Visszajelzés Szentjánosbogár fesztivál - eventcsevegő

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 18.4.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. miniowl

miniowl Fórum hercege

Event kész, felhő beüzemelve. Mindenkinek sok felröpit :)

kutyaszálló, ulmo12, emocy91 és 6 más kedveli ezt.
  2. alpha58

alpha58 Rutinos

Bingó eventtel végeztem. :)
    Hajra mindenkinek, aki még küzd. Gratula a végzőseknek.:)

ulmo12, -W-595-, emocy91 és 9 más kedveli ezt.
  3. Melan

Melan Fórum admirálisa

Mivel a többi "észosztó" épp szabadságot vett ki, igy rám marad a megtiszteltetés:D

A józan ész logikádhoz először is. Tehát ha abból indulok ki, akkor ugye egy tök új farmon nincs más dolgom, csak búzát ültessek, mert az nagyon hasznos a CSP-be, és ha 10 percenként aratok, akkor kész is a felröpixDxDxD

Viccet félre, ez még hosszabb növényekkel sem működik. Ezt már régóta tudjuk, hogy a felröpikhez a Legenda és a kupa elengedhetetlen, azokat ki kell váltani és fejleszteni. Ha ezek nem kellenének, akkor teljesen értelmetlen játékelem lenne ott a tölgy tetején. És gyakorlatilag bármilyen farm tudna eventeket teljesiteni bármikor, de azért nem teljesen ez a cél.

De még ha ezek meg is vannak, még akkor sem teljesen jó a logika, mert ugye a fákkal az a baj, hogy fixen 20 órásak, érésidő csökkentés csak limitált, igy napi 1x aratható. Növények már sokkal jobb, mert egy sima 15 órás hagyma is aratható kétszer csak vizezve. Állatos ólak szintén lehet jó, de ha túl sok mindenfélét tartok kint a farmon, akkor valamit tuti elfelejtek leszedni, és akkor már buktam a felröpiket, mert feleslegesen áll a földben valami.
    Itt azért még eszembe jutott valami. Ha követem a józan ész logikát, és azt mondom, hogy a felröpiknek meg kellene lenni, tök mindegy mit tartok a farmon, csak az a lényeg, hogy időben arassak, akkor abban mi az event? Körülbelül ugyanazt csinálom mint bármelyik más nap, mert akkor is hasznos dolgok vannak a farmon, csak itt akkor annyi, hogy még kapok mellé más valamit is, a nagy semmiért cserébe. Ebben hol az event? Hol a kihivás? Kiváncsi lennék mennyire lenne érdekes az igy kapott jutalom. Persze a sikerélmény garantált lenne, kérdés meddig, szerintem csöppet unalmas lenne, hogy a kisujjamat se kell mozditanom érte.

Az event attól event, hogy valami eltér a napi farmozástól, tehát számomra innentől természetes, hogy az eventezéshez már kell némi taktika is. Hosszúval, fákkal várunk, számolunk, érésidőt csökkentünk, stb.

A kisfarmom közel sem áll úgy mint a tied, de mégsem kellett szupertrágya a húsvéti eventhez, de mindegy. Ilyenkor szokott az jönni, hogy akkor én biztos csókos vagyok. De ha már ennyi észt osztok, akkor ennyi csak kijár nekem nem?:D

Irod a nemesitést, meg a hagyma mint csodanövény. Nekem az elmúlt eventcsevegők nagy tapasztalata pont az, hogy nincs két egyforma farm. Van akinek jól adják a fák, van akinek nem. Van ahol az állatok jók, van ahol nem. Nincs olyan, hogy csodanövény.
    A tönkölyt sem azért istenitik, mert az valami jolly joker, hanem azért mert ha sikerül kinemesiteni a végén levő éréscsökkentést, akkor bemegy 12 óra alá az érésidő. És felröpi szempontból nem teljesen mindegy, hogy egy 15 órás hagymát, vagy 18 és fél órás tönkölyt tudsz ugyanannyi idő alatt aratni. De ezt le is irták páran, csak gondolom átugortad, mondván, minek osszák itt az észt már megint.

