Oázis

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: Imi*, témanyitás ideje: 21.7.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia! Tartok tőle, hogy az olvasóknak is sok lesz :)
    Egyszer azt írtad, talán a matricásnál (?), hogy készítsünk oda naptárt és jegyzetfüzetet, most is szükségünk lehet rá azt hiszem :)
    A központnál egy tenyésztői sor állatneveivel is volt gond, emlékszem rá, két sor friss tenyészállatnak a neve gondolom még több macera lehet.
    Szia ehhez milyen retró eszköz illene? Toronyóra és lánc? xD:cry:xD
    [​IMG] Nálam ez van már pár napja, nem akarják elhinni, hogy nem veszem meg :D, jól látod az árát? 14.490 FT Hu forint. Nekem meg hú de fájt amikor megláttamxD:cry:xD

Utoljára szerkesztett: 1.10.24
    alex0824, peter1022, HéricsBáró és 3 más kedveli ezt.
  2. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Talán hétvégére kapunk másikat...:music:
    De ezek a csomagok azt hiszem úgy működnek, ha az előző hasonló csomagot megvettük, akkor legközelebb nagyobbat drágábbat kapunk...;)

alex0824 és peter1022 kedveli ezt.
  3. alex0824

alex0824 Mindentudó orákulum

Bocsi pár napja nem nagyon vagyok képben a farmos eseményeknek. Majd utol érem magam.
    Kedden a nagy haverom a 15 éves tigrisem sajnos átlépet a szivárvány másik oldalára. Nem egyszerű megemészteni a dolgot. Igaz két éve cukorbeteg volt és a veséjén is találtak anno valamit. Így a napjaink az inzulinozással vércukorméréssel és az ezzel járó táplálékmennyiségek meghatározásával telt. 2 hónapja fordult rosszabbra a dolog, amikor már nem táplálkozott önállóan, így naponta kellett többször mesterségesen táplálnom. De most kedden elaludt végleg. Egyébként végig, az utolsó percig egy öreg nagy harcos volt, aki megszínesítette a mindennapjainkat. Várt, bújt, igazi társ volt!
    Tegnap nagy úton voltam, két mentet zsebtigrisért utaztam el, akiket elég szörnyű körülmények közül mentettek ki pár hete, és úgy döntöttem örökbe fogadjuk őket, kapják meg az esélyt az élettől. Az 5 órás haza autókázást nagyon jól viselték, le a kalappal előttük.
    Ilyenek voltak szegénykéim amikor kimentették őket egy családtól:
    1. kép
    2. kép
    A megmentőiknek köszönhetően már jól vannak és most új otthont kaptak.
    Cukik nagyon:
    1. kép
    2. kép
    3. kép
    :inlove::inlove::inlove:

4. SnéDóri

SnéDóri Fórum veteránja

Hülyén hangzik, de részvétem. Többször átéltem már amit most te is, és nagyon tud fájni. Kutyusok, cicák. Mind itt vannak velünk a kertben. Jelenleg a két mentett kisasszony, akik a képemen láthatóak, uralják a mindennapjainkat. Hatalmas respekt neked és mindenkinek aki ilyen emberségesen bánik az állatokkal. Ők meghálálják legalább :)

5. -gyöngy-581

Tetszikeltem, de nem szívből.A gyászodban osztozom, tudom milyen kegyetlen érzés elveszteni valakit.
    De az új cicák tetszenek, aranyosak, szépek és élénkek. Az első képsorról én fel sem ismertem, hogy mifélék is lehetnek..
    Örülök neki, hogy ilyen szerető gazdára találtak, mint amilyen te vagy.:inlove::D:inlove:

zsani_apja, GA-BI-O-Farm, Swartsch és 2 más kedveli ezt.
  6. alex0824

5 mentett tigris bent( 1 törött farkú, 1 háromlábú, 1 kidobott, + a két új), egy mentett kutya kint az udvaron (anno agyonvert, törött lábakkal kidobott) és 5 egyéb macska az utcában, akiket ellátunk naponta.
    Nem csoda, hogy nem telik a játékban szupertápra!
    :D
    Hosszú éjszaka volt, mert ők még nem tanulták meg, hogy az éjszaka az csendben telik és nem mosdatjuk apát 5 percenként és nem játszunk a fülével, lábujjával, orrával, nem dorombolunk órák hosszát a fején, stb stb. Annyit mosdatnak éjjel nappal, hogy már megkérdeztem a párom, hogy büdös vagyok vagy mi a franc? Jaaa! És prémium táp? 5 méterről megérezték a gépsonka illatát és ment a rinya ezerrel. Úgy másztak fel a lábamon a konyha pulthoz, hogy időm nem volt magamhoz térni a 40 körmös, általuk rögtönzött akupunktúrás kezelés alól.
    xD

