Pletykagang, ahol Jónásné is szabadon szárnyra kelhet

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Lacika07, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. iboly54

iboly54 Fórum elő legendája

Szia!
    Nálam is ez a helyzet, alig tudok visszaolvasni, nem voltam 2 napig, van is mit, volt hsz bőven;)
    Tényleg ezek a következő neonosok:music: akkor a hétvégén ráhajtok a tenyésztésükre;)

Csöpi02, hóóvirág, wiktorka17 és 6 más kedveli ezt.
  2. pilcsi64

pilcsi64 Fórum ismerője

szia !
    köszi neked is és mindenkinek a tanácsokat ,ezért szeretek idejárni :) sajnos a növénytermesztés nálam nem működik úgy , ahogy leírtad , éjszakára én is hosszú érésűt ültetek de napközben a munka mellett nem tudok többször is belépni :( az is igaz , hogy a gazdaköri megvár de mivel csak 124 csillagom van és ahogy írtátok az új bahás területhez lehet , hogy az kell , ezért kénytelen vagyok gazdakörizni is , nekem még egyelőre szükségem lenne arra az új területre is , bár néhányan azt írtátok , hogy nem igazán kellene :) ráadásul nekem még a kincses sziget egyik része sincs meg ( pedig jó néhány kitehető a raktárban porosodik ) és azt is csak a gazdakörben tudom megszerezni és nem egyszerű a dolog CSP nélkül :( sajnos ez így egy ördögi kör :) én januárban ugrottam fejest ebbe a játékba , azóta is nagyon élvezem de az nem vitás , hogy most már kőkeményen tervezni is kell , persze ez csak még izgalmasabbá teszi de az őszhajszálaim számát is szaporítja :) amit pedig pharmertől idéztél az egy nagyszerű gondolat , észben is tartom , köszi , hogy megosztottad velem :)

3. _Cygnus_

_Cygnus_ Fórum elő legendája

Igen, látom, hogy mással vagy elfoglalva. De hidd el, hálásak leszünk, ha kutakodsz egy kicsit a kedvünkért.:) Rengetegen olvasnak itt - még ha cikinek is tartják elismerni, hogy napi szinten Gangot olvasnakxD - hisz minden eventezőt/farmozót érdekelnek az előrejelzések.

Szia!

Nem értek egyet a módszereddel, még akkor sem, ha látom, hogy sokan így csinálják.
    Ha mindent egyszerre csinálsz, akkor tulajdonképpen semmivel nem haladsz.
    Van elég csatnim, elég Csp-m, elég szép pajtakészletem, mégsem pazarlok. Ha csatnit aktiválok, akkor minden területre 1*1-es földet teszek ki, még a szigetre is. Vicces, de még az aratóval is csínján bánok, ha van 10 perc belőle, akkor ültetek még egy kör salátát.:wuerg:
    Ha kiszámolod, egy területen olyan kevés plusz növényt kapsz, hogy jobban jársz, ha eladod a csatnit s az árából növényt veszel, a területre pedig kiteszel 44 ólat s eszel hozzá valamilyen érésgyorsító terméket.
    Nálam soha nincs semmi lebetonozva a farmra, ha kell akkor napjában háromszor is átalakítom, akár event alatt is.
    Persze tudom, sokan arra esküsznek, hogy minden ólból és minden fából tartsanak kint egyet, de ez olyan mint a való világ, ha valaki egy fenékkel akar több lovat megülni, csak nagyot zuhan.:music:

kekmaci75, Pharmer500#2, Coff66 és 30 más kedveli ezt.
  4. apuci30

apuci30 Fórumőrült

Szia

Én is januárba kezdtem a játékot csillagom van 31 de direkt indirekt módon sok olyan feladatot nem zártam le ahonnan gyorsan kis költséggel tudok csillagot szerezni így én nem félek mert a csp állományomtól és a kattingatásaim sebességétől függöen legalább 90 csillagot kiszedek percek alatt :D
    Bahás kincses szigetes felvetésedre pedig annyit tudok mondani hogy nem ültetek Bahán hanem csak fák meg dekorok vannak kint 75%-os területen így a felhőkkel meg a kitehetőkkel napi átlag 100eBtp-t akasztok le ami majdnem egy szintlépés 105-ös szinten. Igaz még két kamra távol van a kincses sziget de nem nagyon izgulok rá. Pont ma szedtem ki a paprikát és így most már megint van pár feladat amivel még tudnék magamon pörgetni de nem sietek amúgy a papaja meg földimogyoró meg az egyik megrendelő nincs nyitva csak. Minden más nyitva meg számomra az utolsó kamrába az állatok vannak hátra és haladok tovább :D

5. farmer221278

farmer221278 Járnitanuló

Sziasztok!

