Születésnapi fórumjáték

Kategória: 'Hivatalos fórumjátékok', témanyitó: Nildia, témanyitás ideje: 25.1.16.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. tazmánördög

  tazmánördög Utánpótlás-írogató

  Sziasztok![​IMG]Mint a mellékelt ábra mutatja nekem saját kitehető plakátom is volt,ami később a dolgozószobánk falát díszítette,de eredeti célja az volt hogy a messziről érkező kedves farmszomszédok idetaláljanak hozzánk.Nem voltam elég világos? Tehát ez a kép ami kb.1 méter x 60 cm-es volt,kint lógott a kerítésünkön,és büszkén hirdette hogy itt farmeramások laknak.Ugyanis mi rendeztük azt hiszem a harmadik Hajdú-Bihar megyei fórumtalálkozót.Az első kettő a debreceni Nagyerdőn volt! Koppi tuti beillesztene ide most egy jó képet róla! :) A plakátot egy nagyon kedves városombéli barátom készítette,aki a mai napig szomszédom.Ritkaság a jó szomszéd.2010 májusában regizett ez a farm és a MÁTÉKÓPÉ is,amit a kisfiamról neveztünk el,természetesen kisbetűkkel ékezet nélkül,ezért szerepel ez a név a plakáton.Akkor még a férjem vitte azt ,én ezt,mostanra ő átpártolt egy "harciasabb" netes játékhoz,azt gyűri 3 és fél éve.Most 4 farmot viszek a két kicsit a gyerekekkel együtt.
  Minden jó emléket leírtak előttem a többiek,ha ránézek az ezer éves kitehetőkre sok minden eszembe jut a játékról.Az is amikor a francia event alatt sírva hagytam itt a gépet mert nem lett meg a levendula és zsálya,és többé látni sem akartam a játékot.Kb.két hétig tartott.Aztán amikor pár éve a balatoni nyaralás alatt keresnem kellett egy netes kávézót ,hogy farmot tudjak rendezni.....mennyi minden változott azóta,de sok minden megmaradt.Azon a bizonyos közösségi oldalon is ott vannak a remek emberek egy remek csoportban akiket csak azért "ismerhettem meg " mert ez a játék van! És kell! Még nagyon sokáig!
  Farmnév: tazmánördög
  ID:1978061
   
  Imi*, Pharmer500#2, ciklon23 és 55 más kedveli ezt.
 2. béka

  béka Aktív író

  Sziasztok! Nekem is volt 1 farmom, de nem emlékszem 09 vagy 2010-ben regisztráltam (Zagyva-parti), a 74. szinten hagytam abba több dolog miatt. ID 50993843, zödrét. Minden oldalról csodás fotót készítettünk, hogy majd az unokámnak meg tudja mutatni a fiam - a Mami játékát - !!! Rengeteg ajándékot küldtem a szomszédaimnak, amivel fejleszteni tudtak. Sajnos nem tudtam, hogy vissza lehet kérni a régi farmot és így újra regisztráltam 14-ben!!!! Ma már igen nagyon bánom. Jelenleg 90/261, a szentélyből minden kiváltva, a kincses, élő legenda aktív, mesterségek a 3. szinten. Imádom az eredeti édes kis állatokat (van amelyiknek nevet is adtam), a sok szép fát. CSODÁLOM AZOKAT AZ ÜGYES EMBEREKET, akik egy-egy új állatkával olyan lázba tudnak minket hozni. Köszönet Mindenkinek!
   
 3. kocsisteri

  kocsisteri Junior szaki

  Kocsisteri
  ID:34605102
  Igaz már nem emlékszem pontosan mikortól játszom de családon belül kezdődött az egész.
  megpróbáltam majd itt ragadtam.lassan lassan lépegettem fel a ranglétrán mint kakasunk a szemétdombon,de élvezet volt ha egy szintet léptem.voltak kisebb bakik melyek olykor bosszantották az ember lányát de hát mindenhol vannak.
  nekem főként az épületek és ólak grafikái voltak a csábítóak.eleinte a teliholdast nem is vettem figyelembe,a gazdakört is hanyagoltam mire nagy nehezen rá éreztem a játék ízér.ma már végtelen örömmel játszom élvezem a fórum hangulatát, a játék színes forgatagát.
  Ugyan volt egy időszak mikor nem volt gépem és gyötört a lelki ismeretem vajon mi mindenről maradtam le de ahogy ismét játszani kezdtem rá ébredtem,hogy függő lettem FARMER-AMA függő.,boldogsággal tölt el a mai napig ha valamit sikerrel megoldok.Nehezen de virtuális farmerré váltam.Sok sikert boldog szülinapot FARMER_AMA.
   
 4. barna030303

  barna030303 Fórum bárója

  Szaisztok!
  Gazda: barna030303 ID: 29550360
  Én 2011-ben regisztráltam. Nem is olyan rég volt ez az emlék, 2015-ben amikor volt az I. neon tenyésztés. Emlékszem, hogy mikor volt az event nem voltam otthon és kevésszer tudtam gépközelben lenni, de akkor is valahogy megcsináltam. Na ez úgy volt, hogy:
  Ahogy megkezdődött az event rögtön úgy indult a tenyésztés, hogy keverésnél sztártyúk lett, ezzel nem tudtam mit kezdeni eladtam. (Bezzeg mikor nem volt event és szerettem volna, hogy ugorjon nem ugrott:D.) Továbbra is tenyésztettem de csak minden második órában. Néha kisebb ugrásokkal amiknek csak akkor nem tudtam örülni, mert mindig lett volna többlet. Ekkor elkezdtem rendesen keverés nélkül tenyészteni. Egyszer sikerült valahára az eventet megcsinálni. Az ugrásokat is alig tudtam eladni mert felment azoknak az áruk. De amikor én kellet vegyek szerintem ez volt a legköltősebb event számomra. Ritkán volt ilyen jó event mint akkor. Remélem elmondtam minden emlékemet majd ha eszembe jut akkor szerkesztem a hozzászólásomat.:);)
   
