Visszajelzés Unity alapú játék csevegője

Kategória: 'Aktuális témák megbeszélése', témanyitó: |Tamás|, témanyitás ideje: 2.12.20.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
 1. |Tamás|

  |Tamás| Board Administrator Team Farmerama HU

  Hoppi1, maszilva, nyuszi63 és 7 más kedveli ezt.
 2. Wolf[Black]

  Wolf[Black] Fórum admirálisa

  Sziasztok!
  Nagyon sok kérdést látok ebben a topicban, ami már sokszor megválaszolásra került, ennek ellenére szinte minden nap érkezik kérdésként. Ezért, ebben a hozzászólásban összeszedtem a legtöbb kérdést és rá a választ, ami többször felmerül ebben a topicban.

  Honnan tölthető le a kliens?
  A kliens az alábbi linken kereszteltül tölthető le: https://www.farmerama.com/?action=externalDownloadUnity
  A link megnyitását követően, automatikusan elindul a kliens telepítőjének a letöltése. Amennyiben nem indulna el, kattints a letöltés gombra.

  A letöltött telepítő DLL hibaüzenetet dob fel! Van rá megoldás?

  Igen, van rá megoldás. Az alábbi részletes ismertető ismerteti számodra, hogyan orvosolhatod ezt a problémát: https://farmgazdak.hu/img/datacente...nity/ismerteto-megoldas_kerneldll_v958321.pdf

  A letöltött kliens frissül magától?
  A klinsben beépített automatikus frissítési rendszer van jelen. Amennyiben megnyitjuk a klienst, és elérhető egy frissítés, akkor a frissítés automatikusan települ. Ekkor újraindul a kliens, és Windows 10 operációs rendszeren belül pedig értesítést kapunk a műveletközpontban (vagy ha az ki van kapcsolva, jobb oldalon lévő értesítási sávban) arról, hogy a frissítés megtörtént a kliensnél.

  Honnan tudom hogy a kliensem a legfrissebb verzió?
  A kliens bejelentkezési oldalán, szürkén, a bal alsó sarokban látható a verziószám. Innen tudhatjuk meg hogy aktuálisan melyik verziószámú kliens van feltelepítve.

  Tegnap jó volt az Unity és a kliens is, ma már meg nem. Miért?
  A fejlesztők folyamatosan dolgoznak az Unity platformon. Egy fejlesztés ideje alatt, folyamatosan módosítanak a háttérkódon, és tesztelések is folynak a háttérben. Ezért lehetnek olyan órák és napok amikor jobban működik az Unity platform, és lehetnek olyan órák és napok, amikor rosszabbul működik az Unity platform. Semmi pánik: a fejlesztők tudják hogy mit csinálnak, és ha lassúságot vagy rosszabb teljesítményt tapasztalnak, azt pár nap elteltével javítják. Érdemes megpróbálni pár órán vagy napon belül ismét bejelentkezni a kliensen keresztül. Az aktuális hibajavításokról, változtatásokról pedig a fórumon belül, a hivatalos közleményeknél találhatóak információk.

  Túl kicsi a játék ablaka! Van lehetőség a nagyítására?
  Igen, van lehetőség a játék ablakának a nagyítására. A játékbeállításokon belül elérhető nagyítás (zoom) funkcióval. Fontos, hogy a régebbi tipusú eszközöknél csak 125% nagyítás működik, a 150 és a 175% nagyítás nem. Amennyiben 150 és 175% nagyításnál szürke képernyőt kapsz, állítsd vissza a nagyítást 100 vagy 125%-ra. A nagyítás menetéről egy rövidebb videót ide kattintva találhatsz.

