Panaszkönyv | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: _tHUNder_, témanyitás ideje: 6.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. soramay72

soramay72 Fórum hercege

Kb 5 perce aktiváltam, egy töklekvárt csakhogy az még sem aktiválódót, viszont a töklekvárt még is elvette :mad:

2. CsakJucinak12

CsakJucinak12 Fórumprofi

Panaszt szeretnék tenni a ma délutáni SMS-ben vásárolt 115 Farmarany "eltűnése" ügyében.
    16:28 perckor küldtem az oldalamon megadott emelt díjas számra a megadott kódot, ügyelve szókközre stb.
    Megkaptam egy perc múlva a vásárlást megköszönő SMS-t !!!
    Jóváírás nem történt a farmomon . ID 21676744
    Írtam a supportnak, ahonnan ezt a választ kaptam: "sajnos nem található a Te adataidhoz kapcsolódó SMS a rendszerünkben. Kérjük, ellenőrizd a mobiltelefonod számláját, hogy az SMS díja valóban teljes mértékig levonásra került-e. Amennyiben ez az eset áll fenn, akkor kérjük, küldd el nekünk a telefonszámlád másolatát bizonylatként, amelyen jól látható az időpont, a dátum, az ár és az SMS címzettjének száma. "
    Na, felhívtam a Vodafone-t. Az ügyintéző látja az iménti emelt díjas vásárlást, de ez persze csak a jövő havi számlámban lesz látható, ha lezárják a hónapot.
    Más ötlete nem lévén, mondta fotózzam le az általam elküldött SMS-t és a kapott vásárlást megköszönő SMS-t.
    Megtettem, amit persze nem fogadott el a support.
    Esz a méreg a most kidobott 762 Ft miatt, mert így a felhősort sem tudom megvenni. A jövő hónapban jóváírt 115 Farmarannyal már nem tudom megvenni a mostani felhősort.

Minek a reklám az SMS-es vásárlásnak, ha nem működik. Csak a gondomat és mérgemet növelte.

3. Nildia

Nildia Fórum elő legendája

Szia CsakJucinak12!

Megrendelésekkel kapcsolatos probléma esetén a payment supporttal kell felvenned a kapcsolatot.
    Az ő általuk elfogadott igazolások bemutatása szükséges, amelyek között a lefotózott visszaigazolás soha nem is szerepelt.
    Sem a fórum nyújtotta keretek, sem a sima support jogköre nem elég a pénzügyi tranzakciók ellenőrzésére!
    Banki adatok, szigorúan bizalmas információk, egyedül nekik van ehhez hozzáférésük :

https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/probléma-a-fizetéssel-a-payment-support.766/

4. CsakJucinak12

CsakJucinak12 Fórumprofi

Magam sem gondoltam,hogy a lefotózott SMS bizonylatként fog szolgálni; csak elég fura a sok elégedetlenkedés az SMS-es megrendeléseknél.
    Még EZ IS a fejlesztendő dolgokhoz írható....

5. ricsy001

ricsy001 Utánpótlás-írogató

Sziasztok!
    Szeretnék én is reagálni a Community Managerek üzenetére, felfogható panaszként is, ha úgy tetszik.

Igazán nem bántásból, de én ezen már csak röhögni tudok. Az első bekezdés konkrétan a behízelgés, avagy "a jóindulat megnyerése". Gyakorlatilag ugyanazt írják le egymás után többször, szép, hosszú bővített mondatokban. Meg ez a fogalmazásmód... Csak átsiklom a bekezdés fölött, mint az összes többi kamu szövegükön.

"De nagyon szeretjük a munkánkat!"

Jó tudni, hogy legalább ők jól szórakoznak.

"Idén még inkább a játékosokra fogunk koncentrálni!"
    A "még inkább" nélkül semmi bajom nem lenne a mondattal. Legyen úgy!

"Végül azonban, több mint egy év kemény munka után meg kellett hoznunk azt a nehéz döntést,..."