  Utoljára szerkesztett: 28.1.16
  Imi*, -Mayacska85-, ciklon23 és 30 más kedveli ezt.
 5. kokino53

  kokino53 Utánpótlás-írogató

  Kokino 53
  ID: 14870300
  2010 őszén regisztráltam.
  Egy nagy gyógyszertárban dolgoztam asszisztensként. Nyitás előtt arra lettem figyelmes, hogy két kolléga
  nőm meg egy fiatal kollégám amint kijönnek az öltözőből összeállnak és teljes átéléssel beszélgetnek számomra teljesen érthetetlen dolgokról, vetés, aratás, eső, trágyázás.. Nem foglalkoztam velük igazán, de amikor egy reggel a fiatal kollégám azzal jött be, hogy " mondjátok, hogy lehet tojást csinálni?" és erre az volt a válasz, hogy barkácsolj tojástojó területet, hát ez már kiütötte a biztosítékot! Az ötödik emeleten hogy barkácsoljon, meg különben is vegyen a boltban tojást. Hát csak megkérdeztem őket, hogy mondjátok már meg miről beszéltek? Beavattak, hazajöttem, regisztráltam, aztán elkezdtem salátát termelni, közben takarítani akartam két aratás közben. Ki nem takarítottam, akkor, csak termeltem és termeltem. Azóta is termelek.
  Még valamit erről a játékról. Nagyon sokszor átsegített nehézségeken. Jobb mint akár melyik nyugtató. Az elmúlt években sok baj történt a családban, gyógyíthatatlan betegség, néha elég kilátástalan helyzet. Sokszor leültem úgy játszani, hogy azt se tudtam fiú vagyok vagy lány. És a játék megnyugtatott, nem kellett sok időt itt lennem, kitisztult az agyam és tudtam foglalkozni a problémákkal. Nehéz hónapok előtt állok, ezért jó hogy a játék egyre bonyolultabb, lehet min gondolkozni.
   
  BackOffice, -Anyu-, ssasulka84 és 71 más kedveli ezt.
 6. Susie0509

  Susie0509 Fórumelemző

  Susie0509
  ID:30776935

  Sziasztok

  Az én farmos életem úgy kezdődött, hogy lányommal együtt dolgozunk és időnként eltűnt 1-2-5 percekre, "bocsi, rögtön jövök".Egyszer utána néztem, mit is csinál. Elképzelni sem tudtam, hogy a sokféle /akkor még nem tudtam, hogy állatos ólak/ szines kavalkádban mit és hova kattog, most már tudom, hogy az állatos ólait aratta, etette. Ez megtetszett a család többi tagjának is, másik lány, unoka is beállt a sorba így én sem maradhattam ki, ez 2011-ben történt. Az első event, amin nagy nehézségek árán, de sikerült megszereznem a csatni receptet, utána volt még 1-2 event, mikor felröppenő híján nem sikerült befejezni. Nagyon sokat segített a haladásban, hogy esténként megbeszéltük dolgainkat, jött 1-1 jó tipp, mit hogyan csináljunk. Én nem emlékszem az árvízre, de a régi piacra igen. Hosszú ideig kellett kattogtatni, mire megszereztük a kellő mennyiségű tojást vagy kecsketejet. Még a régi Bahamán beleszerettem az XXL-es kakaófába, az nekem nagyon tettszett és mire sikerült elérnem azt a szintet, sajnos a fának a kinézete megváltozott.:cry: A fórumot az első pillanattól tudtam, hogy létezik, jártam is olvasgatni elég gyakran, a kedvencem akkoriban a Gazdák a 7. X-en túl volt, néha csak pislogtam, miről is beszélnek.
  -Arra emlékeztek még, hogy volt egy alkalom, mikor a Boldog fa-nap és a gazdaraktár véletlenül? vagy csak úgy? egymásba csúszott 1 órára és egy XXL-es fa áráért 4 db-ot lehetett megvenni?
  -Amikor jöttek a mamutfák, számolgattuk, hogy ha sikerül megfelelő fákat megszerezni akár önfenntartó módon tudunk magunknak szupertrágyát előállitani?
  -2013-ban hosszas töprengés után én is beszálltam a TOP-os versengésbe. Emlékszem, annyira beadogattam mindenemet, a növényekből 5-10 db-okat hagytam csak ültetni, akkor még a barkácsokat is lehetett, még az utolsó szögem is bekerült, de sikerült. Innen volt szép újra talpra állni és a következőn is benne lenni.
  - A 98-as szint elérése után már csak a 100-as lebegett a szemeim előtt, az az idő egy örökkévalóságnak tűnt, de sikerült.
  Megszerettem ezt a játékot és nagyon remélem, hogy még sokáig együtt ünnepelhetjük a SZÜLETÉSNAPOKAT ebben a közösségben.

  Mindenkinek jó játékot, ki-ki érje el azt a célt, amit kitűzött maga elé, türelmet a modiknak, a játék készítőinek sok jó ötletet, kreativitást.

  Köszönöm, hogy vagytok, hogy itt lehetek köztetek

  Zsuzsa
   
  Utoljára szerkesztett: 28.1.16
  -Anyu-, aliz, Pharmer500#2 és 82 más kedveli ezt.
 7. -Nikafarm-

  -Nikafarm- Utánpótlás-írogató

  Sziasztok!
  Gazda: -Nikafarm-ID: 31724625
  Én 2011 nyarán kezdtem el játszani a játékkal,véletlen "botlottam" bele.Akkor a kicsi fiammal voltam otthon,így jó időtöltésnek tartottam gazdálkodni.Azt hiszem,hogy először csak a hecc kedvéért csináltam,aztán szépen lassan megszerettem.Megtaláltam a fórumot,rendszeres olvvasója vagyok Jónás otthonának.Írni nem vagy csak nagyon ritka esetben szoktam.A legjobb emlékem az a játékkal kapcsolatban(mindazmellett,hogy a mai napig élvezem csinálni)az az,hogy amikor elértem a 17-es szintet akkor szomszédokat lehetett vagyis fel kellett venni a tisztás megtisztításához....azóta van 1 nagyon aranyos gazdatársam,akivel jó barátnők lettünk.Rengeteg olyan dolog,téma van a játék keretein kívűl is amivel "segítjük" egymást.Pedig azóta külföldre költöztem és a játékból is kimaradtam kb 1 évre a költözés miatt.A barátságunk mégis töretlen.Ezúton szeretnék gratulálni a játék készítőinek az elért eredményeikhez....még akkor is ha nem minden alakul úgy ahogy Nekem megfelelne,vagy szeretném.De játszani jó,kikapcsol.Sok sikert kívánok minden gazdatársamnak
   
