Törzsasztal általános archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 9.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -Fülemüle-70

-Fülemüle-70 Fórum császára

Kedves Bandi nagyon szépeket hozol nekünk, mentettem mindegyiket ha nem baj?
    Drága Kamylla! :)
    Első most a tanulás és hogy meglegyenek az aláírások minden tantárgyból az év végi vizsgához.
    Kapna is tőlem ha nem így állna az Egyetemhez ne félj. Ő választotta, akkor tisztességesen , jó eredménnyel fejezze is be és utána jöhet a mester fokozat, Ő alapképzésre jelentkezett a gépészmérnöki szakon, az 3 ,5 fél, a mesteri na azt nem tudom mennyi.
    Csacsogtunk tegnap telefonon és ma is. Nagyon élvezi az új albérletet, tegnap a szobatársával közösen paprikás krumplit csináltak. :) Még jó hogy anno befogtam a fiaimat egy-egy egyszerűbb étel elkészítéséhez.
    Most itt a haszna, de egyébként érdekelte is, nem én erőltettem. Nagyobbikom is szeret főzni, vagy is inkább ő sütni mindenféle húst, bacon szalonnába tekerve, csirkemellet kiklopfolva fűszeresen hirtelen megsütve stb...... stb........
    Nálunk még a fiúk vasalni is szeretnek, ami igen ritka dolgok egyike.
    Hiába mondom nekik, hagyd majd kivasalom, nem engedik. :)
    Nekem jó, mert ez az egy amit kényszerből csinálok, nem szeressem. :(

kamylla64 kedveli ezt.
  2. kamylla64

kamylla64 Fórum parancsnoka

Fülikém életem!büszke lehetsz fiaidra,jó nevelést kaptak...Az már egy főnyeremény,ha jól érzi magát az albérletben,gondolom remek szobatársai is vannak..
    Főzés: azt még Adri menyjelöltem sem tud,célozgatott a múlthétvégén hogy menjünk majd hétvégén hozzájuk ebédelni,rögtön eszembe jutott a legutolsó ilyen akciója(rakott krumplinak készült valami) ilyedtemben rávágtam hogy majd egyszer...szegényem értetlenül nézett rám,én meg gyorsan eltereltem a témát.Még egy rakottakármit nem bírnánk ki..:p:sleepy:
    Vasalással úgy vagyok hogy gyűjtögetem,majd mikor már sok összegyűlt,nézem a kupacot,és hergelem magam,Era menj neki..
    nekimenjek,nemenjek,megbeszélem magammal..aztán vagy nekiállok,vagy becsukom az ajtót,ne is lássam...

Nézted az event leírást? felköthetjük a gatyónkat...

-Fülemüle-70 kedveli ezt.
  3. -Fülemüle-70

Hú, most hogy mondod nem néztem még! :(
    Felköthetjük? na ez már rosszul is hangzik nekem.
    Megyek , megnézem és jövök vissza.
    Adrit miért nem fogod be magad mellé tanulni főzni?
    Csak úgy vidáman neki álltok, közben meg magyarázol.
    Vagy fogsz egy noteszt és leírod mit hogy kell elkészíteni. :)
    Megnéztem, de se csillagot nem ad, macskát nem tartok kint, sem egeret, na majd meglátjuk, bár én lehet kihagyom ezt. Nem szeretem ha tenyészállatot kell betenni.
    Bahán meg nem lehet ültetni a növényt, én ugyan le nem szedem a mamutfáimat az tuti. Alszom rá egyet, de lehet most inkább a piacra fogok menni eladni.

Utoljára szerkesztett: 16.3.15
    kamylla64 kedveli ezt.
  4. kamylla64

Mindkettő próbálva,..kudarcot vallottunk...nem megy neki,valahogy nincs érzéke hozzá.Magyarázok Én neki,komolyan is vidáman is,de hiábavaló.
    Amúgy ifi asszonyként,Én is nagyon sok elrontott,szénné égetett kaját ástam el a kertben,tiszta puklis volt a belső udvar.Volt hogy lábassal együtt temettem,és ott kántáltam a földhalom felett..
    Szakácskönyvből tanultam főzni... a kelt tésztát, azt csak vagy tíz évi házasság után mertem kipróbálni,addig ahol azt írta vegyél 2-dkg élesztőt,már lapoztam is tovább..Most meg már merem állítani hogy mester fokon dagasztom,és olyan kelt cuccost sütök,hogy megszólal..

