Visszajelzés Szülinapi szuperbuli - eventcsevegő

Discussion in 'Egyéb témák archívuma' started by BackOffice, Jan 22, 2019.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Rebcsok

Rebcsok Rutinos

Sziasztok!

Köszönet a játékostársaknak, akik segítséget adnak a keresgetéshez. :inlove:

A három ajándékot elhasználva: különbségkeresés: tűrhető, 10 tárgy keresés: elmegy, időre keresés: katasztrófa.
    Jelenleg növény: 21 ezer db (segítség: Jack ajándéka, event növény betakarításnövelő), üres fotóalbum: 1430 db.

Jó játékot! :)

2. MamaMeseKertje

MamaMeseKertje Fórum veteránja

Kedves Pharmer! Régen láttalak, ezért aztán nagyon örülök, hogy itt vagy! :inlove:
    Az eddigi hozzászólásokból igyekeztem kimazsolázni a számomra használhatókat. Felmérve az erőforrásaimat a saját módszeremmel biztosan meglesz az eventnövény és a felröpi is. A problémám a koncentrált figyelmet igénylő keresgéléssel van. Toma legutóbb, mikor azt mondtam, hogy öregszem, nagyon kedvesen leírta erről a véleményét (igaza volt). Sikerült is (akkor) egyszerre befejezni a két oszlopot. De az a módszer, hogy kattintás közben a szemem már a következő tárgyat keresi, pláne "egy képre befogni" "agyi látómezőbe", hát ez biztosan nem megy. Megpróbáltam, de valahogy a kezem szinkronban követi a szememet, nem tudom késleltetni... :D
    Most még gyakorlok egy kicsit a saját kis "zombi" farmjaimon, aztán a többit majd meglátjuk.
    Tudom, olyan még nem volt, hogy amit elkezdtél, azt nem tudtad befejezni, ezért semmi kétségem, hogy a végén gratulálhatok. :music:

3. Fenyvesi1010

Fenyvesi1010 Fórum félistene

Gyakoroltam kisebben, nem .... nem akar. :music::music: Mindegy addig fogok gyakorolni, míg a legjobbat kihozom :):), valószínűleg kevés volt a gyakorlás. o_Oo_Oo_O Nem kérdés , amit feltettél , hát persze, hogy végig viszem, :):):)

nem volt még event, amit ne csináltam volna meg, csak azért mert itt esetlegesen nem osztottam meg. :):) Volt idő, mikor keveset, csak olvasni jártam ide. o_Oo_Oo_O Bele sem fogok egy eventbe, ha nem csinálom meg. Ilyen téren mindig maximalista
    voltam és vagyok. ;););)

4. farmerogirl

farmerogirl Fórum félistene

Átnéztem a hsz-eket, Kukori készített egy szöveges segédletet, de sajnos nem teljes. >>ITT<< megtalálod. A képeken viszont - remélhetőleg - minden tárgy szerepel.

5. levi5

levi5 Törzsjátékos

Most nem tudom másnál hogy van, de én sajat tapasztalatból mondom, hogy a party pörgestés nem ad semmi termény vagy termés bonuszt amikor valamilyen event vagy party pörgetés akció van. Tavalyi évben jó párszor pörgettem akció vagy event alatt elment 100-150 pörgetes és egy bonusz sem (bár a többi nyereménynek is nagy hasznát veszem) jött. És aztán pörgettem néhányszor átlagos napokon és kb 100 pörgetésből kijött 2-3 termény bonusz. Ez most csak egy megfigyelés, lehet szerencse is kell.

