Születésnapi fórumjáték

Kategória: 'Hivatalos fórumjátékok', témanyitó: Nildia, témanyitás ideje: 25.1.16.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Kata_rzis

  Kata_rzis Fórum admirálisa

  Sziasztok!

  Számos mosolyfakasztó bagoly-váltás kötődik a játékhoz, de ezek közül is kiemelkedik, amikor PharmeRgazDa - miután sikeresen elvált (azonos nemű) párjától - "megkérte a kezemet" a virtuális térben. Remélem, nem bánja, hogy - így, közel 3 év elteltével - közkinccsé teszem vallomásainkat, mint egyik számomra különösen emlékezetes Farmerama-élményt. :inlove::D

  Íme a leánykérés PharmeRgazDától:

  „(Mint lentebb látni fogod: a szó szoros értelmében) Drága Tubicám!
  Miután előző házasságomat számító női praktikáiddal sikeresen szétzüllesztetted, elérkezett az ideje annak, hogy hozzám gyere.
  Ismersz, nem vagyok a szavak embere, de az is tudom, hogy a fehérnép odavan a romantikáért.
  Hát legyen: letérdeltem (mert az a fránya, fogarany árába’ beszerzett, suvickolnivaló, vérkeringés-elszorító, ujjtő pállasztó ezüstgyűrű begurult a szú rágta szekrény alá és a csúz állta derekammal és tekintélyt sugárzó pocakomtól másképp nem tudom előkotorni).
  Na szóval:
  Fogadom, hogy jóban-rosszban mellettem kell majd álljál (mint ahogy a tévébe is mutassák), elláss koszttal, tisztán tartsd a kvártélyt, teljesítsed asszonyi kötelezettségeidet, bla-bla-bla-bla-bla. Na szóval a lényeg: ajánlom, hogy elfogadd a gyűrűt, ha már kiadtam érte azt az 1500 CSP-t!
  De ennyi legyen is elég a túlfűtött érzelgősködésből, mert aztán a végén majd még elvárod tőlem az efféle figyelmeskedést a dolgos hétköznapokban is...
  Azért, hogy nehogy rájöjj, kizárólag a hozományodért veszlek el, küldök még a gyűrű fölibe egy taliga virágot is (egyenest a nagybaniról), már csak hogy érzékelhesd azt is, mennyire is virágzik a gazdaságom (meg városi nagysádként szokjad a kerti munkát)…
  Bízván-bízvást szívhez szóló szavaim és gáláns gesztusaim célba találásában, várom forró csókkal-öleléssel megpecsételt elfogadásodat!
  PharmeRgazDa”

  Na és mi más is lehetett volna a válaszom egy ilyen szívhez szóló üzenetre, mint az alábbi:


  „Egy ily’ lánykérésnek ellent állni vétek,
  bár ajkamon tobzódnak hogyanok, s miértek.
  Ily hamar elszakadt a BP kötte csomó?
  Párod rábólintott? Szavam elállt, de jó!

  Egy percig sem bánom a női praktikákat,
  ’mik révén pasidnak fordítottál hátat,
  jobb lesz ez így, hidd el: gazda, s gazdaasszony,
  ígérem, szerdánként mindig megmosakszom.

  Rakok Eléd mindent, mi szem szájnak ingere,
  spenótot, főtt hagymát, hogy nézni is tereh,
  trágyás gumicsizmád mindig kipucoválom,
  harmonikád földhöz biz’ soha nem vágom.

  A gazdaságot közösen felvirágoztatjuk,
  lesz itt minden titokállat, borz, róka, sas, hattyúk,
  kitanuljuk jól a sok gazdamesterséget,
  így szerzünk majd a számlánkra sok-sok nyereséget.

  Remélem, hogy a válásod egyszeri volt, s véges,
  s hogy házasságunk hosszú lészen, szép és vadregényes,
  áldást adok én az Égnek, hogy párom világklasszis,
  szívből ölel hű asszonyod, Lady ’.’ Kata_rzis.”

  Farmnév: Kata_rzis
  ID: 41917902

  És természetesen úgy korrekt, ha Pharmer koordinátái is itt állnak (csak még ennyi év után sem tudtam az ID számát - mostanáig.... :music:):

   
  Utoljára szerkesztett: 1.2.16
  Anna051955, Imi*, imi010 és 138 más kedveli ezt.
 2. Kukackukac

  Kukackukac Fórumgróf

  Gondoltam leírom én is.....
  2010-et írtunk, akkoriban egy multinacionális kereskedelmi cégnél voltam vezetőcske. Azért csak ke, mert voltak nálam nagyobbak is:D. Ott minden reggel körbejárásnak nevezett bolt vizit volt. A gazdasági válságra való tekintettel ez egy nagyon komoly tevékenységnek kellett tekinteni, kihelyezés, selejt stb....... Egyszer hallom ám, árvíz volt... Bejelöltél szomszédnak? tegnap mennyit repültél? Ők a vezetőim voltak...:D Gondoltam nagy gáz lehet a cégnél, ha a pszihéjük ilyen válságos állapotba került:D:oops: Közös reggeli.... Te mit vetettél? Kint napok óta szakadt az eső.... Egyszer csak odafordul hozzám a csúcsgóré és azt mondja:
  -Te mikor regisztrálsz fel végre, hogy ne csak nézz reggeli közben, ijedt, kutakodó arccal?
  -Hova?:music: Minek?-gondoltam magamban, nem fogsz még a privát életemben is okoskodni:D
  Aztán 2011 január végén szabin voltam. Hajtott a kíváncsiság.... Akkoriban a barátnőmnek gondolt egyén is játszott és 2 naponta küldte e-mailben a farm linkjét, Ő akkor már több mint 1/2 éve játszott.
  Beregisztráltam, a jövőhéten lesz a Kukackukac 5 éves:inlove::)
  Az első teljes győzelem a 2011-es VB léghajó megszerzése volt.
  A volt férjem akkor már Hollandiában élt és dolgozott. Az eventet itthon kezdtem el. Minden fajta biztonsági intézkedést meghoztam indulás előtt: Előfizetted a netet? Wifi van? 12 órásnál hosszabb programot nem terveztél? ott van Free wifi? Nincs? Akkor majd az event után utazunk oda! Itthon megbeszélés a szomszédasszonnyal, akit bűnbe rántottam:wuerg:xD. Ha nincs net neki kell aratnia, de órára pontosan, mert kevés a felröpi...... Akkor még csak a jósdába szoktam benézni, no meg az event ismertetőket olvasni, szomszédot keresni..... (Egy szomszédom a kezdetektől velem van, Ő ninike63:inlove:)
  Meglett a léghajó! Soha nem cserélném el! Gyakran nézegetem, nem szedem be. Laza Lajhár és a léghajó=kabalák:inlove:
  Nem cserélek soha olyan kitehetőt, amiből 1 van . A francia eventet nem tudtam végig vinni, hiányzik a diadalív és az Eiffel :cry:
  Párizshoz érzelmileg kötődöm, így szerettem volna, de a félfarmom nem adnám érte, meg talán meg sem érdemlem, hiszen nem dolgoztam meg érte:cry::(8)
  Szeretek itt lenni Veletek! Ez egy kis nyugalom a zűrös világban!
  Köszönöm a barátságot Coff66 gazdának!:inlove::)
  Boldog születésnapot Farmerama! Boldog születésnapot @@!:inlove::inlove::inlove:
  Ja a Páromat is megbetegítettem!:D

