Pletykagang, ahol Jónásné is szabadon szárnyra kelhet

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Lacika07, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. JósJónás

JósJónás Fórum elő legendája

Üdvözletem Kedves Barátaim!

Anno volt ilyen pletyka, (még 2010-ben) de szerencsére nem lett belőle valóság.
    És még egy kis remény: mielőtt valamit kivesznek, szoktak adni egy utolsó esélyt a beszerzésre.;)

Én mernék fogadni rá. :)

2. szemike50

szemike50 Fórum parancsnoka

Szia! Benne vagyok. Tétet ajánlhatok?

Gio kedveli ezt.
  3. JósJónás

Még szép:)
    Inged, gatyád, vagy szeretnéd, ha maradna is valamid? :D

genka53, _angela76_ és Gio kedveli ezt.
  4. _Cygnus_

_Cygnus_ Fórum elő legendája

De kösd ki, hogy nem egy halhatatlan jós korára vagy kíváncsi, hanem a monitor mögött ülő emberére. ;)

nemethpgabi, imi010, Nana470801 és 3 más kedveli ezt.
  5. szemike50

Szóval! Elsősorban a jós álarca mögé bújt ember korára vagyok kíváncsi, nem kell a mese, mesebeli számot én is tudok magamról mondani. Ha ez így lesz, és én nyerek, akkor azt kérem, (ha valami etikai vétségbe nem ütközik a feladatod miatt), hogy valami kis morzsát, amit majd Nóci és a többiek kiokoskodnak, szórj elénk az új bahamara terület megszerzésének feltételeiről, áráról. Ja és még azt kérem, légy kíméletes a Te téted kikötésénél.

nemethpgabi, genka53, Claunyuszi és 2 más kedveli ezt.
  6. JósJónás

Milyen tétet tudnál felajánlani, ami számomra értékes lehet?

genka53 kedveli ezt.
  7. szemike50

Gőzöm nincs, esetleg sok-sok szivarfát (50-60 db vegyesen), retró hódvárat (10-15db). Komolyra fordítva, mond meg Te.

Kedves Jónás! De ne rébuszokban beszélj!!!!!!!!

Moderátor által utoljára szerkesztve: 28.9.14
    omami1949, kukori80, ősvezér és 2 más kedveli ezt.
  8. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Sziasztok, a receptekkel kapcsolatban kérdezők sorába szeretnék én is beállni. :)
    Arra lennék kíváncsi, kedves Jónás, hogy a régiek közül megszerezhető lesz-e újra a csokis palacsinta, lángos stb akár nyereményként, akár FA-ért? Látsz-e valami halvány reményt rá? Nagyon jó lenne gyártani őket.

Patrik022004 és Claunyuszi kedveli ezt.
  9. -vadocka70-

-vadocka70- Fórum parancsnoka

Jónás , kérlek szépen még ma válaszolj a kis kíváncsiskodóknak , mert álmatlan éjszakám lesz miatta :)

ugyanis engem is furdal :)

nemethpgabi, imi010, genka53 és 3 más kedveli ezt.
  10. Pharmer500#2

Pharmer500#2 Fórumgróf

Sziasztok!

Már harmadik valaki kérdez tőlem TOP500-felkészülés kapcsán privátban, így gondoltam, jobban teszem, ha inkább írok a fórumra, mintha egyenként válaszolnék. (Megj.: egyikőjükkel egypiacosak vagyunk, de mivel én - noha alkalmi vételeket azért nem hagyok ott, ha látok, de - már nagyjából azon a szinten vagyok, amit sanszosnak érzek és rá terveztem szánni, ezzel annyira nem is rontom a saját esélyeimet...;)). Szóval néhány gondolat:

1. Még néhány hete odáig süllyedtek az árak, hogy már a 7,5-szeres szorzóval is otthagytam a nem szimpatikus tételeket, hátha még tovább esnek, most viszont pedig már csak inkább 6-os szorzó körül lehet vásárolni, tehát most nekikezdeni a felkészülésnek (és ezzel a saját piacon tovább srófolni fölfelé az árakat a tömeges "lehalászással") már némileg késő. De persze most is áll, ami mindig: olyat termelni, ami piaci ár/érésidő alapján legjobban megéri (csatnival néhány kivétellel bármely növény 1x1-en, napirendünknek és munkásaink rendelkezésre állásának/kézzel aratási hajlandóságunknak megfelelően; Bahán zöld tea, termgyógy receptekhez kellő növények, hosszú őrlésű tápok (itt úgysem mehet szupertáp), ill. még egy darabig kiemelkedik az evőpálcika és egyes állatok is jól mennek (főleg színes óllal); műhelyekben mangós turmixok és francia lepények, tavaszi koszorúk, húsvéti lekvárok eladásra), és olyat vásárolni, ami pajtaérték/piaci ár alapján legjobban megéri (fatermések - nem csak cukorjuhar; fáról szüretelhető termények).