6. Pharmer500#2

Pharmer500#2 Fórumgróf

Persze, tudom én, nem az "alapeset" benyomását akartam kelteni. Az írásom inkább azon a ponton kapcsolódott a Te beidézett hsz-edhez, hogy mindenki reálisan mérje föl a lehetőségeit, és annak megfelelően tűzze ki a célt. Ehhez törekedtem egy számszerűsíthető mankót adni.
    Amúgy igazad lehet, talán már 20 PPannival is működhet (igazából nem "teszteltem", mennyi röppen "alapból" (bár itt már a kupák is bezavarhatnak - ha "bázisnak" a "kezdő farm" "kupátlan" képességeit veszik a PPannik - érdekes (bár fáradságos és kétséges megalapozottságú és relevanciájú(?)) tesztelnivaló téma lenne ez is...), de azóta volt már több 60-on felüli, majdnem 70-es aratásom is (plusz még 1-2-3 db, amik PPannik nélkül röppentek föl azokról a földekről, amiknek a törlésével csinálok helyet a PPanniknak (azt azért talán mondanom sem kell, hogy azért a 31-nek egyszerre csinálok helyet, nem egyenként - bár ezt nem kellett volna ződdel írnom, de annyira ufonautául hangzik még a felvetés is, hogy vhogy mégis indokoltnak éreztem...8):wuerg:xD))
    Napirutin-szerűen már nekem sem. Volt idő, amikor belefért (már nem az időmbe, hanem a tűréshatárombao_O:wuerg:xD - az időmbe már akkor sem igazán...8):sleepy:). És a szürkén kattogós piacolásokon - bevallom - még némi (talán "harácsolós-kárörvendő":music:8):wuerg:) sikerélményem is tudott lenni (az aratást meg még kezdőként 2x2-n "megszoktam" - szinte zavart, ha munkásaim voltak, és két kör saláta között nem tudtam magamat azzal lefoglalni, hogy arathassam a harmadik vetése közben beérett első területet, miközben a második még érik...xD) - de akkoriban még "csak" 4 termőterület volt játékban (3 mérsékelt égövi és a Baha fősziget, Teliholdas pagony nuku). Aztán nyilván ebbe és a koncepciótlanságba/stratégiai célok hiányába is "fásultam bele", ami belejátszott a 3 évvel ezelőtti döntésembe. Viszont ez bevált: alkalomszerűen, konkrét célért már egyáltalán nem érzem tehernek; ráadásul az azóta bevezetett ládikós dolgok sztem tényleg dobnak a játékélményen (stratégiai jelentőséget tulajdonítok nekik, így a megszerzésük új stratégiai célt adott - jó, az igaz, hogy azokat ildomos (lenne) mindennaposan begyűjteni is, de tulképp szelektálva néhány spéci dekort és felhősort, elég jól meg tudhatja alapozni azt, hogy amúgy ne kelljen "görcsölni" a mindennapi termeléssel vagy akár belépéssel se (és azért a többi is megvan, hogy kéznél legyen, ha "nekidurálnám" magamat újból) - amióta ezt a játékmódot viszem, tulképp "földöntúli gyönyört" jelent az is, hogy az innen-onann beeső kuponok darabszáma és összideje is inkább csak nő, mint csökken (mostani Ingridből is, tulképp a főevent "farvizén", azaz "direktbe'" külön ráfordítás nélkül ki lehetett szedni 84 órányit (máris visszajön az elhasználni tervezett majdnem fele)...); kereskedni gyakorlatilag csak ealódóként és eladóként is csak trágyával vagy (amennyiben olyan event van) a piros kosárkából megvehető alsóbb (ill. olykor 100+-os) szintű növényekkel kereskedek, és anélkül hogy (korábbi rutinom szerint) készülnék a Gangról, vagy bármit vennék-adnék, fent nevezetteket leszámítva, tulképp csak gyarapszik a CSP-m is, mégsem kellett még egy olyan eventjutalmat sem misszelnem, aminek hosszabb távon stratégiai jelentőségét látnám (teszem hozzá: gazdakört tekintve - ami anno elképzelhetetlen:eek:o_O:) lett volna - épp "centenáriumot ülök": pont egy kerek 100-as díszeleg annak a számnak a helyén, ami a még csak meg sem nyitott gazdakörik "állományát" hivatott jelezni (és azért csak ennyi, mert egy időben visszaugrott a "legújabb" szerinti rendezésre, és így, ha beléptem a gazdakörbe, rögtön odavezetett az aktuálisan játékba kerülthöz, minden ez elleni "hadakvásom" dacára)...:music:8)).

