Unity alapú játék csevegője | Archívum

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Csocsoovb, témanyitás ideje: 9.11.13.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Székelykópé

Székelykópé Junior szaki

Igazad lehet,sőt van!
    Csakhogy a
    ,,Flash alapú panda kamerával"nagyon minimálisan tudunk farmozni!
    P:S:
    A wiki olyan mint a blikk vagy a bors-amiket elvből és zsigerből nem olvasok!

2. ritinka75

ritinka75 Utánpótlás-írogató

Ez az Unity nekem eddig egy nagy rakás ....! Eddig Xp alatt játszottam Chrome-ban. Néha kicsit lassú volt, de semmi más probléma nem volt. Elfogadom, hogy a Flash megszűnik, másra kell átállni. De!! Unity alatt nem is tudtam belépni a gépemről, ezért kölcsön vettem (szegény) gyerekektől a laptopot, ami megfelel a leírt követelményeknek. Ennek ellenére alig tudtam az elmúlt két napban belépni. Folyamatosan tölt be, de 100 % betöltés után nem megy tovább. Szombaton reggeltől próbálkozva, este 6 körül tudtam csak belépni. Próbáltam a klienst letöltve belépni, ott is ugyanez a helyzet. Ha ez ilyen marad, akkor sajnos januártól befejezem.

3. Amit a direkt erre írt december 8-i frissítés tartalmaz.
    Amit ha nem teszel fel, akkor fut tovább.
    Önkiller update ...

Na már a Flash se flash? Netán van két külön flash amiről nem tudok ? Na ugye, hogy nincs.

4. Székelykópé

Székelykópé Junior szaki

2020. június 22. 09:53

Facebook
    54
    Mindenkit a Flash Player törlésére kér az Adobe

Év végén kaszálja el a lejátszót a cég, ezután a szoftver nem kap több frissítést - és nem is lesz használható.

Mint látom ez nem dec8-dikai!!

De ez a beszélgetés parttalan,ezért részemről ennyi!

Farm_Tadity_ és vihence kedveli ezt.

5. Talán ha az Adobe oldalán néznél szét, és nem mindenféle szemetet idéznél:

https://helpx.adobe.com/hu/flash-player/release-note/fp_32_air_32_release_notes.html

Az önkiller release:

December 8, 2020
    Today marks the final scheduled release of Flash Player for all regions outside of Mainland China. We want to take a moment to thank all of our customers and developers who have used and created amazing Flash Player content over the last two decades. We are proud that Flash had a crucial role in evolving web content across animation, interactivity, audio, and video. We are excited to help lead the next era of digital experiences.
    Adobe will no longer support Flash Player after December 31 2020, and Adobe will block Flash content from running in Flash Player beginning January 12 2021; Adobe strongly recommends all users immediately uninstall Flash Player to help protect their systems.
    Some users may continue to see reminders from Adobe to uninstall Flash Player from their system. Please see our Flash Player EOL General Information page for more details and links to instructions for those that would like to uninstall Flash Player manually.

6. Wolf[Black]

Wolf[Black] Fórumőrült

Olyanon veszekedtek, aminek semmi értelme nincs.
    Akkor tisztázzuk: a Flash Player nem szünik meg, csak a támogatottsága. De mivel megszünik a támogatottsága, ezért a legtöbb böngésző le fogja tiltani. Lehet engedélyeztetni egyéb modulokkal, de felesleges. Mivel a FARMERAMA fórumán vagyunk, ezt kell figyelembe vennünk. Ami azt jelenti, hogy a FARMERAMA nem fog üzemelni szilvesztertől tovább Flash alapon (mivel lekapcsolja a BP a Flash alapú lehetőséget). Az, hogy miként és hogyan lesz használható a Flash teljesen mindegy jelen esetünkben, a farmot biztos nem fogjátok tudni játszani vele, szilvesztertől.

nyuszi63, maszilva, .hangyóca. és 15 más kedveli ezt.
  7. És mivel a Farmerama előállt kliens programmal Unity-t futtatva, ugyanúgy Flash-es kliens programot is tudna adni (még csak dolgozni sem kell érte).
    Ezen megy a vita, hogy ez miért is lenne "rossz"

8. Székelykópé

Székelykópé Junior szaki

Én is ezt írtam fentebb Esthajnalcsillagnak,hogy
    ,,Flash alapú panda kamerával"nagyon minimálisan tudunk farmozni!"
    A többit nem vitattam:)

Farm_Tadity_ és Galadriel kedveli ezt.
  9. Zsófi0101

Zsófi0101 Fórum mestere

Szervusztok. Csak szomorkodni tudok, mert ez a csúnya nevű Unity nagyon kitolt velem/is/. Az előző próbáknál jobban működött. Most két napig nem tudtam kertet váltani. Ahova bementem, ott valahogy végeztem, de nagyon lassan ment minden. Az ajándékozás kész tragédia volt. A kurzor alig mozgott, ha meg egérrel fogtam meg, akkor túlszaladt, aztán visszavettem, akkor meg még nem ért oda az ajándékozni akart nevéhez. Ráadásul a rég kidobott játékosok neve is benne volt a listában. Az ajándékozós táblát ki kell javítani a mostanira.
    A legbosszantóbb pedig az volt, hogy nem engedett ki a játékból ! Ha ki akartam x-el ütni, azt sem engedte. Sőt minden más lapot és az egész gépemet lefagyasztotta. Semmilyen másik lapra nem tudtam átmenni, amik már meg voltak nyitva. Erőszakkal kellett leállítanom a gépet, majd várni fél órát, úgy tudtam csak a Farmeramán kívüli bármilyen lapot megnyitni.
    A forgó margarétákról, a víz helyett tápot, vagy egyebet nyomott be, vagy semmit, mert nem is moccant meg az egér... A belépés percekig tartott. Aztán pedig a kertváltáskor bejöttek a birkák, elmentek 100 %-ig, aztán repetáztak vég nélkül. Ja és volt, amikor közölte a kis ablak, hogy a mit, hol válthatok majd ki. De ezt is ismételgette, de nem ment tovább.

Szóval kész idegbaj volt két napig. Ráadásul két event idején történt mindez ! Persze tudom, hogy pont ez volt a lényeg, mert akkor szinte mindenki játszani akart, hogy az eventje kész lehessen. A kompenzációk pedig.... No erről inkább nem is szólnék.

Attól tartok, hogy túlságosan sokan fogjuk feladni ezt a játékot, amibe keményen tettünk már be HUF-ot. Ha csak nem fogják játszhatóvá tenni ezt a verziót. Nem baj eleinte lassabb lesz, csak lehessen mindent elérni. Ha lassan is, de biztosan lehessen vele játszani.
    Minden hibát nem lehet felsorolni, de azt hiszem ennyi már jelzi, hogy mennyire sok a probléma ezzel a verzióval.
    Ha nem tudják javítani, akkor sok-sok játékost fognak elveszíteni. Nagyon sajnálnám. Reménykedek abban, hogy a sok ráfordított javítási időt jó eredmény fogja kísérni. Ismét tudunk majd jókat játszani a Farmeramával. Úgy legyen !!

10. Wolf[Black]

Wolf[Black] Fórumőrült

De ez megint értelmetlen vitatárgy. Hiszen már minimum tízszer le lett írva közleményekben, hogy nem lesz Flash se letölthető állapotban, se sehogy máshogy. És mivel nem lesz, teljesen felesleges ez ügyben vitázni, mivel OFF-nak minősül ebben a topicban.

A háttérben segédkeztem egy-két dologban, és a Flash továbbfolytatása nincs napirenden. December 31.-től nem játszható a FARMERAMA Flash alapon.

Kérlek folytassátok privát üzenetben vagy zárjátok le, mert ennek itt tényleg semmi értelme nincs.
    Köszönöm a topic és a játékosok érdekében!

11. franyo121

franyo121 Fórum admirálisa

Szervusz!
    Nem igazán értek a számítógépek "lelkéhez", de a Flash-el kapcsolatban paraszti ésszel azt tudom feltételezni, hogy ha leállítják a további támogatását, akkor a csak pusztán vágyból kellemetlenséget okozóknak (rosszindulatú hacker) nagyobb lehetőségük nyílik a Flash-ben található rések felderítésére és kihasználására. Egy-egy ilyen támadás alkalmából elképzelhetőnek tartom, hogy a Flash-t használó számító gép vagy annak tartalma károsodik vagy akár megsemmisül. Gondolom hogy ennek az ódiumát egyetlen egy játékot működtető szolgáltató sem vállalná magára (ide értve a BP-t is). Ebből adódóan inkább mellőzi vagy letiltja a Flash használatát.

