Pletykagang, ahol Jónásné is szabadon szárnyra kelhet

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Lacika07, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. edit5511

edit5511 Fórum veteránja

De szép /lenne/ ilyet most látok először

szemike50, csopke1, Peszi2 és 4 más kedveli ezt.
  2. Sőrés_Róza_[Rózsika]

Sőrés_Róza_[Rózsika] Fórumfelvigyázó

Sziasztok! Szép napot Mindenkinek!
    Jónás kedves! Több kérdésem is van. Elfogadok egy szavas válaszokat is. ;)
    Van remény, hogy még ebben a hónapban kipörgessük az új madárlakot?
    Rackó új lakjáról kapunk a héten ismertetőt?
    A keréken a pörgetések számának növelésével találkozunk október elején, vagy még várni kell rá? Ill. változnak-e a nyeremények?
    Mikorra várhatjuk a 100 fölötti gazdakörit?
    Nagyon tetszett a múltkori eventnövény, a gyékény. Várható-e a bekerülése a vetőtáblára?
    Hirtelen ennyi jut eszembe. Köszönöm, ha válaszolsz!:)

...........................................................................................................................

https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/ajándékozási-és-kereskedelmi-napok.14321/

Utoljára szerkesztett: 26.9.16
    Coff66, gyfa, Detti0812 és 17 más kedveli ezt.
  3. sziszi1965

sziszi1965 Fórumőrült

Szia Jancsika! Sziasztok!
    Megnéztem a linket....vicces kedvében van a német User:D A vágyait fogalmazta meg, - elképzelt egy eventet 2020-ra, ahol nyereményként szerepel a farmarany fa, a Fedett aréna, és az Adventi fa.Nem rohadnak be a növények,....duplán repkednek event alkalmával a felröpik, a berohadt gazokraxD A végén hozzátette, - ez, csak a képzelet szüleménye;)

Coff66, gyfa, Fatther és 21 más kedveli ezt.
  4. h.lajosvilmos

h.lajosvilmos Fórum veteránja

Kedves Jónás! Elképzelhető,hogy a júliusi cserelista módosul:music:,vagy maradnak az akkor és ott nem cserélhető dolgok most is,csak esetleg bővül a nem cserélhetők köre az azóta megkapható ólakkal fákkal??:(

gyfa, Detti0812, csopke1 és 12 más kedveli ezt.
  5. Sőrés_Róza_[Rózsika]

Sőrés_Róza_[Rózsika] Fórumfelvigyázó

h.lajosvilmos, gyfa, ljanika6 és 17 más kedveli ezt.
  6. sziszi1965

sziszi1965 Fórumőrült

Szia Jónás!:)
    Mivel, borult a macskatenyésztés és a halak, emlősök, kétéltűek szerepelnek,- felmerült bennem pár kérdés.:)
    Ha látsz a kérdésekre választ a gömbödben, jó lesz cinege nyelven is:music:
    Ennél a tenyésztős eventnél is ól és terményes lesz a nyeremény?
    Egy ól és két terményes?
    Két ól, egy terményes?
    Ha két ól lesz a nyeremény, akkor melyik kategóriából,- hal és kétéltű?....akkor a terményes az emlős kategóriából kerül ki:music: Az új ól/ólakat a bahára vagy a farmra várhatjuk? Elárulod a nevüket?:D

Coff66, h.lajosvilmos, gyfa és 25 más kedveli ezt.
  7. LongNight

LongNight Fórumgróf

Szia.

Kiegészíteném még 1 fontos kérdéssel : a sztáp igénye hasonló lesz az előzőhöz ? :oops::p:cry:

8. phpmaster

phpmaster Fórumszaki

Sziasztok szerintem felesleges ez a több forgatási lehetőség 5 helyett 10-et adnak , ha már megkapom akkor el is használom , jó lehet hogy valaki megtartja de 10 után is kiirná hogy televan