  Kukackukac ID: 22113565
   
  Utoljára szerkesztett: 31.1.16
  bamargo52, -Gizuska-, Forradalom és 88 más kedveli ezt.
 3. Meellcc

  Meellcc Rutinos

  Meellcc ID:15439114
  2010-ben regisztráltam a Farmeraman. A való életben sem állt messze tőlem az állatokkal és kerttel való foglalkozás, mert gyermekkorom az iskola mellett leginkább ilyen tevékenységből állt.
  Felnőttként nem csak a munkám a lakásom is „városi” lett, így a virtuális farm kezdetektől tetszett. Csak egy bökkenő volt, nagyon egyedül éreztem magam. Vetettem, etettem, arattam húzóra és ennyi.
  Egy idő után elment a kedvem nagy magányomban. Való életben voltak szomszédaim, itt meg sem fordult a fejembe, hogy lehetne. Leálltam a farmom kapálgatásával.
  Egy vendégem mesélte, hogy gyorsan megissza a kávéját és rohan haza, mert event van aratni kell. Szó-szót követett kiderült farmozik. Mondtam, hogy anno én is regeltem, de abbahagytam, mert unalmas lett. És akkor elkezdte mondani mit, hogyan csinál és a kíváncsiságom győzött. Ő a legrégibb szomszédom, ma is itt van mellettem.
  Kipróbáltam, micsoda öröm, sikerült belépnem a régi farmomra, még meg volt. Azóta naponta itt vagyok és el sem tudnám nélküle, nélkületek képzelni az életem.
  Mit adott nekem a Farmerama? Elmondani nem tudom mennyi mindent. Először kis időtöltést, aztán kedves szomszédokat. Gazdakörik,eventek alkalmával számolgatásokat, taktikázásokat, sikerélményeket. Soha nem az érdekelt megéri-e az event végigvitele, mert jó az ajándék vagy kevés. Csak végig szeretném vinni valamennyit. Ha lehet mindnet fullra megcsinálni.
  Volt olyan event, amikor a befejezés előtt 2 órával elszállt a netem és azt mondta a szolgáltató 72 óra alatt javítják meg. Jött a pánik magas fokon, mi lesz a beadandókkal, nem tudom befejezni. Gyorsan beültem az autóba rohantam mobilnete venni, mert a határidő az határidő. Sikerült! :)
  Ha szomorú voltam, mikor „drága párom” „dobott nőt” csinált belőlem? Szinte mindenki elfordult tőlem egy-két ember kivételével, de a Farmerama akkor is itt volt mellettem hűségesen. Műtöttek és fájdalmaim voltak? Farmerama ott volt a kórházi ágyam mellett a laptopomban. Ha az ölembe veszem a gépemet pihentetésül olvasom a Gangon szólokat, úgy érzem itthon vagyok, és minden megszólaló kedves ismerős, barát szomszéd, gazdatárs. :)
  Nekem a Farmerama többet adott eddig is mint csak egy játék. Napi életem része. Reggel vele kelek, este éjszakai vetés után fekszem és mind között még a napi valós életemre is marad időm, ami úgyszintén elég mozgalmas. :)
  Boldog születésnapot kívánok Farmerama, maradj velünk sokáig! :)
   
  Cyra65, *tópart*, -Gizuska- és 64 más kedveli ezt.
 4. marutea

  marutea Törzsjátékos

  Gazda: marutea ID: 2246617

  Nem volt „szerelem első látásra”.
  No de nosztalgia helyett jöjjön két kis sztori:

  A legelső cserés alkalom kezdetén ajándékoztam és cseréltem mindenfélét, értéktől függetlenül. Ekkor látogattam először a fórumra, a cseretopikba. Kazimir (a vonatos) luxuslimuzint keresett. Valamelyik előző cserém során én szereztem egyet, de nem tartottam túl értékesnek, hát elküldtem neki.
  Kaptam érte egy xxl banánfát és mivel szerinte azért a limó értékesebb ennél, megtoldotta egy répás-almás csatnival.
  Ez maga volt a csoda, egy beteljesült álom! A csp-m még soha nem érte el a százezres álomhatárt és a legolcsóbb csatni 150.000-nél kezdődött.

  Fiam egy napon koromfekete cicát vett elő a kabátja alól, mondván, nem hagyhatta a buszmegállóban. Oké, egy macska, de most event van, aratnom kell. A kis állat felugrott az íróasztalomra és áhítattal nézte a monitort, a kattintásokra megmozduló pajtát. Le kellett fotózni.
  Másnap a munkahelyemen meséltem az új jövevényről és megmutattam a fotót a kollégámnak.
  Ekkor derült ki, ő is farmozik, sőt, ő az egyik legelső szomszédom!
   
  Utoljára szerkesztett: 31.1.16
  Cyra65, -Gizuska-, szöszifarm55 és 66 más kedveli ezt.
 5. -Teena-

  -Teena- Haladó

  Gazda: -Teena-ID: 31239541


  Az én életem a Farmeramaban, aránylag későn 2011 agusztusában kezdődött. Hallottam, már előtte a játékról, nagyon sokan beszéltek róla a környezetemben, de akkor nem éreztem úgy, hogy szabadidőmet virtuális játékokra fordítsam. Aztán egy reggel, éppen szabadságon voltam, gondoltam egyet és kíváncsiságból, regisztráltam.

  Nagyon lelkesen arattam a salátát, a búzát és a répát a szintlépés miatt, vártam az újabb termelhető, tenyészthető dolgokat. Akkor még nem voltam tisztába a szupertáp értékével, etettem is a tyúkokat bőségesen vele. Áron alul árultam a piacon. De aztán rájöttem a dolgok lényegére.

  A fórumot, hamar megtaláltam, de csak a Lexikont olvasgattam, innen vettem a tudásomat.
  Valahogy a környezetemben nem nagyon játszották a Farmeramat, így tapasztalatokat nem igazán tudtam gyűjteni.
  Aztán ráakadtam a fórumon a fejlődési taktikára, a gangra innentől már nagyon sok hasznos dolgot tanultam. Ámuldoztam, rajta, milyen jó ötleteket tudok elsajátítani a rutinos farmosoktól. Ekkor jöttem rá, itt nem csak aratni, vetni kell, ez egy keményen taktikai játék.
  Rájöttem, az eventek jelentőségére, megtanultam mire jó a szupertáp, a szupertrágya….
  Soha nem felejtem el, mennyi izgalom volt mire kitisztult a területeim, mennyit küzdöttem a repüléssel, a mesterségekért, egy-egy színes ólért. Mennyit kellett dolgozni egy narancs ólért, ami event főnyeremény volt, vagy hosszú hetek kemény munkája.
  Mekkora öröm ért, amikor kipörgettem a farmarany fát, amikor arany birkát tenyésztettem barna birkából, amikor a gőzős meghozta a mamut fákat.

  De olyan is volt, amikor pár felröppenő hiányában nem tudtam befejezni eventet, nem lett meg az áhított kitehető. Mikor olvasom, mások örömét, a legújabb titokfát, titok állatot, rózsa ólat kapot, én pedig csak tölgyfát és hódot. De ez is a játék része, nem tántorít el, majd legközelebb máshogyan lesz, hiszen mindig van valami új.
  Sokszor dödögve aratok jaj, már mennyire unom mire mindenen végig érek, készen vagyok amikor két nap múlva újra event kezdődik.De jön egy újabb nap, és újra kezdek mindent és rájövök, mennyire szeretem ezt az egészet. Kialakult valami bennem, hobbim lett a Farmerama.

