Visszajelzés Piñata buli eventcsevegő

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 23.1.18.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. BackOffice

BackOffice Fórum elő legendája

A gazdakörnek nincs köze az eventhez. Az egy plusz szülinapi "elfoglaltság". Külön csevegője nincs, ezért beszélünk erről itt.
    De az a dekor, ami a végén van, sokuknak fene mód értékes.

marcsi152, Fatther, -vadocka70- és 10 más kedveli ezt.
  2. kukori80

kukori80 Fórum elő legendája

Szia, semmi. Ez egy ideiglenes gazdaköri feladat ahonnan ki tudsz venni egy kitehetőt, amivel kapsz egy TP bónuszt amivel gyorsabban haladhatsz. Nem akarlak rábeszélni de ha tudod vedd ki. itt vannak a paraméterei:
    Nosztalgiafilm
    Érési idő: 13:00 óra
    Szükséges szint: 3.
    Tapasztalatpont: 2401 TP/BTP + 25% TP bónusz 30 percen keresztül
    Tárgy mérete: 1x2
    Kihelyezhető: minden területre (kivéve: Teliholdas terület, Gombaerdő és Kísértetjárta kúria)

marcsi152, Fatther, -vadocka70- és 10 más kedveli ezt.
  3. BackOffice

Szia!
    4 karaktert kell felvinnünk 9-es szintre.
    Akkor kapjuk meg a felhőt.

marcsi152, Fatther, rozo52 és 8 más kedveli ezt.
  4. farmerogirl

farmerogirl Fórum félistene

Sziasztok!

Nahát-nahát, micsoda furfangos szülinapi eventet kaptunk!

Nem volt időm/energiám mind a 15 oldalt végigolvasni (és még csak 10 órája jelent meg az ismertető), csak mazsolázgattam. Nagy a tanácstalanság, de azért lehet okosakat is találni. Remélem, most már az ismertető sem fog (tovább)változni.

Ez egy roppant egyszerű event, roppant bonyolult köntösbe burkolva.

Négy karakter, mindegyik 12 szinttel, szintenként 2 vagy 3 lépéssel. (Mindegyik karakternél az egyik beadandó 3 lépést, a másik kettő 2 lépést ér.)

Vannak megvásárolható cuccok, de ezeket korántsem kötelező megvenni, azaz az event maradéktalan teljesítéséhez nem szükségesek.

Jó sok cuccot kér a pajtából, de átgondolva azért az se annyira vészes, amilyennek első ránézésre tűnik.

Plusz megfejelték egy félig-meddig időkorlátos ideiglenes gazdakörivel, aminek tulajdonképpen semmi köze az eventhez, viszont aki együtt csinálja a kettőt, annak adva van a lehetőség, hogy jól belezavarodjon.

A taktikám a következő:
    1. Elpörgetek néhány party pörit (max. 5-10 darabot), az eredménytől függően folytatom.
    2. Ha jön terménybónusz, a bahás területeken eventezek, a farmosokon gazdakörizek. Ha nem lesz bónuszom, előbb az event, majd a gazdaköri.
    3. A Hírek felületen elfogadom a BP szülinapi ajándékát. Esetleg veszek még néhányat darab/3 FA-ért. (Mármint a ládából. De erre még alszom egyet.)
    4. a. Kibontom a ládákat, amelyekben nagy valószínűséggel eventnövények lesznek, így gyorsabb lesz a felszaporítás.
    b. Nem bontom ki a ládákat, hanem meghagyom az event utánra és bízom az (a lottó ötössel nagyjából megegyező eséllyel előforduló) tojás felbukkanásában.
    5. Felszaporítom az összes növényt. (Ha ládát bontok, esetleg ezt megúszom.)
    6. Kb. a harmadik körnél elkezdem beadni a 3 lépéses cuccokat, sorban, az összes karakternél.
    7. Ha megvan mind a négy, aktiválom a győztesek ládáját. Innentől kezdve 6 óránként leszedhető.
    8. Termelem a szükséges növényt és folytatom a beadásokat az alábbi összesítés alapján:

KarakterEventnövény/NövényMennyiség összesen
    1. Kandúriana JonesNyalóka
    5.280
    1. Kandúriana Jones
    Orchidea​
    7.200​
    2. IngridLéggömbvirág
    7.920
    2. Ingrid
    Borsó​
    4.800​
    3. Cincogi felügyelőPapírvirág
    5.280
    3. Cincogi felügyelő​
    Komló​
    7.200​
    4. Kacsa KataPiñatúnia
    7.920
    4. Kacsa Kata
    Menta​
    4.800​
    A pajtából beadandó cuccok szerintem egyáltalán nem vészes mennyiségek. Egy (majdnem) kezdő játékos pajtájában is lennie kell(ene) ekkor mennyiségeknek. Ettől függetlenül jó kis piacozásra (is) számítok. Plusz nincs felröppenő, ez már önmagában pozitívum.

