Törzsasztal általános archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 9.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Bandi66

Bandi66 Fórum mestere

Köszi szépen a tájékoztatást. Így már minden világos. :)

Az időjárásról jut eszembe, hogy ennél ideálisabb már nem is lehetne, mint amit a 08.27-től, a hónap végéig jósolnak! :)
    Attól a naptól kezdve leszünk ott.

Íme! A Balcsi és környékére, ez várható...

A vízhőmérséklet meg 23-24 fok, ami szintén nem rossz. Bár engem ez a "vizes" téma, nem hoz annyira lázba. :)

Utoljára szerkesztett: 21.8.15
    kamylla64 kedveli ezt.
  2. kamylla64

kamylla64 Fórum parancsnoka

Szép napot odusok!
    Szia Bandikám! hétvégén nem szoktam feljönni a fórumra,de most mégis jöttem, neked és családodnak jó pihenést,kellemes nyaralást kívánni..Érezzétek magatokat nagyon jól...
    Nagyon szép helyre mentek,megnéztem a szálláshelyeteket,pazar....
    Ha megjöttetek,kérnék ha lehet egy kis élménybeszámolót...

Legyen szép napotok...

Batkamanó kedveli ezt.
  3. Bandi66

Bandi66 Fórum mestere

Szia Kamyllám! :)

Köszönöm a jókívánságaidat. Meghallgatásra talált! :)

Pár órája érkeztünk haza, a budapesti, illetve Balcsis nyaralásunkról.
    Nagyon pihentető és nyugodt napokat éltünk meg. Drága jó Istenünk (most is, mint oly sokszor már) úgy intézte a dolgokat, hogy számunkra, ideális legyen. Főleg az időjárásra gondolok. De egyéb téren is dettó ugyanezt éreztem.

Nem tudok úszni, de mégis legalább 200-250 métert be tudtam gyalogolni a Balcsiba. Kellemesen meleg volt. Minimum 24-25 fokosra saccolom. Az utóbbi évek legfinomabb sajtos lángosát ettem/ettük. Méghozzá úgy, hogy közben egy a strandhoz nagyon közeli füves területen megrendezett, amatőr kettes fogathajtó versenyt néztünk. Több mint 20 résztvevővel és szebbnél-szebb fogatokkal és persze lovakkal.
    Vadászhajtás kategória is volt. Ez valami teljesen új dolog. Sokkal kevesebb akadályt és jóval gyorsabb tempót képzelj el. Nagyon látványos volt igazán!!! :)

Szerencsénkre mindhárom szoba klímás volt. A szervező ráadásul úgy intézte (nagyon kedves volt ez tőle), hogy mindhárom szoba egymás mellett legyen.
    Látod Erám! A Gondviselés milyen változatos formában tud megjelenni!!! :)

Belépéskor láttam, hogy (VÉGRE!!!) van/lesz új területünk a virtuális gazdaságaink mellé. Bár még több mint 100 csillagot kell gyűjtsek, hogy beléphessek az új területre, de rajta leszek, ígérem!
    Gondolom Te is hasonlóképpen fogsz cselekedni. Persze lehet, hogy ezen már régen túl vagy! :)
    Ha igen, mesélj kérlek, mik a tapasztalataid?

Batkamanó, mhanna és kamylla64 kedveli ezt.
  4. kamylla64

Szép napot Odusok!
    Szia Bandikám! úgy tűnik már csak ketten maradtunk,remélem azért majd Vivink is,meg Fülike is előkerül...
    Örülök hogy kellemesen telt a nyaralásotok és hogy jól éreztétek magatokat...Most elárulok neked egy titkot...Balatoni lány lévén Én sem tudok úszni,a fene a víziszonyomat,derékon felül már elkap a pánik és onnan hét ökörrel sem lehetett beljebb vonszolni..:pígy szüleim sokszori próbálkozására sem tudtak megtanítani úszni..ez van.
    Lovakat imádom,messziről csodálom,de a közelükben félek..elöl harapnak,hátul rúgnak,Era meg cidrizik a közelükben...:D viszont csodás nemes állatok,félelmem tőlük nem az ő hibájuk,hanem az enyém...

Gondviselés neked alanyi jogon jár,mert ritka jó ember vagy...:)ezt nem is ragozom tovább...

Baha új területe kiváltva,már termelek rajta,töltögetem az üres pajtámat...
    Most csak növényeket ültetek,mert már alig volt pár darab,meg egypár fát raktam ki,ami a pajtában porosodott helyhiány miatt..jól jött,csak ajánlani tudom a mihamarabbi kiváltását..
    Nekem 53 csillagom volt,a többit nagy nehezen kapartam rá össze,de megérte...
    Most el,legyen minden betérőnek csodás napja...