  Kötelező a kliens letöltése? Mire jó a kliens, kinek ajánlott letölteni?
  A kliens letöltése senkinek nem kötelező. A kliens egy a FARMERAMA csapata által kiadott plusz lehetőség azok számára, akiknek az Unity platform nem működik megfelelően böngészőn keresztül. Böngészőkön keresztül elérhető Unity platformmal eggyezik meg a kliens, tehát nem Flash alapon működik a kliens. Viszont, amikor megnyitjuk a játékot böngészőn keresztül, a böngésző is erőforrást igényel. Viszont a klienst megnyitva a játék nyílik meg, és a felszabadult böngésző erőforrást is feltudja használni a kliens. És egyéb, háttérkódbeli különbözetek is érvényesek a kliensre, ezek által gyorsabb a kliens. Amennyiben neked akadozik a böngészős változat, próbálkozz meg a letölthető klienssel!

  A klins segítségével se jobb a játék futtatása. Mit tehetek hogy jobb legyen?
  A játékbeállításokban a grafikai minőséget vedd le a legalacsonyabbra. Ezen felül, kapcsold ki az animációkat. Ezek sok erőforrást megtakarítanak, és ezeknek a beállításával lehetséges, hogy jobban fog futni számodra a letölthető kliens. Fontos, hogy a számítógépünk megfelelően legyen karbantartva, és ne legyen tele haszontalan programokkal az eszközünk, amik a háttárében csak az erőforrást igényélik, ezáltal a játéktól veszik el az erőforrást. Érdemes szakembert felkeresni. Amennyiben túlságosan régi az eszközünk, akkor sajnos már csak új eszköz vásárlásával van lehetőségünk orvosolni a problémákat, vagy hardwer fejlesztéssel. Ehhez, szintén szakember segítségét kell kérnünk.

  Hogyan van lehetőségem elmenteni a jelszót és a felhasználónevemet a kliensen belül?
  A felhasználónév és jelszó mentésének a lehetőségeiről, az alábbi részletes ismertetőben tájékozódhatsz: https://board-hu.farmerama.com/threads/unity-kliens-jelszókezelő-funkció.20443/

  Van lehetőség frissítésre (F5) a kliensen belül?
  A kliensen belül működik az F5 funkció-billentyű. Viszont nem teljes egészében. Az F5 megnyomásával az aktuális földterületet / területet tudod csak frissíteni, és egyéb részeket (város, mesterségek völgye, stb.) Ahhoz, hogy a klienst teljesen frissítsd, ki kell lépned a kliensből és ismét megnyitni azt. A FARMERAMA csapat dolgozik a teljeskörű frissítési funkció bevezetésén.

  Van lehetőség a játékkal játszani Unity verzióval okostelefonokon, okostáblagépeken?
  Jelenleg a hangsúly nem az okostelefonok és okostáblagépekre van helyezve. Viszont, az okostelefonokra és okostáblagépekre letölthető Edge nevű böngészővel, a játék játszható okostelefonokról és okostáblagépekről. Fontos, hogy ezeken a készülékeken megnövekedik a betöltési idő és a játék teljesítménye se lesz olyan, mint egy számítógépen vagy notebookon. A témával foglalkozik egy külön topic, ami itt érhető el: https://board-hu.farmerama.com/threads/unity-mobileszközön.20416/

  Feladom, vége a játékomnak.

  Ne add fel! A fejlesztők folyamatosan dolgoznak azon, hogy minél jobb legyen a játékosoknak az Unity platform. Várj türelemmel, pár héten belül próbáld meg ismét. Lehetséges, hogy pár hét múlva, már megfelelően fog működni az Unity platform számodra.
   