5. -Fülemüle-70

Á én ezt nem csinálom, már mint az eventet.
    Többet szedek össze a piacon mint amit ad
    De még alszom rá egyet. :)

kamylla64 kedveli ezt.
  6. kamylla64

Szép madárfüttyös napot minden betérőnek!
    Asszem Én bevállalom,felhősoros,és az kell...Emberem is jelezte már hogy kapáljak kaszáljak az Ő két főfarmján is..Sokba kerül ez neki...:D;) csak még nem tudja..:)
    Bandi,Vivi!!! merre vagytok?

7. -Fülemüle-70

Drágám ez már csak ilyen! :)
    Aludtam rá, a kütyükre megyek, a többi nem érdekel! :)
    Szép jó éjszakát Mindenkinek!
    Kamylla neked meg sok türelmet az ültetésekhez! :)

8. Szép estét mindenkinek!
    Elveszettek tessék előkerülni,mert itten bőgök hangosan,amit higgyétek el nem jó hallgatni....Bandika,Vivike,a fületekbe réjok ám?!
    Eventet elkezdtem,ültetem,remélem be is fogom tudni fejezni,mind a négy farmon...
    Fülikém! van,lesz,ha nem,.... így jártam...
    Fáradt vagyok,korán keltem, így búcsúzom is mára tőletek..Aludjatok jól,szép álmokat...

9. Bandi66

Bandi66 Fórum mestere

Kamyllám!
    Itt a Bandi nem kell már "pityeregned"! :)

Nézd csak mit hoztam Neked!

Nincs annyi lelki erőm, hogy végig vigyem a mostani két eventet, de nagyon szorítok, hogy Neked sikerüljön, azokon a birtokokon ahol eltervezted!

Helloka Fülemülém! :)

Már hogy lenne baj! Amit csak szeretnél megőrizni az utókornak, no és persze magadnak, vidd csak egészen nyugodtan!

Például ezt is, ha tetszik:

"Egy filozófiaprofesszor, azzal kezdte az egyetemi előadását, hogy fogott egy befőttesüveget, és megtöltötte 5-6 cm átmérőjű kövekkel. Majd megkérdezte hallgatóit:
    „Ugye tele van az üveg?” „Igen” – hangzott a válasz.
    Ezután elővett egy, apró kavicsokkal teli dobozt, és elkezdte beleszórni a kavicsokat az üvegbe. Miután az apró kavicsok kitöltötték a kövek közötti üres helyeket, megint megállapították, hogy az üveg tele van. Ezután a professzor elővett egy, homokkal teli dobozt és elkezdte betölteni a homokot a befőttesüvegbe. A homok természetesen minden kis rést kitöltött.
    „És most – mondta a professzor – vegyék észre, hogy ez az önök élete. A kövek a fontos dolgok – a családod, az egészséged, a gyermeked, a barátaid – ha minden mást elveszítenél, az életed akkor is teljes maradna. A kavicsok azok a dolgok, amelyek még számítanak, mint a munkád, a házad, az autód. A homok – az az összes többi. Az apróságok. Ha a homokot töltöd be először, nem marad hely a kavicsoknak és a köveknek. Ugyanez történik az életeddel. Ha minden idődet és energiádat az apróságokra fordítod, nem marad hely azoknak a dolgoknak, amelyek igazán fontosak számodra. Fordíts figyelmet azokra a dolgokra, amelyek alapvetők a boldogságod szempontjából. Játssz a gyermekeddel. Menj el orvosi ellenőrzésre. Rendszeresen látogasd rokonaidat. Törődj a pároddal. Mindig szakíts időt barátaidra. Mindig lesz időd dolgozni, takarítani, bevásárolni, rendet rakni. Először a kövekre figyelj – azokra, amik igazán számítanak. Állítsd be a prioritásokat. A többi: csak homok."

