Visszajelzés Piac - mit, miért érdemes venni, eladni

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. _Cygnus_

_Cygnus_ Fórum elő legendája

Én sem sokat, nem vagyok én Dereret.:D
    Nálam a tenyészállatok nem ugrálnak, szóval az esélytelenek nyugalmával, majd szurkolni fogok az indulóknak.:D

kekmaci75, Dyny, Magdusnéne és 7 más kedveli ezt.
  2. kukori80

kukori80 Fórum elő legendája

Jóó akkor megkérdezem hogy mennyi állatot tudnál bedobni ha indulni szeretnél? Mert én nem sokat.
    Én meg szeretnék indulni de nem szeretem a kiszámíthatatlan dolgokat. 4 hónap alatt nem lehet felkészülni semmiből és erre most pipa is vagyok brrr...Cakát:)

Dyny, brozsa, simi1955 és 6 más kedveli ezt.
  3. bakfis

bakfis Fórumszaki

Ebből kiindulva, nem lehet, hogy olyan lesz, mint amit a denevéres kapcsán is már vártunk, hogy a TOP1000 azt méri, ki etetett többet illetve jelen esetben ki játszott többet a macsekokkal? tehát olyasmiből kell sok, mint ami denevéretetéshez is kellett? (visszakerestem, csak event növényt kellett termelni: lehet hogy megint le kell pl 100-at keverni valamiből, aztán kinek mennyire futja még, ez lenne a TOP része a dolognak). Mintha Jónás ilyesmire bólintott volna, event növény és felröpi TOP- izgalmas lenne, de én tuti esélytelen lennék :D
    Bár ez a 0 percezést tekintve talán kevésbé jelent egyenlő esélyeket, mint egy "sima" pajtakészlet. Igazából csak elmélkedem...
    Bocs, ha ez nagyon piactéri erdő :S

Utoljára szerkesztett: 21.7.15
    Dyny, Fätum, Kukori.és.Kotkoda és 4 más kedveli ezt.
  4. Pharmer500#2

Pharmer500#2 Fórumgróf

Igazából most azok még a nyitott kérdések, hogy milyen hosszú lesz az event, milyen érésű lesz az eventgaz, mely területeken lehet termeszteni, ill. hogy a felröppenő játszik-e (és ha igen, milyen értékkel az eventnövényhez képest)...
    Azért nem mindegy, mert ha (félreértés ne essék, e kései órán nem számoltam ki, csak ex has) mondjuk egyhetes az event, 4 órás a növény és mindenhol lehet termeszteni, akkor mondjuk elméletileg elszórható rá mondjuk 50e szuper és ugyanennyi KK, ha meg 3 napos, 8 órás és csak a főfarmon termeszthető, akkor meg mondjuk 5-5e (nagyon nem mindegy - persze itt sem az 1.-nek kell lenni, hanem az 1000.-nek, és ki tudja, azon a tájékon mi a "kvóta"). Mindenesetre ha betesznek a hétvégére még egy szupertrágya-akciót is, akkor asszem fölösleges belemenni, hogy melyik verzió éri meg jobban hamburgi szemszögből...:music:
    Ami meg a felröppenőt illeti: ha az is játszik (és az eventnövényhez képest aránylag magas értékkel), akkor viszont tér nyílik még egy kis "taktikázásra" PáncélPannikkal (meg felhősorokkal) és 0 perces növényekkel; ha nem, akkor viszont tényleg csak az dönt, ki tud azon a héten szünet nélkül aratni és 1x1-en szupertrágyázni...:eek:

Na majd meglátjuk: mindenképp érdekes lesz - asszem, itt én sem fogok tudni labdába rúgni, mert Jónástól már azt is sejthetjük, hogy nem a következő hó végén, ahnem inkább az eleje-közepe táján lesz, tehát nagyon rágyúrni sem lehet már mamutokkal/levesmesterrel sem (úgy látszik, a következő cél, 2016-ra, a minimum 10000-es szupertrágya-készlet elérése kell legyen:music:), de ettől függetlenül nagyon kíváncsian várom...

