Panaszkönyv | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: _tHUNder_, témanyitás ideje: 6.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Minimaci

Minimaci Fórum nagymestere

Tisztelt "Hallgatóság", és Játékkészítők!

Eljött az idő, hogy újragondolják a bahamás tápok keverési idejét. Úgy áll a helyzet ugyanis, hogy egy "átlagos" farm, mint az enyém, ami egyensúlyra törekszik, és egyetlen ól típus szempontjából sincs "csúcsra járatva" (ez alatt azt kell érteni, hogy a szükségesnek ítélt termőterület megtartása mellett azok az ólak vannak kint - tehát korántsem mind! -, amelyek termésére (állatra vagy terményre) szükségem van, ez most összesen 28 db ól), képtelen a szükséges tápmennyiséget fenntartható módon előállítani. Erre lehet azt mondani, hogy van piac is; de azt is látni/tudni kell, hogy ha a gazdaság "mikro" méretekben nem működik, akkor begyűrűzik "makro" szintre is: hacsak nem lesznek ezrével olyan termelők, akik nem tartanak kint ólat, csak direkt a piacra termelnek tápot, előbb-utóbb a piacról is elfogy, mert a játékosok malmainak összessége nem lesz képes kitermelni a "globális" szükségletet. Egyszer eljön az idő, mikor a gazdák kénytelenek lesznek azért levenni ólakat, mert nem tudják ellátni a piacról sem, mert vagy (először) egekbe szöknek az árak, vagy (később) elfogy minden. Ez aligha lehet cél.
    Annak idején, amikor évekig csak 7 féle tápot kellett keverni (papagáj, majom, lajhár, anakonda, teve, panda, elefánt), belefért a 35-55 perc/db-os keverési idő. A tigris-hangyász-flamingó-vöröspanda kvartettel már jelentősen megugrott a szükséges keverési idő (egyik sem kevesebb fél óránál...), most viszont már optimális esetben 23 féle tápot kell a Bahamán keverni, azt pedig már nem tudja ellátni a malom.
    Úgyhogy kérem, gyürkőzzenek neki, és ahogy képesek egy táphoz 20-40 növényt kérni (ez is megérne egy misét...), legyen erejük és eszük ahhoz, hogy belássák a rendszer működésképtelenségét, fenntarthatatlanságát, és lépjenek időben, csökkentsék drasztikusan (!!) a fél óránál hosszabb bahamás keverési időket!

Üdv és köszönet:
    Minimaci

verda, szöszi50, Margó631116 és 13 más kedveli ezt.
  2. farmer199705

farmer199705 Járnitanuló

48 party pörgetésből egy db 100%-os bónusz HÁROM órán keresztül. Nos, azt kell mondjam egy pár hónapja már szánalmasak az eventek, mert nagyrészt a pénzlehúzásról szól az egész. Jó pár éve játszom , elég sok pénzt öltem bele már a játékba a gyorsabb haladásom érdekében. Tudom, ingyenes a játék, ezt már hallottam párszor.De ez ami mostanság folyik az nem szánalmas, hanem undorító. Azt gondolom nem csak egy személyben beszélek, de hamarosan ha így megy, abba fogom hagyni a játékot. Át kellene gondolni nagyon sok mindent ahhoz, hogy javarészt szeressen az ember farmozni, és ne csak dühöngjön. Üdv

verda, szöszi50, SmilerA és 6 más kedveli ezt.
  3. farmer199705

farmer199705 Járnitanuló

Semmi esetre sem a moderátorokat akarom megbántani ezzel, de mi ez ha nem pénzlehúzás? Party pörgetés nyeremény: 2 kacsa kata trágya, 8 farmaranyért. Persze szerencse is kell hozzá hogy kipörgessük a nagyobb nyereményeket. A tenyésztésről meg nem is beszélek inkább. Az biztos, hogy nekem óriási tanulópénz lett pár hónapja a játék. És az is biztos, hogy soha többé egy fillért nem fogok rákölteni :/

