Visszajelzés Panaszkönyv

Kategória: 'Törzsasztal', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. Melanie0410

  Melanie0410 Járnitanuló

  Szia! Az észrevételed nemcsak a Gyopárvölgyre vonatkozik, már megfigyeltem, hogy a farm többi területein, ha nincs lehetőségem farmmunkásokat venni, vagy nem tudok a keréken szerencsés esetben kipörgetni, ugyanez a helyzet. Ha kézzel aratok le mindent jóval kevesebb a felröppenő, mint gépi aratásnál. Ez különösen eventeknél jelent hátrányt, ahol számít az eventhez kapcsolódó felröppenők száma. Így próbálnak rávenni a vásárlásra, ami valljuk be egy elvileg ingyenes játéknál undorító. Persze tudjuk, hogy ez a játék már régóta nem ingyenes, mert bizony sokszor vásárlások nélkül nem teljesíthető a küldetés, csak ha éjjel-nappal a gép előtt ülsz, ami lehetetlen ha dolgozol, de még egy nyugdíjas sem teheti meg. Abban szerintem biztos lehetsz, hogy ez így marad, mert a BP-nek is élnie kell valamiből és ha belegondolsz mi tartjuk el őket. Én nem :D
   
  -ujcivis-, zsani_apja, ErzsiMama és 2 más kedveli ezt.
 2. Marco1964

  Marco1964 Fórum-zöldfülű

  Segítséget kérnék mivel nem az én hibámból nem tudtam belépni nem is tudom még megvenni sem a lakatnyitást... Hol kell még és hányszor ezt jelenteni? Számomra felháborító fizetek és még kárpótlást sem kapok..
   
 3. pajtagyongye

  pajtagyongye Utánpótlás-írogató

  Segítséget kérnék mivel nem az én hibámból nem tudtam belépni nem is tudom még megvenni sem a lakatnyitást... Hol kell még és hányszor ezt jelenteni? Számomra felháborító fizetek és még kárpótlást sem kapok..
   
 4. Ninett79

  Ninett79 Fórum elő legendája

  Attól,hogy több farmodról is leírod,nem lesz jobb. Ha olvastál, akkor tudnád,hogy még nem zökkenőmentes a játék. Fog futni egy szkript, ami megoldja majd ezt, de még nem most. Türelem kell.... Mindenki vár...
   
 5. GA-BI-O-Farm

  GA-BI-O-Farm Fórum császára

  A főtér közepén van egy heverésző akármi, onnan meg lehet nyitni a nyári kalendáriumot.
  Amit meg a leállás miatt nem lehetett kinyitni, javítani fogják.
  Gondolom elkerülte a figyelmedet, az ezzel kapcsolatos hivatalos, miszerint még nem működik a játék minden része tökéletesen.
  https://board-hu.farmerama.com/thre...onizálásról-2023-07-26-án.23854/#post-1334046
   
 6. Marco1964

  Marco1964 Fórum-zöldfülű

  Köszönöm.

  Köszönöm szépen.
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 16.8.23
 7. nyuszómuszó34

  nyuszómuszó34 Haladó

  Sziasztok!
  Az irományom nem is panasz akar lenni, hanem inkább érdeklődés. Láttam hogy július 15-20-ig volt egy tenyésztős event Neon rockopera néven. Mivel ebben az időben nyaraltam és nem voltam gép közelben lemaradtam a megszerezhető ólakról. Jó lenne ha adnának még lehetőséget rá. Köszönöm
   
 8. Dolphin

  Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

  Szia,
  kérdésed valóban jobb helyen lenne egy segítségkérő topicban :)
  Zombi juh tenyésztésre bármikor van lehetőséged, és a kapcsolódó gazdaköri feladat is állandó, nem időszakos volt:
  upload_2023-8-1_12-24-59.png

  A teliholdas újdonságokról itt olvashatsz:
  https://board-hu.farmerama.com/threads/telihold-újdonságok-2023-július.23845/#post-1333718
   
  Sali~*.* kedveli ezt.
 9. nyuszómuszó34

  nyuszómuszó34 Haladó

  Igen de rózsa ólra meg pirosra nincs lehetőség mert hiába van meg hozzá a juh ha nem lehet megépíteni. Azért köszönöm :)
   
 10. Ninett79

  Ninett79 Fórum elő legendája

  Szia!
  Miért ne lehetne? Ugyanott építheted meg ahol a többi ólat is. A Műhelyben. :)
   