Én ezt írtam volna: "Végül azonban meg kellett hoznunk a nehéz döntést...", mert akkor nem úgy jönne le, mint ha ez valami first world problem lenne és hogy most ettől teljes letargiába került volna a fejlesztőcsapat. Sajnáltatni se kell magukat, hiszen ők döntöttek így. :p

"Bár ennek okai igen összetettek, a legfontosabb válasz egyszerű: a csapat nem volt biztos abban, hogy a Farmerama számára ez a játékelem kedvező lesz..."
    Gyors aratás feeling, nem?

"Számos kérdésetek volt a csemete gőzössel és a boldog fák napjával kapcsolatban; ezek az eventek fontos témák voltak a csapaton belül is."
    Természetesen végül ismét megszületett a szívszorító döntés. Még valami és ezt jó lenne már tudatosítani ott fent: nem kell minden egyes döntésüknél leírni, hogy ez jaj, de mekkora csalódást okoz a játékosoknak, mert talán ezt sejtjük. Azzal, hogy ezerszer elismétlik, magukat is, meg a hűséges játékosokat is gyengeelméjűnek titulálják. Valamint ez a két mini esemény is kifejezetten negatív hatással volt a pénztárcájukra játékra.

"...ez átfogó fejlesztést jelent majd a Farmerama egésze számára. A fejlesztés jól halad..." "...a játékelem megbízható..."
    Úgy, mint a korallsziget vagy a mentorrendszer például? Akkor el tudom képzelni, ezt is milyen nehéz lesz majd elvetniük.

"A pontos érkezési időpontot még nem tudjuk megadni..."
    Hát persze. xD
    Mellesleg ismerik a "biztos" szót? Várhatóan meg fog érkezni, maradjunk ennyiben.

Igen, még mindig sokan elégedetlenek vagyunk a trágyával kapcsolatban. Tudom, legyen minél hosszabb a levél, mert úgy komolyabb hangvételűnek látszik. A megfogalmazásra is ügyelhetnének: nem nem tudják, hanem nem akarják visszaállítani a régi tulajdonságokat. Óriási különbség. Újabb nehéz döntés, hogy jobban működhessen a játék...

A Bölcs Tölgy is zavaró és frusztráló. Mondjátok, hogy nem csak én érzem ezt nevetségesnek és idegesítőnek már! :mad:

Itt jön a kedvencem: "Talán még az is megfordult a fejetekben, hogy a változtatások a Farmerama játéknak kedveznek és nem a játékosoknak."
    LOL. Ha valóban rendszeresen és nagy örömmel olvasnák a visszajelzéseket, akkor feltűnhetett volna, hogy a legtöbb ún. fejlesztésükről ezt gondoljuk. Vagyis ez a levél (és egyben a fejlesztőbrigád is) önmagának mond ellent. Ebből látszik, hogy nem tudják, mit lódítsanak már.

"Ez a különleges játékelem lehetőséget ad a játékosoknak arra, hogy ingyen tárgyakat kapjanak."
    Akkor már értem, mi böki a csőrüket a mozival kapcsolatban... A harmadik feles magyarázat körülbelül az egyetlen elfogadható elem ebben a levélben.

"Most, hogy a legkritikusabb ügyekkel végeztünk, elkezdhetünk a fejlesztéseken dolgozni."
    o_O Egész eddig nem arról volt szó, hogy mi mindent fejlesztettek? És most, hogy ezek készen vannak, elkezdhetnek fejleszteni. Hú, mi lesz még itt! (Mondanom sem kell, mekkora logikai buktató ez.)

A többi csak a szokásos rizsa.

"...a visszajelzésetek a legértékesebbek a számunkra."
    Még véletlenül sem a pénz.

Összefoglalva: a panaszom, hogy a fejlesztőcsapat még mindig ***
    Választ nem kérek, a panaszkönyv amúgy sem csevegésre való.

Köszönöm, ha végigolvastad. :)

Szerk.: Bocsánat, most vettem észre, hogy a levél végén van a köszönetnyilvánítás. Hát, van mit. De legalább megköszönték. Az utolsó részt úgy, ahogy van, átugrottam, azért nem tűnt fel.