Előzményt, idézést töröltem a hozzászólásból.
    Ebben a topicban nincs csevegésre lehetőség!/mamarygen

Moderátor által utoljára szerkesztve: 1.12.17
    Margó631116, Matold, orchidea6969 és 3 más kedveli ezt.
  4. Ms.AbyZu

Ms.AbyZu Fórummogul

Kedves Fejlesztők!:(
    Vannak jó nyeremények pörgetésnél és vannak nagyon fölöslegesek,amitől nagyon ideges vagyok,alap ólakat és terményeseket,alap fák és xl fejlesztéseket,miért nem szüntetik meg,mert ha akarok veszek csp-ért erre ma is sikeresen pörgettem két tűzi ólat!!!
    Ami még szerintem túlzás sok feladatkör egyet nem tudok befejezni annyi mindent kér!!
    Vannak játékosok ha akarnának se tudnának haladni és persze hasznos a csillag, aranybanán,még ha abból többet kapnánk,többször piti kis csp,tp.
    Ahhoz képest piacon irtó drága beszerezni cuccokat,annak akinek pl még nincs olyan fája,ólja.
    Át ugrok másik feladat körbe, ott meg több ezer gaz és sok állat kell!
    Megint bővült a feladatkörös ház.

Event
    A neon panda is kín keservesen jött össze,ez az egy feladatkör,mert persze kérte a maga értékét beadni.
    Új eventnél nem is beszélek 5-8 órás növényekről,és a mennyiség ki akasztó,azt hiszik mindenkinek sok szuper trágyája van,vagy tud venni aranyért!
    Inkább már harácsolás és azt érzem nem az a céljuk mindenkinek meg legyen a nyeremény!

Malom megint egy rémálom a táp keverés ideje és mennyisége amit el kér!

Teljesen el képedek bele gondolok mikor lesz kész új Bahama terület és egyéb húzós vadaskert,manufaktúra nem is sorolom!Aranybanán vagy csillag vicc amit kér.>:(
    Rég tudni a pénzről szól itt a játék ha telik aranyra meg lehet venni,ha nem akkor ennyi jut.

Hogy írjak pozitív dolgot örülök cserenap többször van!!:music:
    Maradjon így!
    Ami nagyon nem tettszik
    - kitehető fejlesztéseket ha már cserélni nem lehet,hagy adhassa el a játékos,pl nem tettszik vagy több van.....tanyaház,nyugis királyi őrség és tsai a régi kitehetők,nagyon korlátozva vannak!

Bele nem gondolnak lassan nincs hely az egyre újabb és újabb fáknak,ólaknak!
    Ha adnak új területet iszonyat mennyiségű kiváltás az ára.
    Egyértelmű nem gondolnak mindenre.

Köszönöm ha el juttatják a fejlesztőkhöz panaszom,biztos vagyok benne más is így van vele!:oops:
    Ms.AbyZu

Utoljára szerkesztett: 2.12.17
    verda, Margó631116, Kata7555 és 5 más kedveli ezt.
  5. franyo121

franyo121 Fórum admirálisa

Szervusztok!
    Azt szeretném megtudni, hogy a "Hivatalos hirdetmények"-ben október 23.-án leírt "Változnak a magyar árak" hetente újra értékelődnek? Ugyanis november 24.-én a 300 FA-nak 1.590.- HUF volt az ára, tegnap azaz december 1.-én már 1.790.- HUF, a munkások ára november 30.-án 1.590.- HUF, december 2.-án már 1.790.- HUF. Várható hogy a hét elejére elérik a 2.000.- Ft-os árat? Meddig emelgetik az árakat? Tudom, hogy ezt a központ határozza meg, ezért nem moderátortól várok választ, de arra megkérem őket, hogy ezt a folyamatos árkorekciót (áremelést) próbálják a központ tudomására hozni, hogy ideje lenne befejezniük.

