Sajt költők 2. - eventcsevegő

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: -East17-, témanyitás ideje: 16.3.15.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Pharmer500#2

Pharmer500#2 Fórumgróf

Áhhh, de ki írja azt elő, hogy saját erőből kell megcsinálni, és hogy mindent?!

Én az első kakukktenyésztés alkalmával nagyon kiakadtam és megrángattam a vészcsengőt: azt követően kb. olyan 5 hónapig nem tenyésztettem egyet sem, hogy összegyűljön annyi szupertáp, amennyi birtokában nem lephetnek meg semmivel, ha tényleg jön egy olyan event egy olyan jutalommal, amit nem szívesen hagynék ki - ez a limit nálam 1000 volt. OK, volt olyan 5 szűk hónap, amikor a kakukkokat (szívfájdalom nélkül) kihagytam, a normál tenyésztős eventekre pedig alkalmanként 1-1,5M CSP-m elment (kb. ugye kéthavonta - szívtam a fogamat, de nem vágott földhöz), de azóta a tenyésztős eventeket 150-200 szupertápból kihozom úgy, hogy még mellette tenyésztek egy-két ezt-azt is (persze ha vmi nagyon nem jön ki, besegítek a piacról, de közben olyasmit meg adok el, amiből fölöslegem lett) - ősz óta így olyan 1050 és 1350 között ingázik a szupertápkészletem (venni 1 db-ot sem vettem soha, turbómalmom sosem volt, miközben vagy fullra csináltam minden eventet, vagy max. csak olyan "mennyiségi" "fogyó eszköz" "melléknyereményt" hagytam ott, ami nem fog hiányozni, mert egyébként sem érte volna meg CSP-ben sem). Persze csak olyat tenyésztek, amire szükségem van ÉS nincs rajta veszteség, és mondjuk az is tény, nem estem neki végigfutni az új gazdaköriknek sem és a rózsaszín terményesek sem állnak kupacban a raktárban - most legutóbb talán olyan 1100-nál (mármint annyi maradványnál) megálltam, többet nem is igazán "kívántam" tenyészteni, a következő boomig megint lesz vagy 1400 sz.tápom.

Nekem most konkrétan 1 (saját tenyésztésű) edző kaméleonom volt még ma reggel is: délelőtt vettem vagy 40-et, darabját 10e CSP-ért, amiből ha 35-öt eladok (részben már megtörtént) legrosszabb esteben 15, de reményeim szerint inkább 25e CSP/db-ért, a vásárolt 6 példány nemhogy nullára kijön, de még szép hasznom is lesz rajta, abból meg event után visszavásárolok majd néhányat, ha újra olcsó lesz.

Ehhez az alábbi 3 dolog valamelyike kell:
    1. Eventkiíráskor gépközelben lenni (ez szerencse VAGY informálódás ÉS szervezés kérdése)
    2. Olvasgatni a pletykás rovatot (akár szelektíven), és előre fölkészülni az elszórt morzsák alapján (persze ennek mindig megvan a kockázata, hisz félinformációból dolgozunk: mindig beüthet változás, vagy egyszerűen csak a szükséges darabszám és/vagy a cserébe fölkínált jutalom nem mozgatja meg a várt mértékben a piacot)
    3. Általában mindenből készülni egyfajta "pufferkészlettel" - ha minden tenyészállat 1. szintjéből van mondjuk 10-25, 2. szintjéből 5-10, 3. szintjéből 1-3 a pajtában, olyan nagy meglepetés nem érheti az embert, és ha jókor vásárol (boomok kapcsán ki lehet ismerni kvázi szabályszerű ingadozásokat) vagy pláne ha van némi szerencséje is egy-egy alkalmi vétellel (néhánynaponta átfutva a piacot), akkor még olyan sokba sem kerül (persze nyilván, ahogy egyre több tenyészthető állat lesz, ezt egyre nehezebb megvalósítani, vagy akár még számon is tartani, miközben időigényesebb is, az tény...)

Persze "veterán" gazdaként ezeket nyilván Te is tudod...:)

Ettől függetlenül a sok fölöslegesnek tűnő (grafikában alig eltérő, sőt egyébként is "rokon", vagy pedig messze nem "létszügségletű", igazából egysikúan funkciótlan "fajok" - lásd naspolyák és cseresznyék, kakas, kowhai és társai) valóban erőltetett szerintem is.