Peszi2, benedekbobe63 és Meellcc kedveli ezt.
  9. szisza74

szisza74 Utánpótlás-írogató

Szia! Nem tudom miért is kellene megsértődni. Elég régóta játszom, de nem vagyok túl magas szinten. Nincs gesztenyés felhőm, nincsenek mamutfáim. Kimaradtak akkor....hogy bánom, nem bánom...akkor az én döntésem volt, most viselem a következményeket. Gazdakörikből, eventekből ki szedem amit lehet, azzal gazdálkodom, valós pénzt még nem költöttem. 0 perc helyet tökéletesen megteszi a kinemesített hagymám. Felröpi hiány esetén az segít és nem tart sokáig. Igaz nem 0 perc alatt van meg, de amíg elkészül akár egy tojásrántottát is meg tudok csinálni magamnak, ha erre támad kedvem. Éhen sem halok és haladok az eventtel is. .P
    A 2. pontodban lévő szövegrész sértő? miért is, ..."kitartás, akaraterő" hónapok óta játszol, kitartottál...én évek óta. Na és mi ebben a sértő? Ha nem akarnád csinálni nem lennél itt...én sem. Szeretem játszani ezt a játékot én is, de sokan rajtam kívül még. Az hogy tájékozatlanok az újak többsége az igaz, de sok régire is igaz. Mindenkinek a maga döntése jön a fórumra tájékozódni vagy nem. Szerintem Te eléggé tájékozott vagy sok mindenbe, hisz látlak a fórumon rendszeresen.
    Hogy ki mennyit piacozik, mennyit "kaszál" "vásárol fel"? Te miért nem teszed? Ez nem más tollával ékeskedés. Odafigyelés a fórumra, piacra. Míg én lassabban mozdulok a piacra, addig más gyors döntésének következtében már be is vásárolt. Az se biztos, hogy akkor. Ha figyelmesen olvasol többen is leírták már nézelődnek és azt veszik meg ami adott pillanatban olcsó és nem azt nézik mikor kell. Porosodik a polcon és amikor kell előveszik és így lesz nyereségük. Helyes megérdemlik, nem kapálással ugyan de aggyal dolgoznak. Ez a való életben is megtalálható. Mi ebben a baj?
    Igaz, hogy elmennek magasabb szintű játékosok is közülünk, de lehet csak azért mert nem ezt szokták meg a játéktól. A való élet talán fontosabb nekik, mint a virtuális. Az igaz, hogy mostanság eléggé feszített az eventek sokasága. Régen egy hónapba egy volt, most minden héten van, néha egyszerre kettő is (lásd a múlt hetet).
    Szerintem a tükröt nyugodtan hagyhatjuk a fürdőszobába. Ide játszani jövünk. Ki így, ki úgy. A folyamatos bezzeg a kicsik, bezzeg a nagyok szöveg nem méltó a játékhoz.
    Meg kell tanulni a kicsiknek, hogy ha nagyok akarnak lenni, azt ne egy hét alatt akarják elérni, mert lehet szintek számával gyorsan haladnak, de nem lehet akkora készlettel gazdálkodniuk, mint egy sok éves gazdának, aki naponta termel, piacozik. Én magamat a középkategóriába sorolom, pedig régi játékos vagyok. Minden eventet úgy kezdek el, hogy van egy szint, ameddig tudom, hogy el tudok menni, így elérem amit szeretnék és ez nekem öröm. És ha van lehetőségem megyek tovább és az már + és annak még jobban örülök, de keserűség nincs bennem. Miért is lenne, hisz nem a nagyok irányítanak engem, hanem én irányítom saját magamat.
    Csak még annyit...olvasni szoktam rendszeresen.......írni talán ez a harmadik írásom, nem fog ezután sem sűrűn előfordulni. Azért nem érzem magamat kisebbnek, rosszabbnak, másnak, csak egyszerűen.....gazdának.
    Mindenkinek további jó játékot kívánok!

Moderátor által utoljára szerkesztve: 26.9.16
    macska49, -snake88-, maya és 74 más kedveli ezt.
  10. -Palika17-

-Palika17- Fórum admirálisa

h.lajosvilmos, gyfa, iboly54 és 18 más kedveli ezt.
  11. kovacstne

kovacstne Mindentudó orákulum

12. Vyca-cica

Vyca-cica Fórum hercege

Sziasztok!
    ZSÍÍÍÍR!
    Egy percet nem beszélek németül, de ha ennek ugyanolyan a mechanikája mint a baltásnak én már most vetem a cigánykereket örömömben!
    :))))

13. D-in-a

D-in-a Járnitanuló

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy nagy butaságot csinálok -e ha cserenapkor teknőst kérek? kicsit drágán tudok szerezni és félek később megvehető lesz esetleg.

14. Samborg

Samborg Fórum félistene

Szervusztok!
    Hangszóró is kell majd az eventhez? Akkor szerelhetek. :)

h.lajosvilmos, Fatther, szemike50 és 8 más kedveli ezt.
  15. andycyca87

andycyca87 Fórumszaki

Mamutfákról és farmaranyfákról álmodozom én is :music:
    Aztán bilibe lóg a kezem, és felébredek xD:p

16. -orgona-

-orgona- Fórum ezredese

Szia!
    Lehet, hogy majd egyszer megvehető lesz, de most még nincs szó róla.