6. Kékmadár1

Kékmadár1 Fórum elő legendája

Szia!
    Az árak november elsején változtak azóta nem, és bejelentés nélkül nem is fognak. Akkor emelkedett a 300FA 1590Ft-ról 1790Ft-ra.
    A szezonmunkások ára szintén így változott.
    Nem tudom hogy miért gondolod hogy 24.-én és 30.-án még olcsóbban lehetett vásárolni.

7. franyo121

Azért gondolom, mert FarmAranyat 11. hó 24.-én vásároltam 2x is, amiről itt a kép :
    A farmmunkásokkal kapcsolatban elnézést kérek, mert az október 30.-i vásárlás volt. A FA vásárlásommal kapcsolatosan a szavahihetőségem bizonyítására ellenőrizzétek le az accuntom, vagy nem tudom én hogy minek nevezitek.
    Farm név : franyo121 ID : 36281016

Utoljára szerkesztett: 2.12.17
  8. Kékmadár1

Nem kételkedünk szavahihetőségedben. De biztosan a nov.24. napi vásárlásról és nem egy korábbiról készült a kép?
    Valós pénzről van szó fontos lenne kideríteni mi a helyzet.
    A regisztrációs e-mail címedre is érkezik egy üzenet a vásárlásról. Abban is az 1590Ft. szerepel?
    Az is elképzelhető hogy az ablak felirata a hibás mert nem lett módosítva az áremelést követően.

mimi kedveli ezt.
  9. franyo121

Ime a visszaigazoló e-mail képe :
    Mivel kétszer is vásároltam, remélem elegendő az egyik beszkennelése és ha még mindig kételyeitek vannak, akkor ettől kezdve a számomra egyoldalúvá válik az egész, és ennek megfelelően elhanyagolom a vásárlásokat!
    Biztonság okáért itt a másik visszaigazoló e-mail képe is :
    Bízom benne, hogy ezek után nem kell a különbözetet ráfizetnem! Köszönöm, hogy időt szakítottál rám!

Moderátor által utoljára szerkesztve: 2.12.17
    farmer199705 kedveli ezt.
  10. Kékmadár1

Megvan a válasz a kérdésere! :)
    Farmarany akcióban ennyi az ára! Ha megnézed most is 1590Ft.-ért lehet venni 300 aranyat:

alex0824 kedveli ezt.
  11. franyo121

Bocsájtsd meg, hogy akadékoskodom, de itt van a mostani 300 FA ára a banki felületről : http://www.kephost.com/image/E8sh
    Nem tudom, hogy ez mennyire akciós az 1.590.- Ft-hoz viszonyítva. És kérlek ne haragudj, de ezután nincs értelme egymást győzködni, mert egyikünk sem tudja a másikat meggyőzni.

12. Kékmadár1

Ne a bankból nézd. Az eventóránál az aranyládikára kattintva, vagy a hírek felületen a farmarany akcióra kattintva ellenőrizd.
    Ha nem látod így sem frissítsd a játékot egy ki és belépéssel.

alex0824 kedveli ezt.
  13. franyo121

Köszönöm a segítségeteket!