 11. Kati1980

  Kati1980 Utánpótlás-írogató

  Nem most kezdtem a játékot, legalább 11 éve játszom.Ez a "Piccolo" ez már szerintem egy csúcs.Dolgozik az ember nagyon sokat, és nem ad érte semmit jóformán.Ja, és aki nem vásárol folyamatosan pénzért valamit, az nem is jut előre.Nem kapja a felröppenőket, nagyon sokat kell veteményeznie érte,és szinte állandóan benne kell lennie a játékba.Tudom nagyon jól,ez nem kötelező játék, de aki már régen játszik, az nem szívesen hagyja itt.Anyukám megtette. Elhagyta a játékot, mert egy eventet sem tudott befejezni, ha valamit meg szóvátett akkor még rosszabb lett neki.Talán egy picit el kéne gondolkodni a kedves "tulajdonosoknak", hogy a régi játékosokat és azokat akik nem fizetnek, hisz ingyenes, azokat is kéne valahogy támogatni.Tudom most én vagyok a rossz.
  További szép napot mindenkinek.
   
 12. m.schumi1976

  m.schumi1976 Utánpótlás-írogató

  Sziasztok,
  Lenne egy olyan észrevételem ami szerintem másokat is érinthet és javításra szorulhatna. (nem a kezdő vagy közepes gyopárosoknak hanem akik az elején elkezdték és haladósan ténykedtek)
  A Gyopár főterén a két várakozó mindegyike a 7. szinten kér egy raktárbővítést. Igen de aki már a 22.szinten van és haladva csinálta a gyopárt és mindent kiváltott mint bővítés, annak erre nincs lehetősége csak a 26. szinten.
  Szeretném kérni az illetékeseket, hogy ezt az anomáliát orvoslják ha lehetséges, mert ha további feladatok lennének itt a farmer nagyon elakad.
  Ha nem ide kell írni azt is megköszönöm, hogyha leírjátok hova tegyem meg mindezt.
  Gondolom ez nemcsak engem érinthet aki gyorsabban, haladósabban próbálja - próbálta - a Gyopárt.
  Köszönöm
   
 13. Teringettét

  Teringettét Fórum-zöldfülű

  Jó estét!

  Emlékeim szerint a most visszahozott event / bevezetés a szigeti farmmunkába / nem a tölgyesen hanem a főfarmon zajlott. Meg lehetett volna oldani, hogy a farmertáskát és vad vizisí valamint a vasmacskafű event ültetnivalót is a főfarmon lehessen veteményezni. Aki amit akar azt ültet. Nyilván kevesebben maradtak le az előző eventtel.
  Senkinél nem okozott volna problémát.
  Ez a mostani event amúgy is szánalmas.
   
  _Ilona49_ kedveli ezt.
 14. alex0824

  alex0824 Fórum császára

  Kedves játékkészítők!
  Elhiszem, hogy a gyopár élvez továbbra is magasabb prioritást mint a farm.
  Nincs ezzel nagy gond, de azért ha lenne pár percük arra, hogy a farmon a cserélhető dolgok listáját frissítsék az nagyon jó lenne. A kínálat az áprilisi és augusztust írunk!
   
  Kukackukac, rozo52, _Ilona49_ és 6 más kedveli ezt.
 15. Májusi-harmat

  Májusi-harmat Fórum-zöldfülű

  Sziasztok!
  Jöttem kicsit panaszkodni!:(
  Vajon kinek/kiknek/ teszik be a Party pörgetés vásárlást??
  Tudom, hogy nem csak Magyarországon játszanak a játékkal, nekik is kedvezni kell, de a 12 órakor induló és 18 órakor végetérő ajánlat nem igazán játékosbarát sokunk számára.
  12-kor ugye még sokan dolgoznak, 18 órakor meg sokan még nem végeztek a munkával, esetleg még haza sem értek.:(
  Javaslatként ajánlanám, legalább 20 ó/22 ó/ legyenek elérhetők az ilyen rövid időtartamra hirdetett akciók!
  Köszönöm, hogy elolvastátok a panaszomat.
   
  Kukackukac, Sali~*.*, -Holdfeny-. és 2 más kedveli ezt.
 16. Julcsi-néni

  Julcsi-néni Törekvő

  Mosómedveturné...

