Technikai kérdések alfórumból archivált kérdések és válaszok

Kategória: 'Segítség archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 16.4.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. VéresDénes

VéresDénes Junior szaki

Nekem csak annyi felszólalásom lenne, hogy jó lenne azokra is gondolni, akik régen játszanak ezzel a játékkal, DE sajnos nem áll módjukban új számítógépet venni.Tudom nem kötelező a játék, DE aki ennyi ideje játszik, az nem szívesen hagyja itt. Ma pl. vagy 3x frissítettem, és akkor sem tudtam megnézni mindent.Még az alapvető dolgok elvégzése is nehézségekbe kerül.
    Remélem nem törlik a beírásomat.
    Gép tisztítása minden játék előtt megtörténik a részemről.
    Köszönöm, hogy leírhattam az észrevételemet.

moric67 kedveli ezt.
  2. Othep

Othep Forum Moderator Team Farmerama HU

Szia.

Természetesen nem törlöm az írásodat.
    Azonban sokkal jobban illene a Panaszkönyvbe, mivel olyan gondolatot vetettél fel, amelyen egy Moderátor nem tud segíteni (mint pl. egy elveszett dekor esetében). Csak visszajelzésként lehet továbbítani a Központ felé.
    Vagyis nem a Segítségkérő topikba való.
    Ha gondolod ismételd meg írásodat a Törzsasztalon a Panaszkönyv-ben.

Csak általánosságban válaszolok Neked, kizárólag a saját véleményemet kifejezve.
    És nem is a Farmerama-ra gondolok, konkrétan.
    Egy internetes tevékenység többtényezős dolog, függ pl. saját gépünk állapotától, fejlettségétől, az internetszolgáltatóktól, az internetkapcsolat minőségétől, a felhasználóktól.
    Például hétvégén rossz időben, sokkal többen netezhetnek, többen, jobban terhelik a hálózatot, így az internetezés lassabbá, nehézkesebbé válhat.
    Vagy, ha egy gép memóriája kisebb, hamarabb telítődhet elhasznált sütkkel, vagy a gyorsítótár hamarabb megtelik, vagy nem bír el sok megnyitott ablakot, stb.
    Sajnos azt is tudomásul kell venni, hogy a technika rohamléptekkel fejlődik.
    A szoftverek, programok egyre fejlettebbek, egyre több mindent tudnak kezelni, de egyre több erőforrást is igényelnek.
    Valahol olvastam, hogy kb. hét évente gépet kell váltani.
    Egyszerűen azért, mert nem tudják az új fejlesztéseket, programokat kezelni a régi gépek egy idő után. És nem is készítenek már új programokat a régi gépekre. Elavulttá válnak. Ez olyan, mintha egy régi autóra már nem gyártanának alkatrészt.
    Régi számítógépekre pedig nem írnak új programot, fejlesztést.
    És ez azt is maga után vonja, hogy egy programot nem lehet a végtelenségig ''butítani'', hogy gyengébb gépekkel is kompatibilis legyen.

Senki nem várja el, hogy egy játék miatt új gépet vegyetek.
    De az biztos, hogy minden gépet bővíteni, fejleszteni kell egy idő után, pl. nagyobb memóriát tenni bele.
    Hogy egy gép mire alkalmas, vagy mire nem, azt szakember tudja megmondani.
    Sőt az is lehet, hogy valaki a saját céljaira hosszú-hosszú ideig tud egy programot vagy gépet használni, mert azon a területen nem, vagy kevés fejlődés, fejlesztés történik.

És sokszor az is elég, ha megtesszük, a rendelkezésünkre álló apróbb intézkedéseket a jobb múködésért.
    Bezárjuk a felesleges ablakokat, hétvégén kábelen netezünk, mert az erősebb, mint a wifi, kikapcsoljuk az animációt, sütit törlünk, routert pihentetünk.
    Köszönöm, hogy elolvastad. :)

Luminary és kigyo51 kedveli ezt.
  3. VéresDénes

VéresDénes Junior szaki

Én köszönöm a választ.Annak amit Ön leírt, annak nagy részét tudom, mert tapasztaltam már ennyi idő után.Csak egy pl. hogy 13 és 15 óra között ha lehet nem szabad belépni, amikor valami új kezdődik. A Panaszkönyv, meg hát ..........na nem mondok semmit sem.Részemről egyenlőre ennyi, és a továbbiakat majd meglátom, hogy ennyi idő után folytatom e.Majdnem a kezdetektől. További szép napot. Ja és bocsánat, hogy rossz helyre írtam.

Othep kedveli ezt.
  4. Gilyan

Gilyan Járnitanuló

Nagyon hálás vagyok. Köszönöm szépen. Legyen szép napod. Tirajrarom!

Luminary és Othep kedveli ezt.
  5. mekk-elek85

mekk-elek85 Fórum-zöldfülű

Szeretném megtudni, hogy a hétvégi event miért nem fogadja az utolsó feladathoz szükséges terményemet! Igy nem tudom teljesíteni

6. Othep

Szia.

Kérlek, adj farmnevet és ID-t.
    Ezek nélkül nem tudunk ellenőrzést végezni.

-ágianyu33- kedveli ezt.
  7. mekk-elek85

ID 10163254

mekk-elek85 /bocsi/

8. Othep

Köszönöm az adatokat. :)
    Elvittem ellenőrzésre a problémát.
    Jelenleg nincs ellenőrzésre jogosult kolléga szolgálatban.
    Amint lesz, hozom a választ.
    Türelmedet kérem.