  -Anyu-, ciklon23, asdunom2 és 37 más kedveli ezt.
 8. barna030303

  barna030303 Fórum bárója

  Sziasztok!
  Gazda: barna030303 ID: 29550360
  Van még egy másik emlékem a farmról és ez szintén egy eventről.
  Ha jól olvastam egy játékos több hsz-t is küldhet.
  Volt a halfogócska I. rész arról mesélnék egy kicsit. Bár ez nem olyan hosszú mint az előző.(Kék a rövid)

  Megkezdődött az event. Én legalább is azt hittem, hogy könnyű lesz, de nem.
  Jött sok hal ami a prémium csaliból volt, de mégsem olyan jók. Azután átváltottam szimpla csalira. 1. nap: semmi. 2-ik nap: meg lett a paszulyom. 3-ik nap: Meg lett valahára az első díszem. Még volt egy kis remény, hogy sikerül. 4-ik nap: ha jól emlékszem egy díszt se kaptam így 20% esélyt adtam volna, hogy nem lesznek meg a díszek. 5-ik nap: Meg lett a második díszem, de így is csak 10%-ot adtam volna, hogy meglesz. 6-ik nap: az event utolsó 2-3 órájában meg lett az utolsó díszem. Megláttam és a székről szinte leestem, mert úgy meglepődtemxD, pedig már minden remény elveszett. Már mikor meglett az utolsó díszem utána csak 2-őt tudtam halászni. Azt hittem, hogy nem leszek kész, de aztán fentről valaki megsegített és beértem a célba.:);)Izgalamas event volt ez is számomra.:p;)

  (Remélem mindent elmondtam:p;).)
  Most egy kicsit írok, hogy értem el ideáig.

  Beregisztráltam a farmra és láttam, hogy növényeket tudok ültetni. Láttam salátát, búzát és répát. Akkoriban teljesen más volt a farm. (Más város, másképp néztek ki a kertek.) Megkezdődött az első event amin részt vettem, de nem sikerült. Egy kicsi csalódott voltam, hogy nem sikerült. Rájöttem, hogy kell még fejlődjek. Egyszer kipörgettem a malomba a bagoly fáját, ennek nagyon megörültem. Felvettem egyszer egy szomszédot aki egy végbe hívott a chatbe egyszer sikerült rávegyen, hogy belépjek. Egy végbe csak ezzel zavart és kitörültem. Kb. 1 év után nem csak szomszédokat hanem barátokat is akartam szerezni így beléptem a chatbe. Még egy órát se chateltem és kidobtak 3 órára. Miután letelt a 3 óra már tudtam mit hibáztam és visszaléptem, de ekkor elkövettem egy másik hibát és kidobtak 1 órára. Már tudtam a szabályokat, mert elolvastam a fórumon a chat szabályzatát, 4-5 héttel később nem volt belépve moderátor, privát szobát nyitottam valakinek, hogy beszéljünk. Egy szót a rendszer félreértelmezett pedig semmi szabályt nem sértettem de kidobott 1 órára. Egy idő után 2015-ben elkezdtem a fórumon is csevegni szerencsére itt még nem dobtak ki. 1x-2x ha törülték a hsz-met. Olvastam egyszer, hogy megszűnik a chat. Pár nap múlva azt is írtak, hogy mikor kerül kitörlésre még jobban elszomorodtam. Így már csak a fórumon töltöm napjaimat és a farmon. Egyszer közbejött egy tenyésztős event amit nem tudtam teljesíteni. Pár nap múlva kezdődött a csere event. Akkor megkaptam azt amit nem tudtam az eventnél megszerezni. Erre emlékeszem ami nem eventről szólt.xD
   
  Utoljára szerkesztett: 31.1.16
  -Anyu-, ciklon23, akárki49 és 25 más kedveli ezt.
 9. rozecska

  rozecska Junior szaki

  Sziasztok!Gazda:rozecska ID:11978567 2010-ben kezdtem a játékot csak úgy próba képpen.Aztán kisunokámmal az ölembe vetettem,arattam.Néha mérgelődtem ha vizes lett a földem.Nagyon nehezen sikerültek az eventek vagy be sem tudtam fejezni.Olvasgattam a fórumot néha nem értettem dolgokat pláne mikor sütiket kellett törölni ugyan is a számítógép tudásom kevés bár már sok mindent értek.Segítséget kértem mindíg kaptam.Szomszédaim és gazda társaim is önzetlenül segítettek tanácsokkal sőt egy-egy fával,ollal stb.Nem értettem miért cserélgetik eventek alatt 1x1re a földeket aztán lassan rá jöttem .Most már sikerül befejezni bár nem mindíg mert néha figyelmetlenségem miatt vagy mert nem jól számoltam bizony nem tudom befejezni.Akkor kicsit mérges vagyok magamra.Nehezen szoktam meg az ujj fórumot de nem rég egy kedves gazda társam írt üzenetet és leírta hogyan tudok jobban el igazodni rajta.Köszönöm neki és a Moderátoroknak is hogy sokszori értetlenségem ellenére is segítettek.Már ha később ülhetek le játszani vagy valamiért nem tudok hiányzik.Megnyugtat a játék segített jobbá tenni a nehéz órákat amit anyukám betegségénél át éltem ha sírva ültem is ide megnyugodtam.Még az utolsó héten is amíg tudatánál volt kérdezte learattál ?Mondtam igen már le.Pedig Ő nem tudta mi ez a játék csak én mondtam mindíg "gyorsan learatok és sietek vissza"Nem szégyenlem szinte függő lettem szeretnék még sokáig játszani.Boldog szüli napot mindenkinek
   