Tehát összegezve: Nekem kimondottan tetszik. Kíváncsi vagyok Leho értékelésére (ha már megtörtént, bocsesz, de baromi sok olvasnivaló van itt). Szóval ez nálam most majdnem 10-es. Tehát: 9 pont.

Utoljára szerkesztett: 23.1.18
    GYuGYu1003, Fätum, marcsi152 és 23 más kedveli ezt.
  5. monika6767

monika6767 Törekvő

Teljesen meggárgyultam! Zsong a fejem, fáj a szemem, de némi világosság már dereng.
    Ennyit olvasni..... Na jó éjt mindenkinek!

6. farmerogirl

farmerogirl Fórum félistene

Szia Zsu!

Van valami infó esetleg arról, hogy ez a dekor cserélhető/ajándékozható lesz? (És szerinted?)

Fatther, rozo52, Maszatka47 és még 1 ember kedveli ezt.
  7. ursa11

ursa11 Fórum félistene

Köszönöm! akkor ez tuti bugyuta kérdés volt.

Maszatka47, hóóvirág és Fenyvesi1010 kedveli ezt.
  8. Lizikertje

Lizikertje Fórumelemző

Sziasztok ! Még nálam is sötétség van (igaz óránként van áramszünet :mad:) de holnapra úgy is kivilágosodik!xD:p
    Köszönöm a sok -sok tippet, kijegyzeteltem,holnap kiválasztom a számomra kedvezőt. Szerencsére a növényeim megvannak, csak eventgaz kell hozzá.
    Szép estét az ittlevőknek!

marcsi152, Fatther, ildiko44 és 6 más kedveli ezt.
  9. Olli1227

Olli1227 Junior szaki

Nagyon szépen köszönöm! :D

Köszönöm szépen a választ!:D

rozo52 és Maszatka47 kedveli ezt.
  10. Leho69

Leho69 Fórum elő legendája

Egyszer volt, amikor úgy gondoltuk, hogy bezáródhat, de valami oknál fogva nem záródott be, mert valaminek, mindig nyitva kell lenni.
    Az eventen nem agyaltam, mert csak sima erődemonstráció a 9ik szintig.
    A léggömbexpresszre hajazik nekem. De ott sem tudott minden bezáródni, mert, ha egyet felviszel a végére, valaminek ki kell nyílni.
    A léggömbnél váltakozva kellett haladni úgy emlékszem, mert eggyel nem lehetett.
    Megmondom őszintén, hogy elolvastam a leírást, de az agyam képtelen volt annyi információt befogadni.
    Ilyen a BP. Azt gondolják, hogy ha a Révai 20+ összes kiegészítő köteténél nem több, akkor az már nem is event.
    Majd akkor fognak jó eventet csinálni, ha az ismertető egy A4es papírra elfér táblázattal, mindennel együtt, 12es betűnagysággal és 1,5es sorközzel. Mindaddig csak rengeteget dolgoznak, de jó event még véletlenül sem lesz.
    A felhő majdnem jó, mert több 23 óránál , az event tuti, hogy dögunalom. Most azt hiszem csak egy pár nap múlva fogok értékelni, de azt már látom, hogy -4/+2 pont közé tud beférni csak. És a túlzsúfoltság miatt esélyes a negatív pontszám.

majoranna65, marcsi152, Fatther és 12 más kedveli ezt.
  11. kistejes71

kistejes71 Járnitanuló

sziasztok szeretném kérdezni, hogy a gazdakörisben a 4 feladatban a szeder az most a szederfa ? köszönöm a választ

12. Imrus65

Imrus65 Törzsjátékos

Hurrá nincs felröppenő!!! Az event növények kivételével mindenből van legalább 10.000 a raktárban. Marat az event növények vetése aratása, öt területen csak össze jön. Bár még nem értem az eventet teljesen, de majd menet közben kialakul. Igaz dolgozok és egész nap nem ülök a gépnél, majd hétvégén alkotok.

13. BackOffice

Szia!
    Infó nincs róla. :(
    Mióta modi vagyok (15 hónapja) jó sok dekor került játékba. A központi anyagban egyetlen egyszer olvastam egy dekorról erre vonatkozó infót.

Szerintem? A válaszom egyértelműen nem.
    (De láttunk már párszor hibát cserenapokon. Ha küldhető lenne, az csak hiba lehetne.)

marcsi152, Fatther, rozo52 és 7 más kedveli ezt.
  14. kukori80

kukori80 Fórum elő legendája

:D:D:D:D:D
    Szia Prof. Uram, látom mérgelődik, de nem látom a skáláját. Lehet hogy jobb is, mert a mínusz skála már nem is mutat olyat.:D Na de azért értékeljen, mert kíváncsi fáncsi vagyok. ;)

marcsi152, ildiko44, rozo52 és 5 más kedveli ezt.
  15. BackOffice

Szia!
    A szeder a fatermés.
    A vadszeder a növény.

Tehát:
    Gazdakörbe szeder, azaz fatermés kell.
    Eventbe vadszeder, azaz növény kell.

Remélem, így tisztább a kép kicsit. :)

-vadocka70-, rozo52, Maszatka47 és 7 más kedveli ezt.
  16. BackOffice

Sokan írjátok, hogy káosz van a fejetekben. Nem meglepő. Kacifántos event, az biztos.
    Különösen igaz rá a szokásos megállapítás: "könnyebb megcsinálni, mint írásban elmagyarázni."

Aki csinálta a 2016. augusztusi >>Csibész lovagoltatást<<, az olvassa át egy kicsit az akkori gyikot.
    A mechanika ugyanaz. Annyi könnyítést kaptunk, hogy nem véletlenszerűen kéri a pajtából a holmikat, hanem előre tudjuk.

Ha szépen sorban haladtok és mindig egy lépéssel előre gondolkodtok, még jó szórakozás is lehet belőle. Főleg akkor, ha valaki szereti a játékban az ilyen fajta kihívást.

majoranna65, marcsi152, Fatther és 14 más kedveli ezt.
  17. kistejes71

kistejes71 Járnitanuló

nagyon szépen köszönöm ,azért kérdeztem mert úgy döntöttem kiteszem és így hamar le tudom a gazdakörit és utána már csak a másik eventre kell koncentrálni :music: remélem sikerül

rozo52, Maszatka47, Fenyvesi1010 és 2 más kedveli ezt.
  18. genka53

genka53 Fórum elő legendája

Sziasztok! :)
    Nekem tetszik az event, nem sablonos, és valóban a "Csibészek lovagoltatása" eventre hasonlít. :) Azt az eventet is nagyon szerettem, és már annál is remekeltek a grafikusok. :inlove:

Egész délután visszaolvasási stádiumban voltam, de már közben terveztem és intéztem a dolgaimat.
    A gazdakörihez szükséges dolgokat igyekszem úgy időzíteni, hogy lehetőleg végezzek vele amire az event-magokat felszaporítom, és mivel nem tartozik szorosan a Piñata eventhez, csak annyit fűznék még a témához, hogy e célból maximálisan kihasználom a Füvészkertek (kecsketejfák, tojásfák) és a Manufaktúrák (angóra- és birkagyapjú) által nyújtott segítséget is.
    Köszönet a szülinapi ajándékért, s mivel azt a Hírek felületén vesszük át, azzal kezdünk ünnepelni. :inlove:

A pajtás termékek megvannak, az event növényeket meg a nagykönyvben leírtak szerint felszaporítom, és szükség szerint letermelem. :D
    Valószínűleg venni fogok néhány piñátás ládát, hogy azzal is megkönnyítsem az event teljesítését, annyival kevesebb eventnövényt kell termelni, vagy ha szerencsém lesz, akkor valami jó kis dekor is lehet bennük.:D Kizárólag a kiemelt oszlop mentén fogok teljesíteni, mert az a legkedvezőbb az event növény termesztés szempontjából. ;)
    Sikeres eventezést kívánok mindenkinek! :inlove::inlove::inlove:

majoranna65, marcsi152, Fatther és 14 más kedveli ezt.
  19. Samborg

Samborg Fórum félistene

Szervusz! Szervusztok! Ennek a dekornak egy nagy hibája azért akad. 13 óra az érési ideje. No azért nekifutok a gazdakörinek. Fák kirakva, terményes ólak megetetve. Milyen jól jön ilyenkor az a sok "felesleges" ól amit a nyeremény titkosokból kapunk. :D Nem kell elpocsékolni a szupertápot ha van elég ól amit kitehetünk.

taga1, emocy91, Fatther és 7 más kedveli ezt.
  20. Ribiszke

Ribiszke Fórum ezredese

Sziasztok,
    A Győztesek ládája 1-6 az egy ládának a 6 szintje, vagy 6 külön láda?
    Amikor mondjuk megvan mind a 6, akkor aratáskor akár 110 szupertrágya ütheti a markunkat vagy csak 25?

Maszatka47, nyuszika215 és nolina1965 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.