Mondjuk az még nagyon fúrja az oldalamat, hogy olyasmi lesz-e a nyeremény, mint "amilyesmikre" már volt példa eddig is a TOP-ok történetében vagy vmi egészen mást fog tudni az, amiért kezünket-lábunkat fogjuk törni Jónás szerint...:music:
    ----------
    Ui.: Jó, hogy írtad a denevéretetést: ha az egészbe belekeverjük még a malmot is, na akkor viszont már nagyobb szerephez jut (esetlegesen, bár valszeg elhanyagolhatóan, a turbómalom mellett) a taktika is, mert akkor már ügyelni kell az összetevők közti balanszra is (eventnövény és felröppenő) - na úgy viszont már nemcsak "észnélküli" szupertrágyázásról szólna a történet...:music:

Utoljára szerkesztett: 22.7.15
    kekmaci75, hóóvirág, csio70 és 8 más kedveli ezt.
  5. VividDarer

VividDarer Fórumlakó

Alapvetően egyetértek. Csak annyi a különbség a való élettől, hogy itt nem kell fuvaroznod, tárolnod. Így én is inkább a tőzsdéhez hasonlítom. Bevitt érték valóban nincs a piacozásban, munka viszont igen (de az nem értéket termel másnak, hanem csak neked :)). pl. Excel táblákban elemzem a piac változásait. Ez egy játék, és ez a része jobban leköt, mint a mechanikus vetés/aratás. Van, akit ez nem érdekel, nincs azzal sem semmi baj.

Rendben, az eladónak is jó, mert kapott érte CSP-ét, és eladni akarta, ami sikerült is, de nincs érték mögötte, ha megveszed az alját, és azzal a lendülettel rakod is ki drágábban :)

Én is úgy kezdtem 1 éve, hogy ha eladni akartam, akkor simán 1 egységgel lejjebb vittem az árat a felkínáltnál. Nem kísértem figyelemmel a piacot. A jelenlegi Farmeramás tevékenységem 30%-a kb. a termelés, a többi a piac elemzése. Néha mellényúltam, de összességében rengeteget nyertem vele.

Nem tudom, más piacon mi van, de az enyémen nem éri meg a Virágkötő műhelyt saját erőből fejleszteni 3-ról 4-re, hanem termelem/tenyésztem, amit el lehet adni, és pont növelőt veszek. Most nem érek rá, de majd részletes kimutatást csinálok róla, hogy miért.

Csak viszonylag kevesen veszik a fáradtságot, hogy utánaszámoljanak, mennyi jobbra és balra. És ennek örülök. Ha mindenki számolna, akkor nem lehetne ezt kihasználni :)

Persze a Gangosok és a piacos topik olvasói igen, de nagyjából mindig ugyanazokkal a nevekkel lehet találkozni, ami nagyon nagyon kis része az aktív játékosoknak. A legtöbben eleve nem olvassák a fórumot.
    Én naponta többször, csak ritkán írok. Amolyan csendes megfigyelő vagyok :)

kekmaci75, hóóvirág, csio70 és 8 más kedveli ezt.
  6. LBetti

LBetti Fórumgróf

Sziasztok!
    A trágya nálunk most 678 Csp/db.:eek:

csio70, Dyny, simi1955 és 4 más kedveli ezt.
  7. Momsza

Momsza Fórumprofi

Nálunk 733 csp. 100-as tétel alig van. Hol szürke a piac, hol 2-3 oldal rövid ideig.

Dyny, simi1955, _Cygnus_ és még 1 ember kedveli ezt.
  8. zselike

zselike Járnitanuló

Szia!
    Én is csak olvasó üzemmódban vagyok általában jelen de azt mindig.Most fejlesztettem fel a virágkötő műhelyemet a 4.szintre,pontnövelő termékekkel és nagyon meglepődtem.Fehér ártatlanságot az én piacomon 4-5 ezer csp-ért lehet venni az elő állítása majdnem 10 szerese.Nem tudom hogy egy gang nélküli játékos hogy nem veszi észre?