  északifény, -Anyu-, ciklon23 és 42 más kedveli ezt.
 10. missuzy_53

  missuzy_53 Fórum admirálisa

  missuzy_53ID: 1851772

  Sziasztok!
  Az en tortenetem cime: Hogyan lettem a Farmerama huseges jatekosa!
  2010.aprilis 10-e volt a lanyom szolt ,hogy "Anyu nezd milyen jo jatekot talaltam az enterneten " regisztraljunk.
  Megneztem es mindjart regisztraltunk o is es en is egy farmmal /mai napig aktiv jatekosok vagyunk / .
  Emlekszem o az egyik szobaba en a masikba mindegyikonknel egy laptop es azon versenyeztunk, melyikonk kakasa kukorekol elobb, mert a zenet is hallgattuk es elveztuk ahogy a nyulak sipolo hangot adtak ki , kapaltunk , arattunk, persze kezzel . Begazosodtunk, arviz jott a farmunkra, zuhogott az eso ,karbantartas volt, szomszedokat kerestunk es csak csinaltuk a farmokat szepen .Nagy rivalizalas ment kozottunk, ha jottek az eventek, neked ennyi felroppenod van , en hogy hogy nem vagyok meg kesz stb .
  A legjobb emlekem a Futball event volt, ahogy a labdak ropkodtek es amikor leadtuk a szamlalo csak ugy porgott vissza fele , a 3. szulinapi buli is jo volt ahol logott a pinata es abbol jott az ajandek :)
  Nekem ez a jatek adja a kikapcsolodast ,ujbol gyerek lettem es a farm rabja;) , hogy mennyire? A farmmal kelek es fekszem, sot sokat almodok vele. Csak olyan helyekre megyek ahol van wifi , mert nekem kapalni , aratni, ultetni kell:D A lanyom szokta mondani ismerosoknek , baratoknak ,idezem "Anyam megtalalta elete ertelmet" kerdes -ki az ? lanyom" ki lenne a Farm! :D :D
  Egy szomszedomnak koszonhetem a forum megismereset!Vele minden hetvegen egy napot azzal toltunk, hogy kitargyaljuk a farmon tortent dolgokat , megnezzuk kinek mennyi csp, tp, allata, temenye, stb van:) A forumon
  mennyi okos dolgot lehet tanulni es milyen segito farmos tarsak ,moderatorok vannak , elkepeszto. Sajnalom, hogy nem evekkel ezelott talaltam meg a forumot .
  Koszonom, hogy letezel Farmerama es vagy nekem :inlove:
   
  északifény, -Anyu-, Imi* és 84 más kedveli ezt.
 11. Baby72

  Baby72 Mindentudó orákulum

  Baby72 ID:19980763

  Sziasztok!

  Napok óta agyalok, hogy milyen frappáns történettel állhatnék elő, az elmúlt több mint 5 évből és annyi minden jutott eszembe, hogy nem tudnék kiemelni belőlük egyet sem.
  Gyűlöltem az árvizet, az állandó karbantartásokat eventek előtt és helyett;) de annyi kitartást tanultam itt, hogy fel sem tűnt, ahogy elszaladtak az évekxD.
  Rengeteg ismerőst és jó pár barátot köszönhetek a játéknak, akikkel a hétköznapi életben is találkozunk, tartjuk a kapcsolatot.
  Sok segítőkész gazdát ismertem meg, akik önzetlenségből már többször jelesre vizsgáztak.
  Sokszor érzem úgy, hogy ez már több mint egy virtuális világ, hiszen innen kilépve egymás szemébe tudunk nézni és nem egy nick mögött elrejtőzve éljük az életünket.
  Köszönöm szépen az ismeretségeket és barátokat Farmerama és ha rajtam múlik még sokáig itt boldogítjuk egymást;):):inlove:.
   
  bamargo52, wiktorka17, -Anyu- és 103 más kedveli ezt.
 12. z.csepi

  z.csepi Utánpótlás-írogató

  Sziasztok !
  z.csepi ID: 37871766
  Emlékem címe: "hasa-LÓ"
  Az én legkedvesebb emlékem az Unokámhoz, és a Bahamához kötődik.
  Zoé amikor még kicsi volt, és még nem nagyon tudott beszélni, kérte, hogy kapcsoljam be a számítógépet,
  és mondogatta, hogy hasaló, hasaló . . . Én már mindenféle lovat, tenyésztett lovat megmutattam Neki,
  még a piacon is. Nem, nem, hasaló, hasaló . . . , hajtogatta. Átmentem a Bahamára, felcsillant a szeme,
  ujjongott, hogy hasaló, hasaló. Az aratógép tetszett Neki, amikor rákattintottam, és elhasalt az elefánt.
  Szegény elefántot nagyon kifárasztottuk.
  Mai napig nevet rajta, ha elmesélem ezt a történetet, pedig már nagylány,
  6 éves, mint a FARMERAMA.
   
