Pletykagang, ahol Jónásné is szabadon szárnyra kelhet

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Lacika07, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. **Mazsola**

**Mazsola** Fórumlakó

Hú, akkor nem tudom miről beszélsz:) Én azt az égig érő mókának nézem, az meg is van, de az nem rövidít:music: Na mindegy, inkább pakolászok...
    További szép estét:)

inanna11, Dyny, csopke1 és 2 más kedveli ezt.
  2. SZERENCSELOVAG

SZERENCSELOVAG Fórum admirálisa

Nagyon jó,és várom mit írsz.:)
    Szia Gyöngy:)
    Köszönöm szépen,és már el is mentettem amit hoztál.;)

Dyny, -vadocka70-, csopke1 és 4 más kedveli ezt.
  3. nemzsu

nemzsu Fórum ezredese

Jaj, nem rövidít, hanem kütyü tp %-t ad. Köszi, hogy kijavítottál. Már nekem is be kellene fejeznem, mert keverek mindent. :eek::oops:

Hát ciki, vagy sem, én keveset ismerek fel a felhők közül...:oops:
    - játékórás, ami hetente ad 1db 3 órás munkás kupont (nekem ez nincs meg)
    - égig érő móka (ahogy Mazsola felismerte) - 10%-os tp szorzót ad kütyükre 12 óránként (nekem nagyon megéri)
    - Punkakukk ügynök- -3-3000 tp-btp - DE: ezen van egy 2x1-es kütyü, ami 1100tp-t ad 10 óránként - na ez elég nagy értéket képviselhet egyeseknek (pl nekem is)
    - 2014-es karácsonyi felhősor lehet az a pici pockos? - ez csökkenti a tenyésztés idejét - szintén nagyon megéri szerintem
    - azzal a kalapos macskával vagyok gondban, mert amire én gondolok, az egyik horroros gazdakör végén van. Azt minek tennék akcióba...

Moderátor által utoljára szerkesztve: 20.9.15
    hóóvirág, kovacstne, Dyny és 10 más kedveli ezt.
  4. SZERENCSELOVAG

SZERENCSELOVAG Fórum admirálisa

A kütyükre 6 óránként adja,az megvan nekem nagyon hasznos felhősor.:)

sziszi1965, Dyny, -gyöngy-581 és 2 más kedveli ezt.
  5. nemzsu

nemzsu Fórum ezredese

12 óránként adja, de 6 óráig hat.

-orgona-, sziszi1965, Dyny és 4 más kedveli ezt.
  6. kukori80

kukori80 Fórum elő legendája

Jóóó reggelt:) Itt pipulok magamban. Nem elég hogy az event is kihoz a sodromból, folyamatosan csak piros csibéket kapok. Ennek mi értelme van? Nem is csodálkozom hogy a hódosba se dobáltak ha ennyien nem játszanak. Kerestem linket ahol meg lehetne a csibéket beszélni de nem találtam. Tud valaki berakni?

7. [Lacko]

[Lacko] Fórum ezredese

Helló-belló!

Remélem jól azonosítottam a felhőket, volt amire csak tippeltem :music::oops:

