Pletykagang, ahol Jónásné is szabadon szárnyra kelhet

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Lacika07, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. lukimi

lukimi Fórum elő legendája

• Lezárási idő: 36 óra
    • Amit ad: Minden ólra (alap + terményes és fejlesztéseik) 10% TP bónusz 12 órán át

wiktorka17, _Cygnus_, mária4702 és 6 más kedveli ezt.
  2. Blökix

Blökix Fórum hercege

Köszönöm!

kutyaszálló kedveli ezt.
  3. Pharmer500#2

Pharmer500#2 Fórumgróf

Közben csak úgy érdekességképp elméláztam ezen a stratégiai alternatíván is, TOP-os szempontból (na Varun ezt se föltétlen kell olvassa: úgyhogy csak apróbetűvel, meg itt különben is csak szőr mentén nem OFF...:wuerg::music:). (Most a TP-t hanyagoljuk - az kevésbé mozgat meg, mint a TOP, ami számomra talán a legfőbb kihívás a játékban (az FA-gyűjtés mellett)...)
    Jelenleg ugye CSP-szerzésre a csatnis 1x1 a legalkalmasabb - ez állandó munkások nélkül macerás, de (saját gyakorlatomból kiindulva) napi 3 aratás (mondjuk 12+4+8 órás eloszlásban) még belefér, ugyanakkor napi 1 2x2-nél tagadhatatlanul "kényelmetlenebb"...

Szóval elméláztam ezen a dolgon, hogy működhetne ez fullos mamutparkkal (43 KK-mamut, 33 turbó mamut, 52 szupermamut). Így mindig mindennel megszórva (és többi trágyaféleséget némi többlettel szinten tartva) lehetne termelni napi 52*6=312 szupertrágyát (bár elméletben ez 3 naponta 2 aratás, de gyakorlatban abból indulok ki, hogy XXL mamutokat is fixen napjában 1-szer aratja az ember - ha néha sikerül megoldani a 2. aratást csúszás nélkül, akkor azt tekintsük plusznak); tegyük föl, hogy az illető eventezik, vagyis a mamutjai mondjuk az évi 365-ből 200 napot vannak kinn (ez az eventnaptárat elnézve, hogy havi kb. hány nap jut termesztős eventekre kb. reális is lehet, némi "kerekítéssel"), ami évi 62400 szupertrágya. Ha vki 0 perces komfort szegfűre használja el (csatnival), az szupertrágyánként nettó 14 hozam (érdemes ezt mondjuk 8 naponta ellőni, vagyis a gesztenyés felhő minden 2. aktiválásakor: ez esetben 8*312/44=kb. 57 kört kell megcsinálni - ennyi kb. pont belefér egy bagolytojásba (hogy azért a TP is optimalizálva legyen) és mindössze 1 munkáskupont kell hozzá fölhasználni (ha megvan a játékórás felhősor, az 7 naponta ad 1 3órásat, vagyis szinten van tartva ez is)) - ez annyi, mint évi 62400*14=873600 szegfű, ami 142 CSP-s pajtaértékével 124051200 CSP (a legutóbbi TOP-nak a kizárások után kb. ennyi volt az alja, max. még egy-két salátát be lehet dobni pluszban). Mindez igényelne a gazdától napi 1-szeri belépést és 8 naponta 10 percnyi 0 percezést. (Hogy a TP is nőjön, a széleken lévő gyümölcsfákból kijönnek a hozzávalók a húsvéti lekvárhoz, a 8 naponta egy csatni, ill. a fehér ártatlanság-karácsonyi süti kombó (ill. akkor már opcionálisan a szegfűzésre egy cukkinis almatorta meg répás kenyér;)) meg csak összejön némi eventezéssel, meg piacozással a Baháról, a zselécukrokkal együtt...)

Persze mindekapcsán feltételezve, hogy megvan a szegfű megfelelő bónusza, ill. hogy az ominózus felhősor bónuszába nem nyúlkálnak bele, valamint hogy a TOP-on a szántóföldi növények beadhatóak lesznek...:music:

Na asszem, a mostani hétvégére már tényleg eldugultam:music:: SZIASZTOK!

georga06, Dyny, macsek. és 26 más kedveli ezt.
  4. Baby72

Baby72 Fórum elő legendája

Bocs Pharmer, ha lehetne legközelebb -2 betűméretet használj írásodhoz..:D:inlove: Ez már így is olyan apró, akkor meg már reagálás sem lesz rá;):). Nem mindenki Sasszem legkisebb fia: Vószem;).

Dyny, macsek., kovacstne és 12 más kedveli ezt.
  5. zsjudit

zsjudit Fórum veteránja

köszi gyöngy,de ne haragudjatok hogy nehéz a felfogásom, de már csak a tenyésztős eventet látom !és oda kell bébi papit keverni a malomban?nagyon sokat olvasok itt, ritkán irok is de ezt most nem igazán értem.bocsi ha nehéz a felfogásom!