Ja, és bár a most írtakban pont nem értünk egyet, én is örülök, hogy újra írtál!;)

ÜDV

Dyny, Fatther, Cyra65 és 18 más kedveli ezt.
  2. Fätum

Fätum Fórumőrült

Be kell valljam kicsit csalódott vagyok az event miatt. :sleepy:Amikor először röppent fel a hír, hogy lesz nap-éj egyenlőség ünnepe event, reménykedtem benne, hogy hasonló lesz, mint a kistesónál, és lehet majd fákat keresztezni. Izgalmas, és különleges event lehetett volna belőle. Nodehát mind1. Csalódottságom ellenére végig fogom vinni az eventet -.- mert a jutalmak tetszenek :)

Baby72, alpha58, Bátyus és 4 más kedveli ezt.
  3. nyuszika215

nyuszika215 Fórum császára

Még 2 ól beérik 20 perc múlva, azokat is leszedem és megy a szegfű, sima 1x1re, csak vízzel, pont időre fog beérni :) mamutok, óriás ólak, magas tp-sek és pár új ól babonából kint marad, bahán lajhárok szaporodnak a kincses sziget feladathoz, azok szerintem maradnak, ahol vannak, pálcikahegyezők, fák is maradnak, legalább haladok a feladatommal is.Most pedig megyek aludni:music: Holnap délután benézek...

szellorozsa, csopke1, LBetti és még 1 ember kedveli ezt.
  4. nemethpgabi

nemethpgabi Fórumelemző

Sziasztok Agytrösztök!
    Végre nagyjából együtt a csapat, úm. a sokáig "szétszóródott gondolataim".
    Szeretem olvasni soraitokat, bár erre a kezdő hétfői napra már nem nagyon hiányzott volna még az 1x1-es szorzótábla sem. xD

Ezzel pl. egyet kell, hogy értesek. Mostanában inkább az alacsonyabb szinten lévő farmokra "nyomatták" az értékesebb új/különleges fákat, ólakat. (Tudom biztosra, no vitatkozás!) Ettől függetlenül nem panaszkodom, hisz motiválóként működött a szándék... ;)

Vásárolni általában - a több évvel ezelőtt elszenvedett ínhüvelygyuszi után (1x1+RACS bevezetése körül) - munkásokat és fürge malmot szoktam. A többi érdekesnek/izgalmasnak "tűnő" dolgoknak - rövid mélyrepülésem után :wuerg:, - már ellent tudok állni :p.
    A "szemesség pedig csak annak áll jól", aki viszonylag sokat tud még szelektíven is utána olvasni az elő-infó-morzsáknak. Normális, vagy annál több munkában eltöltött idő miatt, plusz család/magánélet, viszont ez már kérdéses, és van bizony, akinek ez már nem szórakoztató, hanem bosszantó.
    Bár évek óta hangsúlyozom, hogy ez csak játék!
    Itt ki lehet hagyni dolgokat, nincs veszteség belőle, mint esetleg "odakünn az életben...". Ezt kellene a bosszankodás alatt átgondolni... :)
    A feladatsor végigvitelén most én is kicsit elgondolkodtam, bár vszínű megvannak hozzá az "alkatrészeim", de ...

A favonaton vszínű nagy gondolkodások mennek a kp-ban: Aki tudja miért várja, azok még nagyobb előnyhöz juthatnának, akár az üzlet rovására, aki pedig reménykedik, hátha neki is lesz talán..., nos ők sem fognak fonott kosárkára költeni, ha megtermelődik... Bizony ezt valahogy ki kell találni, ehhez pedig egy kis idő kell... ;)
    A csillaggal ue. van. Mi az, ami közel megfelelő/elfogadható/élvezetes/motiváló lenne az új és a régóta játszó játékosoknak...
    Sok-sok dilemma a kutató/alkotó csapat előtt, de ez legyen az ő proble-matematikájuk... ;)

Az "úszást" én is szorgalmasan gyakorlom. Ahogy elnézem az üzletpolitikát, valóban azt látom/gondolom, hogy próbálnak minél több játékost magukkal "húzni" akár fizetős, akár nem. És ez így rendben is van. :)
    Mindenben egyet értek, és bocs, hogy nemcsak tetszikeltem, de be is raktam mégegyszer. :)
    Bár sok gazdatársunknak megvalósíthatatlan a felsorolt pontok bármelyike, mégis egyet kell értenem vele..., és még mindig azt mondom, hogy nem élet-halál kérdése ez a játék, csak egy jó kis kikapcsolódás kellene, hogy legyen.