Van 3 dolog az életben

Mindkettőtök figyelmébe ajánlom, hogy a pécsi TV torony, egy februári estén, így is látszik, egy pontról és bizonyos körülmények megvalósulása esetén. :)

Event(ek):
    Azt hiszem csatlakozom Fülemüléhez. Piacra fel! ;):)

Jó éjszakát és VUK! :)

Utoljára szerkesztett: 17.3.15
    kamylla64 és -Fülemüle-70 kedveli ezt.
  10. -Fülemüle-70

Drágám itt vagyok, ne sírj nekem, mert átmászom ám a kerítéseden fél perc alatt. DDDDD
    Viszek neked valami csokikát is, tele van boldogság hormonnal! :)
    Mit ennél, mit szeretsz?
    Bandi Kedves!
    Megint nagyon szépet hoztál nekünk! Mennyire igaz. :)
    Örülök hogy te is vigasztalod Kamyllát. Nagyon szépet hoztál neki is. :)
    Hú az a TV torony nem semmi látvány. Csodálatos.
    Én jártam benne, de lehet tévesztem Sopronnal. :(

kamylla64 kedveli ezt.
  11. kamylla64

Szép napot minden betérő odusnak!
    Ma szépséges tavaszias az idő,Sándorok meghozták a meleget...

Szia drága Bandikám! most hogy ideértél,már nem is réjok hanem nézd csak?..:) végre előkerült a mi kis Vuk-unk..:) és micsoda szépségeket hozott újfent..
    Az angyalos idézetért külön köszönet,valamiért vonzanak ezek a csodák,hiszem hogy vannak és vigyáznak ránk...
    A homok,kavics,kő történetét ismerem,már olvastam,többször is...Mennyire igaz ez a történet! így kellene a fontossági sorrendet nekünk is alkalmazni...próbálkozom így élni,bevallom kisebb nagyobb sikerrel..
    Pécs...hmmm...ismét csak csodálkozni tudok mennyire gyönyörű,talán a legszebb magyar város mind közül...

Bandikám drága!igyekszem az eventel,ahogy tudom csinálgatom,de akkor sem lesz tragédia,ha valamelyiken nem sikerül...

Drága Babám! Már rendbe vagyok, Bandi megérkezett,már csak Vivikét keresem.Remélem hamarosan Ő is jelentkezik..
    Csokikát imádnám ha a cukim engedné,de így virtuálisan annyit szoktam enni belőle amennyit csak tudok..Így nem lesz tőle semmi bajom..
    Boldogság hormonra pedig igényt tartanék...
    Drágáim! most el,de jövök..addig is legyen szép napotok..

12. -Fülemüle-70

Baba drága, csak nem cukros vagy?
    Ezt még nem említetted. Méred rendesen és szedsz is rá valamit?
    Én azt hittem rád jött a fogyókúrázhatnék láz! :)
    Tudod ilyenkor tavasszal a nők többsége híúságból el kezd fogyizni. Tisztelet a kivételnek persze.
    Csak némelyik hölgy nem veszi tudomásul a jojó efektet, így minden évben tavasszal tudatlanság nélkül neki esik mindenféle vacaknak amit éppen lát a TV -ben. Pedig ha egy kis időt ráfordítana a sportolásra, nagyobb hatást tudna elérni vele. Igaz lassabb, de nem káros. Amit most írtam nem rád értettem, másokra.
    Sok ilyen barátnőm van, de egyszerűen hiába beszélek nekik, nem tudom őket meggyőzni. :(
    A párom testépítéssel foglalkozott, edző is volt anno, ma már csak hobbiból jár le a terembe.
    A jó minőségű fehérje porral nincs semmi baj, azt ő is eszi. Hú ha tudnád de rossz íze van.
    Egyszer megkóstoltatta velem, na mi lett a vége? Ahogy megittam már mentem is és ki is jött belőlem, na meg a reggeli is. DDDDD
    Azóta vehet bármilyen ízűt, kínálhat vele, meg nem kóstolom.
    Érdekes mert a 2 fiam is megtudja inni, csak én vagyok ilyen finnyás ezek szerint. :)
    Én hízni akartam pár kilót, kértem vegyen nekem eper ízű szénhidrátot.
    Egyedül voltam otthon, gondoltam kicsit többet iszok belőle. Ne tudd meg pár percen belül najdnem behipóztam tőle, érdekes érzés, de az agyam csak tudta mit csináljak. Ami csoki volt otthon mind megettem, majd elővettem a kristálycukrot és kanállal ettem. Na azóta se iszok olyat többet.
    Mondtam mikor hazaért, fogta a fejét és ne tudd meg hogy leszidott. De meg is dicsért, mert hiába nem tudtam mi lehet a bajom, jól cselekedtem. :)