A felröpi osztás algoritmusád hiába várod, azt nem hiszem, hogy sokan tudnák. Ezért is kisérletezünk, és hozzuk az eredményeket, és tapasztalatokat, hogy megosszuk nálunk mi működik, hogy más is ki próbálhassa, hátha ott is menni fog. Vagy ahogy te mondanád, itt osszuk az észt. Meg közben próbálunk egy jót játszani, és jól érezni magunkat. Ami szerintem a legtöbbször sikerül is, bár mindig vannak akik próbálkoznak ezt megakadályozni:p:music:

ursa11, -W-595-, kosagi és 21 más kedveli ezt.
  4. Ninett79

Ninett79 Fórum elő legendája

Jesszus Pharmer 2. Egy regény. ;):pDe van benne okosság. :) Mint ahogy a ritkán megszólaló, vagy inkább író tisztelt Pharmer társunkéban is. :)

Utoljára szerkesztett: 22.4.17
    -W-595-, kutyaszálló, ulmo12 és 8 más kedveli ezt.
  5. Melan

Melan Fórum admirálisa

:D A szomszédban olvastam én is, attól azért még le vagyok maradva szerintemxDxD

kutyaszálló, ulmo12, missuzy_53 és 7 más kedveli ezt.
  6. Ninett79

Hát jól haladsz, mit ne mondjak. :p

7. Melan

Melan Fórum admirálisa

Erre most mit mondjak? Észosztásban én is jó vagyok:D

De valami lehet benne, a minap Fekitől is megkaptam, hogy túl hosszú választ irtam neki is:p

kutyaszálló, ulmo12, missuzy_53 és 8 más kedveli ezt.
  8. Ninett79

Nyah, hát ennyi. :p

kutyaszálló, ulmo12, missuzy_53 és 4 más kedveli ezt.
  9. HéricsBáró

HéricsBáró Fórum elő legendája

Nem lett ennyi , mert feladtam és álmos vagyok . :cry: Csak 1.153 db lett :sleepy::cry:De holnap is van nap :inlove::p

kutyaszálló, ulmo12, missuzy_53 és 6 más kedveli ezt.
  10. *bálint*

*bálint* Fórum hercege

580 felröpenőm van, mi az esély rá, hogy meglesz? :D

kutyaszálló, ulmo12, Melan és még 1 ember kedveli ezt.
  11. RoLaNDoSZoViCS

RoLaNDoSZoViCS Utánpótlás-írogató

290 híjja a felröpinek.... esélytelen?

12. onagger52

onagger52 Fórum császára

A titok nem titok. Aki úgy harminc éve megtanult Commodore-16, -20, -64, -128 gépet alapszinten programozni, - ami akkor sem volt bonyolult dolog, - az tudja, hogy ilyenkor csak RND-generátort kell használni. Csak a határértékeket kell beírni. Ha keveslik a felröppenők számát, a határértéket növelik, ha sokallják, akkor meg csökkentik.
    Ami meg a "normális" farmozást illeti, ahhoz tudom javasolni, hogy nézd meg, tavaly hány nap nem volt event a 366 napból! (Szökőév volt, ezért nem 365 napos volt az év.) Ha valami véletlen folytán az eventmentes napok száma negyede vagy ötöde az eventeseknek, akkor mi is a "normális"?
    Most írom le, hogy nem kötekedni akarok, mert én nem régóta játszok itt, ebben a játékban. Mivel 2010 májusában kezdtem, tehát eleve nem lehet nagy tapasztalatom abban, hogyan kell is eventezni. Én sajnos megmaradtam tanulatlan, tudatlan kisparasztnak. De ez az én hibám, bajom. :)
    ----------------------------
    A fentirndváltozó segítségével képezhetünk véletlen számokat. Ehhez aNext()függvényt kell meghívni:
    Random rnd = new Random();
    int x = rnd.Next(10,20);
    A fenti esetben aNext(10,20)egy olyan váletlen számot generál, amely a [10,20) intervallumba esik. Ha alaposan megvizsgáljuk ezt az intervallum-felírást, láthatjuk, hogy balról zárt, jobbról nyitot. Vagyis az előállított érték lehet 10,11,12,...,19, de a 20 érték nincs benne. Másképpen felírva10<= x < 20lesz az eredmény. Amennyiben maga a 20 érték is kellene, akkorrnd.Next(10,21)felírás szükséges.
    Ha újabb véletlen számra lenne szükségünk, ugyanazonrndváltozót tudjuk használni:
    Random rnd = new Random();
    int x = rnd.Next(10,20);
    int y = rnd.Next(100,150);
    int z = rnd.Next(3,9);

------------

1csendes, kutyaszálló, ulmo12 és 8 más kedveli ezt.
  13. Farmi

Farmi Fórummogul

Sziasztok , szép reggelt.

Bringóztam , szt janik világitották az utat , simán tekertem :) event kész .
    Akik befejezték grat , aki még dógozik az ügyön sok felröpit.
    Legyen szép, és hasznos a napotok.