6. Baby72

Igen, ahhoz fog kelleni. Összetevőket már ma többször írták.;):)

7. Kukackukac

Kukackukac Fórumfelvigyázó

Igen az jó lesz.xD Ideültem a gép elé.....:sleepy: sokat romlott a szemem....:sleepy:. Feltettem az okulát, így jobb, de mennyit romlott a szememxDxDxD

Dyny, wiktorka17, _Cygnus_ és 7 más kedveli ezt.
  8. Pharmer500#2

Pharmer500#2 Fórumgróf

Ja, hát a "gyöngyszemekért" meg kell dolgozni, és az "ellenség" megtévesztésére is gondolni kell - barátoknak meg: Ctrl+C > Új Word dokumentum > Ctrl+V > Ctrl+A (=Mindent kijelöl) > 78-as betűméret! É VOÁLÁ!
    :music:

Dyny, macsek., PocsékFarmer és 19 más kedveli ezt.
  9. Baby72

Ezzel nem vagy egyedül. A munkám miatt 17 évig számítógép előtt ültem és meredtem a monitorra. Az elmúlt 1,5 évben annyit látok, hogy meg tudom különböztetni a gyalogátkelőhelyen a pirosat a zöldtől.:( Ez is valami, de a szemüveg nyomja az orrom, szédülök ha rajtam van és sokba is került;):):D.

Új Word? Nekem régi sincs. ;) Nem bírja a gépem.

Dyny, macsek., wiktorka17 és 9 más kedveli ezt.
  10. Kukackukac

Szükségünk van az írásaidra, ha már a többi KatáéxD

Utoljára szerkesztett: 18.4.15
    macsek., wiktorka17, énvagyok64 és 11 más kedveli ezt.
  11. Kata_rzis

Kata_rzis Fórum admirálisa

Mondok erre egy egyszerűbbet (persze részben csak ellenkezés gyanánt:p): Ctrl gomb lenyomva tart + egér görgője előre görget a kívánt betűnagyságig... ;)

Áááá! Nehogy azt hidd, hogy az asszonykájának olyan sokat ír! Bár... a múltkor a hosszú visszaútra "készített nekem szendvicset" (értsd az előző nap zsemlét küldött ajándékba!).:inlove: Szóval, azt egy szóval sem mondhatom, hogy nem figyel rám!xD

Dyny, macsek., PocsékFarmer és 17 más kedveli ezt.
  12. Baby72

Neirígykedjjél;):D:inlove: majd Te tolmácsolsz akkor nekünkxD:inlove:.

Kipróbáltam.. Már a falon volt a mondat vége, akkorára sikerült kinagyítani:D:inlove:.

macsek., Kriszti, wiktorka17 és 9 más kedveli ezt.
  13. _ferike_

_ferike_ Fórum ismerője

Elegendő a Ctrl és plusz (+) lenyomása, és nagyít, visszatérni a Ctrl és mínusz (-) gombbal lehet :)

macsek., kutyaszálló, wiktorka17 és 6 más kedveli ezt.
  14. Kukackukac

Te legalább hordod;) nekem az oxigén hiányos egy-két agysejtem, ami talán Bilobillal működtethető lenne, nem hajlandó a multifokálishoz alkalmazkodnixD, így le-fel kapkodom az olvasót, a szuper meg szépen pihen a tokjábanxD
    Köszönöm! Észrevettétek, már megint rosszalkodunkxD:inlove::wuerg:

macsek., kutyaszálló, wiktorka17 és 8 más kedveli ezt.
  15. Baby72

De jó, hogy ilyen ügyesek vagytok, tényleg.. De, ha ezt hemügekészítés előtt írjátok, elég lett volna csak egy gyors egércserét alkalmazni vagy klaviatúrát cserélni és nem a drága szemüvegre költeni.;):)
    Ennyi belefér. ;) A sok okosság már szétveti az amúgy is okos fejünketxD:D. Ha már látni nem látunk, legalább legyen valami öröm az ürömben:p.

macsek., PocsékFarmer, Kriszti és 8 más kedveli ezt.
  16. Kukori.és.Kotkoda

Kukori.és.Kotkoda Fórum ezredese

Szia,

a mamutfák ideje előtt szinte egyáltalán nem eventeztem.
    Az első csemete gőzös előtt végiggondoltam, mi lenne, ha minden földet meg tudnék szórni szuper trágyával...

Keményen ráhajtottam és az első alkalommal sikerült jó sok értékes mamutot szereznem.
    Ugyanezzel a tempóval a másodikon kb. 15 %-kal kevesebb mamutom sikerült,
    a harmadikon pedig még 20 %-kal kevesebb.
    Napi 16-18 gőzöst indítottam majd' minden nap.

