Visszajelzés Piac - mit, miért érdemes venni, eladni

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
  1. Rylee86

Rylee86 Fórum admirálisa

Szia!
    Gratulálok neked :) Nem kis eredmény ez:)

Én augusztus körül tértem vissza a játékba (kisebb kihagyás után) és azóta folyamatosan a TOP-ra készülök:) Sokszor felakartam adni ezt a célt,mert olyan reménytelennek tünt ennyi idő alatt a semmiből varázsolni egy hatalmas pajtakészletet. De büszkén mondhatom, hogy 10.000 rózsa és 10.000 mandula kezdéssel, mára odaáig jutottam hogy több mint 150 millió pajtaértékem van. És ez csak az amit a Top-ra szánok. Nagyon sokat köszönhetek a gangnak és az erdőkerülöknek xD Igaz piacozni szerintem még mindig nem igazán tudok:) Valószínűleg sokkal többet is kihozhattam volna belőle ebbe a pár hónapba, mint ami sikerült. Dehát nem lehet mindenhez érteni :) A szürke marhákat kiárultam 200ezres áron, pedig késöbb a duplájáért is elment volna xD
    A TOP-ra 40-50 csp/db áron vásárolok még most is, szerintem ez nem rossz ár még érte. Igaz lassabban is haladok.
    Most még keresek pár pengőt a mentával és a rozmaringgal, remélem az event végéig fent lesz az ára rendesen:)

2. gazoskert

gazoskert Aktív író

Az én piacomon már csúszik lefelé reggel még 800 körül volt az előbb néztem már csak a fele kb.a menta is és a rozmaring is

Gio, -orgona-, Dyny és 5 más kedveli ezt.
  3. Rylee86

Rylee86 Fórum admirálisa

Köszi az infot :) Akkor sietek az eventgazzal, hogy valamit még tudjak keresni a kasszába:)

Utoljára szerkesztett: 21.10.15
    hóóvirág, genka53, Dyny és 3 más kedveli ezt.
  4. sziszi1965

sziszi1965 Fórumőrült

Rozmaring és Menta 470-, tehén 1500,- nyúl 1100,- réni 5500,- róka 5600,- mókus 6700,- medve 6000,- fahasáb 24500,-
    Papagájtollat 230-ért vettem ;)

-gyöngy-581, hóóvirág, genka53 és 5 más kedveli ezt.
  5. lev

lev Utánpótlás-írogató

A tehen az piacomon 2600, a pulyka 1800-2000 a nyul 1400-1500. A tehen ara a boom utan(ha lesz) valoszinu zuhanni fog.

-orgona-, Dyny, _Cygnus_ és még 1 ember kedveli ezt.
  6. gazoskert

gazoskert Aktív író

ne várd nem lesz legalább is néhány napja azt olvastam itt ,hogy nincs tervbe véve

Dyny, sziszi1965 és lev kedveli ezt.
  7. Marika312

Marika312 Fórum császára

Szia, lehet mégis meglepnek vele, - Menta 445, Rozmaring 452, Tehén 1.500, Mszürke 251ezer, Mtarka 63ezer Csp.

hóóvirág, genka53, -orgona- és 4 más kedveli ezt.
  8. lev

lev Utánpótlás-írogató

Nem tudom, hogy lesz-e boom vagy sem. Mindenesetre a tehen felugrott 2800ra, most adok el egy parat, mig viszik.

hóóvirág, genka53, -orgona- és 4 más kedveli ezt.
  9. gazoskert

gazoskert Aktív író

az én piacomon 3500 a tehén..

genka53, lev, -orgona- és még 1 ember kedveli ezt.
  10. macsek.

macsek. Törekvő

Bocs, hogy megkérdezem, hogyan sikerült több milliót a növényekből keresned, hiszen többször olvastam már, hogy neked csak fák vannak mindenhol.
    Kb. 10 milliót sikerült nekem is keresnem a 2 növényből úgy, hogy 400 körül adtam el :). Nekem növényből van bőven minden a pajtámban - 20.000 db fölött - azokat ültetem csatnival, így nem tudnak meglepni semmivel. Hamarosan meglesz az eventnövényem, utána ültetek rozmaringot, talán még el lehet adni jó áron. Jelenleg 239 csp a legolcsóbb.

hóóvirág, genka53, sziszi1965 és 5 más kedveli ezt.
  11. _Cygnus_

_Cygnus_ Fórum elő legendája

Hehe. Csak azt mondtam, fák vannak a farmon, de azt nem, hogy üres a pajtám.
    Most például már elkezdtem a mentát visszatermelni, valószínű még holnap is csatnizok egy kicsit.
    De folyamatosan vásárolok, hol többet, hol kevesebbet. Régen naponta többször bejártam a piacot és megvettem mindent, amit elfogadható áron találtam. Ma már ez annyi időt venne igénybe, hogy ritkán nézem át az egészet, inkább szúrópróbaszerűen ugrálok ide-oda. Amikor a gangon elhangzik a megfejtés, akkor viszont napjában többször is ránézek arra az árura, de nem szürkítem ki a piacot, hogy ne verjem fel az árat. Pl a szürke marhát 100000 alatt megvettem, de a 100000-es tételeket már ott hagytam, így nem sokkal emelkedhetett az ára. Nem is lehetett csak 105000-ért kitenni. Szerencsére nem csak én, más is így okoskodott, így még utolsó nap is lehetett 78-90 ezerért venni. 5 perccel az ismertető megjelenése előtt összeszedtem az összes tarka és szürke marhát a piacról.
    Negyedóra múlva már tettem is vissza egyesével, hogy minél hamarabb felmenjen az ára.
    Szerencsére Pharmer kísérletező típus és rájött a piac működésére, azóta odafigyelek én is az árváltozásra.:D

