Visszajelzés Tavaszi álom - event csevegő

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Dolphin, témanyitás ideje: 2.4.25.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
?

Mennyire tetszett az event? Kérjük, értékeld!

Szavazás lezárva: 11.4.25.
  1. 1

165 szavazat
    48.2%
  2. 2

16 szavazat
    4.7%
  3. 3

15 szavazat
    4.4%
  4. 4

5 szavazat
    1.5%
  5. 5

18 szavazat
    5.3%
  6. 6

7 szavazat
    2.0%
  7. 7

8 szavazat
    2.3%
  8. 8

17 szavazat
    5.0%
  9. 9

14 szavazat
    4.1%
  10. 10

77 szavazat
    22.5%
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. briguka

briguka Fórum mestere

Szia. Köszönöm a jó tanácsot, megfontolandó lenne ha tudnék 0percezni. Régi játékos vagyok, de hál istennek nem megszállott mint eleinte hogy minden legyen meg mert kell.... Tehát ha most tennék földet este pedig aratás - merthogy du dolgozom, éjjel fél 12 mire hazaérek és nem a gép az első -, lenne kb 150 felröpi, reggelre egy aratás szupertrágyával az megint 150 estére újabb aratás megint 150 és ez még nem elég, és már vesztettem a dekorok hiányával legalább két napot. Ezért döntöttem a feladás mellett.
    De köszönöm szépen a javaslatot, elraktározom, és hátha a következőnél másképp gondolkodom..

sutimami57, genka53 és Fätum kedveli ezt.
  2. genka53

genka53 Fórum elő legendája

Szia!
    Érdemes foglalkozni azzal a tényezővel, hogy
    az Erdei tisztáson felröppenő Szorgos méhből melyik terület feloldásához mennyi kell:

Terület száma
    Ültethető növény
    Feloldáshoz szükséges
    Szorgos méh
    1.
    Rózsaszín magnólia
    -
    2.
    Rózsaszín magnólia
    80 db
    3.
    Tollas levelű páfrány
    120 db
    4.
    Tollas levelű páfrány
    160 db

Vagyis, mivel a 2. terület kiváltása a legsürgősebb, mivel
    a felhőig:
    950 db Rózsaszín magnólia + 670 Tollas levelű páfrány;
    a Méhriadó dekorhoz:
    1300 db Rózsaszín magnólia + 670 db Tollas levelű páfrány kell;

full eventhez:
    1.550 db
    Rózsaszín magnólia + 770 Tollas levelű páfrány kell.
    Tehát a 2. terület megszerzéséhez csak 80 db Szorgos méh kell, ami lehetővé teszi azt, hogyha az megvan, akkor már teljes terület használattal lehet termelni a Rózsaszín magnóliát.
    A 3. és 4. terület megszerzése akár egy napot is csúszhat, ha valakinél az problémás lenne, hogy az összes 360 db felreppenőt egyszerre megszerezze, hiszen az ott termeszthető Tollas levelű páfrányból a full eventhez szinte fele annyi kell csupán. Utóbbit kényelmesebben tudjuk termelni, mint a magnóliát.
    Sikeres játékot! :D:inlove:

3. -Holdfeny-.

-Holdfeny-. Fórum elő legendája

Szuer jó, hogy létezik, nullázás... -tekintettel az ilyen esetekre... 8)
    gyors terület bővítés aztán teremhet az eventnövény...
    A kosárvásárlást megpróbálom kihagyni... ;)

jó játékot mindenkinek:inlove:

Fätum és genka53 kedveli ezt.
  4. libuskafarm

libuskafarm Fórum admirálisa

Sziasztok.
    Gratulálok a félretájékoztatáshoz kedves farmerama! Nem is értem miért nem lepődök meg? Nekem a "tisztáson" egyáltalán nincs szántőföldi növény csupán kevés fa.
    Dupla köszönet. Kérem továbbítsátok:(

P.S. (nem I love you) Újabb 1es, üljetek le! Nálam az értékelés nem csupán a küllemre vonatkozik.