  Utoljára szerkesztett: 19.12.20
  maszilva, Fatther, potyi120 és 7 más kedveli ezt.
 3. Cyra65

  Cyra65 Fórum admirálisa

  Sziasztok :)

  Ide írom, mert nem szeretném az eventcsevegőt terhelni a következőkkel: egy időre pihenőpályára teszem a játékot, mert amióta megszűnt a Flash, a játékélmény is vele együtt tűnt el. Nincs türelmem kb. 5 percenként frissítgeni az oldalt, hogy haladjak, pedig mindent kipróbáltam már, letöltöttem a Klienst, ami egy rövid ideig működik is, de aztán kifagy és újra be kell töltenem a játékot, hogy tovább tudjak tenni-venni. A játékot Chrome alatt és Edge alatt is futtattam, de egy idő múlva a lefagyások megjelennek. A gépem egy jól karbantartott Asus RoG, tehát minden más fut rajta szépen, csak a Farmerama nem. Sajnálom, hogy közel 11 év farmozás után eljutottam idáig, de már az eventek sem mennek zökkenőmentesen.
  Azért egy rövid ideig belépek majd kb. 5 percre, amíg fut rendesen a Farmerama, utána az első lefagyás után én is lefagyok és nem vagyok hajlandó kínlódni. Ez van. Mindenkinek akinek van türelme a játékhoz így "unitisen-kliensesen" további jó szorakozást kívánok, sziasztok :)
   
  Zsu196464, aragorn*, böbe764 és 11 más kedveli ezt.
 4. swarek

  swarek Törzsjátékos

  Ez a kérdőív egyszerűen zseniális. Vannak pontok, ahol hangosan felröhögök, mert kb jobb ötletem már nincs arra a pofátlanságra, amit benne leírnak... Az, hogy úgy vannak párosítva egyes játék elemek, hogy még véletlenül se tudj érdemben reagálni megfelelően, no az döbbenet. Pl: termékek előállítása/ládák páros... Ennek a kettőnek kb köze nincs egymáshoz, és mégis elvárják, hogy ezt a két dolgot értékeld együtt... Nevetséges és szánalmas egyszerre az egész kérdőív. Mondjuk sok hatása nem nagyon lesz, értelme se sok, mert eddig se nagyon érdekelte a BP-t, hogy mit szeretnének a játékosok, vagy mit nem. De azért kitöltöm, csak hogy érezze a BP a törődést.
  Ui: Azt nagyon remélem, hogy amikor a Farmerama csapatával kapcsolatosan kérdeznek, akkor ott még véletlenül sem gondolnak a magyar modikra, mert az úgy nagyon nem fair dolog lenne....

  Külön szép, hogy elküldeni nem is tudom, mert szerinte nem megfelelően töltöttem ki. Akkor ennyiben maradunk, nem küldöm el, nem szenvedek vele. Még egy kérdőívet sem képesek normálisan megcsinálni?! Ez most komoly?!
   
  Utoljára szerkesztett: 8.3.21
  Fatther, globi6007, Farm_Tadity_ és 5 más kedveli ezt.
 5. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája

  Sziasztok !
  Az előttem szólónak vannak igazságai, de nem csak mi játszunk ezzel a játékkal, hanem más nemzetek is...
  Lehet nekik is elküldte a BP ezt a kérdőívet....
  Mondom lehet....
   
  Fatther, Farm_Tadity_ és Sauvage kedveli ezt.
 6. zsani_apja

  zsani_apja Fórum elő legendája

  Szia!
  Szerintem is megkapta mindenki, max nem magyarul. :D ;)
   
  Fatther, Leho69 és Sauvage kedveli ezt.
 7. lukimi

  lukimi Fórum elő legendája

  Szia.
  Azért nem bírod elküldeni mert nem jól töltötted ki. Valamelyik pontot kihagytad. Ennyire egyszerű.
   