  Már napi rutinom is van. Én még aktívan dolgozom, de amint hazaértem, az első a gép bekapcsolása, aratás aztán irány a Gang. Bár nem vagyok aktív írogató, naponta, ha időm engedi többször is benézek, szinte mindenkit ismerek a Gangról, vannak kedvenceim is, de valahogy nem szántam rá magam még a csatlakozásra.

  A legmegfogóbb emlékem, amit soha nem felejtek el, a cicás eventet és a hozzá tartozó TOP. Mennyire jó verseny hangulat alakult ki, mennyi ember munkája volt benne.Itt éreztem a legjobban hova lehet jutni a befektetett munkával, a megszerzett tapasztalattal, mennyit számít a csapatszellem. Annyira jó volt ebbe a csapatba lenni!
  Akárcsak a hat éves Farmeramaban!

  Nagyon nagy tiszteletem a fejlesztő csapatnak a lelkes odaadó munkájukért, az állandó változatosságért, a rengetet újdonságért, a véleményünk meghallgatásáért, az esélyegyenlőségért.

  Nagy tiszteletem a magyar moderátoroknak a gyors, korrekt, áldozatos segítségéért.

  Nagy tiszteletem a fórumozóknak a rengeteg segítségért és ötletért, a Gangosoknak a cinegézésért,
  a vidám pillanatokért.

  Nagy tiszteletem, minden Farmerama játékosnak, hiszen miattatok, miattunk van itt minden.

  Remélem, még jó pár évig élvezhetem ezt a társaságot és ezt a játékot!

  Boldog születésnapot Farmerama!
   
  Cyra65, -Gizuska-, szöszifarm55 és 51 más kedveli ezt.
 6. Pharmer500#2

  Pharmer500#2 Fórumgróf

  Sziasztok!

  Nagyon elbújt ez a hely: a híre már szemem elé került napokkal ezelőtt, de ide nem tévedtem volna, ha egy nemrégiben észrevett farmlevél nem hívja föl a figyelmemet rá... Nevezni aztán meg pláne eszembe nem jutott volna - na de ami itt fogadott, amellett mégsem lehet elmenni csak egy minden írásos reakciót nélkülöző olvasással...!:D

  Az elmúlt szűk 4 évben volt számos élményem-emlékem, ami a Farmeramához kötődik: jó is, rossz is; játékkal kapcsolatos is, emberi is; tanulságos is, mulatságos is. De hogy ezek közül emeljek ki egyet? És hozzá olyat, amit még nem írtam meg korábban? Hát az nehéz feladat lett volna - egészen mostanáig, a legfrissebbig:
  - Aligha hiszem, hogy kaphatnék többet a játéktól, mint azt, hogy egy általam sok mindenért (játékon bévül s kívül egyaránt) nagyra tartott és fölöttébb kedvelt Játékostárs (és Ember - nem mellesleg Hölgy-személy:p) egy "a legkedvesebb farmeramás emlék megosztására" kiírt fórumjátékon a szintúgy hosszú játékévek alatt összegyűjtött élményei közül egy hozzám ("Hozzánk") kötődőt adjon le nevezésképp...!!!
  És mindezt ráadásul majd' 3 évnyi "kőkemény" farmházassággal a hátunk mögött, vagyishogy annak dacára...!!!:eek:xD

  PUSZILLAK, KATÁM!:inlove:
  (((Nem beszéltünk össze...!!!)))

  ----------
  És ha már fórumjáték, a nyereményt a fórumozós fiókomba kérném (már ha úgy alakul...:music:):
  Gazda: XyQw
  ID: 38939361
   
  Cyra65, bamargo52, -Gizuska- és 60 más kedveli ezt.
 7. hilda30

  hilda30 Fórum-zöldfülű

  A legkedvesebb emlek, ami megvaltoztatta az eletem!

  hilda30 ID: 14121827
  ....honapok ota csak hallgattam, hogy a munkatarsam meseli mik tortennek a farmon, mondta, hogy probaljam ki, mert nagyon jo. Mondtam, hogy nekem erre nincs idom, aztan egy hosszu oszi esten megtort a jeg. Elkezdodott a munka :) 25 szinten voltam mikor megtudtam, hogy lehetnek szomszedaim. Rossz erzes volt mikor az egyik legkedvesebb szomszedom kitette a szurom, mert elertem az 50-es szintet. Az indok: mar nem tudsz eleg gyorsan fejlodni :( Bantott a dolog, de tovabb leptem, olyannyira, hogy 3 farmon gazdalkodtam teljes erovel. Mikor egyre tobb eventnovenyt kellett a feladatokhoz, szomoruan, de ujra csak egy farmon gazdalkodtam tovabb. A masik kettorol meghivtam egy-egy kedves szomszedot, hogy ha van kedvuk tartsanak velem itt. Az egyik jott velem es milyen jol tette :) Elotte nem igazan leveleztunk, de attol a naptol kezdve napi szinten. Volt, hogy mar nem kuldhettem tobb levelet es varni kellett, hogy megint irhassak :) A sok levelezesbol talalkozas lett, a talakozasbol kapcsolat, ami immaron 2,5 eve tart. Ma mar nem vagyunk aktiv gazdak, de nem tudom elhagyni a farmot, mert itt talatam meg a Paromat es az emlekek idekotnek. Eventleirasokat nezegetem es ami megtetszik csinalgatom, es jo erzes, ha be is tudom fejezni. Parom ilyenkor erdeklodve nezi a sok ujdonsagot es koszonetet mondunk a FARMERAMAnak, hogy van es, hogy egymasra talaltunk. ( A valoeletben ez nem tortenhetet volna meg, mert egy orszaghatar es tobb szaz kilometer valasztott el bennunket )
   
 8. Chate-farm

  Chate-farm Fórumelemző

  Nem tudok konkrétan kiemelni egy jó élményt, mert tulajdonképpen az esetlegesen felmerülő bosszúságok ellenére is az egész játék egy ÉLMÉNY!
  2010 tavaszán a férjem kapta meg a játék linkjét, ő kezdett farmozni először. Megmutatta a játékot, gondoltam kipróbálom.
  Én is regisztráltam, ültetgettem-ültetgettem, és egyre jobban tetszett a játék. Amikor már elértem a szomszéd-keresés szintjét, nem tudtam, hogy a fórumról lehet szomszédokat szerezni, ezért minden ismerősömet regisztrálásra ösztönöztem. A lányom is regisztrált, de még mindig nem volt elég szomszéd, új regisztrációk után a családban mindenkinek már 2-2 farmja is lett. Aztán eljött az a nap, hogy már nem akartak játszani, egyedül maradtam. Ameddig bírtam, vittem az összes farmot, de amikor egyre nagyobbak lettek a farmok, egyre több vetéssel-aratással már nem bírtam az iramot. Így lemondtam az ő farmjaikról, maradt kettő. Szinkronban vittem őket, ameddig csak tudtam, azaz amíg egy másik BP játék is el nem csábított. A munka és otthoni teendők mellett egyre nehezebb volt a farmot vinni és az állatokat gondozni, így választanom kellett, melyik farmot vigyem tovább. Végül a kisebbiket választottam, mert ott több volt a FA. A volt nagyobbik farmom elfeledve, parlagon hevert egészen tavaly márciusig, amikor a kezembe akadt egy régi papír, amelyen rajta volt a farm név és a jelszó. Beléptem vele és láss csodát beengedett a játék (ezt a farmot nem töröltettem a supporttal). Mindenhol virtuális pókháló fogadott. Elkezdtem játszani vele újra, így megint 2 farmom van.
  Nagyon tetszik a mai napig is a játék, már teljesen függő vagyok, nem múlhat el úgy nap, hogy ne farmozzak. A férjemet nem győzőm „kinézni” a gép elől, ha ő ül ott. „Csak már megint nem event van?”- kérdezi a toporgásomat látva. Ha elmegyünk anyósomékhoz és leülök a gép elé, már ők is kérdezik „Már megint a teheneket kell etetned?”
  Remélem, hogy még hosszú ideig fog szórakoztatni a farm és soha nem fogom megunni!
  Chate-farm
  ID 6173263
   
  ljanika6, 1jimdavis, bagira64 és 46 más kedveli ezt.
 9. -elzemari-

  -elzemari- Fórum elő legendája

  Szép napot kivánok.

