GYIK Unity nyílt béta teszt

Kategória: 'Technikai ismertetők', témanyitó: Kazimir, témanyitás ideje: 28.9.20.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
 1. Kazimir

  Kazimir Community Team Team Farmerama HU

  Mit is jelent a nyílt béta teszt?

  A nyílt béta teszt fázis a Farmerama Unity/WebGL kliens fejlesztésének utolsó állomása, amikor is a Unity/WebGL kliens az összes Farmerama játékos számára elérhetővé válik tesztelésre.

  A nyílt béta teszt fázis indításával az a célunk, hogy megvizsgáljuk a Farmerama Unity/WebGL kliensének viselkedését éles Farmerama körülmények között, és a segítségetekkel szeretnénk felderíteni és megoldani az új verzió fennmaradó problémáit, valamint azt is szeretnénk látni, hogy Nektek hogy tetszik.

  Fontos: ez csak teszt üzemmód. Nem kötelező a használata. Azok foglalkozzanak vele, akik aktív részt szeretnének vállalni a tesztelésből és a hibajelentésekből.

  Melyek a minimális rendszerkövetelmények?

  A Unitiy/WebGL kliens nagyon eltér az eddig használt Flash-től és sajnos magasabb igényeket is támaszt a futtató számítógépekkel szemben. Alaposan leteszteltük a klienst, és szerintünk ahhoz, hogy továbbra is elfogadható játékélményt nyújtson számotokra a Farmerama, az alábbi minimális követelményekre lesz szükségetek:

  Operációs rendszer:
  • Windows: 7 SP1+, 8, 10, csakis a 64-bites verziók
  • MacOS: 10.12+
  • Linux: Ubuntu 16.04, 18.04 and CentOS 7 verzióktól
  Hardver-követelmények, azaz a számítógép tulajdonságai:
  • CPU: Core i3-3110M (BGA) (release June 2012) processzor, vagy újabb
  • GPU: Intel(R) HD Graphics 4000 videokártya, vagy újabb
  • RAM: 4GB memória, vagy több
  • OS: Windows 7, 64 bit operációs rendszer, vagy újabb.

  Habár a Farmerama Unity/WebGL kliense ezen rendszerkövetelményeket teljesíteni nem tudó gépeken is fut, a játék töltési ideje jelentősen megnövekedhet, és megeshet, hogy ki kell kapcsolnotok az animációkat, vagy le kell szabályoznotok a másodpercenként megjelenítendő képek számát a beállítások között.

  Milyen böngésző használható?

  A Firefox, Chrome, Edge vagy Safari böngészők bármelyik jelenlegi verziója alkalmas a játék futtatására. Az Internet Explorer használata nem támogatott! Ugyanakkor, a legkedvezőbb játékélmény eléréséhez mi mindig a Firefox és a Chrome (mindkettő 64 bites) legfrissebb verziójának használatát javasoljuk.

  Játszható a játék okostelefonon/tableten?


  Jelenleg nem tökéletes a játék ezeken a platformokon. Javasoljuk, hogy asztali számítógépeken és laptopokon játszatok.

  Lehetséges, hogy farmok tűnjenek el az átállás miatt?

  Nem, ez lehetetlen.

  Megtörténhet, hogy bizonyos játék-elemek elvesznek?

  Nem, ez (is) teljességgel lehetetlen. Ugyanakkor, nagyon ritka esetekben előfordulhat, hogy néhány elem még nem elérhető a Farmerama Unity/WebGL verziójában. Ezekben az esetekben az ismert napraforgó "betöltő" virágot fogjátok látni. Az elem maga nyilvánvalóan nem veszik el, a Flash verzióban még ugyanúgy elérhető és hamarosan a Unity/WebGL kliensben is megjelenik majd.

  Hol érhető el a Unity/WebGL klienst?

  A játék jobb felső sarkában - a farmkereten kívül, egy kiscsibe társaságában - található egy gomb a Unity verzió felirattal. Csak klikkelj rá és a kliens a Flashról a Unity/WebGL kliensre vált.

  Javasoljuk, hogy egyszerre csak egy felhasználó legyen megnyitva a böngészőben, vagy legalább is csakis egy felhasználó futtassa a Unity/WebGL klienst.

  Mennyi idő alatt töltődik be a Unity/WebGL kliens?

  Azért, mert a Unity/WebGL technológia nagyon más, mint a Flash, a töltési idők a Flash verzióban tapasztaltaknál valamivel hosszabbak. Ez főleg a kliens legelső betöltésekor, valamint a cache/sütik törlése utáni első betöltésnél és/vagy a böngésző újraindítása után érezhető.

  Fontos megértenünk
  , hogy a kezdeti betöltéseknél (amikor először próbáljuk megnyitni a klienst) a betöltés több időt vesz igénybe, hiszen minden játékelemet és tartalmat be kell tölteni a háttérben, valamint a Unity/WebGL kliens motorját is el kell indítani.
  Ez azt jelenti, hogy az átlagos betöltési idő tovább tarthat annál, mint amit eddig megszokhattunk.


  Kérjük, legyetek türelmesek
  , mikor először megnyitjátok ezt a verziót. Amikor a játékot második, harmadik, …, sokadik alkalommal töltitek be, a betöltési idő rövidebb lesz.
  Sajnos nem tudunk nektek pontos betöltési idővel szolgálni, hiszen ez nagymértékben függ egyéb tényezőktől is, úgymint:

  • Hardver specifikáció, magyarul: a számítógépünk tulajdonságai. -> A szerényebb képességű számítógépeken hosszabb lehet a betöltési idő.
  • Az Internet-kapcsolat sebessége.
  • Az egyes farmok pajta és menükészlete. -> Azon a farm, ahol nagy sokféle játékelem (ól, dekor) van, tovább tart a "beolvasás", hiszen nagyobb adatbázist kell "feldolgozni".
  • Böngésző alkalmazása -> Fontos, hogy egy lap legyen megnyitva, amiben a Unity/WebGL kliens fut és ne váltsunk másik lapra, különösen ne olyan weboldalra, amelyikben magas processzorigényű folyamatok futnak.
  Hogyan lehet jelezni a hibákat/problémákat?

