Visszajelzés Teliholdas tündérmese eventcsevegő

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 17.10.17.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Leho69

Leho69 Fórum elő legendája

Leginkább a fórum olvasásától.
    Komolyra fordítva a szót, már egy event leírás is hosszú, annyi mindent kell már szerepeltetni benne.
    Olvasgattam pár külföldi eventismertetőt. A legtöbb fele akkora sincs, mint a magyar. Mi a poén? A csevegőikben nincsenek tömeges nem értem hszek. Bármennyire is érdekesnek találom, nem értem.

2. -gyöngy-581

-gyöngy-581 Fórum elő legendája

Köszönöm szépen a válaszokat, megnyugodtam a terméket/növényt illetően:) A bagolytojást sajnálom, az automata nem működése pedig nem ért meglepetésként :) Inkább Jancsika írása késztetett rá, hogy megkérdezzem, bár ő is zölddel írta le:).

genka53, -Fülemüle-70, miniowl és 3 más kedveli ezt.
  3. HéricsBáró

HéricsBáró Fórum elő legendája

A fát ? Hisz ez a beszélgetésünk pont ebből a fából adódott szerintem .:p

genka53, -Fülemüle-70 és revaa kedveli ezt.
  4. kukori80

kukori80 Fórum elő legendája

Én értem, csak nem mondom el erről a véleményemet.

5. SzabadEurópa

SzabadEurópa Fórum parancsnoka

Mert akkor meg azon balhéznátok, hogy ,,mi az, hogy megvettem valós pénzért és nem tudom készíteni??" xD xD

Amúgy ez még árnyaltabb vásárlós formája volt az eventeknek, ha jobban belegondolnék, engem jobban zavarna a kosár. Annyit veszel, amennyit akarsz és a ládával ellentétben nem lutri, pontosan tudod, hogy miből mennyi van benne. 15-20 nagy kosárból megvan szinte az összes event. Mármint annak, aki nem szereti a kapát. De én erről nem merek és nem is akarok bővebben írni, csak a tiédről akartam eszmét cserélni, mert alapvetően nekem nincs gondom a vásárlással, én magam is veszek pár dolgot a játékba havonta (munkások, prémium stb.), de azt már én is fájlalom, mikor valaki egyetlen kapavágás nélkül befejezhet egy eventet.

Más.

94 db felröpi kell az eventhez, remélem, felkészültetek rá lelkiekben (különösen a kedvenc nyürrögőim), hogy ez azt jelenti, hogy néha egy egész területről nem jön 5 db sem, hiszen összességében is nagyon kevés röpi kell. Nem kell a kardjába dőlnie senkinek, se tombolnia, mindenki vegyen egy mély levegőt és számolgasson, hogy 94 db felröpi ennyi nap alatt akkor is összejön, ha csak fejen állunk a teliholdas területeken xD Pannit se lehet használni, ami egyrészt rossz, másrészt viszont így senkinek sincs előnye a másikkal szemben (élő legendára ettől még érdemes odafigyelni!!!) és ráadásul így kénytelenek úgy állítgatni a felröpi adagolóján, hogy jusson is, maradjon is :)

Egyébként így távolról szemlélve a játékot és a fórumot egy ideje rájöttem, hogy itt mindenki elégedetlen valamivel. A fizetős játékosok még több fizetős tartalmat akarnak, a nem fizetős játékosok azt, hogy a fizetősöknek ne legyen ekkora előnye. A hippik azt, hogy több legyen a játékban a móka, a stréberek meg azt, hogy minél többet kelljen taktikázni. A dolgozók minél kevesebb eventet akarnak, hogy legyen idejük levegőhöz jutni, a több szabadidővel rendelkezők meg minél több eventet, hogy lekössék magukat. Értsétek meg, nem tud egyetlen játék ezerféle emberhez alkalmazkodni. Van egyféle játék és az ember maga dönti el, hogy ez jó neki, nem jó neki, akar ezzel foglalkozni, tud vele azonosulni, el tudja-e fogadni a tulajdonságait olyannak, amilyenek azok valójában. Most azért, mert én unatkozós vagyok, ne az én kedvemért szúrjanak ki a többiekkel, hogy jöjjön még havi száz event. Ha én gazdag vagyok, ne a többieknek a zsebében turkáljon a BP, hogy ők még rosszabbul érezzék magukat. Ha utálom a sok eventet, ne miattam unatkozzanak azok, akik meg még többet szeretnének. Egyszerűen leszokhatna már mindenki az önzőségről és gondolkodhatna közösségben. Akinek meg nem tetszik így a játék, ahogy van (és nem kisebb fejlesztési ötletekről beszélek, hanem alapkoncepciókról!), az kereshet másik játékot is, nem életszerű, hogy a játék kövesse le ennyiféle ember tulajdonságait.