  "Kedves Játékosok!
  Jelzésetekre a Központnál rákérdeztem a Piccolo - láda hiányára.
  Sajnos a központi táblázat hibás volt, nemsokára frissülni fog!
  Nem Piccolo titokzatos láda a nyeremény, hanem TP/TTP jutalmazó bónusz.
  A kellemetlenségért szíves elnézéseteket kérjük, hamarosan az ismertetőben is jelezni fogok a kényszerű változást!
  Megértéseteket köszönjük!"

  Ha mindez a játék elindítása előtt történik, azt mondom, ok, a játék készítőinek joga van a változtatásra... de az event elindulása után ez már gusztustalan, sőt ennél tovább is megyek, csalás...

  Mostanában sokan elégedetlenek voltak az event ajándékaival, ezért eventkezdés előtt emelni kellett az ajándékok értékén, vagy a beadandók mennyiségét csökkenteni, mert sokan el sem kezdték volna a játékot.
  Ez most olyan, mintha az eddig elégedetlenkedők száját befogták volna a beigért ajándékokkal, és amikor már elkezdték a játékot, utána vették el a kedvelt ajándékot, és helyettesítették mással, ami miatt neki sem kezdtek volna többen a játéknak...

  Én már abbahagytam, a párom még játszik. Fórumot szoktam olvasgatni... Amikor ilyesmit látok, egyre inkább örülök neki, hogy nekem gyakorlatilag már nincs közöm ehhez a játékhoz.
   
  Kukackukac, aida2330, Neni60 és 2 más kedveli ezt.
 17. Farm_Tadity_

  Farm_Tadity_ Fórum veteránja

  Sajnos egyre több a hiba a játékban. Apró hibák, de bosszantóak. Pl. belépésnél a kliensben minden alkalommal kéri az adatvédelmi szabályok elfogadását, ráadásul kétszer is amikor elfogadtam és belépek, de az előtt újra megjelenik de ezúttal már németül. Azután a gazdaköri feladatokhoz ha belépek először mindig csak egyetlen feladatot hoz elő, ki kell lépni onnan és visszalépni, akkor mutatja meg az összes nem elkészült feladatokat. Ez a farm részen. A gyopárvölgyben meg a beragadó számok jelentenek problémát. Értem ez alatt, hogy pl. elkészitek 5 db rózsát majd átlépek a fákhoz és el akarok késziteni mondjuk egy meggyfát. Eddig automatikusan visszaugrott 1 db-ra, most viszont beragad a szám és ha nem figyeli az ember akkor az 1 db meggyfa helyett elkészit 5 vagy esetleg annyi db fát amennyi növényt előzőleg elkészitettem. Miért nem ugrik vissza az alap 1-es számra? Eddig visszugrott. És a téren levő kis emberkével meg még mindig folyamatos a hiba. Egyszer már megirtam, azt irták nem hiba, de én mégis annak érzem. Nem veszi figyelembe a már elkészült feladatot. Későn tették be ezeket az emberkéket és aki előrébb járt már akkor, az bizony most ráfarag. Hogyan lehetne jó, amikor valaki a 19-ig szinten jár és az emberke meg azt irja fejlődj a 18-as szintre, meg bővitsd a raktáradat. Ez igy jó? Ennek igy kell működni? 19-es szintről fejlődjek vissza a 18-ra? Meg a raktárbővités, amikor már nem lehet bőviteni semmit csak majd esetleg a 21-es szinten? Mert már kész van? Valahogy azért egy kissé fura. Későn tették be ezeket a figurákat és most a játékos szivja meg a hiba eredményét, és csúnyán lemarad az emberkékkel. Csak kérdezném, nem lehetne ezeket a hibákat kijavitani? Kissé bosszantóak már. És ezt még kiegésziteném a Gyopárvölgyben levő a megrendelőknek szállitott termények jutalmával. Eléggé szűkmarkúan méri az ATP-t . Kissé furcsa hogy teljesen mindegy mit szállitok és mennyit. Ugyanannyi ATP-t kapok 394 rózsáért mint mondjuk 10 db őszibarackért. Vagy fenyőtobozért. Meg van szabva 20, 40 ill. 80 ATP és mindegy mit szálitok mindig ugyanannyi a jutalom. Ez valahogy nem méltányos számitás. És még mindig hiányzik a motiváció, hogy miért is csináljam a Gyopárvölgyet. Miért áldozzak be x mennyiségi növényt fát ólat terményt vagy bármi mást a farmról, amikor nem kapok érte gyakorlatilag semmit a beszállitott áruért, esetleg néhány igencsak szűkmarkúan mért ATP-én kivül. Mi ösztönözhet engem arra, hogy csináljam? Az hogy játék és szórakozás? Az bizony nem igazán ösztönző. Hiszen ha játék akkor ott a farm. Szórakozás? Annak sem nevezhetem nagyon hiszen a nehezen megtermelt árumat gyakorlatilag ingyen beadom a Gyopárvölgybe. Semmiért. Az, hogy majd valamikor kapok egy területet? Hát igen lehetne esetleg egy ösztönzés a játékra (egy ideig), és mi lesz azután? Megéri vajon az a terület? Nem hinném.
   
