Visszajelzés Szezon eventek csevegője

Kategória: 'Aktuális témák megbeszélése', témanyitó: BackOffice, témanyitás ideje: 11.10.19.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. nolina1965

  nolina1965 Fórumfelvigyázó

  Már rég akartam mondani, bár lehet, h. nem ez a legmegfelelőbb topik. Mivel szezon, talán mégis:
  OK, hogy lehet ismételgetni az utolsó szintet, de MINEK??? Az igazán jó nyeremények egy szinttel előbb vannak, az a néhány (bármennyi is ) TP, CSP és kevés egyéb nem hoz annyira lázba, h. 3070 pontnyi cuccot beáldozzak érte. Sokkal többet bukok a beadáson ill. a megtermelésen. Szóval nekem mindig a 39. szint a cél, most is az volt, megvan, akkor leállok.
  Fentebb olvastam, ha jól olvastam, h. lesz még 6410 SZP. Ez 2x40-es szint, még marad egy kicsi, de már kiegészíteni sem éri meg.
  Esetleg meg lehetne fontolni, h. a 39. szintet is lehessen ismételni, legalább 1-2x.
   
 2. Leho69

  Leho69 Fórum elő legendája

  A 40. szint szerintem úgy van jól, ahogy van. Arra szolgál, hogy a mohó játékosoknak , ne kelljen a 2.-3. eventben szereplő SZJPket a semmiért beadni. Akarom mondani egy másik eventben ne kelljen a semmiért beadni 5000 gazt.
  A matricából így is túl sok van, a 39. szint ismétlése túlzás. Az az a szint, ahol megkapod az event teljesítési matricáját. Hányszor akarod teljesíteni?
  Ha ezt figyelembe veszed akkor érthető a 40. szint. Egy apró változtatást azért én is betennék abba a fránya 40. szintbe. Minden egyes teljesítés után emelném 20 %al a szükséges SZJPét, de a jutalmakét nem. Így legalább olyan lenne, mint a szintlépés a normál farmon. Ott sem kapsz több farmaranyat, de még tapsot sem.
   
  z2856, nagy.mami és furmint111 kedveli ezt.
 3. ulmo12

  ulmo12 Fórum parancsnoka

  Hát ez az! Jól mondod, ott vannak az igazán értékes nyeremények a 39. szinten. Biztos ezért nem lehet ismételni, de nagyon jó ötlet, támogatom, legalább 1x lehetne. Át kellene vinned az ötletesbe.
  Egyébként hasonlóan nyomulok a 39. szintig, mohón! De a legnagyobb mohóságomban sem szolgálom ki Ara Croftot, és állatokat sem adok be, legfeljebb egyet-egyet, az is gondos mérlegelés után. A 19 téglás csomagot is kihagyom Bim Boonál, viszont mindig adok trágyát Vuk Vikinek. xD Én is leállok a beadásokkal, ha elértem a 39. szintet, ami még jön ezután eventekből, az megy a 40-be + a napi bónusz. Utolsó nap - ha el nem felejtem - még ránézek, és kiegészítem, ha csak kevés hiányzik. Vonzóbb lenne a 40. szint, ha egy kicsit több farmpengő lenne benne.
  A kísértet szuvenírt ne felejtsétek el kitenni, ha már megszereztétek, mert 11.27-től egy hétig lesz bónusza: +1 állat.
   
 4. MózesBotond

  MózesBotond Rutinos

  Sziasztok!

  Lehet, hogy elsiklottam a leírásban, illetve a csevegőben a szezonok végeredményét illetően, tehát megkérdezem, hogy az elért 100-600 százalékos TP növelő milyen formában realizálódik az események után, illetve befejeződik-e az eseménysor.

  Köszönettel:
   
 5. Havasi_Gyopár

  Havasi_Gyopár Forum Moderator Team Farmerama HU

  Szia MózesBotond!
  https://board-hu.farmerama.com/threads/kísértet-szezon.20132/
  A fenti event ismertetőben leírtak alapján:

  FŐSZEZON:
  - A szezonbérlet megvásárolható.
  - Szezonbérlet jutalom begyűjthető.
  - Az eventablak elérhető és minden funkciója működőképes.
  - A megrendelők adnak szezon-jutalompontot.
  - A szezonboltban lehet vásárolni.
  - A Szezonkupa dekor ideiglenes tulajdonsággal rendelkezik.
  SZEZONBOLT KÍNÁLATA

  Fizetőeszköz: szezonzseton

  Egy-egy portéka több alkalommal is kiváltható.


  FIGYELEM!
  A kiváltáskor a bónuszok AZONNAL indulnak.