  Jó esik igy ebéd után a fotelba leülni, egy kicsit az emlékezés kis könyvét kinyitni.Érdekes módon valamikor 2010 -ben nyillott ki a könyvem, ott is még tavasszal, amikor is,szintén igy ebéd után olvasgattam a kedvenc női újságomat.Ott figyeltem fel egy hirdetésre, ami valamiféle farmos játékra hivott engem.Hozzá kell tennem, hogy amikor láttam az unokák számitógép előtti ülését,nem voltam boldog tőle, mert miért nem inkább olvasnak, kirándulnak, vagyis valami hasznosabb dolgot is tehetnének, mint a számitógép előtt püfölni a billentyűket és begyűjteni a különböző életeket.

  Amikor nekem számitógépem lett, sok érdekességet olvasgattam, amiket korábban csak könyvekből, vagy hallomásból ismertem, itt meg egy kattintással hozzájutottam a kivánt olvasmányhoz.Most itt azért bevallom, hogy a kártyajátékok mindig is vonzottak, amiket szivesen kerestem meg én is a számitógépen. Egy kicsit elkanyarodtam a fő témámtól a farmtól, de egy ugrással vissza is kanyarodom hozzá.
  Szóóóval, amikor olvasom az újság hirdetésében, gondoltam egy nagyot és elmentem megkeresni azt a bizonyos Farmerámát, ami nekem nagyon jó szórakozást fog biztositani.A regisztráció után, már ott is álltam egy kietlen területen, és csak néztem, hogy te jó ég, most aztán mitévő is legyek.Valószinűleg a tanmesét elolvasva jutottam tovább és kezdtem ráérezni a játék izére.Bevallom, ha olvastam volna többet róla, amire ott volt a lehetőség, csak én nem éltem vele, mert örültem, ha beérett a saláta és a búza,még a piacon is el tudtam adni.Persze eleinte majd leszakad a derekam a sok hajladozástól, amig a terményeket felszedegettem a földekről.Hol voltak akkor még a vendégmunkások, vagy ha voltak is, én nem találkoztam velük.

  Ahogy telt múlt az idő, és az én négyszögöleim is elkezdtek gyarapodni, és a piacon megfialt pénzért fákat,persze törpe növésű fákat vettem, hogy felérjem amikor az érési idő bekövetkezett. Állatokat is hozattam a farmra.Ha jól emlékszem szép kendermagos jércéket hozattam és élvezettel nevelgettem őket.
  Gazdagodott a gazdaság, még a vevőkkel is volt már időm foglalkozni. Tudjátok korábban a vevők nagyon kedvesek voltak, a Britni Spricc kisasszony, a Szuper Nagyi a helyes kis kalapjában,a Mekk Elek,a Makaróni fiú, szóval helyesek voltak.MIndig kiszolgáltam őket.

  Egyszer aztán valahogy, miközben nézegettem a fórumon, hogy miféle okosságokat tudnék magamévá tenni, felfigyeltem egy topikra, ahová azon mód be is kéretőztem.Illően köszöntem és valami hétköznapi dologgal irtam én is egy pár sort, s mint aki jól végezte a dolgát haza is mentem, mármint a gazdaságba.
  Másnap eszembe jutott, hogy én irtam valahová valamit, vajon választ kaptam e, és elindultam, hogy megkeressem az utat.Most sajnáltam én nagyon, hogy nem vittem magammal legalább rizsszemeket, és azokat szétszórva, legalább vissza találtam volna.
  Szerencsére ráleltem egy billentyűre, nevezetesen a Keresés billentyűre, és ott miután a nevemet beütöttem megleltem az utat.Igy aztán elő a füzetet és leirtam, hogy legközelebb ilyen gond ne barázdálja a homlokomat.

  Igy aztán az első élményeim egyike a Fórum volt, ahol is mindig nagyon jól tudtam érezni magamat.Egy idő után már saját topikot is nyitottam és izgatottan vártam, hogy vajon lesz e olyan gazda aki a hivásomra szivesen belátogat.Az első gazdát a mai napig nem feledem, egy kedves ovónő volt, akivel elkezdtük a saját topikos életünket.Később aztán egyre gyarapodott a létszámunk, és egy év múlva az a gondolat motoszkált az agyamban, hogy jó lenne egy személyes találkozót is nyélbe ütni.A gondolatot követte a megvalósitás, és tavasszal a budapesti Állatkertnél meg is beszéltünk egy randevút, lévén, hogy az a vonattal, távolsági busszal érkezőknek egyaránt könnyen megközelithető lesz.Jöttek, Debrecenből, Egerből, Hódmezővásárhelyről,Budapestről.
  A magam részéről a saját farmnevemmel készitettem egy kitűzőt, hogy azért valahogy csak meg kell ismerni egymást.

  Ezzel volt is egy kedves eset, mert először a találkozó a Stadionok állomásnál volt, ahol az több gazdával találkoztam. Megmondom őszintén, hogy elég korán megérkeztem a találka helyre, , mert ha én készülök valahová, bizony mindig korábban érkezem.Ott cirkált egy hölgy a megbeszélt hely előtt és Ő is méregetett engem én meg Őt, mondom magamnak, hogy mit is mondjak, amikor eszembe jutott, hogy miért is nyomtattam ki a nevemet.Azon nyomban kitűztem, hogy akkor most biztos egymásra találunk.Ám a hölgy elment mellettem , és igyekezett három másik hölgy felé.Na mondom, akkor ebből nem lesz találka.
  Nemsokára befutott a villamos és nagy mosoly közepette megérkezett Kata .Komolyan, úgy üdvözöltük egymást mint régi ismerősök, mert hiszen már régen ismerjük egymást csak virtuálban és nem a való világban.Kicsit fecsegtünk, hogy most ki mit ültetett és ki fogja learatni, mignem megérkezett a másik két gazdánk is, és most már négyen indultunk az Állatkert felé.