  BackOffice, északifény, -Anyu- és 64 más kedveli ezt.
 13. Lilieth

  Lilieth Törekvő

  Sziasztok,
  a legkedvesebb :p sztorim mókás és egyben nem túl pozitív a végeredményt tekintve, bár én kimondottan jót mulattam rajta.
  A történet alapja, hogy 2011-ben, miután én beleszerettem a játékba, az akkor 5 éves fiam is szeretett volna egy saját farmot. Persze, ahogy az már lenni szokott, egy igazi, öntudatos 5 éves hímneműnél ez a hatalmas érdeklődés legalább 2 napig tartott. Így az édesapjára szállt a lehetőség, hogy onnantól vigye azt a farmot, aminek bár elsőre nem örült, azóta is rendületlenül gyűri, még ha nem is oly intenzitással, mint én.
  Aztán egy eventes szép napon estefelé, munka után, mikor betértem a szokásos farmozásra, belépvén a fórumra az a felirat fogadott, hogy ki vagyok tiltva, vegyem fel a kapcsolatot a moderátorokkal, ha problémám van, vagy valami hasonló. Többször lépegettem ki-be, nem is hittem a szememnek. Aztán megláttam a férjem sunnyogó arcberendezését.
  - Tudod, az úgy volt...
  - ?
  - Hát én csak segíteni akartam...
  - ??
  - Felajánlottam, hogy küldök felröpit annak, akinek nincs elég.
  - És ezért tiltottak ki?
  - Mert rossz topicba írtam, mert erre külön van egy felajánlós, én pedig az eventesbe írtam.
  - De cuki vagy! De miért az én nevem alatt cukiskodtál drágám?
  - Mert egy darab számítógépünk van.
  - Igen, ez már nekem is feltűnt.
  - És az elmentett jelszavak, és véletlenül a tiédbe léptem be, de aztán gyorsan ki, aztán az enyémmel be, de a fórumra valahogy mégis a tiéddel, de nem vettem észre, csak miután kitiltottak. Téged.
  - És ez most mit jelent?
  - Hogy kell még egy számítógép!!

  xDxDxD

  Lilieth ID 29391678
   
  BackOffice, északifény, -Anyu- és 77 más kedveli ezt.
 14. Pemics

  Pemics Utánpótlás-írogató

  Sziasztok!
  Pontosan nem tudom mikor is regisztráltam, de nem is fontos. ..
  Sokáig nem találtam a fórumot és amikor egyszer csak raáaláltam nagyon csodálkoztam: azt írták a "matekosok" hogy ha 1x1 vetek és használok RACS-t akkor több terményem lesz mint ha 4x4-en vetek (úgy számoltam 1 db 1x1= 1db 4x4). Megmondom őszintén több hetet számoltam végig és ültem a gép fölött és nem értettem, hogy miért. A fórumra nem találtam vissza. Eléggé bosszantott a dolog.>:(
  Míg végül a gyerekeim világosítottak fel matekból ( 4 db 1x1 = 1db 4x4). Akkor még kicsi voltam, most már felnőttem és értem a matekot is. :)

  Pemics
  ID:35392215
   
 15. wilddemon

  wilddemon Haladó

  Sziasztok! Kb. 6-7 éve játszok, voltak kisebb-nagyobb kihagyások (géphiba, utazás) de napi szinten. A családom mindig ezen van kiakadva, hogy felkelek játszok, lefekvés előtt játszok, végül is van egy kis időm és ültetek :) "Mindig csak ültetsz" :) ezt mondják nekem. Egyszer édesanyám elment a barátnőjéhez, beszélgettek, majd megszólalt a hölgy, hogy várj egy picit mindjárt folytatjuk a beszélgetést, majd kezébe kapta a gépet és elkezdett farmozi :) Anya ezen meglepődött, majd hazajött és kérdezte nem e akarok a barátnője szomszédja lenni :D Szóval kortól nemtől függetlenül fantasztikus játék ez :) imádom
  ID 11588767, wilddemon
   
 16. zsani_apja

  zsani_apja Fórum admirálisa

  Üdv. mindenki!!
  Elég időben ráakadtam erre a fórumjátékra,de sosem késő! :D
  Ahogy olvasgattam a sorokat az előttem hozzá szólóknál,hát elég sok emlék előugrik az emberből.Nem is a nyereményért.mert hát ahhoz már késő,de gondoltam írok pár sort én is.
  Anno 2010-ben én még a net fogalmát is csak kóstolgattam.Fiam akkor volt 9 éves,már évek óta a gép volt a hobbija.Minden fajta játékkal játszott,meg hát azt sem tudtam,miket csinál.Bár szerintem akkor még nagyon ő sem.Mindig szólt,ha regizni kellett valahova,megcsináltam és onnantól ő volt a pro..,ha mondhatom így. :)
  Nem volt ez máshogy a farmeramaval sem.Elkezdte,de aztán bele unt.Akkor nejemmel felváltva léptünk be,hogy ne vesszen el címszóval.Közben nődögélt a lányom is,így neki is kellett csinálni egy farmot.Majd megosztottuk nejemmel a feladatokat,ő vitte fiamét én lányomét.Mentek a hónapok,nejem is megunta. :D Ezután rám maradt,mind a 2 farm.Beléptem,csináltam valamit,kiléptem.Ez ment hetekig,míg egyszer csak megérkezett a farmra a chat.Naa,mikor oda feltévedtem,ott tudatosodott bennem,hogy ez nem csak egy ki-be lépős játék :D ..vannak itt feladatok is és más teendő is.Lényeg a lényeg,annyira fajult a dolog,hogy függő lettem.Megismerkedtem chaten emberkékkel,kiktől nagyon sokat tanultam.Az embernek elég volt,ha csak olvasott is,már abból is sokat tanult.
  Aztán jött egy kis baki,lecsukták a farmokat. :D Hosszas töprengés után,talán egy nap volt,akkor csináltam ezt a farmomat és most ezzel szórakoztatom magamat. :)
  Én tényleg egy farmfüggő vagyok,mondjuk már egy picit engedtem,különféle okoknak köszönhetően,de elmondhatom,hogy nekem az életem része már évek óta.Gondolom ezzel nem vagyok egyedül.
  Azt hiszem,hogy kimerítettem a hirtelen elhatározásból történő hozzászólás keretét!! ;)

