Pletykagang, ahol Jónásné is szabadon szárnyra kelhet

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Lacika07, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. nyuszika215

nyuszika215 Fórum császára

Nagyon köszönöm a segítséget:inlove::pmár, ha annak volt szánva...ha nem, szerintem akkor sem ér már meglepetés...

Utoljára szerkesztett: 21.8.17
    újfarm53, h.lajosvilmos, mimi és 11 más kedveli ezt.
  2. Kata_rzis

Kata_rzis Fórum admirálisa

Tetszik a meséd! :)

Néha ilyen napok is kellenek, bent a jó meleg szobában, együtt a család. Nem kell mindig gördeszkázni vagy a közeli tóban búvárkodást gyakorolni az új szemüveggel. És mondd csak, mekkora tojásból készítetted nekik a rántottát? Normál tyúktojásból vagy futotta a struccéra is? Magam szarvasgombával meghintve szeretem a legjobban. S pálcikával ették vagy késsel-villával? Sok helyen a gyerekek szívesebben majszolnak el vacsorára egy mogyoróvajas vagy vajas-mézes kenyeret a szőnyegen kuporogva. A Tom és Jerry-ből melyik részt láttátok? Nekem az a kedvencem, amikor Jerry álbajuszt ragaszt és mindig kipakolja Tom kofferjét, aki már nagyon unja a véget nem érő csomagolást, s nem érti, hogy kerül a bőröndbe újra és újra több dolog is, mint pl. a kókusz, a kebelkosár.
    Remélem, a rajzfilmnézés és a vacsora után arra is volt gondod, hogy rendet rakass velük maguk után, hogy szögre akasszák a játék bokszkesztyűket, hogy elrakják a széfbe a nagymama régi ékszereit, amit mind a kislány unokádra aggattak délután, hogy megtisztogassák a ház előtti tűzcsap környékét a guánótól, amit a pulikutyátok hagyott szana-széjjel, hogy összeragasszák nagymama polcról levert kedvenc agyagedényének cserepeit a félig beszáradt bioragasztóval, vagy hogy összegyűjtsék Lorri papagáj kihullott tollait egy kartondobozba. Sőt, lévén, hogy közeleg az iskola, egy írótollal a betűvetést is gyakorolhattad volna velük, jó nehéz szavakkal, mint a mosómedve maszk vagy a parti malomlapát.
    S mikor besötétedett, gondos nagypapaként valószínűleg dobtál néhány fahasábot a kandalló tüzére, meggyújtottál egy illatos gyertyát, melegen betakartad őket egy takaróval és szórtál egy kis csillámport is rájuk, hogy szép álmuk legyen. Magad pedig, mint ki jól végezte dolgát, egy pohár bájitallal kényelmesen elnyúltál a függőágyban… Így kell ám élni, mint lápi póc a vízben! xD

Utoljára szerkesztett: 22.8.17
    Kékegér1, -ujcivis-, picku és 65 más kedveli ezt.
  3. -Palika17-

-Palika17- Fórum admirálisa

4. JósJónás

JósJónás Fórum elő legendája

Szia!

Egy ilyen mozgalmas nap után meg lehet írni a kérvényt csődeljárás megindítása ügyében :D

Moderátor által utoljára szerkesztve: 21.8.17
  5. *-ToFarmer-*

*-ToFarmer-* Fórum mestere

Szervusztok, :D
    A lényeg nem az, hogy a 3-3 képen a szerkesztési hasonlóságokat nézegessük. Nem tudom hányan figyelték meg, de a gazdakörit beharangozó, 'hírek felületes képek' mindig súgnak/cinegéznek nekünk. (Igaz a többség, ahogy én is, gyakran csak átgörgeti a hírek felületet, vagy kilép belőle rögtön. xD:p Szerintem amikor a gangon jelennek meg ezek a képek, azokkal is így 'foglalkozunk', avagy görgetünk.)

A fácánoson szerepel sas, pocok, pocok, medve és európai borz. A fácánnal együtt bekerülő gazdaköri feladatsor mindegyiket kéri, kivéve az európai borzot. Nem gond, hogy egy állatot tévesen feltüntetett, mert a többivel valójában segített. :D:music:

A mostani 'zsiráf gköris pletyka képen' a főszereplő zsiráfon kívül vízilovat, flamingót, tukánt és krokodilt láthatunk. ;) Majd meglátjuk, hogy ezekből melyeket kéri majd nagy mennyiségben a feladatsor. :music:

Már régóta fennáll a hiba, hogy egy új avatar kép beállításánál nem történik változás, nem kerül be az új kép azonnal. Hogy a változás életbe lépjen, 12 órától akár 2 hétig is várni kellett.