A PPannik vonatkozásában pedig: a "hétköznapokban", ill. hétköznapi eventeknél természetesen én sem "hurcibálom" őket, ehelyett elsődleges funkcióként inkább a "helyőrző" szerepét játsszák - értsd: mutatják a "sziluettjét", hogy 1x1-ről hogyan kell komfortra átrendezni a területet (manuális átrendezéshez is "sorvezető", de megfelelően kihelyezve őket az építőmunkások is maguktól "zsinórba" rendezik át a placcot)...:D
    Óóó, köszönöm!:D Igazán jólesik!:)
    És én is örülök, hogy látlak Téged!:)

----------

És hogy az eventemről is essék néhány szó: 3685 pont/31 játék-nál tartok; a három régi képnél sokkal gyorsabban ment a "betanulás" - már a 3. körre sikerült beazonosítanom minden tárgy helyét (ez az új képeknél ugye 8.-ra sikerült), és már a 4. körre megvolt az első max. pontosom (a konyhában), 5.-re meglett a fészer is, most még az udvar áll előttem a "teljes megnyugvásért" (azon 56-ig jutottam, de igazából inkább a "találati pontosságon":wuerg:8), semmint a keresgéléseno_O úsztak el a hibádzó másodpercek - de ilyen alapon már belehibáztam egyszer-egyszer az újakba is egy 57, ill. egy 59 találatossal); sokat segített, hogy a 2-3-4. körhöz összevártam 15 játékindítást, és így sztem bevésődött annyira, hogy eventzárásig már nem fog kimenni a fejemből, valszeg innentől ráérős időm függvényében elaprózom majd, hogy ne kelljen egyszerre sokat végignyomni (mondhatnám, hogy unalmas, de azért izgis is - már háromszor előfordult, hogy a végén, a letisztított képen már csak találomra böködve az utolsó 2-3 itemet, 0 visszamaradt másodpercnél sikerült ráböknöm az utolsó tárgyra (legtöbb eddig 11 másodperc maradt)!); mindenesetre az már nem tűnik vitásnak, hogy a jobb oszlop előbb meglesz mint a bal; és lehet, hogy ha már kellően feljavítottam az átlagot, kipróbálom a másik két játékmódot is, ill. áttérek a "normál" módra, mert az rövidebb ideig tart (mint ahogy arra Rékuci is felhívta a figyelmet:))...

Ui.: MOST LÁTOM: 4585 pontnál lehet kapni egy +1-es eventnövény-betakarításnövelőt 8 órára - ez azt jelenti, hogy ha sikerült megoldani a köztes vagy az beleeső utolsó kör trágyázását (vannak trágyát adó ládikók is, ha a piac épp üres...!), lehet 3 kört +1-gyel aratni, ami az eventből, ha vki eljut odáig, PartyPörik nélkül is garantált "segítség", tulképp kiváltva 1 környi nettó termést...!

Last edited: Jan 24, 2019
  7. JUCUS

JUCUS Fórumfelvigyázó

Ötször veselkedtem neki 3 hsz-ednek. Régen írtál, s bármennyire nehéz olvasni, mégis hiányoztál. :)

8. DaveKissHUN

DaveKissHUN Utánpótlás-írogató

Valami nem tiszta... én is tolom a szekeret mint a hülye, sajnos nincs annyi szupertrágyám/PPannim/egyéb segítségem ami kicsit tol a felröpiken/egazon... de magyarázza már el valaki hogy lehet az event második estéjén megcsinálni a bal oldali listát, illetve ha azt nem is de pajtában rendelkezni már legalább 30-40 ezer egazzal? Számomra érthetetlen hogy akinek ilyen turbóval megy az event az hanyas szinten kapirgál (van-e családja, konfrontálódás nélkül eltűrik-e neki hogy egész nap "parasztkodik") s én valaha is meg fogok-e tudni csinálni egy ilyen vagy ehhez hasonló eventet?!? :cry:

Nem mellesleg fájón érint, hogy a 9. évre nem hogy egy kis esélyt adtak volna hogy az "alantasabb" szintűek felzárkózhassanak olyan "ajándékokkal" mint PPanni, farmaranyfa, mamutfák, óriás ólak estébé... nem, dehogyis... a maradék kedvüket is el kell venni a játéktól...:mad:

Szerintem aki mostanában akarna regisztrálni a Farmerama-ra, ne tegye... olyan szintű hátránnyal indul, hogy ejha!!! >:(

Félreértés ne essék, nem a játékkal van a bajom, hanem azokkal a furfangos ötletekkel, amikkel "meghozzák" az ember kedvét az agyvérzés közeli állapothoz :cry:

Van egy sejtésem is van hogy miért is dobtak be egy ennyire kőkemény eventet... de ez maradjon titok! xD

Ui: Ki kellett adnom magamból... na, pont xD

9. Fätum

Fätum Fórumőrült

Pharmer500#2 Szia :) Jó látni téged. Még nem olvastam az írásaid de mikor megláttalak, pont mint az eventnél beterveztem az olvasásukat. Jó kis event lesz. Készítek ide kávét, meg valami harapni valót, és neki rugaszkodom. Tuti jól fogok szórakozni xDHiányoztál na... :)
    ---
    Event: gyűlnek szépen komótosan a növények. A felröppenők már nem annyira ezért biztos, hogy kell majd nulla perceznem, a nagyítók miatt meg kellenek az állatok. De ezeket majd csak akkor, ha letermeltem a növényeket. Már nem hiányzik sok, viszont ahhoz, hogy lássam, hogy állok ahhoz egyben kell látnom az összes elkészült kelléket. Épp ezért még nem játszottam egy mini játék se....termelek és malmozok, gyártom a fotóalbumokat. Aztán ha ezzel megvagyok akkor terveim szerint vasárnap ebéd után szép kényelmesen elkezdem a keresgélést :)
    Jó reggelt :) Én megmondom...nincs ebben semmi titok. 100 FA-t lehet ezzel az eventtel bezsebelni. És akkor a több száz szupertrágyáról, és szupertápról még nem is beszéltem. Kapálni kell érte? Igen! Áldozatot kell hozni érte? Igen. Megéri? Hát bizony...ezt senki nem tudja eldönteni rajtad kívül. Egyet tudok csak: nekem megéri :)

Last edited: Jan 25, 2019
  10. HéricsBáró

HéricsBáró Fórum elő legendája

Szia
    Az milyen hátrány lehet , hogy , aki regisztrál egy farmot , és elvégzi a gazdaköri küldetéseket , 24 órán belül a 90. szinten találja magát , minden földi jóval , amit ki tud szedni a gazdakörből , főleg a Levesmester küldetésből ?
    :D:D:D

11. farmerogirl

farmerogirl Fórum félistene

Jancsika, azért teljesen ne kergüljünk meg. Nyilván Te is jól tudod, hogy aki az első farmját regisztrálja, ezt nem tudja megcsinálni. (Aki meg a sokadikat, az pedig nem akarja.)

12. gabianyus

gabianyus Fórum ezredese

Sziasztok. Még mindig a különbségkeresés nálam a favorit, bár egyre kevesebbszer tudok 105 pontosat csinálni, és olyan nincs, hogy minimum 2 nagyító ne kellene. Legtöbbször 95, 85 pont amit összehozok. De ez van a másikkal nem menne a 80 se, úgyhogy ez mindenképp jobb. A bónuszokkal a növényt megpörgettem kicsit, de így a röpi lemaradt jóval. Úgyhogy ma estére megy a hosszú ( úgyse kelek aratni este), napközben meg a növény. Na és 1 terület ólat ki kell majd pakoljak a nagyító miatt. Nagyító nélkül nem merek belekezdeni egy játékba se. Jelenleg 38 játékon vagyok túl ( 3 bekeverve vár) és 3278 pontom van. Már nem messze van a plusz 1 bónusz az eventnövényekre, abból is megpróbálom kihozni a legtöbbet. Röpi miatt meg végső esetben 0 percezek pár kört.