5. genka53

Szia!
    Fák is adják a Szorgos méh felröppenőt.
    Sok sikert! :D:inlove:
    :sleepy:

Szia!
    Én sem veszek kosarat, mert akkor 3 farmra kellene, hogy mindhárom farmom egyenlő esélyekkel játsszon. ;):)

Annyit meg nem költök már rá, mert úgyis van prémium előfizetésem mindhármon, tehát 10 maggal tudom kezdeni a felszaporítást, így az első aratás után már 42 növényem lesz. Abból 26-ot visszaültetek, mert mielőtt az első adag beérik, meglesz a 2. terület, és a 2. kör aratásából már 90 magnóliát arathatok, és lefekvés előtt 144 db magnólia lesz már a pajtámban.
    Innentől fogva az időtervem alapján, napi négy aratással 04.09-én délután lenne meg a full event, ha meg napi ötször aratok, akkor 04.08-án, kedden délben végzek.
    Vagyis napi négy aratással nem hagyható ki aratás, mint ahogy erre korábban -BombadilToma- játékostársunk is utalt.
    Sikeres játékot! :D:inlove:

PZoli64, jucus100, rozo52 és 5 más kedveli ezt.
  6. libuskafarm

libuskafarm Fórum admirálisa

Igen, tudom. Azért jegyeztem meg, hogy kevés van sajnos belőle.

genka53 kedveli ezt.
  7. feki13

feki13 Fórum parancsnoka

Szia,

lényegi résznél csak inkább jeleztem, hogy ne legyünk téves infóban.
    Szerintem ez egy átmeneti időszak. Volt amikor 3-4 is futott egyszerre, beálltak a hétvégi küldetésekre, most megy az eventes. Szerintem ezzel is próbálnak variálni a játékon, pont azért, hogy aki már mindent látott, játszott ne legyen neki unalmas. Mindenkinek megfelelni nem lehet, játszunk. Ki úgy ahogy tud.

Sokára sikerült ezt megértenem, ne azt nézzem ki hogyan csinálja, hanem én, hogy szeretném/tudom.

8. Ditti58

Ditti58 Fórum hercege

Látom, neked is "kevés" csatnid van :D egyébként én anélkül már nem játszom, mert bármit vetek-aratok, nem szeretem, hogy csak kettesével kapom vissza (amiből egyet elvetettem, ugye...). Ezért is nem szeretem az eventes területet! A szezonzsetont viszont nem akarom felhasználni olyanra, ami nem égetően sürgős, de úgy látszik, hiába spórolok vele, nem tudom úgy felhasználni, ahogy szeretném.

2012 óta játszom folyamatosan én is. Egyetértek, hogy pl. a termékek csak nagyon kis hányadát használjuk, a többi átláthatatlan és használhatatlan a "gyémánt, arany és ezüst" helyek tekintetében, mivel azokra a megszokott nagyobb értéket képviselők kerülnek.
    Nekem csak ez az egy farmom van, erre is egyre kevesebb időm és kedvem van. A játékot nem azzal teszik izgalmasabbá, hogy a megszokott időpontokon változtatnak, hogy azokat a területeket veszik be az akcióba, amit ritkán és oda általában állandóra telepített elemek kerülnek, mint a mamutfák vagy a pluszos dekorok, a Piccoló láda át nem helyezhető elemei.
    Kosárvásárlásra nem fognak rávenni, tavaly óta semmit nem vásároltam, (azelőtt se sokat), az októberi bankkártya-frissítés óta. Ezen nem is akarok változtatni.

Jelen játékot csinálom, amennyit tudok, az elmúlt két heti sz.trágya gyarapodást (mivel nem volt hova használni) kihasználva az összes felröpit 0 percezéssel fogom előállítani kicsi területen. Krókuszom van erre a célra, kb 50-60 parcellát tudok erre felszabadítani. Az eventes területen ahogy esik, úgy puffanik, péntek-szombat dolgoznom kell, ott nem tudok, telefonon nem is akarok belépni, mert annyira piciben van, hogy csak kínlódok vele.
    A hétvégi küldetés egyszerűbb, megnézem, melyik állatból van kevesebb (mert közben a szezonra is adogatok be), lehetőleg egyforma menetidejű, hogy ne kelljen sokat bajlódni vele. Ha esetleg lenne baby boom, akkor még jobb, ha tenyésztésből is jön.
    A ládákat rendszeresen, heti 1x bontom, ott sok táp jön, meg a pörgetésekkel is.

Nekem most csak az a kérdésem, hogy ezután mindig az eventes területen termelünk eventnövényt? Ki tudja? mi a koncepció? Ez így marad?

Kicsit túlteljesítettem, majdnem 700 felröpim lett 49 kisterületen valahányszoros krókusz, víz és sz.trágya hozzáadásával. Úgy, hogy a mamutok maradtak és azok a dekorok, amik nem jártak le. Most visszapakolok, visszateszem a farmokra a 4 Pannit is.