Információk és tervek szerint augusztus közepén kellett volna a fórum motort átnézni ez ügyben. Ez sajnos nem történt meg, el lett halasztva 1 egész hónappal, azaz szeptember közepére. Addig nem várható megoldás az avatár-ügyre.

újfarm53, Matold, Gio és 27 más kedveli ezt.
  6. alex0824

alex0824 Mindentudó orákulum

Szia!
    Ha legalább mindig csak egyet tévedne a kép!
    A krokinál jártam úgy pont,hogy a képen volt kroki ,gólya, farkas,axolotl. Én telepakoltam a farmot farkassal,gólyával és termeltem ezerrel.Naná ,hogy pont az a kettő nem kellet a gazdaköribe.Viszont másik hét ami a képen nem szerepelt igen.
    o_O:eek:
    Ettől függetlenül a zsiráf kérheti a képen lévőket.Csak leírtam hogy jártam.
    Egy biztos ,mostanában egyre többet kérnek a gazdakörik az új állatból és egyre kisebb eséllyel kapjuk őket a titokólakból!
    :oops::cry:

újfarm53, majoranna65, Gio és 32 más kedveli ezt.
  7. gálné54

gálné54 Járnitanuló

Szia!
    Jó a meséd, de az időzítés nem az igazi! Jónás segítő meséje után, sokakat elvihetsz az erdőbe.

Gio, mimi, cili53 és 11 más kedveli ezt.
  8. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Szia Alex!
    Erre szoktam azt írni, hogy bármi igaz lehet és igaz lehet az ellentéte is. Készülni egy gazdakörire? Hát nem tudom én már feladtam, hogy foglalkozzam vele. Most csütörtökön is kapunk párat a titokfákhoz.
    Feltételezem, az előző feladatsorokból kiindulva, hogy könnyebb lenne kitalálni azt, hogy milyen fatermés nem kell hozzá, mint azt hogy mit fog kérni a feladat. Alapkészletem minden fatermésből van, de az utóbbi időben nem csak fákat kért az ilyen jellegű sor. Amit biztosan megtehetünk az az, hogy várjuk a kiírást és vesszük a kosárkánkat, aztán irány a piac, ha szükséges.
    A találgatást a fatermés és titokól ügyében már feladtam, nem látom értelmét. A piac nem mozog még a fácános feladatsor állatainál sem, ha meg igen, akkor inkább csökkenő tendenciával, mint ami volt a bekerülés idején. Tovább lépni a gazdakörben nem tudok, mert nincs fácánólam és a piacon sem kapható, de őszintén szólva nem is erőltetem, majd elfogy egyszer az is. Ezek az állatok eléggé kérészéletűek, magasan száll az áruk pár hónapig, aztán mélyre esik. A cserenapokon frissen bekerülve a csillagos eget kérik értük, aztán megy az eszköztárba porosodni. Neked hány ilyened van ott? Gondolom legalább annyi, mint nekem.:oops::)
    Szia!
    Én is így gondoltam tegnap amikor elolvastam. Kiváló írás, mosolyogva olvastam, de megtéveszti a barátokat és az ellenséget is rendesen, pedig a tartalma nagyon fontos lenne a kisebb szintű farmoknak, kár érte, hogy így alakult.:music:

újfarm53, zsazsa96, Gio és 15 más kedveli ezt.
  9. alex0824

alex0824 Mindentudó orákulum

Szia!
    Igen, valóban már nem nagyon lehet kitalálni mi mit kér.Régebben próbáltam találgatni, leírni de nem nagyon jöttek be a tippjeim.Így ezt a tevékenységem felfüggesztettem.
    :D
    Szeptemberbe várható, pletyik alapján:
    Bahamára:
    Elefánt fejlesztések és hozzá az új táp.
    Zsiráf titokólként.
    Fóka és új fák,növények a szentélybe.
    Füvészkert 3, gazdakörikkel.
    Új recept, gazdaköri.
    Banán vásár a szentély bővülése miatt.
    Farmra:
    Légiparádé.
    Felhő vásár.
    Sörfesztivál.
    Újra szóbeszéd tárgya lett a harkály, lehet titokólként ezt is megkapjuk?
    :)