  A részleteket ITT találjátok.

  Röviden: Először is nézzétek meg, hogy a hibát jelezte-e már másik felhasználó. Ha nem, akkor kövessétek a topik elején lévő az utasításokat. Kéjük, hogy minden hibajelzésbe írjatok bele minden szükséges információt. Akkor is, ha már egy korábbi hozzászólásba megtettétek.

  Mi történik, ha a Unity/WebGL kliensbe nem lehet belépni?

  Először is nyugodjatok meg!
  Próbáljatok másik böngészővel belépni és legyetek türelmesek.
  Ha semmi sem segít, akkor küldjétek el az adataitokat ide:
  https://forms.gle/ZyQCdEHonQZJVuJM6

  Ez segít a Farmrama csapatának az egyedi esetek technikai problémáinak feltárásában, javításában.

  Biztosak lehettek abban, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy minden Farmerama játékos fiókját rendben átköltöztessük a Unity/WebGL kliensbe. A részletekért figyeljétek a hivatalos közleményeket.

  Hogyan történik a további szükséges adatok összegyűjtése?

  Nagyszerű volna, ha az alábbi űrlapot mindenki kitöltené: https://forms.gle/ZyQCdEHonQZJVuJM6
  Ez segít a Farmerama csapatának az egyedi eseteken alapuló technikai problémák feltárásában.

  Ha segítségre van szükséged, itt található némi segédlet:

  CPU:
  Jobb klikk a tálcára, a felugró ablakból válaszd a "Feladatkezelő"-t, vagy indítsd el a Ctrl+Shift+Esc billentyűk egyidejű lenyomásával. Kattints a “Teljesítmény” fülre és válaszd a “Processzor”-t. Itt láthatod a számítógéped processzorának nevét és sebességét.

  GPU:
  A számítógépeden nyisd meg a “Start Menü”-t és gépeld be az “Eszközkezelő”-t, majd nyomj entert. A felugró ablakban látnod kellene egy “Videokártyák” menüpontot. Klikkelj a lefelé mutató nyilacskára, ezután máris meg kell jelennie a számítógéped GPU-jának.

  GPU2:
  Lásd a GPU segédletet

  Memória:
  Nyisd meg a “Start Menü”-t és válaszd a “Gépház”-at. A felugró ablakban válaszd a “Rendszer”-t. Az ezután megnyíló ablak bal oldali menüjének legalsó pontja a “Névjegy”. Erre kattintva az ablak job oldali részében megjelennek a számítógéped alapvető hardverei az “Eszközspecifikációk” között. Az egyik sorban a “Memória mérete”-nél láthatod a telepített memória méretét.

  Internet sebesség:
  Az Internet-kapcsolatod gyorsaságát az Internet sebesség teszt méri. Az Internet kapcsolatod sebességének összetevői a fel-, és letöltési sebességek. A sebesség teszteléséhez az alábbi oldalt javasoljuk: https://speed.measurementlab.net/#/
  Számunkra a legfontosabb adat a letöltési sebesség.


  Hogyan gyűjtjük a visszajelzéseket?


  Először is a benyomásaitokat, véleményeiteket, tapasztalataitokat megoszthatjátok itt, a Fórumon. Ehhez használhatjátok EZT a speciális topicot. Másodszor: október végéig kiküldünk majd egy kérdőívet, amelyben értékelhetitek a Unity/WebGL klienst. A kérdőív részleteit később ismertetjük.

  Változott-e valami a Unity/WebGL verzióban?

  Igen, természetesen. A piacot teljesen átdolgoztuk, Valdemár vándor vidámparkja is működik végre – HURRÁ, valamint a grafikai megjelenésben is vannak kisebb változások. A játék többi része ugyanúgy működik, mint a Flash verzióban, de egy kicsit másmilyennek tűnhet az egész.

  Vannak-e már ismert hibák?

  Igen, de ezek nem tördelik a játékot és az általános játék-élményre sincsenek jelentős hatással. A problémák főleg egyszerűek, és természetesen a csapat folyamatosan dolgozik nem csak ezek, hanem az újonnan felmerülő hibák javításán is.

  Meddig fog a nyílt béta teszt futni?

  Nem határoztunk meg egy végső dátumot, ameddig a nyílt béta teszt futni fog. Főként azért nem, mert természetesen a béta utáni verzión, a jelenlegi problémák megoldásán és a következő eseményeken/akciókon dolgozunk.
  Természetesen idejében adunk tájékoztatást a befejezés dátumáról.


  Mi történik az eseményekkel és vásárokkal?

  A Perec szezont nem tettük be a Unity/WebGL kliensbe, minden egyéb jelenleg is futó esemény és akció elérhető. Jelenleg azt tervezzük, hogy minden elkövetkező eseményt és akciót mindkét kliensben elérhetővé teszünk.
  De kérünk benneteket, vegyétek figyelembe, hogy az is megtörténhet, hogy egy adott esemény vagy akció játékba kerülése késik, vagy meg sem történik.
  Természetesen, ilyen estekben hivatalos közlemény formájában tájékoztatunk benneteket.


  Más egyéb?

  Igen, természetesen! Nagyon hálásak vagyunk a támogatásotokért!

  A Farmerama Csapata
   
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.