Visszajelzés Piac - mit, miért érdemes venni, eladni

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. jucus100

jucus100 Fórumelemző

Köszönöm szépen :)

2. _Cygnus_

_Cygnus_ Fórum elő legendája

Dyny, fpat, sziszi1965 és 5 más kedveli ezt.
  3. -Mayacska85-

-Mayacska85- Fórum bárója

Dyny, sziszi1965, -orgona- és 3 más kedveli ezt.
  4. Dalmacska20

Dalmacska20 Fórum bárója

na végre a tűzcsap ára az egekben nálunk :D 38.000-nél tart lassan érdemes megszabadulni tőle :D

sziszi1965, hóóvirág, betjoli és 3 más kedveli ezt.
  5. betjoli

betjoli Fórumprofi

Szia!
    Nálam 20.000 nem hiszem hogy emelkedne az ára

Dyny, sziszi1965 és Dalmacska20 kedveli ezt.
  6. Borzas.Kata

Borzas.Kata Fórum hercege

Az ég szerelmére kérem, ne egyesével rakják ki az állatokat.
    Hiába akarják levinni az árát, a nagyobb tétel még drágábban is gyorsan elkel. >:(

Dyny, sziszi1965, -orgona- és 4 más kedveli ezt.
  7. brummika

brummika Aktív író

Én csak 2698-ért tudnám kirakni. Egy darab sincs belőle, de ennyiért odaadni?? Inkább porosodjon!!

sziszi1965 és lev kedveli ezt.
  8. CateW

CateW Fórumlakó

Sziasztok!
    Mostanában pár naponta feljön ez a "mennyiért tegyem ki" téma.
    Mint látható az első beidézett hozzászólásból, érdemes kicsit visszaolvasni is néha.
    Pár gondolatot hozzáfűznék.
    - Nagyon eltérő tud lenni, hogy egyes piacokon milyen áron kelnek el a magas szintű tenyészállatok. Én két piacot figyelek aktívan, másfélszeres különbség szokott lenni a legtöbb arany állat árában (de láttam itt emlegetni még nagyobbat is). Emiatt más piacon lévő játékos tapasztalata a konkrét összegekben sokszor nem segít.
    - Az, hogy éppen kinn van egy szuperhős bőregér (vagy akármi) a piacodon, nem feltétlenül ad viszonyítási alapot. Ha túl magas áron rakták ki, senki sem fogja megvenni és hiába raksz alá, te is buksz. Nálam pont most volt, hogy valaki kirakott egy hete 35 millióért egy karate pandát, másik játékos meg egy nap múlva alá pakolt 1 csp-vel. Megy vissza mindkettő a feladónak 1 hét levegőzés után.
    - A fentebb írt alacsonyabb szinthez viszonyítás jó ötlet és jól írja Lacko, hogy van egy lélektani határ, ami fölé nem érdemes menni. Ez azonban állatonként és piaconként változó. Én azt mondanám, hogy a bahamás állatoknál 25 millió, a levesmesteres állatoknál 20 millió, a többinél meg 10-15 között (de más emberek tuti mást mondanának :)).
    - Szezonálisan tud a tenyészállatokra való kereslet változni. Cserenapkor jobb eséllyel (és magasabb áron) viszik el őket, mert sokan akkor építenek meg egy-egy ólat, ha lebeszélték a cserét. Szupertrágyát igénylő eventnél a levesmesterbe kellő állatokra nő meg a kereslet (pl a macskás topnál lehetett látni a fórumon is). Most a top-nál abban bízom, hogy lesznek, akik a bennmaradás érdekében kiraknak olcsóbban pár arany állatot, hogy az árukon fatermést vehessenek.

Mielőtt kiteszel egy ilyen kaliberű tenyészállatot, mindenképpen érdemes kicsit figyelni a piacot.

