Panaszkönyv | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: _tHUNder_, témanyitás ideje: 6.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. alex0824

alex0824 Mindentudó orákulum

Szia!
    A szerencsejáték törvény nem szabályozza a virtuális "nem vagyoni nyereményekkel "járó játékokat csakis a valós vagyoni és pénz befektetésével járó és ugyanilyen nyereményeket biztosító (akár online fogadással járó akár virtuális) játékokat ahol a végeredmény,hogy pénz vagy vagyoni juttatást nyerhetünk.Természetesen virtuális játék is minősülhet szerencsejátéknak amennyiben a virtuális nyereményünket valós pénzre átválthatjuk és ezáltal rögtön törvényi szabályozás alá kerül.Önmagában ez a játékelem még mindig nem tiltott szerencsejáték.
    Nem kell messzire menni csak az első paragrafusig és már tudhatod mivel foglalkozik maga a törvény és mire terjed ki.

Ebben a játékban szereplő minijátékoknak és egyéb szerencsétől függő játékelemeknek "titok dolgok" semmi közük a törvényi szabályozásban szereplő játékokhoz, még akkor sem ha valóban a szerencsén is múlik,hogy nyerünk -e valamit vagy sem! Gyakorlatilag ezt a törvény már rögtön az elején leszögezi. Itt semmilyen pénz,vagy vagyoni juttatást vagy ezekre átváltható virtuális nyereményt nem kapunk a menyéttől bármerre is csavarjuk a dolgokat.Illetve az egész játék egyetlen elemében sem nyerhetünk semmi valós pénzre, vagyoni értékre átváltható virtuális nyereményt.
    :)
    Minden esetre biztos vagyok benne,hogy a Bp könyvelői,adószakértői,jogászai napra készek a dolgokból és gondoskodnak arról,hogy a játék ne sértsen semmilyen törvényt,szabályozást,stb. Fölösleges nekünk mezei játékosoknak elégedetlenségünk esetén ilyen dolgokban célkeresztbe venni a játékot és a moderátorokat.

Nem írom,hogy gondold át a döntésed mert valószínű ,hogy már átgondoltad és megfontoltan cselekszel mint amikor pénzt költöttél a játékra mérlegelve az esélyeid mit kaphatsz érte.
    Minden esetre sok szerencsét kívánok a valós életben.

Utoljára szerkesztett: 2.4.17
    Matold és HéricsBáró kedveli ezt.
  2. WU22

WU22 Utánpótlás-írogató

Tiszteletem részedre!

Az 1991 évi XXXIV törvény 1.§ (1) bekezdés /4/. fordulatával önmagadnak mondasz ellent.
    Mint már jeleztem nem kívánok jogi vitát nyitni mert nincs értelme. Több esetben más a polgári jogi értelmezés, mint más eljárásjogi értelmezése a dolgoknak.
    A virtuális értéknek nem kell valós pénzre átválthatónak lenni ha a virtuális térben ténylegesen felhasználható virtuális érték vásárlására (értékkiegyenlítésére).
    A polgári joggal foglalkozó jogászoknak tiszteletem, nagyon összetett a munkájuk, de büntetőjoggal nem igen szoktak foglalkozni. Így a rájuk való hivatkozás nem minden esetben állja meg a gyakorlat próbáját!

Nem a moderátorok és a játék célkeresztbe vétel volt a szándékom, mindösszesen értelmes választ vártam (amit tőled meg is kaptam) még akkor is ha teljesen nem tudunk egyetérteni.

S valóban átgondoltam. Szétosztom az első ajándékozási napon a felhalmozott virtuális vagyonom szétosztható részét, majd törlöm a regisztrációimat.

Félre ne érts nem veletek van bajom. Mindösszesen én a játékékba kikapcsolódni jártam s nem azért, hogy itt is a munkával kapcsolatos problémákkal találkozzam, még akkor is ha áprilisi tréfának szánték!

Köszönök minden kellemes percet amit a múltban itt töltöttem. Sok szerencsét, nyugodt egészséges életet kívánok mindenkinek!

3. alex0824

Szia!
    Tényleg nincs értelme vitát nyitni.Igen az 1.§ (1) /4./ ben foglalt dolgok is szerencsejátéknak minősülnek amennyiben az 1.§ (1) foglalt feltételek megvalósulnak!
    Részemről inkább lezárom a dolgot.
    Bocsi,lehet Én értettem félre az írásod de nekem olyan számonkérősen jött le és a modiknak címezve.
    Lehet félreértettem.