Batkamanó és mhanna kedveli ezt.
  5. Bandi66

Bandi66 Fórum mestere

Hellóka itt is! :)

Nos szerintem ez csak úgy tűnik Neked Erám! Itt vannak ők, de a körülmények még nem adottak a számukra, hogy be is térjenek pár szóra!
    De ismered a mondást! "Ami késik, az jön majd valamikor!" :)

Szóval Te sem tudsz úszni!? Rokon lelkek, valamint úszni képtelenek lennénk ezek szerint mindketten?
    Derékig bírom elviselni én is a vízet. Ha ennél magasabb lenne, akkor bizony fiziológiás elváltozásaim kezdenek lenni. Nem kívánom senkinek. De mint láthatod (és magadon is tapasztalhatod) elég hosszú ideig elviselhető az, hogy nem rendelkezünk ezzel a képességgel.

A végén még zavarba hozol Te jány, az "alanyi jogos" gondolatoddal! ;):) Vannak ám hibáim nekem is szép számmal. Hallanád a Párocskámat időnként, ezzel a témával kapcsolatban :) :D

Gyűjtögetem én is a csillagokat....pár elmaradt gazdaköriből szépen jönnek is és egyszercsak meglesz a legújabb játékterületem.

Teljesen más téma.

Ezt olvastad már valahol?

"Magyarnak lenni megtiszteltetés. Nagypapámnak hála, meismerhettem kiskoromban a régi népmeséket, legendákat, amik elbűvöltek. Pici ország, pici népe olyan erős, hogy bárki pédát vehetne róluk itt, az Egyesült Államokban is."

Az idézet Taylor Alison Swifttől (alias Sebes Szabó Alíz) származik

Tudtad a következő infókat róla?
    "Napjaink világhírű pop énekesnője, Taylor Swift is magyar származású, ereiben a mi nemzetünk vére folyik. Nagyapja apai ágról Sebes Szabó Ákos Dénes első világháborús veterán, aki Battonyán született, majd húsz éves korában úgy döntött, hogy világot lát. Pennsylvániába utazott, végül letelepedett és már az Egyesült Államokban alapított családot....kénytelen volt megváltoztatnia nevét "Dean Archie Taylor Swift"-té. Fiai már ezzel a családnévvel születtek, de sosem felejtették el származásukat, hála édesapjuknak, aki az unokáit is igaz magyarként nevelte, tanította. Legyünk hát büszkék vérünkre..."

Hoztam egy gyönyörűséget, mindannyiunk örömére! :)

Kormi

Utoljára szerkesztett: 2.9.15
    Batkamanó és kamylla64 kedveli ezt.
  6. kamylla64

Szép napot Odusok!
    Drága Bandi!kissé türelmetlen vagyok és ezt a késik-ket elhessegetném...jó lenne ha jönnének,de addig is,Mi itt tartjuk a frontot..:)
    No szerénykedés,tényleg így gondolom,mert egy remek ember vagy..persze vannak hibáink,hisz enélkül nem is lennénk emberek..;):)kell egy pici tulajdonság,amit nem szeretnek bennünk,nehogymá fenékig legyen az a tejföl...:D

Nem tudok úszni,de valahogy nem is hiányzik,emiatt még teljes az életem..:D

Szépségeset hoztál megint,na erről a benső énedről beszélek!!! ha ezek ragadnak meg,hogy is lehetnél más,mint aminek gondollak..:);)

Az énekesnőt nem ismertem,de utánanézek ígérem..
    A cirmi!!! meg egyenesen imádnivaló..:inlove:

Legyen szép napotok..

Batkamanó kedveli ezt.
  7. Bandi66

Bandi66 Fórum mestere

Ismét egy gyöngyszemre akadt a lelkem, ahogy a nagyvilágban jártam-keltem. :)

Szeretetet kifejezni
    látod milyen egyszerű?
    Szívünk ettől átmelegszik,
    és kitölti a derű.
    A lelkünk is közelebb jut,
    látod, szinte összeér,
    szeretettől átitatva
    lüktet bennünk most a vér.
    Szemünk csukva, mégis látunk,
    s érzünk csodás dolgokat.
    A szívünk vidáman dobban,
    nem lehetnénk boldogabb.
    Két lábbal a földön állunk,
    s közben mégis lebegünk,
    Nincs is tán szebb érzés annál,
    mint amikor szeretünk!

(Aranyosi Ervin)
    Hogy mennyire igaza van a költőnek!

Még pár napot szabin leszek, aztán kezdődnek a dolgos hétköznapok....

Mentem csucsukálni.

Szép álmokat és VUK! :)

8. kamylla64

Szép napot odusok!
    Szia Bandi! annyira aranyos látvány és megható.:inlove:
    az alatta lévő vers is gyönyörű.:)

Bandim! élvezzétek ki még ezt a pár napot,pihenjetek sokat,mert olyan hamar elmegy ez a kis idő...

Eventezek,kissé nehézkesen megy,nem szeretem a hosszú érésű növényeket,olyan türelmetlen vagyok, így nehéz bevárni míg beérik...nah meg szerintem sokat is kér mindegyikből..azért megküzdök vele..:p

Láttad a hóóóód tenyésztést?! nem tetszenek a pink ólak,olyan hamar összetákoltnak látom..de persze azért majd kell,mert pinkből Kamynak sosem elég..:D

Legyen szép napotok..

marcsi152 és Batkamanó kedveli ezt.
  9. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

Sziasztok!