Utoljára szerkesztett: 3.4.25
  9. genka53

Szia!
    Mozgósítsd a szomszédjaidat, napi 20 db felröppenő ajándékozással is szerezhető. :) A varázsfáidat kiraktad, vagy a menüben hesszelnek? ;):p
    ITT írtam egy összefoglalást arról, hogy a mai, meg a holnapi eventhez honnan, miként jutunk a felröppenőkhöz. Hajrá! :)

PZoli64, zoldert, -ágianyu33- és 4 más kedveli ezt.
  10. CoraQueen

CoraQueen Fórum ezredese

Sziasztok!
    Csak egy aprócska észrevételem van, az eventes terület "taktikájához".
    Azért tettem idézőjelbe, mert én azt nem nevezném taktikának, hogy arass mindig pontosan időben, szervezd úgy az életedet a valóságban, hogy a játékban aratni tudj.
    A taktika számomra az, hogy meg tervezem, hogy kb. mikor, hányszor tudok belépni, aratni, ehhez mérten mennyi erőforrásom (szupitrágya, bónuszok, pörgetés) van, ha nem elég, akkor elég-e a részteljesítés vagy esetleg vásárolok kosarat, vagy felröpit, vagy amit lehet, abból azt, amit gondolok. Az eventes területen erre semmiféle lehetőséget nem látok. Vagyis ez engem egyszerűen nem érdekel. Néha, amikor eszembe jut belépek, aratok, amikor nem, akkor nem. Valameddig eljutok, és ennyi.
    Nekem nem unalmas a rendes területeken a pajtatöltés, egy ideig. De azért ez már kezd túlzás lenni. Költök a farmomra egy keveset, és nálam ezekkel a dolgokkal a legkevésbé sem nyitják meg a pénztárcát. Ha van lehetőség, szívesen megveszem, ami tetszik, mert szeretném. De ez nagyon nem az.
    Persze, úgy tűnik, hogy nem én vagyok a statisztikai átlag, de nem baj.
    A játék legyen értem, ne én a játékért.

kovacstne, farmeres53, Matold és 6 más kedveli ezt.
  11. -Holdfeny-.

A játék legyen értem, ne én a játékért....
    Sajnos az idő szoros... kb kizárt, hogynapi 4* edjak aratni... mert elméletileg oké... de gyakorlatilag mindig közbejön valami...
    Szóval a kosarat egyenlőre halogatom... :wuerg: mert elméletileg anélkül is megoldható:music:

tandem6 kedveli ezt.
  12. missuzy_53

missuzy_53 Fórum admirálisa

Köszönöm drága Genka !:inlove:
    Én is így vagyok vele, hogy még itt vagyok veletek és játszhatom a Farmramát ! :inlove:
    Sok sikert mindenkinek !;)

jófarmerlány, Fuhur, jucus100 és 10 más kedveli ezt.
  13. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

Kedves Játékosok!
    A Tavaszi álom event élő, online!
    14:00 után lépjetek be újra a játékba, s ezt követően ellenőrizzétek az event órát, a hírek felületét!

upload_2025-4-3_14-11-51.png

Csak ezt követően kezdjetek hozzá a munkálatokhoz, az eventnövény ültetéshez az eventes területen és az Erdei tisztáson történő aratáshoz a felröppenők miatt!

Ökörszem úr vár Mindenkit egy kis kertészkedésre!

Sikeres játékot kívánunk,
    a Farmerama csapata

cili53, inanna11, Sali~*.* és 4 más kedveli ezt.
  14. Vilmos05

Vilmos05 Fórum nagymestere

Az erdei tisztáson még soha nem nulláztam. Lehet ott is, úgy mint a másik kettőn? (fő és szédült)

genka53, -Holdfeny-. és Fätum kedveli ezt.
  15. Fätum

Fätum Fórumőrült

Sziaszia :) Persze. Pont úgy kell mint a szántón, vagy a főfarmon. Nekem már meg is van a 360 db a területek feloldásához. 17 db komforton nulláztam.

genka53, Marika312, zoldert és 4 más kedveli ezt.
  16. Vilmos05

Vilmos05 Fórum nagymestere

Köszönöm, a válaszig nem mertem aktiválni a felhőt. Egyszer mindent ki kell próbálni.

genka53, Sali~*.* és Fätum kedveli ezt.
  17. gyöngyusz1986

gyöngyusz1986 Utánpótlás-írogató

Szia! Melyik dekorcsökkentőket hasznàlod? Köszönöm

Moderátor által utoljára szerkesztve: 3.4.25
  18. Dolphin

Dolphin S-Moderator Team Farmerama HU

19. -Holdfeny-.

Szia
    Szerencsére igen:inlove:
    növények elültetve....

genka53 kedveli ezt.
  20. Fätum

Fätum Fórumőrült

Szia, meg se fordult a fejembe, hogy vegyek kosarat. Minek? A területek már feloldva a 0 percnek köszönhetően. A növények pedig készen lesznek az event végéig.

PZoli64, genka53, jucus100 és 4 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.