Matold, HéricsBáró és WU22 kedveli ezt.
  4. WU22

WU22 Utánpótlás-írogató

A modiknak mindösszesen az a része szólt, hogy miért törlik a felvetésemet! Ez egészen addig szólt míg ténylegesen választ nem kaptam. Eredetileg mint kiderült rossz helyre írtam be, s amint kiderült (mer egy moderátor jelezte, hogy rossz helyen van anélkül hogy akkor törölte volna) egy az egyben átmásoltam ide s valószínűleg sőt biztosan az első sor sugalta mérgemet!
    Minden esetre elnézést kérek a félre érthetőségért.
    Valószínűleg az általam használt jelölést is félreértetted, mert az 1.§. (1) bekezdés /4./ fordulat vagylagos rész az 1.§.-ban, ami jogi értelemben önálló megvalósulási forma. S mint látod te is kimondtad ekkor szerencsejátéknak minősülnek! :)
    Kellemes további munkát kívánok és vidám napokat kívánok! :)

orchidea6969 kedveli ezt.
  5. monster_02

monster_02 Junior szaki

" Ez az áprilisi tréfa nagyon jól sikerült..."egyfolytában kacagok ,hogy ,hogy nem tudok majdnem 19.Ezer db virágot megtermelni,hogy, hogy nem tudok Ezer db ékkövet összeszedni ,hogy megcsináljak 25. db zsákot.....,hogy milyen lassan tölt be néha a játék ...,hogy nem lehet leszedni egyes felhősort ,hogy milyen döcögős a játék ....egy játéknak szórakoztatónak kell elsősorban lenni és minden más csak utána való de sajnos egyre laposabb és talán ezért morzsolódnak le annyian ....eleinte érdekes és szórakoztató volt de már nem az csak idegesítő.....köszönöm...

orchidea6969, b.kata73, WU22 és még 1 ember kedveli ezt.
  6. vízkirálynője

vízkirálynője Járnitanuló

Nem is panasz inkább megfigyelés.Van ez a **** játék itt a gyöngy hol a gyöngy!Felvettem kamerával és visszajátszottam 10 szeres lassításban,nem volt alatta.Vagy **** a kamerám vagy a játék!!

orchidea6969 és WU22 kedveli ezt.
  7. alex0824

A Te értelmezésedben ha a barátommal fogadást kötök,hogy feltudok mászni a fára és ha nyerek akkor neki mint az én nyereményem át kell úsznia a folyót akkor az a törvény értelmében szerencsejáték hiába nincs valós anyagi tétje,nyereménye a fogadásnak mert" vagylagosan" önmagában is megvalósult a fogadás tényállása és mint ilyen akár negatívan szankcionálható is mert nincs a szerencsejáték tevékenység űzéséhez szükséges engedélyek a birtokunkban.Ez így ebben a formában azért durva lenne. Teljesen másképp értelmezzük a dolgokat.
    De meg is adtuk a választ a játékosoknak arra miért húzódnak el a perek évekig Magyarországon.

Utoljára szerkesztett: 2.4.17
    WU22 és HéricsBáró kedveli ezt.
  8. WU22

WU22 Utánpótlás-írogató

Alex!

Ezért mondtam ne menjünk jogi vitába! Én több évtizede foglalkozom joggal! Ott teljesen mindegy, hogy esetleg a józan ész mit diktálna, csak a leírt dolgoknak van értelme! Ebből élnek az ügyvédek a szakértők. Sok esetben szakértői kérdés már a jogszabály adott esetre való konkrét értelmezése is. Éppen ezért bár milyen faramuci a helyzet, amit felvetsz a barátoddal való fogadással előfordulhat, hogy a fogadásod valóban e hivatkozott törvény hatálya alá eshet, illetőleg sérülés vagy anyagi kár esetén más törvények is hatályosak lehetnek! (( S teljesen igazad van, igen durva dolgok jöhetnek ki belőle.. :) )

S nálunk a jogszabályok s azok alkalmazása még gördülékeny is egy Angol-szász precedensjogú jogértelmezési rendszerhez képest, vagy a USA település-megyei-állami-szövetségi rendeleti és törvényi szabályozáshoz képest. ((Pl egy személy 1990 környékén az autópályán közlekedett lakóbuszával. Rögzítette a kormányt menet közben s hátra ment főzni. baleset később ítélet a személy bűnös a balesetben. A személy (ekkor már elítélt) ezt követően beperelte a jármű gyártóját, mivel nem volt a kézikönyvben benne, hogy menet közben nem főzhet, több millió dolláros kártérítést kapott.)) De ennél cifrább dolgok is előfordulnak....

:) :) :)

orchidea6969, Farmer*54 és Sauvage kedveli ezt.
  9. mamarygen

mamarygen Fórum elő legendája

Tisztelt WU22 és alex0824!

Legyetek szívesek privát levelezésben folytatni az adott téma elemzését!

A játék fórumán, a panaszkönyvben a személyes eszmecsere nem engedélyezett! (lásd: a topic első hozzászólásában)

Együttműködésetek köszönöm!

Farmer*54 kedveli ezt.
  10. alex0824

Szia!
    Részemről akár törölhető is az egész,természetesen ezzel együtt.Nem gond.