Lehet dobálni nyugodtan :) ,,Gyűjtsd össze a reád dobált köveket, s megvan hírneved oszlopának alapja."

Egyébként. Nekem tetszik ez az összetettebb teliholdas dolog. Az új területek hátrányairól már Leho sokat beszélt, én nem mennék bele, mert minek. Viszont lesz gazdakörivel szerezhető terület, meg izgalom, hogy az új növényből, állatból is kell már a területnöveléshez, közben meg ez az event is, ahol sietni kell a fákkal, hogy összejöjjön mindegyik ciccmicc etetése, de egyébként meg dekorokat is szerezni kell Jacktól, meg Isten tudja, honnan, mert kellenek az új területre. Örülök annak, hogy tényleg izgulni kell, hogy minden időre készen legyen, tervezgetni kell, számolni, mert én ilyen vagyok. Azt nem szeretem, amikor 10 mp alatt meg tudjuk mondani, hogy oké, letermelek x növényt, szerzek y felröpit és kész. Amúgy én nem ismertem a kistesó játékot, de aranyosak ezek a képek, ha az ilyesmi volt, nem lehetett rossz :) Engem annyira meggyőzött ez a sok újdonság, hogy a teliholdas területtel szembeni averziómat is feloldotta átmenetileg (de elég valószínű, hogy a halloween-i eventet vallási okokból kifolyólag passzolni fogom).

Atyaég, lassan annyit írok, mint Pharmer és az enyémet is pont annyian olvassák! xD xD Csak ő számol és okos, én meg csak polgárpukkasztok xD

Pharmer500#2, .Eperke73., Othep és 23 más kedveli ezt.
  6. |Tamás|

|Tamás| Fórum elő legendája

Szia!

Egy táblázat formátumu nyers anyagot kapunk, onnantól ránk van bízva, hogy milyen formátumban közöljük.
    Mostanában Beko és Én csinálunk GYIK-okat.
    Beko kicsit tömörebben, táblázatosabb formátumban szerepelteti az infókat, és több képpel egészítem ki.
    Kinek mi jött be.

-skorpio1977-, Matold, inanna11 és 13 más kedveli ezt.
  7. |Tamás|

Akarsz róla beszélni? :D Ha akarsz megtalálsz :D

Kérlek ne tartsd magadban, csak a visszajelzések alapján tudunk mérlegelni/dönteni
    Ha nem itt, akkor megtalálsz ;)

Domos52, genka53, -Fülemüle-70 és 3 más kedveli ezt.
  8. lippi02

lippi02 Fórumlakó

Nekem úgy tűnik, a fejlesztők a 13-17 éves korosztályt célozták meg. Ők azok, akiknek mindig új, több, gyorsabb, pörgősebb játék kell, különben váltanak. (Pénzük az nincs. :)) Érdemes lenne egy felmérés, milyen korosztály játszik min 6-8 hónapig vagy akár 1 évig a Farmerama játékkal, és ehhez igazítani a tempót. Saját magamból kiindulva, mindent akarok, felhőt, eventet, de a VV mellett egyszerűen nincs rá időm, mert az fontosabb, tehát szelektálok. A fiamtól örököltem a farmot, pihenésképpen foglalkoznék vele, ha lehetne, és akkor élvezném, így inkább nyomaszt, mint az elvégzetlen házimunka. Hogy ne legyek off, nem tudom, még X terület aratása, vetése, karbantartása aratómunkás nélkül érdekel-e. Azt hiszem, egyetlen teliholdas gazdakörim sincs kész, de hát ez van, egyszerűen nincs napi 4-5-6 órám erre. Már csak a 11 oldalnyi eventcsevegő elolvasása is hosszú-hosszú idő lenne, általában az első és az éppen utolsó oldalt olvasom el, aztán lesz ami lesz.

9. HéricsBáró

HéricsBáró Fórum elő legendája

Bújocskázunk ? :D
    De nem találom a 4 új telihold fát :music: A titokfák lesznek ők ? :inlove:Itt legalábbis arra következtetek :p
    A rémes muksót nem értem :cry:Majd a hivatalos ....... :p

genka53, -Fülemüle-70 és revaa kedveli ezt.
  10. |Tamás|

hmm, minden egyértelműen le van írva szerintem akár hivatalosba is megtalálod, nem kell a pletyisbe menni :D
    Tudni kell olvasni a sorok között :D

bújócskázhatunk... súgok, innen tovább állok, mert mindjárt hajnal...

