Téli párnácskák csevegő

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: -East17-, témanyitás ideje: 3.3.15.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Pharmer500#2

Pharmer500#2 Fórumgróf

imike911 megfogalmazott néhány okos dolgot, amikből 2-t kiemelnék (némileg átfogalmazva): 1. Valóban nagyon fontos a kis célok fölállítása, ill. ezek mellé közép- és hosszú távú célok rendelése, mert egyfelől a "nagy" célokra lehet stratégiát építeni, másfelől az apró célok biztosítják a folyamatos sikerélményt (megj.: ez a technika a való életben is meghálálja magát...); 2. A versengés magammal - más szavakkal, ne mások mércéjének próbáljunk megfelelni, hanem a saját nívónknak (persze ha vki maximalista, lehet, hogy ez a nehezebbik út, de erre azért legalább némileg lehet befolyással az ember, miközben Rudolfbeer meg úgyis ott van a nemzetközi ranglistán, ahol, és rózsaszín ólam sem lesz soha annyi, mint drága farmhitvesemnek (utóbbi tekintetében mondjuk az vigasztal, hogy Neki meg sosem lesz olyan farmhitvese, mint nekem:p)...:))...
    Ez így igaz: nekem pont ez az élvezet a játékban. Ugyanakkor azt hozzá kell tegyem, hogy egy néhánynapos önként vállalt pauza azért szemléletformáló lehet "mennyiségi" kérdésekben - amit a tavaly nyári "bedurcázásom" utáni visszatértem tapasztalata alapján tudok mondani. Természetesen alap, hogy a munka/család/egyebek előbbre való a játéknál, de azért a rutin kialakul egy idő után, hogy azért törekszel kihozni a maximumot magadból, egészen annak határáig, amíg az másnak a rovására nem megy, de ez sem feltétlenül elég és egészséges. Ennek vonatkozásában ugyanakkor egy pauza például "ráébreszt" arra is, hogy ha nem maradsz már fönn még 7 percet (sem) a 16 órás felhők lefekvés előtti learatása miatt vagy ha 14 parcellányi 1x1-es narancssárga tulipánnal kifutottál a bagolytojásból, az nem maga az apokalipszis:eek::wuerg:xD, mert a pauza alatt 36-szor több TP-t/CSP-t buktál, mint egy ilyenen, na és akkor mi van...?:music::D
    Mondjuk amikor azért futok ki a csatniból/cukkinisból, mert a vetőföld közepetájékán kell ráébrednem, hogy csak látszólag váltottam területet:mad: vagy amiatt bukok 10ezreket standoláskor, mert a piaci ár magától visszaugrik (föl vagy le) az alapárra:mad:, na annak a higgadt tudomásul vételéhez még továbbra is szükségem lenne egy haladó zen buddhista tanfolyam elvégzésére, minimum "jól megfelelt" minősítéssel...xD Ennek ellenszerének megtalálása még javarészt ingoványos kísérletezés terepe...;)
    Hát nem tudom: a kakukk talán határeset - szerintem nem véletlenül pihentetik, és azért az első kettő után kalibráltak is rajta jócskán (szerintem még ha levonjuk a "látszatmorgolódásokat" is, akkor sem teljesen pozitív a mérleg). Mindenesetre már én is más szemmel nézek azokra is - azzal a tudattal, hogy a félbehagyott küldetések nem hiba folytán tértek/térnek vissza, ill. nem automatizmus, hogy kéthavonta 6-800-as szupertápszükséglettel vannak ránk tukmálva, más attitűddel fogok szemezgetni (SZEMEZGETNI) jómagam is, ha visszatérnek (immár az eltelt idő alatt egy jókorára felduzzasztott vésztartalék-szélettel szupertápból)...
    Mindenesetre, ha feltételezzük, hogy (részben) a régi kommentek hatására hozták a döntést a csillagokról, akkor bizalommal feltételezhetjük, hogy az innen továbbított új visszajelzések is befolyással lehetnek a felülvizsgálatra. Szerintem egy ilyen döntés több lábon áll: a központban nyilván látják az accountok adatait (ki merre hány méter) és azt szintén csak ők tudják, hogy mit terveznek a Bölcs Tölggyel és a csillagokkal, viszont azt, hogy mindezt a userek hogyan élik meg, azt csak tőlünk tudhatják - ha az utóbbi inputot betápláljuk a rendszerbe, az már rajtuk múlik, hogy az egyéb szempontokkal miképp egyeztetik azt össze, meg mis is a végcél...
    Azért az a 100-as szint csalóka erre is meg arra is. Egyfelől nagyon durva, hogy 100 és 200 között durván 4x annyi TP-t kell gyűjteni, mint 0-tól 100-ig; másfelől viszont azt már egy fejlesztett farmmal teszed meg és úgy, hogy a 100 fölött konstans szintközöket egyre és egyre gyorsabban tudod teljesíteni (ahogy szaporodnak a paszulyágaid, ahogy egyre többet kapsz a szintszorzós elemek után stb.)...o_O:)