HéricsBáró kedveli ezt.
  11. vonatkerékpumpáló

vonatkerékpumpáló Utánpótlás-írogató

Mohófarmfoglaló event az én osztályzatom elégtelen ....

orchidea6969, Kata7555 és kovacstne kedveli ezt.
  12. kalina0303

kalina0303 Utánpótlás-írogató

Hát igaz hogy az utolsó 3 event teljesíthetetlen, pedig a növény meg is van, de a felröppenő megszerzése szinte lehetetlen pedig annyi tp-t pntot gyüjtöttem 2 nap alatt mint egy 40 szinten lévő játékos 1 hónap alatt. ***

Moderátor által utoljára szerkesztve: 10.4.17
  13. Tigrislady

Tigrislady Fórum admirálisa

Sziasztok!

Nemesítenék, ha a növényem hagyná magát.. Nem létezik, hogy a legnagyobb cserepekbe ültetve végig, a legutolsó ablak legutolsó felröppenő-nemesítése nem jön össze. Napok óta, FA-at és szupitrágyát, csengőpengőt, és semmit nem kímélve próbálkozom, de hasztalan. Állandóan üresek a cserepeim (már hogy nem kapom meg azt az egy utolsót). Ezt így ebben a formában nem igazán tartom tisztességesnek.

14. zizike965

zizike965 Utánpótlás-írogató

Lehetetlen teljesíteni az eventeket. Valószínű azaz érdek, a mohó pénzszerzésen túl, hogy lassan abbahagyja mindenki, ugyanis ha semmilyen sikerélményt nem tud a játékos szerezni befejezi

15. kicsikécske70

kicsikécske70 Járnitanuló

Sziasztok!
    Megsugna valaki nekem, hogy megis mennyi titokcsemetet kene vennem ahhoz, hogy kapjak uj fat is a tuzifan kivul? A rendes farmon 60 darab, a szigeten pedig 70 darab csemetebol EGYETLEN EGY DARAB UJ FA SEM LETT! Csak gratulalni tudok az ujabb teljesitmenyhez! Nem, koszonom, nem kell megmagyarazni, hogy "ezen a szinten mar tul sok valasztasi lehetosege van a rendszernek", meg hasonlok! Egesz egyszeruen elvesztettetek a realitas erzeketeket es a penzehsegetek hatartalan! Nem eleg a bajom a teljesithetetlen eventekkel, akkor meg ez is! Mar eleve ugy tervezitek az eventeket szerintem, hogy belekalkulaltok minimum egy kosarat is, mert mashogy elkepzelni sem tudom, hogy lehet teljesiteni a feladatokat, pedig a 99/320-as szintemmel azt hiszem elmondhatom, hogy van nemi tapasztalatom a jatekban. Az utobbi 5 eventbol kettot tudtam mindossze befejezni, azokat is csak ugy, hogy ezerszamra szortam el a szupertragyat a fel-felroppenok miatt es meg igy is csak farmarannyal tudtam atugorni azokon a reszeken, ahol felroppenot kert, mert a feladatokban ugy keritek, mintha ketkezzel szornatok amugy! Az egesz "jatek" elvezhetetlen a penzehsegetek miatt! Gratulalok meg1x!

farmer199705, zigus46, Simi1909 és 5 más kedveli ezt.
  16. virág1957

virág1957 Aktív író

Szia ! Remélem most jó helyre írok :sleepy:.Vettem nagy csomag titokfát 210 aranyért ,ebben az utolsó akcióban . A 30 darab fából egy új fa sem lett .Szerintem ha valaki ennyit áldoz rá ,megérdemelne egy ici pici új fát .Nem hiszem el hogy erre nem gondolnak akik össze állítják a csomagokat .Csupa xl és xxl fa jött.Nem igazán ezt vártam .
    virág1957
    ID34599169

17. Csocsoovb

Csocsoovb Fórum elő legendája

Szia!

Gondoltak rá, pont ez a csomag lényege: a csomag a 30 db titokzatos csemete mellett tartalmaz egy új fát fixen, ami a vásárlás pillanatában a fa menübe kerül be.

virág1957 kedveli ezt.
  18. virág1957

virág1957 Aktív író

Köszi a választ ! Azzal nincs is gond ,de szerintem 30 titok fából már lehetne egy két különleges is .
    Elveszik az ember kedvét a titok fák vásárlásától. Tudom nem rajtad múlik,nem neked szerettem volna szemre hányást tenni .de elgondolkodhatnának a készítők .
    Szép álmokat !

orchidea6969 és Simi1909 kedveli ezt.
  19. Ninett79

Ninett79 Fórum elő legendája

Szia! Ha megveszed a csomagot, abban biztos,hogy lesz egy az új fákból, többi nem garantált. Ez van. :)

20. virág1957

virág1957 Aktív író

Szia !Azt vettem és nem volt ezért a felháborodásom .

orchidea6969 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.