Sali~*.*, zsani_apja, GA-BI-O-Farm és 5 más kedveli ezt.
  7. -gyöngy-581

Mindenkinek szoknia kell egy új helyzethez, nekik is és neked is :)
    Majd rendet tanulnak a társaiktól, bár ezt a képek alapján nehéz elképzelni a társaikról. Addig pedig aludj jól és gyorsan, mint a tej. :D

Sali~*.*, zsani_apja, GA-BI-O-Farm és 3 más kedveli ezt.
  8. alex0824

Már régebben is néztem a képen, hogy jó húsban vannak!
    :D
    Anno nem voltam én macskás, nehéz is így visszatekintve elhinni, hogy az, aki kimondottan Bull terrierekkel foglalkozott annak idején, az már inkább tigrisekkel foglalkozik. A kettő teljesen más, bár szeretetet a maguk módján, kutya és macska is egyaránt adja. Az első tigrisünk kimondottan a lányom miatt lett, nem mert akarta, hanem azért mert kiderült, hogy allergiás a porra és macska szőrre is, így kapott egy zsebtigrist, és mivel a kontakt állandó volt, az immunrendszere ehhez hozzá szokott és kb egy fél év múlva eltűnt az allergia. Bár sokan nem értettek egyet a dologgal, az eredmény magáért beszélt. Egyik doki ellenezte , másik meg javasolta.
    Az elmúlt két évben kinyitottam a számat pár helyen, na nem nagyon örültek a dolognak, de ezt már megszoktam. Felbosszantott, hogy az eledeleken nincs feltüntetve, hogy pl a 100gramm eledel mennyi kalóriát tartalmaz. Én meg számoljam ki, hogy egy cukorbeteg tigris, ha napi 50kcal-t fogyaszthat, hogy miből, mennyit adjak neki. Volt ahonnan azt a választ kaptam, hogy a termékeiken azért nincs ez feltüntetve, mert csak étrend kiegészítő táplálékokról van szó. Én meg visszaírtam, hogy akkor sürgősen távolítsák el az ilyen termékekről, a teljes értékű macskatáp feliratot, mert nem felel meg a valóságnak. Na meg akkor mi számít teljes értékűnek, ha nem azok az eledelek amikre ezt írják rá. Egér? Mennyi egeret kellene naponta fognom, feldolgoznom a 50kcal eléréséhez? Oké egy szabadban élő tigris, akár 10-15 egeret is elfogyaszthat naponta, de mennyi egy egér kalória tartalma? Egy ideje nem válaszolnak sehonnan a kérdéseimre, és a kalória táblázatok is hiányoznak továbbra is a termékekről. Tehát úgy verik át a gazdikat a beltartalommal kapcsolatban is, ahogy akarják. De azt mindenhol megjegyzik, hogy ne húst adjál a tigriseknek mert hűha, nagy bajuk lesz. De az az igazság, hogy még nem nagyon láttam legelni se kutyát se macskát.

Sali~*.*, zsani_apja, peter1022 és 5 más kedveli ezt.
  9. -gyöngy-581

xD:inlove:xD
    Amilyen kemény harcosnak ismerlek, Te még ezt is eléred!
    Jön még macskára, no nem a dér, hanem a kalóriatáblázat, kezdésnek feltűntetve, hogy hány kalória is az egér :D
    Vegetáriánus macsekot és kutyát még én sem láttam, de majd lesz.. Ha a gazdijuk is az lesz..xD
    PS: Bár lehet, hogy a vega kutya és macska állatkínzásnak minősül?xD

Utoljára szerkesztett: 6.10.24
    alex0824, Sali~*.*, zsani_apja és 2 más kedveli ezt.
  10. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