kekmaci75, Dyny, janos6750 és 20 más kedveli ezt.
  2. kukori80

kukori80 Fórum elő legendája

Szia Farmer:) Köszönjük Emese ezt a rövid összefoglalót xDxD[​IMG]

kekmaci75, Dyny, énvagyok64 és 7 más kedveli ezt.
  3. dereret

dereret Fórumőrült

Azért ezzel a mondatoddal kicsit vitáznékxD
    A Paszuly tényleg sokat jelent a magasabb szinteknél, hisz nagyobb a szorzószám, de ez a kijelentés csak a sima farmra állja meg a helyét.
    A szigetre a paszuly naponta ad 70 ezer körüli tépét /272 szint/, de ahogy haladunk itt előrébb, a tépés csík is egyre több milliót kér.
    Itt nem áll be bizonyos szint elérése után azonos tépére, mint a farmon 100 fölött mindig 25 millió a következő szint, vagyis első hallásra soknak túnik a napi 70 ezres tépé, de ott van hozzá a 3 milliós csík is arra a kis területre, és ez egyre csak több és több lesz.
    Elképzelni nem tudom,hogy valaha is lesz e játékos, aki a Bahamán eléri majd a 400. szintet.:oops:

kekmaci75, Dyny, Tigrislady és 7 más kedveli ezt.
  4. Pharmer500#2

Pharmer500#2 Fórumgróf

Kukori-Kukori, még néhány ilyen, és végletesen egyirányú utcába tévedsz: nem fogod tudni lemosni Magadról, hogy ezeket a megjegyzéseket csak azért teszed, hogy ekképp "beidézhetve" tudd "gyűjteni" az arra leginkább "érdemes" hosszú hsz-eimet...:p:music:xD
    Jobb lesz óvatosan, mert nemcsak a játék, de a túlhajtott gyűjtőszenvedély is kényszeressé válhat, függőséget okozhat...!:p:music:xD

kekmaci75, Dyny, kukac42 és 11 más kedveli ezt.
  5. kukori80

Gyűjtöm is: mert mikor nem tudok aludni akkor előveszem és ez jobb mint az esti mese xD Igaz hogy az esti mesén is elalszom, na de a Tieden rágódni kell hosszasan mire megérti az ember, így hamar elfárad az agyam és pár perc múlva már durmolok is xD
    De azért hiányoztak ezek a beírások ;)
    Dereret most várhatsz egy több oldalas hozzászólást xDxD

kekmaci75, Dyny, Tigrislady és 8 más kedveli ezt.
  6. Kriszti

Kriszti Fórum nagymestere

Megelőlegezzük Neked a 400-at. De csak Neked, csak itt és csak most... :D

_Cygnus_ és dereret kedveli ezt.
  7. dereret

dereret Fórumőrült

xDxD
    100 év magány ? xDxD
    Szerinted én is kapnék érte Nobel-díjat a BP-től, mint G.G. Márquez a regényéért ?xD

kekmaci75, Dyny, Tigrislady és 4 más kedveli ezt.
  8. kukori80

Nem kell megelőlegezni mert 400 szint van a bahán:

kekmaci75, Dyny, Bátyus és 4 más kedveli ezt.
  9. Kriszti

Kriszti Fórum nagymestere

Ugyanmár! Nem lesz az 100 év, és főleg nem magányosan: itt leszünk (szerintem többen is) és szurkolunk együtt: HAJRÁ DERERET! :D