újfarm53, maszilva, Fatther és 23 más kedveli ezt.
  10. -gyöngy-581

A szeptemberi új pletyik nagyon izgalmasnak tűnnek számomra, bármelyiket nézem is:)
    A füvészkert reményeim szerint már augusztusban itt lehetett volna, nekem nagyon hiányzik, alig várom, hogy megkaphassam:) Őszintén abban reménykedtem, hogy csütörtökön kirakhatom őket, de ha Te nem tévedsz, még várnom kell rá egy kicsit.
    Harkályból jobban örültem volna egy tojásnak, elférne még, van helye:) A receptet még mindig a rémesekhez sorolom, szerintem oda fogjuk kapni. Bár ha valami farmos fára ható lenne az nagyon jó lenne, feltéve, ha nem arany- vagy gyémántrekeszt kér, hanem ezüstöt (sajnos, csak ott van helyünk, ha nem dobáljuk ki- és be a termékeket).

újfarm53, Fatther, Gio és 14 más kedveli ezt.
  11. HéricsBáró

HéricsBáró Fórum elő legendája

Sziasztok
    Ha ez várható , had jöjjön :D
    És azt is tegyük hozzá , hogy jön egy fa növekedés bónusz , mely lerövidíti a fák érési idejét is :D
    Ez a recept lesz ? Vagy más valami egészen más ? :inlove: Az ezüst rekeszke lehet majd beletenni ? :p

-Fülemüle-70, Gio, kertmánia74 és 10 más kedveli ezt.
  12. -gyöngy-581

Szia Jancsika:)
    Ha jól értettem Gretag ugyanúgy és kb ugyanazt találgatja, mint amit én írtam le:) Sajnos ettől még nem lettünk okosabbak, (talán csak szebbek, bár az sem biztos:D) mást nem tehetünk, mint várunk, hogy több infó legyen róla. Már sokszor leírtam, hogy nagyon tudnék örülni bármilyen megoldásnak legyen az tojás, vagy termék ami a farmos fákra van rövidítő, illetve terméshozam szaporító hatással.. Ha sokáig, sokszor kérjük és szeretnénk egyszer majd ránk talál:):inlove:

13. sárkány-ka

sárkány-ka Fórum ismerője

Esetleg olyan manufaktúra vagy vadaskert nem jön véletlenül még 1-1 amit nem pénzért kell megvenni? Így az is jobban haladhatna akinek nincs erre pénze!

14. genka53

genka53 Fórum elő legendája

Sziasztok! :) Szervusz Jónás! :)
    Köszönet Jónás a kedves kis meséért! Nagyon tetszik, mindjárt ki is írtam egy papírra magamnak amit kell, és mentem leltározni a farmjaimra, hogy az eredménynek megfelelően cselekedjek. ;):) Elég vegyes a végeredmény, bár volt olyan is, ahol pozitívan csalódtam :D. Sajnos egyes terményekkel kissé hadilábon állok, alig várom már, hogy megszerezhessem a harmadik Manufaktúrát. Azt olvastam, hogy a 3. Füvészkert rövidesen várható, de az újabb terményes raktárházról még semmi hírünk. Jó lenne, ha mihamarabb arra is sort kerítenének, hogy az is zöld utat kapjon.
    Szia Kata! :)
    Nem semmi mesét szereztél! 13 sorban 31 farmos tételt tartalmazó történetet fogalmaztál meg! :D (Ha jól számoltam.)Remélem a BP-nél tudják, ha a Magyar Fórumon valaki ZÖLD színnel ír az tényleg csak mese és nem valóság! ;)xD Ne ám felhasználják valamelyik következő eventhez. :pxD Bár azt észleltem, hogy némelyek itt a topikban sem figyeltek fel rá. xD:D

