Pletykagang, ahol Jónásné is szabadon szárnyra kelhet

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Lacika07, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kukori80

kukori80 Fórum elő legendája

Nekem már esténként fáj a fejem annyit agyalok xD Ne sajnáld hogy eladtad főleg Top előtt. Eggyel úgysem érsz semmit és nincs rá garancia hogy boomkor nem raknak ki jóval olcsóbban. De boomkor figyelni kell nagyon az arany állatokat mert akinek nincs kiváltva a rúnája az nem tudja drágán kirakni. Így ma vettem egy mézes méhet 6 millióért. Az előbb adtak el 13 millióért egyet, kirakhatnám de nem rakom. Helyette kiraktam pont az előbb az utolsó aranyszamarat ,mert mire meglesz a fazék addig szerintem lemegy a szamár ára is, főleg hogy ki is lehet pörgetni. Megvettem 1000-ig az összes szalontait, megpróbálom kitenyészteni az arany malacot, ha nem sikerül akkor eladom az összes tenyésztést jó pénzért , nálam malacból alig van valami, mindent felvásároltak.
    Szia Kata.) Megy bizony. Nálam a hal-méh-strucc már 1000 felett van, a szamár meg 1400. Ebből látszik hogy szamarat fognak a legtöbben tenyészteni, de lehet hogy nem xD Viszont szerintem olyan tenyésztési hullám lesz most hogy lehet hogy a gép is ki fog akadni. Nagyon be fog jönni az új szupertáp kosár a BP-nek.;)

2. Marika312

Marika312 Fórum császára

Szia ! én is sokáig így jártam a piacommal, mire odaértem lement az ára. Nade - "kifigyeltem", hogy a tök, zsálya, levendula, cukkini mindig általában egy árfekvésben volt. Tehát termeltem a leírtakat, mással már nem is megyek a piacra. Javaslom, hogy egy ideig Te is figyeld az árakat, ha pár napig ugyanolyan, akkor termeld azt - sikered lesz na és nem utolsósorban Csp-d. Másik javaslatom, ha valamit igazán olcsón látsz a piacon, gondolkodás nélkül vásárold meg, jó lesz vagy saját felhasználásra, vagy rögtön visszateszed eladni. Jó játék a piacozás, én nagyon kedvelem.

Johnny1111, -gyöngy-581, kukori80 és 3 más kedveli ezt.
  3. Kata_rzis

Kata_rzis Fórum admirálisa

Egyetértek! :)
    Érdemes időnként akkor is kinézni a piacra, ha nem akarsz semmi venni-eladni. Én nem egyszer akadtam már 0,1 csp-ért kitett értékes dolgokra, akár nagy tételben is. Az alacsony ár oka nem igazán érdekelt... Ilyenkor vadul végig kell nézni a piacot, hátha más növényt, állatot stb. is elcsíphetsz ugyanattól a gazdától - persze ugyanazon az áron. ;)

Numiz, AnkaFD, -gyöngy-581 és 5 más kedveli ezt.
  4. dereret

dereret Fórumőrült

Sziasztok !

Pharmer ! Örülök a sikeres szerelmes eladásodnak.

Kukori ! milyen piacon vagy te, hogy 6 millióért mézest tudsz venni? Nálam 14-15-ért osztogatják.
    A tegnapi aranyszamaras nyereségemet ma fél óra alatt elköltöttem meg még egy kicsit: 20 csépéért/db vettem több 10 ezer rózsát, a TOP-kor ennek háromszorosáért vagy akár többért eltudom adni.
    Szóval a nyereségből bevásároltam a töktől felfelé egész az erdélyi héricsig mindenből több ezer darabot, mert ugye jön nemsokára a másik állandó gazdaköri is a tapasztalt gazdáknak, amibe gondolom növények-állatok-gyümölcsök kellenek majd "dögivel".
    Ami meglepő volt, hogy ezek a "felsőbb" növények ma nagyon olcsón voltak megvehetőek.
    Máris beindult a keresztértékesítés? - Eladom olcsón amim van, hogy megvehessem azt, amim nincs - jelen esetben ugye most sokan a terményekre költenek, mert BTP-t kapnak érte, ami arany banánt eredményez.