2. Ha vki most kezdi el a felkészülést, annak "miheztartás" végett: tavaly 175M pajtaérték körül volt az alja (megjósolhatatlan, idén mennyi lesz, de inkább több, mint kevesebb); ennyihez(!) jelen(!) piaci árak alapján kb. 30M CSP-t kell belefektetni; ha lesz idén őszi szüret, addig már max. durván 60 nap lehet hátra. Én még sosem mértem, naponta mennyi CSP-t tudok előállítani, mert nem szoktam irkálni, és nem automatikusan viszem piacra az épp letermelt árut és vásárolni is alkalomadtán szoktam, de meglepődnék, ha életszerű játékszokások mellett napi 500e CSP tiszta haszonnál többet le lehetne termelni és ki lehetne piacolni (de mondjuk napi 1500 hagyma, karfiol, erdélyi hérics és zöld tea vagy a Baháról 10-12 hegyezőnyi evőpálcika/150 elefánt kb. ennyit hozhat). Szóval ha vki ráfekszik mától, akkor 0-ról indulva még nem reménytelen, de azért nagyon élén van (most azt ne tekintsük alapnak, hogy vki 4 alap pandából kitenyészt egy karatést, és így - 4 bájital meg 1 rózsaszín zselé befektetésével 10 perc alatt megvan a szóban forgó össze majd' fele;)).
    Az sem árt, ha min. 2-3M CSP mindig van a bukszában olyanra, ha esetleg beakad egy alkalmi vétel (mondjuk egy elgépelt 8. szintű tenyészállat vagy egy feles dömpingáron, de 20*9999-es tételben felpakolt cukorjuhar-"szállítmány") - máskülönben ilyenkor a vásárlás gomb helyett a vérnyomásmérőnk pumpáját kell nyomkodnunk...xD

3. Az illető megemlítette azt is, hogy kell neki a CSP a bahás haladáshoz is. Hát ezzel kapcsolatban viszont azt kell mondjam, hogy vagy-vagy: az ebbe már nem fér bele, hogy naponta 2-3 mangós-narancsos turmixot ne adjunk el (pláne hogy még vegyünk is). És ugyanez vonatkozik a bónuszrekeszek használatára is - TP-növelő termékek addig elfelejtendőek és helyette piacra dobandóak... Az szintén bekalkulálandó, hogy ha eventezünk, akkor azok a napok szintén CSP-kiesőek (kivéve, ha trágyával jól üzérkedünk közben).

Hirtelenjében ennyi jutott eszembe...

Utoljára szerkesztett: 28.9.14
    marika5379, kontra.sz, farmerogirl és 3 más kedveli ezt.
  11. kukori80

kukori80 Fórum elő legendája

Szia. Jónást 25 év körülinek gondolom, de csak azért mert keveset beszél és sokat alszik mint a mai fiatalok xD Ha idősebb lenne fordítva lenne, keveset alszik és irtó sokat beszél xD Akkor nem győznék olvasni a pletyiket xD Kérjél tőle 25 FA fát, attól biztos levágja még a szakállát is xD

nemethpgabi, imi010, genka53 és 6 más kedveli ezt.
  12. szemike50

Lehet, hogy igazad van, de ha sokat alszik, annak a bulizás az oka. Most vagy azt próbálja megálmodni, hogy mit kérjen, vagy a haveroktól kér tanácsot két tánc közben. Amúgy későn szóltál, jól jött volna a farmaranyfa is. De az is lehet, hogy most töri a fejét a feladványon.:cry:

Utoljára szerkesztett: 28.9.14
  13. Trace76

Trace76 Törekvő

A jóslás lényege pont az hogy nem utal konkrét dolgokra, ha úgy tetszik rébuszokban beszél! A másik meg nem is mondhatna konkrét dolgokat ha akarna se! Akkor mit vársz? :)

14. szemike50

Most nem jóslásra várok, hanem konkrét tétre. Ha olvastad, akkor tudod, hogy nem azt kértem, hogy mondja meg az új terület megszerzésének feltételét konkrétan - én sem gondolom, hogy megmondhatja, amíg nem hivatalos, csak valami apró jelet, amin, ha valaki akar, akkor gondolkodhat. Ilyen elég gyakran előfordul.

15. kukac42

kukac42 Mindentudó orákulum

Jós Jónás könnyen meglehet nem is férfi, hanem nő:)

CsakJucinak12 és nemethpgabi kedveli ezt.
  16. gyulaika

gyulaika Fórum admirálisa

Igazad van, de azért párszor bevitt minket az[​IMG] -be.;)

imi010 és Vicuska47 kedveli ezt.
  17. szemike50

Hogy Jónás, vagy mi magunk miatt kerülünk az erdőbe, az kinyomozhatatlan, hiszen sokszor már az elejét nem látjuk, csak találgatunk, szőjük, fonjuk és tévútra kerülünk, vagy nem.

genka53 kedveli ezt.
  18. JósJónás

Engem még úgy neveltek, biztosra nem illik fogadni.
    Nem szabad elfelejtened, egy jóssal beszélsz:) Így látom fogadásunk eredményét, és ennek fényében nincs kedvem megszabadítani téged semmitől:)

genka53 és gyongyvergazda kedveli ezt.
  19. _Cygnus_

_Cygnus_ Fórum elő legendája

Na várjunk csak, jól értjük egymást? Arra akartatok fogadni, hogy melyikőtök a fiatalabb. Csalni nem jár, mert figyelünk ám mi is. :p
    De szép képet találtál Gyulaika. Sokan szívesen bolyonganánk ott.

szemike50 és LBetti kedveli ezt.
  20. Kovács_Tamás_[Tomk_]

Kovács_Tamás_[Tomk_] Junior szaki

Valami bahamás event vagy nublonok visszatérése nem lesz a közeljövőben?

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.