10. imike911

imike911 Fórum hercege

Ha a tendenciát nézzük, majd jön a Korall-sziget, 800 szinttel és negyedakkora területtel.
    Csak azért, hogy dereretnek legyen miért küzdenie.

kekmaci75, Bátyus és macska49 kedveli ezt.
  11. kukori80

Szerintem nem a küzdésről van szó. Emelni kell a szinteket azoknak a farmosoknak is akik már a közelében járnak. Vannak jó páran és azoknak már nem kihívás egy helyben ácsorogni.

kekmaci75, Dyny, kukac42 és 4 más kedveli ezt.
  12. farmerogirl

farmerogirl Fórum félistene

Sziasztok!

ugyan nem számoltam utána, de a korábbi tapasztalatok alapján én is hasonló szupitáp mennyiségre tippelek, az eddigi tenyésztős eventeknél átlag 300 táp és 200 alapállat fogyott el, remélem most se kell sokkal több :)(kivételt képez az utolsó kakukkos, mert akkor a felhőhöz az összes korábbi kitehetőt is ki kellett szednem a feladatsorokból, ott kb. 1000 ment el) ami persze összességében azért ennél mégis több, ha az eventből nyert szupitápot és a visszakapott állatokat is hozzászámolom
    Szia Kukori!
    az az érzésem, Te szeretnéd kicserélni a cicádat Pharmer képére xD:p
    azt is megelőlegezzük Neked ;) xD

kekmaci75, Dyny, macska49 és 5 más kedveli ezt.
  13. imike911

imike911 Fórum hercege

Igen ám. Csak ezen gondolat alapján a farmos szinteket alaposan elvakszolták. Vagy nem gondolták át, hogy milyen "könnyen" el lehet jutni a 100-as szintről a 200-asra, vagy teljesen mellékes lett a főfarm (szintek szempontjából legalábbis) a bahamához képest. Mert ugye mi az a 25 millió szintenként?:):D
    Szegény Rudolfbeer is ott toporog egy helyben.

kekmaci75, Baby72 és Cyra65 kedveli ezt.
  14. kukori80

pont ezért emelték meg a szinteket. Van aki már unatkozik, mondjuk a többség még csak halad az úton, de kell egy hosszabb távú cél mert ha mondjuk elérnéd a 100. szintet a farmon és nem lenne tovább akkor Te is nézegetnél és unatkoznál.

kekmaci75, Dyny, Cyra65 és 3 más kedveli ezt.
  15. imike911

imike911 Fórum hercege

Természetesen igazad van, a Farmerámával kapcsolatban. De azért ismerek nem egy-kettő, inkább nagyon sok olyan játékot, ahol egy-két év rendszeres játék után minden további nélkül elérhető a maximális szint, ami után igazán kezdődik a játék élvezete. Magyarán ott csak egy eszköz a szint elérése, nem öncél, ráadásul olyan cél, ami a többség számára beláthatatlan távolságban van. Ha én játékfejlesztő lennék, tudnék olyan célokat adni a játéknak, ami kicsit más, mint ez a kattintgatásra épülő mechanizmus, de akkor ugye az alapokat kellene átszervezni. Na, ezért szeretem a nem ültetős eventeket és ezért szelektálok keményen az eventek között.
    Ezt a tenyésztőst például elkezdem, mert kicsit olyan, mint a lottó. Amikor majd berakom a "kamionokat" és várom, hogy mi jön ki. Trabant-é vagy Rolls-Royce.
    Ja, én akkor sem unatkoznék, ha elérném a 100-as (200-as, 400-as szintet), éppen azért, mert a magam célkitűzései alapján játszom. A szintek önmagukban nem érdekelnek.
    De mikor lesz például 100 rózsaszín kamionom???