  Utoljára szerkesztett: 11.8.23
 18. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Szia!
  Az adatvédelmi beállítások menedzselését külső cég végzi - nem csak a BP-nél, hanem mindenhol (ezért olyan egyformák az ablakok és a beállítások mindenhol, ahol járunk a neten). Nem csak annyi a feladat, hogy valamit belepiszkálunk a programba, hanem ennek a külső alkalmazásnak és a játéknak a kapcsolatát kell megvizsgálni, és javítani. Ehhez pedig a két cég közti együttműködés kell, ami - főleg, ha a probléma nem csak a BP-t érinti - időigényes lehet.
  Legyünk türelemmel, meg fog oldódni. Nem olyan nagy dolog az a pár plusz kattintás még akkor sem, ha több farmmal játszik valaki.

  A kliens esetén a második, német nyelvű adatvédelmi kérdést egyszerűen hagyd figyelmen kívül. A farm új ablakban nyílik meg, így az indítóablak bezáródásával együtt az adatvédelmi kérdés is eltűnik.

  A számláló elég véleményes. Sokáig az volt a panasz, hogy ha csináltam egy gombát, miért ugrik vissza alapállapotra, a rózsára a rendszer. Most ezt kijavították, erre az a baj, hogy a számláló meg miért nem ugrik alapállapotra. Aki azonos számú dolgot tart kint, és ezért azonos mennyiséget készít, azoknak így kényelmesebb. (Mindazonáltal én is készítettem már többet abból, amiből nem akartam, nekem is jobb lenne, ha mindig visszaállna egyre. Továbbá azzal, hogy nem csak egy darabot készíthetünk egy dologból, már nem lenne gond abból sem, ha mindig visszaállna a rendszer a rózsára és a barackra...)

  A főtéri megrendelőknél az "érd el a 18. szintet" kérés kipipálódik, akárhányason is vagy 18 felett. Csak azzal van tényleg gond, hogy aki túlságosan előreszaladt, és bővített minden kapacitást, annak várnia kell. Viszont amíg nem jönnek új kérések, addig emiatt nem ér veszteség, nem maradsz le semmiről. Amúgy raktárbővítési lehetőség a 19. és 20. szinten is van - a megrendelőnek mindegy, mit bővítesz.

  A gazdakör sajnos tényleg hibás, de ott a hasonlóan sokszor üres nemesítésablak, amely a Unity bevezetése óta hiba, és a füle botját sem mozgatja rá senki.

  A termelési helyen valóban nem frissülnek a számok. De nem frissülnek pl. a raktárban sem, amikor onnan megyek az átalakítóba, majd vissza - és itt az sem elég, ha kategóriát váltok. És hasonló frissítési hiba a farmon is jelentkezik: a felső információs sáv adatainak (FA, CSP, csillag) változása sokszor nem látható; és az is előfordul, hogy hiába lépek át a Bahára, ott is csak a farmos szintemet és a csillagaimat látom. Felháborítónak tartom, hogy mivel ezeket egy frissítés megoldja, már nem is tekintik hibának. Pedig az.

  Hiba továbbá, hogy a gyopárra fellépve sok esetben az utolsónak látogatott farmos területen kézzel végzett tevékenységek nem érvényesülnek; visszalépve azt látom, mintha nem is csináltam volna semmit.

  Hibás a jelenlegi eventablak, mert a felső sora "lyukas", kattintható mögötte a pl. a farmos raktár. Sokaknál nem zöldül be az indítás gomb, csak ki- és belépés után. És ennek az eventnek visszatérő hibája, hogy a malomban időnként, ha egymás után teszem be a kétféle csövet, akkor mindkettőt azonosan egyenes csőnek tekeri le. Az is elfogadhatatlan, hogy a meghirdetett piccolo nyeremény hiánya csak azután derül ki, miután már többen végigcsinálták.