Szia TamásZalán! :)
    Nagyon jól látod a dolgokat, biztos, hogy sokan vagyunk, akik zömmel ugyan megcsodáljuk a szép képeket, de mivel rengeteg van, és sajnos sokszor sietünk, (főleg, ha rendszeresen visszaolvasási fázisban vagyunk), ezért legtöbbször bár lassan, de általában csak végiggörgetünk rajtuk. :sleepy:Pedig a hírszerzőink sokszor milyen nagy elánnal kutatnak a friss pletykák után! :D:inlove:Köszönet érte! :D :inlove:Legközelebb már én is tudatosabban lesegetem meg őket, jó hogy felhívtad a figyelmet erre a dologra. Köszönöm! :D:inlove:.
    Az avatar változtatás hosszadalmas megjelenítése számomra érthetetlen. Régen (tudom, Amerikában van) secc-perc alatt megvolt. Most meg hetek kellenek, hogy a változtatás végigfusson a rendszeren?! És még külön topikja is van?!
    Ó anyám borogass!
    Sajnos egyre több a játék minőségbeli kifogásolhatóságainak a száma, ami nem tesz jót annak élvezhetőségének, s amit a gyönyörű grafika ugyan ellentételez valamennyire, de nem a végtelenségig. :oops:
    Már nagyon várom az event kiírást, mert ha hasonlít a mocsarashoz :sleepy:, akkor bizony kicsit agyalni kell a legkedvezőbb variáción, hogy minden összejöjjön. :D

Sikeres eventezést kívánok mindenkinek! :D:inlove:

Szia sárkány-ka! :)
    Úgy indult a Raktárház projekt, hogy fajtánként egy nem fizetős és egy fizetős raktárházat szerezhettünk meg. Amennyiben nem váltottad még ki, akkor ezek a lehetőségek még mindig fennállnak. Fórum / Fejlesztői blog alatt részletesen leírnak mindent.
    Nem tartom valószínűnek, hogy a BP lemondana bármely bevételi forrásáról, amennyiben az nem az ő érdekeit szolgálja.

15. -gyöngy-581

Szia!
    Szóba került nem rég pletyka szintjén a Tölgyes bővítése is. Hogy ez pontosan mit fog takarni, arra még a választ nem találtuk meg csak kerestük. Reméljük, hogy a raktárházak is szerepelhetnek benne esetleg., de ez csak az én reményem, ne vedd biztosra, mert én sem merek túlzottan reménykedni benne, amíg híreket nem kapunk vele kapcsolatban.

-Fülemüle-70, újfarm53, mimi és 3 más kedveli ezt.
  16. *-ToFarmer-*

*-ToFarmer-* Fórum mestere

Labirintus event összefoglalója
    -ahol detektívesdit kell játszanunk

(mely naptárunk szerint augusztus 24.-én kezdődik és augusztus 29.-én végződik)
    Ha nem látszik egy-egy kép, csak az "IMG" ikon, kérlek frissítsd amíg láthatóak nem lesznek.

"Egér felügyelő legnagyobb ügye, esete..."

Az eventről kevés "hivatalos" BP képet-forrást láthattunk, így még az event menete során felbukkanó grafikai elemek is újak lehetnek számunkra. Sebaj, lepődjünk majd meg a grafikát készítő csapat munkáján (is). :p:)
    Pár kép, és a labirintus alaprajza alapján arra (betűrímxD) lehet következtetni, hogy a tavalyi Nyári roncsfeltárás eventhez fog hasonlítani.

• Ha minden igaz, akkor a már többszörös eventnövény díjjal kitüntetett Izzó bogyót kell majd vetnünk-aratnunk. (Bingó eventekből ismert növény.)
    • Felröppenőnk a 'nagyító' lesz. [​IMG]
    • Nem tudni, hogy mely területek adnak majd felröppenőt, hol lehet majd ültetni az eventnövényt. Külön farmos, vagy bahás event lesz stb... bár megelőlegezhetjük, hogy a Zuhatagok szigete nem kap majd nagy szerepet.
    • Olvashattunk egy (malom)termékről is, a 'bányászlámpáról'. Ehhez valószínűleg kell majd az Izzó bogyó és a felröppenő.
    • Tavalyi "labirintusos" event nemcsak eventkellékeket kért, hanem a pajtát is igénybe vette. Akkor növények és állatok voltak soron. Most pedig az "állati eredetű farmos dolgok", melyhez Jónás apó mesét írt. Megtalálható az öt-öt-nyolcadik oldal lap tetején.

• Az eventfelületről szerencsére van képünk. Ez egy kerti-labirintust ábrázol. (Elég alacsony hozzá a sövény... Talán az egérnek meg vakondnak jó lesz xD:p)
    • Pletyka tárgya az is, hogy ez így túl rövid labirintus lenne egy eventhez. Vagy összehasonlításképp a tavalyihoz is: #3
      Ezért azt mondják, hogy a kerti labirintusból egy létrán és vakondtúráson keresztül egy föld alatti járatba, labirintusba lyukadunk ki. S itt kellene használnunk a bányászlámpákat / fejlámpákat.