Az istennő ajándékai eventes ajándékok célba érése érdekében a topicot megnyitjuk.

Egyiptomi kincs:

Napóra:

10. hejakutmacsonya

hejakutmacsonya Aktív író

Udvozletem gazdatarsak :)!
    Harom napos kesessel inditottam az eventet, nethiany miatt gazos foldekkel :(.
    Kereken 466 egyiptomi kincs kellene meg, hogy befejezzem az eventet. Egyelore nagyon kilatastalannak tunik, hogy meglegyen hetfoig.
    Nagy segitseg volna, ha tudnatok kuldeni, termeszetesen az event vegeztevel szerre meghalalom mindenkinek:).
    Elore is koszonom!!!

11. Bandi66

Bandi66 Fórum mestere

Szép szombat reggelt Mindenkinek! :)

Erám!

Tegnap pihenés képpen, segítettem anyósomnak a szöllőjükben. Mivel Hajni is és Árpi gyemekünk is már a dolgos hétköznapjaikat élik, ezért úgy gondoltam az utolsó napomat, a szent cél érdekében (szőllő és körte szüret) beáldozom. Azt nem mondom, hogy nagyon lelkesen, de hát ez van. ;)
    Sikerült is 4 műanyag ládányi kék szőllőt és 2 láda fehéret, valamint 3 láda körtét megszabadítanunk a tőkéjétől, illetve a fájától. :p:)

Pár órája értem haza egy Dráva túráról, amit jutalomként fogtam fel, mivel szerintem megérdemeltem. :)
    Egy mikrobusz elvitt bennünket (bátyusomat és pár munkatársát velem együtt) Drávaszabolcsig. Ott hajóra szálltunk és kb. 1,5 órás vizen utazást követően újra kikötöttünk, ahonnan elindultunk.
    Nem tudom hallottál-e már arról, hogy a Dráva vízéből (nem áradást követő időszakban) vett mintát összehasonlítva az otthoni csapból vettel, a folyóvízé lett a jobb minőségű!!! Több évvel ezelőtti és pár hónapja megismételték ezt a laboratóriumi vizsgálatot, szinte ugyanolyan eredménnyel.

Nálatok is vége lett a nyárnak? Egyenlőre!? :)

Melyik topikban lehet a hódos tenyésztésről olvasni?
    A pletyisben netán?

Utoljára szerkesztett: 6.9.15
  12. -East17-

-East17- Fórum elő legendája

Szia!

Talán ott, igen. A csevegők csak a hivatalos bejelentés napján nyílnak meg.

kamylla64 kedveli ezt.
  13. Bandi66

Bandi66 Fórum mestere

Óh de segítőkész valaki! :)

Köszi szépen kedves East modink az infót!
    Akkor megnézem, ha legközelebb arra járok, hogy mi várható a jövőben ezzel kapcsolatban.

14. narancsvirag72

narancsvirag72 Fórumszaki

Kérlek segítsetek aki tud küldjön kincset! Sajnos kevés a felröppenőm. Viszonzom ahogy tudom és engedi a rendszer köszönnöm előre is.
    farmnevem: narancsvirág72

15. Berta-Mama

Berta-Mama Fórum-zöldfülű

Sziasztok. Elég sok Egyiptomi kincs hiányzik nekem, hogy az eventet betudjam fejezni.
    Akinek lehetősége van küldjön már neke.
    Előre is köszönöm :)

16. Berta-Mama

Berta-Mama Fórum-zöldfülű

Sziasztok. Elég sok Egyiptomi kincs hiányzik nekem, hogy az eventet betudjam fejezni.
    Akinek lehetősége van küldjön már nekem.
    Előre is köszönöm :)

17. RedTram

RedTram Fórum-zöldfülű

Sziasztok!

Sajnos még kb. 200 felröpi hiányom van, reggel meg munka, így sose leszek kész :(
    De a remény hal meg utoljára :D

18. hejakutmacsonya

hejakutmacsonya Aktív író

Mar csak 234 egyiptomi kincs van hatra :).
    A tegnap sikerult toletek 20-at kapnom:inlove::D, ma mar 18-at :inlove::).
    A holnapi belehuzassal meglesz:music::)!

19. -.-Kicsifarmer-.-

-.-Kicsifarmer-.- Utánpótlás-írogató

Sziasztok!
    Szeretnék napórát kérni, mert cserélnem kellene a lápipócot, horror piaci ár miatt:(
    Előre is köszönöm a segítséget!

20. Rizsespipi

Rizsespipi Fórum-zöldfülű

Sziasztok! Nekem is felröppenő hiányom van sajnos. :( Ez lenne az első felhősorom és nagyon szeretném befejezni az eventet. Kis segítségre lenne szükségem. Természetesen csereakcióra gondoltam. :p Akinek homokóra vagy felröppenő kell esetleg dobjon egy baglyot és cserébe én is küldök amire csak szükség van.Előre is köszönök minden felröppenőt! Farmnevem: Rizsespipi.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.