[​IMG] Égig érő móka felhősor
    • Lezárási idő: 12:00 óra
    • Jutalom:
      • 25 BTP x Bahamarama szinteddel
      • 35 TP x Farm szinteddel
      • 10%-kal több hozam a TP-t adó dekorációs tárgyakra 6 órán át
    • Tematikus felhősor, csak a meghatározott dekor elemek helyezhetőek rá. (Bocitrükk, Répatrükk, Érmetrükk)
    [​IMG]Karácsonyi felhősor - 2014
    • Lezárási idő: 24:00 óra
    • Jutalom:
      • 2014 Bahama TP
      • 2412 TP
      • 20% érésidő csökkentés a tenyésztelepekre 12 órán keresztül
    • Tematikus felhősor, csak a meghatározott elemek helyezhetőek rá. (Kekszsütöde, Nyugdíjas Mikulás, Kis kekszszörny)
    [​IMG]Játékóra felhősor
    A felhősor tulajdonságai, amennyiben minden tárgyat megszereztünk és kihelyeztünk rá:
    • Amit ad: 3 órás farmmunkások kupon
    • Beérési idő: 168 óra (1 hét)
    [​IMG]Halloween 2014
    • Érésidő: 24:00
    • Amit ad: 5000TP és +20% TP a teliholdas éj növényei számára 12 órán keresztül
    • Tematikus felhősor, csak a meghatározott rémséges dekorációk helyezhetőek rá (Édes-rémes házikó, Vérmaci,Modern boszorkányseprű).
    [​IMG]Szülők napja - Erdei kirándulás felhősor
    • Lezárási idő: 10 óra
    • Jutalom:
      • 6000 TP
      • 2000 Bahama TP
      • 10 db mandragóra
    • Tematikus felhősor, csak a meghatározott elemek helyezhetőek rá. (Dagonyabuli, Szunyaidő, Papírszív)
    [​IMG]Punkakukk ügynök felhősor
    • Lezárási idő: 10:00 óra
    • Jutalom:
      • 3000 Bahamarama TP
      • 3000 TP
    • Tematikus felhősor, csak a meghatározott dekor elemek helyezhetőek rá. (Menő tojgli, Fészekfoglaló, Tuti tojás)
    [​IMG]Boldog karácsonyt - 2013 felhősor

• Várakozási idő: 10 óra
      • Amit ad: 1750 TP
      • Tematikus felhősor (csak az event nyereménytárgyai helyezhetőek ki rá)
    [​IMG]Cukorünnep 2012
    • 2 db 1x1-es és 2 db 2x1-es felhő
    • Várakozási idő: 24 óra
    • Jutalom: szinted x 40 TP
    • Tematikus felhősor (csak az event nyereménytárgyai helyezhetőek ki rá)

pikom, wiktorka17, CsakJucinak12 és 15 más kedveli ezt.
  8. iboly54

iboly54 Fórum elő legendája

Halló Fiúk, Halló Lányok!!!! Halló kit mi érdekel ?.....;) ugye sokan emlékeztek erre?:inlove:
    Nos, engem az érdekelne lesz e valaha olyan felhősor, ami a fák érési idejét csökkentené, hogy nem kelljen annyi turbót használni:) Nem láttam a táblázatban ilyent vagy csak Nekem nincs:music:
    Szeretném, ha nem menne át ismét rossz hangulatba a gang;):p
    Zsu, nagyon ügyes voltál, elkaptam a cinegét;):inlove: köszönöm:)

hóóvirág, wiktorka17, -orgona- és 7 más kedveli ezt.
  9. nemzsu

nemzsu Fórum ezredese

Köszi! Ez sokat segített.
    Én az utolsó kis figurához tenném a 2014-es karácsonyt. Nézd meg az 1x1-es kütyüjét.
    Van, ami egyértelműen beazonosítható, de van, amihez lövésem sincs és nem is biztos, hogy az, amit te társítottál hozzá...

hóóvirág, wiktorka17, -orgona- és 4 más kedveli ezt.
  10. [Lacko]

[Lacko] Fórum ezredese

Jogos :)
    Ha a képet nyitod meg külön ki is írja: cloudrowsale-retro_sep2015_shop-package_xmas14 :)

Így ő? : [​IMG] cloudrowsale-retro_sep2015_shop-package_christmas2014 (esetleg ugyanaz :oops:)

wiktorka17, -orgona-, Gio és 3 más kedveli ezt.
  11. nemzsu

nemzsu Fórum ezredese

Megtalááááltam, de én képet nem tudok másolni. Ciki! :oops:
    A rénszarvasos: Téli felhősor 2014. A 2x2-es kütyüben van ilyen réni.

hóóvirág, wiktorka17, -orgona- és 5 más kedveli ezt.
  12. _Cygnus_

_Cygnus_ Fórum elő legendája

Még egyszer elnézést kérek. Nem tudtam, hogy komolyan kérdeztél.:music:
    A Zsu hozzászólásából jöttem rá, hogy a nekem adott válaszból sem értetted meg a kicserélt kelléket. Addig azt hittem, más irányba akarod terelni a beszélgetést.:oops:

Épp erről beszéltem a múltkor: az indokolatlan cinegézéssel csak elbeszélünk egymás mellett.
    Megértettem, amit Jónás kért és ahhoz is tartom magam, de nem vagyok gondolatolvasó. Ha valaki gyerekmesét emleget, a jövőben is előfordulhat, hogy tényleg a mesére gondolok.:)

Apropó jövő, olvastam, hogy újra lesz egy Egyiptomihoz hasonló event.
    Jónás kedves, mit gondolsz: a biztonság kedvéért hagyjunk meg egy pár fahasábot?

Lacko drága köszönöm, de a F1-nél sajnos kiírta, hogy a tartalom csak Magyarország területén jeleníthető meg. Bizony a Siófok meccset nézhettem volna.
    Szia!

Nem mi mentünk el rossz irányba, nem engedik odafentről, hogy idő előtt event ismertető jelenjen meg. Vagy elfogadjuk így vagy lehet menni a külföldiek virágnyelvét boncolgatni.
    Természetesen, aki nem érti miről beszélünk, nekem is írhat levelet. A szomszédokon kívül mindenkinek szoktam válaszolni.:D

13. nemzsu

nemzsu Fórum ezredese

De a szomszédaid legalább tudják a nevedet. :D:D:D
    Mi van a fahasábokkal, meg az egyiptomi izééével? :oops: Na, erről még beszélgessünk, de nem ma. ;)
    Jó éjt neked/nektek!

hóóvirág, kekmaci75, wiktorka17 és 8 más kedveli ezt.
  14. Dyny

Dyny Fórumgróf

Szia,
    Ez szerintem egy másik lesz, nem az amit hoztál, hanem ez

https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/karácsonyi-felhősor-vásár.11671/

Illetve a Halloweenes helyett amit hoztál, szerintem ez

https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/borzongás-paszuly-csomag-vásár.11376/

Esetleg a cukorünnep helyett ez

https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/barátság-napja-felhősor-akció.12840/

Szülök napja felhősor

https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/szülők-napja-felhősor-akció.12496/

A többi szerintem stimmel.

Na most ez alapján én azt látom, hogy a képeken levő 9 felhősorból 6 olyan amit csak vásárolni lehetett. Lehet hogy rosszul látom, de igy a kisebb vita ami elindult hogy "újra megszerezhető vs. miért", nem sok értelme van, mert olyan felhőket kapunk vissza, amiért anno is fizetni kellett, nem pedig eventes nyerhetőket:)

hóóvirág, kekmaci75, wiktorka17 és 6 más kedveli ezt.
  15. genka53

genka53 Fórum elő legendája

Sziasztok,
    a mamutokat én is turbózom. :p Viszont -ami nagyon régen volt,- ha lenne Boldog fa-nap akkor a rendes fákat is érdemes lenne, hogy még egy aratás beférne. De hát erről csak álmodozunk, mert még apónk sem tudott bíztatót mondani arról, hogy mikorra várható legközelebb.:(8)

16. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia Kukori!:)
    Sajnos olyan linket nem tud senki berakni, mert nincs. Csak a régi fórumon létezett ide nem került át, sajnálom, mert nekem is vannak/volnának kérdéseim:)
    Itt a kalapos macsak felhője, remélem jót hoztam:
    Borzongás paszuly csomag (2014. október - akciós vásárlás a gazdaboltban)

• Érésidő: 24:00
    • Amit ad: 3500 TP, 1500 BTP, (szinted*100) Csp
    • Tematikus felhősor, csak a meghatározott rémséges dekorációk helyezhetőek rá (Boszorkányüst, Kísérteties gyertyatartó, Rémszöcske, Boszorkány egyszeregy).
    Tudod Nóci ha valaki kérdez, akkor szerintem azért teszi, mert kíváncsi valamire. Legalább is én így gondolom, de lehet, ebben is tévedek:oops:. Számomra a medve málnát evett és cseresznye van a batyujában, legalábbis délutánig így azonosítottam. Ti váltottatok, és én pedig leragadtam ennél. Nem ezzel volt gondom, de már nem fontos..
    Jó éjszakát, szép álmokat mindenkinek!