Utoljára szerkesztett: 29.1.16
    Matold, franyo121, verda és 9 más kedveli ezt.
  6. OJani

OJani Kivételes tehetség

Sziasztok!
    Most egy kicsit kivagyok ábrándulva a fejlesztőcsapatból. Miért kérdezgetik a játékosokat, hogy mennyire vagyunk megelégedve a játékkal meg, hogy szerintünk van-e esélyegyenlőség? Miért kérdeznek minket ha utána meg szépen az ellenkezőjét teszik? Egyszerűen semmit nem ér az a kérdőív, csak látszat. Ugyanis tenni az esélyegyenlőségért egyáltalán nem tesznek semmi érdemlegeset sem. Csak néha valami csontot dobnak oda retró felhősor vásár képében, de az is csak egy illúzió. Egy látszat. Semmi több. Nem egy, nem két játékos leírta, hogy melyik játékelemet szeretné még látni. Erre meg beszüntetik azt. Ez egy arconk..és. Miért érdekli a fejlesztőket a véleményünk, ha utána meg szépen szembe mennek vele? Nem inkább a játékosok megelégedettségéért kellene tenni?
    Jól átgondolván már egyáltalán nem érzek késztetést pl. titokfák meg titok ólak vételére. Nagyobbrészt úgyis csak használhatatlan dolgok jönnek ki belőlük. Idáig legalább lehetett azzal számolni, hogy a vonatra majd jók lesznek. De ezek után?? Egyáltalán nem éri megvenni még a csomagot se.
    Szeretem ezt a játékot, nem véletlenül játszok aktívan a regisztrálásom óta. Szeretnék benne haladni és egyúttal felzárkózni a régebbi játékosokhoz. Érdemleges haladásom érdekében néha költöttem is rendesen. Költöttem mert szerettem volna azokhoz a dolgokhoz hozzájutni amik másnak meg vannak. Régi felhősorok, titokdolgok, kitehetők. Ezeket idáig nem vetettem meg, gyűjtöm őket. A fenti okok miatt igencsak szelektálni fogok a jövőben. Egyszerűen nem érzek késztetést arra, hogy vásároljak. Nem éri meg. Jó lesz a pénzem valami hasznosabb dologra. Kezd már túl sok lenni mint kiadásban és teherben is.
    Lehet hogy hibádzik valahol a gondolatmenetem. Lehetséges, hogy rosszul látok valamit. De én a Farmeramát egy játékként kezdtem el. Megkedveltem a játékot, a fórum felfedezése óta pedig a közösséget is. Úgyhogy nagyon sajnálom, hogy milyen irányba kanyarodott el ez az egész.

Matold, Dana64, franyo121 és 6 más kedveli ezt.
  7. hadebuda

hadebuda Fórum nagymestere

Hát... Ez a levél valóban nem sikerült a legjobbra. Lényegében csak felhívja a játékosok figyelmét, mit vesztenek, és hogy emiatt legyenek szomorúak.
    Ettől függetlenül nem értem sok játékos kifakadását. A legkényesebbek: csemetegőzös: úgy mégis mit vártatok? Addig játékban lesz, míg mindenki tele nem rakja velük a farmját? Korall: nem működne jól. Talán hiányzik a sok hiba?
    Azért valóban fókuszálhattak volna jobban azokra a dolgokra, ami lesz, és nem arra, ami nem. Na, de ennyi panasz után egy darabig megint nem kapunk levelet.

Matold, _Cygnus_ és Ms.AbyZu kedveli ezt.
  8. soramay72

soramay72 Fórum hercege

a játék tegnap lenyúlt egy töklekváromat, anélkül, hogy + 1 növény adott volna :mad::mad::mad:, pedig kellett volna >:(

9. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

Szia!
    Kérlek legközelebb a hiba jelzését azonnal tedd meg, hogy vizsgálni tudjuk a problémát.