  Közeledtünk a tetthely felé és amikor megérkeztünk, arra lettünk figyelmesek, hogy egy hölgy egy táblát, igy higgyétek el , egy táblát tartott maga előtt amin a Farmeráma és a találkozó volt irva. "Farmeráma találkozó."
  Nagy A 4-es lapon.Gondolhatjátok, hogy micsoda élményben volt részünk, amikor kiderült hogy a hölgy a fiát kérte meg, hogy
  számára elkészitse , kinyomtassa, felragassza és egyáltalán, készre csinálja a táblát.Egymás után érkeztek a gazdák, akik megigérték, hogy részesei lesznek az első találkozónak.
  Rajtam már úgy elhatalmasodott az öröm, hogy nem tudom nektek szavakba önteni, hogy milyen jó érzés volt látni ezeket a kedves embereket,akik az én meghivásomra fogták magukat és eljöttek, és megismerkedtünk.De persze még mindég nincs vége, mert volt egy randevú megbeszélve a bal oldali elefánt szobornál, de természetesen én ezt figyelmen kivűl hagytam, mert úgy követték egymást az események , hogy elfelejtettem.De miért találták fel a mobil telefont??Jön a telefon, és abban a pillanatban hátra néztem és már meg is láttam a gazdánk keresztlányát/azért volt a keresztlánya, mert ő nevezte el kedvesen a topikban/ a férjével egyetemben.Mit gondoltok most mi következett? Naná, hogy az egymás ölelése, amit végre a valóságban is megtehettünk.

  A következőkben az állatok megtekintésén kivül a legtöbb téma az volt, hogy és miként ültetünk, ki mit árult, és mennyiért, hogy sikerült az event, szóval kinek éppen mi jutott az eszébe a farmmal kapcsolatban.Az álatkerti séta után a közeli cukrászdában folytatódott az eszmecsere a gazdaságról.

  Kicsit hosszúra sikeredett, de számomra legemlékezetesebb ez az első találkozó volt a gazdákkal, amit azóta is minden évben hagyományként ismétlünk.Igazi
  szakmai tapasztalat csere volt, tele játékossággal vidámsággal.Igaz a létszám változik ám a játék szeretete az mindvégig velünk maradt.

  -elzemari-
  ID 46 866 615
   
  Utoljára szerkesztett: 1.2.16
  bamargo52, nagymami2, bagira64 és 53 más kedveli ezt.
 10. MamaMeseKertje

  MamaMeseKertje Fórum veteránja

  MamaMeseKertje
  ID: 3873729

  Egy visszatérő is függővé válhat!
  Nagyon régen (a játék legelején) az iskolában a tanítványaimtól láttam ezt a játékot. Kíváncsiságból én is regisztráltam (nem ezzel a farmmal). Akkor még ilyen hozzászólásokat lehetett olvasni a fórumon: A meggazdagodás tippjei: nem kell vízre költeni, a növény anélkül is beérik, az állatok anélkül is szaporodnak..." Abbahagytam a játékot, és elfelejtettem a nevemet, jelszavamat.

  Aztán egy este (2010. május 13-án) eszembe jutott, hogy újra megpróbálhatnám. Így született a mai farmom. Egy ideig játszogattam, megszereztem néhány - ma már tudom - értékes kitehetőt, ezt-azt, aztán megint abbahagytam.
  Amikor újra visszajöttem, a játék mellett egy pergős, izgalmas, érdekes fórumot is találtam. És ez fogott meg igazán, ehhez kapcsolódik a történetem is:

  Egy csere napon kerestem 2 olyan fát, ami akkor került játékba, amikor én éppen szünetet tartottam, de sehol nem láttam, hogy valaki ilyet ajánlott volna. Ezt el is panaszoltam a fórumon. Mire kettőt fordultam, 8-9 ginkót és magnóliát kaptam ajándékba...
  A mai napig elgyengülök, ha eszembe jut. Nagyon sokat tanultam itt... És senki sem csapta rám az ajtót, amikor ezredikként megkérdeztem, hogy mi az a nulla percezés. xD

  Ma sem tudom, hogy a játék miatt szeretem a fórumot (a játszótársaimat), vagy a fórum miatt szeretem a játékot. Tény azonban, hogy függővé váltam! :inlove:
   
 11. akárki49

  akárki49 Junior szaki

  akárki49 ID:32541352 A Farmerama játékot 2011-ben keztem el játszani rábeszélésre.A lányom már pár hónapja játszotta a játékot és ha találkoztunk mindig áradozott róla,hogy milyen jó kis játék .Mindig kérdezte én miért nem játszom? Mivel én már nem a tini éveimet éltem ezért féltem mindenféle online játéktól és akkor még csak egy gépünk volt és azt ketten használtuk a férjemmel ezért gondoltam nem kezdem el mert nem akkor ülök a géphez amikor szeretnék hanem amikor szabad a gép.Na de egyszer gondoltam egy nagyot és mégis csak regisztráltam. Kezdetben nagyon félénken és tudatlanul kezdtem.Sokat segített az enciklopédia nem győztem keresgélni a dolgogat,hogy megértsem mit miért kell tenni. Kezdtem bele jönni és nagyon tetszett a játék, csak ahogy haladtam a szintekkel egyre több időtt vett igénybe és a férjem várt ,hogy szeretné el olvasni a híreket.Szerencsére türelmes volt de a kettőnk igényéhez kevés volt az idő.Nagy örömömre pár hónapra születés napomra kaptam tőle ajándékba egy laptopot és azóta boldogan farmozhatok. Ennek már 5 év.Azóta már büszkén állíthatom,hogy nagyon jó kis farmos lettem nagyon sok buktatóval sikertelenséggel és sikerekkel együtt.Itt szeretném meg köszönni azoknak akik segítettek a kezdetekben szerencsére most már én is tudok segíteni másoknak ha szükség van rá és ez legalább olyon jó érzés mint amikor én kaptam a segítséget.Manapság nem csak jó játék, hanem életvitetelem is lett mert már reggel az az első a teendőim után ,hogy mi az első dolgom a farmon. Nagyon szeretném még jó pár évig játszani mert nagyon szép és jó kis játék. Sok sikert további jó munkat kívánok a stáb minden tagjának.A farmosoknak pedig jó játékot és sok örömet a játékhoz.
   
  Utoljára szerkesztett: 1.2.16
  ljanika6, eva19650120, Lili060504 és 32 más kedveli ezt.
 12. Othep

  Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

  Azt hiszem, én már függő vagyok...
  2010 tavaszán regisztráltam, valahogy a szülinapom környékén. A gazdaköri feladatokat végeztem nagy lelkesedéssel, igazi élmény volt kiokoskodni azon a kis zsebkendőnyi területen (Főfarm), hogyan oldd meg időre. Volt, hogy egyetlen kocka miatt újra kellett indítani az órát, mert elmosta az eső, és így már nem volt meg a kellő dbszámú növény! Bosszantó volt, de vhogy a játékhoz tartozott, és nevettem rajta! Nagy öröm volt, mikor úgy egy év múlva, kb 40-es szinten megszereztem az első milliómat! Mert 25 fillér volt egy tyúk, és még így is nehezen adtam el. Egyszer mérgemben rengeteg pulykát bedobtam az állatos kupába, mert annyira nem volt kelendő. A 40-es szint környékén tudtam először befejezni egy teljes eventet, addig mindig választanom kellett, hogy a csp vagy a tp oldalt dobálom-e tele. Pl a Francia eventnél a csp-t választottam, emiatt Botanikus kertem csak jó pár év múlva, egy cserenap alkalmával lett. Legkedvesebb eventem a Muszklimacskás volt. Szinte mindenemet pénzzé tettem, hogy játszhassak a Muszklimérővel. Rengeteg narancs ólat és csodás kitehetőt szereztem meg ott, csak a Szörfös Mikit, meg a Copacabana barit nem sikerült azóta sem ... :( Akkoriban, ha valamilyen ólat töröltünk, az elveszett, és a törlés árát, meg az ólak árát is ki kellett először gazdálkodni, piacolni a Noé bárkája feladatsorhoz. És én nagyon büszke voltam, amikor rájöttem, hogyan őrizhetek meg mégis ólakat, h ne kelljen újra megvenni. Ha egy szomszéd megszűnt, akkor egy 4x4 területen lévő ól, vagy bármi visszakerült a menűbe a szédült szántón. És egy kedves szomszéddal kikísérleteztük, mely terület lesz először üres... Odatettük tehát, amit meg akartunk őrizni, majd le- és felvettük egymást a szomszédlistára, no hát így... :D
  Amikor megváltoztatták a pulyka terményes grafikáját, tudjátok a hippit, azt megsírattam, és indiántáncot jártam, amikor iszonyú kemény munka után végre keverni tudtam a csatnit, aminek a receptjét fél évvel azelőtt szereztem meg egy őszi eventen. A pálmapengőt sehogy se értettem, ezért a Bahával nem tudtam játszani, amíg csp nem lett ott is a hivatalos fizetőeszköz. Nagy lemaradást kellett ott behoznom.
  Arra sem emlékszem, hogy keveredtem a Fórumra, de haszonnal olvasom az eventcsevegőket, a Gangot és Encit. Nagyon megkedveltem az ott író embereket, még ha én kevésszer is szólalok meg. Szerintem csodás kis közösség vagyunk. És kaptam ajándékul egy való-életbeli barátságot a Farmerámától én is. Bár személyesen még nem találkoztunk, mert ő külföldön él, de sokat csevegünk nem csak farmos, hanem már magándolgokról is! Köszönöm FARMERAMA! :inlove:

  Ápdét: Most már Copacabana barim is lesz! :D Köszönöm hársfaliget gazda kedves felajánlását. :inlove:
  Farm: Othep ID: 1756645
   
  Utoljára szerkesztett: 2.2.16
  Leho69, KUNCZE, Forradalom és 46 más kedveli ezt.
 13. HéricsBáró

  HéricsBáró Fórum elő legendája

  Történetem a 2011 . 04. 20.-i Húsvét a farmon című eventről szól. ID 322098219, khoggrada
  A húsvéti tojás már nem tudom , felreppenő volt e , vagy a farmon jelent meg bizonyos időközönként. De a történet szempontjából lényegtelen. Történt ugyanis , hogy a feladatba lehetett beadni. De ha akartad , akkor a gazdaboltba lehetett venni pár dolgot. Szezonális árucikkek voltak. Nekem megtetszett az aranyeső , ami bizonyos időközönként 20 csp-t ad. Én mint kezdő , friss játékos , kb 10 hónapja játszottam , és ennek akkor nem ismertem fel igazi jelentőségét , és csak 18 darabot vettem , és a többit gyors bedobáltam a feladatba. Asszem számomra ez az legelső legemlékezetesebb , legkedvesebb event, mert ez ébresztett rá ebben a játékban arra , hogy gondolkozzak előre , és több út is van.
   
  bamargo52, Lili060504, -Anyu- és 20 más kedveli ezt.
 14. ciklon23

  ciklon23 Fórum mestere

  Sziasztok!

  2013 nyarán kezdődött minden,ami ehhez a játékhoz köt. A húgomnál voltam éppen. Ő a konyhában rántott husit csinált,amikor felkiáltott,hogy húúúú neki aratnia kell. Csak pislogtam,mert nem értettemxD Kinevetett és megmutatta a farmot. Nagyjából elmondta,h mit és hova kell kattintgatni és megkért,h szedjem ki az állatait és tegyek ki földet és ültessek valamit. Nagyon tetszett a sok színes állatka,a hangok meg főleg. Nehezen ment,de kiszedtem őket és raktam ki földet...na és innen már bonyolódik a történet:D
  Ebéd után mondja a hugi,h na megmutatja a farmját teljesen. Ahogy belépett,elsápadt és felkiáltott....mit csináltál??!!! Miért komfort talajt tettél ki??? 3 napig nem tudok aratni!! Nekem ez ógörög volt:D Közöltem vele,h tetszett a csillogós föld...xD Nem tudtam.h mit jelentxD
  1 hét múlva már saját farmom volt...:D Szorgalmasan csinálgattam,még éjjel is keltem,amikor a teliholdas event volt. A barátom nem igazán díjazta,amikor éjjel a tehénbőgésre ébredt felxD Elfelejtettem kikapcsolni a hangotxD
  Néha szoktam bosszankodni,ha valami nem úgy sikerül,ahogy szeretném,de megfogadtam,hogy addig játszom ezt a játékot,amíg szórakoztat és kikapcsol:) Sok kedves embert ismerhettem meg a játék során és rengeteg boldog órát kaptam.
  Köszönet Farmerama:)

  Gazda: ciklon23
  ID:46463423
   
  marica53, KUNCZE, eva19650120 és 42 más kedveli ezt.
 15. ulmo12

  ulmo12 Fórum parancsnoka

  Sziasztok!
  2012. október 31-én regisztráltam. Ez onnan tudom ilyen pontosan, hogy aznap a munkahelyemen a szomszéd irodából (két egybenyíló szoba) a nyitott ajtón keresztül a következő párbeszédet hallottam két kolléganőmtől:
  - Nekem még kell 200 lábgomba és 150 agyvelő.
  - Én most gülüszemet ültettem.
  - Az összes koponyafát elültettem, de valahonnan kaptam 5 db-ot.
  Már pár nappal korábban hallottam, hogy mindenféle "zöldségeket" beszélnek összevissza, aratnak meg vetnek, ólakat rakosgatnak ide-oda, de ez a horrorisztikus párbeszéd úgy felizgatott, azonnal felpattantam az íróasztalom mellől, berohantam hozzájuk, hogy most aztán azonnal mutassák meg, miben ügyködnek (szigorúan munkaidőben xD).
  Jót nevettek, persze rögtön regisztráltam, az alapokat elmagyarázták, aztán már magam gyűjthettem a lábgombát, agyvelőt, koponyafát, gülüszemet, mert pont belecsöppentem a Halloween event közepébe, mint Pilátus a krédóba. Az első felröppenőm a Rémféreg volt, gondolhatjátok milyen mennyiségben repkedett 5. szinten :wuerg:. Viszont én annyira be akartam fejezni az eventet, ami persze felröppenő hiányában nem sikerült, hogy vettem egy eventkosarat (persze azzal sem sikerült).
  Aztán mindenféléről csak kérdezgettem a kolléganőmet, aki már akkor legalább egy éve játszott. Pl. hogy mi az az éléskamra a pajtában és mi az ott a polcon? Mire rámfőrmedt, hogy honnan szereztem én a répás-almás csatnit, ami ott virított a polcon. Én meg ijedten néztem rá, mert fogalmam sem volt, hogy az eventkosárban volt egy csatni, én csak arra bírtam koncentrálni, hogy volt benne 100 Rémféreg. Mindenesetre azt tudom, hogy hollóhajlékot is szereztem és denevérbarlangot is és rém büszke voltam.
  Aztán egyre többet kérdezgettem, hogy ez hogy, ez miért, ez merre meg meddig és egyáltalán, míg aztán a kolléganőm nem tudott megfelelő válaszokat adni, így aztán elég hamar rátaláltam a fórumra, mert sejtettem valahonnan, hogy egy játék nem működik szabályok nélkül. Módszeresen olvasgattam az Enciklopédiát és az eventcsevegőket, de az igazi megvilágosodást azt hozta, amikor kérdésemre egy kedves gazdatárs felfedte az alábbi kódolt mondatok értelmét: "Eventgaz elvetve, minden jóval megszórva. Aztán átpakolok 1x1-re csatnival". Na, erre magamtól valószínűleg hónapok múlva jöttem volna rá, az első csatnim így is ott porosodott több hétig a polcon, mire egyszer nagy megfontoltan felhasználtam. Aztán sokáig csak töklekvárral működtem, mert a csatni akkor tényleg nagyon drága volt és a piacozást a mai napig nem szerettem meg, de a TOP-ba bekerülés miatt azért abba is belejöttem.
  Ez az első emlékem a Farmerámáról.