Domos52, genka53, miniowl és 3 más kedveli ezt.
  11. imike911

imike911 Fórum hercege

Azért ez nem egészen így van. Legfeljebb a maximalisták (és egyben kézzel aratók) járnak így. Én kb. másfél hónapja nem eventezek (nem éreztem rá késztetést), csak napi rutin aratásokat csináltam, cserébe egy kicsit gyorsabban haladtam, mint eddig. Ki érti ezt?
    Ezután sem esek kétségbe, ha nem lesz meg valamim. (Visszautalva írásokra: egy csomó dolog van így is a pajtában, ami még egyszer sem volt kint, valamiről azt sem tudom, honnan van).
    Nekem így pont jó, ha már ilyen lett a játék (még jó hogy nem 'ijen'), amilyen.
    A teliholdas kergét meg valamivel telerakom, aztán vagy aratom vagy nem. Szerencsére mínusz tp-t (még) nem ad.

Ez is egy más hozzászóláshoz.... Amit eddig megszereztem, annak örülök, de még semmit nem bántam meg, amit kihagytam. Az a lényeg, mim van, nem az, hogy mi az, ami nincs. Ha így fogja fel az ember, akkor tulajdonképpen mindegy, hogy a játék merre tart.

taga1, Matold, Szabi451 és 4 más kedveli ezt.
  12. Ninett79

Ninett79 Fórum elő legendája

Szia! Nincs igazad szerintem. :) Nekem is van egy kamaszlányom 15 éves, és reggel 7-től este 6-ig a suliban van, néha fél 5-kor is hazaesik, az már jó, és még utána tanulni is kell... Általánosban sem jött előbb 4 óránál.Neki is volt egy farmja, de feladta. Mert sokat van suliban, aztán még enni, tanulni is kellene, de mikor? Nemhogy farmozni! Nálunk legalábbis erre nincs ideje neki! :)+ ezt szerintem nem lehet korosztályra kategorizálni! :)

Utoljára szerkesztett: 17.10.17
    almáspite48, Szabi451, revaa és 5 más kedveli ezt.
  13. kukori80

Jelentem hogy elolvastam és nem is volt megterhelő. :D Megnyugtatlak hogy Pharmerét nem olvassák el annyian mert közben elalszanak csak gyorsan lájkolják hogy legyenek túl rajta:D:D
    Még gondolkodom rajta hogy ide kiírjam-e mert nem szeretnék egy vitába belemenni.:(

Pharmer500#2, Matold, Szabi451 és 8 más kedveli ezt.
  14. Leho69

Szia Tamás!

Tudom. Nincs semmi gondom ezekkel. Csak egy két érdekes (számomra) dolgot írtam le. Amit zölddel írtam azt értsd zölddel.
    A jelenséggel nem tudok mit kezdeni. Valamit nagyon tömören, csak a legfontosabbakat a legrövidebben írnak le. Utána ott kevesebb félreértés adódik (vagy mondhatok értetlenkedést is), mint ahol magyarázatokat, illusztrációkat, néha még kifejezetten jó poénokkal tűzdelt mesét is kapnak.
    A kérdés ugye az, hogy "magyar genetikai rendellenesség", korunk rohanó világa, vagy mi a bánat okozza ezt?
    Még egyszer: nincs semmi gondom a munkátokkal (sokszor leírtam már, hogy a tárgyi hiba mindig tőletek egy szinttel (vagy többel) fennebb keletkezik), csak a visszaköszönő reakciókat tartom érdekesnek. Vagyis miért van annyi felesleges kérdés, annyi tévút, annyi tájékozatlanság, pont ott ahol feltehetően a legtöbb infót kapják a játékosok?
    De azt hiszem ennek megválaszolása több szagértőt megdolgoztatna (nem BP, vagy farmos, hanem szociológust, piszológust, meg még mifenét is).