soramay72 kedveli ezt.
  10. Rétisas250

Rétisas250 Utánpótlás-írogató

Az igaz, hogy a feladatokhoz kért növényeket, állatokat stb. meg lehet venni a piacon, de a szabad kereskedelemmel néhol úgy el vannak szállva az árak, hogy nem éri meg. A jelenlegi eventhez pl. a lúd (aminek alapára 45 CSP) 5-6000 CSP a piacon. Így tenyészteni nem érdemes, még akkor sem, ha a jutalom 5 aranybanán. A ló ára 1700 CSP-nél kezdődik az én piacomon most (alapára 189 CSP). Ja, egy sima lúdól 4,5-5 óra alatt érik be, míg a ló 9,5-10 óra alatt.
    A lényeg az, hogy a feladatokért kapott jutalmak nincsenek arányban a hozzávalók piaci árával. Sajnos, egy feladat alkalmával nem lehet mindent előállítani, a készletek pedig nem mindenkinek vannak felhalmozva. Az is igaz, hogy nem kötelező minden feladatot teljesíteni, de az érte járó jutalmak pedig jók lennének. Nem beszélve arról, hogy vannak olyan jutalmak, amiket vagy nem is lehet később megszerezni, vagy csak a farmaranyért - ami tulajdonképpen valódi pénz.​

11. soramay72

soramay72 Fórum hercege

Ami azt illeti jeleztem is, egy oldallal előbb előbb megtalálod, csak arra nem reagáltatok -.-

12. Laboviti

A tegnapi bejegyzésedet vélhetően a kollégák nem vették észre.
    Ilyen esetekben a segítségkérő topicokban hamarabb kaphatsz visszajelzést.

soramay72 kedveli ezt.
  13. GoldenOwl

GoldenOwl Fórum-zöldfülű

üdv! Én egy nagyon régi játékos vagyok és a mostani szülinapi "hírlevél" kapcsán birzasztó csalódott vagyok! Aki egy kicsit is benne van a témában és szereti a játékot, az beláthatja, hogy ezek az ígérgetések és hogy ez meg az meg amaz nem jött össze a játékban tavaly, hatalmas kamu. Annyira látszik hogy a háttérben az sugallják a játék készítői, higy hamarosan bezár a bazár. ha egy kicsit a sorok mélyére nézünk akkor teljesen egyértelmű. csalódott vagyok, mert naív módon azthittem, esetleg bejelentik hogy fejlesztik/átviszik a játékot mobil platformra, hisz ez nem csak a jövő, hanem a jelen is, már minden ember -szinte- ott játszik és csinál mindent. Én a pc-m már nem is használom, mert minek?! Régen sok sok időt és főleg pénzt beleöltem a játékba, de úgylátom csak feleslegesen,mmert a készítőknek csak a pénz számított és számít jelenleg is, mert ahogy én látom még kisajtolják a játékból amit lehet..hogy miért? nos a csapból is a flash halála folyik már és sztem legkésőbb ősszel ennek vége is lesz, a html5 váltja fel, de erre méginkább nem lesz átírva a játék, nemhogy mobilplatformra. én biztos nem fogok használni egy olyan játékot ami a flashre épuül, annyira sok már a biztonsági kockázat, de nem mintha eddig nem lett volna jelen persze..viszont más időket élünk. A mai hírlevélből viszont számomra teljesen világos, hogy amint a flashnek annyi -és itt már nem évekről van szó, hanem hónapokról- szépen bejelentik hogy kész ennyi volt a játék, kösz a hűséget és kész ennyi. Így sok évnyi játék és izgalom után úgy döntöttem töröltetem a csaknem 92-es szintű fiókomat, amit ha nem hagyok abba, lenne már sokkal több is, de így nincs értelme és nincs is hol folytatni, előbb vagy utóbb más user is belátja hogy igazam van, de inkább előbb. vajon miért nem valósult meg sokminden, ill. hibák hibákra halmozódnak..? mert már nem foglalkoznak a játékkal, mégis minek már...?! nekem ez a véleményem, sokan akkor fognak csak igazán csalódni ebben, én meg időben abbahagytam a játékot mert tudtam hogy ez lesz a vége és szépen lassan be is bizonyosodik amit sajnalok, mert mint említettem, nagyon hiányzik a játék! vannak alternatívák mobilplatformon most nem említek neveket, de sajnos egyelőre egyik sem olyan, mint a farmerama.
    egy szó mint száz, felesleges beleölni több időt és pénzt már ebbe a játékba, ez akkor lenne téves állítás, ha elérhető lenne az újabb platformokon is..
    mindenki másnak további jó játékot, remélem tévedek és egyszer viszontláthatom mobilon is a játékot.

