Oázis

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: Imi*, témanyitás ideje: 21.7.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Tudod én ma egész nap ólakkal nulláztam és ha nem rakhatom ki a trágyát 10 tételben egy kattintásra, inkább szálljon el az éterbe, mint, hogy szenvedjek vele :( jóval olcsóbban tettem ki, mint a piaci ár, el is fogyott mind, de csak azért vittem ki, mert gyorsan tudtam kirakni. Különben nem érné meg nekem.
    Most könnyen átugrod, de egy feltételezett piacösszevonásnál már sokszorozódni fog a tételek száma.

peter1022 és Swartsch kedveli ezt.
  2. gyuszti0000

gyuszti0000 Kivételes tehetség

Hali!

Ha már piacról van szó rá is néztem az enyémre és ez fogadott:
    upload_2024-10-20_23-13-10.png
    Kicsit meglepődtem, sosem fordult még elő hogy ennyire üres legyen. :D
    Ennek láttán én biztosan a piacösszevonás mellett szavaznék.

peter1022 kedveli ezt.
  3. -gyöngy-581

Én viszont kihasználnám az ürességet és eladnék... Egy jó pajtában kell annyi tartaléknak lennie, hogy simán beleférjen ennyi luk kitömésének.
    Ha a játékosok megtanulnák azt amit mi a nagy öreg játékosoktól tanultunk, hogy minden nap vegyék meg tartaléknak a piroskosár tartalmát nem lenne ennyire üres a piacuk. Nem kell levágni a tyúkot ahhoz, hogy kapjunk tojást :D
    PS: hozom az én piacom első képét:

Sali~*.*, peter1022, Swartsch és 2 más kedveli ezt.
  4. peter1022

peter1022 Fórum nagymestere

Szia,

Igen, a piros kosár alap. Jó lenne egy gomb, aminek a segítségével egy kattintással meg lehetne venni mindent ott. A piacok valóban halottak. Összevonásnál pedig egyetértek veled abban, hogy jönne pár nullázó, akik megölnék a piacot. Az enyémmel is ez történt. Bár most egy ideje eltűntek, de a kár maradt. Az árak már nem mennek vissza. Persze kereslet sincs már. Én éltem-haltam a piacozásért. Nullázók óta már csak az aktuális új állatot, havasit, és amarántot árulok azért, hogy a piros kosár tartalmát meg tudjam minden nap venni.

5. Csaba957

Csaba957 Kivételes tehetség

Szia!
    Persze, hogy megértem, meg aztán néhány kretén miatt miért kéne mindenkit büntetni.
    Mert ez kimondottan rossz indulat, mint az 51-es meg a 99-es darab szám is.

DevilMókus, peter1022, Swartsch és 2 más kedveli ezt.
  6. -gyöngy-581

Szia!
    Sok-sok olyan gomb hiányzik a játékból ami egyszerűsítené a dolgunkat. Kezdve a gyümipiac beadási ablakától végig lehetne menni a szezonok beadásán keresztül a gyopárig ahol az enter hiányzik nagyon (nem nekem, mert én már ott hagytam a gyopárt)
    Sajnos túl sok az időrabló kattogás a játékban, de hát, ha leülünk játszani akkor azt az időt a játéknak szenteljük és nem sajnáljuk az időt a céljaink eléréséhez.
    Jó lenne, ha megreformálnák valahogy a szomszédoknak a napi ajándék küldését is... azt is túl macerásnak tartom és még sorolhatnám a végtelenségig ami egyszerűbbé esetleg jobbá tennék a játékunk :) De mindez megmarad az álmodozás talaján...

DevilMókus, peter1022 és Swartsch kedveli ezt.
  7. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

mindezzel a sok felesleges kattogtatással együtt is itt vagyunk még...:music:
    A sok felesleges kattogással járó pl szomszédok napi ajándéka... simán kihagyható... :music: a napi rutinból...
    Ez a játék pont ezért jó mert sok módon játszató.... s semmi sem kötelező;)

peter1022 és DetoX666 kedveli ezt.
  8. -gyöngy-581

Lehet, hogy számodra azok akikkel együtt játszol nem fontosan, de számomra igen is azok. Úgy gondolom éreztetem velük, hogy fontosak számomra. Mindez csak nézőpont kérdése. Ahogy írtad mindenki másképpen csinálja, semmi sem kötelező.
    De ebben annyira eltér a véleményünk, hogy nem akarok vitát nyitni a témát itt és most lezárom.
    PS: Egyébként sem értem miért pont engem rángattál bele egy beszélgetésbe, amikor ezt a témát a te egyik szomszédod hozta elő...

peter1022 és Swartsch kedveli ezt.
  9. -Holdfeny-.