  És akkor ott vannak a belépési hibák, az egyre gyakoribb elhalasztott eventkezdések, a folyton előjövő jobb oldali szomszédsáv; a paszulyon egy felhő kézi aktiválása után kiugrik a kategóriából; amikor később visszatérek a paszulyra, az aktuális oldal címerei hiányoznak; új farm regelésekor az oktatófeladatban a víz és a szupertrágya földre tétele csak 2-3 kattintásra megy. Ha Pannikat használok, és géppel törlök földterületeket, akkor a biztonsági kérdést csak több - minél régebben vagyok bent a játékban, annál több - kattintással lehet csak a piros X-szel bezárni. És biztos van még vagy egy tucat, régóta jelenlévő hiba, amely most nem jut eszembe. De általában is mind olyan, aminek a kijavítására semminemű szándék nem látszik...
   
  Utoljára szerkesztett: 11.8.23
  boldika88, ribizli4, vihence és 12 más kedveli ezt.
 19. Farm_Tadity_

  Farm_Tadity_ Fórum veteránja

  Köszönöm a válaszodat. De sajnos engem ez nem nagyon nyugtat meg. Lehet rendben van az "adatvédelmi nyilatkozat" állandó dupla megjelenése. Még akkor is, ha idegesitő. De az már nincs rendben ha kijavitanak egy hibát és lesz helyette másik rosszabb hiba. És az sincs rendben, ha későn tesznek be új figurákat és ebből következőleg az aki előrehaladt már a játékban most lemarad. Ahogy irtad, pl. van bővitési lehetőség a 19 és 20 szinten. Hol? Mert nálam speciel nincs. Amikor valamit bőviteni lehet bőviti az ember, hiszen azért van. A legközelebbi bővitési lehetőség az a 21. szint. Ha lenne előbb akkor nem irtam volna. De ha valami kész van akkor miért nem lehet kipipálni? És ahogy a figura egy helyben topog addig én ugyebár haladok a szintekkel, és persze a bővitésekkel is mert a játék ugye halad. És a következő alkalommal majd megint olyant kér ami már kész van nekem, mert ugyebár játszom a játékkal és haladok. Értelemszerűen. És ugyanott állok majd és nem tudok haladni a figurákkal a főtéren. Akárhogyan is kerülgetem a témát ez akkor sincs igy rendben. És nem tudom ugyan milyen kérésekkel áll elő a főtéri figura, de mi van ha elérem a 21. szintet és akkor szintén olyant kér amit már megcsináltam? Mert a játék menete úgy kivánta? Akkor az emberkével megint csak toporogni fogok mit tudom én hanyadik szintig. Jól van ez igy? Nincs.

  Ui.: A hozzáirt többi részt nem láttam csak utólag. Igen, ott vannak a felsorolt hibák, (én azokat már le sem mertem irni) amik ha azt nézzük egyenként apró kis hiba, de ha összeségében nézzük akkor bizony nem csak ezeket hanem jóval többet is fel lehetne sorolni. Pl. vesz az ember a piacról árut, kifizeti érte a csp-t és nem kap semmit. Először azt hiszi valamit nem jól csinált bár a csp eltünt. Még egyszer megy a piacra megveszi és az eredmény ugyanaz. A csp fogy áru sehol. Harmadszor már nem megy a piacra mert nincs értelme, a rászánt csp elfogyott és nem kapott érte semmit. Ez az egyik kisebb farmomon történt Igaz nem irtam meg, hiszen az ember nem ir meg minden hibát. Egyrészről mert úgysem történik semmi, másrészt nem akar olyannak tűnni, hogy lám ez mindig minden kis semmiségért panaszkodik. Számomra érthetetlen, hogy ennyire nem figyelnek a hibákra, hogy hiába irja meg az ember, nemhogy csökkenne a hibák a száma hanem egyre csak növekszik.
   
  Utoljára szerkesztett: 11.8.23
  ribizli4, *goldfarmer*, Kukackukac és 3 más kedveli ezt.
 20. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Bővítési lehetőségek:
  19. szint: alpesi növények
  20. szint: fatuskók

  A kéregetők minden kérése előre megnézhető, benne van az ismertetőben: https://board-hu.farmerama.com/threads/gyopárvölgy-Általános-tudnivalók.23079/#post-1330454 Csak a raktárkapacitás bővítése okozhat gondot (legalábbis amíg nem bővül a lista, vagy nem jönnek új megrendelők).