  Gazdanév: ulmo12, ID: 43792599

  Ui: Aztán van még sok emlék, a legbüszkébb arra vagyok, hogy 2015-ben indultam a TOP-on és bent is maradtam. Tavaly novemberben lettem mentor is, ez még nem annyira sikerélmény, de úgy érzem (TOP és Mentor), hogy a nagy gazdák nyomába eredtem. Sokan írtátok, én sem hagyhatom ki, hogy hiába egyéni játék, mégis egy közösség jött itt össze, ami a legnagyobb érték a játékban. Persze alap az Enciklopédia és az eventismertető, de a legjobb, hogy utána valaki kiszámolja, elemzi, statisztikát készít, felleltározza, Exceltáblába foglalja, alternatívát készít min. max. és közepes teljesítéshez, gyököt von, négyzetre emel, ár-érték arányokat publikál, közzéteszi az optimális időráfordítási adatokat, ajánlásokat dolgoz ki a gazdaságos csatnifelhasználás érdekében ... A magamfajta kényelmes gazdának csak ki kell mazsolázgatni a hasznos infókat. Igazi felhőtlen szórakozás, köszönöm Nektek, Gazdatársaim és Moderátoraink! :inlove:
   
  Utoljára szerkesztett: 2.2.16
  KUNCZE, CIRKONIUM, bagira64 és 39 más kedveli ezt.
 16. ulmo12

  ulmo12 Fórum parancsnoka

  És most, ha megengeditek, megosztanám veletek a legviccesebb emlékemet. Bizonyára sokat emlékeztek a Toronyőr látogatása eventre, amely egyszerre futott a 2013-as Sörfesztivál eventtel. Volt ott egy bizonyos répagyűjtés ... szuperrrépa ... Az alábbi mondatokat a Toronyőr látogatása csevegőből ollóztam, a mai napig sajnálom, hogy nem gyűjtöttem ki a Sörfesztivál csevegőjéből is az idevágó humorbonbonokat. Akkor még volt egy topik a humoros hozzászólásoknak is, abban is szerepelt. Én kérek elnézést, de most, hogy újra elolvastam, ismét sírva röhögtem.

  Miféle macska, amelyik répát akar????
  1-2 napi "répavadászat" nem hinném, hogy elég lenne.
  Nem gyűjtök többet ab-ét, mostmáá csak répát!!!!
  Muszáj lesz magamnak szedegetni a répákat.
  Egyébként te mit dobálsz be a répák mellé?
  Én farmarany nélkül szedtem a répát.
  A szuper répát, főleg xl-es méretben meg én is szívesen keresgélem.
  Nálam csak a répaszedéssel lesznek gondok.
  Lehet, veszek az asszonynak farmaranyat, ha foglalkozik nálam is a répával.
  Event online... s nagy örömömbe majd leszedtem a piactérről a répás vedret.
  Ezt a nyomorult léghajót nem lehet lelőni vagy kikapcsolni valahogy? Piszok zavaró, hogy lesem a répákat, és itt röpköd összevissza...
  Akkora répák vannak, majdnem megtéptem a méhecskét adja ide, ami a bot végén van!
  … csinálhattak volna egy kicsivel nagyobb répákat.
  Nekem csak 5 répát adott kezdéskor a 6 helyett.
  A répa pedig jön 15 percenként, csak frissíteni kell.
  … mégis lehet a szomszédoknak is küldeni S Szuper répát.
  Először a répákat kell beszedned. Utána működik a beadás. Itt csak répákat lehet beadni.
  15 percenként szedem a répát, de mindig csak 1 db van, ez így van rendjén????
  Két órája léptem be utoljára és KETTŐ darab répa fityegett ott, kac kac.
  A piacon van egy kosár, benne répa, az az eventhez tartozó szuper répa vagy eddig is ott volt?
  Azt én is megláttam! Csodálkoztam is, hogy rákattintás után mit keresek én a piacon!
  No, most úgy nézek ki, mint ama rimóci nyúl, és a répára is rögtön lecsapok a városba.
  Ha pirosodik tőle, azzal már répát nem igen látsz!
  Nem is tudom, mit mondjak erre a répás keresgélésre.
  Én se látok semmit, csak tapogatok, néha mellényúlok, aztán kapok répát, van hogy vékonyabb (S), van, hogy vastagabb (ez a ritkább). Javaslom, hogy a NASA-tól inkább egy répareplikátort kérjél...
  A varázsfa ad szuperrépa XL-t?
  Jaaa és a léghajóra egy sorozatlövést azért leadnék.
  Ha nem nőnek a répáid, akkor nálad van a hiba.
  Nem hinném!

  Sajnos a répák érkezését jelen pillanatban nem tudjuk nyomon követni. (from Moderátor)
  A varázsfa nem ad répát!!!
  Viszont a piaci hordóba kitett répacsomagot nem tudom beszedni.
  A varázsfa felröppenőt ad eventkor, de a répa nem röpül. A földről kell szedegetni.
  A piaci répacsomag dekoráció!
  … milyen gyakran éri meg legoptimálisabban belépni a játékba a lehető legnagyobb répaszám miatt?
  A kis farmon 120 répával van lemaradva …
  Répában bővelkedő jóccakát!
  …folyton elfelejtek bemenni a répáimért a városba…
  Sziasztok! Ezt az eventet hányas szinttől lehet csinálni? 1-2, tehát ahonnan látod a várost a répákkal...
  … lépj be 2-3 óránként, és nem egy minirépát fogsz látni.
  Dehát ezek az én répáim!!!!!
  Szóval miattatok tűnt el a répám?????
  !A répa az olyan... néha eltűnik…
  … figyeltem az órát és 1 db répát adott 15 perc alatt.
  10 óra alatt meg hatot. Melyik a több?
  Na sok aji répát is kaptam... ugyhogy lészen ölég..
  Macsmeraldáig még répázhatok egy keveset.
  Lassan nő ez a répa és nem is szaporodik.
  Két kezem van. Az egyikben a répákat szorongatom, a másikban lesz a savanyúkáposzta! Akkor hogy fogjam meg a söröskrigliket?
  Végül, de nem utolsó sorban, megismerhettük a répasaláta recepjét is: Nem kapsz a répasalátámból se! Cuna! (reszelt répa, reszelt sajt, sok, és kicsi fehérbors, nyammm)

  Gazdanév: ulmo12, ID: 43792599

  (Sokan emlegetitek még mindig nosztalgiával a macskapüfölős eventet. Olyan élménynek írjátok le, hogy őszintén sajnálom, hogy akkor még nem játszottam. Azt hiszem, nekem ez a répaszedés AZ élmény, a rengeteg önfeledt viccelődés és nevetés. Egyszer írta valaki (talán Nóci vagy Gigi), hogy sokan még mindig az ilyen élmények miatt játszanak itt. Hasonlókat kívánok magunknak a következő 6 évre!)
   