Fülig száj:
    Az uszó mester dorgálja az egyik vendéget
    - Nem szégyelli magát , bele pipil a medencébe !
    - Más is bele pipil
    - De nem a rajtkőről !

Utoljára szerkesztett: 23.4.17
    Peszi2, kutyaszálló, ulmo12 és 9 más kedveli ezt.
  14. -vadocka70-

-vadocka70- Fórum parancsnoka

Nem mindenben van igazad .
    Én a fákat sosem szedem le , 2 területen xxl-eseket naponta kétszer aratom , nem kell hozzá érésgyórsító , mert a tojásokhoz és a felhőhöz igatítom , pannim sincs rengeteg ,nem is vagyok hajlandó cipelni , és mégis minden eventet befejezek , akár dupla felröpim is marad ,
    Én is a pontos aratásnak vagyok a híve , mert ha tudom , hogy 12 óráig nem tudok belépni a farmra , akkor nem kukoricát teszek , mégcsak nem is eventnövényt .
    Ezt mindenkinek magának kell tudnia .
    Én abbam látom a hibát , hogy sok játékos nem is ismeri a farm adta lehetőségeket .
    Sokszor olvasom , hogy 6 éve játszom és mégsem sikerül , de mondja már meg valaki mi az a nemesítés, vagy holt találom ezt vagy azt .
    Egy csomó szomszédom , aki igen magas szinten volt , amikor én elkezdtem , még mindig kiteszi az 5 darab alap cseresznyefát , mert kevés a cseresznyéje , és a sok értékes magas TP-t adó xxl-esek meg a pajtában csücsülnek .És nem is nagyon érti , miért kellene másképpen csinálnia , ha szeretné a farmot fejleszteni vagy egy egy eventet befejezni .
    Általában azok a játékosok , akik kiismerik magukat a farjukon , nem nagyon panaszkodnak , azoktól olvasok sirámokat , akik csak szeretek játszani , picit odateszem magam , de energiát meg melléolvasás már nem .

Bocsánat ha ezzel valakit is megbántottam , de nem ez volt a célom .

ildiko44, Sonche, Peszi2 és 9 más kedveli ezt.
  15. Tron35

Tron35 Járnitanuló

Sziasztok ! Akkor ebben az eventben nincs "édes meglepetés" felhősor dekoráció ?

ulmo12 kedveli ezt.
  16. Ágimamácska

Ágimamácska Fórumlakó

Szép reggelt Mindenkinek ! Event-tel kész vagyok sok sikert kívánok azoknak akik még küzdenek.

17. Farmi

Farmi Fórummogul

Szia , nincs , farmpengőért / 50 pengő / veheted meg a boltba

18. bodnkriszti

bodnkriszti Törekvő

Na szóval event kész Szent Jánosék akcióban xD,a másikkal még bajlódok:wuerg:

kutyaszálló, ulmo12, bindi5454 és 2 más kedveli ezt.
  19. Csigaa

Csigaa Fórumfelvigyázó

Már csak 92 bogyó és 13 felröpi kell :D Reggelre bahán evetgaz és 3 terület tönköly = 10+100 felröpit adott.. érdekes , nálam vhogy csökkenő tendencia van uagyanazon növényeket ültetve . Pázsitviolával kísérletezem, ha az beérik készen van az event. ..végre

kutyaszálló, ulmo12, bindi5454 és 2 más kedveli ezt.
  20. Melan

Melan Fórum admirálisa

Én programozó nem vagyok, értem, hogy mit mondasz a RND generátorral, az más kérdés, hogy farmos gyakorlati szinten mit tudok kezdeni vele:D Remélem ez eredeti kérdező kiváncsisága azért kielégitve lett.

Az eventezős részhez annyit, hogy nem az volt a kérdés, hogy mennyire sok az event vagy sem, hanem hogy nem lehet befejezni, hiába is állitja néhány "észosztó". És hogy érdemi információt pedig nem adnak.