Farm_Tadity_, Rebcsok és Szabi451 kedveli ezt.
  12. Ez kétség kívül így van.
    Egy kissé szomorú vagyok, visszaolvasva hányan fogják ez miatt abbahagyni a játékot. (és ők a kisebbség, aki előre szólt)
    Én kérek elnézést, hogy a fejlesztők helyett én álltam neki a megoldáskeresésnek (és találtam) ... amire ők képtelenek voltak (meg a játékot átportolni is).
    És helyükben is én kérek elnézést minden kirekesztett, csalódott játékostól. Sajnálom.
    Én kérek elnézést ... minden tisztességes munkát végző fejlesztő nevében.
    Ezzel le is zártam.

Azért remélem Unity-ben lesz egy piac Unite különben nem lesz kinek eladni a jUhnyájt :D

Ribiszke és Szabi451 kedveli ezt.
  13. Ninett79

Ninett79 Fórum elő legendája

Nem vitázom. S eddig se vitáztam. .Ezért is töröltem a hsz-em, nem tudom honnan szedted elő.... Szinte rögtön töröltem. Bár igaz volt amit írtam, de nem vitáznék. :)( Az Adobe oldaláról hoztam a hírt)
    Szép estét!

Utoljára szerkesztett: 13.12.20
  14. nolina1965

nolina1965 Fórum félistene

Egyenlőre nekem is szívás a Unity. Telóról nem működik "unsuccessfull download" v. valami hasonló megjegyzéssel. Az otthoni gépemen oly tetű lassú, hogy nincs türelmem kivárni. Akartam reggel egy gyorsa t aratni, h. legalább az eventgaz gyarapodjon - és rutinból nyomtam az arató után a vetőgépre, erre lefagyott a drága. Nem volt időm várakozni, se újraindítani. Újratölteni nem volt hajlandó... Ha ez így marad, "se pénz, se posztó" nem lesz...
    Most, ha a Flash-nek csak a támogatottsága szűnik meg januártól, nyugodtan mehetne még egy ideig párhuzamosan a 2 rendszer, amíg az összes gyermekbetegségeiből ki nem gyógyul.
    A tesztidő alatt nem volt módom belépni, W7 sem engedte, így most nyilvánulnék meg:
    - miért nem engedi az "Entert" használni? Gyorsabb lenne, és senkinek nem célja napi 25 órát farmozni ifjúi önzések miatt =a fiatalabb korosztálynak kevésbé hiányzik, amennyire láttam...
    - miért adták ki egyáltalán, amíg a funkciók nagy része nem lett működőképessé téve, pl. jelszavak elmentése, napi ajinál a szomszédlista megjelenítése a barátok helyett, ill. szomszédra szűrés biztosítása stb,
    - úgy egyáltalán miért pont Unityban lett megírva? Exem, aki anno maga is farmozott vagy 2 évig 2011-től egy kérdést tet fel? Miért nem Jawaban írták meg?
    - ha már/még ellehetetlenítették a játékot (pl. ma csak a barátnőm segítségével tudtam aratni:( ), miért nem hosszabbítottak? A boomról sem tudtam, mert reggel a telón nem tudtam belépni, este pedig 22:40-kor kerültem asztali géphez... A másik event se lesz meg, a napközbeni aratási lehetőségek hiánya miatt. Annyira fáj BP-nek, ha kicsit tovább örömködhetünk? Én meglépném, h. aki valamennyire is belekezdetett és pl. megvan a felhősora, meg 12 kütyü, annak megadnám a több i felhőre valókat. Megérdemelnénk... Lenne még, de nem sírok tovább. Majd máskor.

Gazdika1950, -kaktuszable- és Ribiszke kedveli ezt.
  15. Ditti58

Ditti58 Fórum hercege

Köszönöm, nagyon kedves vagy, de a mostani kedvezményt a T-home-nál ellőttem egy TV-re, későn gondoltam rá, így későn vettem észre, hogy laptop is lehetett volna. Mondjuk, nagy árkülönbség lett volna biztos, mert a tv-t 22ezerért vettem 2 évi részletre. Január-február környékén egy informatikus ismerősöm a felújítottak közül (ígérete szerint) egy erősebb gépet fog nekem szerezni, ami 70ezer környékén lesz. Majd meglátom. Tényleg kedves tőled, hogy ajánlottad ezt a megoldást. :inlove::)

16. BackOffice

BackOffice Fórum elő legendája

Sziasztok!

Csak beszaladtam ide, nem olvastam végig a teljes eszmecserét. Elnézést, ha olyat mondok, amit már kitárgyaltatok.

Arra a kérdésre, hogy miért nem csinál egy flash alapú klienst a BP arra az időre, amíg pöpec nem lesz a unity, nagyon egyszerű a válasz.