9. VividDarer

VividDarer Fórumlakó

Mert nem foglalkoznak vele. ENNYI! Robot üzemmód.

10. LBetti

LBetti Fórumgróf

Fehér ártatlanságot - és még 1-2 hasonló terméket - szerintem senki sem gyárt - már mint legalább is nem a műhelyben.

11. zsko2014

zsko2014 Utánpótlás-írogató

Nálunk a trágya 750 felett, talán még egy óráig, utána biztos csökkenni fog mert nem kell már...

simi1955 és LBetti kedveli ezt.
  12. zselike

zselike Járnitanuló

Valamikor meglehetett nyerni valamit hozzá,úgy mint a pinki pit?

simi1955 és LBetti kedveli ezt.
  13. zsko2014

Kedves Gazdik! Látom valami TOP- ról írtok sokat . Mi is az? Valami háttérben zajló event profiknak? Köszönöm ha megírnátok.

14. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia! A tapasztaltabb, és nagy pajtával rendelkezőknek a versenye, ami évente egyszer kerül megrendezésre, eddig ősszel volt az őszi szürettel egybekötve és nem a háttérben zajlik, zajlott, hanem mindenki számára nyitott verseny amire bárki benevezhet, ha az őszi szüret feladatsorát teljesítette és rendelkezik hozzá a megfelelő mennyiségű pajtaértékkel. Ha elolvastad amit írtunk itt páran nagyjából képben lehetsz a számokkal és mennyiségekkel kapcsolatban :)

HéricsBáró, csio70 és Dyny kedveli ezt.
  15. zsko2014

Köszönöm Na az igen! én még csak egy éve vagyok itt. A nagybátyám már öt, de ő nem toppol, hanem piacozik. ezért néztem be ide. Ennyi mennyiséget nem lehet előállítani, matematikailag is lehetetlen, hacsak nem valami spéci módszerrel. Lehet hogy prémium tagok?

csio70 kedveli ezt.
  16. LBetti

LBetti Fórumgróf

A megvásárolható játékórák egyike adja, most meg nem mondom, melyik.:)

hóóvirág, csio70 és zselike kedveli ezt.
  17. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Ahhoz hogy valaki részt vegyen egy ilyen megmérettetésen, nem kell prémium tagnak lenni, csak jól kell gazdálkodnia, és a piacot sem szabad elkerülnie, tehát csp-re is szüksége van:);).
    Kikerestem neked Jónás apó két a szövegből kiragadott mondatát, ami érzékeltetheti ennek a versenynek a légkörét és nehézségét:
    "A TOP elvileg a "nagyok" versenye..."
    "Legyen a cél 200 milliós bedobási érték elérése - ehhez 40-50 millió csp értékben kellett valakinek...."

18. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

kekmaci75 kedveli ezt.
  19. steve223

steve223 Fórumfelvigyázó

Sziasztok!

Még a végén indulók a topban :D
    Ha tényleg kiszedik a fákat sokkal kevesebb értékkel is be lehet majd jutni így azok számára is elérhető lesz a topp akik eddig még nem indultak érdekes lesz ez :)

kekmaci75, csio70, hóóvirág és 6 más kedveli ezt.
  20. _Cygnus_

_Cygnus_ Fórum elő legendája

Sziasztok!

A malmot mindenképp bele kell keverjük, mert gombolyagot állítunk elő. Igen, össze kell hangolni a dolgokat, de ne feledjük el, nem feltétlenül kell 0 percezni, azért az eventnövényre használt 50000 szupertrágyával, Pannikkal, szerencsével sok felröppenőhöz lehet hozzájutni.

Nálam is drága a trágya, még ha nem is ennyire. Érdekes, nem is olyan régen még lázba hozott volna egy ilyen dolog, most meg csak legyintek rá. Tulajdonképpen azért ennyi, mert sokan ülünk a trágyakupac tetején.xDxD

hóóvirág, Gio, Dyny és 4 más kedveli ezt.