Visszajelzés Unity alapú játék csevegője

Kategória: 'Aktuális témák megbeszélése', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 2.12.20.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. |Tamás|

  |Tamás| Fórum elő legendája

  Hoppi1, maszilva, nyuszi63 és 7 más kedveli ezt.
 2. Wolf[Black]

  Wolf[Black] Fórum admirálisa

  Sziasztok!
  Nagyon sok kérdést látok ebben a topicban, ami már sokszor megválaszolásra került, ennek ellenére szinte minden nap érkezik kérdésként. Ezért, ebben a hozzászólásban összeszedtem a legtöbb kérdést és rá a választ, ami többször felmerül ebben a topicban.

  Honnan tölthető le a kliens?
  A kliens az alábbi linken kereszteltül tölthető le: https://www.farmerama.com/?action=externalDownloadUnity
  A link megnyitását követően, automatikusan elindul a kliens telepítőjének a letöltése. Amennyiben nem indulna el, kattints a letöltés gombra.

  A letöltött telepítő DLL hibaüzenetet dob fel! Van rá megoldás?

  Igen, van rá megoldás. Az alábbi részletes ismertető ismerteti számodra, hogyan orvosolhatod ezt a problémát: https://farmgazdak.hu/img/datacente...nity/ismerteto-megoldas_kerneldll_v958321.pdf

  A letöltött kliens frissül magától?
  A klinsben beépített automatikus frissítési rendszer van jelen. Amennyiben megnyitjuk a klienst, és elérhető egy frissítés, akkor a frissítés automatikusan települ. Ekkor újraindul a kliens, és Windows 10 operációs rendszeren belül pedig értesítést kapunk a műveletközpontban (vagy ha az ki van kapcsolva, jobb oldalon lévő értesítási sávban) arról, hogy a frissítés megtörtént a kliensnél.

  Honnan tudom hogy a kliensem a legfrissebb verzió?
  A kliens bejelentkezési oldalán, szürkén, a bal alsó sarokban látható a verziószám. Innen tudhatjuk meg hogy aktuálisan melyik verziószámú kliens van feltelepítve.

  Tegnap jó volt az Unity és a kliens is, ma már meg nem. Miért?
  A fejlesztők folyamatosan dolgoznak az Unity platformon. Egy fejlesztés ideje alatt, folyamatosan módosítanak a háttérkódon, és tesztelések is folynak a háttérben. Ezért lehetnek olyan órák és napok amikor jobban működik az Unity platform, és lehetnek olyan órák és napok, amikor rosszabbul működik az Unity platform. Semmi pánik: a fejlesztők tudják hogy mit csinálnak, és ha lassúságot vagy rosszabb teljesítményt tapasztalnak, azt pár nap elteltével javítják. Érdemes megpróbálni pár órán vagy napon belül ismét bejelentkezni a kliensen keresztül. Az aktuális hibajavításokról, változtatásokról pedig a fórumon belül, a hivatalos közleményeknél találhatóak információk.

  Túl kicsi a játék ablaka! Van lehetőség a nagyítására?
  Igen, van lehetőség a játék ablakának a nagyítására. A játékbeállításokon belül elérhető nagyítás (zoom) funkcióval. Fontos, hogy a régebbi tipusú eszközöknél csak 125% nagyítás működik, a 150 és a 175% nagyítás nem. Amennyiben 150 és 175% nagyításnál szürke képernyőt kapsz, állítsd vissza a nagyítást 100 vagy 125%-ra. A nagyítás menetéről egy rövidebb videót ide kattintva találhatsz.

  Kötelező a kliens letöltése? Mire jó a kliens, kinek ajánlott letölteni?
  A kliens letöltése senkinek nem kötelező. A kliens egy a FARMERAMA csapata által kiadott plusz lehetőség azok számára, akiknek az Unity platform nem működik megfelelően böngészőn keresztül. Böngészőkön keresztül elérhető Unity platformmal eggyezik meg a kliens, tehát nem Flash alapon működik a kliens. Viszont, amikor megnyitjuk a játékot böngészőn keresztül, a böngésző is erőforrást igényel. Viszont a klienst megnyitva a játék nyílik meg, és a felszabadult böngésző erőforrást is feltudja használni a kliens. És egyéb, háttérkódbeli különbözetek is érvényesek a kliensre, ezek által gyorsabb a kliens. Amennyiben neked akadozik a böngészős változat, próbálkozz meg a letölthető klienssel!

  A klins segítségével se jobb a játék futtatása. Mit tehetek hogy jobb legyen?
  A játékbeállításokban a grafikai minőséget vedd le a legalacsonyabbra. Ezen felül, kapcsold ki az animációkat. Ezek sok erőforrást megtakarítanak, és ezeknek a beállításával lehetséges, hogy jobban fog futni számodra a letölthető kliens. Fontos, hogy a számítógépünk megfelelően legyen karbantartva, és ne legyen tele haszontalan programokkal az eszközünk, amik a háttárében csak az erőforrást igényélik, ezáltal a játéktól veszik el az erőforrást. Érdemes szakembert felkeresni. Amennyiben túlságosan régi az eszközünk, akkor sajnos már csak új eszköz vásárlásával van lehetőségünk orvosolni a problémákat, vagy hardwer fejlesztéssel. Ehhez, szintén szakember segítségét kell kérnünk.

  Hogyan van lehetőségem elmenteni a jelszót és a felhasználónevemet a kliensen belül?
  A felhasználónév és jelszó mentésének a lehetőségeiről, az alábbi részletes ismertetőben tájékozódhatsz: https://board-hu.farmerama.com/threads/unity-kliens-jelszókezelő-funkció.20443/

  Van lehetőség frissítésre (F5) a kliensen belül?
  A kliensen belül működik az F5 funkció-billentyű. Viszont nem teljes egészében. Az F5 megnyomásával az aktuális földterületet / területet tudod csak frissíteni, és egyéb részeket (város, mesterségek völgye, stb.) Ahhoz, hogy a klienst teljesen frissítsd, ki kell lépned a kliensből és ismét megnyitni azt. A FARMERAMA csapat dolgozik a teljeskörű frissítési funkció bevezetésén.

  Van lehetőség a játékkal játszani Unity verzióval okostelefonokon, okostáblagépeken?
  Jelenleg a hangsúly nem az okostelefonok és okostáblagépekre van helyezve. Viszont, az okostelefonokra és okostáblagépekre letölthető Edge nevű böngészővel, a játék játszható okostelefonokról és okostáblagépekről. Fontos, hogy ezeken a készülékeken megnövekedik a betöltési idő és a játék teljesítménye se lesz olyan, mint egy számítógépen vagy notebookon. A témával foglalkozik egy külön topic, ami itt érhető el: https://board-hu.farmerama.com/threads/unity-mobileszközön.20416/

  Feladom, vége a játékomnak.

  Ne add fel! A fejlesztők folyamatosan dolgoznak azon, hogy minél jobb legyen a játékosoknak az Unity platform. Várj türelemmel, pár héten belül próbáld meg ismét. Lehetséges, hogy pár hét múlva, már megfelelően fog működni az Unity platform számodra.
   
  Utoljára szerkesztett: 19.12.20
  maszilva, Fatther, potyi120 és 7 más kedveli ezt.