• Három különféle lejáratunk van a földalatti útvesztőbe, melyeket három különböző színű létra jelez. Hogy mi a különbség, nem tudni. Lehet, hogy 4 szint lesz (3 földalatti, 1 pedig a kertben), vagy lehet, hogy 3 különböző nehézségű és nyereményű helyre vezetnek?
    • A kertben lévő labirintusban a fűcsomókat kell átvizsgálnunk, melyekhez kell majd a pajtából termény és a felröppenő nagyító. A földalatti szakaszokban pedig a földet kell átvizsgálnunk, vagy "ércet tartalmazó helyeket". Mint tavaly, minden átvizsgált felület egy kis nyereményt rejt magában.

[​IMG](Tavalyi eventből, ez nyitja a nagyobb nyereményeket tartalmazó ládákat. Lehet, hogy új dizájnt kap a kulcs.)

• Fűcsomók és érclelőhelyek átkutatása során egyes parcellák aranykulcsot adhatnak nekünk.
    • Az aranykulcsokkal a kincsesládákat nyithatjuk ki, melyek a labirintusban vannak össze-vissza eldugva.

• A főbb nyeremények között egy tematikus felhősor, és 3 kitehető. Persze az elmaradhatatlan matrica is nyereményünk lesz. Bár képet még nem láttunk róla.

• Eventkosarakra most is számítsunk. Ezek főképp eventnövényeket és felröppenőket fog tartalmazni.
    • Felröppenő vásár is lesz. Különféle nagyságú csomagokban lesz vásárolható a nagyító, mint felröppenő.
    • Ajándékozni is lehet a felröppenőt, illetve a Varázsfa is adhatja akadálytalanul. (Nem ütközik más felröppenős eventtel az event.)

Ezúttal nem sikerült sok mindent (= az event nagy részét) felgöngyölíteni, így sok a megválaszolatlan kérdés, sok minden áll pletykák lábán. Így nemcsak az eventkövetelmények, számok miatt várhatjuk most a hivatalos eventismertetőt, hanem az event menete miatt is. xD:music:

Az összefoglaló, a gangra összeszedett pletykákból, Jónással való társalgásokból, találgatásokból és Kielius leírása alapján készült. Garantálni, hogy minden megvalósul a pletykákból nem jelenthetjük ki. De ne feledjük, ez még mindig a "Pletykagang", hivatalos információkért, számokért, adatokért várjunk a hivatalos eventismertetőig. Köszönöm Palikának, hogy szólt bagolyban.

17. h.lajosvilmos

h.lajosvilmos Fórum veteránja

Szia! Szegény nyuszika215-öt ne vidd jobban a labirintus mélyére,ha te is tévelyegsz még! Talán értelmet nyer Jónásunk neked írt "hűvös hangulatú" hsza,ha jobban elolvasod a 11135-ös hszt. "Az utóbbi jön előbb",tehát nem állatokat fog kérni,hanem terményeket az én értelmezésem szerint!! :)

18. -gyöngy-581

Szia!
    Sajnálom, ha Neked csak ennyi hozzáfűzni valód van egy tegnapi tévedéshez, az összes azóta elhangzott pletyi mellett, amiben elég sok segítő infót találhat aki elolvassa és megérti azokat:). A tévedésemet Jónás kiigazította, én megértettem és javítottam is azt már tegnap este itt.:p:music:

19. sárkány-ka

sárkány-ka Fórum ismerője

Akkor reménykedjünk.

-Fülemüle-70, genka53, mimi és 4 más kedveli ezt.
  20. -gyöngy-581

Szia Zalán!
    Kíváncsi leszek rá, hogy a feladatok mennyi állati eredetű terméket fognak kérni egy-egy részfeladat teljesítésért. Azt hiszem ez jól fogja pörgetni a piacot.:)
    Maga az event tetszik, jó lenne tudni, hogy amit a létrák színéről írtál, hogy nehézségi fokot jelenthetnek választható-e vagy fokozatosan fog emelkedni a nehézségi fokuk mindenkinek?

-Fülemüle-70, *bálint*, Fatther és 9 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.