  Havasi_Gyopár, Koppi és Sauvage kedveli ezt.
 8. Leho69

  Leho69 Fórum elő legendája

  Mindegy kire gondolnak, amikor egy csapatról beszélünk, akkor mindenki benne van. Nyakig. Bármelyik csapat kieshet bárhonnan, annak ellenére, hogy a világ legjobbja náluk játszik. Egy csapatba nem elég néhány rendkívüli játékos. Mondanám egy fecske nem csinál tavaszt. És most nem feltétlenül a legújabb modinkra gondolok. Ideig óráig eldöcög, de hosszú távon a csapat teljesítménye számít, nem a sztároké. Mindig a kapitányt rúgják ki először. Na, ez ami a BPnél soha nem lesz, mert még a szögletzászló kirúgásánál nem léptek soha tovább. Előbb utóbb a kapufára is sort kell keríteni.
  És mindegy, hogy benne vannak-e a magyar modik vagy sem, a csapat kieső helyen van, és remény sincs a közeljövőben jobb teljesítményre. De mint a közelmúlt eseményei tükrözik, nem mindenki akar kieső csapathoz tartozni, főleg, ha nem kieső teljesítményt nyújt. Mert ha nem rúgják ki a kapitányt, a jobb sorsra érdemes játékosok elmennek maguktól. Minden csapatban így megy ez.
  Soha nem kérdezték meg a világsztár csapatok szurkolótáborát, hogy mit akarnak. Nem kellett, mert mindenki tudja, az is aki nem szurkoló, hogy ők csak játékot akarnak. Én kérdezném őket, hogy ők mit akarnak? Az sokkal fontosabb, mint az, hogy én ,vagy párszáz játékos mit is akar. Ideje lenne kitölteniük a saját kérdőívüket, hogy tisztába legyenek első sorban saját magukkal, és saját korlátjaikkal.
  Mert nem a játékosok korlátozzák a játék élvezhetőségét, hanem csakis ők.
   
  cskati01, Fatther, Cyra65 és 5 más kedveli ezt.
 9. Ninett79

  Ninett79 Fórum elő legendája

  Szia!
  Nos macskám nincs. Lehet,hogy ez a baj.. De kipróbáltam a módszered, s nem lett jobb. Csak izomlázam lett, mert többször is végigvittem a lépéseidet...xD;)
   
  Utoljára szerkesztett: 8.3.21
  Fatther, Kincső52, Cyra65 és 4 más kedveli ezt.
 10. libuskafarm

  libuskafarm Fórum admirálisa

  Mi van már megint? 4x próbáltam belépni, mire csinált valamit.
  Vettem egy rakat hangyatápot és még mindig nincs bent, nem engedi megetetni őket.
  Már már azt hittem annál amilyen volt mostanában, a sok hiba ellenére is, rosszabb nem lehet. Persze hinni nem itt kell.

  Nem értem, még vettem, és nincs sehol.

  Na ebből elegem volt, megyek aludni.
   
  Fatther és Sauvage kedveli ezt.
 11. Ninett79

  Ninett79 Fórum elő legendája

  Ki-beléptél? Akkor sincs?
   
  Farm_Tadity_, Sauvage és libuskafarm kedveli ezt.
 12. Leho69

  Leho69 Fórum elő legendája

  **** törölt előzményt kivettem a válaszból - Havasi Gyopár

  A kérdőív anonim. Bármit írhatsz. Hazudhatsz is. Mindegy mennyire vagy jó játékos, kitartó, stratéga, egy vélemény lesz a sok közül.
  És mivel anonim, borítékolható, hogy nem lesz reális, értéket képező eredmény. A névtelen véleménynyilvánítás, olyan, mint a nászéjszaka a kupiban. Semmi más közös nincs bennük, csak ott is mindenki anonim. A demokráciát hirdetők azért szeretik a névtelenséget, mert azt mondják, hogy ne féljenek a véleménynyilvánítók az igazat mondani. Én meg azért szeretem a névvel vállalt véleményt, mert remélem, hogy így félnek hazudni és nem szégyenlik a saját véleményüket. Vállalják azt.
  Most meghőmérőzik a népet, mint az orvosi rendelő ajtajában már egy éve. De tudjuk, az is csak egy pillanatnyi állapot, mire kijössz már lehetsz lázas beteg. Itt is mire kiválasztják a levest, a nép már rántott húst fog követelni.
   