... de ha most nem megyek aludni, a családom rajtam fogja gyakorolni a mostanában oly ritkán látott Valdemár vidámpark vakond-püfölését. ;)

Jóéjt, és holnaptól ismét jó szórakozást, kellemes kikaapcsolódás kívánok mindenkinek! :)

Dyny, Cyra65, MamaMeseKertje és 13 más kedveli ezt.
  5. Pharmer500#2

Pharmer500#2 Fórumgróf

Szia!

Hát az igazsághoz az valóban hozzátartozik, hogy a részemről az a legtöbb szempontból felmérhetetlenül nagy előnyt jelent a játék szempontjából (és sok más farmerhez képest), hogy rugalmas és túlnyomórészt egyénileg alakított a munkarendem (ezért is fordulok elő itt néha embertelen időpontokban is, mint pl. most:sleepy:), és főnök sem nézi, hogy munka mellett mi fut a tálcára helyezett kis ikonizált böngészőablakban... (Bár meg kell jegyezni, azért hátrányai is vannak - mert pl. nálam nem játszik a rendszeresség és a fix napirend, márpedig az is kifizetődő tud lenni ebben a játékban, ha vki beáll egy rutinszerű ritmusra, még ha "kényszerből" is...)

Ugyanakkor az első bő fél/szűk egy évet leszámítva a fórumozáshoz képest elenyészően kevés időt töltök játékban (vagyis lehetne piacolni meg 1x1-ezni jóval többet is...:cry::D), és be kell valljam, hogy a fórumozásban is, főleg az új fórum és a Gang óta a "céltalan szórakozás" igencsak teret nyert a "pőre infószerzés" rovására (és akkor azt már ne is firtassuk, hogy esetemben az írás:eek:lvasás időbeli megoszlása milyen hányadost is adna ki, ha behelyettesítenénk illető időintervallumokat megadó számokat - főleg mondjuk egy maihoz hasonló "aktív" napon...:music:). Viszont azt tapasztaltam, hogy amikor éppen húzósabb időszak van munka (vagy család) szempontjából, akkor még jobban is fut a farmozás, mert ha csak az infópásztázás a cél és más nem vonja el a figyelmemet, akkor ha nagyjából képben van az ember, hogy kinek a milyen jellegű hsz-eire fókuszáljon, akár napi 5-10 perc alatt is "le lehet zavarni" ezt is (persze akkor elveszik pont a dolog "közösségi" vonulata, de azért nem lehetetlen)...

Gondolom, szép álmokat kívánnom már megkésett lenne, úgyhogy maradjunk inkább az "üdítően friss reggelt", netán a "derűs estét" formulánál...:)

Utoljára szerkesztett: 17.3.15
    Dyny, nemethpgabi, Cyra65 és 14 más kedveli ezt.
  6. pifepöfe

pifepöfe Fórum biztosa

Sziasztok :)
    Egy kis segítség az eventhez:

.
    .

Holt költők társasága, filmzene. Zeneszerző: Maurice Jarre

.
    .

icus08, -vadocka70-, Marika312 és 7 más kedveli ezt.
  7. Pipike

Pipike Utánpótlás-írogató

"ugyanakkor nem hiszem, hogy a BP-től elvárható lenne, hogy prioritásként kezelje azon felhasználói igényeinek a kiszolgálását, akik nem költenek a játékra, méghozzá azért, mert kizárástól kell tartaniuk. Ebből kiindulni nyilván nem lehet, de nyilván erre a BP nem is tudna hatással lenni (ha vki emiatt nem vásárol, akkor úgysem vásárol semmit, ha "megéri", ha nem)."

Ami engem illet tévedsz! Nekem zárták be farmomat, máig nem értem mi volt a bűnöm, de ezen lépjünk túl. Mozgáskorlátozottságom miatt szinte ez az egyetlen szórakozásom. Hálistennek a családomban mindenki dolgozik, én nyugdíjas vagyok, tehát a család anno megszavazott havi húszezer forintot a hobbimra. Tudom ez soknak tűnik, de a mi döntésünk volt. Aztán a mikor bezártak, hosszas unszolás után regisztráltam új farmot, és úgy döntöttünk havi ötezer forintot költök a játékra. Ha valakinek olyanja lesz, hát vigye a farmomat. Be kell valljam két ötezres paysafe most is a dobozban pihen. és az e havit még meg sem vették a gyerekek. Szóval a "ha valaki emiatt nem vásárol, az úgysem vásárol tétel, nálam nem érvényes. Lehet nem vagyok egyedül?