Én is bevárom a bommot a további termények eladásával, mert szerintem is ekkor fog még inkább csúcsokat dönteni pár "érintett" termény ára.

AnkaFD, Marika312, kukori80 és 2 más kedveli ezt.
  5. JósJónás

JósJónás Fórum elő legendája

Üdvözletem Kedves Barátaim!

A mostani event a sok újdonság mellett régen nem látott mennyiségű hibával is párosult.
    A holnapi nap folyamán megjelenő ajándékkód remélhetőleg minden érintett játékost kárpótolni fog az elszenvedett nehézségekért - a többiek pedig majd "potyázhatnak" egyet az érintettek farvízén.

babahalak, macska49, Borosgazda és 21 más kedveli ezt.
  6. Marika312

Marika312 Fórum császára

Igy igaz ! -nem mertem kiírni, a szerencsének is meg kell adni a lehetőséget, hogy megtaláljon. "Szemesnek áll a világ" !

csio70 kedveli ezt.
  7. Pharmer500#2

Pharmer500#2 Fórumgróf

Bizony, valójában ez a játék egyetlen igazán, érdemileg interaktív része, és ez az a rész, ahol nagyságrendekben megmutatkozó előnyre vagy éppen hátránya lehet szert tenni másokhoz képest, ill. ahol jelentősen (komoly vargabetűket átvágva/átugorva) meg lehet gyorsítani vagy éppen (komoly kerülőutakat téve) lassítani a saját fejlődésedet (bármilyen téren, amiben csak mérhető).
    Aratni-vetni mindenkinek (kb.) ugyanúgy kell, az eventek is mindenkinek nagyjából ugyanazt adják (ha a csevegőket olvasva egyszer beletanultál, hogyan vidd végig), piac nélkül a TP is csak egyformán gyűlik. Ezekben max. az tehet különbséget, hogy költesz-e a játékra: van-e plusz szupertrágyád/szupertápod/tojásaid/munkásaid/termékfelröppenőd stb.. De valójában még ezekkel is csak akkor lehet igazán jutni valamire, ha tudod, hogy mikor mit vagy inkább mi mást termelj, mit kezdj a megszerzett javakkal - és hogyan használd ki a piac mozgásait...
    Aztán az már a saját értékrended kérdése, hogy mit mibe forgatsz vissza, Neked személy szerint mi teszi örömtelivé a farmozást (legyen az TP, színes ól, vagy kütyü, amit cserenapon csak színes ólért cserébe kapsz meg)...
    Aki nem tekinti a piacot a játék szerves részének, az sokkal nehezebben érvényesül mindenféle szempontból.
    :)
    Netán tudsz valami jó helyet, ahol búvárkodni is lehet majd?!;)
    Ha nem, úgy tudom, Jónás unokái ismerősek a környéken...;)

macska49, AnkaFD, Claunyuszi és 5 más kedveli ezt.
  8. JósJónás

Szia!

Nagyjából két doboz cigi árához tudnám hasonlítani.;)

9. Vajdaencsi

Vajdaencsi Járnitanuló

Sziasztok!

Régóta motoszkál bennem az a kérdés, hogy honnan tudjátok minek mikor van "jó" ára? Nyilvántartást vezettek, mihez képest nézitek a jó árat, vagy hogy van ez? Nekem fogalmam sincs mi mennyi, csak pár termékét tudom, amit rendszeresen eladok.

csio70 és dereret kedveli ezt.
  10. kukori80

Valami hiba van a fórummal mert alig lehet bejönni :cry:
    Nálam vannak csuda dolgok ám a piacon. Kinn van elég régóta egy korcsonyás strucc 20 milcsiért és az előbb kirakott valaki 12 milcsiért. Ott remegett a kezem hogy megvegyem:- ne vegyem? Ha nem lenne a Top akkor simán megvettem volna, de így nem vettem. 5 perc múlva megvette más.
    Én még növényeket nem vettem, addig nem jutottam. Most a boomra koncentráltam, de most hogy mondod szétnézek növényügyileg is.
    Megnéztem nálam a rózsa 34,- deee eszembe jutott hogy nem mindent lehet majd beadni. Mi lesz ha a növények közül kizárják a rózsát? Vagy már teljesen elment az eszem? xDxD
    Szia. Ha sokat piacozol akkor fejből megtanulod az árakat. Főleg azokét amikből pénz lehet csinálni.