Én pont ugyan erre gondoltam mivel most az első 3 állatot adták be neon ólnak sztem a következő a kacsa, pulyka és juh lesz! Végig olvastam a fórumot hátha vki már írt erről de úgy látom másnak is eszébe jutott. a mostani 3 állat mellé én már kirakosgattam őket :D

6. Rylee86

Rylee86 Fórum admirálisa

Sziasztok!
    Anno nekem is ez lett tanácsolva, a "nagy káosz" helyett:) Bejött:) Nemcsak hogy jobban haladtam vele, de csp-m is nött, mivel akkor még jobb áron tudtam csatnit eladni:) Persze nehéz ezt betartani ha az ember úgy érzi mindennel le van maradva, de mindig mikor elkezdek agyalni mit hova pakolja a farmon, eszembe jut ez a tanács:) És egy mély levegő után kezdem előről a gondolkodás:)
    Én is köszönök minden ötletet, tanácsot amit ide irtok, nagyon hasznosak:)

7. vblanka28

vblanka28 Haladó

Egyet értek ez nagyon szép és jó taktika...énis csináltam... DE anyukám gondozása és háztartás vezetése közben nem nagyon volt időm így folytatni és csak bosszantott ha kihagytam egy aratást... így visszatértem az alapra... csak azok az ólak vannak kint amiket szeretek, kicsit összevissza de szép... minden fából 1-1 (és a fennmaradó néhány kockákban hosszúérésű ... de ha elő kell venni a csatnit (bár szép számmal van a készleten)akkor mindenhol 1*1en termelek :)
    és ha valami bombameglepi eventajándék jön, akkor bizony borítom a farmot.... de tény, hogy a sok CSP-hez meg kell sok mindent tervezni, viszont ha elérted a célod, onnantól belefér egy kis pihi is, csak azt a mennyiséget kell tartani és nem felélni :)

8. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia!:)
    Teljesen igazad van, tényleg nehéz betartani azt, hogy egy félére koncentráljunk, (esetleg kettő is belefér), de ha haladni és gyarapodni akarunk ez a járható út. Én például ezt követem. Tudom, hogy mi a célom (ez lehet tp, csp, pajtjatöltés) és annak rendelem alá/mellé a többi célt.
    Szia!
    Pontosan ezen kéne változtatnod, ha komolyan előre szeretnél jutni:) a tanácsokat nem ismétlem meg, napok óta írjuk Neked, ha nem indul el itt a válaszlavina már nem írtam volna újabb hsz-t én sem. Van egy topic, úgy hívják, hogy: fejlődési taktika, a nyitó linkjét csatolom ide neked olvasgasd, érdemes:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/fejlődési-taktika.11014/
    Sok sikert a további játékhoz:)

Csöpi02, hóóvirág, csio70 és 9 más kedveli ezt.
  9. pormacska1

pormacska1 Fórumfelvigyázó

Legjobb fejlődési taktika az,ha olvassátok a gangot,az itt megjelenő információ morzsák milliókat érnek;).

10. pilcsi64

pilcsi64 Fórum ismerője

sziasztok !
    igazatok van meg nem is :)
    vegyünk egy példát elméleti síkon . a mostani eventnél a nyúl a legdrágább én most bruttó 3.000 CSP-vel számolok ( ez mondjuk az átlag ) az nettó 2.700 . egy területen 44 ól van az eladásból bejön 44x2.700 =118.800 CSP . vízzel 5 óra 12 perc alatt van meg , számoljunk csak 5 órával . tegyük fel , hogy van időm 5 órán keresztül a gép előtt ülni és növényt termeszteni , bár ez " rabszolgamunka " :)
    répát vízzel termesztve egy óra alatt 7-szer tudok aratni nyugodtan . a 44 terület 1x1-ben 176 terület , csatnival nettó 3 db - al számolhatok tehát egy aratás plusz 528 db , óránként 7x528 = 3.696 db . az 5 óra alatt 5x3.696 = 18.480 db . az én piacomon folyamatosan 11 CSP felett van a répa ára én most bruttó 10 CSP-vel számolok , ker. költség 10 % , mínusz 1 CSP , vízköltség területenként 1 CSP a nettó 3 darabra vetítve 0, 33 CSP ,kerekítve 8,50 CSP a nettó bevétel , 18.480x8,50 = 157.080 szemben a 118.800-al és most az event miatti drága árral számoltam a nyúl esetében , persze a répa esetében is piacfüggő a dolog csak példának hoztam fel és mindezt még egyszer mondom , elméleti síkon :) egyébként pedig én is próbálok racionálisan , funkcionálisan játszani , jelenleg az ólak többsége a raktárban , csak azok vannak kint , ami az eventhez illetve a tenyésztéshez , baby boomhoz kell , a fákból pedig azok vannak kint amik a gazdakörhöz kellenek vagy a piacon jó a termés ára :)

Dyny, Baby72, csio70 és 3 más kedveli ezt.
  11. pormacska1

Tyúkocska 120 ól 56 percenként aratva,1000 csp/tyúk=nettó 108000 csp 5 óra alatt 540000 csp:).