  Az azonos bónuszok hatása összeadódik.
  A TP/BTP bónuszok hatóideje: 02:00 óra
  A növényekre ható termésbónusz hatóideje: 01:00 óra
  A terményes ólakra ható termésbónusz hatóideje: 04:00 óra

  Ezeket a nyereményeket csakis a Főszezon idején lehet beváltani.

  upload_2020-11-23_19-11-2.png


  Az alábbi dekorok nem tehetők ki a házikedvencek futtatójába akkor sem, amikor bónuszt adnak.
  Neve
  .....................
  Képe
  .................................
  Szükséges
  szint
  Érési idő
  (óra)
  TP/BTP kihelyezéstől függőenPlusz ajándék 2020.11.27. 14:00 - 2020.12.04. 14:00 közöttA tárgy méreteKihelyezhető
  Kísértetszuvenír[​IMG]2.23:0020001 party pörgetés,
  + 1 állat az állatos ólak aratásakor 1 órán át
  1x1Minden területre.
  (A teliholdas területeket kivéve.)
  A Kísértetszuvenír pedig 2020.11.27. 14:00 - 2020.12.04. 14:00 között.
   
  -kaktuszable-, -ágianyu33- és Kuzdern kedveli ezt.
 6. MózesBotond

  MózesBotond Rutinos

  Szia!

  Köszönöm a választ, ezekkel tisztában vagyok.
  A kérdésem a szezon eventek lezárására, vagy folytatására vonatkozott, valamint arra, hogy a megszerzett fejlesztések – 100-600% – hogyan realizálódnak, ha vége az eseménysornak.
   
 7. -BombadilToma-

  -BombadilToma- Fórum elő legendája

  Szia!
  Jelen állás szerint lesz egy dekorod, ami - fejlesztettségi fokától függően - ad 23 óránként néhány ezer, maximum 8000 TP-t. Se bónusz, se láda.
   
  -kaktuszable- és Havasi_Gyopár kedveli ezt.
 8. BackOffice

  BackOffice Team Leader Team Farmerama HU

  Szia!
  Ahogy az ismertetőben olvashatod:
  upload_2020-11-23_19-37-13.png

  Tehát a 2021-ben induló szezonok idején nem hatnak.

  Pontosan így.
   
 9. MózesBotond

  MózesBotond Rutinos

  Igen!

  A szezon eventek elején felvetettem ezt a kérdést, mivel a leírás nyitva hagyta. Sajnálatos, hogy egy kérész életű fejlesztés miatt küzdöttünk egy éven keresztül. A gyár fejlesztéseinél legalább tisztában voltunk a végkifejlettel és az eredménnyel.
  Költői kérdés, hogy a szezon eventek esetében mit akar a gazda.
  BackOffice /Beko/ válaszából legalább kitűnik, hogy lesz folytatás.
  Sajnálatos módon itt a vak vezet világtalant esete forog fenn.
   
  Leho69 kedveli ezt.
 10. BackOffice

  BackOffice Team Leader Team Farmerama HU

  Szia!
  Hónapokig harcoltam a 2019-ben megszerzett szezontrófea miatt. :( Ha azt mondom, falra hányt borsó, akkor finom vagyok...8)
  A szezonkupa láda és bónuszt adó tulajdonsága véget ér az utolsó, 2020-ban kezdődő szezonnal. :( A változtatás esélye nulla.
  2021-ben (valószínűleg) újabb dekor várható. De erről még semmi infónk nincs. Csak az idei utolsó (decemberben induló) szezon előzetes anyagát láttuk.

  Ha végignézed az idei szezonokat, a kupán kívül sok és sokféle ajándékot meg tudtunk szerezni. Egyetértek veled abban, hogy ha már megdolgoztunk a fejlesztett szezonkupáért, akkor maradjon meg a "végső állapotában". Sajnos erre nincs esély.
  De az csak rajtunk múlik, hogy 2020-as szezonok más nyereményeinek is örüljünk és azokat is értékeljük. :):inlove:
   
  maszilva, senga77, Goran és 8 más kedveli ezt.
 11. MózesBotond

  MózesBotond Rutinos

  Szia!

  Értelek és köszönöm!
   