Na ne már... :D
    Akkor vajon egy alapvetően húsevő állat vajon mit egyen, ha nem húst?
    Egyre nagyobb teret hódít már kutyánál, macskánál a ún. barf-módszer, azaz a nyershús-etetés.
    Ami kutyát, macskát, gazdit igenis boldoggá tesz...
    Bááár, van egy oldal, a vegapet (nem linkelhetem be), amely vegetáriánus eledeleket árul.
    Kaptam tőlük egyszer mintacsomagot. Mivel volt vagy öt deka, jutifalatnak használtam.
    Hát a macsekjaim kétpofára ették, pedig nem esznek meg akármit...
    Szóval, azért meglehet benne a szükséges tápérték.
    És nem, nem minősül állatkínzásnak. :)

alex0824, Sali~*.*, -ágianyu33- és 5 más kedveli ezt.
  11. Csaba957

Csaba957 Kivételes tehetség

A kutyánál nem tudom de a macska igenis eszik füvet időnként, mert az segíti a nem emészthető dolgok távozását.
    A fiamnak szoktam is mondani, hogy amikor füvet vág hagyjon meg egy tenyérnyi darabot ahol a macska tud legelni.

peter1022, alex0824, -gyöngy-581 és 2 más kedveli ezt.
  12. alex0824

Igen, azzal hánytatja magát, ha pl sok a szőr a gyomrában. Mert tudja, hogy a gyomra a pokolba nem kívánja a füvet! Ha letudná dugni a mancsát a torkán, akkor erre sem lenne szüksége!
    :)
    De hidd el, mint táplálék nem beszélhetünk róla!!! Szóval a macska továbbra sem tehén, és csak azért eszik gabonaféléket, mert a minél olcsóbban eladható tápok miatt, mind a kutyáknál, mind a macskáknál tele rakják azokat.

peter1022, Swartsch és Sali~*.* kedveli ezt.
  13. -gyöngy-581

Nem tudom, hogy az ízfokozókkal hogy állnak a tápok?
    Miután sajnos nincsen állatkám így ezt sem tudom elolvasni az összetevők között. Egyáltalán ott is kötelező feltűntetni, mint az emberi tápláléknál?

peter1022, alex0824 és Swartsch kedveli ezt.
  14. alex0824

Nem tudom, hogy vannak-e ízfokozók, szerintem pénzkidobás lenne a gyártóktól.
    Az állatoknál általában az ízfelismerés a mérgezések elkerülése végett van.
    Természetesen az ízeket megtudják különböztetni, bár a macska a sós és édes, a kutya pedig a sós ízeket nem fogja fel.
    Szerintem inkább az orrukat fogják meg a gyártók illatanyagokkal, amiket mi észre sem veszünk.
    Itt van ez a két zsebtigris is például. Életükbe nem találkoztak még nyers hússal, de a csirkemellfilét 5 méterről kiszagolták és nem volt kicsi a hiszti.

Sali~*.*, peter1022, SnéDóri és 2 más kedveli ezt.
  15. zsani_apja

zsani_apja Fórum elő legendája

halihoó!
    ha hiszitek, ha nem, 4 piccolóból lett 5 farmaranyfám. Az utóbbinak lesz igaza. :D

alex0824, Sali~*.*, -gyöngy-581 és 2 más kedveli ezt.
  16. alex0824

Bár a játék egy szerveren van, de mint a piacon, ugyanúgy a játékosok a szerverhez tartozóan több gyorsítótárakra (memcashe) is szét vannak osztva.
    Pl:
    User Game Data:
    UserID: xxxxxxxx
    Server info: db-171-user-28 prod.farmerama. com(mlf_28 )
    Memcahe: memcashe-user-04. prod.farmerama.com:11211(mc_4)
    Anno egy hozzáértő volt admin kollégám mondta (nem én), hogyha egy admin ACP-ből lép be (arról tud) valaki farmjára az egy teljesen más gyorsítótárat érint, mint amit maga a játékos használ.
    Azaz ha a játékost érintő gyorsítótárnál van probléma szerver oldalon, akkor azt az admin nem tudja produkálni az ACP-hez tartozó gyorsítótáron, hiszen az egy másik, nem az érintett eszköz.
    Mivel több számozott gyorsítótár van, így lehet 300 játékosból csak 10-nél jelenne meg egyszerre a probléma vagy lassulás. De lehet még kevesebbnél hiszen nem biztos , hogy egyszerre játszanak. Így lehet akár 3-4 játékost érintő probléma is, ami nem feltétlenül az Ő gépükkel, vagy a hálózatukkal kapcsolatos.
    Sajnos ilyenkor az admin sok mindent nem tehet, max az általános javaslatokat teheti és a szerver oldalon törölheti a játékost érintő szemetet, a hozzá tartozó gyorsítótáron.(Clear user cashe)
    De még ez sem jelenthet biztos megoldást.