alex0824 kedveli ezt.
  14. farkaska89

farkaska89 Utánpótlás-írogató

Teljesen egyetértek az előttem szólóval, sőt kicsit kiegésziteném. Állandóan nyomják az új és új fákat és ólakat. Megkérdezném minek? Azért, hogy be tudjanak tenni egy új gazdaköri feladatot az új állattal vagy fával, és utána el lesz felejtve mint a többi ami ott porosodik a raktárban? (Természetesen jó borsos FA áron, amit ha nem vesz meg az ember akkor hónapokat kell várni mig kap valamelyik feladatból 1 azaz 1 db-ot. ha kap! Jha persze a válasz erre: nem kötelező megvenni. Meg van a piacon, vegye meg.) Még a régi gazdaköriket sem lehet megcsinálni, mert folyamatosan most már egy nap kihagyása nélkül nyomják azokat a nyomorult eventeket. (És adják majd a választ ha adják egyáltalán: Jha igen az eventet sem kötelező csinálni.)Eddig legalább volt egy nap, (de persze kérdezem, mire is elég egy nap) hogy kicsit visszapótolja az ember a kifogyott növényt állatot, amit persze nem lehet egy nap alatt. Miért nem lehet egy hónapban pl. 2 event a többi termelés. Annyi növény állat meg minden van már számon se lehet tartani. És a legtöbbje raktárban porosodik. És azokból rengeteg érdekes gazdaköri feladatokat lehet kitalálni, nem kell hozzá újabb és újabb állat és növény. Azután ott a tenyésztés. Eleinte volt egy az állatnak és egy a terménynek. Most már ez ugye nem elég, most már külön ilyen olyan megnevezéssel újabb és újabb tenyésztéseket tesznek be, és természetesen újabb és újabb állatokkal. Valahogy jó lenne ha egy kicsit elgondolkodnának már ezeken. Mert lehet betenni új gazdaköri feladatot a meglévő állat tenyésztésével, nem kell ahhoz új állat .
    Vagy annyira szegényes a fantáziájuk, hogy a meglévő dolgokból nem tudnak kitalálni gazdaköri feladatokat? Pedig rengeteg érdekes eventet lehetne a meglévő állatokból növényekből kihozni. És a kerekkerék, hát az meg egy borzalom. Azokkal a nyereményekkel amiket betesznek hát... talán jobb is nem beszélni róla. Mert tele van cukor meg só meg ilyen termékekkel, holott azokat bőven kapjuk az ültetésből és állatnevelésből. Miért kell nyereménynek betenni még azokat is. Nem beszélve a tp és csp nyereményről. Hát igen mert olyan borzasztóan sokat jelent 1050 tp vagy netalántán 1000 csp? Még a kis farmoknak is egy csepp a tengerben, akkor minek? Miért? Azért hogy mégis legyen fent valami? Hát nagyon szegényes fantáziára vall, hogy ennyi állatból és növényből, fából nem tudnak gazdaköri feladatokat késziteni vagy pedig eventet.

A Panaszkönyv topicban önálló bejegyzéseket kérünk! Nincs szükség "csatlakozásra", a témáról itt a topicban nem lehet beszélgetést kezdeményezni, beszélgetést folytatni!

verda, szöszi50, SmilerA és 2 más kedveli ezt.
  15. farmer199705

farmer199705 Járnitanuló

60 titokfából 0 új. Szeretnék gratulálni a játék készítőinek,továbbá javaslatokat tenni, Szerintem minden héten kellenek a titok akciók. Legalább 4 állat és 6 fa. Sőt annyira olcsó az egész hogy legalább egy picit emelni kellene az árakon nehogy véletlenül csődbe menjen a cég :D

Szama, verda, szöszi50 és 7 más kedveli ezt.
  16. rudcsi24

rudcsi24 Fórummogul

Nekem a Tejshake event alatt megnyerhető ládával van problémám. Amióta kiváltottam FOLYAMATOSAN 1 farmpengőt ad! Nem lehetne kicserélni egy olyan ládára, ami esetleg néha néha netalántán ad mondjuk 2 (vagy mint más gazdának 10, vagy ettől több) farmpengőt?!?! És nekem ne írja senki azt, hogy majd kapok több pengőt is, mert NEM HISZEM EL!!! Már elég régen kiváltottam ahhoz, hogy változtasson az adakozó kedvén! Nem hiszem, hogy valamivel aljagazdább vagyok, mint bármelyik más gazda! Én is ugyanúgy megküzdöttem ezért a nyereményért, de csak dühöngök, hogy basszus, itt is az "oboa" ágon vagyok! :mad::mad::cry::wuerg::mad:

Matold kedveli ezt.
  17. Angyalszárny

Angyalszárny Fórum császára

Szia!
    A ládák véletlenszerűen adják az ajándékaikat!