Matold, Pharmer500#2, Ms.AbyZu és 4 más kedveli ezt.
  14. soramay72

soramay72 Fórum hercege

Ez van, mindenesetre köszönöm a választ.

15. vasedeny

vasedeny Aktív író

Sziasztok, amióta az új tenyésztés van azóta baby-bumm-nál sem jön semmi kirívó ugrás. Egyet megy előre nagyon max kettőt de hogy már vagy 1000 szupitápot elhasználtam és semmi az egy kicsit csalódást okoz. Valami beállításon lehet hogy kéne állítani vagy nem tudom de régebben ez nem így volt. Kössz

Ms.AbyZu és Fancsi4815 kedveli ezt.
  16. Bubóka

Bubóka Fórum-zöldfülű

Sziasztok, nem értem mi a gond a születésnapi eventtel nem tudok mit kezdeni, hiába termelek, nem adja fel a díszítés gombot így aztán nincs is értelme foglalkozom vele. Csak az bosszant hogy most vettem észre amikor már pár dolgot termeltem hozzá.
    Bubóka

17. Laboviti

Szia!
    Hol tartasz a beváltás folyamatában? Miket szereztél már meg?
    Kérlek, készíts egy képet.

18. Ms.AbyZu

Ms.AbyZu Fórummogul

Sziasztok!
    Reagálnék pár sort Community levélre!
    Bízom benne tesznek azért,hogy ez a játék tovább működjön,a levél alapján nekem is rossz sejtéseim lettek.

Ami pozitívum számomra észre vették ,hogy sok játékos kedvence a cserenap és ezért tettek is!!Danke

A Bahama kicsit uncsi ott is jó lenne már Baby boom fejlesztés új állat vagy valamelyik ami még nem került sorra anakonda,papagáj,elefánt....
    Csemete gőzös bizony jó volt sok játékosnak nincs mamutfája,de nem is cserélhető ezt igazán újra indíthatnák.

Panasz
    Saját véleményként jelzem számomra néhány event szó szerint fel bosszant!
    Most pl..a szülinapinál kevergetni kell nem tudom hány félét,ennek mi értelme??
    1 csatni 350 növény utána még 3 féle keverés,nem egyszerűsíteni kéne a játék élvezetét...mire bele kezdek már meg is untam,és szerintem sokan mások is!

A gazdaköri feladatok pl a kakukk el képesztő mennyiségű volt és még mindig kínlódok vele.
    A homokművészetet meg aki kitalálta csak gratulálni tudok,kérdem én honnan tegyek be pink cirkuszi pandát 7/7 feladatnál egyik 4 db utána 11... az ára a piacon horribilis 10 millió felett és nem beszélek a piros állatokról szultán teve most 4,5 millió és kell belőle be adni végére 13 db-ot!!!!
    Ez egy nagy csalódás,mert nem gondolnak arra nem mindenkinek van millió csp-je és pénze aranyat venni és még szerencséje sincs baby napon ez a feladatkör ott fog maradni sztem örökre!!!
    Ahogy a többi alap feladatkör is ami teljesíthetetlen.

Végre szerencse ért baby napon mert állt piros ólig is alig ugrott,bánta néha 300-400 szuper táp, évek óta játszom és ugrott pink állatig...hihetetlen mázli vagy beállítás de nagyon örültem.
    A homokművészet teljesíthetetlen ha évek óta végre ugrott egy pink állatig ,álmomba se jön el 11 cirkuszi pandát kapjak.

További jó fejlesztgetést!

Utoljára szerkesztett: 29.1.16
  19. .olcsika.

.olcsika. Utánpótlás-írogató

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, nem tudom elfújni a gyertyát, már többször próbálkoztam. 6 óránál lévő gyertyát nemrég fújtam el, a következőt nem engedi. Esetleg várnom kell valamennyi időt? Köszönöm a segítséget.

20. -East17-

-East17- Fórum elő legendája

Szia!

A gyertyákhoz nem lehet csak úgy odaugrani. A köztük lévő területeket is teljesítened kell.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.