17. Pharmer500#2

Pharmer500#2 Fórumgróf

Sziasztok!

Ha jól vettem ki a legaktuálisabb fölmerülést, az a probléma, hogy az FA-ért megvásárolható titokizéket meg lehet szerezni "ingyen", játékkal is, az eventen megszerezhető felhősorokat pedig FA-ért is, "munka nélkül"...o_O:music:
    Hááát, lehet ezt szeretni vagy nem szeretni, de ebben a játékban a legtöbb dolog olyan, ami játékkal IS és pénzért IS megszerezhető (ritka kivételek vannak mindkét oldalon) - ha vkinek ezt nehéz elfogadnia, akkor még nagyon sok bosszúság vár rá ebben a játékban (majd Jónás kijavít, ha nem jól gondolom...:p); mindenesetre sztem addig jó, amíg így van, mert addig mindenki választhat, neki melyik fekszik jobban...;)

Amúgy ha most konkrétan az utólag FA-ért megvásárolható felhősorokról beszélünk, csak néhány hozzáfűzés...

FA-t ugye alapvetően háromféleképp lehet szerezni a játékban.

1. Mozizással (már ha benn van a gépész:sleepy:). Fordítsuk ezt le számokra: napi max. 20 filmet lehet nézni min. félperces időközönként, max. 88 mozipontot szerezve; vagy lehet 4x15 mozipontért megnézni az első 4-et. Előbbi esetben ötnaponta 5x88=440 mozipontért lehet szerezni kerek 22 FA-at, vagyis 150 FA-t így 31 nap alatt lehet összegyűjteni, amiért (ha minden klappol stopperral) min. 31x20x0,5=310 percet vagyis bő 5 órahosszát kell a "vásznat" bámulni (közben persze esetleg pattogatott kukoricát majszolva, vagy egyéb hasznos dologgal elütve az időt;)); utóbbi esetben "csak" 100 percet töltünk ugyanezzel, viszont 50 napig tart... Aki bármelyiket végigüli, arra én azt mondom, használja egészséggel a felhősorát.;)

2. Gazdakörből - jellemzően "ezüst-rózsaszín" (7. szintű) tenyészállatokért 10+15+20 FA-s bontásban (de ugye ez a forrás még ráadásul nagyon is véges...). 150 FA kihozható 3 ilyen sorból (meg még egy kicsi, de azt eleganciából engedjük el); a piacon ezeket a tenyészjószágokat 3-5M CSP között lehet beszerezni (vegyük átlag 4M-nak) - ez össz. 36M CSP-nyi tenyészállat (szupertápban ugyanezt hadd ne számoljam ki:eek:); asszem, olyan eventes felhősorunk még nem volt, amiért ennyit be kellett volna áldozni (a TOP-ost leszámítva;))...

3. VV-pénzért - ezzel kapcsolatban viszont szintén ildomos két kérdést föltenni:

A) Aki beleteszi, megdolgozott érte/a házikasszájából máshonnan veszi el? Sztem kiindulhatunk abból, hogy nagy valószínűséggel igen. A tarifákban nem vagyok járatos, de eleganciából sztem fogadjuk el, hogy annyi valós munka, amennyi X VV-pénz előteremtéséhez kell, megfeleltethető emennyi farmos "munkának", és máris nincs miről beszélni...8)

B) Vajon mekkora élvezetet/sikerélményt jelent rábökni a "megvesz" gombra? Sztem egy 10-es skálán mérve 1-5-nél nem többet...:wuerg: Ezzel szemben mennyi élvezetet jelent vmit megszerezni egy eventen? Eventje válogatja, de ha a ugyanezen a skálán az "élvezeti érték" egy játékosnál jellemzően nem az 5-10 fokozatokat veszi föl, akkor ottan baj van, de az viszont meg más lapra tartozik...:) - Sztem nyugodtan gondoljunk bele: egy-egy eventen nem a felhősort szerezzük meg, hanem a játékélményt kapjuk "munkánk" "fizetségeképp"; aki ugyanazt utóbb megvásárolja, az persze (némi késleltetéssel) ugyanúgy használja, mint mi, de a játékélményt nem kapja hozzá...:D