kamylla64 kedveli ezt.
  13. kamylla64

Fülike! említettem már,több helyen is,csak gondolom nem olvastad..ezzel nem nagyon dicsekszem,van,elfogadtam,megtanultam vele élni,és kordában is tudom tartani..Persze mérem,és hasba szúrok...
    Amúgy örök fogyóban vagyok,na nem azért mert rám férne,egyszerűen vigyázok mit eszem,mert kell is..
    Tornázni nem tornázom,eleget futok a lányok után,sokszor a belsőrészem lóg..estére úgy elfáradok hogy ringatni biza nem kell...
    Emberem nagy darab,régebben Ő is gyúrt,olyan a háta mint a gyúródeszka,simán kilehetne nyújtani rajta a tésztát..:p:Dmost már régóta nem, még a környékén sem volt...Így jó ahogy van,így ceressem...

14. -Fülemüle-70

Drágám én nem rád írtam ám mind ezt. :(
    Örülök hogy vigyázol magadra, csini csajszi vagy, hisz láttalak! :)

kamylla64 kedveli ezt.
  15. kamylla64

Szépséges napot minden odusnak!
    Itt ismét szép tavaszias az idő, ma gombakrémleves, krumplis tészta lesz a kajcsi,vegyes savanyúval,meg sütök pár túrós palacsintát..Itt elég érdekes a túró,nincs olyan darabos mint otthon,hanem ilyen krémes,de finom...

Fülike drága!tudom hogy nem rám értetted,Én csak a mondandómat ecseteltem,nem is vettem magamra...
    Eventel haladok,ha jól gondolom két nap múlva meglesznek a növények,ha nem akkor benéztem...

Vivikém drága! most már aggódok érted,légyszi jelentkezz,remélem nincs semmi baj...
    Most el,de még benézek.Legyen szép napotok.

-Fülemüle-70 és Gabi922 kedveli ezt.
  16. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

Sziasztok!

A Napéjegyenlőség eventes ajándék célba érése érdekében a topicot megnyitjuk.

Az izzó forma:

17. veranike

veranike Aktív író

Sziasztok!

Nagyon lassan kapok felröppenőket, pedig aktívan gyűjtögetek :(
    Megköszönném, ha segítenétek.
    Az event ideje alatt sajnos nem tudom viszonozni, de utána tudok küldeni a napi ajándékok közül, vagy almalekvárt, zabkenyeret, répás kenyeret. Üzenetben meg tudjuk beszélni, hogy ki mit szeretne.
    Farmneven ugyanez: veranike
    Előre is köszönöm. :)

Kellemest farmozást!
    Vera

18. Bandi66

Bandi66 Fórum mestere

Szió Angyalka itt is! :)

Nemrégen akadtam erre az általam korábban még sosem olvasott történetre.
    Szerintem ezt Te fogod négyünk közül a legjobban értékelni, ha jól sejtem.

Úgy vélem minden része megfelel a valóságnak.