  Örülök,hogy ide tévedtem...
  ID: 50603218 zsani_apja

  üdv.:apja
   
  kertimagdi, északifény, -Anyu- és 51 más kedveli ezt.
 17. Bözse

  Bözse Kivételes tehetség

  Bözse ID 1052540
  Ahogy elolvastam a fórumjáték kiírást, azonnal tudtam, hogy nekem ezen részt kell vennem. Szeretek írni, a gangosok a megmondhatói, bár már kb 1 éve az időm kevéssé engedi, sajna ennek bizonyítására is csak Őket citálhatom. A gang a második otthonom, ám ha a virtuális világot nézem, akkor itt inkább az első. Nekem ez a felhívás olyan volt, mint Garfieldnak a lasagne. Írás ingert váltott ki belőlem. Az elmúlt 6 évben (Hihetetlen, hogy már ennyi!!!!) sok minden történt velem a VV-ben, jó és rossz dolgok egyaránt, de a szórakozásom stabil pontja maradt a Farmerama. Ez alatt az idő alatt láttam felnőni egy játékot a kezdeti botladozó lépésektől egészen mostanáig. Jelen voltam mikor még csak tanulta milyen jó játéknak lenni és próbálgatta mik a határai. Most már profi óvodássá nőtte ki magát és iskolaérett korba lépett. Múltja van, aminek én is részese vagyok. Sőt mi több, közös múltunk van.
  2010 március 23. egy keddi nap volt. Semmi extra, a szülinapomat leszámítva. Szörfölgettem a neten és az egyik oldalon egy hirdetésbe botlottam. Egy online játék hirdetésébe. Addig a pillanatig csak az offline játékok világát ismertem (Sega Mega Drive, Dreamcast, Xbox 360). Ez valami új volt a számomra, de gondoltam belevágok. És milyen jól tettem! Mint oly sokszor az életben a dolgokat először elbénázza az ember. Az én farmos létem is zökkenőkkel indult. Emlékszem a regisztrációt követő feladatok elvégzése után, mint Superman a világ megmentése után, hátradőltem és parlagon hagyva az addig kirakott földeket nem ültettem semmit. Kellett 1-2 nap, mire ráébredtem, hogy a haladáshoz magamnak kell célokat kitűznöm és ezen célok eléréséhez a stratégiát is nekem kell meghatároznom. Lelkesen vetettem bele magam a gazdaköri küldetések világába és termelgettem a feladatokhoz a beadandókat. A mostanában regisztráltak el sem tudják képzelni mennyire komoly fejtörést okozott pl az Étterem feladatsor 14. részének az 1 azaz egy db területen csatni nélkül és időre letermelése. A másik kedvencem a feneketlen kis gömböcnek tűnő Kiállítás volt. Nagy elánnal öntöttem bele a növényeimet, csak 10-20 db-ot hagyva a pajtámban. A szintlépéseket fergeteges sikerként megélve újabb és újabb növények jelentek meg a vetési listámon és én jó farmerhez illőn mindig a legtöbb TP-t adót favorizáltam. Valamikor március végén vagy április elején, húsvét tájékán emlékeim szerint egy fehér vagy talán sárga virág is befurakodott a vetnivalók közé. A nevét már homály fedi részemről, de arra tisztán emlékszem, hogy elkezdtem ezerrel termelni és bedobálni a gazdaköris gömböcömbe. Komoly haladást értem el vele akkoriban. Diadalom ez ügyben csak később homályosult el. Regisztrációkor az oktatás kitért a fórumra is: Lépj be, nézz szét, olvass, stb. Én ennek eleget is tettem az első 2-3 napban, de mivel szinte semmi változás nem történt, ezért az oldal tartós hanyagolása mellett döntöttem, mondván: Minek ez nekem?! Csak később tudtam meg, hogy a fórum azokban a napokban indult, mert ekkortól volt elérhető a játék magyarul. Nem volt még Hírek panel sem, szomszédok sem voltak, így nem értesülhettem arról, hogy event van és az a virág csak ideiglenesen van a játékban. Mi több, hogy a gazdakörben is van egy új és csak időszakosan elérhető feladat. (Ne kérdezzétek tőlem, hogy nem vettem észre, mert ez csak a 'falba kéne verni a fejem' hatást váltja ki belőlem azóta is.) Ez volt az első húsvéti event. Boldog tudatlanságban éltem egy darabig, mit sem tudva arról, hogy kihagytam valami megismételhetetlen esélyt egy kitehető megszerzésére. Amikor bekerült a játékba a szomszédság, teljesen természetesnek tűnt, hogy azt vegyem fel elsőként Akit már ismerek. Ő a mai napig is a Szomszédom. Kíváncsi ember lévén persze szerettem volna látni a farmját és gyorsba lecsekkoltam a farmfotóját. És ekkor láttam meg a tojást, ami nekem nem volt. Nosza megkérdeztem Tőle, hogy mi módon jutott hozzá. Azóta is elképedéssel konstatálom, hogy egész egyszerűen nem vettem észre a 2010-es húsvéti eventet. Ettől kezdve időm függvényében szorgalmas olvasója lettem a fórumnak, majd valamivel később írója is. Kicsit későn igaz, de tudjuk, ami késik, az csak nem jön időben. Tudom a kiírás a legkedvesebb emlékünk megosztására buzdított bennünket és ez egyáltalán nem nevezhető annak. De az én szempontomból ez az egyik legmeghatározóbb. A másik a tavalyi pesti találkozó volt, ahol először álltam szemtől szemben más farmerekkel.
  Ma már a Farmerama nekem több mint egy játék, több mint nicknevek a neten. Arcok tartoznak hozzá, történetek, sorsok és igen sorscsapások is. Mert itt együtt örülünk egymás sikereinek és együttérzünk egymással a kudarcokban. És már nem csak a játékban és játékból, hanem a valóságban és igaziból. Összetart bennünket a játék szeretete és szinte családdá kovácsolnak bennünket a közös élmények. Bár egymástól kilométerek, olykor földrészek választanak el. De mégis itt vagyunk egymásnak, itt vagytok nekem. Mindenkinek megvan a maga élete, családja, munkája. Ez itt egy másik élet, egy második család és némileg munka is, hisz megdolgozunk mindenért, amit itt elérünk. Áldozunk az időnkből, olykor-olykor a pénzünkből is rá. 6 éve 2010 március 23.-án beregiztem ide, mert szerettem volna egy jót játszani. De ennél sokkal többet kaptam. Titeket. Köszönöm Nektek, hogy Veletek lehetek és azt, hogy velem vagytok!
   
  Utoljára szerkesztett: 30.1.16
  ricsikata, -Anyu-, -Mayacska85- és 108 más kedveli ezt.
 18. Coff66

  Coff66 Fórum veteránja

  Coff66 ID: 11322023

  Remember...