kovacstne kedveli ezt.
  18. vitorlásatti

vitorlásatti Fórum-zöldfülű

Kedves Fórumtagok! Ez a hozzászólás nem nektek szól, elnézést kérek érte, hanem a Farmerama felső vezetőihez. Viszont kíváncsi lennék az álláspontotokra....
    Régi motoros vagyok, tetszett is a játék nagyon. A szelleme, a változatossága, az ingyenessége mellett a szerény ráfordítással kellő eredmény elérése. Mára ez totálisan megváltozott! Ma már csak a pénz által lehet olyan eredményt elérni, mint régen, sőt, most átlépett a játék egy olyan határt - nálam - ami már elfogadhatatlan. A kockapókerről van szó. Azt, hogy nem lehet végigjátszani pénzügyi ráfordítás nélkül, már megszoktam. Azt is, hogy egyre magasabbak az elvárt befizetések. De azt nem, hogy egy becsületes játékos tisztességes játékkal a befejezés ötven százalékáig se tudjon eljutni - azt már nem, kikérem mindannyiunk nevében magunknak. Azt, hogy a gép állítja be a nyerési esélyeket, az minden szerencsejátékban megszokott. De hogy ilyen mocskosul alacsonyra, az már nem hogy felháborító, hanem a hülyének nézésünk miatt elfogadhatatlan. Becsléses számításom szerint a kockapóker biztos befejezéséhez (és ezzel a kecsegtető láda elnyeréséhez) legkevesebb harmincöt-negyven plafon csomag vásárlásra lenne szükség, ami közelít a százezer forint ráfordításhoz!
    Kedves Farmerama Felsővezetés!
    Hát nem.
    Részemről befejeztem a játékra való bármilyen összegű ráfordítást, és lehet, hogy ezzel a kedvem is elment ettől a régen még kedves játéktól. Bűzlik a profit, a nyereség, a kivétel - és így már nem játék a játék.
    Persze ezt lehet, hogy csak én érzem így, és nem ez a helyzet.
    Vagy másnak is hasonló a véleménye?

Természetesen nem fenyegetés - inkább figyelmeztetés a Farmerama tulajdonosainak. Én részemről lassan befejezem a játékot, ha nem áll vissza a régi, kedves világ. Tudom, ez nem jelentős veszteség, sokan itt hagyták már a játékot. Ám ha a belépések száma számít valamit a Farmerama mérése szempontjából, csak szólok: ne ezen az úton menjetek tovább, mert azt gondolom, hogy sokan fogják végleg otthagyni a játékot.

Üdvözlettel: vitorlásatti gazda

Ms.AbyZu, verda, szöszi50 és 8 más kedveli ezt.
  19. Geri092003

Geri092003 Járnitanuló

Érezhető volt eddig is, hogy egyre csak csökkenek az esélyek egy új titkos megszerzésénél, tenyészeten egy magasabb érékű állat kifejlődésénél ugyanannyi FA /forint ráfordítás mellett (és akkor itt még nem beszéltem az árak emelkedéséről). De a kockázós event rámutatott arra, mekkora különbségek lehetnek a farmok "szerencséje vagy éppen szerencsétlensége" között: számításaim szerint pl. míg egyik gazdának sikerült 202 kockázással végig játszania ezt az eventet, addig nekem ez 700 fölöttivel sikerült volna átlagszámítás alapján, ami persze komoly többletráfordítással járt volna. Valljuk be: ez azért jócskán csökkenti a játékszeretet és a lelkesedést. De ide sorolhatnám a pecás eventet is, mert az is épp ilyen igazságtalanul alacsony eséllyel induló játék volt az elején és később sem lett sokkal jobb.

verda, SmilerA, Kata7555 és 2 más kedveli ezt.
  20. Kékmadár1

Szia!
    Ha elérted a 7000 pontot biztosan megkaptad.
    Kérlek nézz körül alaposan a farmos menüben. Figyelj rá hogy a "minden" kategória legyen kijelölve. Használhatod a kereső funkciót is.

Kérlek az ilyen jellegű problémát legközelebb az egyik segítség topikba írd meg.

mimi kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.