még szúnyogűzőt veszek a két oldal-panelre és kész. Az tavaly is kibírta a meleget is, szelet is.
  Sajnos a Móri-árok miatt nem rakhatom a ládákat, a szél az összes alattam lakó erkélyét elintézi.

  Szándékomban áll, ha rövid időre is. :) Mindenkivel jó lenne találkozni.
   
  Imi*, -elzemari-, Samborg és 4 más kedveli ezt.
 15. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  Szia!
  Beugrassz egy hosszú lépésre, azt rövid idő alatt is meglehet inni. :D gondolom ;)
   
  genka53, Imi*, -elzemari- és 3 más kedveli ezt.
 16. Sali~*.*

  Sali~*.* Fórum elő legendája

  Sziasztok!
  Nem, nem vagyok, csak ...mellette lakom.:D:inlove: Ne feledd egy kezdőnek, sőt még egy haladónak is minden játékrész, event /hiába volt már valamikor hasonló/ az újdonság erejével hat.;)
  Mimikém! A muskátlikat a lépcsőházban teleltetted? Igen, a szél az nagy úr, ha úgy tartja kedve, visz mindent.
  Érezd jól magad a talin is.;)
  Szia!
  Ahogy Te azt elképzeled! Ahogy én ismerem, egy kis lépést még hosszú idő alatt sem inna meg.:)
   
  Imi*, -elzemari-, jófarmerlány és 2 más kedveli ezt.
 17. mimi

  mimi Fórum elő legendája

  Mégsem ugrottam be, fiacskám meglepett skarláttal, vírust meg nem viszek.
  Alkoholmentes italra mentem volna. :p
   
  Imi*, -elzemari-, Sali~*.* és 2 más kedveli ezt.
 18. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  Szia!
  Már lehet, hogy fröccsbe is van alkoholmentes. :D Vagy kisüthető... :D
   
  Imi*, -elzemari-, Sali~*.* és még 1 ember kedveli ezt.
 19. -Palika17-

  -Palika17- Fórum admirálisa

  Szia Sali!:)
  Köszönöm szépen!:)
  Megvagyogatunk, zajlik folyton az élet.:D :music:Hát mondjuk leginkább az állandó munka sok mindenbe bekavar olykor.
  Mert volt amikor pl. ügyeletesnek kellett lennem ünnepekkor és nem tudtunk elmenni kirándulgatni a szép időbe.:sleepy:
  De amikor tudunk csak, igyekszünk együtt lenni.:)
  Én meg nagy tervekbe tervezgetem, kalkulálhatom az elköltözésemet itthonról, mert nagyon el kellenne.:music:
  Csak nem megy az olyan könnyen.:D
  Ne haragudjatok, hogy nem tudtam elmenni.:(

  Szia Mimi!
  Ha jól értettem, akkor köszi szépen!:)

  Szia Elzemari!:)
  Köszönöm szépen neked!:) Azért kívánom hogy neked is jöjjön össze!:)
  Hát mondhatni meg sem állok mostanában, sok volt a meló, ugyebár volt ünnep is.:D
  Erről szól konkrétan az életem, és kevesebb jut a szerelemre, amihez több kellene.:sleepy:
  Most jelenleg nem dolgozom, mert 2 napja lebetegedtem. Most itthon nyomom a melót a gazdaságba.:D


  Apropó, nem tudtok valamit Imiről, úgy látom mostanság nem volt az Oázisba?
  Meg mi ez a nagy csend az Oázisba?:sleepy:
   
  Imi*, -elzemari-, zsani_apja és 3 más kedveli ezt.
 20. Sali~*.*

  Sali~*.* Fórum elő legendája

  Szép napot kívánok Mindenkinek! Sziasztok!
  Szia Palika! :)
  Örülök, hogy jelentkeztél, már aggódtam érted. Azt láttam, hogy "szorgoskodsz", gondoltam, hogy el vagy foglalva egyéb teendőiddel.
  Ne feledd, a jót szűkösen méregeti az ÉLET!
  Nem könnyű lebetegedni ebben a sem ilyen, sem olyan időjárásban. Öltözz rétegesen, vigyázz magadra.
  Költözködés? Azt gondolom, hogy a fiatalságnak legjobb külön, de a "mama hotel" elég kényelmes ahhoz, hogy kirepüljenek.
  Anyagilag sem egyszerű, főleg a mai világban, mert ha az albérlet árát félre tudnák tenni a fiatalok, lassan építgethetnék a saját jövőjüket. Persze, hogy nem haragszom, hisz nincs miért. Most nem jött össze a találkozás, majd legközelebb még összejöhet.
  Imi* gondolom nagyon elfoglalt, munka mellett nem jut már ideje a topikjára. Majd lesz jobb is, reménykedem.
  Marcsikám is biztosan elfárad a sok kapálásban "Dughagymafalván".
  A nagy csend? Talán mindenki elfoglalt, vagy belefásult, vagy éppen nincs mit megosztania, vagy ki tudja?
  Focizol? Gyopárosra feljössz, vagy már ott is vagy?
   
  Imi*, -elzemari-, Kuzdern és 4 más kedveli ezt.