  A családom szerint eventek idején inkább rémember :)

  2010-09-08-án regisztráltam a játékba. Amikor már a való világban való helytállásomat is megelőzte a farmozás abbahagytam a játékot. Elvonási tünetekkel teli hosszú hónapok után (kétségekkel telve, hogy beenged-e a rendszer ismét) remegő kézzel írtam be a felhasználónevemet és a jelszót a Farmerama oldalán.

  Miután bejutottam a szeretett farmomra teljes erőbedobással kezdtem ismét gazdálkodni. Tavaly februárban „betévedtem” a fórumra és azon belül a Gangra. Éppen mesét várt Jónás a Ganglakóktól egy aktuális eventhez. Zöldfülűként gyorsan írtam egyet és megosztottam a többiekkel. Köze nem volt ahhoz, amit Apó várt, de jó belépő lett egy fantasztikus közösségbe, ahol a mai napig örömöt és szórakozást találok. Nem mellesleg itt találtam rá életem legkedvesebb barátnőjére is :) @@

  Akkor álljon itt egy mese, amivel beköszöntem anno a Gangra :)  A láda titka


  Az erdei tisztáson nagy volt a nyüzsgés. Az állatok tavaszköszöntőre gyülekeztek. A szervezők színes programokkal várták az ide látogatókat.
  A kínálatban szerepelt sportverseny, ügyességi vetélkedők, ki-mit-tud.Az árusok már gondosan rendezgették portékáikat standjaikon. A méhek tavaly megtermelt mézet, az egerek frissen készített sajtot kínáltak. De nem maradhatott el a csecse-becse sem. A hollók csillogó ékszereikkel csalogatták a vevőket. A mosómedvék álarcot kínáltak eladásra. Voltak akik tejet, szarvasgombát, sőt trópusi különlegességet hoztak. Jöttek árusok erdőn innen és túlról is, így nagyon színes volt a kínálat.
  Az öreg tölgy árnyékában a jávorszarvas éppen lecserélte az öreg bakelitlemezt egy másikra. Ma ő szolgáltatta az örökzöld slágereket.
  A kaméleonok színes sportmezben melegítettek a fitnesz bemutatóra. Közben saját szórakoztatásukra megkenték a nyelvüket ragasztóval és így próbálták elkapni a kíváncsiskodó szentjánosbogarakat, pillangókat. Kicsit távolabb a békák a távolugrást gyakorolták. Arrébb a kenguruk egy fára fellógatott bokszzsákot püföltek. Fenn a magasban a sasok légi bemutatót tartottak, a galambok pedig irigykedve nézték a levegő bajnokait.
  A süni, hogy ebben a nagy forgatagban ne legyen senkinek láb alatt, egy kökénybokor alá próbált bemasírozni. Egyszer csak útját állta valami fából készült dolog. Egy faláda volt megbújva a bokor aljában. Ahogy körbejárta, szemrevételezte a ládát, abból furcsa motoszkálást hallott. A süni ijedten szaladt ki a bokor alól, hogy segítséget hívjon. A bölcs bagoly épp a közelben volt. Miután megtudta, hogy mit talált a süni, elrepült a medvéhez, hogy megkérje azt - vegye ki a ládát a bokor alól. Elindult a medve az erdei tisztásra, de útközben azért szólt a rókának és a farkasnak is. Mert hát ki tudja miféle fenevad rejtőzik abban a ládában?.
  Mire a tisztásra értek már minden állat a kökénybokor körül bámészkodott és halk suttogással találgatták a láda tartalmát. Olyan nagy volt a csend a bokor körül, hogy a vakond csak ámult, mikor fejét kidugta a földből és meglátta mennyien állnak körülötte.
  A medve nagy mancsával benyúlt a bokor alá és óvatosan kiemelte a ládát. Annak tartalma a mozgatástól még nagyobb zajt csapott, mint eddig. A gólya ijedten koppintott hosszú csőrével a láda tetejére, hátha megszűnik a motoszkálás, de nem járt sikerrel. Így kell csinálni - mondta a kivi és háromszor koppintott a ládára. De a mocorgás nem hagyott alább. A mormota a hasát fogva nevetett rajtuk.
  A medve lassan, résnyire nyitotta a láda tetejét. A sötétben is jól látó macska bekukucskált a ládába. Valami szőrös, de nem látom rendesen ebben a félhomályban - mondta. Fordítsuk az oldalára a ládát, hogy ki tudjon jönni az a valami, de mindenki legyen óvatos - javasolta.
  Oldalára billentették a ládát és feszülten figyeltek. Lassan előbukkant a ládából egy csőr. Egy kacsa van a ládában - kiáltozták, de a bölcs bagoly szárnyával intve csitította őket. Várjuk ki a végét - mondta. A kacsacsőrű szőrös valami lassan és rémülten mászott kifele. Mikor kiért a ládából az állatok összesúgtak. Hiszen ez egy hód! De mikor a hód ezt meghallotta hangosan kikérte magának az összehasonlítást.
  Talán kérdezzük meg egyenesen tőle, hogy minek mondja magát - javasolta a faágon ugrándozó mókus.
  A kis jövevény félelemtől elhaló hangon, suttogva mondta: én kacsacsőrű emlős vagyok, Ausztráliából származom. Ott tettek a ládába, onnan egy tengerjáró hajóra. Az állatok izgatottan kérdezgették, a kacsacsőrű pedig hosszan mesélt magáról és az utazásáról. Olyan hosszúra nyúlt a kérdezz-felelek, hogy a nap is az ég alját súrolta már. Szürkület borult a tisztásra. Az állatok lassan szedelőzködni kezdtek és izgatott csevegéssel elindultak hazafele.
  Így ért véget, vagy maradt el?.. a tavaszköszöntő ünnep.


  Köszönöm, hogy ma is (és remélem még sokáig) Hozzátok tartozhatok!
   