Matold, revaa és Gio kedveli ezt.
  15. nyuszika215

nyuszika215 Fórum császára

Ahogy mondod, kedves szomszéd:D Az új kütyüs területnek nagyon örvendek, szép kis átrendezés lesz ugyan és hosszas lógás a léghajón, de záros határidőn belül fel akarom tölteni. Így onnan is farmos tp jön és nem kell annyit pakolásznom, a farmon termelhetek. Részemről jó pont!
    A nagyobb teliholdas rész mindenképpen jól jön, bvíteni akarom, amilyen gyorsan csak tudom, ott lesznek a fák és a szükséges ólak, a temetőben termelhetek a gk-be, talán jobban haladok majd velük... újabb jó pont.
    Az újdonságok nagyon szépek, a macskatündéról ultracuki.:inlove: A fa szép. Dupla jó pont, mert nekem ez fontos. Imádom a farmon a szép cuccokat, akkor is ha nem annyira hasznosak. Nekem ez okoz örömet a játékban. Nem versenyzek senkivel, nem bánt, ha valakinek több van, vagy magasabb szinten van, annak örülök amit megszereztem, nincs bizonyítási kényszerem. (Emlékszem, jó pár éve volt, az első cserenapomon, mennyire boldog voltam a zsákmányolt citromfától...Azóta persze tudom, hogy elég vacak cserét csináltam és a nálam sokkal tapasztaltabb játékos meg nagyon jól járt...és amikor erre sokkal később rájöttem, megfogadtam, hogy sosem fogok belemenni olyan cserébe, amivel a másik tapasztalatlansága miatt túl jól járnék.)
    És itt van egy event, ami tetszik, itt vannak az új cuccok, területek, ól, fa, kütyük, receptek és igen, combos. Sok minden kell, kevés az idő, ahhoz képest, amit ki kell váltani, és kell, mert akarom, számolgatok, hogy hozzam össze, biztos jó párszor fog változni az előzetes terv, hátha úgy jobb lesz. Már most tudom, hogy csak 1 terület lesz meg a kettőből és kevesebb új ól és fa fog összejönni, mint szeretném, de a világ nem dől össze ettől, ami meglesz, az öröm, ami meg nem, meglesz legközelebb. Akárhogy is, nem tudok fanyalogni, csak vigyorogni. És várom a kezdést.;)

brozsa, -skorpio1977-, csepcsányi és 8 más kedveli ezt.
  16. kukori80

Értem, de én ezt azoknak írtam akik nap mint nap kézzel aratnak. Azok még kapnak 2 területet (igaz egyet csak ideiglenesen, de a másik állandó) na azoknak tele lehet már a bütykük a sok kapálástól.

revaa kedveli ezt.
  17. SzabadEurópa

SzabadEurópa Fórum parancsnoka

Engem is érdekelne az a vélemény ;) Amúgy köszi! xD Megnyugtattál :D

Azon tűnődtem, hogy vajon a bővülő teliholdas területeken működni fog-e a prémiumos területmentés és 2 kattintással visszarendezés. Az is lehet, hogy már a jelenlegi 1 területen is működött, bár kétlem, megmondom őszintén, elfelejtettem megnézni...Viszont több területnél már erősen indokolt lenne, ha eddig nem terjedt ki rá a prémium.

Megnéztem közben a területszerzéshez szükséges cuccokból a készleteimet, 3 dologból van kevesebb, mint kellene. Trutyiszörnyből 48 db hiányzik, az még behozható, agyvelőből 306 db (igaz, akkor lenullázom magam), az se vészes, na de lidércfénygömbből...Jajj, abból 371 db van és 1.200 kéne :D És kéne csomó növény újabb fák kiváltásához, mert a jelenlegivel kb. 2 év alatt lenne meg a szükséges mennyiség :D Innen szép nyerni!

kovacstne, revaa, Domos52 és 5 más kedveli ezt.
  18. Leho69

Nem feltétlenül. Múltkor mértem melóhelyen (mea culpa), belépés 30 mp név, jelszó. Betöltés 38 mp, területek aratása, bónuszok aktiválása kitt-katt géppel aratva, lépegetés területről területre 4,5 perc. Kilépés 10 mp várakozás után 6 mp.
    A szünetnek vége, egy ebéded megmaradt. Ha kézzel csinálod már a vacsora is megmarad. És reggel eldöntheted event vagy reggeli?

almáspite48, revaa, Fätum és 5 más kedveli ezt.
  19. kukori80

Tamás nem tudnád elintézni hogy egyszer Leho írja az ismertetőt? Jaajjjj, én annyit nevetnék rajta hogy nagyon. Igaz hogy utána 600 kérdés lenne mert nem tudna senki semmit. :D:D:D

JósJónás, brozsa, csipkerózsa és 6 más kedveli ezt.
  20. imike911

imike911 Fórum hercege

Mit gondolsz, én mivel aratok? A csőrömmel ?
    Mivel racionalizáltam a farmomat, így az egyszeri aratás (felhő, bahák, farmok) úgy 12 perc. A kis farm 10 perc, mert ott nem kell kétszer végigmenni az ősszes területen a tojások(ból kikelt állatok) miatt.
    Ha netán eventezek, akkor gyorsabb, mert azt csak kuponnal vagyok hajlandó csinálni.

missuzy_53, Fenyvesi1010, revaa és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.