nemethpgabi, Cyra65, Pharmer500#2 és 3 más kedveli ezt.
  8. tiszavirág52

tiszavirág52 Fórum-zöldfülű

Sziasztok!Tetszik az event neki is fogok,de a panda tenyészetem nincs kiváltva és még 5 AB hiányzik és 180000 tp.Nem tudom mit csináljak.Ha nincs meg a pandatenyészetem esélyem sincs megvenni a piacon.:oops:

9. Pipike

Pipike Utánpótlás-írogató

30 darab csokis palacsinta. Igaz húzós az ára. de előbb utóbb úgyis kiváltanád, és ha szeretnéd az eventet megcsinálni, kb 1200000 csp beáldozásával meg tudod. Ha van szupertápod, szamárral megkeresheted most az árát, ha nincs akkor nézz körül mit tudsz értékesíteni. Szurkolok hogy sikerüljön. :)

Cyra65, HellEart és LBetti kedveli ezt.
  10. zsellér555

zsellér555 Utánpótlás-írogató

Ha az 5 ab-hez kell még 180000 btp, akkor nem kell kapkodni. Először úgyis meg kell termelni az eventnövényt. Az event hétfőig tart, ráérsz úgy szombatig megszerezni a pandatenyésztést. Nézd meg, hogy egy nap alatt mennyi btp-t szerzel a bahamán, mert lehet, hogy még úgyis meglesz.
    Ha meg az 5 AB-n felül kell a 180000 btp, akkor a 30 csokis palacsinta úgyis kevés.
    Sok sikert!

11. Marika312

Marika312 Fórum császára

Szia Tiszavirág ! javaslom próbáld ki - komforttalajba ültess a Bahán, nagyon jó Btp-t ad, ezen túl még a piros bólé 2500 BTp-t ad, óljaid, fáid vannak biztosan, azt is tedd ki -- meglesz az, jól írta Zsellér Gazda, a kiváltással várhatsz, legfeljebb a pandákat a piacról veszed meg. Remélem sikerült tanácsommal segítségedre lenni. Jó eventezést !

Baby72 kedveli ezt.
  12. _angela76_

_angela76_ Rutinos

Sziasztok!

Kicsit kezd a hócipőm tele lenni, úgy érzem a készítők szabadságolták a kreativitásukat, ebben a hónapban már másodszorra kerülnek elő a tenyészállatok. Mert ugye először jöttek a kaméleonok (megjegyzem azóta sem értem, hogy mért kell új állatok új tenyésztését bevezetni, amikor a hód érdemtelenül le van maradva.....) , most meg tenyészállatot kérnek a feladatba. Ha hozzáveszem a gazdaköriben felbukkanó szultán tevét igénylő feladatsort, akkor ez már három. Kezdem unni. Most akkor a gaztermesztéses dömping után átesünk a ló túloldalára, és tenyésztéses dömping lesz? (bár ez biztosan megéri a BP-nek, mert ez sok gazdánál pénzízű mulatság....) A nyeremények - hát.... papíron igen jól mutatnak a titokfák, és titokólak tömege, de mivel ezek az ajándék fák nekem még nem jöttek be igazán, nem mozgatják meg a fantáziámat annyira. Arról nem beszélve, hogy cserenap híján még az sem tud vigasztalni, hogy esetleg jó cserealap lehetne valamelyikből...... Az egyetlen, amire felcsillant a szemem az az itató, de kérdem én, ér az ennyit? Hát nem tudom. Személy szerint annyi szerszámom van, hogy belefúlok, de tudom, hogy másoknak ez nagyon hasznos. Na a felhősor, na azzzzz jó. Ettől függetlenül bele fogok vágni a feladatsorba, bár lelkesedésem elég kicsi. Most először fordult meg a fejemben, hogy talán mégsem kellene eventezni......

ada77201, Cyra65, Bátyus és 2 más kedveli ezt.
  13. imike913

imike913 Utánpótlás-írogató

Hát, igen. Ahogy számoltam, 126 szupertáp egyenértékű tenyészállatot kell beadni a titokizékhez, ráadásul 23000 növényt letermelni. (Érdekes, most nincs a nyeremények között gép, sebaj, majd biztosan lehet venni.) A felhő vagy a rávaló btp-t adó kütyü talán megéri (1 év alatt ad plusz 1 szintet, de ehhez le kell szedni 730-szor), a barkáccsal meg úgy vagyok, hogy majd röppen, ha akar. Deszkám úgyis folyton kevés van.

Cyra65 kedveli ezt.
  14. ulmo12

ulmo12 Fórum ezredese

Igen, teljesen igazad van, csak 30 AB-t ad. Én számoltam el, de nagyon. Teljesen elvakított az a sok arany. :) Elnézést kérek mindenkitől.

ada77201, _Cygnus_ és Baby72 kedveli ezt.
  15. GERIzland

GERIzland Utánpótlás-írogató

Sziasztok!