kekmaci75, Cyra65, macska49 és 4 más kedveli ezt.
  16. tszabina6

tszabina6 Fórum biztosa

Sziasztok!
    Én még nem vagyok a 100-as szinten, csak 82-ön, és még egy rózsaszín dolgom sincs. Szóval cél az van.xD Az 5 éves terv.xD

kekmaci75, Bátyus, Tigrislady és 5 más kedveli ezt.
  17. kukori80

Értem amit mondasz, de mindenkinek meg kell találnia egy játékban a "szépséget" lehet az egy amőba játék is ha az érdekel v. egy lövöldözős játék. Engem ebben a játékban az érdekel hogy sokat kell agyalni azon hogy mikor mit csináljak. Legyen pénzem megvenni ami nincs és legyen TP is hogy haladjak. Amíg az én agyamat ez megmozgatja addig nem hagyom abba.:)

kekmaci75, Dyny, Cyra65 és 6 más kedveli ezt.
  18. Leho69

Leho69 Fórum elő legendája

Egyszer egy friss német szomszéd koma bemutatkozó levele végén megkérdezte Was ist der grösse Ziel?
    Mire csak annyit írtam: Keine Ziel.
    A fma egy ilyen játék. Nincs, nem volt és nem is lesz egyelőre cél.
    A BP az más. Neki kemény céljai vannak. De mivel nekem, mint játékosnak a játék konstrukciójából fakadóan semmilyen célom nincs, így én nem tudok hozzájárulni a BP céljainak a megvalósításához.

Ribiszke és Cyra65 kedveli ezt.
  19. kukori80

Ha nincs semmilyen célod ezzel a játékkal akkor minek játszod? Keressél egy olyan játékot ami jobban érdekel és jobban leköt. :)

inanna11, macska49 és _Cygnus_ kedveli ezt.
  20. Leho69

Leho69 Fórum elő legendája

Nem azt írtam, hogy nekem nincs célom, hanem a játéknak nincs. Semmi különbség nincs egy 85, 100 vagy 150-es szintű játéklehetősége között. Mindegy mit csinálsz, milyen célt tűzöl ki, milyen stratégiát használsz nem nyerhetsz, de nem is veszíthetsz. Mivel bármilyen célom lehet, a játék szempontjából ez azt jelenti, hogy semmilyen célom nincs.

Pont az a jó benne, hogy nincs cél. Így semmi sem zavar, ha lemaradok valamiről. Továbbá nincs olyan kényszerem, hogy bármi anyagi áldozatot hozzak. Csak csodálkozni tudok azokon, akik heti, havi rendszerességgel halomban rendelnek mindent, ami rendelhető, hogy két hónap múlva elmondhassák "kukába vele". Titkos bármicsodát 4 éve nem vásárolok sem zsákban, sem macskával. Stabilan nem kell dühöngenem. Mondhatod, hogy maj lesz egy event, amit nem tudok emiatt befejezni. Csakhogy, ha a játékos nem tud befejezni event(ek)et, azért a BP-nek fog fájni a feje, nem nekem.
    Nekem a legjobb szórakozás a "dühöngő", azaz az aktuális témák megbeszélése. A második az "ötletparádé", amikor olvasgatok egy két "véresen velős" és igen komoly intelligenciahiányt tükröző javaslatot, azért, hogy valahogy már hozzájusson egy XXL körtefához.
    A harmadik amikor a piacot kisöprik. Fél óra alatt kész a gazdaköri, vigyorog és nem tudja mit kezdjen magával.

-szida-, mamszi5107, Matold és 11 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.