Utoljára szerkesztett: 15.10.24
    Bözse, peter1022, zsani_apja és 6 más kedveli ezt.
  17. gyuszti0000

gyuszti0000 Kivételes tehetség

Sziasztok!

Köszönöm @-Holdfeny-. nek hogy szólt hogy van már farmerama mobilra is almás változatban, le is szedtem gyors telelefonra és azt kell mondjam jó munkát végeztek a srácok - iPhone 12-re töltöttem le -.

A grafika nagyon szép, szebb is mint a kliensen és a webes felületen úgymond modernizálva lett - élénkebbek a színek és kevésbé hat múlt századinak az egész.

1-2 dolgot meg kell szokni hogy mi hol van - gazdaköri küldetések, arató a jobb oldalon stb. egyebekben jó úton haladnak, legalább tudok aratni egyetemen is, vagy amikor nem vagyok gépközelben, viszont kézzel nem próbálnám meg egyesével leszedni a 404 db 1x1-et, szóval gépi arató mindenképp ajánlatos ha nem akarunk fél órát eltölteni - nem próbáltam, mivel van aratóm, de gondolom nem 1 perc -.

Ment a maximális pont a csapatnak, egyebekben mindig is úgy éreztem hogy ez egy mobil platformra is való játéknak készült, itt az eredménye a várakozásnak.

Mindenkit buzdítok - akinek van elég erős telefonja - hogy használja ezt alkalmazást sokat segít ha nem tudsz gépközelben lenni, remélhetőleg eventek alatt is jól fog működni a jövőbeni új funkciókkal együtt is. :)

-Holdfeny-. és peter1022 kedveli ezt.
  18. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

valóban jó ez az almás applikáció...:inlove: De kézzel aratásnak csak a nagyon elszántak áljanak neki rajt;)

peter1022 kedveli ezt.
  19. -gyöngy-581

Valóban, kezdetekben én sem így tenyésztettem. Amint nekiálltam tenyészteni és elértem a 3. szintű állatokat dobtam a piacra az ennél kisebbeket, mert volt áruk és el is fogytak villámgyorsan. Az jó korszak volt, szerettem a tenyésztést is és a piacot is. Jó partnereim voltak benne. Szívesem emlékszem vissza rájuk, többen a szomszédaim is lettek közben.

Viszont a piacösszevonásokat nem tudom elképzelni. Jelenleg a piacon 1-2 oldalnyi kis tételű a kínálat. Na most ha ez átmegy abba, hogy oldalakon keresztül 1-2 tételű árut kelljen átlapozgatnom, hogy utána talán találok valami értelmesebbet is akár eladni akár venni szeretnék?
    Vagy jön két három önző játékos és tönkre vágja a saját játékát is és másokét is?
    Abban igazad van, hogy ez ami most van leszoktat a piac használatáról és önellátásra kényszeríti a játékosokat. Ami pedig hiba, mert nem lehet mindent letermelni egy farmon sem, vagyis jönnek a kisfarmok esetleg, már ha van kedve a játékosoknak vele foglalkozni..

peter1022, Swartsch és zsani_apja kedveli ezt.
  20. Csaba957

Csaba957 Kivételes tehetség

Én megszüntetném azt, hogy egy kattintással 10 tétel helyezhető ki egyszerre,
    addig amíg vannak olyanok akik képesek például a trágyát 1-2 darabos mennyiségben kitenni,
    amikor trágyázáskor ugye egy mezőre 202 kell.
    Aki így akar kipakolni legalább dolgozzon meg érte.
    Az ilyen kis tételes árukat átszoktam ugrani.

peter1022, gyuszti0000 és zsani_apja kedveli ezt.