Remélem, nem bántottam meg senkit: a cél inkább az elgondolkodtatás volt...;)

ÜDV Mindenkinek: Pharmer

Ui.: Jónás, én egy másik eventes-gazdabolots dologról szeretnék érdeklődni: a régi receptek (csokis palacsinta és társai) bevezetését nem fontolgatják még mindig, annyi év eltelte után sem (a RACS és a CAT max. fél éven belül bekerült...o_O)?

Uui.: Részben kapcsolódva ahhoz is, ami a Fészekben is előkerült, nullapercezés kapcsán... Egy felröppenő csak egy felröppenő, miközben egy szupertrágya mellette még TP is és CSP is - vagyis nemhogy olcsóbb, de többet is tud. Ettől függetlenül - persze anélkül, hogy ismerném a BP statitsztikáit - sztem az emberek legtöbbje alapból szívesebben költ szupertrágyára (amivel aztán játszik), mint felröppenőre (amit csak bead), és el tudom képzelni, hogy - összekötve a kellemest a hasznossal - sokan a felröppenpszükségleteiken túl is használnak sz.trágyát, ami így csak jobban foggy, mint nullapercezés nélkül. Az meg, hogy a szupertrágya honnan van, továbbvezet oda, hogy a mamutfa honnan van - igen, egyfelől bevételt nem jelentő CSP-ből, másfelől viszont titkos "tüzifákból", amikből amúgy halomra állna (gondolom sokaknál áll így is) a raktárban, viszont a gőzössel új értelmet kap, felértékelődik és vmilyen szinten levezetődik a fölösleg (és ez újfent visszacstolódhat a vásárlási kedvhez és így bevételi oldalhoz, csak éppen titokfa akcióknál, áttételesen...). Nyilván nem ismerem a nagyságrendeket és az ez alapján vonható mérleget, és biztosan nehéz is lenne kimutatni ilyen több áttételes összefüggést is, de hogy vmilyen szinten érvényesül ez a logika is, abban majdnem biztos vagyok...:music: - Ennek értelmében nagyon bízom a csemetegőzös mihamarabbi visszatértében...:p

Utoljára szerkesztett: 20.9.15
    hóóvirág, kekmaci75, marutea és 30 más kedveli ezt.
  18. _Cygnus_

_Cygnus_ Fórum elő legendája

Na de van nekem egy _Cygnus_ nevű farmom is, nem hagytam lefedetlenül a nevet.:D
    A nagy farmról lépek ugyan be a fórumra, de megválaszolom a másik farmon is a leveleket, sőt NociG néven is megtalálnak még mindig.

Néha turbózom az XXL-es fákat is a szigeten, hogy beleférjek fás felhők idejébe.

Szép álmokat Mindenkinek!

19. [Lacko]

[Lacko] Fórum ezredese

Utoljára zavarlak, ezt neked találtam - M4: link

Ez is benne van, de szerintem sokat nem kell rá várnunk, hogy kiderüljön - közeleg a Karácsony - és a BP-nek kell a Bónuszokra :DxD

20. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia Dyny, szép reggelt mindenkinek!:)
    A megvásárolható felhők kiigazításában teljesen igazad van, szerintem is ezek lesznek újra megvehetők, akiknek hiányzik:).Számomra inkább az a kérdés, hogy azoknak a farmoknak ahol gyűjtői szenvedélyből már megvannak, tud-e valami érdekeset kínálni a BP? Gondolom még egy felhősort nem lehet venni, de azért lenne pár felhőre való dekor amiből szívesen vennék még, ha lehet:)
    Talán apó majd ad rá valami választ.

wiktorka17, Dyny, -vadocka70- és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.