Az eventek végén Tp-re változik a sok sok felreppenő...:) Persze tudom cseppekből áll a tenger is... de a szomszédaim tudják, ha szólnak, hogy hiányzik a felreppenőjük akkor a kis farmokról küldök... de felesleges beváltásért nem kattogok;)

Moderátor által utoljára szerkesztve: 21.10.24
    DevilMókus és peter1022 kedveli ezt.
  10. gyuszti0000

gyuszti0000 Kivételes tehetség

Hali!

Mai napig nem értem miért van bent az hogy csak 5 db (7) ajándékot küldhetsz ingyenesen a szomszédaidnak. Nekem 11 szomszédom van, és a 7 legaktívabbnak küldöm el mindig, csak ha maximalizálva van a kapott mennyiség (20db) akkor a küldés maximalizálásnak mi értelme? 1 szomszédnak naponta csak 1 ajándékot küldhetek, de akkor miért nem küldhetek minden szomszédomnak? Miért kell a játéknak büntetnie engem azért mert több szomszédom van, mint akinek ajándékot tudok küldeni? A játék már a legelején is feldobja a szomszéd meghívást, sőt, a szédült szántó kiváltásához kell is, ergo miért van ennyire lekorlátozva az egész rendszer erre a mennyiségre? Engem az a +1 perc kattintgatás nem hat meg, mindenkinek szívesen küldenék napi ajándékot ha tudnék - mivel nincs napi farmarany bevételem a szintlépéseken kívül, ezért sok költés lenne az a napi tétel amit az ingyenes ajándékok küldésén felül küldenék el.

Remélhetőleg egyszer ezt a limitet is kiveszik a játékból. :) A kirohanásom költői, nem feléd irányult, ne vedd támadásnak.

Moderátor által utoljára szerkesztve: 21.10.24
  11. -Holdfeny-.

xDxDxD Imádom a költői dolgokat:inlove:
    Küldök én bárkinek ha szüksége van rá;)

peter1022 és gyuszti0000 kedveli ezt.
  12. -gyöngy-581

Nem veszem kirohanásnak, ez most kivételesen meg sem fordult a fejemben. Már én is elgondolkodtam rajta, de miután szabály elfogadtam. Néha a szabályokat el kell fogadnunk.
    Én bizony szoktam küldeni aranyért is felröpit, ha tudom, hogy aki kéri rászorul...

DevilMókus, peter1022, cili53 és 2 más kedveli ezt.
  13. Ableotory

Ableotory Team Leader Team Farmerama HU

Kedves @-gyöngy-581 és @-Holdfeny-.!

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket a folytonos vitára, amely köztetek zajlik. Fontos, hogy emlékezzünk: a fórum célja a szórakozás és a közösségi élmény megteremtése, nem pedig a veszekedések színhelye.

Az állandó konfliktusok nemcsak a többi fórumozó tagot zavarják, hanem az egész közösségre negatívan hatnak. Mindenki azért van itt, hogy információt osszon meg, tapasztalatokat cseréljen, és jól érezze magát. A folyamatos összetűzések rontják a fórum hangulatát.

Kérünk benneteket, hogy próbáljátok meg félretenni a nézeteltéréseiteket, és keressetek konstruktív módot a kommunikációra. Amennyiben úgy érzitek, hogy a helyzet túllépett egy határon, kerüljétek a közvetlen kommunikációt egymással.

Kérjük, hogy fejezzétek be a vitát, és inkább a játékra fókuszáljatok. Mindannyiunk érdeke, hogy a fórum egy barátságos és támogató hely maradjon.

Köszönjük a megértéseteket és a közreműködéseteket.

Dolphin, Ms.AbyZu, rencsike982 és 9 más kedveli ezt.
  14. -gyöngy-581

Visszajöttem, mert egy fontos dolog kimaradt ebből a beszélgetésből.
    Nekem 28 szomszédom van, és 15 ajándékot küldhetek el naponta (prémtag vagyok, ez a magyarázata) ezt a lehetőséget szoktam még kitolni aranyért, ha valakiről tudom, hogy rászorul.
    Nos ez a szám sem éppen játékosbarát 28/15 és értelmét sem sokat látom a korlátozásnak.
    Ha valakit a szomszédaim közé fogadok vele tisztázni szoktam a tényeket jó előre.
    Sajnos a kérdéseidre amiket feltettél most sem tudok mást írni, mint amit az előző hozzászólásomban is megtettem: Mert csak.. ez a szabály és ezt kell szeretni. Megkérdőjelezni meglehet, de értelmét nem látom a kérdőjelnek sem és a kérdésnek sem.