  Utoljára szerkesztett: 2.2.16
  BackOffice, nagymami2, Margó1952 és 37 más kedveli ezt.
 17. mimm72

  mimm72 Utánpótlás-írogató

  Kedves Mindenki !

  Azt hiszem, már volt olyan írás, ami hasonlított az én történetemhez, de azért nem teljesen.
  Nem tudom, mikor kezdtem a játékot, de a elég hamar, azt viszont tudom, mikor kezdtem el komolyan venni, életem napi szintjét ma is kitölti. De nem ez a lényeg.
  Véletlenszerűen ismertem meg Valakit, ebbe a játékba, akinek sokat köszönhetek s örökké Hálás leszek.
  Amikor tudtam, játszottam, amikor nem, hááát ...
  Haladtam is meg nem is, de mivel ez egy online játék s tétje csak rajtunk múlik, eléggé mérsékelten játszottam.
  Viszont eljött egy nap, mikor betévedtem a fórumba, mert volt némi gondom a farmaranyaim miatt, amiről persze kiderült részemre, alaptalan aggódás volt, a megoldást magamnál kellett keresnem, viszont oly sikeresen barangoltam a témák között, hogy találtam Valakit, akit már akkor megkedveltem s felajánlottam az ismeretségem.
  Ez volt az elmúlt 3-4 ezelőtti évem legjobb döntése. Tudom, mindenki szép s boldog kapcsolatot képzel el, de mint az életben semmi nem úgy alakul. Aki jártas az élet kihívásaiban, az tudja. A legnagyobb szerelmes filmek, regények mind-mind a beteljesülés hiányával végződnek, az enyém még nem tudom hova fog tartozni.
  Megismertem egy leányzót a fórum megfelelő oldalán, kivel bagoly, bagoly hátán levelezésbe bonyolódtunk.
  Nagyon vártam, ha küld s nagyon élveztem, mikor küldhettem, de a köztünk lévő távolság csak ezt tette lehetővé.
  Bár még nem volt szerencsém találkozni Véle, de tudom, egyszer majd ez is meg fog történni, legalábbis nagyon szeretném.
  A lényeg : olyan embert ismertem meg a játék segítségével, amit Csak köszönni tudok, lehet nem vagyok aktív író, de a Modi utána tud nézni a levelezéseimnek s láthatja, többször köszöntük meg egymásnak, hogy a BigPoint lehetővé tette, hogy megismerjük egymást.
  Nem tudom, kéne-e ID-t írnom, mert valójában csak megköszönni szerettem volna, hogy olyan Egyéniséget megismerhettem, akiről talán soha, de soha sejtelmem se lett volna.
  Nem is írok ID-t, nekem nem az a fontos, hogy nyerjek, hanem hogy leírhattam.

  Köszönöm Figyelmetek.

  mimm
   
  marica53, eva19650120, -Gizuska- és 42 más kedveli ezt.
 18. Nildia

  Nildia Fórum elő legendája

  Sziasztok!

  Először is azzal kezdeném, nem írok ID számot!:) Nem szeretnék a játékban részt venni, annak kimenetelétől függetlenül.

  (Sajnos lennének olyanok, akikben ez negatív visszatetszést keltene........)

  De minekután a moderátor is csak egy szimpla játékos, így visszaemlékezni nekünk is jól esik, főleg ahogy olvassuk a történeteiteket!


  A játékkal 2010 áprilisában ismerkedtem meg, szóval elmondhatom magamról, jó régi bútordarab vagyok a játék történetében.
  Első napokban feszülten figyeltem a monitort, hogy hogyan is nő a saláta, alig bírtam kivárni azt az 5 percet.
  Egyszerűen lenyűgözött a tyúkól kotkodácsolása, vártam a másfél órás aratásokat!
  Amikor összekuporgattam 22 farmaranyat, első utam a Gazdaraktárba vezetett, és beszereztem.............az első XXL-es Túkólamat!!!!:inlove:
  Hogy az mekkora boldogság volt! Aztán persze rájöttem, a farmarany nem jön olyan könnyedén, sőt, igencsak kevesecske (tudom tudom nem szép szó) de akkor és ott az az XXL-es ól felettébb boldoggá tett!

  Meghatározó emlékem a trágyabiznisz, amikor még csak 4 piac volt, és a piacok között átjárhatóság volt. Az első milliómat eme virtuális világban bizony bizony ama végterméknek köszönhettem.

  A fórumot első időben nem fedeztem fel.
  Mi az, hogy event, fán terem, vagy eszik vagy isszák, fogalmam sem volt.
  De a 2010-es foci eventet már sikeresen teljesítettem nyáron, így lett VB léggömböm, nagyon nagyon jó érzés volt. ( Egy számomra sem teljesen világos okból ezt pár éve elcseréltem, na ezt azóta is bánom:cry: )

  A fórumon meghatározó élményem a Gazdák a 7. X-en túl topikban volt.
  Itt hozzáteszem, hónapokig be sem kattintottam, mert nem gondoltam ez a szintre vonatkozik, sokkal inkább az életkorra gondoltam.xD De aztán csak betévedtem oda.
  Emlékszem, egy event kapcsán ádáz küzdelem folyt a fiúkból verbuválódott csapat, és a lányokból összeverődött rózsaszín gumicsizmás kompánia között, felröppenőkben versenyeztünk. Emlékszik esetleg valaki? Az első ilyen versenyt a lányok nyerték!:p

  Napestig sorolhatnám az emlékeket, amelyek a farmhoz kötődnek az elmúlt közel 6 évben.
  De hazudnék, ha nem azt mondanám, a legmeghatározóbb élményem a moderátor jelentkezésem.
  Nagyon nagyon sokat "ültem" rajta, körülbelül fél évet. Viaskodtam magammal, menne ez nekem, nem menne? Megpróbáljam? Ne? Körülbelül 6 vagy 7 kitöltött jelentkezés gyors kitörlése után 2014 januárjában vettem egy mély levegőt, és a "Küldés" gombot nyomtam meg..........
  oie_oie_trim_image.png
   
  kuekev, bamargo52, .barbi1. és 74 más kedveli ezt.
 19. Nildia

  Nildia Fórum elő legendája

  Sziasztok!  A fórumjátékra rendelkezésünkre álló idő lejárt, így a topik most bezár.

  A 17:00 órai állapot kerül továbbításra a központ felé.


  További értesítésig kérjük legyetek türelemmel.


  Köszönjük szépen mindenkinek a részvételt, hogy hozzájárultatok a visszaemlékezéshez!  Farmerama csapata
   
 20. Nildia

  Nildia Fórum elő legendája

  Sziasztok!


  A fórumjátékon legtöbb "Tetszik" véleményt begyűjtő gazdák részére a nyeremény jóváírásra került a mai napon.

  Név szerint a nyerteseink :


  Rudolfbeer #5 ( lezárás időpontjában 186 )

  kukac42 #2 ( lezárás időpontjában : 164 )

  Marika312 #39 ( lezárás időpontjában : 121 )

  Kata_rzis #41 ( lezárás időpontjában : 120 )

  Bözse #37 ( lezárás időpontjában : 106 )
  Szívből gratulálunk!  Farmerama csapata
   
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.