  Utoljára szerkesztett: 30.1.16
  északifény, -Anyu-, Imi* és 83 más kedveli ezt.
 19. Marika312

  Marika312 Fórumőrült

  Marika312 ID:49267527
  2013 október elején regisztráltam a játékba. Szokásos családlátogatóban voltam Lányoméknál, s arra a kérdésére, hogy "mit csináltál ma Édesanya?" válaszoltam "ezt meg azt, és unatkoztam". Ők napközben dolgoztak, Kisunokám iskolában. Vacsora után jött a laptopjával és megmutatta a Farmerama játékot, próba játékot lejátszottam, megtetszett, azóta mindennapos a vetés-aratás-ólazás, gyümölcsöskert gondozása.
  Sok-sok kellemes és boldog élményem van - melyeket felsorolok:
  - első ajándékozási nap, amikor félve írtam le, hogy mit szeretnék, de fél év játék után nem tudok "nagy dolgokat" küldeni cserébe - , meglepődve néztem a monitort mert özönlött a "csak úgy" ajándék. Ezúton is köszönet !
  - Fórumjáték, melyen Tavaszi fát nyertem
  - Aranylevelű fa - ezt Kisunokám pörgette ki még a játék elején, azóta "bebetonozott" helye van

  http://kepfeltoltes.hu/160130/fak_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  - keréken aranyszamár kipörgetése - na ment is a "Levesbe"
  - kedvenc játékom a tenyésztés - örömömre meglett az első aranyam

  http://kepfeltoltes.hu/160108/arany_bari_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  - köszönettel és hálával gondolok a Chat-Moderátorokra, rengeteg segítséget és jótanácsot kaptam, amik elősegítették, hogy haladni tudjak
  - nagyon nagy öröm számomra, hogy ráleltem a Fórumon a Gangra, ma már mindennapos a jelenlétem, sok-sok jó, igaz Embert/Gazdát ismertem meg itt, kiknek segítsége és tanácsa hozzásegít a játékban való haladásomhoz. Köszönöm Nekik !
  Ennyi a történetem, melyből remélem történelem lesz - sokáig szeretném játszani ezt a Játékot.
   
  ricsikata, galamb60, -Anyu- és 126 más kedveli ezt.
 20. ada77201

  ada77201 Fórumlakó

  Sziasztok!

  ada77201 ID: 43937038

  Hát nem is tudom,hogy kezdődött ez az őrület nálam...
  Tesóm kollégája találta és regisztrált a játékba akkor egy IWIW-es és egy Facebook-os farmot.
  Mivel az iwiw akkor nagyon szaladt azt meg tartotta a másikat odaadta a tesómnak,hogy az akkor 5 éves keresztlányomnak biztos tetszeni fog csinálják együtt és a munkahelyen megbeszéltek mindent ha nem sikerült akkor este a belső üzenetekbe: Hát így kezdődött 2010-ben. Kezdetbe két kézzel tiltakoztam ellene ki az aki ilyet kitalál kinek van erre ideje és türelme 5-10 percenként a géphez szaladgálni és ültetni majd aratni.:mad:

  Majd ahogy egyre több volt a dolog szépen lassan mindketten megunták és nem csinálták, még én se igazán értettem a géphez akkor tanulgattam hogy is működik egyáltalán egy ilyen masina. 2012 tavaszán aztán valahogy mégis előkerült a régi gépen és mondtam tesómnak kipróbálnám akkor kb két hónapja nem léptek be azt hiszem pont szülinapi event volt akkor is. Erre jött a válasz próbáljam meg,mondtam neki oké de mivel nem értettem semmit először csak vetettem arattam meg a kint lévő ólakat leszedtem és akkor jött az első baki elfogyott a táp most mi lesz gondoltam mivel nem jutott szembe semmi felhívtam,hogy elfogyott a táp mi van most a válasz az volt keverj a malomba.Mondtam neki én nem tudom hol van nem segítenél? Belépett és kevert tápot majd mikor jött az összes letermelt növényemet berakta a gazdakörbe nagyon elkeseredtem ezért dolgoztam kérdeztem azt mondta azért van,hogy folytassam ez a játék lényege ültess arass majd végezd el a feladatokat.Kérdeztem mi az a szuper táp és az piros propeller volt jó pár 100 db a pajtába azt mondta hagyjam mert semmire nem valók és ekkor mindet elszórtam mire rájöttem mégis csak nagyon sokat érnek.;)

  Ekkor a event még csak nem is ismert dolog volt számomra nekik volt pár kitehetője de fogalmam se volt honnét szerezték őket.Ez így ment egy darabig majd lett saját laptopom és mivel ő már le maradt a sok újdonság közbe nem tudott segíteni magamra maradtam és rátaláltam a fórumra ahol sok mindent tanultam meg.Hála a sok sikeres és rutinos gazdának.Majd annyira meg tetszett ez a játék,hogy regisztráltam saját magamnak is egy farmot 2012.11.07. ezt és a kettőt vittem egyszerre mivel ott már elég sok mindenem volt amiért megdolgoztam sajnáltam otthagyni.Már majdnem egy éves voltam 2013 őszén mikor jött a hideg zuhany event közbe esti aratás meg volt délelőtt próbáltam belépni de csak egy ablak ugrott fel nem emlékszel reggel MEGVÁLTOZTATTAD A JELSZAVADAT!!! >:(:cry:

  Ekkor tájt kezdett meg ugrani a facebook felhasználok száma és se szó se beszéd meg változtatta a jelszavát és onnantól kezdve nem tudtam többet belépni.Így maradt ez a saját kicsi farmom amiről már nem tudok lemondani.Nem szólt ő sem én sem mivel akkor ritkán volt csere nap kétszer kértem küldje át nekem ezt-azt meg a pókot és a sas még akkor nagyon tetszett és nekem nem volt ilyen állatom de a válasz az volt nem tudja,hogy kell másodszor meg választ sem kaptam és többet nem is kértem mert nekem is sikerült.
  Hát ez az én saját emlékem a Farmomról és most már csak azt kívánom soha ne szűnjön meg ez a nagyon jó és érdekes játék.Bár apukám mindig azt mondja nem szűnik már meg az a farm igazán elvihetné a jég eső vagy ki is száradhatna márxD
  BOLDOG 6. SZÜLETÉSNAPOT FARMERÁMA!!!:inlove:
   
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.