Almaded, Dyny, Pharmer500#2 és 2 más kedveli ezt.
  9. LongNight

LongNight Fórumgróf

Bizony, aki nem indul a top-ban, és/vagy sok a csp készlete az figyeljen, már megjelentek az akciós árú magas szintű állatkák..;):D

Dyny, Pharmer500#2, sziszi1965 és 5 más kedveli ezt.
  10. JósJónás

JósJónás Fórum elő legendája

Szia!

Egyetértünk: az, hogy valamit kint látunk x összegért, nem jelenti azt, hogy annyiért megy, mi is kitehetjük hasonló áron. Nagyon sok arany állat esik vissza egy hét levegőzés után a túlárazás miatt.
    Egy, netalán két visszaesés pedig elviszi azt a hasznot, ami a reális ár (gyorsan, relatíve biztosan elviszik) és a magasabb ár között van, esetleg mínuszba jövünk ki ahhoz képest, mintha elsőre olcsóbban tettük volna ki.
    (Arról nem is beszélve, ha előbb oda a 10% helypénz, aztán következő alkalomra mégiscsak kénytelenek vagyunk olcsóbban kitenni.)

Dyny, Pharmer500#2, csio70 és 13 más kedveli ezt.
  11. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia!
    Sajnos én pont most estem egy ilyen hibába, vissza fogom kapni a cirkuszimat, mert túl magas áron raktam ki, bíztam a keresletben, de tévedtem.. A tanulópénzt megfizetem érte:), legközelebb okosabb leszek:)

HéricsBáró, Dyny, csio70 és még 1 ember kedveli ezt.
  12. mebajah

mebajah Fórum császára

Én is!

sziszi1965 és -gyöngy-581 kedveli ezt.
  13. zsugabubus

zsugabubus Fórumszaki

Tegnap eladtam 100 db tűzcsapomat 23 ezerét ma meg felment 36 ezerre. Akinél 20 körül van az ára az várjon még vele, szerintem. Legalább a felével.

Dyny és sziszi1965 kedveli ezt.
  14. LukréciaBorgia

LukréciaBorgia Fórum-zöldfülű

Sziasztok. Egyetlen észrevétel a piaccal kapcsolatban. Event idején, kik azok a beteg lelkületű emberek, akik egyesével dobálják ki a trágyát??? Jó szórakozásnak tartják?

Bözse, erzsike511, GA-BI-O-Farm és 2 más kedveli ezt.
  15. Szürkepenész

Szürkepenész Aktív író

Fel akarják emelni az árát, én inkább ki sem rakok trágyát amíg nem megy 60-100CSP fölé, inkább megy a semmibe.

bindi5454 kedveli ezt.
  16. JósJónás

JósJónás Fórum elő legendája

Szia!

Csak reális áron szeretnék eladni amit megtermeltek, ehhez pedig előbb fel kell hajtani az árat valakinek.
    100 tétel 1 darabos mennyiség pedig jobban emeli az árakat, mint egy darab százas csomag.

17. zsugabubus

zsugabubus Fórumszaki

A trágyánál azért nem beszélnék "termelésről" :)

A piacunkon valaki most döntötte el, hogy nem vesz részt a toppon: mindent elad több 10ezres nagyságrendben.

-gyöngy-581, tina07141983, Baby72 és 4 más kedveli ezt.
  18. bindi5454

bindi5454 Fórum veteránja

Azért kárba nem vész, mert lehet vele termelni, így jó ha van. Nálam 34 csp-ért lehet kitenni, azért meg nem érdemes szerintem, inkább felhasználom.

Baby72, Marika312 és Dalmacska20 kedveli ezt.
  19. hadebuda

hadebuda Fórum nagymestere

Látom, nagyon belekezdtek mifelénk a gombászásba, a trágya elfogyott.
    Tűzcsapot 4428-ért tudok kitenni.

-gyöngy-581, Baby72, erzsike511 és 6 más kedveli ezt.
  20. brummika

brummika Aktív író

Trágya nálam sincs, de ára sincs, még várok vele. Tűzcsap reggel óta megyeget felfelé, de még mindig csak 3168. :(

-gyöngy-581, Baby72 és sziszi1965 kedveli ezt.