17. bogisaci60

bogisaci60 Fórum bárója

csak 1-2 kiegészítés:
    - nem volt tej, cukor, só, kecsketej fa sem, amikor a hozzájuk tartozó gazdaköriket csináltam, termeltem és megvettem a piacon
    - türelmetlenül vártam, mikor röppen fel a kalapács, hogy végre építhessek terményes ólat
    - nem volt mentor, aki tanáccsal (és időnként termékkel) segít, a megszerzett tapasztalatát minden ellenszolgáltatás nélkül megosztja velem
    - nem voltak ilyen rosszindulatú hozzászólások, jobban tiszteletben tartottuk egymást és a fórumot :cry:

Nagyon jól összeszedted és megfogalmaztad ezt a korrekt választ. Teljes mértékben egyetértek veled :)

Én folyamatosan olvasom a gangot, fejlődési taktikát, sőt a hibák bejelentését (mert abból is lehet tanulni), ritkán írok, de nem érzem magam kirekesztettnek, nem gondolom, hogy titkolná bárki is az infót, vagy a saját tapasztalatát. Lassan százas leszek, 4,5 éve játszok, de nem hullott semmi az ölembe, nem használtam ki senkit, senki verejtéke nem tapad a farmomhoz (max. a férjemé, aki besegít :p) Gyűjtögető vagyok, szeretem, ha mindenből van annyi, hogy ne érjen meglepetés, de ezért nagyon sokat kell kattintgatni, gondolkodni, tervezni. Piacozás terén még fejlődnöm kell, de ha valami akciós, megveszem, mert megtanultam, hogy majd jó lesz valamikor.
    Csatlakozok Rózsikához, mert én is kikérem magamnak ezt a hangnemet :mad:, és nagyon szomorú vagyok, hogy mindig akad 1-2 játékos, aki csak azért jön ide, hogy belekössön a többiekbe :cry:

Magdusnéne, Coff66, szaszipanni és 45 más kedveli ezt.
  18. *-ToFarmer-*

*-ToFarmer-* Fórum mestere

A szeptemberfeszt Ingriddel nevezetű event összefoglalója (idei októberfeszt)
    (mely naptárunk szerint szeptember 29.-én kezdődik, amire ha hét napot számolunk, akkor valószínűleg október 5.-én végződik)
    Ha nem látszik egy-egy kép, csak az "IMG" ikon, kérlek frissítsd amíg láthatóak nem lesznek.
    Itt egy kedvcsináló versnek kéne lennie. De nem tudok se verset alkotni, maximum lefordítani, de az maradjon a németeké, ha már bajor az event.
    Azt pletykálják a ludak, hogy a következő müncheni októberfeszt felépítésében, mechanikájában nagyban fog hasonlítani a "Viking Saga" régebben már felbukkant eventünkre. Ha már az új játékosokról szólt a téma... ez egy kifejezetten "új" event, idén került még csak terítékre.
    • Ahelyett, hogy most baltát dobáljunk célba, és felpukkadjon a hasunk a sok erőlevestől, (Nagymama levese nem játszottxD) most fiolákat, gyűjtünk felröppenőként és kancsóvirágot ültetünk vagy méz-kelyhet. A kettőből a malomban lesz egy mézes nedű, amit éneklés előtt torkunk javára megiszunk.
    • Ha belépünk az eventablakba, ott Ingrid fogad minket, aki most nem a kemény, harcos viking oldalát mutatja meg, hanem a dalolós énjét ismerhetjük meg. Illetve a malomban készített kelléket vár Tőlünk a bejáratban. Ettől nem csatakiáltásokat fog kiadni, hanem bájos énekhangokat a vokalistákkal egyetemben.
    • Ezzel el is kezdődik a "koncert", és a kezdőlap/eventablak átvisz a kiválasztó helyre, ahonnan váltogathatjuk az énekeseket, annak reményében, hogy a tökéletes kórustagok kiéneklik a tökéletes C hangot.
    • Optimális előadáshoz (maximális zöld pötty) különféle feltételeknek kell teljesülniük. Most a kórusba nyolcféle állatkórus közül választhatunk. Öt hangszerész/zenész bandából, és tíz szám közül kell úgy összeállítani egy számot, ami sikert arathat az éppen sátrakban ivó népeknél.:p Ez fontos! Mindig mások ülnek a sátorban, zsűri székben. Más pillanatban, órában más zenész remekel. Tehát minden előadás más. Nehogy nekem minden játékban az előző tuti megoldást bepötyögjétek!(Aztán majd jöttök hozzám panaszkodni!:wuerg:xD)​
    Gondolom nem várjátok el, hogy lefordítsam a kórusokat, zenészeket és dalokat. Úgyis a hivatalos ismertetőből megtudjuk a magyar változatokat.
    • Minden előadást ötször rakhatunk össze, kivéve, ha szerencsések vagyunk és már előbb megtaláljuk a tökéletes összeállítást. Ha nem sikerül előbb, akkor az ötödik fog számítani és nem a harmadik ami mondjuk jobban sikerült, mint az ötödik, ami végülis az utolsó dobásunk! Próbálgatásainkat a zöld pettyek számai alapján tudjuk figyelni. Minél több van, annál jobb.
    • Végig láthatjuk, hogy hány pontunk volt előzőleg, nem kell megjegyezni, hogy: "na ez a jobb, ezt kell 5. alkalomnál felhasználni!) Hogy a zsűri pontozását láthatjuk-e és mikor hallhatjuk a számokat az majd megtudjuk, amikor élesben játsszuk az eventet.
    • Minden dalért a sikerességtől függően csillagérméket kapunk. (Az ötödik próbálkozásért, vagy pedig a már tökéletes produkcióért!)
    • Az összegyűjtött csillagérmékkel dolgokat tudunk venni a boltban. Lesznek egyszer megvehetőek, amik a játékban segítenek. (Csillag, aranybanán, munkáskupon pl) és a felhő, matrica. Míg lesznek többször kiválthatóak, mint Jónás apótól megtudhattuk. Ebből 3 féle kitehető lesz. (Nem tudom, de mintha Jónás apó azt mondta volna, hogy a Viking Saga event dekorációt most nem szerezhetjük meg. (Hogy emlékezzetek pl. a Baltagyár)
    Most nem felejtettem el a matricát, mint a Vadon állatainál!
    • Három eventkosár lesz vásárolható az event ideje alatt. Külön lehet majd vásárolni csomagokban is a felröppenőket. Bizonyosan küldhetőek is lesznek a szomszédoknak napi ajándékként és a Varázsfa is nyújtani fog számunkra. (Hogy ne köthessenek belém:wuerg:, azoknak akiknek van Varázsfájuk és akkoriban szereztek!)
    Sikeresen event teljesítést mindenkinek. Tűzzetek ki egy célt és azt csináljátok meg először. Kedveltem a vikingeset is, de sajnos az az event elején pár napot nem leszek gépközelben...:cry::sleepy:

Köszönöm Báró noszogatását, mert én magamtól ezt most nem feltétlenül írtam volna meg. Figyelembe véve, hogy nincs új mechanika benne és Sziszi párszor már leírta a kérdezgető tömegnek régebben. Épp ezért most Sziszit és Bárót emelném ki, akik "többet" foglalkoztak ezzel az eventtel. Köszönjük! (Ilyen kiemelést csináltam már a "Visszatérés az ajtók szentélyébe"-nél, akkor Nócit kellett "megdicsérnem, köszönnöm";)
    Az összefoglaló a pletykák és Kielius leírása alapján készült. Garantálni, hogy minden megvalósul a pletykákból nem jelenthetjük ki. De ne feledjük, ez még mindig a Gang, hivatalos információkért várjunk az eventismertetőig.

****************************************************************************
    Még egy dolog!
    Az angol leírás szerint a csere eventben: #1

A Flamingóig (tehát a nagy-négyes baha titokállatok)
    A Vissza az időben nevezetű eventig a dekorációk
    És a Somfáig bezárólag lesznek cserélhetőek a "dolgok" a három kategóriában.
    [​IMG] (Nevében nem vagyok/voltam biztos, ezért hozok képet. Tudjátok, a fák neveivel bajban vagyok, hiába van somfám:oops:;))

Még egy kis dolgot, ha szabad.

Sokszor, sokan írták párszor, hogy nem jó ez a zárt rendszer és a "Gang-tagok" megléte, csak olvasni tudnak emiatt. Ez egy blődség. Én is valahogy "bekerültem" a néha írogatók közé és itt is vagyok még' !;)
    Valaki pedig kerek perec kijelentette, hogy mostantól ide fog írni, "aktív tagja" (kinek mit jelent) lesz a Gangnak. Nem is kell kijelenteni, nyugodtan bárki írhat, ha megfelel a témáknak, előírásoknak.

Magdusnéne, Coff66, szaszipanni és 46 más kedveli ezt.
  19. JósJónás

JósJónás Fórum elő legendája

Szia!

Nem, de nincs már messze.
    Igen.
    Várni bármikor lehet, a megékezésük már nehezebb falat :D
    Idővel sok evenet növény vissza fog majd köszönni magasabb szinteken - akár ez is belekerülhet.

Magdusnéne, h.lajosvilmos, gyfa és 29 más kedveli ezt.
  20. JósJónás

JósJónás Fórum elő legendája

Szia!

Fog bővülni a lista, remélhetőleg az első négy szigetes titkos már rajta lesz ;)

Magdusnéne, h.lajosvilmos, gyfa és 33 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.