Remélem, meghagyják a csemete gőzöst és nem változtatnak rajta sokat,
    mert nagyon szórakoztató, imádtam vele játszani.

Ha olvastad, törlöm a dőlt betűs részt és akár a korábbi idevágóakat is,
    mert ugyan fenntartom a véleményem, de nem szeretnék vele öngólt rúgni;)

Utoljára szerkesztett: 18.4.15
    Dyny, macsek., kutyaszálló és 12 más kedveli ezt.
  17. zsjudit

zsjudit Fórum veteránja

köszike!

wiktorka17, sziszi1965 és Baby72 kedveli ezt.
  18. Pharmer500#2

Pharmer500#2 Fórumgróf

Sajnos, apróbetűzés ide, zöldbetűsítés oda, törlés emide vagy amoda, sztem nem kellünk mi ahhoz, hogy Hamburgban is tudják, amit tudni kell. Amit pedig a %-os tapasztalataidról írsz, az kifejezetten tanulságos (nekem pl. ilyen összehasonlítási alapom még nincs, hisz csak 1 gőzösön futtattam "statisztikai mennyiséget" - ráadásul a régi-fórumos hsz-emmel az is elszállt az éterbe...:oops:)...
    Mondjuk, hogy ez nagy számokban hogyan működik, azt tényleg csak latolgatni lehet (fogalmam sincs, menyien tartják kinn őket, akik kinn tartják, mennyire használják el eventekhez a termésüket, és mindezek hatására a korábbiakhoz képest mennyivel vesznek kevesebb szupertrágyát/felröppenőt/munkásokat <> a másik oldalról a fölösleges titokfák levezetésével megnövelvén a megmaradók, ill. a "tüzifák" értékét is, mennyi hajtóerőt jelentett ez titokfavásárlásokra/mennyien indtották FA-val a gőzöst...). Persze intuícióm van rá (főleg a hosszas menetidő-túllépés kapcsán), de jó lenne tényleg tudni.
    Valahol csak kell lennie egy egyensúlynak: nyilván nagyon nem könnyíthetik meg a haladásunkat, de ha nem kínálnak motiváló lehetőségeket, az sem működhet, hisz - ellentétes okokból, de - a vásárlási kedv így is és úgy is lanyhulni fog, ha nincs meg az arany középút...o_O
    Na jó, de ettől így még nem tudja elmenteni, kinyomtatni, beköttetni/bekereteztetni...!:eek:
    Privátban a tettek embere vagyok, nem a szavaké, no: hisz mi szavak nélkül is megértjük egymást - és itt a legfőbb bizonyíték erre!:inlove:

Dyny, macsek., ciklon23 és 16 más kedveli ezt.
  19. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia!
    Lesz egy olyan jellegű tenyésztős event mint a múltkor, hogy adott (ló és tehén tenyésztését kéri a feladat) kapunk a tenyésztésért kisállatokat, lesznek fatermések és növények amiket beadunk a feladatba, és a malomba bébiételt keverünk nekik, ezt is beadjuk a feladatba és nyerünk valami szépet és jót.:)
    Kedves Pharmer nekem -gyöngy-szemem van, írjál csak még ilyeneket ma is és holnap is meg sokszor még:). Ha még van pár ilyen ötleted intézd csak el nyugodtan, hogy megfogadják: javasoltad a turbó lassítását is sikerült (bár nem biztos, hogy a Te érdemed, de szóltál Te is róla,), most elolvassa V. a következő lépésében ezeket teszi: Módosítják a felhő hatásást, kiveszik a TOP-ból a szántóföldi növényeket és nem látjuk többet a gőzöst, vagy mamutok nélkül jön.:);):music:
    Az arany középutat a legnehezebb megtalálni mindenben.....
    utóirat: olvastam Jónás apánk válaszát, az első kérdésre azt írta, hogy már beszéltünk róla, de nem emlékszem rá, hogy azon kívül, hogy titokállatokat hoz a gőzös megnevezésre is került valamelyik?

Dyny, macsek., Kriszti és 8 más kedveli ezt.
  20. Kukori.és.Kotkoda

Kukori.és.Kotkoda Fórum ezredese

Nem mindent tudnak ám Hamburgban ... ;)
    Szerintem nem számoltak a fanatikus játékosokkal, mert nem is lehet kitalálni előre,
    mire fogunk majd rákattanni.

Szerintem úgy kalkulálhattak, hogy mindenki akar minden fajta mamutfából 1-2 darabot.
    Az elején ez is volt a jellemző a fórum hozzászólásokból ítélve.
    A kevéske plusz mamut trágya megkönnyítette volna pl. az event kezdést
    és adott volna egy kis könnyítést pl. boldog fa napon.

A "128 mamutfa" koncepcióra szerintem nem gondoltak még a legvadabb álmaikban sem,
    másként nem került volna játékba a gőzös.

Dyny, macsek., kovacstne és 13 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.