Volt egy hosszú beszélgetésünk Máriusszal és Kazimirrel. Máriusz feltette ezt a kérdést Kazimirnek.
    A válasz annyi, hogy sem humánerőforrás, sem anyagi keret nincs arra, hogy minden egyes eseményt mindkét "motorra", duplán leprogramozzanak. És mekkora hibalehetőséget hordoz magában a dupla programozás, gondoljatok bele.

17. BackOffice

BackOffice Fórum elő legendája

Szia!
    Miért gondolod, hogy te találtad fel a spanyol viaszt a flash klienssel? Miért nézed ennyire dilettánsnak a BP-t?
    Igen, mi teszteltük a flash klienst is. Létezik/létezett.

Hogy miért nem tették nyilvánossá? Számtalan érthető és jogos oka van. Sajnálom, hogy ezek nem elfogadhatók számodra, de attól ezek a döntések megszülettek a flash klienssel kapcsolatban.

18. JövendölőMáriusz

JövendölőMáriusz Fórum félistene

Szia!
    Ez a játék még mindig egy üzleti vállalkozás.
    Gondolom a tulajdonosok már rég kiszámították, hogy miként érdemes a játékot
    tovább üzemeltetni esetleges távlati terveket is figyelembe véve. Más játékot egyszerűen megszüntet a tulajdonos a flash miatt (zoomumba, rising cities) !!! Januártól, volt nincs.
    Örüljünk, hogy a farm ezt elkerülte! Azt sem szabad elfelejteni, hogy a Bp már csak egy leányvállalat. Ezt gondolom nem is kell részleteznem mit jelent egy vállalat életében.
    Az a megoldás amit Te hoztál fel, azon már rég túl vannak a fejlesztők és mi modik is.
    Ettől függetlenül a unity mellett lett a döntés. Valószínű hosszabb távon minden téren ez a kedvezőbb, és biztos vagyok benne, hogy figyelembe vettek, "minden negatív" és pozitív következményt, amit a unity bevezetése jelent.
    A fejlesztők és mi is mindent megteszünk amit tudunk azért, hogy minél többen tovább tudjanak játszani.
    Azokon a játékosokon, akiknek nem fog futni a gépükön a unity, azokon nem fog segíteni, semmilyen fórumos ráolvasás, azok ha szeretnének továbbra is játszani, muszáj lesz, hogy szakemberhez forduljanak, a gépeiket fejlesszék, vagy újabb gépet szerezzenek be.
    A unity továbbra is javítás alatt van, amíg a javítások történnek, addig vannak és lesznek továbbra is fennakadások és kellemetlenségek. Reméljük a problémák minél hamarabb megoldódnak.
    Sok türelmet és kitartást kívánok mindenkinek!
    :)

orfisxo, maszilva, brildiko és 20 más kedveli ezt.
  19. Fätum

Fätum Fórumőrült

Na, hát úgy látom újra lehet most egy darabig a Flash alapú böngészős játékkal játszani, dec. 31-ig. Valószínűleg, most sokan lesznek akik azt gondolják majd: nem vagyok normális :D DE én őrülök, hogy lesz egy olyan kliens, amihez nem kell a böngészőt használni.
    Csak kattintok az asztalon az ikonra, és már fut is játék. Véleményem szerint: ha kijavítják a hibákat akkor sokkal jobban lehet majd vele játszani, mint böngészőn keresztül. Kevesebb erőforrást fog igényelni, kisebb és lassabb gépeken is jobban lehet így majd (szerintem) játszani, hiszen nem lesz egy köztes böngésző beiktatva, hanem közvetlenül el lehet majd érni a játékot. Én optimista vagyok, és örülök, hogy pont most jöttem vissza játszani.
    Egy dolog azért foglalkoztat és erre nem kaptam választ: mi lesz az androidos eszközökkel? Ott hogy lehet majd használni a játékot? Mert ugye most a puffinon lehet jellemzően játszani. De ha nem lesz flash, vajon a puffin fogja tudni kezelni az unityt? Vagy lesz valami javaslat rá, hogy melyik böngészőt használjuk, hogy androidon is menjen a játék? A kliens amit most letöltöttünk exe kiterjesztés ami androidon nem futtatható. Vagy van az unitynak androidos verzója is?

Utoljára szerkesztett: 13.12.20
  20. -ericat-

-ericat- Junior szaki

Köszönöm. Ex-könyvtárosként lehetett volna ennyi eszem magamtól...;)

Ribiszke kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.