hóóvirág, genka53, sziszi1965 és 14 más kedveli ezt.
  12. Dyny

Dyny Fórumgróf

Sziasztok:)
    Ismét egy rövid bejelentkezés erejéig:oops:
    Gratulálok az álomhatárhoz;), ahogy Nóci is irta, nem vagy egyedül, volt mostanában egy-két nagy "kaszás" eventxD, szeretjük az ilyeneket:)
    Az erdélyi hérics pedig hosszú távú befektetés, én legalábbis annak kezelem, hisz Jancsika 1 éves időtávban gondolkodott vele kapcsolatban, úgyhogy itt az ideje belevágni. Szánom-bánom, de a rókatápról le is maradtam, az mikor került elő mint tuti tipp?:D

Azért a csukott szemes vásárlással vigyázni:) a mostani árak mellett pillanatok alatt el lehet ám szórni 10 millátxD Amúgy hozzáteszem, ha már álom határokról volt szó, a mostani event mellett én is elértem egy számomra újabbat8)
    Sose bánd meg a döntéseidet, nézd úgy hogy igy is szépen kerestél vele, és ugyan kisebb, de biztos hasznot realizáltál, mert az már zsebben van. Akár fordulhattak is volna az árak lefelé. Nem tudom, ki hogy van vele, de én bizony láttam már rá példát, utóbbi időben egyre többször, hogy a fórumos event kiiráskor felszaladtak az árak, aztán mikor hivatalosan élesedett az event, akkor már csak lefelé mentek, mert már annyian pakolták ki az árut, hogy az nyomta le az árakat.
    Mondjuk ez egy ilyen tipusú eventnél, ahova tenyészállatot kérnek, és nincs mellette boom várhatóan kevésbé fog előfordulni, mert azért a tenyészdögökből nincs mindenkinél felhalmozva.

És amúgy meg 2-3 hónap alatt összehoztál egy 150 millás pajtakészletet, úgyhogy nem mondanám hogy "piacozni még mindig nem tudsz":pxD

Szia,
    Ahogy Nóci is irta, a növényekre is ott van a piac:D, ha már van kellő CSP-d akkor nem feltétlenül érzed azt hogy magadnak kell megtermelni mindent. Simán lehet növények között is vadászgatni olcsó tételekre.

Mondjuk tegyük fel megveszünk 20 ezer mentát, és 20 ezer rozmaringot 100 CSP-s áron, az 4 millió befektetés. Most el lehet adni, legyen csak 300 CSP-n (és volt az több is), az 12 millió bevétel, a tiszta haszon 6,8 millió ha levonom a piaci 10%-s költséget.

Ha magadnak termeled, természetesen magasabb a haszon, de ha állandóan növényt termesztek, akkor hova rakom le a kergés kütyüket:D:D

Az én piacomon nincsenek ilyen "kiokositott" emberek, pedig én is odafigyelek hogy szürkére nem viszek semmit, de hiába. Jön a pletyka, pár pillanat múlva már üres a piac.
    Nem mintha annyira zavarna, szerencsére mára már olyan a pajtám, hogy nem érzem szükségét egy jó kis rejtvény után hogy rohanjak bevásárolni:D:D, ha meg az event kiiráskor emiatt magasabbak az árak, hát üsse kavics...xDxD

mimi, hóóvirág, genka53 és 14 más kedveli ezt.
  13. Lindus1226

Lindus1226 Fórummogul

7.900,- csp a mókus legolcsóbban o_O. Tényleg minden kelendő most a piacon :)

14. mitnemertesz

mitnemertesz Fórumelemző

Hmm, ma vettem 2 erdészhódot, 2x2,6m-ért, gondolom, csak ennyiért bírták kirakni. Nekem 4,1 lett volna, gondolkodtam is rajta, de napközben vki más meglépte, az övé még most is ott van. 8)

mimi, csio70, genka53 és 3 más kedveli ezt.
  15. Agnesasszony

Agnesasszony Törzsjátékos

Nálunk 3-ért árválkodik egy....

16. tyúktápésbúza

tyúktápésbúza Törzsjátékos

szia. ki kell h javitsalak. én tartalék üzemmodra kapcsoltam és tülelmesen várok. egyszer biztos eljön az én időm.

mimi, genka53, sziszi1965 és 2 más kedveli ezt.
  17. zsugabubus

zsugabubus Fórumszaki

Sziasztok! Miért is vesszük ennyire a mókust?
    Köszi.

18. _Cygnus_

_Cygnus_ Fórum elő legendája

Nem tudom, 20 darab van összesen a piacomon egyesével kirakva. 10000 a vége.:wuerg:

-orgona-, Dyny, mimi és 4 más kedveli ezt.
  19. hóóvirág

hóóvirág Fórum félistene

Sziasztok!
    Béka nálam 7 tétel van kint, struccból 4...o_O a mormota 5000 csp...

Pharmer, gratula, nem semmi! ;)

missuzy_53, Baby72, -orgona- és 6 más kedveli ezt.
  20. zsugabubus

zsugabubus Fórumszaki

9000 egy pillangó? Emberek, mi folyik itt?

Baby72, Dyny, steve223 és még 1 ember kedveli ezt.