-skorpio1977-, Agnesasszony, Dyny és 12 más kedveli ezt.
  12. Fätum

Fätum Fórumőrült

Igen értem, és az biztos, hogy nehéz megtalálni az egyensúlyt. Annyit tudok még ehhez hozzátenni, hogy a gazdaköri küldetések, ahogy Dyny is írta, nem szaladnak el, szerintem a bőröndös gazdakörivel bőven ráérnél még. Én pld. még neki se fogtam. meg fog várni, majd csinálom nyugisabb időkben a többi befejezetlen gazdakörivel együtt. Én értem, hogy szeretnél haladni a gazdakörikkel, Tp-vel, eventekkel, és nem mellesleg a csp állományt is felduzzasztani. Az a helyzet, hogy (tapasztalatból írom ezt neked) egy fenékkel több lovat nem lehet megülni. Most épp szétforgácsolod magad, és a lehetőségeid. El kell határoznod mi a prioritás. Ha mindent egyszerre akarsz csinálni, semmivel nem fogsz úgy haladni ahogy szeretnéd. Amikor, olyan event van, ahol jól ki lehet használni a piaci árakat, érdemes a piacra termelni. A haszonból (már pedig most elég szépen lehet keresni a piacon a neon event alap állataival) megtudod venni azt amire szükséged van. Idöt, energiát spórolhatnál, ráadásul így hamarabb megteremtheted magadnak az esélyt, hogy gyorsabban haladj mindennel.

Utoljára szerkesztett: 21.8.15
    -skorpio1977-, Dyny, Baby72 és 16 más kedveli ezt.
  13. pormacska1

Homokszobrok,nyári felhősor vásár..

Dyny, kukori80, -gyöngy-581 és 5 más kedveli ezt.
  14. -gyöngy-581

Sziasztok!:)
    Áthoztam a fészekből két linket amin apó a jövőheti titokfákat mutatja be, hátha valakinek elkerülte a figyelmét és nem látta még:)
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/pletykafészek-avagy-hírek-híresztelések-és-jós-jónás-otthona.7666/page-69#post-317108
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/pletykafészek-avagy-hírek-híresztelések-és-jós-jónás-otthona.7666/page-70#post-317761
    Az új fák gyönyörűek, alig várom őket, mert a kedvenc mini eventem. A titokfákhoz új gazdaköri feladatsor is fog jönni, ha igazak a pletyik. Esetleg valaki nem hallott valamilyen hírmorzsát arról hogy milyen titokfák termésére lesz szükségünk?

icus08, Dyny, Marika312 és 12 más kedveli ezt.
  15. kukori80

kukori80 Fórum elő legendája

Dyny, sanya53, -orgona- és 10 más kedveli ezt.
  16. -gyöngy-581

Dyny, wiktorka17, Marika312 és 9 más kedveli ezt.
  17. ggreta08

ggreta08 Törzsjátékos

Dyny, wiktorka17, Csöpi02 és 2 más kedveli ezt.
  18. kukori80

kukori80 Fórum elő legendája

Mester, majd mutasd nekünk is az utat hogy kitaláljunk, mert mindig az erdő közepén ücsörgünk:))
    Szia. Milyen új területre gondolsz?

szemike50, Dyny, wiktorka17 és 8 más kedveli ezt.
  19. ggreta08

ggreta08 Törzsjátékos

Bocsi, én néztem el... :( csak már nagyon reménykedek az esőerdő megjelenésében :)

szemike50, Dyny, wiktorka17 és 5 más kedveli ezt.
  20. Fätum

Fätum Fórumőrült

Jó reggelt kívánok :)Meglehetősen borongós a reggel, de kiválóan elszórakoztattok itt, azt hiszem mindenkit. Mondjuk nem bölcs dolog kávézás közben ilyesmit olvasni, most törölgethetem le a monitorról a kávét xD

Coff66, hóóvirág, szemike50 és 20 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.