Hogyan teremtette a Jóisten az óvónőt

Amikor a Jóisten az óvónőt teremtette, már hatodik napja túlórázott. Ekkor megjelent egy Angyal és azt mondta:
    - Uram, már olyan régóta dolgozik ezen a figurán!
    - Láttad a megrendelésen a speciális kívánságokat? Könnyen kezelhető legyen, de ne legyen műanyagból.Álljon 160 mozgatható részből, az idegei drótkötélből legyenek, az ölében egyszerre 10 gyerek kapjon helyet, és mégis elférjen egy óvodai kisszéken. A háta olyan széles legyen, hogy miden terhet elbírjon és az életét nagyrészt előre hajtott tartásba tudja leélni. Szavai mindent begyógyítsanak, legyen az egy dudor a homlokon, vagy lelki fájdalom, és hat pár keze kell legyen!
    Az Angyal megcsóválta a fejét és azt mondta:
    -"Hat pár kéz az nem fog menni!"
    - A hat pár kéz az nem okoz fejtörést,- válaszolta az Úr - de a három szempár, amellyel egy óvónőnek rendelkeznie kell, az annál inkább!
    -Ezek mind az alapmodellhez tartoznak? - kérdezte az Angyal. A Jóisten bólintott.
    - Egy pár, amellyel a csukott ajtón is átlát, miközben azt kérdezi: Mit csináltok ti ott? -pedig már rég tudja, hogy mi történt. Egy másik szempárnak a tarkóján kell lennie, hogy azt is lássa, amit nem szabadna látnia, de tudnia kell róla. természetesen két szemnek elől is kell lennie, amellyel szigorúan néz rá a rakoncátlankodó gyermekekre, de közben azt mondja: megértelek, és így is nagyon szeretlek!
    - Óh Uram! -mondta az angyal és gyengéden megérinti a karját, - Menjen aludni majd holnap folytatja!
    - Nem tehetem közel állok hozzá, hogy valami olyat alkossak, ami egy kicsit rám hasonlít! Már majdnem elértem, hogy önmagát gyógyítsa, ha beteg, hogy 30 gyereknek tudjon örömet szerezni egyetlen picurka születésnapi tortával, hogy rá tudjon venni egy hatévest az ebéd előtti kézmosásra, hogy megtudjon győzni egy három évest arról, hogy a gyurma nem ehető, hogy a lábait elsősorban járásra teremtettem és nem mások megrudosására...
    Az Angyal körbejárta az óvónő modellt. - Túl lágy! - sóhajtotta.
    - De jó szívós! - mondta az Úr határozottan. Te nem is hiszed,hogy egy óvónő mennyit kibír és mennyit teljesít!
    - És gondolkozni tud? Kérdezte az Angyal.
    - Nem csak gondolkozni, hanem döntéseket hozni, és kompromisszumokat kötni is képes! - mondta az Úr, - és felejteni...
    Végül az Angyal előre hajolt és ujjával megérintette a modell arcát:
    - Itt egy vízfolt van. - mondta. - Megmondom Önnek, hogy túl sok mindent próbál bele tenni ebbe az egy alakba!
    - Ez nem vízfolt hanem könnycsepp.
    - Az meg minek?
    - A könnyei hullanak, ha örül, ha gyászt, fájdalmat, vagy elhatározottságot érez.
    -Ön egy zseni Uram! - monda az Angyal.
    A Jóisten távolba révedő tekintettel csak annyit felelt: -" A könnyek? Az rajta a túlfolyó..."

De ez plusz még minden édesanyára és édesapára vonatkozik, akiknek a körülményei lehetővé teszik, hogy pár évig otthon gondoskodhassanak aktívan a gyermekeikről.

Szia Fülikém! :)

Fúúú! Te már láttad is Eránkat!? Biztosan olyan bájos lehet Ő is, mint amilyen a lelke.
    Mikor voltál a TV tornyunkban?

Egy érdekes belső felvétel az étteremből
    72 méter magasságban van. Két szinten is helyet lehet foglalni és a gyönyörködés közben egy ebéd vagy csak egy kis desszert jobban ízlik.

Utoljára szerkesztett: 21.3.15
  19. .dolgos.

.dolgos. Kivételes tehetség

Kellene pár ízzó forma aki tud és már kész van legyenszíves küldjön .dolgos. gazda és Tyúkanyó1949 gazda köszi

20. Kati22222

Kati22222 Járnitanuló

Kellene még 350 db felröpi mert nem tudok haladni pedig minden hozzávaló a pajtába várakozik.:paki végzett vagy tud küldeni az legyen szíves segítsen ki. Előre is köszönöm:)

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.