Szívesen bevállalnék 28 kattintást, ha lehetne, de sajnos korlátok közé vagyunk szorítva.

PS: Olyan jó érzés volt most hétvégén is látni a sok boszikalapot amit kaptam, sikerült is fullra befejezenem az eventet. Remélem át is tudtam adni ebből az érzésből azoknak akiknek én küldtem :)

Ms.AbyZu, zsani_apja, DevilMókus és 3 más kedveli ezt.
  15. peter1022

Jó Reggelt:):)

Valóban lehetne sorolni. Egyszer össze is írtam magamnak. Jó hosszú lett a lista.xDxD
    Én reggelente szánok időt a nagyobb farmozásra. Körülbelül egy óra, mire végig megyek mindenen. Korábban ez 30 perc volt. Az időt nem sajnálom rá, mert a játék, az játék. Vagy rendesen csinálom, vagy sehogy.
    Korábban szomszéd ajándékozásnál ha gyorsan kétszer kattintottál az ajándékra, akkor a szomszédlista ablak nem zárult be, és gyorsan el lehetett küldeni a napi ajándékot. A keret itt tényleg felesleges. Jó lenne minden szomszédnak küldeni. Kicsiknek én is szoktak farmaranyért küldeni, ha olyan event van.

16. -gyöngy-581

Szia!
    Szép napot kívánok :)
    Igen abban igazad van, hogy a napi rutinba túl sok mindent kaptunk, sokkal több minden tartozik oda, mint régeben. Én ezt leginkább a nagy aratásoknál érzem. Nem férek bele ugyanabba az időbe, mint régebben.
    Nekem a felhők napi átnézése visz el elég sok időmet. (persze ez megtérül, hogy mindent akkor indítok el amikor szükségem van rá)
    A piacozásról is akkor szoktam le amikor áttért a játék az "új" platformra. Képtelen vagyok és türelmem sincsen hozzá, hogy mindig újrakezdjem a lapozgatást. Nem szeretem az új piacot, pedig jó játék volt valamikor régen.
    Mindig a fórumon kezdem a napot, átolvasom az áruházi katalógust (napi program), milyen akciók várnak ma a játékban. Csak utána csinálok bármit is a farmon :)

peter1022, Swartsch, rozo52 és 2 más kedveli ezt.
  17. -Holdfeny-.

Jó reggelt!

Napi rutin... Kinek mi.. A bevásárló központban sem veszünk meg mindent amit elénk tesznek... pláne nem az akciósnak hírdetett dolgokat... csak akkor költök rá ha valóban szükséges a játékomhoz...:D
    Én simán elhagyom a felesleges sallangot...:music: s ezzel nem csak időt spórolok:p

peter1022 és zsani_apja kedveli ezt.
  18. vízöntő

vízöntő Fórum ezredese

Csak úgy.

peter1022, Swartsch, Sali~*.* és 3 más kedveli ezt.
  19. peter1022

Jó Reggelt! :):)

Gyorsan eltelt egy nap.:p:p

Régen én is átnéztem a felhőket. Ott már a kedvencek között is sok van. Nem, hogy átnézni mind. Nagyon szép, és példaértékű, hogy neked még van hozzá türelmed.;);):):) Én reggel csak rányomok, és annyi. Bele sem merek gondolni, hogy ezzel miből mennyit bukom napközben, vagy inkább a napok alatt, mert nem minden sor érik be naponta. Lehet egyszer nekifekszek, és csinálok egy Excelt hozzá, hogy átlássam.:p:p
    Már el is felejtettem, hogy volt régi piac. Nem mondom, hogy dinamikusan változik a játék, de a folyamatosan kapott sok újdonság mellett elfelejtődnek a régi dolgok. Néha gondolok rá, hogy milyen jó lenne egy FarmeramaRetro. anyagilag csőd lenne a BP-nek, de én elszórakoznék rajta. Kis nosztalgia lenne.:p:p

20. -Holdfeny-.

Szia!

Egy jól tervezett napi rutinnal simán elhagyható a feleslegs átlapozás és nézegetés...8)
    Bár azért ehhez hozzá teszem akinek nincs más dolgaaz életben... avagy a farm az élete.... az ráér;)
    Én nem foglalkozom a mit veszítek résszel... Inkább időnként rácsodálkozom... x dologra is van bónusz valahonnan;)
    játszom a pillanatnak:inlove:
    Biztosan tetszene a mai világban a régi játék:eek:o_O ha visszatérne meglátnánk a mostani sokszínűség szépségét!:inlove:

DevilMókus és peter1022 kedveli ezt.