9. Othep

Megtörtént az ellenőrzés.

A Kolléga elindította a farmodon a feladatot, aratta az Ültetvényeden elültetett borsokat, de azok nem elegendők a feladat teljesítéséhez, 1.092 db csak, az 1.370-ből.
    Ültetett még borsot, vízezte is, arasd le őket időben, a feladat teljesüléséhez.

upload_2025-8-3_16-54-55.jpeg

GA-BI-O-Farm és -ágianyu33- kedveli ezt.
  10. mekk-elek85

Köszönöm szépen a segítséget!

Othep kedveli ezt.
  11. donkartacs07

donkartacs07 Fórum hercege

nálam egész nap alig jön be az oldal, ha lapot kell váltani marad az elsőnél...

12. kincseseva

kincseseva Járnitanuló

Sziasztok!
    Az a problémám, hogy megcsináltam a hétvégi gazdaköri feladatot, rajta volt a pipa,
    és mégis hiányzik két strandlabda,ezért nem tudtam feloldani két ablakot a medvénél
    Sehol se találtam, hogy hol máshol lehetett ezt megszerezni.
    Sajnos mindhárom farmomon így jártam. Mit rontottam el?
    Köszi, ha válaszoltok

kincseseva 4568935

13. Luminary

Luminary S-Moderator Team Farmerama HU

Szia!
    Nem rontottad el, csak nem olvastad végig a Svindlertábor ismertetőjét.

A Svindlertábor első és harmadik küldetésénél fel van tüntetve különleges tárgyként a Strandlabdazseton és a táblázatokban az elérhetősége:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/svindlertábor-hétvégi-gazdaköri-küldetések.26616/#post-1459395
    https://board-hu.farmerama.com/threads/svindlertábor-hétvégi-gazdaköri-küldetések.26616/#post-1459397

Jelenleg 2 db Strandlabdazsetont tudtál megszerezni, amit meg is tettél. Gratulálok!
    A másik kettőt, majd az augusztus 22-én induló Svindlertábor III-ban tudod megszerezni.

További jó játékot!

Swartsch kedveli ezt.
  14. kincseseva

kincseseva Járnitanuló

Akkor jó, már azt hittem, elrontottam az eventet.
    Köszönöm a választ

Luminary kedveli ezt.
  15. magdi06

magdi06 Fórum elő legendája

Elakadtam 2 napja,valamit elronthattam? kerestem a lapátvirágot is,de sehol nem leltem.Megnéznétek mi lehet a baj? Sehol nem találok rá a jó utra.Előre is köszönöm.
    magdi06 ID:10570559.

16. franyo121

franyo121 Fórum admirálisa

Szervusztok!
    Segítséget kérek, mert hiába van meg a Strandlabdazsetonon, nem tudom beadni! Mit rontottam el? Itt egy kép : https://ibb.co/JFsXmNqy
    Farm név : franyo121 ID : 36281016

17. farmercsajszi00

farmercsajszi00 Haladó

Sziasztok!
    Segítséget kérnék: pörgő szusiszakács -t keresném.

18. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    Nem tudom, honnan lehet Neked egy harmadik zsetonod... A 4 zsetonból kettőt az elmúlt hétvégén szerezhettünk meg, a másik kettőt majd a harmadik hétvégén kaphatjuk. Szóval nem az a hiba, hogy nem tudod beadni, hanem hogy mutat Neked egy darabot valamiből, ami - elméletileg - nem is lehetne a birtokodban. Látható a képeden, hogy két zsetont már beadtál a party pörgetéses és az órás mezőkre.
    Próbálj takarítani, vagy egy másik böngészőből belépni; majd nézd meg újra. Majd ha erre jár valaki illetékes, megnézi mi történhetett, de mindenkinek még csak 2 darab zsetonja lehet.

Ráadásul én ezt látom magamnál, ami szerint a következő mező nem is az órás, hanem a gyöngyös lesz (azon nincs lakat):

Utoljára szerkesztett: 4.8.25
    Luminary és -ágianyu33- kedveli ezt.
  19. -BombadilToma-

-BombadilToma- Fórum elő legendája

Szia!
    Egy kicsit bővebben kifejtenéd, mi a gond? A lapátvirág a hétvégi event növénye volt, teljesen rendben van, hogy most már nem találod. Péntek 10 órától vasárnap 22 óráig lehetett ültetni a Baha főültetvényen - ahogy ez az eventismertetőben is olvasható:

1. küldetés

A küldetés kezdete (várhatóan): 2025. augusztus 01. (péntek) 10:00 óra
    A küldetés vége (várhatóan): 2025. augusztus 03. (vasárnap) 22:00 óra

Eventnövény:
    Az adatok 1x1-es területre vonatkoznak.

KépNévÉrési időTP/TTPÜltethetőKezdő mennyiségVisszaváltási érték / db
    [​IMG]Játéklapát-virág05:30 óra55Bahamarama ültetvény10 db
    (+5 db a prémium gazdák számára)
    7x TTP
    5x CSP

Kuzdern, -Sudden-, Luminary és még 1 ember kedveli ezt.
  20. Bali2016

Bali2016 Fórum-zöldfülű

A Maja majmoknál kiváltottam a korallfát, de nem tudok venni, mert nincs a piros kosárban.
    Köszönöm a segítséget! ID57732523

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.