Egyébként nem mondtam egy szóval sem, hogy egyetértek az eventek sűrűségével, mert nem. Szerintem is kicsit túlzsúfolt már a naptár, de ez egy más kérdés. Régóta játszol, akkor pontosan tudod jól, hogy sok minden változott a játékban, előnyére, hátrányára. Minden változás nem lehet jó, az egy elég irreális elképzelés lenne. És ráadásul még a változás maga sem jó mindenkinek, azt mindenki másképpen éli meg.
    De visszatérve az eventek sokaságához, ahogy mondtam, nem feltétlenül értek vele egyet, igaz a mondás, a kevesebb néha több. De, és itt van a DE, lehetőség van arra, hogy szemezgessünk. Nem kell minden eventet csinálni, csak azért mert elénk teszik. Lehet túl sokat néztem az amerikai focit, és ezért edzőttem meg ilyen szempontból. Arról tudni kell, hogy annál több reklámot kevés műsör tol az ember arcába. Aki nézi tudja miről beszélek, aki nem annak jó példa, hogy simán előfordul, hogy van egy reklám blokk, van 5 perc játék, és már jön is a következő reklám blokk. Van egy sérülés, bumm reklám, van egy időkérés, bumm reklám, van egy birói visszanézés, bumm reklám. De attól, hogy 3 óra alatt, 5x mondják el, hogy az idén kifejlesztett borotva olyan simára borotvál, hogy olyan lesz a bőröm mint a babapopsi, azért nem szaladok évente borotvát cserélni. De a legújabb dezodorért sem, pedig ha azt használnám akkor biztos minden nő rámvetné magát a metrón, tök mindegy milyen az arcberendezésem:)

A lényeg, hogy nem érzek kényszerességet, de ez én vagyok. Végülis miről szól sok event? Végig csináljuk, kapunk valami kitehető, vagy felhőt, esetleg új ólat, titokcuccokat, TP, BTP, stb. Akinek nem fontos a fejlődés, annak nem biztos hogy kell egy 101. db felhő ami ad 7000 TP-t, meg ugyanennyi BTP-t. Kitehető dettó, ha tele van a kerge, és elégedett vele a gazda, akkor máris nem feltétlenül kell az új kütyü. Ha igy nézzük, akkor máris lehet gondolkodni, hogy minek ez nekem, majd én csinálok magamnak eventmentes napokat.

Simán lehetne egy olyat bejátszani, hogy kiszedem az eventekből a szupertrágyát, szupertápot, esetleg titokólakat, fákat, ha arra nem költök, aztán annyi. Ha meg jön egy event, ami tényleg megtetszik valamiért, akkor ott a beszerzett szupertrágyával simán lenyomom, már ha gondom támad a teljesitéssel. Persze, a BP részéről is lehetne lassitani, de azért nekünk is van némi döntési lehetőségünk.

Elhiszem, hogy régen más volt, lassabb minden, kényelmes tempó, havi 1-2 event. Lehetne igy is, a kérdés, hogy akkor mit csinálnánk mondjuk 2-3 hétig a farmon? Lenne mindenkinek 200 ezer növény mindenből, meg 10 ezer állat? Vagy gyönyörködnénk ahogy érik a búzavirág? Mi a megoldás? A havi 1 eventben kérjenek be 50 000 növényt, amit előtte megtermeltünk a hó közben? Az nem lenne kicsit egyhangú?
    Vagy mondjunk mást: minden hónapban mindenki kap 2-3 új növényt, állatot, szép grafikával, mellé valami könnyen teljesithető havi feladatot, az biztos itt tartana mindenkit 5-6 évig?

Még az ősidőkben volt a PC-re egy Simfarm nevű játék, na az valami hasonló volt. Nulláról kezdtem egy farmot, vetettem-arattam, piacra vittem, abból lett több terület, tudtam állatokat tartani, az is piac, stb. 10 éves fejjel nagyon élveztem, ma már nem tudom, meddig kötne le.

Gyors a tempó, ez tény, túl gyors is. Nem lehet mindenki kedvére tenni. Neked a régi farm jobban tetszett, és ezt megértem, elfogadom. Ha minden úgy maradt volna, akkor is biztos irtál volna ide ma, 7 év múlva? Azért ez nem 100%.

Ahogy mondtam, nem értek egyet ezzel az event naptárral, mert az ember látja, olvassa a sok kritikát, és azt hogy sok ember hagyja itt a játékot, és ez nem jó. Nyilván kellene valami középút, de hát azt se egyszerű megtalálni, mert az a sok ember aki azt irja de gyors minden, nem biztos hogy 2-3 hónap múlva nem kezdene azon panaszkodni, hogy de unalmas minden, miért nincs valami jó kis event már.

Na most megint bazi hosszú lettem, jó előre is elnézést mindenkitől aki idáig eljutott:D

Pontosan erre értettem, hogy nincs két egyforma farm. Neked jól adják az XXL fák, mástól olvastam, hogy nem, és nem is használják, kipróbálták nem jött be.

A kulcsot leirtad, ismerni a farm adta lehetőségeket, és kihasználni azokat. Olvasni, kérdezni, informálódni, és több lesz a sikerélmény is8)

taga1, Sonche, Peszi2 és 9 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.