13. -bauer70-

-bauer70- Fórummogul

Szia!

Épp ezt akartam írni én is.

Ha valaki szerencsésnek érzi magát a Kerekkeréken, az sima pörit korlátlanul vehet Farmpengőért a piros kosárból.
    Abból akár +1 is jöhet, vagy Party pöri. Ha 5 pörgetésből jön egy 10-es Farmpengő, akkor a 4 pörgetés "ingyen" van.
    Hogy ne legyen off. Gyűjtöm az albumokat, talán meg lesz a 145.
    Nekem is az a véleményem, hogy kicsit magasra tették a lécet. Az "öregek" már csak presztízsből is megcsinálják, de alacsonyabb szinten csak rész sikereket lehet elérni.

14. Csigaa

Csigaa Fórumfelvigyázó

Ma 3 kör egaz aratás lesz még,ebből kettőnél a 100% terménybónusz még aktív lesz, így számításaim szerint 53.000 egazzal fogom zárni a napot. Felrepi terén nagjából 120 körül szokott jönni a 6 területről egazból,így összesítve 2200körül leszek e tekintetben. - Éjszakára teszek be havasi gyopárt normál farmra, bahára meg talán egymagvút megtrágyázva,ha tudok annyit venni a piacon :D

juliannakoczkas and zit67 like this.
  15. |Tamás|

|Tamás| Fórum elő legendája

Szia!

Régi farmokon többnyire van szupertrágyát adó mamutfa. Ezeket össze lehet gyűjteni. Party pöriket aki nem szórja el, illetve vannak party pöriket, sima pöriket adó ládák, most bontogatja ki.
    Simán össze lehet gyűjteni a kerékről annyi bónuszt, hogy pikk-pakk le lehessen termelni a gazt. Persze, ehhez taktikázni kell, meg ha begyűjti a bónuszokat, és tud szupertrágyűzni néhány kanyart, akkor óránként (60 percenként) tudjon 2-3 percre a gép elé ülni.

Nem is értem amúgy, hogy milyen hátrányról beszélsz? Ezek szerint nem játszottál vagy nem nagyon emlékszel a régre, a kezdetekre... Nem volt csatni, meg egyéb ilyen dolgok... Most szerintem sokkal egyszerűbb ilyen téren gyorsítani az eventeket. Persze, ehhez az kell, hogy ismerje az ember a játék apró részleteit, és tudjon taktikázni....

16. |Tamás|

|Tamás| Fórum elő legendája

Köszönöm, beraktam a második hsz-be a 484-es hsz linkjét is.

Szia!

Arra szeretnélek megkérni, hogy ha nem teljes még a lista, akkor ezt a hsz-t (484) is bővítsd, mert erre van link a csevegő második hsz-ében.

Köszi, és köszönjük az összeírást és a képeket :)

17. bercy58

bercy58 Fórumlakó

Sziasztok! lassan halladgatok az eventel és 200-as lettem!!!!!!!!!

18. zolmány

zolmány Fórum biztosa

Sziasztok!
    Valaki nem tudja véletlen, hogy melyik billentyű paranccsal lehet a nagyítót használni? Most sajnos nem úszom meg a használata nélkül.

19. gabianyus

gabianyus Fórum ezredese

Nagyon gratulálok :) Nekem még egy kicsi van a 200-ig, mert 174-es vagyok, de nem hajt a tatár, eljön a lépésnek is az ideje :)

20. doraemon24

doraemon24 Törekvő

Nincs is annál szebb,mint szülinapi ajándékként trágyás ládát kapni! xD:D:p

Thread Status:
Not open for further replies.