Utoljára szerkesztett: 11.11.14
  11. Marika312

Marika312 Fórum császára

Szia !
    Aratásra várva, vagy "csak úgy", mindig végignézem a piacot. Így rögzül az ár is és rálelhetek olcsó, vagy filléres árúra. Jó hely a piac, javaslom vedd fel a Kedvencek közé.

csio70, Bokalmgazda, dereret és 2 más kedveli ezt.
  12. Sőrés_Róza_[Rózsika]

Sőrés_Róza_[Rózsika] Fórumfelvigyázó

Ezzel csak az a gond, hogy nem dohányzom, így nincs viszonyítási alapom. ;):pxD
    A közönség segítségét kérném. xD

13. dereret

dereret Fórumőrült

Szia

249 FA-ba kerül 375 szupertáp, azaz 750 táp 500 FA-ba, átszámítva forintba kb. 2500 ft.-

Nagyjából gondolom ezres körül van egy doboz cigi /nem tudom/, így a hiperszuper 800 db-os szupertáp még olcsóbb lesz, mint ha FA-ért vennénk 2 nagycsomagot ?

babahalak, genka53, ciklon23 és 2 más kedveli ezt.
  14. breki072

breki072 Fórum elő legendája

Sziasztok! 1800-1900ft kb szerintem

babahalak, genka53, ciklon23 és 3 más kedveli ezt.
  15. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szasztok!
    Én is így számoltam, sajnos én dohányzom, kb két ezer Ft a két doboz ára, attól függően, hogy milyen fajta xD.

babahalak, ciklon23, dereret és 2 más kedveli ezt.
  16. dereret

dereret Fórumőrült

Egy doboz cigi 1800 forint ?
    Akkor én ilyen 800 db-os tápot nem veszek, maradok a FA-snál.

babahalak kedveli ezt.
  17. Kukori.és.Kotkoda

Kukori.és.Kotkoda Fórum ezredese

Akkor próbálkozz először azokkal a termékekkel, melyeket jól ismersz, én is így kezdtem.

Minden alkalommal megnézem az árakat, így már megjegyeztem az átlagárat.
    Ha jóval az átlagár alatt van az illető termék ára, veszek belőle még akkor is, ha egyébként eladni szoktam.
    Ha pedig az átlagár fölött van az ára, eladok belőle, amennyit csak tudok.

Akkor tudok igazán sikeresen kereskedni, ha van az adott áruból egy alap készlet - ez aztán hol több,
    hol kevesebb, de mindig marad belőle raktáron is.

Aprópénz, de érdemes a vetőmagbolt első nyolc termékét naponta megvenni: ezek a magok olcsóbbak a piaci árnál.
    Ha felmegy az áruk (pl. mert kérik eventkor valamelyiket), jó haszonnal el lehet adni őket.

Szerintem a piac a játék egyik legszórakoztatóbb része, ráadásul mérhető az eredmény: ha jó vagy,
    gyarapodik a vagyonod:)

18. JósJónás

Szia!

Azt két dobozra írta szerintem :D

babahalak, genka53 és dereret kedveli ezt.
  19. kukori80

Szia. Én is meg szoktam venni a piros kosárból az alapokat, főleg a bahán. Pl. a vanília a kosárban 28, a piacon nálam 63 rendszeresen és ugye kell a mangós turmixba is. Lehet választani, vagy eladom vagy elfőzöm és ez csak egy tétel a sok közül.

20. dereret

dereret Fórumőrült

Köszi, akkor az első megérzésem jó volt, és ha valóban "csak" 2 kiló körül lesz, akkor csak javasolni tudom azoknak, akik szeretnek tenyészteni, hogy időben vegyenek paysafecardot.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.