  vihence, -ágianyu33- és BackOffice kedveli ezt.
 12. Leho69

  Leho69 Fórum elő legendája

  Tudott volt első perctől, hogy kérész életű lesz. Megerősítették azzal, hogy a futtatóba sem illik bele. Még főszezon alatt sem.
  Tudom, hogy negatív vagyok. Tudom, hogy építő kritikát várnak tőlem. Sokáig hittem is ebben. Csak van egy másik fél is, ami (és nem aki) az építő kritikából, csak a kritikáig jut el. Szóval lehet, hogy pesszimista vagyok. Illetve remélem, hogy az vagyok. Mert az optimista ugye azt gondolja, hogy a legjobb világban élünk, a pesszimista meg pontosan ettől tart.
  Mindig is tudtuk, hogy ebben a játékban minden kérész életű. Mindent folyamatosan degradálnak. Egyik kézzel osztogatnak, a másikkal meg fosztogatnak. A farmaranyfákért nagy küzdelem folyt. Sikerült. Senki ne gondolja, hogy nem hoz ez inflációt. Több fog kelleni, több helyre, stb stb. Mindennel így volt eddig és nem is várható ebben változás. A legjobb példa erre a TP tábla. Vért izzadtak a 100 és 200as szintek elérésére egyesek. Nem kevés százezrek árán. Aztán hipp-hopp néhány dekor és bónusz, aztán 6 hónap alatt százezrek töredékéért hozható a 200as szint fél év alatt.
  Mindig is tudtuk, hogy eventezni nem éri meg. Egy-két kivétellel, ami olyan évi 10-12 eventben, ki is merül. Mégis "mindenki" mindig eventezik. Ebben sem volt különösebb kockázat. Tudták, hogy menni fog. Ment is.
  Senkinek ne legyen kétsége, ebben a játékban a szabályok úgy változnak, ahogy éppen bizonyos érdekek diktálják. Amikor először volt FAfa kijelentették, hogy többet nem lesz. Utána lett megint és megint kijelentették, hogy többet nem lesz. Utána lett megint stb., stb.
  Kijelentették, hogy nem lesz Korall-sziget. Világos, hogy csak zuhatagok szigete lehetett. Mi lett volna, ha nem változtatják meg a nevét? Semmi, számomra így is ugyanaz lett az eredmény.
  Kijelentették, hogy a moderátorok ugyanolyan játékosok, mint bárki más. Utána meg kizárták őket a TOPból, mert az már nem lenne fair.
  Reggelig írhatnám, hogy a több, mint 10 év alatt hány meg hány ilyen kijelentés volt.
  Speciel a 2020as szezonkupa első perctől úgy került terítékre, hogy csak 2020 utolsó főszezon utolsó percéig életképes, és csakis a főszezonok alatt. Utána és közben el lehet süllyeszteni. Mondhatom, hogy sok lúd disznót győz. De jönnek majd a 21es szezonok, más mézesmadzaggal. és akkor már hol lesz a tavalyi hó?
   
  vihence kedveli ezt.
 13. MózesBotond

  MózesBotond Rutinos

  Ha tudottnak nem is, de sejthető volt, amint a bizonytalanságot szemléltem a moderátorok részéről. Számukra sem volt semmi egyértelmű. Sajnálatos volt a sok félinformációkkal való hadakozás a részükről. Most is az.
  Megválaszolatlan kérdések számukra és számunkra is.
  Nem látom jó végét, de ezt már párszor leírtam.
  Addig, amíg van kereslet, működik a daráló.
   
  vihence kedveli ezt.
 14. Leho69

  Leho69 Fórum elő legendája

  Egy dolog volt ezzel a kupával. Nem az, hogy nem él már 2021ben, hanem az, hogy sem játékos sem moderátor nem akarta elhinni, hogy ezt meg merik csinálni. Mivel tele vannak a dolgaik hibákkal, mindenki arra alapozott, hogy ez is csak egy elírás. Miután kiderült, hogy semmi elírás nincs ebben az egészben, bízva abban, hogy a játékosok nem fogadják ezt el, tovább folyt a "harc". A "harc"nak még nincs vége. De emlékszem a magyar dicső krónikákra, melyek szerint megvertük a törököt és utána Isztambulnak 150 évig fizettük az adót. Csatákat mi is nyerhetünk, de senki ne gondolja, hogy nem fizetünk érte adót. Remélem nem 150 évig.
   
  vihence kedveli ezt.
 15. lenoxa

  lenoxa Járnitanuló

  Azt szeretném megkérdezni, hogy a szezonzsetonnal kiváltott +1 növény az az event növényekre is vonatkozik?
   
 16. borderland57

  borderland57 Fórumlakó

  Igen vonatkozik
   
 17. lenoxa

  lenoxa Járnitanuló

  De jó! Köszönöm!
   
 18. tigris125

  tigris125 Fórum-zöldfülű

  Sziasztok! Van 2db szezonkupa fejlesztésem,de nincs mire ráraknom.Az lenne a kérdésem,hogy mivel nincs alap szezonkupám így marad a raktárban? Köszönöm előre is válaszaitokat.
   
 19. Wellwisher

  Wellwisher S-Moderator Team Farmerama HU


  Szia!

  Az alap szezonkupa mindenkinek járt.
  Kérlek adj farmnevet és ID számot, hogy meg tudjuk keresni Neked.
  Valahol elbújhatott az a kis dekor a farmodon.
   
  GA-BI-O-Farm kedveli ezt.
 20. tigris125

  tigris125 Fórum-zöldfülű

  Farmnév tigris125 ID 2807076.
  Köszönöm!