Szerintetek miért nem lehet a event virágokat a bahama szigetre ültetni? Főleg,hogy az event-be bahamás fát és tenyészállatot is kell beküldeni,és a nyeremények között is akad pár bahamás dolgok! Az ember nem lesz fenn hajnalig,hogy állandóan ültessen,és szabadságot sem vesz ki azért,hogy minden nap tudjon ültetni!

16. MamaMeseKertje

MamaMeseKertje Fórum veteránja

A pandáimat kitenyésztettem, megvettem a cédrátot (mert az nincs). Hagyma (gesztenyés felhősor és karácsonyi süti nélkül - viszont fehér ártatlansággal), szupertrágya imádattal komfortban 2 óra múlva beérik, fák, terményes ólak, varázsfa betakarításra vár. (Az élő legenda is mostanában lett 29%-os.)
    Már csak a az eventnövényeket kell megtermelni. Répás-almás van bőven, a gazdaköriben tartalékoltam még néhány aratógépet adó feladat.
    Nincs több érvem, hogy miért NE csinálnám!!! xDxDxD
    Egye fene, belevágok!!! ;)

Dyny, ada77201, k.krisztinka és 12 más kedveli ezt.
  17. _Cygnus_

_Cygnus_ Fórum elő legendája

Sziasztok!
    Mert ez most ilyen feladat. Régen is volt olyan, hogy egyik-másik területen nem lehetett ültetni. Engem nem zavar, eventre mindig farmot bontok úgyis. Ma reggel arattam, mert még mindig a 100-as szint elérésével küszködöm, így komfort hagymával várom az eventet. Meglátom, mennyi felröppenőt adnak a bahás fák, az határozza meg sorsukat, de inkább a kikapálásuk felé hajlok.:)

Marika312, Baby72 és MamaMeseKertje kedveli ezt.
  18. tiszavirág52

tiszavirág52 Fórum-zöldfülű

Köszi!Egyelőre turmixal probálkozom!remélem össze jön,nagyon nem tudok vásárolni,mert ha kiváltom a pandatenyészetet a tenyész állatokat meg kell vennem.Erre nem voltam felkészülve:(

Marika312 és MamaMeseKertje kedveli ezt.
  19. nyuszika215

nyuszika215 Fórum császára

Olvasgatom a hozzászólásokat, véleményeket...még jó, hogy nem vagyunk egyformák:) lehet, hogy velem van a baj, de akkor sem dőlök a kardomba, csak mert nem tudom megcsinálni az egészet. Még szerencse, hogy nem csak 5, hanem 15 banán kellene a pandatenyésztéshez, különben még ráköltenék több százezer csp-t, hogy kiválthassak valamit, amit pedig mostanában nem is akartam... így nincs kísértés! Úgyis elmegy minden panda a pálcikásműhelyekbe. Az is nekem kedvez, hogy a bahán nem ültethetek, mert még 150 lajhár kell a kincses megszerzéséhez, így kint hagyhatom a 9 vackot és a végére pont meglesz az event igazi bónusza, bejutok a kisszigetre és átrakhatom végre a kitehetőimet:p;):D!!!!
    Eladtam a frissen vásárolt cédrátot, meg a macskaszaporulatot és kiszelektáltam az 1 feladat arany, gyémánt szintjét, bevásároltam belőle egy másik feladathoz, így lett pár sztápom, szamarak kész vannak, de a kaméleonokhoz nem állok neki, 30 sztáp kéne, hogy mind meglegyen, annyit nem ér pár itató. Persze nagy a szám, 2 műhelynél több úgysem fér ki, annyi meg van:p
    Még így is ki tudja meddig jutok, 7000+160000 növény...900 röpi...rengetego_O:oops:Azt sem tudom még, melyik oldalról kezdjek hozzá...
    Minden esetre mindenkinek sok sikert kívánok! Csak ne őrüljetek bele;) ez csak egy játék!

-))Szilvia-)), Agnesasszony és Baby72 kedveli ezt.
  20. apuci30

apuci30 Fórumőrült

Kezdődik a móka most készítek pár pandát a piacra :D mert szép haszonnal adhatóak el főleg ha ugrálnak is majd :) hát éjszaka belőttem a spenótot most arattam az imént full területen és 52 felröpi jött csak ki :S

Utoljára szerkesztett: 17.3.15
    Cyra65 és LBetti kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.