  Moderátor által utoljára szerkesztve: 8.3.21
  masterandservant, Fatther, Cyra65 és 6 más kedveli ezt.
 13. Havasi_Gyopár

  Havasi_Gyopár Fórum elő legendája

  Szia libuskafarm!
  Ha ellenőrzést kérsz a farmodra, akkor farmnév és ID szám megadásával tedd meg egy segítségkérő topikban.
   
  Sauvage és -ágianyu33- kedveli ezt.
 14. libuskafarm

  libuskafarm Fórum admirálisa

  Franc essen ebbe az egész piacos izébe, csúnyábbra gondoltam...

  Állatot vettem, nem tápot :D Most méregből kiürítettem a piacot tápból :D

  Miért a bahás állatok jönnek a farmra előbb, ha nem kattintok semmire. Eléggé zavaró. Sok más mindennel együtt...

  Most jól felhúztam magam megint ezen a szerencsétlen piacváltozáson...

  Na mind1, köszi a segítő szándékot. :) Jó éjt!
   
  Anna051955, Sauvage és Ninett79 kedveli ezt.
 15. Sauvage

  Sauvage Rutinos

  Az elmúlt 5 évben kb. 30-40 db ilyen kitöltősdit küldtek el az e-mail címemre. Soha nem tudtam leírni a véleményem mert yes- no, ez a két lehetőség volt. Miért lenne pont most jobb? A játék egy mobilos cégnél van akik játékokat forgalmaznak telóra vs. tabletre.
   
 16. Havasi_Gyopár

  Havasi_Gyopár Fórum elő legendája

  Szia mamszi5107!
  A korábbi kitöltés után sikerült elküldened a kérdőívet?
  Vagy félbe vagy vele, és azért jelenik meg ismét?
  Ugyanis IP címenként csak egyszer lehet kitölteni a kérdőívet.
  Még két (vagy több) különböző farm esetén is ugyanarról az IP címről másodjára már nem is jeleníti meg a rendszer a kérdőívet.
   
  mamszi5107, GA-BI-O-Farm és Sauvage kedveli ezt.
 17. sosoump

  sosoump Fórummogul

  Szép estét Mindenkinek!
  A német fórumon ist fönt van a kérdöiv. Egy az egyben mint itt. Nem hiszem, kitöltöm, az elsö pár kérdés
  annyira triviális, hogy nem is mentem el a végéig:cry:
  Viszont láttam egy kódot nök napjára: HAPPYWOMEN21 szerda 23:59 ig kiváltható:D
  Nem igazán eröltették meg magukat 3 szerszámos láda van bennexD azért nö napra kódolhattak volna
  valami szebb dolgot;)
   
  Fatther, lukimi, Neni60 és 4 más kedveli ezt.
 18. -gyöngy-581

  -gyöngy-581 Fórum elő legendája

  Sziasztok!
  Nekem mindhárom kicsimen ott van/volt a hírekben a felhívás a kérdőívre, a gyöngyön kitöltöttem. Meg akartam nyitni a kérdőívet kíváncsiságból és azt írta ki, hogy erről az IP-ről már kitöltötted. Ha ezt értietek megjelenítésen akkor igen, nem engedi meg a többszöri kitöltést.
   
 19. Koppi

  Koppi Fórum elő legendája

  Látod ezen én is elgondolkodtam, mármint az XXL-es ládán..
  Valami nőiesebbet is kitalálhattak volna...:)
   
  Sauvage és lukimi kedveli ezt.
 20. ulmo12

  ulmo12 Fórum ezredese

  Ez egy jól szinkronizált játék. Ha lefagy a szokásos 1-2 percre, vele fagy a fórum, sőt a kérdőív is. xD

  El tudnék képzelni olyan "virágos" ajándékot, aminek a férfi/fiú gazdák is örültek volna (pl. 2 paradicsomi koszorú egy kis Az élet forrásával és Életelixírrel megöntözve vagy átitatva.) Most rakhatnak össze pl. virágládákat nekünk a barkácscuccokból. ;) Ügyes kezű lányok maguk is barkácsolhatnak.
  Szeretlek BigPoint. :inlove: